Regisztráció  Belépés
skorpiolilike.blog.xfree.hu
"A szeretet és a bizalom elválaszthatatlanok! Egyik sem létezik a másik nélkül." Pné Marika
2016.01.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 229 
CSIRKÉS ZÖLDSÉGLEVES, avagy a gyors zsírégető diéta
  2018-05-01 20:02:34, kedd
 
  AKÁR 1,5 KILÓ MÍNUSZ 3 NAP ALATT: CSIRKÉS ZÖLDSÉGLEVES, AVAGY A GYORS ZSÍRÉGETŐ DIÉTA



A káposztaleves-kúra már lejárt lemez: helyette egy olyan csirkés zöldséglevest ajánlunk, ami az összes fontos tápanyagot tartalmazza, ezáltal pedig remek alapot jelent egy pár napos kúrához.
A csirkés zöldségleves számos előnnyel bír. A benne lévő hús értékes fehérjéket tartalmaz, míg a felhasznált zöldségek bővelkednek az anyagcserét serkentő összetevőkben, például csípős ízű kapszaicinben és gingerolban. Az egészséges zöldségek jóllakottságérzetet eredményeznek,
ezáltal megelőzik a farkaséhséget.

HOGY MŰKÖDIK?
- Ha éppen csak szorít a nadrág vagy a szoknya, elég egyetlen fogyókúrás napot beiktatnod. Ilyenkor ebédre és vacsorára egyél levest.

- Amennyiben 1-1,5 kg-ot szeretnél fogyni, akkor 3 egymást követő napon ez a leves legyen
az ebéd és a vacsora.

Fanny-tanács: Reggelire tökéletes választás a müzli. Emellett igyál sokat, vagyis legalább
1,5 l vizet fogyassz el naponta!

Figyelem: 3 napnál tovább nem szabad követni a leveskúrát!


A RECEPT
Hozzávalók (2 adaghoz):

2 db sárgarépa
5 dkg zeller
1 db burgonya
1 szál póréhagyma
25 dkg csirkemellfilé
1 diónyi friss gyömbér
1 db kisebb piros csilipaprika
1 db tyúkhúsleveskocka
1 tk currypor
5 dkg vörös lencse

bors
citromlé
1-2 szál újhagyma

ELKÉSZÍTÉS:
1. A sárgarépát és a zellert meghámozzuk, előbbit felkarikázzuk, utóbbit felkockázzuk.
A húst megmossuk, a pórét felkarikázzuk. A meghámozott burgonyát kockákra vágjuk.
A gyömbért a héj eltávolítása után finomra reszeljük. A csili magjait kikaparjuk, a húsát
vékony karikákra szeljük.

2. A répát, a zellert, a pórét, a burgonyát, a gyömbért és a csilit lábosba tesszük,
és felöntjük 1-1,2 l vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát és a curryt, majd a megmosott csirkemellet is,
és alacsony hőfokon, lefedve főzzük kb. 10 percig. Beleszórjuk a megmosott vörös lencsét is,
és addig főzzük, amíg a lencse és a hús puha nem lesz.

3. A csirkemellet kivesszük, falatnyi darabokra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe.
Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, végül megszórjuk a felkarikázott újhagymával.


Kalóriatartalom: kb. 320 kcal/adag

A FŐSZEREPLŐK
Póréhagyma

Rostanyagai és illóolajai serkentik az emésztést. Emellett A-, B- és C-vitamint, valamint az ásványi anyagok közül többek között kalciumot és káliumot is tartalmaz.

Zeller

A kalóriatartalma csekély, ugyanakkor bővelkedik jóllakottságérzetet előidéző rostanyagokban.
Segíti továbbá a salaktalanítást, mivel kihajtja a szervezetből a felesleges vizet.

Curry

A nálunk ismert currypor különböző fűszerek keveréke. Ezek egyike a kurkuma,
amely serkenti az anyagcserét. És ami még nagyszerűbb: csökkentheti az édesség utáni vágyat is!

