Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
A favágó tanulságos esete.....
  2017-11-16 13:43:40, csütörtök
 
  Egy tanulságos történet..


levélben kaptam...(köszönöm!)


A favágó tanulságos esete.....

​Egy nap a favágó egy a folyó fölé behajló ágat kezdett el levágni, de
hirtelen a baltája beleesett a vízbe. A férfi keservesen sírva fakadt,mire megjelent előtte maga az Úristen.Megkérdezi a szegény embert, hogy mi az oka a reménytelenségének? A
favágó elmeséli. Legnagyobb meglepetésére az Úristen belevetette magát
a habokba, és amikor feljött, a kezében tartott egy színarany baltát.Ez volt a te baltád? - kérdezte.Nem - válaszolta a favágó.Az úristen visszaugrott a vízbe és visszatérve kezében tartott egy
ezüst baltát. Ez volt a te baltád? A favágó megint azt válaszolta,hogy nem.Erre az Úristen ismét alámerült és felhozott egy acélbaltát. A favágó örömmel kiáltotta, hogy ez az ő baltája. Az Urat mélyen meghatotta a
becsületesség, és nekiadta mind a három baltát. A favágó határtalan
örömmel tért haza.Néhány nappal később a folyón csónakázott a feleségével. Egyszer csak
az asszony beleesett a vízbe és elmerült. A favágó keserves sírására
megint megjelent az Úristen, és
belevetette magát a habokba. Hamarosan visszatért, kezében Jennifer Lopezzal.- Ő a feleséged?Mire a favágó: igen!Na, az Úr nagyon dühös lett, de a favágó így rimánkodott:- Kérlek, bocsáss meg nekem! Mert ha azt mondom, hogy nem, akkor
legközelebb Catherina Zeta-Jonessal térsz vissza. És ha ismét nemet
mondok, akkor visszatérsz az igazi feleségemmel és én igent mondok.Erre jutalmul nekem ajándékozod mindhárom asszonyt. De én egy szegény
ember vagyok, és hogyan is tarthatnék el három asszonyt. Ez volt az
egyetlen oka, hogy én a hazugság szégyenét vettem magamra.Mi az erkölcsi tanulság?Ha a férfiak hazudnak, annak mindig tisztességes oka van és minden
esetben megmagyarázható.

 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
A vérnyomás természetes csökkentése
  2017-05-26 17:01:57, péntek
 
 
Levélben kaptam Zsókától

A vérnyomás természetes csökkentéseA magas vérnyomás népbetegség, világszerte minden harmadik felnőttet érinti valamilyen okból. A gyógyszeres kezelésen kívül néhány természetes gyógymód is csökkentheti a vérnyomást!A Szívderítő összegyűjtött néhány tanácsot amagas vérnyomáskezelésére, hangsúlyozta azonban: ha valakinek az ajánlott 120/80-nál, illetve 140/90-nél jóval magasabb a vérnyomása, és erre gyógyszereket írtak fel neki, akkor semmiképp ne helyettesítse a hatóanyagokat az alább felsorolt lehetőségekkel! Enyhe vérnyomás emelkedés esetén azonban javasolt megfogadni az alábbiakat!

Testedzés

A rendszeres edzés mindenféle előnnyel jár a szervezetre nézve, ám ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy nyugalmi állapotban tartja a vérnyomást. Heti három alkalommal legalább fél órás edzés elegendő ahhoz, hogy 4-9 Hgmm-rel csökken a vérnyomásértékünk. Az edzés ráadásul a szívet is erősíti!

A rendszeres testmozgás segíthet kordában tartani vérnyomásunkat is

Könnyed légzés

Ha lelassítjuk a lélegzésünk ritmusát, és mélyeket lélegzünk, könnyebben tudunk relaxálni, ami csökkenti a vérnyomást. A légző gyakorlatok javítják a szívritmust, és az artériákat rugalmasabbá teszik.

Relaxálás

A stresszt számos betegség kialakulásával összefüggésbe hozták már. Azok a hormonok, amelyek akkor szabadulnak fel, amikor a szervezet harcra kész, arra ösztönzik a szívet, hogy szaporábban verjen, míg a véredényeket összehúzódásra késztetik, ami emeli a vérnyomást, ha csak rövid időre is. A stressz levezetésére számos technika létezik jógától a meditációig, de sokszor egy könnyű séta is segíthet lecsillapodni.

Egy kutatás szerint a sok stressz akár öt és fél évvel is megrövidítheti az életünket, és egy átlagos felnőtt naponta legalább 11 percet idegeskedéssel tölt. Egyértelmű jelei is vannak a stressznek, amelyeket az alábbi cikkben gyűjtöttünk össze!

