Regisztráció  Belépés
nikitta.blog.xfree.hu
Az álmok néha valóra válnak Szabó Andrea
1980.02.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sacher-torta (gluténmentes)
  2008-08-04 19:10:52, hétfő
 
  14 dkg Mantler gluténmentes liszt
14 dkg cukor
14 dkg vaj (vagy margarin)
14 dkg keserűcsokoládé
4 tojás
2 kávéskanálnyi sütőpor

a mázhoz:
20 dkg cukor
10 dkg csokoládé
5 dkg baracklekvár

A csokoládét reszeld le, s egy-két evőkanálnyi vízzel (lehetőleg vízfürdőben) olvaszd fel. Keverd hozzá a vajat, majd vedd le a tűzről. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, s ezt is dolgozd bele a vajas csokoládéba. A tojások fehérjéből egy csipetnyi sóval verj habot. A lisztet pedig keverd el a sütőporral. A habot és a lisztet váltakozva, kis adagokban keverd/szitáld a masszához, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Végül a tésztát öntsd egy kivajazott és kilisztezett tortaformába, s előmelegített, forró sütőben, (ahogy a felfújtakat szokás) süsd 35-40 percig.
Közben készíts el a mázat: a cukrot öntsd fel cca. fél dl vízzel, melegítsd, amíg a cukor fel nem oldódik, majd jól keverd el benne a lereszelt csokoládét is. Ha a tészta kihűlt, a torta tetejét kend meg a baracklekvárral, majd az egész tortát vond be a mázzal. (Ha a végső kihűtés előtt néhány percre langyos, kikapcsolt sütőbe teszed, a máz simább és fényesebb lesz.)

A hagyományos Sacher-torta is így készül, csak ahhoz közönséges búzalisztet használunk.
 
 
0 komment , kategória:  Gluténmentes  
Baconba csavart töltött csirke
  2008-08-04 18:56:53, hétfő
 
  Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé,
1/4 kg gomba,
1 csomag szeletelt bacon (Pápai Hús félét ehetjük),
2 tojás,
1 kis fej hagyma,
1 csokor petrezselyem,
Ráma,
só,
bors,
ételízesítő /Delikát 8/.

Töltelék: Kis olajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd az apróra szelt gombát rátesszük. Fedő alatt puhára pároljuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Két egész tojást felverünk, és a kész gombára öntjük. Rántotta sûrûségûre sütjük és félretesszük.

A csirkemellfiléket kettévágjuk, az így kapott 4 szeletet széthajtjuk (ha kell, kicsit belevágunk) és nagyon enyhén besózzuk. A tölteléket 4 részre osztjuk és a szétnyitott csirkeszeletekre halmozzuk. Összetekerjük és a vékony bacon szeletekbe csavarjuk.

Rámával vastagon kikent tûzálló tálba egymás mellé fektetjük, fóliával lefedjük és kb. 1 órát sütjük. A fóliát levéve megpirítjuk egy kicsit és rizzsel tálaljuk. Hidegen is finom!
 
 
0 komment , kategória:  Gluténmentes  
Rakottkrumpli alufóliában
  2008-08-04 18:55:37, hétfő
 
  Hozzávalók:

krumpli
hagyma
csirkemellfilé
füstölt kolbász
füstölt szalonna
kakukkfû
oregano

alufólia
száraz fa
vasvilla

A krumplit, hagymát, kolbászt karikára vágom, a csirkemellet felkockázom, a szalonnát vékony szeletekre szelem. A fûszereket csak a csirkemell kockákra szoktam rászórni.

Az alufóliát duplán veszem, nehogy kiszakadjon, majd alulra szalonna csíkokat teszek, fölé rétegenkét szórom a krumplit, hagymát, kolbászt és a fûszeres húskockákat. A tetejét ismét szalonna csíkokal fedem be, majd több réteg alufóliába csomagolom. Inkább több kisebb csomagot készíts, könnyebben sül.

Nem maradt más, mint egy jó társaság, akikkel körülálljuk (nyáron üljük) a tüzet. Nagyobb tûz kell, hogy sok parázs legyen ahova az alufólia csomagokat tehetjük. A parázs erősségétől függően fél-háromnegyed óra alatt kész. Ja, a vasvillát a csomagok forgatásához és kivételéhez szoktuk használni.
 
 
0 komment , kategória:  Gluténmentes  
Gombás sajtos csirkemell
  2008-08-04 18:55:06, hétfő
 
  Hozzávalók 3 személyre:
-1 filézett csirkemell
-30 dkg (laska)gomba
-1 doboz tejfel
-20 dkg reszelt sajt
-2 x 2 evőkanál olaj
-2 x 1 evőkanál rizsliszt
-só, bors, fûszerek, petrezselyemzöld

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fûszerekkel, és fél órát állni hagyjuk.
Közben a felszeletelt gombát, 2 ek olajon megpirítjuk, jól megfûszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sûrítjük.
Ezután a húst 2 ek. olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük.
A maradék fûszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt.
Egy jénai tálat vagy a tetejét meglocsolunk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Párolt rizzsel vagy Orgran tésztával a legfinomabb.

Más zöldségekkel is finom, pl. zöldbabbal, karfiollal vagy brokkolival.
 
