Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Egy igaz jó barát
  2011-07-03 18:42:33, vasárnap
 
 Köszönet azoknak, akik utálnak, ők tesznek erősebbé.
Köszönet azoknak, akik szeretnek, miattuk oly nagy a szívem.
Köszönet azoknak, akik elhagytak, megmutatták, hogy semmi
sem tart örökké.
Köszönet azoknak, akik maradtak, megmutatták az igaz barátság jelentőségét.
Köszönet azoknak, akik újak az életemben,

A barát csak adhat. Barátság, abban az értelemben, szűkszavúan,
ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül,
egy életre jótáll a másikért. - Márai Sándor

Azt kérdezed, hogy ki az igaz barát?
Kérdésedet kis versben megválaszolom hát:
Igaz barát az, ki mindíg melletted áll,
Igaz barát az, aki benned is igaz barátra talál,
Igaz barát az, kinek elmondhatod a gondjaid,
Igaz barát az, ki segít megoldani a gondjaid,
Igaz barátodnak elmondhatod, ha nyomja valami a szíved,
Igaz barátod ott lesz melletted akkor is ha rossz is a lelked,
Igaz barátod akkor is a szívedbe lát ha szemedbe néz,
Nem kell szólnod, hisz tudja jól ha valami nehéz,
Ha bajban vagy nem fog elfordulni tőled,
Hanem mindíg szorítja majd a két kezed,
Az igaz barát társad jóban s rosszban,
Az igaz barát veled lesz bánatodban s mélypontodban,
Higgy neked:
Az igaz barát nem hagy el sohasem! 
 
2 komment , kategória:  Egy igazi jó Barát  
Egy barát
  2011-06-07 20:10:43, kedd
 
  Egy barát

Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, mikor valakivel akarsz csinálni valamit.....Ő nem lenne ott?

Mit tennél, ha minden egyes pillanatot, amikor igazán boldog vagy.. egy-egy 10 perces szomorkodás váltaná fel?
Mit tennél, ha tegnap a legjobb barátod halt volna meg...és nem tudtad volna elmondani neki...mit éreznél?

Mit tennél, ha az, amit mindennél jobban szeretsz...sosem lehet a tiéd?

Sokan még élnek, sokan már meghaltak.De szeretném, ha tudnád, hogy szeretlek és egy igaz barát vagy,és mindig itt leszek, ha szükséged van rám...Ha holnap meghalok, örökre a szívemben maradsz.
Én benne leszek a tiedben?
Szóval csak azt akarom mondani ,hogy még ha soha többé nem is beszélünk egymással ebben az életben különleges vagy számomra és változást hoztál az életembe. Felnézek rád, tisztellek és igazán értékellek.

Ha megfoghatnék egy szivárványt, megtenném. Csak neked, hogy a szépségét megoszthassam
veled.
Azokon a napokon, mikor egyedül érzed magad, építenék egy hegyet, ami csak a tiéd lenne.
Egy hely a kikapcsolódásra, egy hely, egyedül lenni.
Ha a gondjaidat a kezemben tarthatnám, a tengerbe dobnám őket. De ezeket nem vagyok képes megtenni. Nem tudok hegyet építeni vagy megfogni egy szivárványt. De engedd, hogy az legyek, amit a legjobban tudok: Egy barát,aki mindig itt van...


Csak a barátok azok, akik akkor is meghallgatnak, ha hajnali négykor hívod fel őket."
,,A barátod az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret."

,,Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy. ,,

,,Csak az igazi barát figyelmeztet rá, hogy maszatos az arcod."

,,A barát olyan, aki ismeri a szívedben rejlő dallamot, vissza tudja azt neked énekelni, akkor, ha te elfelejtetted." ( Alan Alexander Milne)

,,Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó."

,,A barát az az ember, aki mellett mersz önmagad lenni!"