Csökkentsük a kávé- és alkoholbevitelt

Bár számos kutatás igazolja, hogy kis mértékben az alkoholnak kedvező hatásai vannak a szívre, a túlzott ivászat megnöveli a vérnyomást, és számos egészségügyi problémát eredményez. A kávéban lévő koffein szintén a vérnyomás emelkedését eredményezi, tanácsos ezért korlátozni mindkettő bevitelét a vérnyomásgondokkal küzdőknek.

Igyunk több teát

A kávéval és alkohollal ellentétben a tea fogyasztása segíthet normalizálni a vérnyomásunkat, mert ellazítja a véredényeket. Azért a túlzottan magas koffeintartalmú teákkal óvatosan kell bánni.

 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
Március 22. a víz világnapja
  2017-03-25 13:01:07, szombat
 
  Sajnos aznapra szántam, nagyon megfogott ez a cikk, mikor megláttam..
de nem jutottam ide eddig...azért aki nem olvasta, érdemes, döbbenetes képek az Aral tóról is..

Március 22. a víz világnapja

Ne csak az év egy napján törődjünk a természettel, a vízzel. Talán még nem késő megmenteni!

,,Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember, gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is." - Antoine de Saint-Exupéry

Számunkra a víz a mindennapokban azt a kivételes anyagot jelenti, amely folyékony, szilárd és gázhalmazállapotban is megtalálható. Talán csodálkozunk azon, hogy a növényekben a gravitációval ellentétes irányban, felfelé is áramlik, melynek oka a víz egyedi felületi feszültsége. Nem ismerjük a megdöbbentő számadatokat, miszerint az Egyesült Államokban naponta 500 liter vizet fogyasztanak fejenként, az EU-ban átlagban 200-at, Magyarországon 100-at, Etiópiában 20 litert. Nekünk a tiszta víz még nem elérhetetlen. Még. Tegyünk róla, hogy ne is váljon azzá.
A vízügy közügy - legyen minden nap a víz napja


A ,,vízügyi" történelem néhány elgondolkoztató esetét szeretnénk közreadni. Talán segít, hogy jobban megbecsüljük létfontosságú természeti kincsünket, a vizet.Sokkoló felvételeket lehet látni azokon a NASA felvételeken, melyek az Aral tóról készültek régen és most jelleggel... Az Aral tó volt a világ negyedik legnagyobb sós tava, de ma már több mint 40 ezer négyzetkilométernyi sós sivataggá vált, hajóroncsok temetőjévé. A műholdképeken jól nyomon követhető a szomorú folyamat. Kazahsztán és Üzbegisztán határvidékén, a Kaszpi-tengertől keletre helyezkedik el.

Két folyó, az Amu-darja és a Szir-darja táplálta, de miután az egykori Szovjetunióban, a legelők gyapotföldekké alakítása érdekében inkább öntözésre használták, ma már nem érik el a pusztuló tavat. Az Aral tó az emberi ostobaság és kapzsiság következményének elrettentő példája lett. A kiszáradt meder só koncentrációja magas, a szél egészen az Északi-sarkkörig viszi, siettetve ezzel a jégolvadást...A 18. században a bécsi Helytartótanács egyetértett azzal a vízvédelmi megoldással, amely a Balaton teljes lecsapolását tervezte. Kellett volna a hely az olcsó magyar gabonának, pedig a kiszárított tó medrében csupán futóhomok maradt volna.

A térképen pirossal bejelölt rész mutatja, ami megmaradt volna. Nem csupán a nádassal, mocsarakkal fedett területekről volt szó. Szerencsére a pénzhiány és a passzív ellenállás megmentette a tavat. A fellendülő turizmus után már szóba sem jött ez a gyilkos terv. 1863-tól a Sió-csatorna az árvizek problémáit is megszüntette.

Ha valaki utánanéz, azt tapasztalja, hogy minden évben a Víz világnapja alkalmából megjelent írások két elmaradhatatlan kijelentést tartalmaznak:

A legfontosabb, nélkülözhetetlen természeti kincsünk egyike a víz.
A szennyvizek kb. 50 %-át az ipari szennyvizek adják, a húsipar szennyvize a legtöbb gondot okozó koncentrált szennyvíz.


Józan ésszel teljességgel érthetetlen, hogy ezt évente megismételjük, és nemhogy csökkenne a húsipar tevékenysége, még növekszik is... 1 kg hús előállításához átlag 100-szor több vizet használnak föl (és szennyeznek el), mint 1 kg haszonnövény termesztéséhez.Felzabált jövő címmel tavaly jelent meg F. Szabó Kata cikke, melyben az AsapSCIENCE megdöbbentő adatáról is olvashatunk:


,,Mi történne, ha az emberiség hirtelen egyáltalán nem fogyasztana többé húst. Tehát ha a jelenleg élő, fogyasztási célból tartott körülbelül 20 milliárd csirke, 1,5 milliárd marha, 1 milliárd disznó és 1 milliárd bárány nagy része egyszerűen eltűnne, mert megszűnne a felvevőpiac. Ezzel párhuzamosan 33 millió négyzetkilométernyi - vagyis Afrika területével nagyjából megegyező - földterület szabadulna fel, amelyet jelenleg állattartásra és az ő táplálkozásukat fedező növény előállítására használnak."

