Regisztráció  Belépés
skorpiolilike.blog.xfree.hu
"A szeretet és a bizalom elválaszthatatlanok! Egyik sem létezik a másik nélkül." Pné Marika
2016.01.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 223 
Holland mézes-krémes
  2018-01-09 11:35:22, kedd
 
 




Hozzávalók a lapokhoz:
-40 dkg liszt
-8 dkg zsír
-15 dkg porcukor
-1 kk. szódabikarbóna
-1 tojás
-1 dl méz
-kevés tej


Krém:
-5 dl tej
-10 dkg liszt
-10 dkg cukor

-20 dkg vaj
-5 dkg porcukor

-3 ek kakaó vagy 10 dkg étcsokoládé felolvasztva

Tetejére:
-10 dkg csoki
-2 -3 ek. habtejszín vagy olaj

A tészta hozzávalóit összegyúrom és három részre osztom. Kb. 30*40 cm-es téglalap
alakúra nyújtom és egy megfelelő méretű sütőlapon vagy egy tepsi hátulján megsütöm.
170 C- 6-8 perc.

A tejből lisztből és cukorból krémet főzök. Hagyom kihűlni.
Amikor kihűlt,hozzákeverem a már előzőleg kihabosított cukros vajat.
Két részre osztom a krémet. A egyikbe belekeverem a kakaót vagy az olvasztott csokit.
Betöltöm a lapokat. Első lap-megkenem a fehér krémmel-második lapot ráteszem,
enyhén rásimítom.
A második lapot megkenem a csokis krémmel- ráteszem a harmadik lapot.
Enyhén rásimítom. A harmadik lap tetejére pedig rákenem a csokimázt.
Jelen esetben, 10 dkg étcsokoládét megolvasztottam 2 ek. tejszínnel .A tejszíntől nem
lesz ropogós a csoki, de megszilárdul, így szebben lehet szeletelni. Minimum egy napot
vagy éjszakát hagyjuk pihenni,hogy a lapok átpuhuljanak.Másnap tetszés szerint szeleteljük.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
RÓKAFAROK süti
  2018-01-09 11:30:04, kedd
 
 




Hozzávalók:
30 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
2 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs ízű pudingpor
2 evőkanál kakaó

Elkészítés:

A tojást, a cukrot és a margarint habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tejfölt.
A sütőport belekeverjük a lisztbem és apránként hozzáadjuk a masszához.
Ha kikevertük, szétosztjuk a masszát 3 tálba.
Az egyikbe belekeverjük a vaníliás pudingport, a másikba a puncs ízű pudingport,
a harmadikba 2 evőkanál kakaót.

Kivajazunk és kilisztezünk 2 őzgerincformát, szétosztjuk benne a masszát.
Alulra kerül a vaníliás, utána a kakaós, végül a puncsos massza.

Kb. 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

forrás: mindmegette
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Pikáns töltött karaj
  2017-03-26 10:01:00, vasárnap
 
 



Pikáns töltött karaj

Hozzávalók:

4 szelet karaj
egy csomag újhagyma
30 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl húsleves
3 evőkanál fehérbor
kevés liszt
olívaolaj
majoránna
őrölt fehérbors


Vágd apróra a hagymát, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Tisztítsd meg, majd szeleteld kis kockákra a gombát, és dobd rá a hagymára.

Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, majd a borban párold puhára néhány perc alatt.
Klopfold vékonyra a húst. Az újhagymát karikázd fel, és keverd a gombához.
Halmozz a szeletek közepére két evőkanál hagymás gombát, és tűzd össze a
karajokat hústűvel.

Serpenyőben süsd elő a batyukat, majd egy kiolajozott tűzálló tálban süsd meg a húsokat,
ez körülbelül egy óra.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Húsvéti receptek
  2017-03-26 09:51:28, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Crépes Cordon bleu
  2017-03-26 09:47:53, vasárnap
 
  Crépes Cordon bleu

Hozzávalók:

8 vastagabbra sütött palacsinta
4 szelet sonka
4 szelet sajt
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Hozzávalók a palacsintatésztához:

1 bögre liszt
1,5 bögre tej
fél bögre szódavíz
2 tojás
1 csipet só
1 csapott evőkanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj

Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig.
Kevés olajon süsd ki a palacsintákat. Ha készen vannak, mindegyikre fektess
egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd tekerd fel, panírozd be, és süsd ki bő olajban.
Utána papírra tedd, hogy a felesleges olajat felszívja.

