Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Falfestmények
  2009-10-13 06:55:10, kedd
 
 

Szeretem a festményeket. Nemcsak a klasszikusokat, hanem a modern stílusirányzatokat is. Bevallom titokban mindig is festegetni akartam, de valami mindig közbejött. Leginkább hely és időhiány miatt nem sikerült eddig nekifogni. De majd bepótolom egyszer.

Na de térjünk vissza a festményekhez és azon belül is az utcai festményekre. Nem, nem az utcai falfirkákra gondolok, habár néhány grafitti igencsak dekoratív tud lenni. Szóval amire én gondolok az nem más mint az utcai falfestmény. Ezek a festmények teljesen meg tudják változtatni egy épület jellegét, vagy éppen egyszerűen felhívják a figyelmet és közben az embernek tátva marad a szája, mert nem hétköznapiak ezek az alkotások. Próbálom leírni a képeket, de úgysem tudom, szóval mindenki nyugodtan kattintson mert a látvány magáért beszél. Személyes kedvenc a Barcelonai ház, amit volt szerencsém élőben is látni, igaz akkor sokkal hatásosabb volt, de a többi kép újdonság volt, és tényleg érdemes volt klikkelni néhányat és rácsodálkozni ezekre a kreatív csodákra.

Forrás: Krisztina egypercesei







 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Veszélyben a GPS
  2009-08-04 08:17:09, kedd
 
 

Kimaradások a helyzetmeghatározó-rendszerben - különösen a következő évtől.

Az amerikai Government Accountability Office (GAO) jelentése szerint egyre nő a kockázata a globális helyzetmeghatározó-rendszer (GPS) meghibásodásának. Ennek oka, hogy a műholdak hálózatából álló GPS-re nem szánnak elegendő anyagi erőforrást.

Tudni kell, hogy a GPS hálózatot az Egyesült Államok hadserege üzemelteti; a kereskedelmi cégek pedig vele állnak üzleti kapcsolatban, így használhatják legálisan a rendszert. Az amerikai légierő 1,3 milliárd dollárt költ a hálózat működésének fenntartására, de a GAO jelentése szerint a javítások nem történnek elég gyorsan. ,,Jelenleg bizonytalan, hogy a légierő vajon képes lesz-e időben felküldeni az új műholdakat az űrbe, és ezáltal kimaradás nélkül karbantartani a GPS szolgáltatást." - olvasható a tanulmányban - ,,Amennyiben nem, akkor néhány katonai és polgári tevékenység érdeke ütközni fog egymással." Az pedig nem lehet kérdés, hogy ha dönteni kell a hadi alkalmazás vagy a civil szféra érdekeinek kiszolgálása között, melyik fogja a rövidebbet húzni.



Nem jelent megoldást az alternatív orosz rendszer sem. A szláv medve által fellőtt Glonass mindössze 19 műholddal üzemel, miközben a Föld lakott területeinek lefedéséhez minimum 24 darab mesterséges jeladó űrbe juttatására lenne szükség. Összehasonlításképp: az Egyesült Államok jelenleg 31 darab szatellitet működtet.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi akkor a probléma, ha ennél héttel kevesebb is elegendő? Nos, az, hogy az amerikai GPS műholdak egy jó része már több mint négy évvel túllépte az előírt üzemidejét, vagyis bármikor elromolhat. A GAO szerint 1:5-höz az esélye annak, hogy a hálózat 24 tagúnál kisebbre zsugorodik a meghibásodások miatt 2011-ben és 2012-ben.

2011-re egyébként teljesen működőképessé válhat a kínai helyzetmeghatározó-rendszer, illetve az Európai Unió Galileo rendszere. Ez utóbbi teljes mértékben független a katonai szervezetektől, igaz, csak négy darab műholdból áll, és csupán Európa lefedése a feladata.

Szilágyi Szabolcs

Forrás: Terminal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
A világ 10 legextrémebb helye
  2009-08-04 08:11:55, kedd
 
 
Nyár van, ez nem kérdés, hiszen mindenki érzi és tapasztalja a tikkasztó meleget. Még azok a mázlisták is akik légkondicionált szobában vagy autóban töltik a nap nagyobbik részét, kapnak a forró áldásból abban a pillanatban, ahogy kilépnek a szabadba.

