Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
- Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 703 
Végy 1 kg meleg szeretetet,
  2010-12-25 14:15:35, szombat
 
  KARÁCSONYI SÜTEMÉNY

Hozzávalók és elkészítés:

Végy 1 kg meleg szeretetet, szitáld át a türelem szitáján, nehogy pletykamag kerüljön bele.
Adj hozzá egy liter bátorságot, 3 dl szorgalmat és 1 dl jóságot.
Gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel, és takard be tiszta jókedvvel.
Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél.
Szórd meg vidám mosollyal, és tegyél rá pár csepp megfontolást.
Aztán vágd fel sok-sok darabra, hogy mindenkinek jusson belőle, aki szeretetre éhes.
 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Nóri kívánsága...
  2010-12-22 14:06:54, szerda
 
  Nyquist Gizella: Nóri kívánsága, avagy a hóangyal

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl élt egyszer egy pici leány. Ez a leányka mindig nagyon boldog volt, csak egy szomorította el: ritkán láthatta a távolban élő nagyszüleit.
December vége felé járt az idő, gyermekek hada várta türelmetlenül a Szent Karácsony eljövetelét.
Amikor szülei megkérdezték Nórit - ez volt ugyanis a leányka neve -, mit szeretne karácsonyra kapni, ő így felelt:
- Nagyon örülnék egy babának és sok-sok könyvnek. De a legjobban arra vágyom, hogy láthassam a nagyszüleimet.
Törték a fejüket Nórika szülei, hogyan is mondják meg kislányuknak, hogy a nagymamáit és nagypapáit még hosszú hónapokon át nem láthatja. Nem akarták elszomorítani, csak ennyit válaszoltak:
- Norcsika, biztosan hoz majd a Jézuska neked egy szép babát, és Santa örömmel hagy majd a fa alatt könyveket és talán még mást is.
hoangyalA kislány másnap a kertben játszott a frissen hullt hóban. Mivel anyukája a lábujjától a feje csücskéig felöltöztette, ujjongva feküdt bele a nagy fehérségbe. Lábacskáit és karjait mozgatva pillanatok alatt hóangyalt rajzolt, majd óvatosan felállt. Ránézett művére, és vágyakozva így szólt:
- Ó, be jó is lenne, Angyalka, ha tudnál nekem segíteni!
Abban a szent minutumban a hóangyal életre kelt, és a meglepett kislány elé állt:
- Szervusz, Nóri! Hallottam a kívánságodról, és szeretnék neked segíteni!
Varázspálcájával néhány kört rajzolt a levegőbe, majd így folytatta:
- Látod ezt a varázsbiciklit? Ha felülsz rá, becsukod a szemedet, és néhányat pedálozol, máris ott leszel, ahol szeretnél.
Nórika fülig érő szájjal megköszönte az angyal segítségét, és máris felpattant varázsbringájára. Először csak kétszer tekerte meg a pedált, és máris a Floridában élő nagyszüleinél termett. A sok-sok puszi és ölelés, na meg a fincsi almás pite után ismét a bringára pattant, de most messzebbre készült. Csukott szemmel ötször is megtekerte a pedált. Amikor kinyította a szemét, erdélyi mamája és papája állt előtte. Mintha csak várták volna, finom sajtos pogácsával és citromos teával kínálták meg. Az élvezetes találkozás után, amikor haza kellett indulnia, nagyszülei hosszasan integettek utána.
- Nóri! Nórika! - hallotta váratlanul anyukája szavát. - Állj fel a hóból, kislányom, mert megfázol!
Nóri lelkesen mesélte el, mi történt vele:
- Anya! Apa! Képzeljétek, a nagyiéknál jártam... - közben éppen zsebébe tette pogácsája utolsó falatját.
 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Betlehemi jászol
  2010-12-22 14:03:17, szerda
 
  A karácsonyi esemény legbeszédesebb szimbóluma a jászol, melynek története hosszú évekre nyúlik vissza.
A ferences rend megalapítója, Assisi Szent Ferenc 1222 karácsonyán Betlehembe járt. A püspökre olyan nagy hatással volt a karácsonyi liturgia, hogy hazatérvén a pápához fordult engedélyért, hogy a következő esztendőben ő is hasonlóképpen ünnepelhesse meg a karácsonyt. Szent Ferenc egy barlangot béleltetett ki szalmával, ahová jászlat állított, élő állatokkal és ott tartotta prédikációját a híveknek.
Az első igazi jászlat azonban Arnolfo di Cambio készítette 1283-ban Rómában a Santa Maria Maggiore bazilikában.
Az ötlet aztán gyorsan terjedt az európai városokban. Sok jászol a főszereplőket kiegészítve hétköznapi jeleneteket, mesterségeket is bemutatott. A hagyományos betlehemben a Szent Családon kívül a pásztorok, a háromkirályok és az angyalok is jelen vannak.

