Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
Istennők kártyáim...04.11.
  2009-04-11 15:59:31, szombat
 
  Kuan-Jin-Könyörület

Engedd el önmagadról és másokról alkotott ítéleteidet, és összpontosíts a mindenkiben benne élő szeretetre és fényre.

Ez a keleti istennő meghallgat minden imát, a tisztaság, a tápláló szeretet és a szelíd erő esszenciája. Kuan-jin bodhiszattva, vagyis elérte a buddha-állapotot, de döntése szerint a Földön marad, ameddig minden lény megvilágosodik. Ez a fiatal és gyönyörű istennő segít, hogy együttérzéssel és könyörülettel viseltessünk önmagunk és mások iránt. A nők és a gyermekek védelmezője, s fölébreszti a zenei érdeklődést és adottságokat, ahogyan a tisztánlátás képességét is.

Kuan-Jin üzenete: ,,A szelídség mögött valódi erő rejlik, alapja pedig, hogy éltető szavakkal, gondolatokkal, tettekkel, szándékokkal és étellel tápláld magad. Tartsd távol magad a durvaságtól, irányítsd figyelmedet a kedves és szelíd életfeladatok és kapcsolatok vonzására. Változtasd a durvaságot szelídséggé azáltal, hogy semmi mást nem veszel észre az életből, mint a minden emberben és helyzetben benne ragyogó fényt. Mindez persze saját magaddal való kapcsolatoddal kezdődik. Légy kedves magaddal minden úton-módon. Legyél boldog, kedves, aranyos, de mindenekelőtt igaz önmagaddal szemben."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.10.
  2009-04-10 14:42:08, péntek
 
  Brigit

Ne hátrálj meg!

Brigit kelta hármasság istennő, ami azt jelenti, hogy a nőiség három aspektusát testesíti meg: a fiatal szüzet, a gondoskodó és szerető anyát és a banyát/bölcs asszonyt. Brigit harcias istennő, aki fáradhatatlanul védelmezi azokat, akik felkérik erre; ő Mihály arkangyal harcos energiájának női képviselője. Temploma az írországi Kildare-ben található. Világszerte az ősi szent napon, Imbolckor, február 1-jén ünneplik Brigitet, amely a tavasz kezdetét és a nappali világosság hosszabbodását jelzi.

Brigit üzenete: ,,Először is légy tisztában saját szándékaiddal. Ha összevisszaság uralkodik benned, az csökkenti hatalmadat és erődet. Mint a gyertya lángja a sötétben, úgy világítson számodra a tudat, hogy mi elfogadható számodra ebben a helyzetben. Nem hibázhatsz: vezetlek és védelmezlek téged. Gondolj nézőpontod megemelkedésére, amely akkor következik be, ha kiállsz magadért, és felemeled hangodat szükségleteid és igazad mellett. Vedd hát birtokba teljes erődet, hiszen hője és lángja begyújtja szenvedélyed tüzét, amely számtalan módon vihet előre utadon. Még a félelem arcába nézve is kiállhatsz ideáljaid és igazad mellett. Maradj rendületlen, és már ma állj ki magadért!"
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.09.
  2009-04-09 13:56:33, csütörtök
 
  Ízisz-Elmúlt élet

Ez a helyzet múlt életbeli emlékeidet öleli fel.

Ezt az egyiptomi főpapnőt, holdistennőt az egyik legfontosabb ősi istenségnek tekintik, sok feladata és színes története miatt. Egyszerre jellemző rá az anyaság és a hivatalos hozzáértés, a nőiesség és a nagy erő. Ízisz visszahozta az életbe meggyilkolt férjét, Oziriszt, és megfogant gyermekük, Hórusz. Sajnos azonban Ozirisz halott maradt Hórusz fogantatása után, így Ízisz Hórusz felnevelésének szentelte figyelmét. Rávette a napistent, Rát, hogy elmondja neki szent nevét, amelynek a rezgései azonnali megnyilvánítást teremtettek. Ezért Ízisz az isteni mágia és alkímia istennőjeként is ismert. Számos területen kérheted a segítségét, például az elmúlt életek emlékeinél is.

