Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Vanília fagylalt 2. - egyszerű
  2011-09-02 22:35:47, péntek
 
  * 5 tojássárgája
* 10 dkg cukor
* 3 cs vaníliás cukor
* 4 dl tejszín
* 2,5 dl tej



elkészítés

1. A tejet egy legalább 1 l-es edényben feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és addig melegítjük, és kevergetjük, míg elolvad benne. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és melegítjük, de épp csak addig, hogy a forrást el ne érje. Ekkor levesszük a tűzről.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral (szép habos és világos legyen).
3. Vékony sugárban hozzáöntjük a folyadékot, miközben folyamatosan keverjük, majd visszatöltjük a másik edénybe, és lassú, közepes lángon melegítjük néhány percig, de nem szabad felforralni! Akkor jó, ha a fakanalat belemártjuk, a hátoldalán végighúzzuk az ujjunkat, és tiszta nyom marad utána. Ekkor levesszük a tűzről, és kihűtjük. (Ha kihűlt, szinte puding állagúnak kell lennie).
4. Fagyigépben elkészítjük a leírás alapján.
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Gyömbéres jégkrém
  2011-01-04 13:00:31, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 6 db habkarika (meringue)
* 3 dl sűrű tejszín (double cream)
* 1 citrom reszelt héja
* 3 ek cseresznyelikőr ( én a Karácsonyi puncsból tettem bele)
* 2 ek kristálycukor
* 1 kk reszelt gyömbér
* juharszirup a tálaláshoz



elkészítés

1. A habkarikákat törjük össze kis darabokra.
2. A tejszínt verjük fel robotgéppel, de ne kemény tejszínhab legyen belőle, csak legyen krémes.
3. Adjuk hozzá a cukrot, a likőrt, a citromhéjat és a gyömbért.
4. Keverjük hozzá az összetört habkarikákat.
5. Egy 18 cm-es tortaformát vagy egy mini őzgerincformát (Én utóbbit használtam.) béleljünk ki folpack-kal, és öntsük bele a masszát.
6. Minimum 4 óra hosszáig fagyasztóban pihentessük, majd borítsuk ki egy tányérra, és szeleteljük fel. Juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Gesztenyés-vaníliás fagyi
  2010-08-16 17:48:02, hétfő
 
  hozzávalók 4 főre

* vaníliafagyi -saját készítésű/ bolti
* 1 kocka gesztenyemassza
* pár szem főtt gesztenye
* fahéj
* kevés rum

Díszítéshez:

* tejszínhab
* babapiskóta / ostyarúd



elkészítés

1. A vaníliafagyit elfelezzük, egyik felébe a gesztenyemasszát belereszeljük, ésjól kidolgozzuk, majd kevés fahéjjal, rummal ízesítjük.
2. Fagylaltos kanállal gombócokat teszünk a kelyhekbe, felváltva.
3. Körberakjuk főtt gesztenyével, kevés tejszínhabbal díszítjük, és ostyarúddal vagy babapiskótával kínáljuk. (Ha van fagyis tölcsér, abba adagoljuk felváltva, kevés darabolt gesztenyével megszórva a tetejét, felül legyen a vanília, és arra mehet csöppnyi tejszínhab.)
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Vajkaramellás fagyi
  2010-08-15 15:16:30, vasárnap
 
  hozzávalók 4 főre

* 6 db tojássárgája
* 5 dl tejszín
* 1 dl tej
* 12 dkg cukor
* 15 dkg vajkaramella



elkészítés

1. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáöntjük a tejszínt és a tejet (én hidegen szoktam), és vízgőz felett besűrítjük.
2. Hagyjuk kihűlni, majd 20 percre bedugjuk a fagyasztóba. Közben a vajkaramellt ledaráljuk.
3. A fagyialapot beleöntjük a fagyigépbe, rászórjuk a vajkaramell morzsákat, és elindítjuk a gépezetet. Nagyjából ennyi!
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Túrógombóc fagyi tejfölhabbal
  2010-08-10 17:23:34, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 4 tojás sárgája
* 10 dkg kristálycukor
* 2 dl habtejszín
* 25 dkg mascarpone
* 1 ek gríz
* 25 dkg krémes túró
* reszelt citromhéj
* csipet só
* 5 dkg Albert keksz
* 3 dkg vaj
* 1 pohár tejföl
* 1 dl habtejszín
* 1 tasak habfixáló
* 5 dkg porcukor