Hazánkban is elterjedt szokás a betlehemezés, amelyet december 24-e délutánján játszanak. Ezen a napon felidézik Jézus születésének körülményeit a Bibliából ismertek szerint.
Eleinte felnőtt férfiak elevenítették meg a történetet, az elmúlt esztendőkben már kisfiúk játsszák. A játék végén jókívánságokkal búcsúznak el a háziaktól, akik köszönetképpen megajándékozzák őket.
 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Üveggömb
  2010-12-22 14:01:59, szerda
 
  Egy legenda szerint a Türingiában lévő Lauschában, ahol már 1597 óta folyik üveggyártás, egy helyi üvegművesnek nem volt pénze arra, hogy megvásárolja a karácsonyfa díszítéséhez akkoriban használt almát, diót, de mivel azt szerette volna, hogy gyermekei egy szépen feldíszített fa körül ünnepeljék a karácsonyt, a díszeket üvegből készítette el. Az új díszek nagy sikert arattak a városban, az üveggömbök új divatot teremtettek.
Hogy valójában így történt-e, azt sajnos nem tudjuk pontosan. Az első írásos bizonyíték szerint 1848-ban készült először üveggömb. Évről évre egyre vékonyabb falú és formájú díszeket ( csillagot, madarat, gomba) fújtak a mesterek.

A 70-es évek elejéig nem terjedt el az új díszek híre a városon túlra, a változást a német-francia háború hozta meg, amikor 1870 decemberében a versailles-i kastélyba kórházat alakítottak ki a háborúban megsebesült katonák számára.

A karácsonyi ünnepekre a sérült katonáknak is állítottak karácsonyfát, melyet a Lauschából származó üveggömbökkel díszítettek fel. Az ünneplés pillanatáról néhány folyóiratba fényképes cikk jelent meg. Az üveggömbök csillogása olyannyira megbabonázta az olvasókat, hogy mindenki azonnal olyan díszekkel akarta fenyőfáját díszíteni. Attól kezdve annyira nagy volt az igény a díszek iránt, hogy szinte a Lauschában élő minden második család karácsonyi üveggömb készítésbe kezdett.
 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Karácsonyi koszorúk
  2010-12-22 13:50:25, szerda
 
  Amikor szóba kerül az ünnepi dekoráció, a koszorúk igazi kedvenceknek számítanak. Szinte mindannyiunknak van egy - két koszorú a díszítési ,,arzenálunkban". Lássunk néhány új ötletet koszorúk készítésére!
Karácsonyi koszorúk: régi hagyomány, új ötletek

A hagyományos dekoráció átgondolása ötletes és váratlan eredményekhez vezethet, melyek talán sokkal érdekesebbek, mint egy hagyományos zöld koszorú!

Amikor koszorúra gondolunk, általában egy zöldekből készült hagyományos koszorút képzelünk magunk elé. Ezt többnyire szalagcsokorral, illetve fenyőtobozokkal díszítjük. Bár a hagyományos karácsonyi koszorúk mindig rendíthetetlen kedvencek maradnak, sok más módszer is létezik a koszorúk díszítésére és használatára. Egy régi dekoráció új megközelítésével, valami igazán egyedit és különlegeset hozhatunk létre, amely az elkövetkező években otthonunk mesterműve lehet. Íme néhány dolog, amit érdemes fontolóra vennünk, amikor feltérképezzük magunkban a koszorúkészítés ötleteit:

Kinti vagy benti koszorút akarunk?

A koszorú szerkezete és anyaga valószínűleg az elhangzott kérdésre adott válasz alapján változik. Ha a szabadban lesz, akkor időjárásálló anyagból kell készíteni. A beltéri koszorúk elsősorban a lakásban való elhelyezésük függvényében változnak, hiszen szerkezetük és díszítésük valószínűleg tükrözik környezetüket.


