Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
A jánosi látásmód titkát tárja fel az ő mai ünnepén...
  2013-12-27 08:31:25, péntek
 
 

2013. december 27. - Péntek, Szent János apostol és evangélista

A hét első napján (Húsvétvasárnap), kora reggel, Mária Magdolna elfutott
Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül
adta nekik: ,,Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom, hova tették!" Péter
és a másik tanítvány elindult, és a sírhoz sietett. Futottak mind a
ketten, de a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb
ért a sírhoz. Benézett, és látta az otthagyott gyolcsleplet, de nem ment
be. Közben odaért Simon Péter is. Ő is látta az otthagyott lepleket és a
kendőt, amely Jézus fejét takarta. Ez nem volt együtt a leplekkel, hanem
külön feküdt összehajtva egy helyen. Akkor bement a másik tanítvány is,
aki először ért a sírhoz. Látta mindezt és hitt.
Jn 20,2-8

Elmélkedés:

Szent János evangéliumát olvasva feltűnik, hogy látásmódja mennyire eltér
a másik három evangélistához képest. Ő nem a konkrét eseményeket tartja
fontosnak, hanem a háttérből előtűnő isteni szándékra vagy a felébredő
emberi hitre figyel. Amíg Máté, Márk és Lukács sokszor egészen részletesen
leírják egy-egy csoda körülményeit, addig János inkább Jézus belső
indítékait és az emberek jellemét mutatja be. Azt igyekszik megválaszolni,
hogy mi indítja az Urat a csodatettekre, s mi motiválja az embereket, hogy
Jézushoz menjenek, illetve hogyan változtatja meg őket a találkozás vagy a
csodában való részesedés. János evangélista tehát a földi dolgokat
szemlélve megsejti a mennyei valóságokat, az egyszerű szavak mögött az
isteni igazságot, s ezt akarja nekünk átadni evangéliumában.
A jánosi látásmód titkát tárja fel az ő mai ünnepén olvasott evangéliumi
részlet, amely arról szól, hogy húsvétvasárnap hajnalban az asszonyok hírt
visznek az apostoloknak Jézus üres sírjáról. Ennek hallatán Péter és János
a sírhoz sietnek. Ott mindketten ugyanazt látják, de csak egyikük, János
hisz, legalábbis a szövegben így szerepel. Néha mi is Péterrel együtt
nézzük a jeleket, de mégsem értjük meg azok üzenetét. Péterhez hasonlóan
nekünk is szükségünk van a Feltámadottal való találkozásra, hogy eljussunk
a hitre. Pedig milyen jó volna néha csak a jelek alapján Jánossal együtt
megérteni a dolgokat és hinni.
Horváth István Sándor
FORRÁS: http://www.evangelium365.hu
Link 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.11.
  2009-04-11 16:00:43, szombat
 
 Felszabadulás

Amikor olyan gyötrő gondolataink támadnak, mint aggodalom, szorongás, félelem, pesszimizmus, bizonytalanság, zabolázd meg őket, úgy hogy olyan gondolatokra koncentrálsz, melyek előrevisznek a spirituális felemelkedés útján.

A romboló gondolatok, a kétely, állandó szorongás, félelem, fölösleges aggódás idővel felemészti erőnket. Amikor konfliktusunk támad valakivel, valósággal elárasztanak bennünket a destruktív gondolatok. Vess véget a negatív mentális folyamatnak.

Meditáció

Az érzéketlen szívben könnyen gyökeret vernek az ártalmas, terméketlen gondolatok. Ha szívünk nyitott és meleg, a negatív érzések nem találnak utat hozzá. Kapcsold ki a romboló gondolatok áramlását, és töltsd fel a szívedet szeretettel. Kezd el onnan, hogy kiket szeretsz, majd gondold végig, kiknek vagy hálás és így tovább. Egyre erősebben át fog járni a szeretet.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.10.
  2009-04-10 14:44:10, péntek
 
 Az élet leckéi

Amikor többször is beleesünk ugyanabba a hibába, minden alkalommal nagyobb árat fizetünk érte. A büntetés egyre fájdalmasabb. Ha valami nagy hibát követünk el az életben, megesküszünk, hogy örökre megjegyezzük a leckét, ám ahogy telik az idő és sebeink begyógyulnak, lassan annak az emléke is elhalványul, hogy mekkora árat fizettünk tévedéseinkért.