A víz csodái


Dr. Masauru Emoto bölcsészdiploma után alternatív gyógyászatból szerzett doktorátust Japánban. A vizet nem tudományos kutatóként vizsgálta, mégis világszerte felfigyeltek a vízkristályokról készült csodálatos fotóira.

környzetvédelem társadalom ünnepek

A vízminőségtől függően más képet mutatnak a lefagyasztott vízkristályok. Csodálatos, csipkeszerű, hatszög alakú formát vesz fel a természetes, tiszta forrásból nyert víz. A szennyezett vízből csak zavaros kristályok rajzolódnak ki. 2004-ben jelent meg A víz rejtett bölcsessége c. könyve, melyben érdekes tényeket fogalmazott meg:


,,A víz sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényeinek. Más anyagokkal ellentétben nem úgy viselkedik, ahogyan viselkednie kellene, például -75 fok helyett (ahol molekulasúlya miatt kellene) csak +100 fokon forr fel, és 0 fokon fagy meg, holott a periódusos rendszer szerint -120 foknál kellene. A víz fagyáskor kitágul, és könnyebb lesz, ahelyett, hogy szabályosan összehúzódna, és nehezebbé válna. Mindezeket a szabálytalanságokat a tudomány máig nem tudta megmagyarázni."


,,Nincs a világon két teljesen egyforma hópehely, mindegyik egyedi, egyéni, de mindenképpen szabályos hatszög alakú kristály. Úgy néz ki, mintha valamennyi vízcsepp önálló individuum volna, egyfajta személyiség megváltozhatatlan karakterrel. Még ha egy hópelyhet fel is olvasztunk, majd újra megfagyasztunk, hajszálpontosan ugyanazt a mintát képezi, mint korábban."

Link
 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
Albert Einstein megható levele a lányához
  2017-03-21 19:23:48, kedd
 
 
Levélben Zsókától........

..nem vagyunk még készek szeretetbombát létrehozni, egy elég erős szerkezetet, ami elpusztíthatná a

bolygót romboló gyűlöletet, hiúságot és kapzsiságot." Pedig nagy szükség lenne rá napjainkban!Albert Einstein megható levele a lányához

Albert Einstein egyszer egy levelében, melyet lányának címzett, megfogalmazta mi is valóban az Univerzum ereje: A szeretet, ami mindent felülmúl, tudhatjuk meg az írásából.


Amikor a relativitás elméletét indítványoztam, nagyon kevesen értettek csak meg, amit pedig most felfedek az emberiség előtt, az ugyancsak a világ félreértéseibe és előítéleteibe fog ütközni.


Kérlek, addig őrizd meg ezeket a leveleket, ameddig csak szükséges, évekig, évtizedekig, ameddig a társadalom eléggé fejlett nem lesz ahhoz, hogy el tudja fogadni azt, amit alább kifejtek.


Létezik egy rendkívüli erő, amelyre, legalábbis máig, a tudomány nem talált formális magyarázatot.

Ez az az erő, amely mindent magába foglal és irányít, ami az Univerzum minden egyes jelensége mögött áll,

és amit még nem azonosítottunk. Ez az Univerzális erő a szeretet.

Amikor a tudósok az Univerzum egyesítő elméletét megfogalmazták, megfeledkeztek a legerősebb láthatatlan erőről.

A szeretet a fény, amely bevilágítja azokat, akik adják, és azokat, akik kapják.
A szeretet gravitáció, mert az embereket egymáshoz vonzza.
A szeretet erő, mert megsokszorozza a jót, és esélyt ad az emberiségnek arra, hogy ne pusztuljon bele saját vak önzőségébe.
A szeretet kibontakozik és megnyilvánul.
A szeretetért élünk és halunk meg.
A szeretet Isten és Isten a szeretet.

Ez az erő mindent megmagyaráz és értelmet ad az életnek.
Ez az a változó, amelyet túl sok ideje megtagadtunk, lehet, hogy azért, mert félünk a szeretettől,
mert ez az Univerzum egyetlen energiája, amelyet az emberi lény még nem tanult meg kénye kedve szerint irányítani.