Hol lesz a koszorú helye?


A hagyomány szerint a koszorúkat a kandallók felé vagy a bejárati ajtókra függesztik, viszont a felső határ a csillagos ég. Íme néhány megfontolandó ötlet:* Ablakban: Helyezhetjük kifelé vagy befelé , illetve egy kétoldalú koszorú-akasztó segítségével mint amilyen a szalag, a lánc, vagy a kötél, akár mindkét irányba.
* Tükrön: A tükör mérete szerint kell kiválasztanunk a koszorú méretét.
* Egy kivilágított fali gyertyatartón: ez bárhol lehet a lakásban, még a fürdőszobában is!
* Ebédlő széken: ha fényes szalaggal megkötjük őket, a kisebb koszorúkkal szépen fel lehet díszíteni az ebédlő székek támláját.
* Festőállványon: Kössünk egy nagy, kivilágított koszorút a szoba egyik sarkában található festőállványra. Remek választás lehet, amikor a falon nincs elegendő hely, és egy kisebb területre még fát is lehet tenni.
* Asztalon: Helyezzük egy asztalra, és a közepére tegyünk gyertyát, esetleg gyümölcsös tálat.
* Egy kivilágított ládában: Egy kivilágított ládába vagy egy antik szekrénybe támasztott koszorú minden évszakban igazi meglepetésként hat!
* Fán: Egy kis elegancia vagy szeszély többletet nyújthatunk az ünnepnek, ha a különböző anyagokból készített koszorúkat a karácsonyfára függesztjük.
* Csomagokon: Egy szalaggal átkötött kisebb koszorú remek csomagolása lehet egy különleges ajándéknak.

A koszorú mérete

A koszorú helye általában meghatározza annak méretét. Ezek a méretek nagyon különbözőek lehetnek, azonban a legtöbb beltéri koszorú mérete 15-122 cm között van. A ház külsejének látványelemként használt koszorúnak az átmérője többnyire 180 centiméter.


A koszorú anyaga

Összességében elmondható, hogy a koszorú szerkezete és külseje nagymértékben függ annak anyagától. Bár a lehetőségek száma végtelen, az alábbiakban mi is adunk pár ötletet a kezdéshez:

* Zöldek: használhatunk friss vagy mesterséges anyagokat
* Lehet díszíteni természetes anyagokkal, mint például fenyőtobozzal, dióval, búzával, szalmával, szőlővel, friss vagy szárított fűszernövényekkel, friss vagy szárított virágokkal, kagylókkal, levelekkel, de mesterséges anyagokkal is, mint a karácsonyfa gömbök, szövet, szalag, papír vagy fém.


Díszítés


Elérkeztünk a koszorúkészítés legszórakoztatóbb részéhez, aminek csak a képzeletünk szabhat határt! Mielőtt nekilátunk, át kell gondolnunk, hol lesz a helye (például egy kültéri koszorút időjárásálló díszekkel kell felruházni), és ki lesz az, aki gyönyörködni fog benne. Az alábbiakban mi is szolgálunk néhány ötlettel a kezdéshez.

* Ha a nappaliban van: Színe és dekorációja legyen a karácsonyfáéval azonos.
* Ha a konyhában van: Próbáljuk süti vágóval, konyhai eszközökkel, fűszernövényekkel, fahéj rudakkal, stb. díszíteni.
* Ha a gyerekszobában van: Ebben az esetben kézzel készített dísztárgyakkal, játékokkal, édességekkel, cukorpálcákkal, stb. díszítsük.


Hobbikkal kapcsolatos koszorúk

Ezeket a sportcsapat színeivel és kellékeivel, varráshoz vagy kézimunkához használt kellékekkel, antik autókkal vagy traktorokkal, kerti szerszámokkal, stb. rakjuk tele.

Bármit is választunk, ne feledjük, hogy koszorú készítés közben az a legfontosabb, hogy remekül szórakozzunk és működjön a fantáziánk!


