Regisztráció  Belépés
fonetika.blog.xfree.hu
Kicsit erotikus, kicsit pikáns, szókimondó oldal az enyém. Kiskorúak, prűdek ne látogassák! A beszólás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét! Fonetika -----}}----{@
1958.12.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A rém rendes szakács
  2009-11-09 14:09:08, hétfő
 
  Van egy név, amitől a séfeket is patakokban veri a víz. Mert Ő az a fickó, akivel ha összekerülsz a konyhában, inkább azt kívánod, hogy egy domina vegyen kezelésbe hétvégére. 1000 ütés a seggedre lovaglópálcával kellemesebb, mint Gordon Ramsaynek dolgozni.





Skót nemzetiségű, korunk kiemelkedő szakácsművésze, médiaszemélyiség. 16 Michelin csillag tulajdonosa. London Chelsea negyedében nyitott és hamarosan nagyon népszerűvé vált étterme a Gordon Ramsay három csillagot visel, és a Brit-szigetek legjobb éttermei közé számítják. Konyhaművészetére a kiváló minőségű alapanyagok felhasználása mellett, a kifinomult ízvilág, a kifogástalan konyhatechnika és a bravúros tálalás a jellemző. Főzéssel kapcsolatos televíziós műsora, mint például a Fickó F-fel és a Gordon Ramsay - A konyha ördöge, kifejezetten sikeresek, nagy részben Ramsay sajátos, ironikus stílusának köszönhetően.

(Oda vagyok a paliért! Minden műsorát megnézem.)



 
 
0 komment , kategória:  Gordon Ramsay és receptjei  
Perzsa stílusú padlizsán
  2009-10-25 10:36:38, vasárnap
 
 



2 padlizsán (olyan 25-30 dekásak)
10 dkg rizs
20 dkg koktélparadicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
7 dkg fenyőmag (vagy fenyőmag és kesudió keveréke)
4 ek. olívaolaj
1 ek. borsikafű (csombord)

bors

A rizst kb. 15 perc alatt megfőzöm. Közben felaprítom a hagymát, négybe vágom a koktélparadicsomokat, megpirítom száraz serpenyőben a fenyőmagokat. Ha kész a rizs, mindezeket és a borsikafüvet hozzákeverem. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A padlizsánokat félbevágom, a zöldes végét is, a belsejüket kivájom úgy, hogy kb. félcentis szélű csónakok maradjanak. A kivájt részek felét kisebb darabokra vágom és hozzáadom azt is a rizshez. Só, bors mehet hozzá és 4 ek. olívaolaj. A töltelék kész, belekanalazom a padlizsánfelekbe és még egy kicsit megspriccelem őket olajjal. Úgy 20 percet kapnak a sütőben.

 
 
0 komment , kategória:  Gordon Ramsay és receptjei  
Forró csokoládé fondant
  2009-10-21 21:32:22, szerda
 
 



Hozzávalók:
100 g vaj
4 ek kakaópor
100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
2 tojás
2 tojásfehérje
120g cukor
100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula

A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet vagy őrölt mandulát. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.





 
 
0 komment , kategória:  Gordon Ramsay és receptjei  
Mustáros krumplisaláta
  2009-10-19 12:47:50, hétfő
 
 



1 kg salátakrumpli
1 csokor újhagyma
1 marék friss aprított tárkony
1 csokor vágott petrezselyem
1 ek. magos mustár
1 ek. dijoni mustár
1 ek. méz
1 ek. tárkonyecet
3 ek. olívaolaj
só, frissen őrölt bors

A krumplit megfőzöm és az öntettel összekeverem. Melegen finom egy kis füstölt lazaccal.



 
 
0 komment , kategória:  Gordon Ramsay és receptjei  
Sáfrányos karfiol leves
  2009-10-18 14:59:27, vasárnap
 
 



Hozzávalók 4 főre:

1 közepes fej karfiol (kb. 700-800 grammos)
0,5 l tej
0,5 l csirke alaplé
két csipet sáfrány

frissen őrölt bors
2 ek vaj

Tálaláshoz:

2 ek durvára vágott petrezselyem
kevés extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfiol rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.
 
 
0 komment , kategória:  Gordon Ramsay és receptjei  
Gordon Ramsay
  2009-10-18 14:50:31, vasárnap
 
  Gordon James Ramsay 1966-ban, a skóciai Johnston városában látta meg a napvilágot a család második gyermekeként. Édesapja alkoholista volt, fix munkát csak ritkán talált, így Gordon életének első éveit az állandó, "reménytelen vándorlás" jellemezte. Városról városra költöztek, mígnem 10 éves korában végre letelepedtek Stratford-upon-Avon-ben. 16 éves volt, amikor nővérével elhagyta a családi házat és elkezdte önmaga egyengetni útját, amely sokáig úgy tűnt, hogy a foci világában vezet a sikerhez, Gordon ugyanis gyerekkorától kezdve jó focista volt. Kitartóan edzett a rengeteg sérülés ellenére, végül mégis le kellett tennie a futball-karrierről, olyan súlyosan megsérült a térde, hogy abba kellett hagynia a játékot. Ekkor döntött úgy, hogy beiratkozik egy vendéglátóipari főiskolára.



