Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 190 
Vegyes saláta tavaszi módra
  2011-11-02 16:40:58, szerda
 
  Hozzávalók:

egy kis fej saláta, 3-4 nagyobb retek, 1 doboz befőtt kukorica, 2-3 nagyobb sárga paprika, icipici só, icipici ecet (vagy natúr ecet helyett lehet kapni pumpás különféle ecetfújókákat is). Elkészítés:

A salátát és a zöldségeket megmossuk, lecsöpögtetjük. A salátát apróra csipkedjük, vagy apróra vágjuk, a paprikát felkarikázzuk, a retket gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a konzervkukoricát lecsepegtetjük, majd a hozzávalókat jól összeforgatjuk. Picit sózzuk, ecetezzük ízlés szerint. Tipp: ecet helyett lehet akár kész joghurtos önteteket is tálalni hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Görög pásztorsaláta
  2011-10-21 16:02:01, péntek
 
  1 db fejes saláta
2 db paradicsom
300 g fürtös uborka (2 db)
1 db kaliforniai paprika
2 db salotta hagyma (vagy lilahagyma)
100 g fekete olívabogyó (20 db)
80 g görög vagy török juhsajt
A vinaigrette-hez
5 ek olívaolaj
2 ek fehérborecet
1 ek citromlé, frissen facsarva
1 tk cukor
1 mk só
bors, frissen tekerve
½ csokor petrezselyem
3 ág menta
2 gerezd fokhagyma


 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Locsoló saláta
  2011-10-06 12:58:22, csütörtök
 
  Minden húsvétkor, rémálom a konyha. Süti(k), kaják, és persze a locsolók. Egyszerűbb ha a maradékot etetjük fel a “kedves" vendéggel.

Egy darab a főtt sonkából, maradék 3 szelet gépsonka, a család férfitagjai által “összelocsolt" tojás, némi zöldség, ez fakultatív: jégsaláta, uborka, paradicsom, retek, paprika stb. Ezt bízzuk a multik akcióira mi lesz benne, ja és a maradék sajt reszelve, némi tejföl, de ha nincs kedvünk a mártással vacakolni a bolti majonéz ugyan úgy megfelel.

A lényeg, hogy ne őszüljünk meg a konyhába.

Szél sebesen összeszecskázunk mindent, ahogy kényelmes kocka, csík. Mehet a tálba a tetejére rászórjuk a sonkát utána sajtot. A végén a cikkekre vágott tojás. Kész, örül, élvezi a húsvétot.

Akinek van kedve kutyulhat házi majonézt, vagy egy tejfölös mártást: tejföl, só, bors, szerecsendió, citromlé, koriander (ha valaki szereti), ha van benne paradicsom kevés bazsalikom. Keverés, 2 perc volt.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Almás burgonyasaláta
  2011-10-06 12:57:13, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 ½ kg burgonya,
4 ek citromlé,
2 ek olívaolaj,
só, bors,
1 kis tubus majonéz,
1 dl tejföl,
2 ek sűrített tej,
1 kicsi összevágott kígyóuborka,
1 csokor összevagdalt snidling,
1 kis csokor összevagdalt petrezselyem,
a tálaláshoz néhány szem salátalevél,
2 szem piros alma,
durvára vágott dió
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, nagy kockára vágjuk. 3 kanál citromlevet az olajjal meg a borssal alaposan elkeverjük. A krumplival összeforgatjuk, lehűtjük. Tálalás előtt a majonézt a tejföllel meg a sűrített tejjel elkeverjük, és a krumplira öntjük. Az uborkát, a snidlinget meg a petrezselymet is hozzáadva, az egészet könnyedén átforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba töltjük, és a héjastól felszeletelt, kimagozott almát ráfektetjük. Az almát a maradék citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon. Az összevagdalt dióval meghintve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Orosz hússaláta
  2011-10-06 12:56:16, csütörtök
 
  Hozzávalók:
* 40 dkg maradék sült hús
* 30 dkg burgonya
* 30 dkg alma
* 20 dkg savanyú uborka
* 3 kemény tojás
* füstölt nyelv (főzve)
* mustár
* citrom
* bors
* só
* tartármártás



Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, majd
felkockázzuk. A maradék húst csíkokra vágjuk. Az uborkát, az almát és
a kemény tojást is csíkokra vágjuk. A tartármártás keverjük a mustárt,
a citromlevet, sót és borsot, majd összekeverjük a saláta
alapanyagaival. Végül a főtt-füstölt nyelvet felkockázzuk, és a saláta
tetejére szórjuk. Hűtőben 2-3 órát érleljük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Almasaláta
  2011-10-06 12:53:54, csütörtök
 
  Hozzávalók:
személyenként 1-2 alma,
3-4 evőkanál tejfölös joghurt,
márványsajt.
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, egyforma kockákra vágjuk. A márványsajtot a tejfölös joghurttal simára turmixoljuk, és ráöntjük az almára



 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Kuszkusz saláta
  2011-10-06 12:53:15, csütörtök
 
  3 dl (instant) húsleves
15 dkg kuszkusz
1 tk olívaolaj (vagy vaj)
10 dkg sült hús (maradék)
1 kis fej lilahagyma
1/2 kígyóuborka
10 db fekete olajbogyó (mag nélkül)
1 édes piros paprika (kaliforniai)
4 ek fehérborecet
1 ek olívaolaj
só, bors

elkészítés

A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük az ecet, 1 ek olaj, só és bors keverékébe. Hagyjuk ebben állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, így a hagyma íze lágyabb lesz.
A levest forraljuk fel, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és 1 tk olajat. Lefedve (ez nagyon fontos) hagyjuk állni kb. 5-7 percig, amíg a kuszkusz megdagad.
Az uborkát vágjuk negyedekre, a magos részét kaparjuk ki, és szeleteljük apró kockákra. Az olajbogyókat kockázzuk fel. A sült húst szintén kockázzuk vagy csíkokra szeljük.
A puha kuszkuszt villával lazítsuk fel. A kuszkuszt, uborkát, kockára vágott sült hús maradékot és az olajbogyót keverjük össze az ecetes hagymával.
Tálalás előtt fontos, hogy hagyjuk az ízeket érni.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Majonézes hal
  2011-10-06 12:52:35, csütörtök
 
  Hozzávalók: 1 db. 170 g-os tonhalkonzerv, 3 közepes főtt krumpli, 3 közepes ecetes uborka, 2 hatalmas ek. majonéz, só, bors, citromlé, nálam pedig még pluszban 2 ek. tejföl.

Elkészítés: A halkonzervet leszűrjük, de a levét nem dobjuk el. A főtt krumplit meghámozzuk és az apró lyukú reszelőn lereszeljük. Az ecetes uborkát szintén. A halhúst villával összetörjük (ha darabos), összekeverjük a reszelt krumplival és uborkával, hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd alaposan elkavarjuk. Só, bors, citromlé megy bele ízlés szerint, illetve, ha túl sűrű még mindig, akkor a halkonzerv levével hígítjuk. Kenyérre kenve, bármiylen friss zöldséggel, citromos teával, télen-nyáron finom reggeli vagy vacsora.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Vöröskáposzta saláta
  2011-10-06 12:51:19, csütörtök
 
  Hozzávalók:

40dkg vöröskáposzta
4dkg vöröshagyma - én lilát használtam
20dkg alma
1 ek étolaj - olívát használtam
citromlé
só, bors

A vöröskáposztát és a hagymát vékonyra szeljük, megsózzuk, megborsozzuk, citromlével ízesítjük, és az olajat is hozzáadjuk. Végezetül, káposztareszelőn lereszeljük a savanykás almát és az egészet összekeverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Juhtúrós csirkesaláta
  2011-09-15 14:30:04, csütörtök
 
  * 1 csirkemell-filé (kb. 50 dkg)
* 10 dkg juhtúró
* 12 dkg paradicsom
* 2 főtt tojás
* 1 dl joghurt
* 1 ek olívaolaj
* szárnyas fűszerkeverék
* só



elkészítés

1. A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd az olajon megsütjük.
2. A paradicsomot és a tojást apró darabokra vágjuk.
3. A joghurtot kikeverjük a juhtúróval, picit sózzuk.
4. A csirkét összekeverjük a paradicsommal és a tojással, majd ráöntjük az öntetet.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 190 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 980
  • e Hónap: 7213
  • e Év: 185524
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.