A kész koszorú biztosan egyedi lesz, és ezért valószínűleg meg szeretnénk óvni, hogy a jövőben is tudjuk használni. Ha így van, elraktározásához használjunk tartós és kényelmes termékeket. Sok olyan koszorú tároló zsákot, dobozt lehet manapság kapni, amelyek megvédik a koszorút a raktározás idején. Így biztosak lehetünk abban, hogy az elkövetkező években is gyönyörködhetünk benne.
édenkert.hu
 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Élő- vagy műfenyőt karácsonyra
  2010-12-22 13:46:40, szerda
 
  A családokban minden évben vitatémának számít, hogy élőfenyőből vagy műfenyőből állítsanak karácsonyfát. Különböző érvek és ellenérvek szólnak mindkét választás mellett, de jó, ha megfontoljuk a következőket.

Karácsonyfa: élő vagy műfenyő

A karácsonyfa az ünnepi dekoráció fénypontja és mindenki azt szeretné, hogy tökéletes legyen. Már ki is választotta a helyét, a család pedig készen áll a díszítéséhez. De hogyan döntjük el, milyen fenyőt vásároljunk: élő- vagy műfenyőt?

Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Fontoljuk meg a lehetőségeket, majd a család egyéni preferenciái és igényei alapján hozzunk döntést.

Az élő fenyő

Van valami varázslatos abban, amikor egy élő fát viszünk otthonunkba és feldíszítjük. Az igazi fenyő illata, illetve ágai és tűlevelei valóban karácsonyi hangulattal árasztják el otthonunkat, ám egy élő fának gondját kell viselni. Szükségünk lesz egy erős tartóra, amelybe a feldíszített fát egyenesen bele tudjuk állítani. Ugyanakkor rendszeresen öntözni kell, különben a tűlevelei megbarnulnak és el kezdenek hullani. Választhatunk ,,földlabdás" karácsonyfát is. Ezeket a fákat a töve körüli földdel együtt értékesítik, melyet vászonzsákba csomagolnak.

Karácsony elmúltával az egész fát újra elültethetjük. Ez jó érzést vált ki az emberben, hiszen nem kell eldobnunk egy élő fát. Ám léteznek egyéb alternatívák is: el lehet ásni, esetleg le lehet rakni egy újrahasznosító központba, ahol felaprítják és töltőanyagnak használják. Ha élőfenyőt választunk, akkor figyelembe kell vennünk néhány veszélyforrás lehetőségét a gyerekekre és az állatokra nézve. Ha kisebb gyerekeink, vagy pajkos háziállataink vannak, akkor körbe kell keríteni, vagy el kell barikádozni a szobát, hogy ne tudják megenni a tüskéit sem pedig letörni az ágait. De persze ott van a vidámság is, ami jelen van bennünk, amikor a család elindul kivágni a saját karácsonyfáját, ami igazán izgalmas. Vegyük mindezt fontolóra, amikor élőfát akarunk választani.

A műfenyő

Az egyik legszebb dolog a műfenyő esetében, hogy évről évre fel lehet díszíteni. Ha megtesszük a kezdeti befektetést, évtizedekig tartó karácsonyfa lesz az ára. És soha nem megy ki a divatból. Tulajdonképpen, minél régebbi a fa, annál ,,retróbbá" válik. Hálaadás napja után bármikor felállíthatjuk, és az alatta tornyosuló karácsonyi ajándékok ellenére, mindig friss és varázslatos marad.

Ha egyszer feldíszítettük, semmi mást nem kell tennünk. Csupán be kell kapcsolnunk az alá csüngő díszfényeket, és máris előállt nappalink csodálatos fénypontja. De, ellentétben az élő fákkal, a műfenyőből hiányzik az a bizonyos valódiság. Összetéveszthetetlenül nyilvánvaló, hogy nem valódi. Ugyanakkor az elmúlt években a műfenyőket annyira élethűvé alakították, hogy amit manapság megvásárolunk már cseppet sem hasonlítanak a közelmúlt egyszerű, ágas-bogas verzióira. És ha ügyesen díszítjük fel, majdnem úgy fog kinézni, mint az élő rokona. Majdnem. Egy másik előnye, hogy a gyermekek és a háziállatok nem igazán tehetnek kárt benne. Ezt is el kell zárni a kisebb gyerekektől, de ha véletlenül magára húzza, csak vissza kell állítani a helyére. És az sem megvetendő, hogy nem kell eltakarítani a tűleveleket. Ha véget értek a téli ünnepek, egyszerűen berakjuk a dobozába és a következő esztendőig elraktározzuk.

