Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 298 
cukkinisaláta télire !
  2017-09-03 09:45:16, vasárnap
 
  Salatka z cukinii do sloików na zime


3 kg cukkini, puha pép és pálinka nélkül
3 piros paprika
5 nagy hagyma
3 fokhagyma
3 ek. só

felöntőlé :

4. 5 liter viz
2 ek. mustár
3 csésze cukor
2 csésze ecet
3 teáskanál só
3 kanál kurkuma

a zöldségeket felszeletelem , besózom és állni hagyom egy kicsit.
a zöldséget kinyomkodom , felöntőlét elkészitem , felfözöm .
a meleg lébe teszem a zöldségeket, s éjszakára pihentetem .
másnap üvegekbe teszem , lekötöm és 15 percig dunsztolom .
másnap mehet a kamrába








 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
cukkini saláta télire !
  2017-08-15 19:09:51, kedd
 
  Zimowa sałatka z cukini

2 kg cukkini
250 g vöröshagyma
2 piros paprika
1 chili
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 púpos evőkanál só
0,5 csésze cukor
0,5 csésze 10% ecet
0,25 csésze repceolaj


a cukkinit hosszában félbe vágom , felszeletelem .
a paprikát , hagymát is felszeletelem .
a fokhagymát is kisebb darabokra vágom fel
az összes zöldséget elkeverem , hozzáadom az ecetet, cukrot, olajat , sót petrezselymket, összekeverem és állni hagyom pár órát .
tiszta üvegekbe áttöltöm a zöldséget és a lét is .
lekötöm az üvegeket, forrástól számitva 20 percig dunsztolom .






 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
vegyes saláta télire !
  2017-08-15 18:48:24, kedd
 
  Sałatka na zimę z kapust± i ogórkami

12 - 13 db közepes üveghez elég !

4 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
2-3 paprika
1-2 kis cukkini
6-7 sárgarépa
1 csokor kapor
4-5 gerezd fokhagyma

1-1,5 csésze cukor
1 1/3 csésze ecetet (10%)
1,5 csésze olaj / olaj
4-5 evőkanál sót
1 szint evőkanál fekete bors

a paprikát , káposztát csíkokra , a répát durvára reszelem , az uborkát és a cukkinit vékonyan felszeletelem .
a léhez valókat összekeverem és a salátára öntöm és összekeverem .
2- 3 órát hagyom állni , majd üvegekbe töltöm át .
forrástól számitva 20 percig dunsztolom .
másnap mehet a helyére .






 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
cukkinis paradicsom mártás tésztához !
  2017-06-25 17:39:10, vasárnap
 
  3,5 kg érett paradicsom
1 kg cukkini
1 kg piros paprika
0,25 kg vöröshagyma
1,5 teáskanál só
0,5 teáskanál cukrot
0,5 teáskanál fekete bors
3 evőkanál repceolaj

A paradicsomot kicsummázom , apróbbra vágom fel és kevés vizzel lábasba teszem főzni .
Amikor már jó a paradicsom , átpasszirozom , majd viszarakom a lábasba és kb : felére visszafözőm .
a paprikát, hagymát, cukkinit durvára lereszelem és a paradicsomhoz adom .
fűszerezem sóval borsak cukorral és még 25- 30 percig fözőm .
tiszta üvegekbe töltöm és lezárom , utána 20 perc dunsztolom még.
másnap mehet a helyére .




 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
ecetes fokhagyma chilivel !
  2016-09-17 16:50:36, szombat
 
  5 fokhagyma
10. chili paprika
6 teáskanál cukor
0,2 l forralt és lehűtött viz
0,3 lhalszósz
1 evőkanál ecet

a tisztitott fokhagymát vékonyan felszeletelem , utána enyhén sós vizbe rakom .
1- 2 percre beledobom forró vizbe , majd utána hideg vizbe teszem .
a chili paprikát vékonyra felszeletelem és a fokihoz keverem .
a felöntőlevet elkészitem , a cukrot , vizet,halszószt és az ecetet összekeverem .
a paprikás fokhagymát üvegekbe teszem , ráöntöm a lét, lezárom ,
hütőbe rakom , állni kell 1 - 2 napig , s ekkor már fogyaszthtó is .