A legjobb amit tehetünk, hogy elmegyünk nyaralni, már ha a pénztárcánk engedi. Ha idén nem tudunk a nyaralás örömeinek adózni, és az éves szabadságunkat a négy fal között töltjük, akkor legalább képzeletben járjuk be azokat a helyeket ahova elmennénk. Aztán ha már meguntuk az álmodozást és valami extrémebbre vágyunk, mint a Maldív szigetek pompás homokfövenye némi jeges Mojitóval megkoronázva, akkor szívesen ajánlom mindenkinek a következő oldalt. Az oldalon a világ 10 legextrémebb helyére kalandozhatunk el. 10 olyan helyre ami még így, a képeken keresztül is elgondolkodtatja az ember fiát vagy lányát. A képek alatt néhol rövid, máshol kissé hosszabb leírást találhatnak az angolul tudok. De a képek önmagukban is fantasztikusak, nemhiába mondom mindig, a természetnél nagyobb varázsló nincs.

A világ 10 legextrémebb helye

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Hernyók és kukacok
  2009-07-21 06:45:15, kedd
 
 
Ha kukacokra vagy hernyókra gondolok akkor kiráz a hideg, ennél jobban már csak a kullancsoktól irtózom. De térjünk vissza a hernyók és kukacok népes táborához.

Nem is kell mondani hány száz különböző fajtáját ismerjük a kis csúszómászóknak és persze a legtöbbjüket eléggé visszataszítónak alkotta meg a természet. Ugyanakkor némely szerencsés egyed egészen fantasztikusan néz ki. Szó szerint fantasztikusan. Akármelyik sci-fi író megirigyelhetné a külsejüket, és nemcsak azért mert zöldek, hanem mert igazán egyedien néznek ki. De nem is szaporítom tovább a betűket, hanem mindenkinek a figyelmébe ajánlom az egyik legérdekesebb képgalériát amit az interneten találtam. Ígérem mindenkinek tetszeni fognak a képek, személyes kedvencem az utolsó amelyik szinte morcosan néz. Végül ha tetszettek a képek, akkor a lap alján szavazhatunk is egy kattintással.

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
A Bermuda háromszög rejtélye
  2009-07-21 06:42:42, kedd
 
 
Több mint ötven hajó és húsz repülőgép tűnt el nyomtalanul az elmúlt száz évben az Ördög háromszögének is nevezett területről. Senki sem tudja megmondani, pontosan mi is lett a járművek sorsa.

Évente nyolcezer, vagyis havonta háromszáz, naponta huszonhárom vészjelzés érkezik a parti őrséghez. A szerencsétlenül járt légi vagy vízi legénység csupán néhány jelet hagyhat maga után, őket és a roncsok nagy részét sohasem találják meg. A rejtélyes események helyszínét harmincöt évvel ezelőtt egy újságíró keresztelte el Bermuda- háromszögnek. A terület az Atlanti- óceán floridai partjaitól a Bermuda-szigetig, a Puerto Ricó-i partvidékig, a Bahama-szigeteken keresztül vissza a floridai kikötőkig terjed. A halálos háromszög legalább 800 ezer négyzetkilométernyi óceándarabot foglal magába.

Ufók és mélytengeri szörnyek

Amikor az ember nem talál érthető magyarázatot, fantáziálni kezd. A hetvenes években az terjedt el, hogy egy hatalmas polip rántja a mélybe a hajókat. Néhány bennfentes titokzatos csatornára gyanakszik, mely más dimenzióba vezet. Mások azt állítják, hogy a Napból érkező különleges sugarak okozzák a tragédiát, a hajótöröttek pedig az elveszettnek hitt földrészen, a víz alatti Atlantiszon találnak menedéket.



Különleges időjárási viszonyok

A legreálisabb elképzelések a térségben uralkodó időjárási jelenségekre utalnak, melyek bármelyike elsüllyeszthet egy olajszállító hajót vagy vízbe taszíthat egy bombázó repülőgépet.

Mágneses vihar - A repülőgép és a hajó iránytűi, elektromos berendezései használhatatlanná válnak. A tudósok a jelenséget az űrhajók kilövésénél már tudják kezelni.