Csilipaprika



A csípős ízért felelős kapszaicin miatt is a hatékony zsírégetők közé sorolható.
Fokozza a hőtermelését, márpedig a szervezet ilyenkor több kalóriát használ fel. Emellett antioxidáns hatása is van.


Csirkemell

Bővelkedik fehérjében, ugyanakkor csak kevés zsírt tartalmaz. A fehérje alacsonyan tartja a vércukorszintet, ezáltal megakadályozza a farkaséhség jelentkezését.

Burgonya

Értékes növényi anyagokat és sok rostanyagot tartalmaz, amelyek rendkívül laktatóak. A kálium, azáltal, hogy kíméletes módon salaktalanít, kiűzi a felesleges vizet a szövetekből.

Gyömbér

Az anyagcsere szempontjából az illóolajai a legfontosabbak. A csípős anyagok, mint a gingerol
és a soagol, salaktalanító hatásúak, valamint növelik a termelődő emésztőnedv mennyiségét.

Fanny-tanács: A gyömbér akkor friss, ha a héja sima és feszes.

Vörös lencse

A hüvelyesek a leglaktatóbb táplálékok közé tartoznak: a növényi fehérjék és szénhidrátok
ideális kombinációja jellemzi őket, amihez alacsony zsírtartalom is társul. Elsősorban a héjuk tartalmaz laktató rostanyagokat.

Sárgarépa

Kálium-, magnézium- és B-vitamin-tartalma révén pozitív hatással van az anyagcserére.
Sok benne a növényi rost, ezért hosszú ideig tartó jóllakottságot biztosít.

forrás: mindmegette


 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Kaszinótojás
  2018-03-23 14:55:45, péntek
 
 




Szükséges hozzávalók:
(A felhasznált tojások mennyiségétől függően arányíthatod a hozzávalókat.)

10 db tojás
2-5 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1 1/2 nagy pohár tejföl
2 főtt krumpli (opcionális)
Ízlés szerint só, bors, cukor


Így készítsd el:
Először is főzd meg a tojásokat. Legalább 10 percig, hogy biztosan megkeményedjen a sárgájuk.

Ezután pucold meg és vágd óvatosan körbe hosszában őket a sárgájuk mentén. Válaszd szét őket és szedd ki a sárgájukat.

Ha krumplit is használsz, akkor a sárgákat és a főtt krumplit törd jól össze és készíts belőle egynemű masszát. Tetszés szerint sózd és borsozd.

Ha nem használsz krumplit, akkor 1 pohár tejfölt keverj el 2-3 evőkanál majonézzel, a mustárral és a fűszerekkel.

A fehérjéket töltsd meg ezzel a masszával, majd helyezd egy nagy üvegtálba.

A maradék masszát keverd össze a tejföllel, mustárral, majonézzel, némi cukorral, sóval és borssal, majd kanalazd rá a tojásokra.

Hűtőben hagyd összeérni éjszakára.

Extra tipp:
A fehérjébe kerülő töltelékbe tetszés szerint mixelhetsz zöld fűszereket, egyéb zöldségpüréket. A tojásokat teheted franciasaláta ágyba is.

Teljes tejmentes változatot is készíthetsz, abban az esetben hagyd el a tejfölt, használj főtt krumplit vagy extrában szerezz be növényi joghurtot.

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Zakuszka
  2018-03-18 19:03:48, vasárnap
 
  Hozzávalók:
- 3 db szép érett padlizsán
- 1 db cukkini
- 3 fej hagyma
- 3 db nagy kaliforniai paprika (nyáron pritaminpaprika)
- 2 db TV paprika
- 4-5 db paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
- 100%-os paradicsomlé (kb 1/2 liter ízlés szerint)
- 1 db babérlevél