A szeretet leírására egy egyszerű helyettesítést alkottam meg, az egyik leghíresebb egyenletemben.
Ha az helyett, elfogadjuk azt, hogy a világot meggyógyító energia kifejezhető a szeretet és fénysebesség négyzetének szorzatával,

akkor arra következtethetünk, hogy : a szeretet a létező legerősebb erő, mert nincsenek határai.


Az emberiség azon kudarca után, hogy irányította és felhasználta az Univerzum többi forrásait, amelyek végül ellene fordultak,

igen sürgető lenne egy másfajta energiaforrásból töltekezni...


Ha azt akarjuk, hogy fajunk túléljen, ha fel akarjuk fedezni az élet értelmét, ha meg akarjuk menteni a világot annak minden tudatos élőlényével,

akkor a szeretet az egyetlen válasz. Talán nem vagyunk még készek szeretetbombát létrehozni, egy elég erős szerkezetet, ami elpusztíthatná a

bolygót romboló gyűlöletet, hiúságot és kapzsiságot.

Mindezek ellenére, minden egyén magában hordoz egy kicsi, de erős szeretetgenerátort, amely energiája arra vár, hogy kiszabadítsák.


Amikor megtanuljuk felajánlani és elfogadni ezt az Univerzális energiát, drága Lieserl, akkor ki fogjuk tudni jelenteni,

hogy a szeretet mindent legyőz, hogy bármit túlél, mert a szeretet az élet esszenciája.


Mélységesen bánom, hogy nem tudtam kifejezni mindazt, ami a szívemben van, ami egész életemben csendesen dobogott érted.

Talán túl késő bocsánatot kérni, de mivel az idő relatív, szükségét érzem elmondani neked, hogy Szeretlek, és te juttattál el a végső válaszhoz!Édesapád."
 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
Hozzáállás kérdése..
  2017-01-31 19:45:07, kedd
 
 
Marika levélben..

hat kis történet


?

1.Egyszer a falusiak úgy döntöttek, hogy esőért imádkoznak. Másnap összegyűlt az összes ember, de csak egy fiú jött esernyővel. Ez a HIT


2.Amikor a levegőbe dobod a kisbabákat, nevetnek, mert tudják, hogy el fogod kapni őket. Ez a BIZALOM.??


3.Minden este, mikor ágyba megyünk, semmi biztosítékunk nincs arra, hogy másnap reggel még életben leszünk, de azért beállítjuk a vekkert, hogy felkeltsen bennünket. Ez a REMÉNY.??


4.Nagy dolgokat tervezünk másnapra, annak ellenére, hogy semmi fogalmunk sincs a jövőről. Ez a MAGABIZTOSSÁG.??


5.Látjuk, hogy a világ veszélyben van, de azért házasságokat kötünk és gyermekeket vállalunk. Ez a SZERELEM,??


6.Egy idős férfi pólóján a következő felirat volt: Nem 80 éves vagyok, hanem édes 16, 64 évnyi tapasztalattal. Ez a HOZZÁ ÁLLÁS.??
 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
Menyország és Pokol
  2017-01-26 20:29:24, csütörtök
 
 
Levélben kaptam , nagyon jó
Menyország és Pokol

Ez tényleg nagyon szép!

Én talán ezért örülök minden küldeménynek......!

Egy férfi és a kutyája sétálnak egy úton. A férfi élvezi a tájat, mikor ráébred, hogy Ő már halott...
Emlékezett arra, amikor haldoklott ......és akkor hirtelen az is beugrott neki, hogy a mellette sétáló kutyus is, már évek óta nem volt az élők sorában.
Azon kezdett el gondolkozni, vajon hova viszi őket az út, amin sétálgatnak. Egy idő után elértek egy magas, fehér falhoz. Drága márványnak tűnt. Hosszú sétány vezetett fel a domb tetejére, ahol egy magas boltív húzódott, ragyogva a napsütésben. Mikor elsétáltak a boltívig, akkor látták a hatalmas és lenyűgöző kaput, az oda vezető út pedig mintha aranyból lett volna. Megindultak a kutyával és ahogy közelebb értek, észre vettek egy asztalt az egyik oldalon, ami mögött egy ember ült.
Mikor még közelebb értek az emberhez, a férfi megkérdezte:
- Elnézést, - megmondaná, hogy hol vagyunk, kérem?
- Ez a Mennyország, uram! - válaszolt az ember.
- Remek!
Kérhetnénk egy kis vizet? - kérdezte a férfi.
- Természetesen, uram. Jöjjön csak be és azonnal hozatok egy pohár jeges vizet Önnek - invitálta be az ember és a kapu elkezdett megnyílni.
- Bejöhet a barátom is? - kérdezte a kutyusára mutatva.
- Sajnálom, uram, de állatokat nem engedhetek be.
Az utazó gondolkodott egy pillanatig, majd megfordult és visszament az útra a kutyussal együtt, hogy akkor inkább folytatja útját.
Újabb hosszú séta és újabb magas domb után elérkeztek egy földútra, ami egy farm kapujához vezetett. Ez a kapu úgy nézett ki, mint amit soha sem zárnak be. Kerítés sem volt.

