Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 531 
kacsacomb dusnoki húsos káposztával
  2017-02-12 12:32:55, vasárnap
 
  Kacsacomb dusnoki húsos káposztával

Hozzávalók:
6 kacsacomb
, 2 teáskanál só,
2 teáskanál fokhagymapor,
bors,
3 ág rozmaring,
kacsazsír,
6 gerezd fokhagyma,
2 vöröshagyma.

A húsos káposztához:
2 evőkanál kacsazsír,
1 kg savanyú káposzta,
2 fej vöröshagyma,
80 dkg házi sonka,
1 evőkanál fűszerpaprika,
4 teáskanál zúzott fokhagyma,
1 paradicsom,
1 paprika,
10 dkg árpagyöngy
, 2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál egész kömény,
1 teáskanál majoránna,
2 babérlevél,
2 teáskanál paprikakrém,
1 kávéskanál őrölt bors.

A friss rozmaringból két ágat apróra vágunk, összekeverjük a sóval és a
fokhagymaporral. A kacsacombokat a bőrös oldalukon beirdaljuk, és mindkét oldalán
alaposan bedörzsöljük ezzel a pác sóval.
Egy tepsit kacsazsírral kikenünk, belehelyezzük a húsokat. Dobunk mellé négy gerezd
tisztított fokhagymát és durvára vágott vöröshagymát. Melléhelyezzük a harmadik ág
rozmaringot, másfél deci vizet öntünk alá, borsot őrölünk rá, majd fóliával lefedve
előmelegített sütőben másfél óráig sütjük.
Ekkor a fóliát levesszük. Két gerezd zúzott fokhagymát a kisült zsírral elkeverve a
kacsacombok bőrén elkenünk, és szép pirosra sütjük.
A sonkát előfőzzük, a levét leszűrjük, és félretesszük a káposztához. A húst kockákra
vágjuk. A gerslit beáztatjuk.
Egy nagyobb fazékban megolvasztunk két evőkanál kacsazsírt, üvegesre pároljuk benne
az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk egész köménnyel, és kipattogtatjuk benne.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
pörcös tojásos galuska !
  2016-12-04 08:21:19, vasárnap
 
  izörzők Bár !

li
Hozzávalók:

6 tojás,
csipetnyi só,
liszt, f
él dl víz.

A tetejére
6 tojás, só,
10 dkg füstölt szalonna.

Hat tojást felütünk egy tálba, csipetnyi sót szórunk bele, és felhaboljuk. Fél deci vizet, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.
A szalonnát felkockázzuk, egy kisebb lábasban ropogósra sütjük.
Vizet forralunk kevés sóval, ebbe szaggatjuk bele a nokedlit. Amikor megfőtt, leszűrjük, átöblítjük.
A szalonna kisült zsírját egy nagyobb serpenyőbe öntjük. Ebben átforgatjuk a nokedlit. Újabb hat tojást felverünk, ízlés szerint sózzuk, és a galuskára borítjuk. Összesütjük, és rászórjuk a szalonnapörcöket.
Salátát, vagy savanyúságot kínálunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
Bajai racsa !
  2016-07-17 13:42:43, vasárnap
 
  bajai racsa



Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya,
25 dkg zöldpaprika és paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 ek. olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
4 tojás,
só, őrölt bors

Elkészítése:

Egy közepes nagyságú tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk.
A burgonyát, vöröshagymát, paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk és karikákra vágjuk
. A tepsibe beletesszük a burgonya egy részét, megsózzuk, majd egy réteg zöldpaprika, paradicsom és vöröshagyma következik, olajjal kicsit meglocsoljuk, és addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére bevagdalt füstöltszalonna-szeleteket teszünk, kb. 1 dl vizet öntünk alá, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Mikor a tetején a szalonna megsült, fejenként egy-egy tojást ütünk rá, és készre sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
pilisi sertésragú
  2016-04-24 15:57:32, vasárnap
 
  Pilisi sertésragu

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm hosszú póréhagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
4 evőkanál konzerv csemegekukorica,
4 evőkanál konzerv zöldborsó,
4 evőkanál konzerv zöldbab
, 1 paradicsompaprika,
1 sárgarépa,
só.

