Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Küldelek Én, megáldalak Én
  2015-04-12 08:54:05, vasárnap
 
  LinkIndulj és menj, hirdesd szavam
Népemhez küldelek én
Tövis és gaz, vér és panasz
Meddig hallgassam még Én

/Küldelek Én, megáldalak Én,
Csak menj és hirdesd szavam/

Tüzessé teszem ajkaidat,
Gyémánttá homlokodat,
Népemnek őrévé rendellek Én,
Lelkemet adom melléd.Videó linkje Link

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω tanúságtételek  
Könnyek és a mínuszos számla
  2010-01-22 16:30:53, péntek
 
  Egy bölcsesség úgy tartja, "ott sírj, ahol senki sem lát". Hallottam egy egy másik bölcsességről, amelyet mindenkinek ajánlok megszívlelni: "annak is sírj, aki ma még látja, mert lehet nem lesz több alkalmad... "Ennek apropójából éreztem indíttatást, hogy leírjam ami a könnyről eszembe jutott.

Visszatartjuk könnyeinket a "kinti világban", miért? Utána kerestem a Bibliában mit válthat ki a sírás pl: ,,Amikor látta, hogy sírnak, Jézus lelke mélyéig megrendült."
Ha más jelenlétében sírunk gyöngeségünket, sebezhetőségünket bizonyítjuk és azt, hogy vannak érzéseink, tudunk szeretni. Akinek kőszíve van az nem, vagy nehezen tud sírni.

Azt mondta Voltaire a könny a fájdalom nyelve. Igen ez igaz, de a könny nekem mást jelent. Könnyek adománya, a hála könnyei, a túlcsorduló szeretet könnyei, a könnyek anyja rózsafüzér, nevetés könnyei, az őszinteség könnyei, a fájdalom könnyei, hagymahámozós könnyek stb. A sírás könnyekkel jár együtt. Amikor Istenélményem van még zokogok is hozzá.

A napokban történt velem, hogy párom kérdésére, mármint mennyi pénz van még a számládon a rokkant nyugdíjadból kérdésre válasz helyett elkezdtek potyogni a könnyeim. Megjegyzem, ő előtte igyekeztem nem sírni az elmúlt 38 év alatt, - lehet, hogy nem is voltam hozzá ilyenkor őszinte? - mert mindig mártírnak nevezett. Mivel túlfuttattam az egyenlegemet elég rendesen az elmúlt évek alatt és se nem őrá, se nem magamra költöttem, - ez az ő szemében főbenjáró bűnnek számít - hazudni pedig nem akartam, amíg magamban fohászkodtam hogy mit is válaszoljak, spontán megindultak a könnyeim. Azért mondom spontán,mert nem voltak közben érzéseim, sem félelem, sem szégyen, sem ehhez hasonló. Nem voltak érzéseim, de az Agapé (Isten iránti szeretet) jelen volt.

Férjemmel valami történt, mert az általam várt üvöltés helyett csendesen megszólalt: "mennyi a mínusz? mondd meg, majd keresünk megoldást". Ez a Szeretet hangja volt. Tudjátok milyen a Szeretet hangja? Van egy különleges csengése, nem is csengés, hanem mint amikor több szólamban hallod az éneket. Most dadogok, pedig annyira szeretném, ha meghallanátok, akár a saját hangotok elváltozását, akár a másikét. Mintha ketten lennének benned és egyszerre beszélnétek. Igen!