Az életben elkerülhetetlen, hogy elkövessük ugyanazokat a hibákat, de gyakran nem ismerjük fel a hasonlóságot, mert a körülmények, és a szereplők személye változik. Csak a háttérben meghúzódó ok azonos. Ezért nem mindig könnyű felfedezni, hogy milyen leckét kell megtanulnunk, hogy elkerüljük a további szenvedéseket.

Meditáció

Elevenítsd fel a tudatod mélyére süllyedt emlékeket, és idézd fel az élettől kapott leckék tanulságait. Próbáld megtalálni az összefüggéseket az események között, így megakadályozhatod, hogy újra meg újra ugyanabba a csapdába ess bele.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.09.
  2009-04-09 13:59:22, csütörtök
 
 Őszinteség

Nem könnyű feladat őszinte, ugyanakkor szeretetteljes kapcsolatot kialakítani a körülöttünk élőkkel. Gyakran meghátrálunk a feladat elől, amikor valakit szembesítenünk kell az igazsággal. A félelem attól, hogy kimondjuk, vagy meghallgassuk az igazságot, olyan akadály, amit le kell győzni magunkban, ha szeretetteljes kapcsolatra vágyunk. Ha elhallgatjuk azt, amit el kellene mondanunk, falat emelünk magunk és a másik ember közé. Ha pedig mi magunk vagyunk képtelenek arra, hogy visszavágás, személyeskedés nélkül meghallgassunk másokat, magunk válunk saját elszigeteltségünk okozóivá.

Meditáció

Ha mindig azt mondjuk, amit mások hallani akarnak, akkor a könnyebb utat választjuk. Mindenki hajlamos arra, hogy a fájdalmas igazság elől meneküljön, de meg kell tanulnod felvállalni az igazságot.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.08.
  2009-04-08 15:38:24, szerda
 
 Gyógyulás

A betegség fogalma nem azonos a testi egészség hiányával. Magába foglalhatja munkahelyi ügyeink ,,gyengélkedéseit", kapcsolataink ,,vérszegénységét" épp úgy, mint érzelmi ,,hiánybetegségeinket", a depressziót és a szorongást. A megfelelő eszköz segítségével azonban az összes betegségből felépülhetünk.
A gyógyító erőt két dolog képes teljes mértékben aktiválni.

1. Mások iránti együttérzés

Meditálj olyan embereken, akiknek szintén gyógyulásra van szükségük. Amint a gyógyító erők áthaladnak rajtad, te is részesülsz az áldásban.

2. Felelősségvállalás saját sorsunkért

Talán ez a legnehezebb lépés, megválni az áldozat kényelmes szerepétől. Pedig a betegség, melytől szenvedünk, saját tetteink és negatív érzéseink következménye. Az olyan közvetlen okok, mint táplálkozás, vagy genetikai örökség pusztán fegyverek, melyekkel a betegség támadást intézhet ellenünk. Ha bajainkért valakit, vagy valami mást hibáztatunk, azzal kivonjuk magunkat a felelősség alól.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.07.
  2009-04-07 12:38:51, kedd
 
 


Tudatosság

Az ember sokszor elakad a részleteknél, és nem veszi észre a lényeget. Nem látja a fától ez erdőt. Gyakran a nélkül cselekszünk, hogy figyelembe vennénk tetteink jövőbeli következményeit, és csak akkor eszmélünk, amikor már összecsapnak felettünk a hullámok. Ahhoz hogy elkerüld a teljes káoszt, tudatosabban kell cselekedned. Mielőtt döntést hozol, legyél körültekintőbb. Gondold át a lehetséges következményeket. Észrevenni a lényeget, annyit jelent, hogy megtanuljuk, miként válhatunk saját boldogságunk teremtőjévé. Ha problémáiddal aktívan szembenézel, akkor képes leszel megragadni a számodra nehézségként mutatkozó dologban rejlő lehetőséget.