Elkészítése:
A padlizsánt, a cukkinit és a hagymát meghámozom és kockára vágom. Egy mélyebb tepsibe kb 2 mm olívaolajat öntök és belerakom szépen sorban a zöldségeket. A paprikát, paradicsomot is szépen felkockázom és hozzáadom a tepsiben lévő zöldségekhez. Elrejtek benne egy db babérlevelet, amit kiveszek belőle mielőtt összeturmixolnám.
Sózom a tetejét, locsolok még egy nagyon kevés olajat rá és máris mehet a sütőbe 300 fokon kb negyed óráig, majd leveszem 200 fokra és úgy is sütöm még kb 45 percig. Nem kell kevergetni!
A középső képen már jó puha minden. Egy nagyobb edénybe átszedem a megsült zöldségeket,
adok hozzá kb fél liter 100 %- os paradicsomlevet meg egy kis borsot és összeturmixolom.














forrás: Ildikó blogja
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Zöldséges kuszkusz
  2018-02-12 08:39:04, hétfő
 
 



1.5 bögre kuszkusz (durum)
1 nagy db lila hagyma
1 db kápia paprika
4 közepes db sárgarépa
20 dkg zöldbab
10 dkg sonka
1 ek wok fűszerkeverék
3 ek olívaolaj
1 ek szójaszósz
1 ek barna cukor
2 közepes db őszibarack (a keményebb jobb)
4 dl víz

A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk: a répát vastagabb julienre, a paprikát 1*1cm-es darabokra, a hagymát vastag szeletekre, a zsenge zöldbabot vastagságától függően 2-6 cm-re. A barackot ceruza vastagságú csíkokra szeljük, kissé elkülönítjük a zöldségektől, később fog kelleni.
A sonkát felszeleteljük, fél-fél centis kockákra vágjuk.
Vizet forralunk a kuszkuszhoz, 1-1 arányban, de nem árthat, ha kicsit többet öntünk a forralóba.
összeállítás
Wokot vagy nagy serpenyőt előmelegítünk, majd a répák javát beleszórjuk. Megszórjuk a cukorral, kevergetve ráolvasztjuk, majd aláöntjük az olívaolajat, majd a szójaszószt és a fűszereket is. Fontos, hogy ne hagyjuk egy pillanatra sem magára, mert egy szempillantás alatt megéghet közepes vagy magas lángon, ha pedig kicsin csináljuk, nem marad ropogós a belseje.
Ha megkaramellizáltuk a répát, adagonként hozzáadjuk a többi zöldséget is, alaposan összekeverjük, kisebb lángra vesszük. Ha száraznak érezzük, a kuszkuszhoz forralt extra vízből
picit aláönthetünk. 1-2 percre lefedjük.
A kuszkuszt nagyobb cseréptálba öntjük, majd rá az azonos mennyiségű forró vizet. Lefedjük, félretesszük.
A zöldséget átkeverjük, a sonkát beleszórjuk, majd ha a hús kicsit átvette az ízeket (2-3 perc),
a barackot is belekeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze nagyon.
A kuszkusz eddigre már eltüntette a vizet, kicsit átkeverjük, és beleborítjuk a wookba. Óvatosan
addig kevergetjük, amíg egyenletesen oszlik el a zöldség a kuszkuszban. Ha lekapcsoltuk a gázt, ízlés szerint önthetünk rá még egy evőkanál olívaolajat.
Azonnal tálaljuk, amint már nem túl forró.


költség: 1000 Ft
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt
  2018-02-06 18:10:16, kedd
 
 



Hozzávalók: 12 szelethez:

10 dkg sajt
9 evőkanál liszt
5 dkg kolbász
5 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
2 egész tojás
fél csomag sütőpor
csipet só
oregánó
5-6 evőkanál paradicsomszósz

Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport, a tejfölt, a majonézt és a tojást kézi habverővel.
Akkor is bátran beleteheted a majonézt, ha nem rajongsz az ízéért, mert nem fogod érezni.
A tészta állaga olyan lesz, mint a nokedlié. Egy teflon serpenyőben forrósíts kevés olajat,
és öntsd bele egyenletesen a masszát.