Azóta az én ateista hitű párom sokkal csendesebb, éles nyelve sem olyan bántó már. Akkor amikor nekem a nagy kő leesett a szívemről, mindketten ott a konyhában hússzívet kaptunk.
Köszönöm Uram! ,,Akinek füle van, hallja meg"
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω tanúságtételek  
Tanúságtételem
  2009-08-23 02:51:15, vasárnap
 
  Helyszín: Hódmezővásárhely 2009. július 4. szombat Andrássy út 11. Belvárosi római katolikus templom
Ima találkozót vezeti: Josip Loncar Horvátországból


Tanúságtétel az én gyógyulásomról


Én imát kérni mentem erre a találkozóra, lányomnak és egy Netlogos barátnőm gyógyulásáért. Mivel nekem a mellráktól, az izomsorvadásig, a myomától az idegi hallásvesztésig több tucat bajom van, eszembe sem jutott bármelyik betegségem gyógyulását kérni. A jobb fülemben 34 évvel ezelőtt szülés közben idegi hallásvesztést kaptam, emiatt kb.60-70%-os a halláscsökkenésem, amelyre nagyothalló készüléket javasolt az orvos.
Izületi problémáim miatt az első szünetben ki sem mentem, mert ha megállok, vagy valamennyit ülök, nehezen tudok felállni, elindulni- az ülés is fáj, az állás és járás is, ami 2003-tól a mellműtét óta fokozatosan rosszabbodik. A találkozó alatt a tolmács támaszkodás nélküli egy helyben állni tudásán csodálkoztam, talán vágyódtam is erre az állapotra.

Az első közbenjáró imádság alatt az egyik pillanatban a fülemben különleges belehasító meleg fájdalmat éreztem, pont ezzel egyidőben hallottam, Josip hangját, hogy ,,Jézus most gyógyítja meg valakinek a fülét." Amikor az ezt követő szünetben kijöttünk mondtam a barátaimnak, hogy valami történt a fülemmel, megszűnt a nyomás és egész jól hallok. Azt gondoltam átmeneti jelenség, tartom a jobb nem elkiabálni elveimet (a korlátok még működnek bennem!!). Most kezd bizonyossá válni, hogy javul a hallásom, amire a családom is felfigyelt, orvosnál még nem voltam, hogy leellenőrizze műszerrel. HALLOK!

Jött a harmadik közbenjáró imádság, - mindig szerettem volna nyitott kézzel imádkozni és dicsőíteni az Urat, de nem tettem- most azonban összekulcsolt kezeimet szét kellett nyitnom,. mintha ezer tű szúrta volna meg, (mint amikor elzsibbadás után megindul a vérkeringés). Nyitott tenyereimben már kellemes forróságot éreztem, ami nagyon jó volt. A Szentlélek jelenléte tapinthatóvá vált, körülvett, és belélegezhettem ŐT! Josip egyszer mondta, hogy a ,,Jézus most valakinek meggyógyítja a csípőjét, aki ezután már fel tud állni." Láttam egy lányt tolókocsiban, áldottam az Urat, hogy biztos segít rajta és látni fogjuk a csodát, amikor kiszáll a tolószékből. Amikor véget ért a közbenjárás, a lányt nem láttam. Ki lehetett menni tanúságtételre, én nem éreztem indítást, bár hálával voltam eltelve, a fülemnek pedig nem hittem, hogy tényleg hallok és ülve maradtam, egyébként is furcsán szédültem, mint aki berúgott. A legvégén még egyszer felszólítottak bennünket, hogy ,,ki az akinek az Úr meggyógyította a csípőjét, mert ő még mindig itt van". Én nem figyeltem a csípőmre, hogy nem fáj, meg ki se próbáltam, hogy fel tudok-e állni.
Először nem jelentkezett senki, majd a kettővel mellettem ülő barátnőm jelentkezett, mert ő mást is kapott, amit nem bírt elmondani az örömkönnyeitől. Csak akkor vettem észre, hogy rólam (is) van szó, amikor hazainduláskor kapaszkodva próbáltam felállni ahogy szoktam és majdnem átlendültem a padokon. Még most is tart ez a finom lebegő érzés a csípőmben, a fülemben, a szívemben. A lelkemben túlcsordul az öröm és a szeretet. Meddig? Rajtam múlik. A hitem a mustármagnál is kisebb kb 600szoros nagyító alatt látható csak.

