Regisztráció  Belépés
mailona.blog.xfree.hu
HIT-REMÉNY-SZERETET.. A LEGNAGYOBB KÖZÜLÜK A SZERETETT !!!! M. Ilonka
1951.01.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 286 
Burgonyás pogácsa.................
  2013-12-29 15:52:17, vasárnap
 
 

Burgonyás pogácsa Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-12-29 10:46:07
feltöltő: mailona
nézettség: 584
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Burgonyás , pogácsa ,
kategória: felnőtt
leírás: Burgonyás pogácsa

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!





Burgonyás pogácsa

Recept

500 g főtt burgonya (kihűlve, áttörve)
400 g vaj
40 g só
40 g élesztő
50 g tojás sárgája (2 nagyobb tojásé)
700 g liszt

A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben. Másnap gyúrjuk simára, és nyújtsuk ki 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg egész tojással. És tepsire pakolva szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük. 220-230 előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
TÖLTÖTT KORONGOK RECEpt.................
  2013-05-06 20:21:23, hétfő
 
 





TÖLTÖTT KORONGOK RECEPT

Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
tej
2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
20 dkg Rama margarin
Töltelék:
1 doboz kukorica
15 dkg sonka
1 tömlős sajt
4 evőkanál tejföl
Teteje:
1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt

Elkészítése:
Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk.Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével.Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Ízes piskótarolád recept.............
  2013-04-17 19:08:44, szerda
 
 
hozzávalók 4 főre

6 db tojás
5 ek liszt
4 ek cukor
1 ek víz
1 cs sütőpor
sárgabarackíz házi készítésű
papír a sütéshez

elkészítés

A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral habüstben robotgéppel pici sóval keményre felverjük, majd félretesszük, és a sárgáját a maradék cukorral, 1 evőkanál vízzel habosra keverjük.
A lisztet leszitáljuk, majd a kétféle tojáshabot összekeverjük óvatosan, a lisztet is hozzávegyítjük, amibe előzőleg a sütőport is belekeverjük.
Egy barna csomagolópapírt vágunk ki a sütőtepsibe, és ráöntjük a masszát, kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütjük.
A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát.
Ha kissé kihűlt, kitekerjük, majd baracklekvárral megkenjük, és megint feltekerjük.
Vaníliás cukorral megszórjuk, és ferdén szelve kínáljuk. Frissen a legfinomabb, de úgyis elfogy időben.



 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Vendégváró kis kiflik recept.........
  2013-04-17 19:02:37, szerda
 
 
hozzávalók 8 főre

700 g liszt
2 db tojás
1 kis pohár kefír
100 ml étolaj
60 g cukor
csipet só
100 ml tej
50 g élesztő

A krémhez:

200 g Rama
30 g só

A tetejére:

tojás
reszelt sajt

elkészítés

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a tojásokkal, a kefirrel, étolajjal, csipetnyi sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. (Kenyérsütő gépben is dagaszthatjuk, keleszthetjük.)
A krémhez a margarint a sóval habosra keverjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk.
Egy részt elfelezünk, mindkét felet körformára nyújtjuk. (Kb. 30 cm átmérőjű körökre.)
Az egyik körlapot megkenjük a krém negyed részével, a másik körlapot erre rátesszük.
16 cikkre vágjuk, mint egy tortát, feltekerjük, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, világosra sütjük.
Összesen 64 kis kifli lesz ebből az adagból.



 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Málnafagyi ♥
  2013-04-17 18:57:19, szerda
 
 
Málnafagyi ♥

Amire szükséged lesz:
- 1 bögre málna
- fél bögre cukor
- 1 bögre natúr joghurt
- pár csepp citromlé

Így csináld:
1. A megmosott málnát villával nyomkodd át, add hozzá a joghurtot, a cukrot és csepegtess hozzá néhány csepp citromlevet majd alaposan turmixold össze..
2. Tedd be a mélyhűtőbe és kb 20-30 percenként keverd át, míg meg nem fagy.

Nagyon finom!! Jó étvágyat hozzá!