Légköri zavarok - Nincs olyan pilóta, aki ne találkozott volna ezzel a teljesen hétköznapi jelenséggel. Tiszta, szép időben is megtörténhet, hogy a gép hirtelen úgynevezett légzsákba vagy lyukba kerülve akár négy-ötszáz métert zuhan.

Félelmetes erejű helyi viharok - A Bermuda- háromszög területén találkozik a tropikus és a sarki hideg levegő. A kétfajta hőmérséklet összecsapásakor nyári viharokhoz hasonló jelenség alakul ki. A nyílt óceán felett a vihar életveszélyes hurrikánná válhat. Ezeket a műholdas megfigyelőket már előre jelzik. A kisebb, de annál erősebb tornádók viszont kiszámíthatatlanok.

Elektromos viharok- A hatalmas vízterületen elektromos kisülések jöhetnek létre, amelyek könnyen megbéníthatják a kommunikációs rendszert. A viharok pillanatok alatt felkorbácsolják a nyugodt tengert, az utazót minden irányból emeletnyi hullámok veszik körül. A sokszor halálos égi színjátékot a tengerészek Szent Elmo tüzének nevezik.

Óceánfenék - A szárazföldhöz közeli partvidéken sekélynek nevezhető az óceán. Itt könnyen nyomára bukkannak egy roncsnak. A parttól távolodva több tízezer méteres mély árok és medencék találhatók. A roncsokat lehetetlenség felkutatni. De kevés hajót vagy repülőgépet rejthet az óceán, mert a Golf- áramlat hamar elhordja, szinte szétporlasztja a maradványokat.

Kámforrá vált járművek

Hajónaplója szerint, már Kolumbusz is tapasztalta a Bermuda- háromszög jelenségeit, de ő szerencsével járt. Négyszáz évvel később, 1892-ben egy teljesen ép, elhagyott hajót találtak. A Mary Celeste utasai valószínűleg félelmetes viharba kerülve a menekülésbe látták a túlélés esélyét. A hajó mentőcsónakjai és az utasokat sohasem találták meg. A szellemhajónak is nevezett Mary Celeste esete után terjedt el a víz alatti földrész legendája. A hisztéria az 1945-ben nyomtalanul eltűnt hat amerikai repülőgép esete után kezdődött. A Flight- 19 repülési gyakorlat öt bombázógépe rutinfeladatokat hajtott végre. A keresésükre induló felderítő gépnek szintén nyoma veszett. A hat jármű és a huszonhét fős legénység sohasem tért vissza a támaszpontra. A szakemberek szerint emberi és műszaki hibák sorozata okozta a tragédiát. Ennek ellenére a legelképesztőbb tudományos- fantasztikus történetek járják be még ma is a világot. Az amerikai tengerészeti hivatal közleményében is azt állította, hogy a bombázók eltűntek, ,,mintha csak a Marsra repültek volna".

Forrás: Style.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Feltölthető akkumulátor
  2009-07-07 11:31:20, kedd
 
 


10 másodperc alatt feltölthető akkumulátor

Töltőegységen csak néhány másodpercig lógó telefonok, pár perc alatt ,,árammal feltankolt" autók - megvan a régóta várt áttörés?

Az elektronikai ipar egyik rákfenéje a mobil eszközök energiaellátását biztosító eszközök gyors feltöltésének hiánya. Hiába faragják a lehető legkisebbre a telefonok, PDA-k, és számos laptop fogyasztását, a bennük levő akkumulátorokat még mindig nagy kapacitásúra kell tervezni, ezek energiával való ellátása azonban sok időt emészt fel. Az csak bosszantó, hogy ma is ritkaság a teljes munkanapot töltés nélkül kibíró noteszgép, vagy az olyan mobiltelefon, amelyikkel néhány óránál huzamosabb ideig lehetne beszélgetést folytatni. A megfelelő technika hiánya azonban egy teljes iparág kibontakozását akadályozza: az elektromos autók elterjedéséhez alapvető fontosságú, hogy a bennük levő akkuk gyorsan feltölthetők legyenek.