Gondoljunk családunk életmódjára és igényeire. Akár élő-, akár műfenyőt választunk, ha stílusosan díszítjük fel, varázslatossá tehetjük Karácsonyunkat!
édenkert.hu
 
 
2 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
A karácsonyfa eredete
  2010-12-22 13:44:16, szerda
 
  Amikor a karácsonyra gondolunk, van néhány dolog ami eszünkbe jut vele kapcsolatosan, mint például a vakáció, a fényekbe burkolózott házak, a sütemények és persze a karácsonyfa.
A karácsonyfa eredete - egy a sok közül

A karácsonyfa az egyik legnépszerűbb és dédelgetettebb karácsonyi hagyomány. Csak az Egyesült Államokban 35-40 millió élő fát vásárolnak és díszítenek fel évente. Más országokban ez a szám megközelíti a 20 milliót. Számos olyan közösség létezik szerte a világon, amelyekben csupán a karácsonyi hangulat és a téli ünnepek iránt érzett a puszta szeretetből díszítenek fenyőfát. De mikor, hol és hogyan lett szokás a karácsonyfa díszítése? Honnan ered a karácsonyfa? Mit jelképez?

Ezekre a kérdésekre, számos válasz született. Egyesek nem tesznek különbséget a történelem és a legenda között. Sajnos nem tudják egyértelműen bizonyítani a karácsonyfáról szóló állításokat (ez a probléma fennáll a legtöbb interneten található cikk esetében!). Tekintettel arra, hogy igen nehéz megbízható tudományos forrásokra bukkanni a karácsonyfa történelmét illetően, érthető, ha a karácsonyfáról szóló honlapokon nem találunk utalásokat semmiféle forrásra.

Bár szeretném igaznak vélni a gyakran idézett történetet, miszerint Martin Luther volt az első személy, aki karácsonyfát állított (vagy legalábbis kivilágította), semmilyen forrás nem erősíti meg, hogy valós történetről van szó, és nem csupán egy legendáról. Nem léteznek olyan bizonyítékok, amelyek alátámasztanák a történetet. Létezik azonban egy tudományos konszenzus, miszerint a karácsonyfa Németországból származik.

Sőt, a legkorábbi feljegyzések szerint, 1521-ben a német elzászi régióban, karácsonykor felállítottak és feldíszítettek egy örökzöldet (világítás nélkül). Strassbourgban, 1605-ben egy másik leírás is előkerült egy ismeretlen illetőségű személy feljegyzései közül, melyben az állt, hogy ,,Karácsonykor fenyőfákat állítottak a strassbourgi szalonokban és színes papírból kivágott rózsákat, almát, ostyát, aranyozott papírt, édességeket akasztottak rá..." Mintegy ötven évvel később (1650 körül) a nagy evangélikus teológus Johann Dannhauer azt írta az egyik művében, hogy ,,a karácsonyfa vagy a fenyőfa, amelyet az emberek felállított házaikban, tele voltak aggatva babákkal és édességekkel, majd karácsony után lehullottak levelei és szépségétől megfosztottá vált...". Senki sem tudja, mikor kelt életre ez a szokás, de sokan a gyermekek fényes képzelőerejének tulajdonítják.

A fenyő karácsonyfaként terjedt el a köztudatban, és nagyon régóta mi is karácsonyfaként azonosítjuk. Talán a kúp alakú kinézete miatt lett annyira népszerű a gyerekek körében, amely sok finomságnak és egyéb ajándéknak ad otthont. A legenda szerint a gyerekek a legszebb ajándékokat kérték a Télapótól/Jézuskától. Sokan egyetértenek abban, hogy, ha a karácsonyfa nem lenne kúp alakú, kicsit nehezebb volna díszíteni is. Köztudott, hogy a legtöbb ünnep a színekről és a jókedvről szól, és ez alól a Karácsony sem kivétel.