,,Ha az összes barátom leugrik egy hídról, én nem ugrom velük. Lent várok, hogy elkaphassam őket!,, (Tim McGraw)

A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie. Brault)

,,Egy barát sosem mondja neked, hogy `Na, ugye megmondtam`, még akkor sem, ha ez így van." (James W. Smith) 
 
0 komment , kategória:  Egy igazi jó Barát  
Kívánok én...
  2011-05-16 18:48:42, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egy igazi jó Barát  
Levél a legjobb barátodtól
  2010-02-24 19:06:58, szerda
 
  Levél a legjobb barátodtól

Aggódva érdeklődöm felőled. Bizony nagyon szerettem volna elbeszélgetni Veled, de erre alig van időd.
Ezért döntöttem, hogy írok Neked egy pár sort, amiből láthatod, hogy nagyon szeretlek.
Láttalak az este, mikor a barátaiddal beszélgettél. Egész nap vártalak: remélve, hogy részemre is lesz egy kis időd.
A nap végén egy csodálatos naplementét ajándékoztam Neked, és vártam. De soha nem volt időd elbeszélgetni velem. Ez nekem nagyon fájt, azonban Én mégis szeretlek, mert a barátod vagyok.
Néztelek az elmúlt éjszaka, amint aludtál és szerettem volna a szívedet megérinteni, ezért árasztottam rád a hold fényét, vártam és szerettem volna leereszkedni Hozzád, hogy beszélgethessünk.

Eljött a reggel és számodra sok ajándékom volt, azonban elfordulva édesen tovább aludtál, így beszélgetésünk elmaradt. Reggel kevés az időd. Megmosakodsz gondosan fogat mosol, illően felöltözöl, munkahelyedre sietsz.

Mikor a tükörbe egy utolsó pillantást vetettél, rohanás közben felfigyeltél az asztalon lévő Bibliára és örült az Én szívem attól a gondolattól, hogy talán meghallgatsz. Azonban a lehetőségről lemaradtál és becsuktad az ajtót, elsiettél.

De én mégis szeretlek: Megpróbáltam a nap végén többször is beszélni Veled, a fehér felhő, az ég kéksége, a zöld fű üdesége által Ezt suttogták neked a fák levelei és szelíden mondták a pompás virágok. Feléd szaladtam a hegyi patakban, a csicsergő madárkák gyönyörű dalaiban: mondván: ,,Szeretlek!"
Valamikor a virágok bája és szépség elragadott Téged, és gondolatban elmélyültél azok Teremtőjéről, és Én akkor azt hittem elhatároztad, hogy beszélni fogsz Velem.
Azonban volt valami fontosabb a számodra, ami elterelte gondolataidat.
Igen gondok és nem is kevés... Ám megoldásaikban segítségedre lehetnék. Emlékszel, amikor egy szomorú hírt kaptál? Óh, mennyire szerettem volna letörölni a könnyeidet, de nem figyeltél Rám.
Pihenni mentél és beszélgetésünk reménysugara kialudt. Annyira akartam erőt, vigasz és megértést nyújtani Neked.
Kedves Barátom! Mikor egy új nap kezdődik, mikor az élet forgatagában találod magad, alkonyatkor vagy bármely pillanatban, amikor nehézségbe ütközöl, mikor szomorú, elhagyatott vagy, emlékezz az irántad való szeretetemre.
E szeretet mélyebb az óceánnál, gazdagabb a Te szíved legnagyobb szükségleteinél. Kérdéseidre választ adok, melyekre sokszor nem találtál választ. Nyugalmat hozok számodra, amire oly régóta sóvárogsz.
Mellettem igazi boldogságot és békét találsz. Hívjál és felelni fogok, melletted állok és megsegítelek.
Én teremtettelek, megváltottalak, szeretlek és várok Rád!!!
 
 
0 komment , kategória:  Egy igazi jó Barát  
Egy igazi jó Barát
  2010-01-18 20:50:44, hétfő
 
  Gondolatok az igaz barátságról
1. ,,De az Úristen kiáltott az embernek, és ezt kérdezte: Hol vagy?" (1Móz 3:9)