Ízisz üzenete: ,,Gyökereid ezen a bolygón erősek és mélyrehatók, és néhány közülük rég elmúlt életek emlékeihez köt. Ezek a gyökerek olyan erősen lehorgonyoznak, hogy szó szerint megbénulsz, amikor továbblépésre kerülne sor. Mivel felhívom a figyelmedet erre a helyzetre, talán sikerül kihúznod és kitépned a múlt emlékeit. Néha eltemeted ezeket az emlékeket, hogy megóvd magad a lelki fájdalomtól és zavarodottságtól, így aztán nem emlékszel a kínos pillanatokra, amikor az élet próbára tesz. Fedd fel most ezeket a leckéket önmagad számára, erős varázslónő, és lépj előre azzal a magabiztossággal, hogy józan bölcsességed a rendelkezésedre áll."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.08.
  2009-04-08 15:37:13, szerda
 
  Artemisz-Oltalmazó

Te és szeretteid biztonságban vagytok, szellemi védettséget élveztek.

A görög Artemisz Apolló, a napisten ikertestvére. Hatalmas, férfias istennő, aki legszívesebben az erdőben tölti az idejét, vadállatok társaságában. Artemisz gyermekkora óta nyilat és íjat hord magánál, bár sohasem használja ezeket fegyverként. Nyilának és íjának energiája inkább talizmán, amely segít összpontosítani gondolatait és szándékait, amivel mindig eléri megnyilvánítandó céljait. Artemisz segít nekünk összpontosítani. Mindenkit megvéd, aki segítségül hívja, főként a nőket és a gyermekeket.

Artemisz üzenete: ,,Hozzám hasonlóan te is azzal a szent küldetéssel érkeztél ide, hogy szeretetet és fényt terjessz a világban. Persze ez lehetetlen, ha feszült vagy aggodalmas vagy. Az örömteli szív és a gondtalan nevetés szelíd esszenciája viszont mozgásba hozza energiádat. Miért lenne bármilyen feszültség elmédben, vagy testedben, hacsak azért nem, mert úgy hiszed, nem vagy biztonságban? És hogyan lehetnél veszélyben, ha segítségül hívtad a spirituális harcosokat, hogy vigyázzanak rád? Imáid működésbe hozták a Menny tökéletes védelmi rendszerét. Tisztítsd meg hát elmédet minden aggodalomtól és nyugtalanságtól; összpontosíts inkább szent küldetésedre."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.07.
  2009-04-07 12:37:26, kedd
 
  Athéné-Benső bölcsesség

Tudod, mit kell tenned. Bízz belső bölcsességedben, s haladéktalanul tedd meg a szükséges lépéseket.

Athéné hatalmas és bölcs görög istennőként óvja és védelmezi azokat, akik megkérik rá. Zeusz lányának állatai a fehér bagoly és a fekete galamb. Bár Athéné harcos istennő, inkább érvekkel csatázik, mint fegyverrel. Őt hívhatod, ha vitás ügyek megoldását várod, vagy védelmet szeretnél. Alkotó tevékenységekben is segítségedre lehet, mint amilyen az írás, a művészetek vagy a kézművesség.

Athéné üzenete: ,,Boldog vagyok, hogy segíthetek neked, akármennyire is meg leszel ijedve, amikor majd először meríthetsz belső tudásod tárházából. Biztosíthatlak, hogy a helyzeted már megoldódott, és hogy hozzáférésed van az Univerzum összes bölcsességéhez. Ennek a bölcsességnek az eléréséhez azonban le kell csöndesítened elmédet. Alá kell vetned minden aggodalmadat és szorongásodat az univerzum szeretetteljes és mindenható erejének. Hunyd le a szemed, és vegyél észre minden gondolatot és érzést, amely beúszik tudatodba. Ha szeretnél, kérhetsz tőlem jelet arra vonatkozóan, hogy jól értetted-e belső bölcsességed hangját. Ám higgy! Biztosíthatlak, hogy jól hallottad, s hogy szeretteiddel együtt valóban nagyon jó híreket kaptok."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.06.
  2009-04-06 15:05:08, hétfő
 
  Danu-Főpapnő

Az isteni tudás a birtokodban van, és spirituális tanításodon keresztül segíthet másoknak.