A fentiekben elhangzott idézetekből több következtetést is le lehet vonni: Először is, megtudjuk mivel díszítették a legelső karácsonyfákat: papír rózsa, alma, áldozóostya, aranyozott papír, édességek, babák. Másodszor, még Dannhauer, az 1650-ben élő jeles tudós sem ismerte a karácsonyfa eredetét. Harmadszor, nem minden keresztény hagyta jóvá ezeket a fákat, főleg a legelején. Negyedszer, amennyire tudjuk, az első karácsonyfák nem voltak kivilágítva. Azonban az évek elteltével megtapasztalhatjuk, hogy ezek a fák örömöt és békét visznek minden házba, hiszen a karácsony szelleme mindenkit megérint, így azt gondolom, hogy sokak számára a fa egy és ugyanaz a karácsonnyal.
édenkert.hu
 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Advent 4. vasárnap
  2010-12-19 15:44:31, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Top10: Mozimikulások 2
  2010-12-17 14:00:35, péntek
 
  Top10: Mozimikulások 2

Akad bőven a Mikulásos filmek között családi vígjáték, akciófilm és krimi is, amelyek közül válogathatsz. Megemlékezhetsz például eképpen a nemrég elhunyt Leslie Nielsen-ről is, hogy megnézed a Ki a Télapó? című filmjét. Vagy sírva nevető hangulatba kerülhetsz Az igazi Mikulás nem túl vidám történetével.

De ha kíváncsi vagy milyen a Télapó testvérének lenni, vagy milyen a város ahol a Kik élnek, tedd be a lejátszóba a Télbratyót és A Grincset. A Télapu mellé készítsz magadnak kakaót és kekszet is, a Tapló Télapót pedig a világért se a gyerekkel együtt nézd.

Rare Exports: A Christmas Tale
Ez nem az a Mikulásos film lesz, amit szívesen néz meg az ember egy hópelyhes délutánon forró csokival a kezében. Pláne nem gyerekekkel. Finnországban karácsony napján egy ásatáson rátalálnak a piros ruhás Télapóra. Ez a Télapó azonban nem az, akit mindenki szeret. Sorra tűnnek el ugyanis a gyerekek, a nyomok pedig az öreghez vezetnek... A horrorfilm amerikai bemutatója december 3-án volt.

A Grincs
A Grincs (Jim Carrey) kisgyermekként ugyanúgy szerette a karácsonyt, mint bármely más Kifalvi Ki. Ám nyolc éves korában annyira kicsúfolták, hogy azóta magában duzzog a barlangjában. Elhatározza, hogy ellopja Kifalva összes karácsonyi díszét és ajándékát, ezzel szüntetve meg az ünnepet a Kik számára. Az akció (amelynek aktív részese a Grincs rénszarvasaganccsal felvértezett kutyája is) sikerrel zárul, a végén mégis épp a morcos zöld manó vendégeli meg az egész falut egy vidám karácsonyi vacsorára.

Elf
Karácsony este egy kisbaba mászik be a Télapó zsákjába az árvaházban. A baleset csak az Északi-sarkon derül ki, ahol az egyik elf gondjaiba veszi a kicsit. Felnőve azonban Buddy-nak (Will Ferrell) pótpapája elmeséli, miért is nő olyan nagyra és miért olyan ügyetlen a többi elf gyerekhez képest: hiszen ő ember. Buddy ezért elindul, hogy megkeresse apját a zsúfolt New Yorkban.

Télbratyó
Fred Claus (Vince Vaughn) élete nem egy főnyeremény. Ő egész életében csak a háttérbe szorult, míg öccsét az egész világ sztárolja. Tesója nem más ugyanis, mint a Mikulás. Ráadásul Frednek se munkája, se pénze nincs, így érthető a karácsony-ellenes hangulata. Ám egy nap a kisöccse elhívja őt az Északi-sarkra, hogy segítsen neki a készülődésben. Itt kezdődnek a kalandok...

Hulla, hó, telizsák
Rudy (Ben Affleck) nemrég szabadult a börtönből, és semmi mást nem szeretne csak normális hétköznapokat. De új barátnőjének(Charlize Theron) bátyja Rudyban látja egy sikeres rablás fő kulcsát, ami elől csap egy rakás stukkerral és egy ócska mikulás jelmezzel lehet elmenekülni.

Forrás: Nana.hu
 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
Advent 3. vasárnap
  2010-12-12 14:31:57, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  @Mikulás,Advent,Karácsony,Újév  
     1/71 oldal   Bejegyzések száma: 703 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 104160 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1690
  • e Hét: 7005
  • e Hónap: 33645
  • e Év: 33645
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.