Nos, az amerikai MIT (Massachusetts Institute of Technology) mérnökei nemrég beszámoltak fejlesztésükről, ami ugyanúgy a lítiumos akkumulátort használja fel, ám speciális kialakításának köszönhetően egy mobiltelefon feltöltése a korábbi órák helyett másodpercekre rövidül. A nagy energiasűrűségű lítium-ion energiaforrások így sokkal kényelmesebben használhatóbbá válnak, sőt, lehetővé teszik az előbb már említett elektromos autók szélesebb körben való elterjedését. ,,Napjaink modelljei sok energiát tárolnak, így 55 mérföld per órás sebességgel sokáig tudnak közlekedni, ugyanakkor nem képesek gyors sebességnövekedésre." - mondta Gerbrand Ceder, a kutatáson dolgozók egyik kulcsfontosságú mérnöke.

Iont az alagútba!

Az MIT-s tudósok eredményét paradigmaváltással sikerült elérni. Sokáig úgy gondolta a tudományos közösség, hogy a lítium-ionok és az elektronok tehetők felelőssé a hosszúra nyúló töltési időért. A teória szerint emiatt zajlott olyan lassan a töltéstovábbítás az akkumulátorok anyagában. Öt évvel ezelőtt azonban meglepő felfedezésre bukkant Ceder és kollégái. Számítógépes becsléseik azt mutatták, hogy ha megfelelő összetételben alkalmaznak lítium-vas-foszfátot (LiFePo4), akkor az így létrejött közegben extra tempóval áramlanak át az ionok az anyagon.

További vizsgálatok során kiderült, hogy ez az anyag speciális kialakításának köszönhetően történhet meg: a felszínről az anyagba vezető alagutakon keresztül gyorsan bejutnak az ionok. Ha egy, a felszínen levő lítium-ion közvetlenül egy alagút bejárata elé kerül, semmi probléma; a korábban kalkulált sebességgel száguld be az anyagba. Ellenkező esetben azonban nem lép működésbe az effektus.

Kézenfekvő volt a megoldás: ezt a hiányosságot kell megszüntetni. Míg azonban az elmélet világosan kijelölte az utat, a gyakorlatban évekig tartott annak megvalósítása. Nemrég viszont sikerült eljutni oda, hogy a problémát egy új felszíni struktúra kialakításával ki tudták iktatni. Ez lehetővé teszi a lítium ionoknak, hogy nagy sebességgel keringjenek az anyag körül, ahhoz hasonlóan, mint ahogy az autók mennek körbe egy nagyváros körgyűrűjén (ne a budapesti, ,,félkörgyűrűre" gondoljunk). Ha az ion ezen a gyűrűn utazva elér egy alagutat, azonnal megkezdi útját az anyag belseje felé, vagyis működésbe lép az effektus.

Robbanásszerű fejlődés vár ránk

Habár kész termék még nincsen belőle - és Ceder szerint kereskedelmi forgalomban való megjelenésére csak a következő 2-3 évben kerülhet sor -, a szimulációk azt mutatják, hogy több előnyös hatása is van az alagút effektus kihasználásának és az átdolgozott anyagfelületi struktúrának. A mérnök elmondása értelmében egy kicsi, mobiltelefonokban használható akkumulátor 10-20 másodperc alatt elérheti maximális töltöttségi szintjét. Másrészt az új anyag töltéstároló képessége az ismétlődő újratöltések és kisütések következtében sem romlik, ami pedig kisebb és könnyebb akkumulátorok létrehozását teszi lehetővé. Így nemcsak gyorsabban tölthetővé válnak az elektromos autók, de az össztömegük jelentős részét alkotó akkumulátorok súlya is szignifikánsan csökkenthető.

Szilágyi Szabolcs

Forrás: Terminal.hu

 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
A szoborlap
  2009-06-30 18:16:07, kedd
 
 

Szoborlap.hu

100 százalékig biztos vagyok abban, hogy az internetezők ha valamit keresnek akkor a gyűjtőoldalakat is előszeretettel használják. Én is így tettem, mikor egy szoborral kapcsolatos kérdésbe szaladtam bele. Konkrétan a Szent Korona szobrot kellett megtalálom...

Sikerült rálelnem a szoborlap.hu oldalra ami egyszerűen fantasztikus, minden elismerésem a készítőké. Több mint 4000 alkotás között böngészhetünk. Az oldal nem titkolt célja, hogy minden hazai maradandó köztéri művészeti alkotást egy könnyen kereshető adatbázisba gyűjtsön.

