Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/101 oldal   Bejegyzések száma: 1000 
Gyors őszibarackos süti
  2010-08-14 13:15:08, szombat
 
 
Hozzávalók:

1 nagy pohár tejföl
5 csomag vaníliás cukor
3 csomag babapiskóta
1 üveg őszibarack befőtt

Elkészítés:

A babapiskótákat lerakjuk egy tálba, szépen egymás mellé. Meglocsoljuk egy kis befőttlével. A tejfölt jól elkeverjük a vaníliás cukorral. Az első réteg babapiskótára felszeletelt őszibarackot teszünk, majd meglocsoljuk a vaníliás cukros tejföllel. Megint babapiskóta következik, majd vaníliás tejföl. Így rétegezzük, amíg elfogy. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap olyan, mint a túrótorta, és kb. 15 perc alatt kész.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Kókuszkrémes szelet
  2010-08-14 13:13:47, szombat
 
 
Hozzávalók:

A piskótához:

10 dkg liszt
2 dkg keserű kakópor
10 dkg porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
4 tojás
2 ek. víz
2 ek. olaj

Krémhez:

3 dl habtejszín (30%-os)
6 ek. kókuszreszelék
1 tubus sűrített tej
1 vaníliás cukor
1 cs. Zselatin Fix (Oetker)
kis csipet só

Mázhoz:

3 ek. porcukor
3 ek. keserű kakaó
6 ek. víz
1-2 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótához összekeverjük a lisztet a kakaóval, sóval, sütőporral. Egy pohárba engedjük a tojássárgákat, ráöntjük a vizet és olajat. A tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a cukrot és vaníliás cukrot, és ezzel fényes, kemény tömeggé verjük tovább. Egyszerre beleöntjük a vizet, olajat, tojássárgáját, alacsonyabb fokozaton elkeverjük a habban. Végül óvatosan beleöntjük a sütőporos, kakaós lisztet, és óvatosan elvegytjük a habbal. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, forró sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez felforraljuk a sűrített tejet, míg enyhén karamellizálódni nem kezd. Néhány evőkanál tejszínnel higítjuk, hogy kihűlés után is folyékony maradjon. Kihűtjük. A maradék tejszínből kemény habot verünk, fokozatosan csorgatjuk bele a sűrített tejet, és a vaníliás cukrot, tovább verjük, míg egészen kemény hab lesz. Ekkor beleszórjuk a Zselatin Fixet, végül gyorsan elkeverjük benne a kókuszreszeléket.
A félbevágott piskótalap közé kenjük.
A mázhoz felforraljuk a hozzávalókat, és a sütemény tetejére öntjük, gyorsan elsimítjuk.
Pár órára vagy egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe, vagy hideg helyre dermedni, utána fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Gesztenyés méhkas süti
  2010-08-14 13:12:38, szombat
 
 
Hozzávalók:

50 dkg gesztenye massza
10 dkg darált babapiskóta
1 cs vaníliás cukor
ízlés szerint kevés porcukor
2,5 cl rum
kakaópor

Elkészítés:

A hozzávalókat a kakaópor kivételével összegyúrom. Egy nagyon kevés részt kiveszek belőle és azt kakaóporral színezem. Először a sötét részt betöltöm a darázsformába, majd a világos részt a kaptár formába.Eltávolítom a formát és végül kör alakú keksz alapra helyezem.Lehet őket zselés piskótatallérra is rakni.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Körtés süti
  2010-08-14 13:10:37, szombat
 
 
Hozzávalók:

* 22 dkg liszt
* 10 dkg vaj
* 9 dkg barnacukor
* 3 tojássárga
* 1 csipet só
* 8 közepes körte
* 7 dkg barnacukor
* 1 teaskanál gyömbér
* fél teáskanál darált szerecsendió

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a barnacukrot és a sót. A vajat megolvasztjuk, majd a keverékhez adagoljuk; végül a tojássárgájákat is hozzátesszük. A tésztát öszegyúrjuk, és legalább egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A körtéket megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, majd beletesszük egy tepsibe. Hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a szerecsendiót. Az egészet jól összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk. A körtéket befedjük a tésztával, hogy mindenhol betakarja. 40 percig sütjük. Langyosan, vaníliás porcukorral megszórva szervírozzuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Barackos krémszelet
  2010-08-13 13:52:41, péntek
 
 
Hozzávalók:

1 nagy doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt
50 dkg vaj
30 dkg cukor
6 tojás
35 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
2 ek. kakaópor
1 zacskó vaníliaízű pudingpor, (fél liter tejhez: főzős), fél liter tej, 30 dkg fehér csokoládé, 5 g kókuszzsír (esetleg vaj), a tepsi kikenéséhez kevés margarin, a szóráshoz: kakaópor

