Regisztráció  Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az állandó harctól kimerül a szervezet
  2012-04-22 21:48:19, vasárnap
 
  Zöld élelmiszereket az asztalra


Mostanában sokan fáradtak vagyunk.
Egyre inkább maga alá gyűr minket a gyors életritmus és a stressz.
Az életerő csökkenéséért persze nemcsak a lelki és szellemi tényezők tehetők felelőssé, hanem a helytelen táplálkozás is.
Minél bonyolultabb ételt kell feldolgoznia az emésztőrendszerünknek, annál inkább megterheljük a működését.

Mindennapi ételeink sajnos általában fehér lisztből, tejből, keményítőből, finomított cukorból és zsírokból tevődnek össze.
A felsorolt alapanyagokon kívül számos vegyi adalékanyag, ízfokozó, színezék, tartósítószer stb. található fogásaink nagy többségében.
A természetellenes ,,finomságokkal" gyomrunk nehezen tud mihez kezdeni. Ez ahhoz vezet, hogy ételeink egy része emésztetlen marad, eltömíti a beleket.
A következmény: nemcsak az emésztőrendszerben, hanem az egész testben savassá kezd válni a környezet.

Az állandó harctól kimerül a szervezet

A fel nem dolgozott salakanyagokat a vér- és a nyirokkeringés nehezen képes eltávolítani, és azok lerakódnak a szövetekben. Így a szervezeten belül olyan blokkok jönnek létre, amelyek közrejátszanak a legkülönbözőbb betegségek kialakulásában. Ráadásul a mikrobák mindent megtesznek avégett, hogy lebontsák a savas szöveteket.

Ezért a fehérvérsejtek újabb meg újabb kórokozókkal (patogénekkel) küzdenek. Az állandó harc meggyengíti és kimeríti a szervezetet, és amikor hirtelen hőmérséklet-változással, szennyezett levegővel, szmoggal, egy másik beteg emberrel kerülünk szembe, vagy fizikai, esetleg szellemi túlterhelés ér bennünket - könnyen ,,megadjuk magunkat" és megbetegszünk.

Napjainkban elég nehéz feladat, hogy ne olyan ételeket fogyasszunk, amelyek fokozzák a savtermelést. A legkárosabbak valószínűleg azok, amelyeket a leginkább reklámoznak: az édes üdítők, a csokoládé és a rossz minőségű tejtermékek. Ha azonban erőteljesen visszaszorítjuk az effajta élelmiszerek fogyasztását, és helyettük inkább nyers zöldséget és zöld élelmiszereket eszünk (amelyek lúgosítják a környezetet), akkor bizonyos, hogy testi és lelki egészségünk javulni fog.



 
 
0 komment , kategória:  A savas kémhatás veszélyei  
A savas kémhatás veszélyei
  2009-11-16 22:44:18, hétfő
 
  A savas kémhatás veszélyei

A vér normális pH-értéke 7,35 és 7,45 között mozog.


Ebből a keskeny



tartományból nagyon könnyen elmozdulhat savas - alacsonyabb - vagy lúgos -



magasabb - tartományba. Leggyakrabban az elsavasodás veszélyeiről szokás



beszélni. Nem véletlenül...




Napjaink átlagemberének életformája óhatatlanul savas irányba tolja a szervezet



kémhatását, elsősorban az egészségtelen táplálkozásnak, az élvezeti cikkek nyakló



nélküli fogyasztásának, a mozgásszegény életmódnak és a kevés friss levegőnek


"köszönhetően".



A savas kémhatás veszélyei

A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik


kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak. Ennek hatására bizonyos szervek nem


tudnak teljes kapacitással működni, ezért mind több jele tapasztalható az


öregedésnek.


Így a betegségek is egyre gyakoribbá vállnak.

- Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik


az állandó fáradtság, illetve könnyebben elkapjuk a náthát és más


betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat,


például erős fejfájást, mellkasi fájdalmat vagy gyomorfájást észlelünk.