 
0 komment , kategória:  Gluténmentes  
Vadas
  2008-08-04 18:53:59, hétfő
 
  Hozzávalók:

1 kg hús (marhafelsál, sertés slussza vagy aki, amilyen húst szeret)
5-6 db sárgarépa
2-3 fehérrépa
1/2 zeller
1/2 karalábé
szalonna
fokhagyma

bors+ízlés szerint majoranna/oregano, citromfû, kakukkfû
néhány szem boróka bogyó
egy kis babérlevél
tejföl
mustár
pici cukor
egy-két karika citrom
olaj

elkészítés:
A húst alaposan megtűzdelem fokhagymával és szalonnával, besózom, borssal és a fűszerekkel meghintem, majd állni hagyom akár egy éjszakát is.
A zöldségeket megpucolom, felkockázom. Az előkészített húst egy nagyobb serpenyőben hirtelen megpirítom minden oldalán, kiveszem, és egy tűzálló tálba átrakom. A serpenyőben visszamaradt olajban a felkockázott zöldségeket is megpirítom kissé, majd a hús köré, alá illetve ráborítom. Ráteszem a citromkarikákat is, esetleg még néhány kocka szalonnát is elszórok rajta, egy kis vízzel meglöttyintem, lefedem és beteszem a sütőbe. Kb másfél órát rotyogtatom fedő/fólia alatt, ha megpuhult, fedő nélkül még pirítom ízlés szerint.
Ezzel a hús elkészült, kiveszem egy tálra. Hidegen szeletelem.

Mártás:
A megpuhult zöldségek közül kihalászom a citrom héját, kidobom, majd a zöldségeket összeturmixolom. Egy edénybe teszem egy kis mustárral, egy doboz tejföllel, pici cukorral, a boróka bogyókkal és a babérlevéllel jól összeforralom, ha kell egy kis vízzel esetleg húslevessel higítom. Vigyázat pöfög!
 
 
0 komment , kategória:  Gluténmentes  
Vadas
  2008-08-04 18:52:49, hétfő
 
  Hozzávalók:

1 kg hús (marhafelsál, sertés slussza vagy aki, amilyen húst szeret)
5-6 db sárgarépa
2-3 fehérrépa
1/2 zeller
1/2 karalábé
szalonna
fokhagyma

bors+ízlés szerint majoranna/oregano, citromfû, kakukkfû
néhány szem boróka bogyó
egy kis babérlevél
tejföl
mustár
pici cukor
egy-két karika citrom
olaj

elkészítés:
A húst alaposan megtûzdelem fokhagymával és szalonnával, besózom, borssal és a fûszerekkel meghintem, majd állni hagyom akár egy éjszakát is.
A zöldségeket megpucolom, felkockázom. Az előkészített húst egy nagyobb serpenyőben hirtelen megpirítom minden oldalán, kiveszem, és egy tûzálló tálba átrakom. A serpenyőben visszamaradt olajban a felkockázott zöldségeket is megpirítom kissé, majd a hús köré, alá illteve ráborítom. Ráteszem a citromkarikákat is, esetleg még néhány kocka szalonnát is elszórok rajta, egy kis vízzel meglöttyintem, lefedem és beteszem a sütőbe. Kb másfél órát rotyogtatom fedő/fólia alatt, ha megpuhult, fedő nélkül még pirítom ízlés szerint.
Ezzel a hús elkészült, kiveszem egy tálra. Hidegen szeletelem.

Mártás:
A megpuhult züldségek közül kihalászom a citrom héját, kidobom, majd a zöldségeket összeturmixolom. Egy edénybe teszem egy kis mustárral, egy doboz tejföllel, pici cukorral, a boróka bogyókkal és a babérlevéllel jól összeforralom, ha kell egy kis vízzel esetleg húslevessel higítom. Vigyázat pöfög!
 
 
0 komment , kategória:  Gluténmentes  
Rakott tészta
  2008-08-04 18:52:15, hétfő
 
  Nagyon sokféle képen lehet készíteni.

Egy példa:
Egy fej vöröshagymát üvegesre dinsztelünk. Darált húst teszünk rá, tovább pároljuk, közben fûszerezhetjük.

Lehet magyarosan: paprika, paradicsom (püré), só bors, kevés fokhagyma.

Olaszosan: kakukkfû, bazsalikom, paradicsom, só, bors, babérlevél.

Gombás: Hús helyett szeletelt gombát dinsztelünk.

Ahogy én szeretem: Amennyi a hús kb. annyi répát lereszelek és a hússal együtt párolom. Teszek bele sót, borsot. babérlevelet, kakukkfüvet, bazsalikomot, paradicsompürét vagy paradicsomlevet, egy gerezdnyi fokhagymát. Kevés vízzel felöntöm (egy kortynyi vörösbor nem teszi rosszabbá!).
A FE-Mini tésztát megfőzöm a szokott módon. Zsiradékkal kikent tálba először tésztát, majd szószt teszek rétegenként. A legfelső réteg szósz legyen ezt bőven meg lehet szórni reszelt sajttal. Én a rétegek közé csorgatok tejfölt is.
Meleg sütőben jól átsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Gluténmentes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 296 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 88
  • e Hét: 524
  • e Hónap: 1572
  • e Év: 28460
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.