Elkészítés:

A sárgabarackbefőttet jól lecsöpögtetjük. Robotgép habverőjével 25 dkg vajat habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és a vajas masszába dolgozzuk. A tészta felét margarinnal alaposan kikent kb. 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. A kakaóport a maradék tésztába keverjük.
A kakaós tésztát a világosra simítjuk, és kirakjuk a fél barackokkal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a megmaradt cukorral és 6 ek. tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kb. 1 percig főzzük, majd tálba öntjük, és folpackal letakarva hűlni hagyjuk.
Robotgép habverőjével krémesre keverjük a maradék vajat. A kihűlt pudingot evőkanalanként a vajba vegyítjük. A krémet a tésztára kenjük, és kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
A feldarabolt fehér csokoládét és kókuszzsírt (vagy vajat) megolvasztjuk forró vízfürdőben, és kevergetve kihűtjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és villával hullámokat húzunk bele. Végül megszórjuk kakaóporral. Rombusz alakban felszeletelve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Túrós lepény eperöntettel
  2010-08-13 13:51:39, péntek
 
 
Hozzávalók:

* A túrós lepényhez:
* 25 dkg túró
* 1 evőkanál cukor
* 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
* 3 tojás
* 5 dkg liszt
* Az eperöntethez:
* 30 dkg eper
* cukros balzsamecet

Elkészítés:

Az epret bepácoljunk egy kis cukros balzsamecetbe. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, a vaníliakivonatot, a túrót és a lisztet, összekeverjük. A tojásfehérjét tejhab jellegűre verjük. Öszzekeverjük a tútós masszával. Egy serpenyőbe merőkanálnyi adagokat rakunk. Mindegyik oldalát kb. 1 percig sütjük. A bepácolt epret villával összezúzuk, még hozzáadunk kb. fél teáskanál cukros balzsamecetet, és a túrós lepénykéket ezzel az öntettel együtt tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Joghurtos fánk
  2010-08-12 13:13:22, csütörtök
 
 
Hozzávalók:

* 2 pohár joghurt
* annyi rétesliszt, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk
* 2 kávéskanál sütőpor
* csipet só
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A fent leírt anyagokat összekeverjük kézi habverővel, és forró olajba kanalazva mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fahéjas porcukorral vagy lekvárral is fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Svájci farsangi csöröge
  2010-08-12 13:12:29, csütörtök
 
 
Hozzávalók:

* kb. 16 darab csörögéhez:

* 5 friss tojás
* 5 dkg cukor
* 1 csipet só
* 50 dkg liszt
* 6 dkg olvasztott vaj
* 1 késhegynyi sütőpor
* 1 narancs reszelt héja
* 1 citrom reszelt héja

* A sütéshez:

* 5 dl étolaj
* A tetejére:
* 2-3 evőkanál porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az egész tojásokat, a sót, a cukrot egy tálba tesszük, és fehéredésig keverjük (robotgéppel kb. 20 percen át).
A liszt felét egy késhegynyi sütőporral együtt hozzáadjuk a felvert tojásokhoz, összedolgozzuk, majd az olvasztott vajat, a maradék lisztet, a narancs és a citrom reszelt héját is hozzáadjuk, és jól kidolgozzuk.
Legalább 2 órát (de akár egy éjszakát is) szobahőmérsékleten pihentetjük letakarva.
Kis golyókat formázunk a tésztából, egyenként kinyújtjuk, lehetőleg olyan vékonyra, hogy szinte már átlátszó legyen.
Meleg (de nem forró) olajban mind a két felét megsütjük a lepénykéknek, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Szalagos fánk
  2010-08-11 13:33:14, szerda
 
 
Hozzávalók:

* 3 dl tej,
* 3 dkg élesztő,
* 1 evőkanál porcukor,
* 5 dkg vaj,
* 2 tojássárgája,
* 1 pohárka rum,
* 50 dkg liszt

Elkészítés:

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább keleszjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet.) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
Pavlova torta III.
  2010-08-11 13:29:56, szerda
 
 
Hozzávalók:

* 3 tojásfehérje
* 1 csipet só
* 2,5 dl porcukor
* 1 teáskanál citromlé vagy ecet
* 5 dl tejszín
* 1,25 dl porcukor
* kivi vagy akármilyen trópusi gyümölcs

Elkészítés:

Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral.
Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.
 
 
0 komment , kategória:  * Mi legyen a desszert?  
     1/101 oldal   Bejegyzések száma: 1000 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 103760 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5911
  • e Hét: 5911
  • e Hónap: 164365
  • e Év: 615459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.