 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Gyors vacsora: szalonnás krumplis frittata...........
  2013-04-17 18:43:35, szerda
 
  Hozzávalók:

4 kisebb krumpli (újkrumplival a legjobb)
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál friss rozmaring
1 kisebb hagyma felkockázva, vagy 1 újhagyma felkarikázva
2 nagy gomba feldarabolva
6 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 dl tej
3 szelet bacon felkockázva


A bacont az olajon kicsit megpirítjuk, majd beledobjuk a vékonyra felkarikázott krumplit, 10 percig sütjük, az utolsó 2 percben hozzáadjuk a rozmaringot. Közben a tejjel elkeverjük a sót, borsot és a tojást, majd hozzáadjuk a hagymát, a gombát és a fokhagymát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojást hozzáadjuk a krumplis szalonnához, majd betoljuk sütőbe. Fontos, hogy a serpenyő (ha abban csináljuk) ne műanyag fülű legyen. 10-15 perc alatt készre sütjük. Igény szerint sajttal megszórhatjuk.




 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Karamellfagyi 3 hozzávalóból ♥
  2013-04-17 18:42:16, szerda
 
 
Karamellfagyi 3 hozzávalóból ♥

Amire szükséged lesz:
- 3 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg kristálycukor

Így csináld:
1. Karamellizálj 10 dkg cukrot. Amikor már sötétbarna, öntsd fel 3 dl tejjel és főzd lassú tűzön addig, amíg el nem olvad.
2. Állítsd jeges vízbe az edényt a tűzről levéve és ha kihűlt, tedd a hűtőbe 3-4 órára.
3. Verj kemény habot 1 dl tejszínből.
4. A maradék 1 dl-t öntsd a kihűlt karamellás tejbe, majd add hozzá adagonként a habbá vert tejszínt is és öntsd fagylaltgépbe, vagy tedd mélyhűtőbe és keverd át 20 percenként, amíg teljesen meg nem fagy.

Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok hozzá!



 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Kürtőskalács ....................
  2013-04-17 18:21:42, szerda
 
 
Kürtőskalács


1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztő, csapott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj.

"A liszthez hozáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk. A parázs felett forgatjuk, miközben porcukorral megszórjuk."



 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Almatorta... NAGYON FINOM....
  2013-04-17 18:18:10, szerda
 
 

Almatorta

Hozzávalók (egy 20-22 cm-es tortaformához):

5 dkg liszt, 10 dkg finomra darált mandula, 10 dkg cukor vagy xilit, 4 tojásfehérje, 10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, fél kávéskanál őrölt fahéj, 3-4 alma, 2-3 evőkanál mandulapehely.

Elkészítés:

Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük.
A vajat megolvasztjuk.
A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a cukorral, fahéjjal és citromhéjjal.
A tojásfehérjékből habot verünk.
A vajat belekeverjük a lisztes mandulába. Aztán óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Az így kapott masszát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk az almaszeletekkel, és megszórjuk mandulaforgácsal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra mérsékeljük, és még 10 percig folytatjuk a sütést.
A megsült tortát 10-15 perc után vesszük ki a formából. Melegen és hidegen is tálalható.




 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
Almagombóc.........
  2013-03-12 14:16:11, kedd
 
 







Hozzávalók: fél kg alma, 2 dl tej, 3 db tojás, 4 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál fahéj, kb. 20 dkg búzadara, 6 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál olaj, csöpp citromlé, 1 evőkanál fahéjas porcukkor, csipetnyi cukor.



Elkészítése: Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük a darát, a felvert tojásokat, a tejet, a porcukrot, a fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és forrásban lévő cukros, citromos vízben kifőzzük őket. (Akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére.) A maradék zsemlemorzsát barnára pirítjuk az olajon, és meghempergetjük benne a gombócokat. Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  ÉTEL+ ITAL RECEPTEK..........*  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 286 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1312 db bejegyzés
Összes: 192753 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1254
  • e Hét: 24362
  • e Hónap: 113691
  • e Év: 1340277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.