elkészítés

1. A tejszínt és a mascarponét összemelegítjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
2. Belekeverjük a grízt és lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük.
3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
4. Hozzáadjuk a cukros tojást, alacsony hőmérsékleten sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
5. Belekeverjük a túrót.
6. Lehűtjük teljesen hidegre (hűtőben, kb. egy óra).
7. Az előzőleg 8 órán át mélyhűtőben tartott fagyi gépbe töltjük a masszát, fél óra, és kész.
8. Ahhoz, hogy formás gombócokat kapjunk, további egy órára betesszük a kicsit még lágy krémet a mélyhűtőbe, így annyira megkeményedik, hogy a fagyis kanállal szépen tudjuk formázni.

Tejfölhab készítése:

1. A tejfölt, a tejszínt, a porcukrot és a habfixáló port kézi mixerrel kemény habbá verjük, és mehet a hűtőbe állagjavulni.

Morzsa készítése:

1. A kekszet ledaráljuk.
2. Serpenyőben, forró vajon átforgatjuk (pont, mint a zsemlemorzsát).

Tálalás:

1. A fagyis kanalat forró vízbe mártjuk, megformázzuk a gombócokat, tetejére jöhet a tejfölhab és a kekszmorzsa.
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Dinnyefagylalt
  2010-08-02 13:19:31, hétfő
 
  hozzávalók 4 főre

* 30 dkg görögdinnye
* 4 ek méz (vagy 12 dkg cukor)
* 2,5 dl tejszín
* 1/2 citrom leve



elkészítés

1. A dinnyéből eltávolítjuk a magokat, a héját levágjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. (A 30 dkg a héj és a magok nélkül értendő.)
2. A tejszínben elkeverjük a mézet vagy a kristálycukrot, belenyomjuk a fél citrom levét, majd kevergetve felfőzzük.
3. A langyosra hűlt tejszínt a dinnyekockákkal együtt turmixgépbe öntjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Ezután fedeles műanyag edénybe tesszük, és legalább 6 órán keresztül fagyasztjuk. Eközben óránként egyszer átkeverjük, majd visszatesszük a fagyasztóba.
4. A negyedik-ötödik keveréstől, amikor már kezd fagyott állaga lenni a fagylaltunknak, keverjük minél habosabbra, hogy még finomabb legyen. Észre fogjuk venni, hogy ettől megnő a fagylalt térfogata, és végül egy kellemes, könnyű állagú fagylaltot kapunk.
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Mascarponés álomkehely
  2010-08-01 17:46:59, vasárnap
 
  Mascarponés álomkehely fagyival

hozzávalók 4 főre

* 300 g mascarpone
* 2 dl tejszín
* 20 dkg porcukor
* 12 db babapiskóta
* 20 dkg bogyós gyümölcs (én most málnával csináltam)
* 8 gombóc bármilyen fagyi
* tejszínhab
* karamellöntet
* csokichips



elkészítés

1. A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
2. Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
3. A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd erre tesszük a mascarponés habot, majd újra piskóta, utána gyümölcs, és a tetejére terítjük a maradék mascarponés habot. Letakarjuk a kelyheket fóliával, és 2 órára hűtőbe tesszük.

Karamellöntet elkészítése:

1. 10 dkg cukrot megolvasztunk 1 tk vajjal, ha már szép karamell színe van a cukornak, felengedjük 2 dl tejszínnel (nem kell megijedni, ha a cukor összeugrik. Lassú tűzön kevergetve szépen felolvad.) Amikor elkezd forrni, belekeverünk fél cs vaníliás pudingport. Ezzel szép sűrűre főzzük.