Danu az egyik legősibb kelta istennő, akinek tiszteletét Írország is átvette: Danu istennő törzse (Tuatha Dé Danann) az istenek ősanyjának tartotta. Amikor a kelták elfoglalták Írországot, Danu istennő törzsének tagjai átváltoztak leprikónokká, s így élnek ma is. Danu hihetetlenül erőteljes és nagy varázserejű istennő. Segíthet a manifesztáció, az alkímia és az isteni mágia műveleteiben. Megismertethet az elementálok, különösképpen a leprikónok birodalmával.

Danu üzenete: ,,Bölcsességed az ősi idők távolába nyúlik vissza. Áthoztad a tudásodat jelen testet öltésedbe, hogy mutasd az utat, s így mások is hasznot húzhassanak tapasztalataidból. Ne késlekedj, add át bölcsességedet. Segíteni fogom spirituális tanításod átadását, történjen az példamutatáson keresztül, írásban vagy szóban. A tanítás minden formája egyenértékű, függetlenül attól, hogy hány emberhez jut el."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.05.
  2009-04-05 16:12:29, vasárnap
 
  Básztet-Független

Függetlenséged jelenti erőd és sikered alapfeltételét.

Az egyiptomi Básztet istennő minden éjszaka macskává változik, és mivel a sötétben is mindent lát, védelmezi családját és mindazokat, akik felkérik rá. A nőiség macskaszerű vonásait testesíti meg, amely magában foglalja a kecsességet, a függetlenséget, a játékosságot és az intuíciót. Básztet együttműködik a macskarajongókkal is házi kedvenceik gondozásában. Ré, a napisten lányaként mind a Hold, mint pedig a Nap istennőjének ritka szerepével büszkélkedhet.

Básztet üzenete: ,,A macskához hasonlóan szenvedélyesen független vagy, ugyanakkor szükséged van gyengédségre és játékostársakra is. Itt az ideje, hogy egyensúlyba hozd társasági életedet az egyedüllét óráival. Miközben kikérheted mások véleményét, végső soron meg kell hoznod a saját döntéseidet. Szabadságod és függetlenséged elsőbbséget élvez, gondoskodj hát ezekről a tulajdonságaidról."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.04.
  2009-04-04 17:15:05, szombat
 
  Yemanya-Kedvező alkalom

Fontos ajtók nyílnak meg előtted. Lépj be rajtuk!

Ennek az afrikai és brazil istennőnek tulajdonítják a tenger teremtését. Minden év december 31-én a brazilok megünneplik Yemanyát: fehér virágokat és apró hajócskákat dobnak a tengerbe. Te is kívánhatsz valamit tőle, miközben egy pici hajót helyezel a vízre. Ha Yemanya meghallgatja a kívánságodat, a hullámok elnyelik a miniatűr hajót, ha pedig megtagadja kérésedet, kimossák a partra. Mivel a tenger a földi élet méhe, Yemanya igen erős és tápláló anyaistennő. Védelmez, fenntart és meghallgatja a kívánságokat.

Yemanya üzenete: ,,Az óceánhoz hasonlóan az élet is hullámzik, s az árapály jelensége mozgatja. Időzítés kérdése minden, ha tehát felbukkan egy lehetőség, abban a pillanatban fejest kell ugranod bele. Minden, amit előkészületed érdekében tettél, el fog kísérni. Ha habozol vagy késlekedsz, akkor is biztosan feltűnik egy másik lehetőség, ahogyan a víz emelkedik és süllyed árapályok idején. Az óceánhoz hasonlóan az élet is tele van változatossággal és szépséggel. Élvezettel fedezd fel hát változó ritmusát, és hagyd, hogy elmossa kételyeidet."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.03.
  2009-04-03 14:50:49, péntek
 
  Vesta-Otthon

Otthoni helyzeted javul, legyen az költözés vagy új bérlők felbukkanása.

