|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2010-07-05 11:14:58, hétfő
|
|
|
Rakott alma banánnal
Hozzávalók:
alma
banán
méz
fahéj
vaj
reszelt mandula
Elkészítés
az almát és a banánt felkarikázom. kivajazott jénaiba egymásra teszem. meglocsolom mézzel és rászórom a fahéjport. tetejére reszelt mandulát teszek és addig sütöm (előmelegített sütőben), míg a mandula megpirul. |
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
2010-07-02 20:05:08, péntek
|
|
|
RONDA DE FINOM :
Hozzávalók
2 DB. ALMA
2 DB. VILMOSKÖRTE
2 DB. BANÁN
5 SZEM ASZALT SZILVA
1 MARÉK PISZTÁCIA
FAHÉJ
Elkészítés
A GYÜMÖLCSÖKET FELDARABOLOM AZ ALMÁT 5-7 PERC ALATT 160'C-ON MEGSÜTÖM,AZ EGÉSZET ÖSSZEKEVEREM MEGHÍNTEM EGY KIS FAHÉJAL,EGY KICSIT MEGMELEGÍTEM.A PISZTÁCIÁT ELŐRE MEGPUCOLOM ÉS MÁR EHETEM IS :) ÉRDEKES ÖSSZEÁLLÍTÁS!SZERINTEM FINOM!GYÜMINAPRA EGY KIS MELEG ÉTEL :) JÓ ÉTVÁGYAT! |
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
2010-07-01 21:01:05, csütörtök
|
|
|
Egzotikus sült-alma
Hozzávalók
1 maréknyi aszalt áfonya és sárgabarack
Kókuszdió forgácsok
8 db sült gesztenye
4 db szép nagy alma
3-4 evőkanálnyi kókuszreszelék
4 teáskanál méz
2 db kiwi
esetleg 1 banán
Elkészítés
Az almák magházát kivágjuk, kicsit öblösítjük az üreget, és tepsibe rakjuk.
A megsült gesztenyét megtisztítjuk, összevágjuk, az almák üregébe töltjük, teszünk bele még kókuszdió darabkákat, néhány szem aszalt áfonyát (esetleg mazsolát), és mindegyik üregbe csorgatunk 1 teáskanálnyi mézet.
Előmelegített sütöben,15-20 percig sütjük, az alufóliával letakart töltött almákat.
Míg sül, a tányéron elrendezzük a kiwit, banánt, maradék áfonyát, sárgabarackot és kókuszdió forgácsokat. A kész almákat a tányérra helyezzük és kókuszreszelékkel megszórjuk az egészet, az almákból kisült lével meglocsoljuk.
Jó étvágyat!
Az aszalt gyümölcsök variálhatók, mindenkinek ízlése szerint. Meleg, de mégis gyümölcs!
|
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
2010-06-27 11:25:46, vasárnap
|
|
|
Színes töltött őszibarack
Hozzávalók
4 szép érett őszibarack
1 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
20 dkg málna
Elkészítés
4 személy részére:
Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, elfelezzük, majd a magot kiszedve a magházzal fölfelé egy tálra állítjuk őket. A tejszínből a porcukorral ízesítve kemény habot verünk és a barackok üregébe töltjük. A málnaszemeket elrendezzük rajta és máris tálalhatjuk. Ha van kéznél, citromfű-levélkékkel díszíthetjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
2010-06-24 20:13:57, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
4 érett banán
6 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál vaj
méz
citromlé
Elkészítés
A vajat serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a megtisztított banánt és mindkét oldalon 2-2 percig sütjük. Ízlés szerint citromlével meglocsoljuk. Száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A banánt tálra tesszük, megmelegített mézzel megkenjük és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Aki nem fogyózik annak lehet ízlés szerint csokoládémártással vagy vaníliafagylalttal tálalni.
TÖLTÖTT SÜLT ALMA
Hozzávalók
2-3 édeskés alma
mazsola, darabos dió, mogyoró, mandula ízlés szerinti mennyiségben (na meg amennyi az almákba belefér), apróra vágott aszalt gyümölcsök.
Elkészítés
Az almák "kalapját" vágd le a szárnál lévő résznél, és a magházat vájd ki. Egy kis tepsibe tedd bele az almákat és töltsd beléjük a mazsolás-aszaltgyümölcsös-magvas keveréket, tedd vissza a kalapot és az almákat szúrd meg picit pár helyen, tedd a tepsibe és önts alájuk kicsi vizet. Forró sütőben kb. 15-20 percig süssd.