rizshez és húsok mellé nagyon jó !
 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
kardamomos dinnye lekvár
  2015-07-29 11:42:52, szerda
 
 

1 kg sárgadinnye

800g cukor

10 db kardamom

a dinnyét kis kockáka vágom fel, összekeverem a cukorral és másnapig állni hagyom .
közben párszor megkeverm .
másnap felteszem főni, forrástól 10 percig fözöm .
a végén adom hozzá a kardamomot,
steril üvegbe töltöm át , lekötöm .



 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
levendulás sárgabarackdzsem
  2015-07-03 15:19:37, péntek
 
  Hozzávalók:

2 kg sárgabarack
70 dkg cukor
2 tasak 3:1-ben zselésítő (Dr. Oetker)
2,5 teáskanál szárított levendula virág


Elkészítése:


A barackot megmossuk, kimagozzuk, és ledaráljuk.
Egy nagy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot meg a zselésítőt, összekavarjuk, és hagyjuk felforrni.
Forrás után lassú tüzön főzzük még 10 percig, a vége felé beleszórjuk a levendulát.
Ezután a dzsemet alaposan megtisztított befőttesüvegekbe öntjük, lefedjük, és rögtön fejre állítjuk.
Kihűlés után mehetnek a kamrába.
 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
levendula zselé
  2015-05-19 07:12:14, kedd
 
 

Levendula zselé



500 g alma héjától
megtisztítva, kimagozva, cikkekre vágva,

egy maroknyi
feketeszeder,

8 ág levendula
virág,

5 dl víz


550 ml gyümölcsléhez

400 g cukor.



A hozzávalókat egy lábosba teszem
és 40-45 percig főzöm, forralom. Egy hosszúkás üveget
előészítek, ráteszem a csőrös töltőformát (most nem jut eszembe a tisztességes
neve) gézzel kibélelem, és rázúdítom levestül, gyümölcsöstül a pépet.Ez egy éjszaka alatt szépen
lecsöpög. Másnap reggel még egy picit fakanállal kinyomkodom belőle a maradék
levet.

A tiszta gyümölcslét cukorral
összeforralom. Előkésztett meleg üvegbe töltöm. A szokásos módon dunsztolom,
törölközővel bebugyolálom és egy éjszakát így hagyom.

Ebből a menyiségből nekem 5,5 dl lett.
 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
levendula szirup
  2015-05-19 07:06:28, kedd
 
 
Hozzávalók:
85 dkg cukor
1,6 l víz
2 db citrom leve
60 g levendula



Elkészítés

Főzzünk szirupot a cukorból és a vízből! Amikor kihűlt, tegyük bele a megmosott levendulavirágokat és facsarjuk bele a citromok levét. Hagyjuk összeérni egy éjszakán át, majd másnap szűrjük le. Forraljuk fel és töltsük üvegekbe. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni

sütibe , italokban lehet tenni 1 - 2 ek- nyit izesitőnek.
 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
provence szirup
  2014-10-02 12:20:19, csütörtök
 
  Provence-i szirup:
Hozzávalók:
1 nagy csokorra való zöldfűszer (menta, citromfű, levendula, kakukkfű, zsálya....esetleg rozmaring..)
kb. fél-1 liter víz (amennyi pont ellepi)
fél kg cukor/nyírfacukor , esetleg méz
2 citrom

Elkészítés

A fűszereket a vízzel feltesszük melegedni, nem forraljuk, csak kb. 15-20 percig főzzük. Lefedve min. fél-1 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a cukrot és picit összefőzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne és az ízek jól összeérnek.Jöhet a citromlé is bele.
Forrón üvegbe töltjük, majd behűtve kínáljuk. Készülhet belőle limonádé, de csorgathatjuk fagyi vagy pohárkrém tetejére is.
 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 298 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 151 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1670
  • e Hét: 5220
  • e Hónap: 24355
  • e Év: 693516
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.