Vesta az otthon és a szív római istennője. Tűzistennő, aki melegséget hoz a házba, mind a hőfokot, mind pedig az érzelmeket tekintve. Ősi, római templomában tiszteletére örökké égő lángot gyújtottak. Kérd meg Vestát, hogy felügyeljen minden lépést, amelyet élethelyzeted megváltozása érdekében teszel.

Vesta üzenete: ,,Van a lelkedben egy halhatatlan láng: ez a tudatosságod fénye, magja és szikrája. A külső világ a te belső világodra válaszol. Nézz körül az otthonodban! Melegséget áraszt? He nem, azon könnyen segíthetünk, és fontos is, hogy ezt megtegyük. Egyszerű feladat: használd teremtő képzeletedet, hogy melegséget vigyél otthonodba, például gyújts be a kandallóban, vagy gyújts meg pár gyertyát, helyezz el néhány barátságos takarót és párnát, tegyél ki néhány barátságos takarót és párnát, tegyél ki néhány üdvözlőlapot és friss virágokat. Melegséget varázsolsz magad köré, és belső lángod válaszol rá. Vagyis energiaszinted megemelkedik, ami magától értetődően jobbá teszi a külső történéseket is. Figyeld meg, hogy ezek az egyszerű lépések mennyire felerősítik háztartásod minden lakójának belső lángját! Ez a láng elűz minden negativitást, és visszautasíthatatlan meghívást küld az újnak."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
Istennők kártyáim...04.02.
  2009-04-02 12:12:21, csütörtök
 
  Guinevere-Igaz szerelem

Szíved romantikus ébredése arra ösztönözte az univerzumot, hogy nagyszerű szerelmet kézbesítsen számodra.

Ennek a kelta hármasság istennőnek az eredete Arthur kora előttre vezethető vissza, amikor még Gwenhwyfarként ismerték. Eredetileg neve "Fehér Egyet" vagy "Fehér Szellemet" jelentett, s nagy hatalmú istennő volt, akit a termékenység miatt idéztek meg, vagy hogy hidat építsen a halott számára az élet utáni síkok eléréséhez. Avalon, Glastonbury és Arthur király idejében lett Guinevere. Arthurnak, hogy király legyen, egyesülnie kellett - össze kellett házasodnia - Gwenhwyfarral, az egész országot uraló istennővel. Így lett Gwenhwyfar az elbűvölően szép Guinevere, az új király, Arthur menyasszonya. A legenda szerint azonban szíve valójában Arthur unokatestvéréért, Lancelotért dobogott. Manapság segít, hogy szívünk igaz szerelme szerint kezdjünk bele egy párkapcsolatba, és azon igyekszik, hogy ez a szerelem életben is maradjon.

Guinevere üzenete: ,,A szerelem nem elavult fogalom - távol áll ettől! A szerelem időtálló elv, amelynek a lényege az elmerülés egy másik emberi lényben megnyilvánuló isteniben. A szerelem játékosság is, a tavasz, a virágok és egy új élet előhírnöke. Ám nem kell párkapcsolatban élned ahhoz, hogy megidézd a szerelmet. Megnyilváníthatod saját magadnak is a nevetésen, a szépségnek való megadáson keresztül, s azzal, hogy megengeded magadnak a fényűző élvezeteket. A szerelem az univerzum életereje, egy mindent megérő cél."
 
 
0 komment , kategória:  Istennők kártyáim  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 104010 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2627
  • e Hét: 25273
  • e Hónap: 185097
  • e Év: 1112374
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.