Az ambiciózus fiatal szakács már pályája korai szakaszában olyan neves szaktekintélyekkel dolgozott együtt Londonban, mint Marco Pierre White és Albert Roux. 21 évesen Franciaországba költözött, hogy együtt dolgozhasson Guy Savoy és Joël Robuchon séfekkel, majd 1993-ban visszaköltözött Londonba, ahol főszakácsa lett az Aubergine étteremnek, amely irányítása révén három év alatt két Michelin-csillagot szerzett. Első könyve, a Passion for Flavour 1996-ban jelent meg, amelyet azóta jónéhány további szakácskönyv is követett, a legutóbbi 2008 szeptemberében jelent meg Cooking for Friends címmel.

1998-ban, 31 évesen nyitotta meg első, saját éttermét Chelsea-ben, amely jelenleg a Gordon Ramsay nevet viseli. Az időközben apósa, Chris Hutcheson segítségével létrehozott Gordon Ramsay Holding ma már számos éttermet ölel fel, Nagy Britannián kívül többek között Prágában, Dubaiban, Tokióban és New Yorkban.

2001-ben létrehozta a Gordon Ramsay Scholar Award elnevezésű ösztöndíjprogramot, amelynek keretében tehetséges fiatal szakácsokat és vendéglátásban dolgozókat támogatnak, ma már a BBC Good Food Show című műsora keretében.

A négygyermekes családapa számos televíziós műsort is készített az elmúlt 10 évben, mint például a Ramsay's Kitchen Nightmares, a Hell's Kitchen (A Pokol konyhája), The F-Word (A fickó F-fel). 2005-ben már az Egyesült Királyság egyik legnagyobb TV-sztárja volt és egyik műsorát az Egyesült Államokban is átvették. A műsoraiból is látszik az a hihetetlen odaadás, amivel folyamatosan az ételek tökéletesítésére törekszik, hol a lerobbant éttermek séfjeivel, hol saját luxuséttermében alkalmazottaival ordibálva. Bár a stílusa sokak számára zavaró, tudása, szakmai elhivatottsága egyedülálló, nem véletlen hogy szinte a kezdetek óta változatlan összetételű csapattal dolgozik.

Gordon Ramsay, a káromkodó séf mára már egész birodalommal rendelkezik, szakácsai is sorra nyitják az éttermeket, és ha lehet még fokozni a sikert, biztosak lehetünk benne, hogy Gordon Ramsay képes rá: További csillagokat akar, és bár a holding idén először veszteséges volt, sokat fogunk még a brit csúcsgasztronómiáról és Gordon Ramsay-ről hallani.

Gordon a londoni maratonon



Családjával



Tengerparton



Munka közben




Gordon Ramsayt a nagy-britanniai konyhakultúra megreformálójaként tartják számon. A világ séfjeinek ranglétráján jelenleg a harmadik, két egykori mestere: Joël Robuchon és Alain Ducasse mögött. Mára több kontinensre kiterjedő étteremlánc tulajdonosa, de nem kevésbé híresek televíziós műsorai sem: például a Hell's Kitchen vagy a Kitchen Nightmares.
 
 
0 komment , kategória:  Gordon Ramsay és receptjei  
Palacsinta Gordon Ramsaytól
  2009-10-17 21:24:05, szombat
 
 



Hozzávalók a palacsintához:
1 tojás
18 dkg liszt
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
csipet só

Töltelék:
4 körte
20 dkg cukor
4 dl víz
1 csomag vaníliacukor
fél vaníliarúd/pár csepp vaníliaaroma

1. A tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük.
2. Pihenés után minden palacsinta előtt felforrósítunk két-három csepp olajat a serpenyőben, egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe öntünk és addig mozgatjuk a serpenyőt, míg szépen egyenletesen eloszlik a massza. Ha barna a széle és már elmozdul a palacsinta a serpenyőben, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. (Horváth Ilona receptje alapján, na persze gondolom, hogy Gordon nem a mi Ilonkánk receptét követi...)


Töltelék:
1. A vízbe belekeverjük a kétféle cukrot és a vaníliarudat és feltesszük főni. Közben megmossuk és megpucoljuk a körtéket. Ha felforrt a cukros víz, beletesszük a körtéket és alacsonyabb lángon/fokozaton főzzük őket. Figyelni kell, nehogy szétfőljenek a körték.
2. Ha kész (puha, de nem esik szét), darabokra vágjuk a körtéket, ezzel töltjük a palacsintákat és a végén keserű csokis öntettel tálaljuk.



 
 
1 komment , kategória:  Gordon Ramsay és receptjei  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 15496 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 446
  • e Hónap: 23081
  • e Év: 131208
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.