Elkészítés:
A durvára vágott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, paradicsompaprikát, majd az ugyancsak kockára vágott sárgarépát. Megsózzuk, és zsírjára pirítjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és kis lángon pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverjük a konzerv zöldségeket is. Ha friss zöldségekkel készítjük, azokat korábban tegyük már a bográcsba, hogy a hússal együtt puhuljanak meg.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
békési betyáros
  2016-04-24 15:54:46, vasárnap
 
  Békési betyáros

Hozzávalók (6 személyre):
4 db sertésköröm,
2 db sertéscsülök,
fél sertésfej,
1 kg lapocka,
3 nagy fej hagyma,
lebbencstészta ízlés szerint,
1 kg burgonya,
2 evőkanál őrölt pirospaprika,
1 db erős zöldpaprika,
2 db tv paprika,
2 csipet kömény,
2 db paradicsom,
8-10 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg sós fehér szalonna.


A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő réteg a kicsontozott csülök, amit hagymaréteg, azt meg apróra vágott lapocka követ. Dobjuk rájuk a köményt, a paradicsomot, a fokhagymát, a sót. Hideg vízzel fölengedjük.
Három óra hosszáig lassú tűzön főzzük, őrölt paprika nélkül. Nem kell keverni, csak a bográcsot forgatni. Amikor majdnem készen van, a színét külön edénybe leszedjük, ebben keverjük el a pirospaprikát, majd visszaöntjük a leveshez. Utána kerül bele a darabokra tört lebbencstészta és a kockákra vágott krumpli. Az egészet sűrűre főzzük. Ha a vizet elpárologtatta, utána kell tölteni.

Birkahúsos kása
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
bácskai halpaprikás
  2016-04-24 15:51:54, vasárnap
 
  Bácskai halpaprikás

Hozzávalók (8 személy részére):
75 dkg apró hal,
50 dkg kecsege,
50 dkg harcsa,
1,5 kg ponty,
25 dkg csuka,
3-4 fej vöröshagyma,
1-2 zöldpaprika,
egy csípős paprika,
pirospaprika,
só,
1 dl bor,
2 paradicsom.

Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfőzött apró halat szálkázzuk ki, és a húsát szűrőn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben főtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípős piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfőtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi főzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
tárkonyos húsgombócleves !
  2016-04-17 09:25:04, vasárnap
 
  Tárkonyos húsgombóc leves
( csólyospálos )

Hozzávalók: (8 főre)
80 dkg darált sertéslapocka,
1 kg gomba,
1 vöröshagyma,
3 tojás,
másfél dl étolaj,
20 dkg előfőzött zöldborsó,
2 dl tejföl,
20 dkg előfőzött rizs,
só,
3 teáskanál őrölt feketebors,
2 teáskanál tárkony,
1 csokor petrezselyem
zöldje.


A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és
üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a
gombát. A hagymás zsiradékba borítjuk, és 10-15 percig fedő alatt összepároljuk.
A darált húsba beleöntjük az előfőzött rizst, sózzuk, 2 teáskanál őrölt borssal
fűszerezzük, apróra vágott petrezselymet, és három tojást keverünk hozzá. Kicsit
pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
A megpuhult gombát felöntjük három liter vízzel, egy teáskanál őrölt borssal,
tárkonnyal, sóval ízesítjük, lefedjük, és felforraljuk. Belefőzzük a gombócokat, közben
óvatosan kevergetjük. Amikor már feljöttek a leves színére, tejfölt, és előfőzött
zöldborsót keverünk hozzá. Öt-tíz perc múlva tálalhatjuk
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
kukorica cipó
  2015-07-12 09:48:44, vasárnap
 
  Kukoricacipó

Hozzávalók:
4 púpos evőkanál búzaliszt,
2 púpos evőkanál kukoricaliszt,
két dl langyos víz,
3 evőkanál cukor,
3 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
1 evőkanál sertészsír,
egy dl langyos tej.