A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más



szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia - főleg kalciumot, magnéziumot,



káliumot, cinket és nátriumot -, amiket a csontokból, a fogakból, a porcokból és az


izmokból von ki.

Szervezetünk válaszreakcióként a felesleges savat a test valamely részébe halmozza


fel, méghozzá olyan helyen, ami már amúgy is legyengült állapotban



van. Az adott testrészen a vér nem képes tovább fenntartani a sav-bázis



egyensúlyt, ezért a sejtek is elsavasodnak, és még kevesebb oxigénhez jutnak. Ha ez


a tendencia folytatódik, az egész testrész túlnyomóan savassá válik, egyes sejtek


elpusztulnak, és maguk is savvá válnak.

Ugyanakkor bizonyos sejtek képesek alkalmazkodni az ilyen megváltozott


körülményekhez. Ahelyett, hogy elpusztulnának - ahogy a normális sejtekkel


történik túl savas környezetben -, abnormális, mutáns sejtekké válnak, és így


kibírják a terhelést. Ezeket az abnormális sejteket hívjuk rosszindulatú sejteknek.



Ezek már nem reagálnak az agyból érkező impulzusokra, és eltérnek attól is, ami a



DNS-emlékezetében kódként szerepel, ezért képesek végtelen és rendszertelen


burjánzásra. Így keletkeznek a daganatos betegségek.



Igazolt tények

- A fehér, finomított cukor megakadályozza a kalcium beépülését a szövetekbe.

- A fehér cukor oxigénszegény környezetet hoz létre.

- A fehér cukor szélsőségesen savasít.

- A túl sok fehér cukor "halálra ítéli" az immunrendszert, így a védekezőrendszer


képtelen a falósejtek és az antitestek (ellenanyagok) létrehozására.

- A fehér cukor hatására eltűnnek a szervezetből a B-vitaminok, amelyekre a


májnak van szüksége a méreganyagok közömbösítéséhez.

- A kólának rendkívül savas a kémhatása - 2,5 -, és 32 pohár 10-es pH-jú vizet kell


meginni utána a változatból, hogy semlegesítsük! Egy pohár kóla 160 × 1020


mennyiségű oxigént köt le, amit csak 32 pohár lúgos víz tud pótolni.


Kísérletek savakkal


Otto Warburg, kétszeres Nobel-díjas tudós kísérletei során 42 állatfajnál alakított



ki rákos betegséget kizárólag azáltal, hogy lecsökkentette vérükben a pH-értéket, és



megfosztotta a sejteket az oxigéntől.

Észrevette, hogy már enyhe savtúlsúly is drasztikusan lecsökkenti

a vérben az


oxigénszintet. A túlzottan lúgos vérben is csökken az oxigén mennyisége, de a


fokozottan savas környezet sokkal nagyobb problémát jelent.

- Érdekesség! Warburg kísérleteinek másik tanulsága az volt, hogy a ráksejtek - a


legtöbb baktériumhoz hasonlóan - oxigénszegény környezetben szeretnek élni.


Valahányszor lecsökkentette 35%-kal az oxigén szintjét egy egészséges sejtben, az



elrákosodott. Kiderítette, hogy az oxigén mennyiségének növekedése


megakadályozza a rákos sejtek burjánzását, és végső soron - akárcsak a lúgos



környezet - el is pusztítja őket.

Otto Warburgnak egy másik nagy felfedezést is köszönhetünk. 1933-ban



feltérképezte, hogyan lélegzik a sejt, vagyis hogyan szállítják az enzimek az



oxigént, 1944-ben pedig bebizonyította a hidrogénszállító enzimek létezését is.

- Jegyezzük meg!


Daganat nem jöhet létre olyan környezetben, ahol a sav-lúg


egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén. Ezt bizonyítja, hogy nem létezik



szívrák. A tüdőből a szívbe folyó vér az egész szervezet oxigénben leggazdagabb és



legmagasabb pH-értékű része.

