Regisztráció  Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
Túrótorta
  2017-05-26 22:17:24, péntek
 
 
Link



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Hasselback csirkemell
  2017-02-24 22:16:37, péntek
 
 



Hozzávalók:
1 csirkemell filé
15 dkg friss spenót
12 dkg lm natúr krémsajt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg lm reszelt sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, azzal is átpirítom és leveszem a tűzhelyről.
A krémsajtot kikeverem a fűszerekkel és a megfonnyasztott spenóttal.
A csirkemellet veagdosom, beletöltöm a krémsajtos tölteléket, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel kínálom!

Elkészítési idő: 45 perc
forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Gödöllői töltött csirke
  2016-12-12 10:16:40, hétfő
 
 


[link]https://mesterszakacs.eu/recept/godolloi-toltott-csirke-178.html/link]
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Egytálételek egy órán belül
  2016-11-10 11:51:01, csütörtök
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A legegyszerűbb krumplis finomság
  2016-09-22 09:56:55, csütörtök
 
  A krumplit mindenki szereti, így ezzel az étellel mellé találni igazából nem nagyon lehet. A különlegessége, hogy nem szokásos étel,hamar kész, nem kell ott állni mellette és laktató is.
Hámozzuk meg a krumplit, sajt reszelőn reszeljük le és készítsük el rá az alábbi öntetet:

Fél csésze olvasztott vaj
Fél csésze apróra vágott hagyma
A tetejére szórjunk reszelt sajtot és addig süssük, amíg jól meg nem pirul, körülbelül 45 perc.








Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Köszönöm a sok jókívánságot
  2016-09-22 09:56:13, csütörtök
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Lajcsi szelet
  2016-07-15 10:51:10, péntek
 
  Minden tökéletesen sikerült, nagy sikert aratott! Ha “tartós-puhulós" sütit keresel, hát megtaláltad, remek sütemény!

Hozzávalók (a képen dupla adagból)
A tésztához:

40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
A krémekhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncsos pudingpor
8 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál rum
A csokimázhoz:

3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
6 dkg vaj
1 teáskanál olaj
Elkészítés
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna összeállni, kevés tejet adjunk hozzá.

Vajjal megkent tepsi hátán vagy közepes méretű tepsiben 3 egyforma lapot sütünk belőle. (180 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 8-9 perc alatt.)

A töltelékhez a pudingporokat megfőzzük 4-4 dl tejjel. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és felét az egyik pudingba, a másik felét a másikba keverjük. A vaníliásba teszünk 1 tasak vaníliás cukrot, a puncsosba 3 cl rumot.

Az alsó lapot megkenjük az egyik krémmel, majd a második lapot a másik krémmel, és ráhelyezzük a fedőlapot. Finom mozdulatokkal kicsit lenyomkodjuk.

A mázhoz a kakaóport és a cukrot a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, a tűzről lehúzzuk, simára keverjük benne a vajat az olajjal, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

Czine Zsuzsanna receptje!


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Nagyi savanyúság receptje
  2016-07-12 15:48:20, kedd
 
 



A recept és a savanyítás

Hozzávalók: 3 liter víz, 1 liter 10 százalékos ecet, 3 púpozott teáskanál szemes fekete bors, ugyanennyi köménymag és mustármag, 2 púpozott teáskanál koriander mag, 3-4 nagy darab babérlevél, 10 deka só, 30 deka cukor.

Fazékban felforraljuk az összes hozzávalót, majd hagyjuk kihűlni.
A legpraktikusabb, ha este forralunk, mert az másnapra biztosan kihűl. Ekkor leszűrjük. A levet akár PET-palackokba tölthetjük, a magokat pedig egy ki lével leöntve egy kicsi befőttes üvegbe rakjuk - és kezdődhet a savanyítás.

A sterilen előkészített, 720 ml űrtartalmú üvegek aljára kaprot teszünk - ez ízlés szerint elhagyható -, és a magokból egy teáskanálnyit az üvegbe szórunk. Jöhet rá az elrakni való uborka, paprika vagy bármi más. Ezt leöntjük lével, és fél órán át állni hagyjuk, szükség esetén pedig utána töltünk a léből.

Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget állítunk, amennyi egymás mellett elfér. A lábast az üvegek háromnegyedének magasságáig megtöltjük vízzel, majd felforraljuk és jó 15 percen át forrásban hagyjuk. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni, majd mehetnek is a kamra polcára.





forrásLink
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Csirkefalatok krémsajtos bundában
  2016-07-03 22:47:06, vasárnap
 
 



Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 közepes tojás
125 g krémsajt
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
300 g liszt
2,8 dl tej
Sütéshez:
7 dl olaj

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.
forrás[link][http://receptneked.hu/szarnyas/csirkefalatok-kremsajtos-bundaban//li nk]
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Diós ördögpogácsa
  2016-06-10 23:46:05, péntek
 
 



Hozzávalók

15 dkg liszt
15 dkg finomra darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
1/2 citrom reszelt héja
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
a töltelékhez: • ízlés szerinti lekvár

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztából diónyi golyókat formálunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. Fakanál nyelével mélyedést nyomunk beléjük, amiket megtöltünk lekvárral.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

http://www.recept-oldal.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 145 db bejegyzés
Összes: 6231 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 294
  • e Hét: 294
  • e Hónap: 24779
  • e Év: 114843
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.