GYÜMÖLCSKOCSONYA
Hozzávalók
1 alma,1 körte
1 kiwi, 2 barack
3 banán,ananász
2 narancs, 2 mandarin
1 l rostos baracklé (vagy bármilyen gyümölcslé)
1 tasak zselatin fix vbagy 6 nap zselatin
Elkészítés
A gyümölcsöket megtisztítom és feldarabolom tetszőlegesen. Beleteszem több mélyebb edénybe. Az ivólevet felteszem egy fazékba főni. Amikor már kezd gőzölögni belekeverem az étkezési zselatint. Felfőzöm vele. Az így elkészült levet ráöntöm a gyümölcsökre. Kihülés után a hűtőben tárolom.
|
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
2010-06-18 12:00:30, péntek
|
|
|
KREOL ANANÁSZ
Hozzávalók
1 egész ananász
fél fej lilahagyma
5 db újhagyma zöldje
zöldpetrezselyem
rózsabors
só
teás kanál szója szósz
1 db erős paprika
1 evő kanál oliva olaj
Az egész ananászt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Serpenyőben egy evőkanál olivaolajon üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott lilahagymát és az erőspaprikát. Bele tesszük az ananászkockákat és a szója szószt és lassú tűzön karamellizáljuk. A végén fűszerezzük borssal, sóval. Az USA déli álamaiban élő franciák, a kreolok kedvenc körete volt. Itt és most a gyümölcsnapot hivatott feldobni!
SÜLT GYÜMÖLCS KÍNAIASAN
Hozzávalók
alma, körte, aszalt gyümölcsök, és mindenféle kemény gyümölcs
csili es szojaszos, reszelt gyömber
Az almát negyedbe vágom, magját eltávolítom. (nem hámozom meg) A körtevel ugyanigy járok el. Jénaiba vagy kis tepsibe teszem. Mellérakom az otthon találhato aszalt gyümölcsöket. ( szilva, mazsola, sárgabarack, stb) Egy kis szójaszószt összekavarok egy kis csiliszósszal, teszek bele reszelt gyömbert es ezzel az öntettel leöntöm a gyümolcsöket. Sütőbe rakom és összegrillezem, vagy magas hőfokon összesütom. Gyümölcsnapra ajánlom.
PIROS GYÜMÖLCSLEVES
Hozzávalók
meggy
lime reszelt héja (elhagyható)
szeder !
egy kis darab citrom
málna
édesítőszer
eper
Nem fogyózóknak vagy szénhidrátra
ribizli !
főzőtejszín
áfonya
étkezési keményítő
1 kis darab fahéj
2 szem szegfűszeg
Elkészítés
A keményebb típusú bogyósokat odateszem vízbe felforrni a fahéj,szegfűszeg,citrom és édesítőszer társaságában (nagyon jó pl ,ha házi gyümölcslevet használunk a főzéshez) behabarom a keményítős tejszínnel és csak egy rövid rottyanásig visszateszem. Ha egy picit kezd meghűlni,akkor hozzáadom a málnát,epret is. Gyümi napon habarás nélkül,csak a gyümölcsből turmixolok bele és az besűríti. Jól lehűtve menta levéllel a tetején tállaljuk
|
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
2010-06-17 20:53:37, csütörtök
|
|
|
Sült alma gyümölcsnapra
Hozzávalók
fél marék pörkölt dió
jó két maréknyi málna- akár fagyasztott is
személyenként 3 alma
fahéj
méz
Elkészítés
Az almákat félbevágom (az aljára talpat vágok, a magházat kikanalazom) és elhelyezem szép sorban egy kivajazott tepsiben. A málnát lecsöpögtetem, ha fagyos volt, belekanalazom a magház helyére, közepére biggyesztek egy diógerezdet, meghintem fahéjjal. A mézet rácsurgatom az egészre, hogy mennyit, az az alma édességétől függ.
|
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
2008-12-15 13:39:10, hétfő
|
|
|
JÉNAIBAN SÜLT FŰSZERES GYÜMÖLCS
Hozzávalók
* alma
* banán
* kicsi hagyma
* kicsi paradicsom
* narancs
* mandarin
* só
* bors
* szerecsendió
* gyömbér
* narancs reszelt héja
* vaj
Elkészítés
A jénait kivajazzuk vékonyan.
A hagymát vékony karika szeletekre vágjuk a tál aljára terítjük sózzuk borsozzuk, egy paradicsomot vékonyan felkarikánuk a besózott és gyömbérrel, borssal szerecsendióval, chilipaprikával vagy erős pirospaprikával megszórjuk.
Egysor banán fűszer, már ezt nem sózzuk, narancs mandarin és banán alma váltakozik.Tetejét megszorjuk reszelt narancshéjjal és pici vajat teszünk rá 15-20 percig sütjük.Jó étvágyat a gyüminapon egy jó meleg gyümihez.
|
|
|
0 komment
, kategória: gyümölcs napra |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 317
- e Hét: 3022
- e Hónap: 4014
- e Év: 35743
|
|
|