Ahogy közeledtek a kapuhoz, észrevettek egy fának támaszkodó embert, aki épp olvasott.
- Elnézést, uram, kérhetnénk egy kis vizet? - kérdezte a férfi.
- Persze, ott egy kút, - jöjjenek be! Érkezett a válasz.
- A barátom is bejöhet? - kérdezte az utazó, a kutyusra mutatva.
- Természetesen! Van egy tálka a kút mellett - bólintott az idegen.

Beléptek mindketten és megtalálták az öreg kutat meg a tálat. Az utazó megtöltötte vízzel, hosszan ivott, újra töltött és letette a kutya elé. Mikor mindketten eleget ittak, visszasétáltak a férfihoz a fa mellé.
- Mi ez a hely? - kérdezte az utazó.
-Ez a Mennyország - válaszolt a férfi.
- Ez furcsa! Egy fickó lentebb ugyanezt mondta!
- Úgy érti az arany út a márvány kapukkal?... Neeem!!!! .... Az a pokol!
- Nem bosszantja, hogy így megtévesztik az embereket?
- Dehogy. Örülünk neki, hogy előre kiszűrik az olyanokat, akik hátra hagynák a legjobb barátjukat.

Tehát... néha azon gondolkodunk, miért kapunk vicces e-maileket a barátainktól, sokszor egy sor írása nélkül. Talán így már érthető lesz. Mikor sok dolgod van, de kapcsolatban akarsz maradni, szerinted mit csinálsz? Továbbítasz egy viccet.

Abban is segít, hogy tudasd valakivel, emlékszel rá, fontos Neked, törődsz vele. Mit csinálsz? Továbbítasz egy viccet!

Tehát amikor legközelebb kapsz egy poént e-mailen át, ne arra gondolj, hogy megint kaptál valami hülyeséget, hanem arra, hogy valaki gondolt Rád aznap, és hogy a barátod a számítógép másik oldalán küldeni akart Neked egy mosolyt!!!

Amúgy meg: bármikor szívesen látlak a vizes tálkámnál !


Köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
Egy hentes levele !
  2016-11-04 18:40:22, péntek
 
  Levélben zsókától---- érdemes elgondolkodni rajt....


!!!!!!! Egy hentes levele !!!!!!!

Az egyik szemem sír, a másik nevet, 1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam. Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.

Na, nem azért mert én 45 kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150 kg-os paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.

Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt. Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Erről később!

10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett.

A: SOLUPRAT,

TEJPOR,

SZÓJAFEHÉRJE.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!

A "SOLUPRAT" egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.


Miért kell ez az anyag? Hús helyett !!!

Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni ködöt is". Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot! Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!

"TEJPOR" az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.


A "SZÓJAFEHÉRJE" is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt. Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.

Van még egy "kedvenc" anyagom az "EMULGÁLÓSZER".

Ó ez nagyon remek! Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne! Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor "fent ragad" a falat.

Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed? www.adalekanyag.lap.hu

Lassan nincs szükség a szakmámra!

Tovább. A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: MŰBELEK A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. míg le nem húzod a celofánt.

Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstőlnek és/vagy főznek!
Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT !!!

Hogy mi a megoldás?

Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. A multikat kerüljük, úgyis hülye biorobotnak és kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV reklámjaikat.


"Megveszem mert ólcsó".....vegyél, vásárolj, egyél, fogyassz, hízzál, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó, aki elsőre mindent szemetet megvesz, mert "olcsó". Amit ilyenkor megspórolsz annak a 10-szeresét ráköltöd a gyógyszerekre, meg a rákszürésre.

 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
A zenében rejlő gyógyító erő
  2016-11-03 14:06:56, csütörtök
 
  Elgondolkodtató olvasni való..
Judittól kaptam levélben..
A zenében rejlő gyógyító erő