Többféleképpen kereshetünk az alkotások között. Például a Köztér menüpont alatt, ha esetleg tudjuk melyik településen vagy budapesti kerületben található a szobor amiről több információt szeretnénk.

Minden szobor oldala a friss fotókon kívül az alkotás paramétereit, térképes megjelenítését is tartalmazza, és aki kedvet érez, akár kommentezheti is kedvenc alkotását.

A weblap mindenki előtt nyitott, egy gyors regisztrációval bárki hozzátöltheti felvételeit egy már szereplő alkotáshoz, vagy új adatlapot nyitva maga is gyűjtésbe foghat. Érdemes a kedvencek közé tenni az oldalt, mivel a weboldal örökös fejlődésben van, így hónapról-hónapra újabb funkciókkal és érdekességekkel bővül.

Aki kedvet érez egy kis kulturális csemegézésre miközben virtuálisan bejárja az ország köztereit, annak csak ajánlani tudom a szoborlap.hu oldalt!

www.szoborlap.hu

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Jó fogkefe választás
  2009-06-12 05:44:15, péntek
 
 
A jó fogkefe választásával nyugodt szívvel mehetsz a fogorvoshoz!

A XXI. század embere már megszokta, hogy életének az irányítása a kezében van, és számtalan lehetősége nyílik arra, hogy bizonyos problémákat egyedül oldjon meg. Van olyan dolog azonban, ami ha elromlik, nincs mese, külső segítséget kell kérnünk, ilyenek például a fogaink. Egy fájós fog sok különös gondolatot tud előcsalni az emberből addig, amíg el nem megy a fogorvoshoz. Hányszor álmodoztunk arról, a "bal alsó ötöst" masszírozva, hogy de jó lenne, ha csak úgy, kikaphatnánk ezt a fránya fogat a helyéről magunknak, vagy arról, hogy miért is nem lettünk fogorvosok! Végül, mialatt megkönnyebbülve távozunk a fogorvosi rendelőből, mindent megfogadunk, ami csak eszünkbe jut a fogápolással kapcsolatban. A gyakori és szakszerű fogmosást, a rendszeres ellenőrzésre járást, a kevesebb cukrot és csokit, egyszóval mindent, csak hogy legközelebb ne kerüljünk bajba.

A megfelelő fogápolás egyik legfontosabb eszköze a jól kialakított fogkefe, ami sokkal többet segíthet fogaink védelmében, mint azt gondolnánk, így nem mindegy, hogy melyiket tesszük a kosarunkba. A fogápolás úttörője a legújabb Style-Tech fogkeféjével ugyanis olyan eszközt alkotott, amit fogászati műszerekről mintáztak.

A hátsó fogakhoz előfordul, hogy nehezen férünk hozzá a hagyományos fogkefével, ez által a legveszélyeztetettebbek is, ugyanis ezek szuvasodnak el a leghamarabb. A Style-Tech fogkefe, speciálisan vékony, ráadásul hajlított "S" formájú nyakkal rendelkezik, melynek segítségével a hátsó fogainkhoz is hozzáférhetünk és a puha sörtéivel makulátlan tisztára moshatjuk őket. A vékony nyakat erős fém váz tartja, amitől nem csak áramvonalas, de egyben masszív is lesz a fogkefe.

A Signal segítségével tehát nem csak a fogorvosok kezében van az egészséges fogak kulcsa, hanem a miénkben is, s a Style-Tech fogkefének köszönhetően.

De ki tenne ki szívesen a fürdőszoba polcára egy rémisztő fogorvosi eszközt? A kor emberének ugyanis nem csak a funkcionalitás, hanem a design is fontos, a Signal pedig a fogápoláson kívül a tetszetős külsőre is nagy hangsúlyt fektet. Éppen ezért, a Ferrari autók tervezőjével, a Pininfarina design stúdióval közösen egy nem csak hatékony, hanem minőségi és szép használati eszköz született.

Kevés olyan használati eszköz vesz minket körül, mint az új Style-Tech fogkefe, ami nem csak szép, hanem hatékony is. S mivel korunk embere a tökéletesre vágyik mindig, végre olyan tárgyakat is van lehetőségünk birtokunkba venni, ami nem csak a szemünknek, hanem a testünknek, akarom mondani, a fogunknak is jó.