Ha nem akarod bepanírozni, akkor tedd kivajazott tálba a palacsintákat, szórd meg
a tetejüket is sajttal, és 10 percre told előmelegített sütőbe.

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Klasszikus Cordon bleu
  2017-03-26 09:46:09, vasárnap
 
 




Klasszikus Cordon bleu

Hozzávalók:

4 vastag szelet borjúcomb
4 szelet trappista sajt
4 szelet sonka
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

A borjúhússzeletet kicsit klopfold ki a klopfoló sima felével. Vágd félbe, de ne teljesen. Tegyél mindegyikbe egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd fogpiszkálóval tűzd meg.

Panírozd be a húsokat, előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban süsd ki.
Holland változat
Hozzávalók:

4 szelet borjúcomb
4 szelet trappista sajt
4 szelet sonka
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

A holland változatban nem a kettévágott húsba töltik a sonkát és a sajtot, hanem feltekerik.
Ehhez vékony hús-, sonka- és sajtszeletekre van szükség. Fektesd egymásra őket, majd
tekerd fel, és jól tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval. Panírozd be a húst, akár duplán is,
ha szükséges, majd süsd ki bő olajban.


Cordon vert - zöld szalag
Hozzávalók:

4 vastag szelet borjúcomb
15 dkg kéksajt
petrezselyemzöld
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

A sajtot törd össze villával, és dolgozd bele az apróra vágott petrezselymet.
A kiklopfolt, kettévágott húsokba töltsd bele a sajtos keveréket, de ne túl vastagon,
különben kifolyik. Tűzd össze a húst, majd panírozd be, és süsd ki bő olajban.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Barackkal, sajttal töltött csirkemell
  2017-03-26 09:41:23, vasárnap
 
  Barackkal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

15 dkg trappista sajt
4 csirkemellfilé
4 felezett őszibarack, konzervből
1 dl fehérbor
liszt
zsemlemorzsa
tojás


A sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki,
majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze
kis batyu alakúra, és hústűvel rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki.
Krumplipürével tálald.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Sárgarépával töltött csirkecomb
  2017-03-26 09:36:42, vasárnap
 
  Sárgarépával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

60 dkg csirkecomb
20 dkg sárgarépa
2 tojás
1 fej vöröshagyma

bors
citromlé

A tojásokat főzd keményre. Vágd apró kockákra, majd a megtisztított,
lereszelt sárgarépával és a szintén felaprított petrezselyemmel keverd össze.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd gyúrd össze a reszelt vöröshagymával és
egy pici citromlével. A combok bőre alá tömködd be a tölteléket.
Párold meg, majd a saját levével öntözgetve süsd meg.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Baconos-gombás töltött hús
  2017-03-26 09:35:34, vasárnap
 
  Baconos-gombás töltött hús

Hozzávalók:

50 dkg gomba
6 szelet karaj
6 szelet bacon
3 evőkanál liszt
2 dl húsleves
1 fej lilahagyma
fokhagymakrém
olaj

bors
kakukkfű

Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá,
majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára.
A húst klopfold ki, kend meg fokhagymakrémmel, és fektess rá baconszalonnákat.
2-2 evőkanállal tegyél a közepére a megpárolt gombából. Hajtsd össze a húst,
és tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel. Lisztbe forgasd bele, és süsd ki olajban.

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Kijevi csirkemell
  2017-03-26 09:34:09, vasárnap
 
  Kijevi csirkemell
Hozzávalók:

20 dkg trappista sajt
4 csirkemellfilé
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
olaj
bors


A sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze.
Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd.

A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd össze hústűvel.
Panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára.
Krumplipürével tálald.






 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 223 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 265 db bejegyzés
e év: 265 db bejegyzés
Összes: 53017 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 368
  • e Hét: 18654
  • e Hónap: 73755
  • e Év: 73755
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.