A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét! Példátlan kísérletnek indult,
szenzációs felfedezés lett belőle.
A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója, Anette Kolb és Katharina
Sinner friss vért cseppentetek fekete alapra és bekapcsolták a nagy
felbontású kamerát. Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes
szerkezete is kirajzolódott a szélen nagyobb, a közepén kisebb
üregekkel.
Ezt követően bekapcsolták a CD lejátszót, méghozzá jó hangosan. Egy
könnyed zongoradarabbal kezdték a vér szórakoztatását, és a csepp
szinte azonnal reagált a hanghullámokra. Jól láthatóan besűrűsödött a
szerkezete, mintha valamilyen művészi igényű szőttes lett volna. És
jött a heavy metal! Dübörgött a dob, és bömböltek a torzított gitárok,
a vércsepp pedig szó szerint szétesett. Kis híján elemeire bomlott a
szerkezete.
A rendhagyó kísérlet igazolta, hogy szervesebben hallgatunk zenét,
mint ahogy gondoltuk volna. Nemcsak fülünk, hanem testnedveink is
részesei a muzsika hatásának élvezetének.
A stuttgarti kutatók olyan kérdéseket vetettek fel, hogy például a
vércseppeken kirajzolódó minták miként hatnak a testre.
Lehet-e terápiás kezelésre használni ezt a jelenséget? De a
hanghatással való manipulálás és befolyásolás lehetősége is érdekesnek
tűnik. Manfréd Spitzer orvosprofesszor és Bernd Köplin mérnök is
beszáll a vérpezsdítő kutatásba.

A zene hatalma

A zene hat a lélegzésre, a vérnyomásra, az immunrendszerre, a
hangulatra, befolyásolja az emésztést. Gyógyító erejét sokféleképpen
felhasználják az orvosok.
Az egyik hamburgi klinikán nehéz műtét előtt Chopin
zongoraszonátáinaksegítségével oldják a feszültségét. Máshol
Dvorzsákra esküsznek. A jól megválasztott muzsika az aneszteziológusok
szerint is sokat javíthat a beteg állapotán. Hatására rendeződik
a szív ritmusa, csökken a vérnyomás, lassul az anyagcsere, gyengül az
izomtónus. Mindez csökkenti a félelem- és fájdalomérzetet.
A zene erejét nem csak gyógyításra, hanem tanulásra és sok minden
másra is fel lehet használni.
Washington államban az ázsiai bevándorlók észrevehetően gyorsabban
tanulják meg az angol nyelvet, ha tanítás közben Mozart zenéje szól.
A kanadai Edmonton városában a nyilvános tereken Mozart vonósnégyesei
szólnak a hangosbeszélőből a zaklatott járókelők megnyugtatására.
Kiderült: még a kábítószer-kereskedelem is lanyhult a zene hatására.
A japán Ohara szeszfőzdében Mozart melódiái mellett készül a
rizspálinkához az élesztő. A szakértők szerint különlegesen jó a
minősége.

Az ideális zenék

Álmatlanság ellen:
Szimfóniák lassú tételei, Beethoven Holdfény szonátája, Bach
csembalódarabjai, Schumann Álmodozása, Gershwin Nyáridőben című
darabja.
Baleset, sokk ellen:
Feszültségoldásra olyan zenét lehet ajánlani, amelyet jól ismer és
szeret a beteg. Ravel Bolerója, Mendelssohn e-moll hegedűversenye vagy
a Hair című musicalből a Let the Sunshine In című szám segíthet abban,
hogy ismét talpra álljon, maga is akarja a gyógyulást.
Depresszió ellen:
Minden barokk zenének hangulatjavító hatása van. Felhasználható még
Vivaldi Négy évszaka, Bach I. brandenburgi versenye, Beethoven VIII.
szimfóniája és Gershwin Fascinatin Rhytm című munkája.
Feltöltődéshez, energiaforrásként:
Beethoven IX. szimfóniája (különösen az Örömóda), Bach d-moll toccata
és fúgája, valamint az V. brandenburgi versenyének első tétele,
Leonard Bernstein West Side Storyjából az I Feel Pretty című dal.
Fáradtság ellen:
Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára, vonósokra és csembalóra,
Purcell: Versenymű két trombitára, Rimszkij-Korszakov: Spanyol
capriccio, indulók.
Fejfájás, migrén esetén:
Mozart 39. (Esz-dúr) szimfóniája és A-dúr zongoraversenye.
Éles fájdalom ellen:
Hacsatúrijan Kardtáncát javasoljuk.
Gátlás leküzdésére:
Ravel Bolerója, Csajkovszkij VI. (Patetikus) szimfóniája, Dukas A
bűvészinasa, dzsessz-, blues- és dixieland-darabok, Simon és Garfunkel
The Boxer című száma.
Gutaütés esetén:
Az utókezelést megkönnyítheti minden ritmikus, könnyen érthető zene,
továbbá a metronóm ritmusa, rap, népdal vagy bármely kedvenc zeneszám
közben.
Gyermek sérülése esetén:
Csajkovszkij Diótörő című szvitje, egyszerű gyerekdalok. A lényeg,
hogy a gyerek is ismerje a dallamot, és együtt dúdolja a zenével. A
dúdolás felszárítja a könnyet.
Koncentrációs zavar esetén:
Mozart D-dúr szonáta két zongorára, halk barokk háttérzene, hangos
felolvasás Händel Vizi-zenéjének lassú tételeire.
Magas vérnyomás ellen:
Gregorián énekek, Mozart: Versenymű fuvolára és hárfára, Simon és
Garfunkel: Bridge Over Troubled Water című száma
Meghűlés esetén:
Mozart Varázsfuvolája, a Rolling Stones Honky Tonk Womanje, Rod
Stewarttól a You Are the Star.
Torokfájásra:
legjobb az "m" hangot zümmögni.
Stressz ellen:
Halk, kellemes háttérzene. Lionel Ritchie My Destinyje, romantikus
zene: Schubert Pisztrángötöse és Heidenrösleinje, Schumann Álmodozása,
Smetana A Moldvája, gregorián énekek, esetleg népdalok.
A szívműködés és a vérkeringés erősítésére:
Bach d-moll concerto csembalóra és vonósokra, Adagio tétele, Beethoven
4. (G-dúr) zongoraversenye, Mendelssohn e-moll hegedűversenye,
gregorián énekek, country- és westerndalok, popzene (Whitney Houston:
Where Do Broken Hearts Go, Tina Turner: On Silent Wings).
Kismamáknak:
Mozart D-dúr szimfóniája, Kis éji zenéje, Vivaldi: Négy évszaka,
gyermek- és altató dalok.
 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
Sírjunk vagy nevessünk?
  2016-02-26 18:27:26, péntek
 