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Szén-monoxiddal a tüdőért?
  2009-06-09 09:50:25, kedd
 
 
Nagyon alacsony mennyiségű szén-monoxid (az autók kipufogója és a rossz gázkazánok által termelt veszélyes gáz) segíthet az asztma és egyes krónikus tüdőbetegségek tüneteinek enyhítésében, állítja egy kutatás, melyet a hollandiai Groningen orvosi egyetemén végeztek.

A vizsgálatban a BBC News beszámolója szerint 18 ember vett részt, akiknek két órán keresztül nagyon alacsony mennyiségű szén-monoxidot juttattak a szervezetébe négy egymást követő napon. Amikor a kutatók egy bizonyos sejt szintjét vizsgálták a szervezetben, mely a gyulladást okozza a tüdőben, azt tapasztalták, hogy annak száma átlagosan harmadával csökkent a kísérletben résztvevőknél, ráadásul a tüdejük ellenállóbbnak bizonyult egyes irritáló vegyszerek hatásaival szemben.

A tanulmányt a New Scientist című magazin adta közre, az orvoscsoport pedig újabb vizsgálatokat tervez nagyobb létszámú résztvevő közreműködésével.

Kétségeket okozhat a módszer biztonságát illetően, hogy nagyon pici a különbség a mérgező és a tüdőbetegséget enyhítő mennyiség között, mely jelentősen megnehezíti a páciens számára biztonságos szén-monoxidérték eltalálását.

Többet megtudhatsz a témáról a www.webbeteg.hu-n

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Tanácsok nőknek 2
  2009-06-05 06:31:26, péntek
 
 

1. Kevesebb sorozatot nézzél a Tv-ben, mert mindegyiknek ugyanaz a lényege!

2. Azért mert nem mondom ki,hogy szeretlek, az attól még úgy van!

3. Ne akard mindig hallani, hogy mennyire szeretünk!

4. Attól, hogy egy férfi meg akar csókolni, még nem biztos, hogy rögtön ágyba is akar rángatni.

5. Jobb azt mondani, hogy "nem vagy az esetem", mint eltűnni akár a kámfor!

6. Ha szerinted kövér vagy, valószinűleg igazad van. Ne tőlünk akard megtudni.

7. Tanuld meg kezelni a vécéülőkét. Ha fent van, hajtsd le.

8. Néha nem rád gondolunk. Viseld el.

9. Szabadulj meg a macskádtól!

10. Elég ruhád van.

11. Bármit veszel fől, tetszik. Tényleg.

12. Ha feszes és kivágott cuccban jársz, nincs jogod méltatlankodni, hogy bámulják a melledet.

13. Túl sok cipőd van.

14. A sírás zsarolás

15. Ha akarsz valamit, szólj. A finom célzások nem működnek.

16. Az évfordulókat írd be a naptárba!

17. Igen, állva pisilve nehezebb célozni. Néha óhatatlanul mellé megy.

18. Az egyszerű "igen" vagy "nem" teljesen elegendő válasz.

19. Ha egy fejfájás 17 hónapja tart, nagy baj van. Fordulj orvoshoz.

20. Ne tettesd! Inkább legyünk gyengécskék, mint becsapottak.

21. Amit 6-8 hónappal ezelőtt mondtunk, nem hozható fel vitaanyagként.

22. Ha kétféleképpen értelmezhető, amit mondtunk, és az egyiktől szomorú és
dühös leszel, a másikat akartuk mondani.

23. Hadd meregessük a szemünket! Ha nem nézünk más nőre, honnan tudnánk, mennyivel csinosabb vagy?

24. Ne dörgöld a lámpát, ha nem akarod, hogy előjöjjön a dzsinn!

25. Megkérhetsz, hogy végezzunk el valamit, vagy megmondhatod, pontosan hogyan csináljuk. De a kettő egyszerre nem megy.

26. Legjobban szeretkezéssel lehet kifejezni azt, hogy szeretlek.


Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 32 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 152
  • e Hét: 423
  • e Hónap: 3265
  • e Év: 42266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.