A szóráshoz liszt, a tepsi kikenéséhez zsír, a tetejére cukros víz.
A langyos vízbe beletesszük a kristálycukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut. Dagasztótálba öntjük a liszteket, a sót, és egy evőkanál cukrot is hozzáadunk. Belemorzsoljuk a sertészsírt, és eldolgozzuk benne a megkelt élesztős folyadékot. Amennyiben szükséges, kevés langyos tejjel még lazíthatjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, tetejét liszttel megszórjuk, és langyos helyen, ruhával letakarva legalább fél órát kelesztjük.
A tepsit kizsírozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formázunk belőle, és a tepsibe tesszük. Cukros vízzel megkenjük a tetejét, és kisütjük. Magában fogyaszthatjuk, de szeletelve, lekvárral megkenve is nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
ponty bakonyi mártással tarhonyával
  2015-07-10 19:41:55, péntek
 
 
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet ponty
liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj
a körethez:
25 dkg tarhonya
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál só

a mártáshoz:
50 dkg gomba
1 kisebb vöröshagyma
2 evőkanál lecsó
1,5 dl tejföl
8-10 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1/4 kávéskanál őrölt kömény
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál olaj

.

a halszeleteket megsózzuk, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tarhonyát a felforrósított olajba szórjuk, és kevergetve addig sütjük, amíg színesedni nem kezd. Felöntjük 1 l forró vízzel, megsózzuk, majd lefedve a legkisebb lángon addig főzzük, amíg be nem issza a folyadékot. Ekkor levesszük a tűzről, és lefedve 15-20 percig állni hagyjuk.
A mártáshoz az olajban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát. Megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd - ha a gomba nem ereszt rögtön levet - felöntjük 1 dl vízzel, hogy a paprika meg ne égjen. Beletesszük a lecsót, a petrezselymet, és kb. 15 percig főzzük. Beletesszük a lecsót, a petrezselymet, és kb. 15 percig főzzük. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és 1 dl vízzel. A habarást a mártáshoz adjuk. Az újraforrástól számítva 7-8 perc múlva levesszük a tűzről. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, morzsába panírozott, majd olajban kisütött halat a tarhonyával tálaljuk .

 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
pulutyka
  2015-07-01 12:11:39, szerda
 
  Pulutyka füstölt hússal

Hozzávalók:
1 fej káposzta,
1 füstölt csülök,
20 dkg kolbász,
5 krumpli,
1 csípős zöldpaprika,
2 babérlevél,
1 teáskanál őrölt fehérbors,
1 teáskanál só,
1 teáskanál majoránna,
2 teáskanál paprikakrém,
1 evőkanál sertészsír
,fél dl étolaj,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
3 teáskanál őrölt paprika.


A csülökre vizet öntünk, és abban állni hagyjuk, hogy ne legyen túl sós.
A káposztát kockákra vágjuk, és leforrázzuk. Egy nagyobb lábasba másfél liter vizet
teszünk, felrakjuk melegedni, közben hozzáadjuk a leszűrt káposztát, és a kisebb
darabokra vágott csülköt is. Fűszerezzük babérlevéllel, majoránnával, őrölt borssal, és
egészben beletesszük a zöldpaprikát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a lábas
tartalmát, majd kevés sóval, és sóban eltett darált paprikakrémmel ízesítjük. Lefedjük, és
háromnegyed órán át főzzük.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk.
A kolbászt karikákra vágjuk. Először ezt borítjuk a félkész pulutykába, kicsit később
hozzáadjuk a krumplit is.
Rántást készítünk. A sertészsírt és az étolajat felhevítjük, ebben lepirítjuk a lisztet. A
fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kicsit átsütjük benne. Megszórjuk őrölt
paprikával, és felöntjük egy dl hideg vízzel. Merítünk rá három-négy merőkanál káposztalevet, összefőzzük, és ezzel sűrítjük az ételünket. Ezzel is összefőzzük, és friss
kenyérrel tálaljuk.

Link
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
     1/54 oldal   Bejegyzések száma: 531 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 8905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 740
  • e Hét: 14530
  • e Hónap: 46004
  • e Év: 218170
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.