Tálalás:

1. A hűtőből kivett kelyhekre halmozunk 2-2 gombóc fagyit, teszünk rá tejszínhabot, megszórjuk a maradék piskótamorzsával, meglocsoljuk karamellöntettel, és megszórjuk csokichips-szel.
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Joghurtos citromfagylalt
  2010-08-01 17:16:49, vasárnap
 
 
hozzávalók 4 főre

* 5 dl joghurt
* 3 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
* 3 tojás
* 1 citrom reszelt héja
* 2 nagyobb citrom frissen facsart leve és a facsarásból megmaradt húsa
* 1 cs vaníliás cukor
* 18 dkg kristálycukor (aki édesebben szereti, több cukrot is használhat)
* 1,5 dl forró víz



elkészítés

1. A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
2. A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citromlevet és a facsarásból maradt citromhúst.
3. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. (Ügyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a tojásos krémet, mert különben a citromlétől összeugorhat.)
4. A fagylaltkrémet egy fedeles dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük.
5. 40-60 percenként négyszer, ötször átkeverjük.
6. Az első keverés alkalmával a fagylalthoz keverjük a három tojás habbá vert fehérjét. Nagyobb adag lévén 6-8 órás fagyasztás után fogyasztható a fagylalt. (Fagylaltos kanállal kissé kapargatva jól formázható, szép gombócokat kapunk.)
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Muscovado fagyi
  2010-07-30 22:34:42, péntek
 
  Muscovado fagyi zabpelyhes kosárkában

hozzávalók 4 főre

* 10 tojássárgája
* 1 dl habtejszín (min. 30 % zsírtartalom)
* 20 dkg lágy muscovado cukor
* 30 dkg créme fraiche
* 1 rúd vanília
* csipet só
* 1 cs Győri zabpelyhes keksz
* 5 dkg vaj



elkészítés

A fagyi elkészítése:

1. A tejszínt forrásig hevítjük.
2. Hosszában kettévágjuk a vaníliarudat, és a kikapart magokat a tejszínhez adjuk, hagyjuk kihűlni (min. 10 perc).
3. A tojásokat kettéválasztjuk (a fehérjéből lehet Pavlovát csinálni :). A sárgáját kézi mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval.
4. A sárgája-cukor masszát lassan, kevergetve a langyosra hűtött tejszínhez adjuk, majd az egészet simára keverjük a créme fraiche-sel.
5. A masszát alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha a belemártott fakanál hátát bevonó réteg közepébe ujjunkkal húzunk egy vonalat, és az száraz marad.
6. Hőt és fagyasztást tűrő edénybe töltjük, hagyjuk kihűlni, amint lehet, hűtőbe tesszük (kb. fél órára), utána mehet a fagyasztóba (min. 4 óra).

A kosárka elkészítése:

1. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a vajjal.
2. Vékonyan kibélelünk vele egy muffin/szuflé/mini tortácska formát, a fagyi tálalásáig hűtőben tartjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
Őszibarack sorbet
  2010-07-24 14:01:28, szombat
 
  hozzávalók 4 főre

* 50 dkg őszibarack
* 15 dkg cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 3,5 dl víz
* néhány csepp citromlé



elkészítés

1. Az őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, majd egy villa segítségével pépesítjük.
2. A vizet és a cukrot kis lábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
3. A barackpépet egy fedeles műanyagtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, és a langyosra hűlt cukros vízből annyit öntünk rá, amennyit kényelmesen simára tudunk keverni. (Ha az egészet egyszerre rátöltjük, akkor túl híg lesz a keveréshez, ezért én inkább két részletben öntöm hozzá a vizet.)
4. Végül hozzákeverjük a maradék vizet is, és az edényt lefedve a fagyasztóba tesszük.
5. 5-6 órán keresztül fagyasztjuk. Ezalatt óránként vegyük elő, alaposan keverjük át, majd tegyük vissza a fagyasztóba. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbet-be, mert annál finomabb lesz a végeredmény.
6. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk át a hűtőszekrénybe, így könnyebb dolgunk lesz az adagolásnál.
 
 
0 komment , kategória:  Fagyi receptek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 954
  • e Hónap: 4214
  • e Év: 162289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.