|
1/13 oldal
|
Bejegyzések száma: 125
|
|
|
|
2022-05-17 12:43:44, kedd
|
|
|
Házi Olasz Focaccia Kenyér Link Link 
"(A juhok pásztora)... mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy és a juhok követik őt... Én vagyok a jó pásztor." "Csillapodjál le az Úrban és várjad őt."
(Ján 10,4. 11; Zsolt 37,7)
"Péter számára ezek a szavak: Kövess engem! (Ján 21,22) csupa tanulságot nyújtottak...
Eddig nagyon szeretett önállóan cselekedni. Megkísérelte, hogy Isten művét a saját elgondolása szerint vigye előre, ahelyett, hogy Isten tervéhez igazodott volna. Az Úr tudta, hogy ezzel a módszerrel a munka eredménytelen, ezért intette tanítványát: Kövess engem! Ne fuss mindig előre, akkor nem kell egyedül megküzdened a Sátán seregeivel! Hagyd, hogy én menjek előtted, és akkor az ellenség nem győzhet le!
A keleti pásztor nem hajtja a juhait... Elöl jár, úgy hívja maga után a juhokat... Így tesz a Megváltó is az ő híveivel. Az Írás így szól: Vezetted mint nyájat, a te népedet... (Zsolt 77,21) Ahogyan a pásztor nyája előtt jár, és elsőnek találkozik az út veszélyeivel, úgy tesz Jézus is népével.
Mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy. (Ján 10,4) A mennybe vezető utat megszentelik a Megváltó lábnyomai. Lehet az ösvény meredek és rögös, de Jézus mégis végigment rajta. Lábai letaposták a kegyetlen töviseket, és az ösvényt könnyebbé tették számunkra."
(Jézus élete, Ismét a galileai tengernél és A jó pásztor c. fejezetekből)
BIBLIA Link |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2019-01-26 22:11:24, szombat
|
|
|

Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 60 dkg liszt, 2 tojás, 2 tojás sárgája, só, 2 evőkanál sertészsír, 40 dkg darált mák, 50 dkg darált dió, 25 dkg cukor.
A krumplit megtisztítjuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, és hűlni hagyjuk.
A diót és a mákot cukorral összekeverjük. A zsírt felolvasztjuk. Két sütőtepsit kizsírozunk. Két tojás sárgáját négy evőkanál olvasztott, langyos zsírral elkeverünk.
A meghűlt krumpliba két egész tojást ütünk, rászórjuk a lisztet, egy teáskanál sót, és a maradék olvasztott zsírral összeállítjuk a tésztát.
Lisztezett gyúródeszkán is alaposan átgyúrjuk, hosszú rudat sodrunk belőle, amit elfelezünk. Ezeket ujjnyi vastagságúra kisodorjuk. Az elsőt gazdagon megszórjuk diós keverékkel, majd feltekerjük. Zsíros tojássárgájával lekenjük a tetejét, és kétujjnyi szeleteket vágunk belőle. Ezeket állítva belehelyezzük az előkészített tepsibe. Előmelegített sütőben kb. harminc perc alatt aranybarnára sütjük.
A másik tésztát ugyanígy készítjük el, csak mákkal töltjük.
A felvidéki pogácsa nagyon finom, a krumplitól sokáig puha marad, tartalmas levesek mellé is kiváló édesség.
KISBAJOM 2018. 17. rész Link Link |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
2018-12-10 19:35:03, hétfő
|
|
|

"Tudjuk róla, hogy az eredete nem ismert és a legszegényebb időket idézi.
Több néven és változatban ismert, különböző fűszerezéssel készül.
Az biztos, nyersen reszelt krumpli, olajban sütve, egyszerű de annál finomabb étel."
*COOKPAD RECEPTEK * Receptkereső Link Link |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|
|
|
1/13 oldal
|
Bejegyzések száma: 125
|
|
|
|
2022. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
28 db bejegyzés |
e év: |
168 db bejegyzés |
Összes: |
9452 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 57
- e Hét: 15626
- e Hónap: 43204
- e Év: 137672
|
|
|