  Levélben kaptam....
A Jogi- és Bölcsész Karra felvételizők "válaszai" - félelmetes a sötétségük -
No comment


A jövendő nagy nemzedék színe-java! Sírjunk vagy nevessünk?


Tisztelt Uraim!És vala sötétség. De nem lőn világosság! Ugyanis a művelt ember akadályozza a transznacionális erők által manipulált fogyasztói társadalom fejlődését. A gondolkodó ember zavart indukál a rendszerbe, bírálati hajlama van. A polgár ne gondolkodjon! A polgár fogyasszon! Majd a végrehajtó hatalom gondolkodik helyette. A kreatív gondolkodás és a mélyenszántó ismeretek tiszta forrása az idegen nemzetek legócskább szubkultúráját közvetítő televízió. Íme a bizonyíték:Amikor a VIASAT-nál titkárnőt kerestem, az egyik delikvens bejelentette, hogy azért akar a televízióban dolgozni, mert szereti a történelmet, különösen a reformkort. A tömegkommunikáció és a történelem összekapcsolásán kissé meglepődtem, de a meghatottságomban megkértem, sorolna fel néhányat az aradi vértanúk közül. Esküszöm az élő istenre, hogy a következőket mondotta:

"Bajcsy-Zsilinszky Endre, Jávor Pál..több most hirtelen nem jut eszembe."Ehhez képest lehet nekünk vigasz, hogy a mai német fiatalok java része nem tudja, ki volt Hitler, Lenin, Erich Honecker, pedig a 20. század még nincs oly távol.EU-parlamenti képviselő mondta: ha a magyaroknak olyan rossz Szlovákiában, akkor minek mentek oda......

És ezek a hatökör emberek, orbitális marhák a demokrácia szabályai szerint megválasztott képviselők!


Hofi Géza mondotta: "És ők a jövő zálogai,.. de dögöljek meg, ha kiváltom őket!!"A Pázmány Péter Tudományegyetem jogi és bölcsészkarán hangzottak el az alábbi épületes mondatok a felvételin:

1. A pun háborúban nagyon sok római elpusztult. Ezek mind Rómába költöztek és proletárok lettek belőlük.
2. A kaszt zárt társadalmi csoport, ami között csak lélekvándorlással lehet mozogni.
3. Ahhoz, hogy valaki dzsentri lehessen, tartalékos tiszti érettségi kellett.
4. Kréta élén két minótaurosz állt, akik évente cserélték egymást.
5. - Ki volt Ben Gurion? -Angol szociológus, a Magna Charta szerzője.
6. A középkor virágzása a mezőgazdaság forradalmával kezdődött (sövényvágó olló, hidraulikus szivattyú).
7. Szent István valahol azt hallotta: azé a föld, aki megműveli.
8. - Milyen tisztségeket töltött be Cromwell 1685-ben bekövetkezett haláláig?
- Lord-processzor.
9. - Mi az önkormányzat? - Ahol az emberek sürgős dolgaikat elvégzik.
10. - Magyarország tagja a NATO-nak?
- Nem.
- Miért?
- Magyarország a Varsói Szerződés révén lett tagja az ENSZ-nek, de később úgy döntöttek, hogy mégsem csatlakozunk a NATO-hoz.
- Hány tagja van jelenleg a NATO-nak?
- Több mint 30. Nem, nem, éppen 51.
- Értem.
- Ki Irak elnöke?
- Arafat.
11. - Miről szól Katona József Bánk bán című drámája?
- Arról szól, hogy van Bánk, aki egy bán...
12. - Radnóti Miklós miért volt kénytelen Szegeden folytatni az egyetemi tanulmányait?
- Radnóti Miklós eredetileg jogász szeretett volna lenni, de végül a könnyebb utat választotta, ezért ment a szegedi egyetemre.
13. Pál apostol javasolta, hogy a túlzott aszkétizmust mellőzzék, mert mindenkinek joga van a jóléthez.
14. Csoóri Sándor több évet élt Indiában és ott is halt meg.
15. - Mit tud Pázmány Péterről?
- Pázmány Péter költő volt és politikus. Gondolom, köztiszteletben álló személy volt.
16. - Ki kötötte a Bethlen-Peyer-paktumot?
- Az SZDSZ és az MDF.
17. - Mondjon magyar kormányzókat!
- Göncz Árpád, Fráter György.
18.- Mikor alapították a Szovjetuniót?
- XVIII. század.
- Nem. Mikor szűnt meg?
- 1450-es, 60-as évek.
- Nem jó. Azt mondja meg, mely országok tartoztak hozzá!
- Az északiak!
- Például?
- Norvégia!
19. Magyarországon 1849 után a hivatalos nyelv az osztrák!
20. A pápa református vallású.
21. A keleti kereszténység vezetője a tibeti láma.
22. - Mondjon párat a Tízparancsolatból!
- Felebarátod feleségét szeresd!
23. - Foglalja össze a keresztény tanítás lényegét!
- Hát, ezt most így Anschluss nem tudnám megmondani.
24. Luther Márton templomi könyvnyomtatással foglalkozott, és egyet-kettőt ki is szögezett a templomkapura.
25. - Mi a feminizmus?
- A feminizmus azt jelenti, hogy a nők el vannak nyomva a férfiak alatt.
26. Ha valaki sok évig él egyedül, annak rendszerint házasság a vége.
27. - Ki jelenleg a köztársasági elnök? - Nem tudom, de szerintem alkalmatlan.
28. - Hogyan végződik a Hamlet? - Meghajolnak a színészek.
29. - Milyen szabadságjogokat ismer? - Két szabadságjogot ismerek: a vallásit és a szexuálisat.
30. Svájcban az egyik hivatalos nyelv a svéd, mert Svájc Svédországgal határos.
31. Magyarország jellemző állatfaja a béka.
32. Szent István kért egy koronát, majd megfogalmazta a szatmári tizenkét pontot.
33. - Ki volt Szent István felesége? - Bajor Gizi.
34. A fáradt Odüsszeusz leheveredett egy nimfa alá.
35. Radnóti Miklós egész életében tudta, hogy meg fog halni.
36. Az első világháborút azért vesztették el a németek, mert Bulgárián keresztül támadták meg Franciaországot.
37. Vannak olyan helyek a Földön, ahol éjszaka egyáltalán nincs napsütés.
+++++
Így brillíroznak a profitorientált fogyasztói társadalom rabszolgái, és belezuhannak a fekete lyukba torkolló örökös sötétségbe.
 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
Korunkban
  2016-02-24 18:47:46, szerda
 
 
Levélben kaptam.....


Elgondolkodtató

Korunkban. A telefonjaink - Vezeték nélküliek

. A tűzhelyeink - Láng nélküliek

. Az autóink - Kulcs nélküliek

. Az ételeink - Zsír nélküliek

. Az autókerekeink - Belső nélküliek

. A ruháink - Ujj nélküliek

. A fiataljaink - Munkanélküliek

. A kisnyugdíjasok - Pénz nélküliek

. A vezetőink - Erkölcs nélküliek

. A tetteink - Cél nélküliek

. A kapcsolataink - Értelem nélküliek

. Az ifjú párjaink - Házasság nélküliek

. A hozzáállásaink - Érzés nélküliek

. Az elhatározásaink - Lélek nélküliek

. A fogadkozásaink - Felelősség nélküliek

. Emberi kötődéseink - Bizalom Nélküliek

. Jövőszemléletünk - Remény nélküliek

. Az életfelfogásaink - Hit nélküliek

. A babáink - Apák-anyák nélküliek

. Az érzéseink - Szív nélküliek

. A neveléseink - Érték nélküliek

. A gyerekeink - Modor nélküliek

. A plébániáink - Pap nélküliek

. A templomaink - Hívek nélküliek

. A népeink - Isten nélküliek
 
 
0 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 676 db bejegyzés
Összes: 34932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3205
  • e Hét: 10410
  • e Hónap: 41962
  • e Év: 1296880
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.