Csodálatos, fiatal pár volt. Nemrég házasodtak össze és máris egy nagyszerű otthonban élhettek. Kertjüket egy kristálytiszta folyócska szelte át, ahol kellemes órákat tölthettek el a fák árnyékában. Volt egy közös barátjuk, akihez mindenkinél jobban ragaszkodtak. Ő egy igazi jó barát volt. Mindennap újabb meglepetéssel szolgált, ahogy tanította őket a közös életük első lépéseire. Tanította őket, hogy bátran osszák meg egymással gondolataikon túl az érzelmeiket is. Ne csak a termésről, a napi munkáról, a hírekről és eseményekről beszélgessenek, hanem arról is, mit jelentenek egymásnak. Mindezt úgy tette, hogy egy pillanatig sem próbált közéjük állni. Jelenlétét egyáltalán nem tartották feleslegesnek, sőt el sem tudták képzelni az életüket nélküle. Nap nap után, ahogy alkonyodni kezdett, izgalommal készültek a felejthetetlen órákra, amit együtt tölthetnek. A hűséges barát mindennap eljött. Ahogy beszélgettek, egyre mélyebb gondolatokat, majd érzelmeket osztottak meg egymással. Amikor a legjobban benne voltak a beszélgetésben, akkor barátjuk udvariasan felállt és elbúcsúzott tőlük. Megölelte őket és boldogan integettek, ahogy távozott. A beszélgetés persze tovább folytatódott. Bár már nem volt ott a barátjuk, mégis úgy érezték, mintha ott lenne. Kimondhatatlan boldogság töltötte el őket, hogy van valaki, aki megtanítja őket bízni és szeretni. Tudták, hogy ez teszi igazán értékessé őket.
Egyik nap, ahogy barátjuk távozott, ismét integettek és utána kiáltottak: ,,Holnap újra találkozunk!" Most már együtt folytatták a kellemes beszélgetést, és amikor eljött az ideje, a szokásos módon nyugovóra tértek. Másnap nyugodtan és békésen folyt az életük. Hálát adtak az új napért és elindultak napi munkájuk végzésére. Ezen a napon egy időre a munkájuk elválasztotta őket. A feleség úgy gondolta, hogy sétál egy kicsit, hiszen annyi mindent nem ismernek még ebből a kertből. A folyó mellett haladva, a kert közepe felé, találkozott valakivel. Futólag látta már, de nem ismerte, és még nem is volt alkalom, hogy a közös barátjukkal beszélgettek volna róla. Nagyon megnyerő és barátságos volt. Úgy tett, mint aki segíteni akar és gyorsan megosztott néhány érdekes információt, amit még ő sohasem hallott. ,,Nos, a barátunk még mindezt elhallgatta." - gondolta magában, miközben egy teljesen ismeretlen érzés kerítette hatalmába. Egyszerre menekült volna, de maradt volna is. Szinte beleszédült, ahogy hallgatta a mézes szavakat - bár érezte, hogy valami nincs rendjén - szinte gyökeret vert a lába és már mozdulni sem tudott. Eszébe jutott ugyan, hogy szó volt arról, hogy ide nem kellene egyelőre eljönniük, hiszen majd ha eljön az ideje, a barátjuk akarja elhozni őket ide. De most már késő volt. Minden pillanattal nehezebb lett a távozás, mintha valaki egy hálót fonna köré. Az újdonsült ,,barát" elejtett néhány szót, ami a barátjukra vonatkozott. Úgy mondta el a mézes szavak között, mintha nem is lenne nagy jelentősége, de annál jobban hatott. A többi már magától ment. Mire ismét magához tért, ott bujkált a férjével egy bokor mögött, és azt mondogatták: ,,Csak ne jönne el ma a barátunk. Holnapra azután csak sikerül kitalálnunk valamit." Így amikor megjött a barátjuk, megdöbbentő kép várta. Teljesen kicserélték ezeket az embereket. Féltek és bizalmatlanok voltak vele szemben, sőt egymással is tapintatlanok voltak. Nem csak az arcuk, de az egész testük beletorzult ebbe a félelmetes bizalmatlanságba. A Barát, mert hiszen még most is az volt, úgy döntött, hogy valami megdöbbentő dolgot kell tennie, hogy elhiggyék, ő valóban a barátjuk. Tudta, hogy ez már nem megy könnyen. Áldozatot kell hoznia. Mégis azt mondta: továbbra is a barátaim vagytok, és ha meghalok értetek, akkor talán ismét elhiszitek és bízni fogtok bennem.

Nos, ebből a történetből mi egyáltalán nem maradtunk ki. Gyakran jön valaki, aki széles, meggyőző mosollyal, kézszorítással, szemedbe nézve érzékelteti, hogy a barátod, sőt jobb barátod bárkinél, és észrevétlenül odacsöpögteti a bizalmatlanságot. Biztosan átélted már te is, hogy barátságos, boldog együttlét után, a következő héten fagyos légkör fogadott . Azonnal tudtad, hogy valaki ott járt azóta. Próbáltad megfejteni, hogy ki lehetett, de ez nem ilyen egyszerű. Ő álneveket használva dolgozik. Az ő szándéka mindig az, hogy azzal legyél bizalmatlan, aki segíthetne, erősíthetne és megsokszorozhatna - a bizalmatlanságra uszít
 
 
0 komment , kategória:  Egy igazi jó Barát  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 25 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 136
  • e Hét: 1056
  • e Hónap: 2543
  • e Év: 87200
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.