Meditáció

Eleveníts fel egy téged foglalkoztató problémát. Tedd fel a kérdést magadnak, hogy mi zavar pontosan, és kezdjél leásni a probléma gyökeréig. Mire akarja felhívni a figyelmedet? Miben kell változtatnod ahhoz, hogy a megoldásra lelj? Lehetséges, hogy rájössz, a válasz ott hever a lábad előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.06.
  2009-04-06 15:07:00, hétfő
 
 Feltétel nélküli szeretet

A szeretet a leghatalmasabb fegyver, mely által saját boldogságunk előidézőjévé válhatunk, és jót tehetünk embertársainkkal. A szeretet a fény fegyvere, mely képes elűzni a sokféle alakban támadó sötét erőket. A szeretet mindennek a kulcsa. Ha szeretettel fordulunk akár ellenségeink felé, akkor elpusztíthatjuk a köztünk lévő ellenséges viszonyért felelős erőket. És ami ennél is fontosabb: saját magunkból is kiűzzük a sötétséget.

Meditáció

A szeretet, szeretetet vonz. Keltsd fel a szívedben a szeretet barátaid családtagjaid és ellenségeid iránt. Végtére csak azt tudod megosztani, amivel te magad is rendelkezel. Nem tudod szeretni a szomszédodat, de még a saját gyermekedet sem anélkül, hogy te magad birtokában ne lennél a szeretetnek.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.05.
  2009-04-05 16:13:36, vasárnap
 
 Lélektárs

A valaha egységes lélek két felének egyesülése eleve elrendeltetett, de hogy ez mikor következik be, az a spirituális fejlettség szintjétől függ. Ha elérkezik az igazi társak egymásra találásának ideje, akkor ez az esemény bekövetkezik, még akkor is, ha a felek a világ legtávolabbi sarkán élnek. Sem a földrajzi távolság, sem a társadalmi, vagy neveltetésbeli különbségek nem akadályozhatják meg a találkozást. Lelki társ azonban nem csak házastárs lehet, hanem barát, kolléga, illetve minden olyan partner, aki igaz társunkká szegődik az életben.

Meditáció

Ahhoz, hogy a lelki társak egymásra találjanak, hogy lelkünk másik fele megtalálja a hozzánk vezető utat, már létező kapcsolatainkat is gazdagabbá kell tenni, és megtalálni bennük a fejlődés lehetőségét. Vedd sorra a szeretteidet és fejtsd meg, hogy mit tanulhatsz tőle. Vajon kit, miért sodorta melléd az élet? Mi a feladatotok egymással?
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.04.
  2009-04-04 17:16:12, szombat
 
 Az álmok üzenete

Alvás közben lehullnak rólunk fizikai létünk bilincsei, melyek megbéklyózzák lelkünket. Ilyenkor kitör a lélek és szabadon felemelkedhet a spirituális atmoszférába, ahonnan táplálékát és erejét nyeri, ahol újra töltekezhet. Éjszakai utazásaink során lelkünk átlépi a tér és idő korlátait. A múlt-jelen és jövő eggyé válik. Éppen ezért lelkünk a jövő eseményeibe is belepillanthat. A tudás az álmok alakjában válik hozzáférhetővé számunkra.

Meditáció

Ahhoz, hogy álmaid ne vezessenek félre, és minél igazabbak legyenek, meg kell szabadítanod lelked a negatív érzésektől és gondolatoktól. Alvás előtt tisztítsd meg az elmédet, hogy minél tisztább álmot láthass. Az üzenet által így bölcsebb döntést hozhatsz.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
Bölcsesség kártyáim...04.03.
  2009-04-03 14:52:37, péntek
 
 Akadályok

Lehet, hogy úgy érzed, legszívesebben otthagynál csapot-papot, hogy képtelen vagy befejezni, amibe belefogtál, a kitűzött céljaid egyre csak távolodnak tőled. Akadályok tornyosulnak előtted, melyek lehetnek külső, de akár belső visszahúzó erők is. Húzod, halasztod a feladatokat, lelkesedésed pedig egyre csak fogy. A belső akadályok leggyakrabban félelem, frusztráció, hanyagság, feledékenység, kétség és lustaság formájában jelentkeznek. A külső akadályok sem azért jönnek, hogy eltérítsenek utadról, ezek csupán próbatételek. A spirituális tökéletesség útja minden, csak nem könnyű.

Meditáció

Érezd, hogy meg van benned az erő, hogy véghez vidd és befejezd, amibe belefogtál. Különösen, ha spirituális feladatról van szó.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség kártyáim  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 110 db bejegyzés
Összes: 104020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1172
  • e Hét: 4438
  • e Hónap: 82162
  • e Év: 1236218
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.