A tetejére rögtön kenj paradicsomkrémet, szórd meg oregánóval, rakd rá a sonkát vagy a
kolbászt, de bármit pakolhatsz rá, amit a hűtődben találsz, és szórd meg reszelt sajttal.
Fedd le, és közepes tűzön süsd 10-15 percig. Ha a tészta aranybarna, mindenütt jól átsült,
a sajt pedig ráolvadt, akkor jó.

forrás: femina
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Diók....
  2018-01-29 18:31:08, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Holland mézes-krémes
  2018-01-09 11:35:22, kedd
 
 




Hozzávalók a lapokhoz:
-40 dkg liszt
-8 dkg zsír
-15 dkg porcukor
-1 kk. szódabikarbóna
-1 tojás
-1 dl méz
-kevés tej


Krém:
-5 dl tej
-10 dkg liszt
-10 dkg cukor

-20 dkg vaj
-5 dkg porcukor

-3 ek kakaó vagy 10 dkg étcsokoládé felolvasztva

Tetejére:
-10 dkg csoki
-2 -3 ek. habtejszín vagy olaj

A tészta hozzávalóit összegyúrom és három részre osztom. Kb. 30*40 cm-es téglalap
alakúra nyújtom és egy megfelelő méretű sütőlapon vagy egy tepsi hátulján megsütöm.
170 C- 6-8 perc.

A tejből lisztből és cukorból krémet főzök. Hagyom kihűlni.
Amikor kihűlt,hozzákeverem a már előzőleg kihabosított cukros vajat.
Két részre osztom a krémet. A egyikbe belekeverem a kakaót vagy az olvasztott csokit.
Betöltöm a lapokat. Első lap-megkenem a fehér krémmel-második lapot ráteszem,
enyhén rásimítom.
A második lapot megkenem a csokis krémmel- ráteszem a harmadik lapot.
Enyhén rásimítom. A harmadik lap tetejére pedig rákenem a csokimázt.
Jelen esetben, 10 dkg étcsokoládét megolvasztottam 2 ek. tejszínnel .A tejszíntől nem
lesz ropogós a csoki, de megszilárdul, így szebben lehet szeletelni. Minimum egy napot
vagy éjszakát hagyjuk pihenni,hogy a lapok átpuhuljanak.Másnap tetszés szerint szeleteljük.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
RÓKAFAROK süti
  2018-01-09 11:30:04, kedd
 
 




Hozzávalók:
30 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
2 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs ízű pudingpor
2 evőkanál kakaó

Elkészítés:

A tojást, a cukrot és a margarint habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tejfölt.
A sütőport belekeverjük a lisztbem és apránként hozzáadjuk a masszához.
Ha kikevertük, szétosztjuk a masszát 3 tálba.
Az egyikbe belekeverjük a vaníliás pudingport, a másikba a puncs ízű pudingport,
a harmadikba 2 evőkanál kakaót.

Kivajazunk és kilisztezünk 2 őzgerincformát, szétosztjuk benne a masszát.
Alulra kerül a vaníliás, utána a kakaós, végül a puncsos massza.

Kb. 200 fokon 30-40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

forrás: mindmegette
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Pikáns töltött karaj
  2017-03-26 10:01:00, vasárnap
 
 



Pikáns töltött karaj

Hozzávalók:

4 szelet karaj
egy csomag újhagyma
30 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl húsleves
3 evőkanál fehérbor
kevés liszt
olívaolaj
majoránna
őrölt fehérbors


Vágd apróra a hagymát, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Tisztítsd meg, majd szeleteld kis kockákra a gombát, és dobd rá a hagymára.

Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, majd a borban párold puhára néhány perc alatt.
Klopfold vékonyra a húst. Az újhagymát karikázd fel, és keverd a gombához.
Halmozz a szeletek közepére két evőkanál hagymás gombát, és tűzd össze a
karajokat hústűvel.

Serpenyőben süsd elő a batyukat, majd egy kiolajozott tűzálló tálban süsd meg a húsokat,
ez körülbelül egy óra.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
Húsvéti receptek
  2017-03-26 09:51:28, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia & Receptek  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 229 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 2069 db bejegyzés
Összes: 54819 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 13722
  • e Hónap: 42697
  • e Év: 815038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.