Az én örömömet a drága aranyos Urunk meglepetését, amit számomra készített úton útfélen próbálom megosztani mindenkivel. Az Úr szíve nyitva van, de én még félve közeledek. Köszönöm Neki, Josipnak és a családomnak, akik lehetővé tették, hogy erre a napra csak Krisztusé és az Ő Szentlelkéé legyek. (Teljesen)
Németh Jenőné Sarolta/Saci

 
 
1 komment , kategória:  Α - Ω tanúságtételek  
Megtérésem története
  2009-08-23 02:49:58, vasárnap
 
  Sokan szeretik és keresik a vidámságot itt a Netlogon. Na most valami ilyen következik, semmi komoly!
(A történetem csattanóját kérlek ki ne hagyd, amelyet a kép után megtalálsz!)

-Láttál már zöld pöttyös hernyót átváltozni?
-Hát én igen, amikor tükörbe nézek. Én is egy pöttyös hernyó vagyok, nem azért mert szeplőm is van meg a zöld a kedvenc színem, hanem mert tényleg átváltoztam. Te aki ezt olvasod, nem kell, hogy hívő legyél, lehetsz ateista mint a férjem aki szerint minden anyag. Még az Isten is anyagból van.
- Megkérdeztem tőle, tudod-e mi tartja fenn pl. a békák szívdobbanását, vagy hogy elvetsz egy krumpligumót és megállíthatatlanul elpusztul és a rohadt krumpli kihajt, majd növekszik, szaporodik. Mivel áramszolgáltatónál dolgoztam - első és utolsó munkahelyemen - az áramot hoztam elő: azt sem látjuk, mégis ott van. A műholdról jövő sugarakat sem látjuk, de a tv láthatóvá teszi. A rádióhullámokról meg a satöbbiről nem is beszélve.
- Namármost minden embernek van egy adóvevője, Neked is!
- Hol a kapcsolója?
- Addig meg nem találod ezt a kapcsolót, amíg oda nem adtad önszeretetedet, akaratodat, a földi dolgokhoz való ragaszkodásodat.
- Ja! Dehogy adod, a tiéd, minden a tiéd.
- Semmi nem a tiéd, csak az, amit magaddal viszel a szemfedél zsebében.
- A szemfedélen nincs is zseb!
- Tényleg.
Amikor én úgy döntöttem 8 évvel ezelőtt, egy vasárnap reggel, az ágyban nyújtózkodva, hogy addig nem kelek fel, amíg el nem döntöm, hiszem, vagy nem hiszem amit az üdvözlégy Máriában észrevettem: ,,....Istennek szent anyja...." Hoppá megtaláltam Istent, Jézusban ,,bújt el" Mint Mátyás király inkognitóban. Aztán ha megtapasztalom, hogy ez nem igaz, akkor majd ismét nem hiszek csak magamban, meg a pénzben, meg az akaratomban. Ja és miközben ezt eldöntöttem, abban a pillanatban azt mondtam hangosan: HAZAÉRTEM! No ezen jót nevettem, mert semmi ilyet nem gondoltam, meg otthon is voltam. Ma esett le a tantusz nyolc év után- éppen megint vasárnap van-, tudjátok mi ez a haza?
Az ÖRÖKKÉVALÓSÁG!!!!!!!!!! Ha pedig én ott vagyok, Ti is ott vagytok, legfeljebb nem vesztek róla tudomást. Lehet tiltakozni! A férjem már megtette, homlokon csókolt és azt mondta szentfazék majd zavartan kiment a kertbe megnézni kel-e a tarlókrumpli.
Vele megy az én pillangóm.
U.I. átváltozásom után elköltöztünk, az utca nevét pár éve megváltoztatták. Biztosan kitaláljátok mire! Nem vicc! PILLANGÓ utcára. Csak nehogy átnevezzék hernyóra!
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω tanúságtételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 1176
  • e Hónap: 3471
  • e Év: 7937
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.