Miközben a vér átmegy a tüdőn, a savas toxinok kicsapódnak belőle, és marad a



sok-sok oxigén és a magas pH-érték. A rákos sejteknek mindig szélsőséges a pH-


értékük, és oxigénhiány áll fenn bennük, míg az egészséges sejtekben enyhén lúgos


a kémhatás és magas az oxigéntartalom.


Az elmúlás melegágya...



A cukorfogyasztás megfosztja a szervezetet az oxigéntől, túlzottan savassá teszi a



sejteket, és szinte "lekapcsolja" a védekezőrendszert. Így jön létre a rákos sejtek



melegágya., "halálra kényeztet"

Gregory Grosbard feltaláló egy időben műanyagok hevítésével kísérletezett. A



felmelegített műanyag veszített szilárdságából és erejéből, mert a légkörben lévő





oxigén a hő hatására beépült az anyagba, és "oxigén-lyukakat" hozott létre.



Második lépésként némi cukrot is adott a műanyaghoz, mire hevítéskor először a



cukor lépett kölcsönhatásba az oxigénnel, és ettől a műanyag még keményebbé



vált.

A tudósok bebizonyították, hogy a túl sok cukor "az immunrendszer halálát" okozza.


A cukor a szervezetben savas kémhatást hoz létre, és akárcsak a hevített



műanyagnál, magához köti az oxigént, így az abnormális, mutáns sejtek


gyarapodását segíti. Figyeljük csak meg, mennyire elszaporodtak az elmúlt


években a gyerekek körében a rákos megbetegedések! Ráadásul a cukorkák tele


vannak íz- és más adalékanyagokkal is, melyek elősegítik a sejtmutációt.


Megoldás: az immunrendszer erősítése

Ahhoz, hogy a betegségek kialakulását megakadályozzuk, a vércukorszintet a


normális érték alsó határához kell közelíteni, a vér oxigénszintjét pedig magas, 99-



100%-os tartományba kell emelni.


Jó tanács:


igyekezzünk minél több lúgosító élelmiszert és folyadékot fogyasztani!


Tartózkodjunk sokat a napon, a friss levegőn, igyunk minél több tiszta, strukturált



vizet, szedjünk vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket - megfelelő



mennyiségben -, és ügyeljünk emésztésünk kiegyensúlyozottságára! A székrekedés



során ugyanis tovább pang a béltartalom, és ez is elsavasodást eredményez.

Olyan rendszeres mozgást válasszunk, ami alaposan meg is izzaszt! Az izzadással


számottevő mennyiségű savat választhatunk ki szervezetünkből! Mozgás


hiányában ezek a savak bent rekednek, és elraktározódnak. Tartsunk rendszeresen


savkiválasztást segítő salaktalanító-napokat, -heteket, lúgosító diétákat!


Étkezési tanácsok

Fogyasszunk minél kevesebb savas és minél több bázikus - lúgos - ételt!

Savképző ételek:


az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított olaj, diófélék,



hüvelyesek, sajt, tojás, fehér lisztből készült ételek, fehér cukor, ecet, édességek.

Lúgképző ételek:


gyümölcsök, gyümölcslevek, zöld levelek, zöldséglevek, egyes gyógyteák,



gyökérfélék, nyers zöldségek, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma,



fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, búzacsíra, teljes kiőrlésű gabonából



készült termékek, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek.




Nagyon fontos az elfogyasztott táplálék minősége, előállításának természetes vagy



mesterséges módja, valamint kémhatása. A kísérletek egyértelműen kimutatták,



hogy minél mesterségesebb egy táplálék, annál jobban elősegíti a rákkeltő anyagok



beépülését a szervezetbe. Ezért veszélyesek a margarinok, a koffeinmentes kávék és



az édesítőszerek. Utóbbiak egy része például aszpartamból készül, amiben 10%



faszesz van.


Ezt a szervezet különféle karcinogén, azaz rákkeltő anyagokká alakítja.

 
 
0 komment , kategória:  A savas kémhatás veszélyei  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 1825 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 350
  • e Hét: 951
  • e Hónap: 9290
  • e Év: 123530
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.