Belépés
morzsimama.blog.xfree.hu
"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre, ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél." (Victor Hugo) Petrecz Jánosné
1954.03.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Sütőtök krémleves
  2010-07-17 15:59:31, szombat
 
  Hegedűsné Aranyos Ildikó receptje

Sütőtök krémleves


Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
2 húsleveskocka,vagy zöldségleves kocka
1 darab nagyobb krumpli
kevés őrölt bors
kevés só
fél kávéskanál reszelt szerecsendió
késhegynyi reszelt gyömbér
5 dkg vaj
2 dl főző tejszín
pirított tökmag.

A sütőtököt meghámozom, belsejét kiszedem, majd apróra darabolom és a szintén feldarabolt krumplival együtt fazékba téve vízzel felengedve felteszem főni. Ezután hozzáteszem a húsleves kockákat, majd pedig a hozzávalóknál említett fűszereket.

Amikor megpuhult a tök és a krumpli leszűröm a levest és turmixgépben pépesítem a tököt és krumplit, majd ráöntöm a leszűrt levét, hozzáadom a vajat és tejszínt és éppen csak felforralom. Fogyasztáskor pirított tökmagot, napraforgót, vagy kenyérkocát kínálok hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!






KÖSZÖNJÜK SZÉPEN ILDIKÓ!

 
 
0 komment , kategória:  Recept gyűjtemény Ildikótól  
Sütőzacskóban sült zöldségek..
  2010-06-26 16:04:29, szombat
 
 


Hegedüsné Aranyos Ildikó receptje

Hozzávalók:

60 dkg krumpli
25 dkg gomba
1 darab tölteni való paprika
1 darab piros húsú paprika
1 fej vöröshagyma
sült csirke fűszerkeverék
kevés zöldborsó
2 evőkanál olaj
6 darab csirkecomb





Elkészítés:

A krumplit hámozás után apró darabokra vágom, a gombát négyfelé, a paprikákat, hagymát vékonyra szeletelem. Ezután az összes hozzávalót egy tálban összekeverem a sült csirke fűszersóval. A combokat szintén megszórom a fűszersóval, külön- külön sütőzacskóba teszem és 1-1 evőkanál étolajat locsolok a zacskóba, majd tepsibe téve irány a sütő. Én egy nagy tepsiben mindkét zacskót be tudtam tenni, 30-35 perc alatt kész. Ha kevesebbet készítek, egy zacskóban szoktam sütni. Bármilyen zöldséget lehet hozzá használni. Ez az adag 3 személyre készült.

Nagyon szeretjük, hamar elkészül, könnyű étel, de mégis laktató. Remélem, hogy esetleg valakinek tudtam újat mondani.

Jó étvágyat és jó sütés-főzést kívánok!





KÖSZÖNJÜK ILDIKÓ!!!!
 
 
1 komment , kategória:  Recept gyűjtemény Ildikótól  
Lúdláb-torta Ildikó módra
  2010-06-25 17:56:57, péntek
 
 



Hegedűsné Aranyos Ildikó receptje!

Tészta hozzávalói: 8 darab tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 dl étolaj, magozott meggy, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére.

Krém hozzávalói : Főzött krém: 2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.

Vajas krém: 1 margarin kocka, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg porcukor.





A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom a lisztet és a maradék fehérje habot is. Vajazott- lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokom sütöm.

Közben készíthetők a krémek. A vajas krém értelemszerűen csomómentesre keverem a hozzávalókat. A főzött krémhez a tejet felforralom a beletett vaníliás cukorral és lassan, állandó keverés mellett hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. Hűlés után a kétféle krémet gépi mixerrel összedolgozom.

A tésztát lapjában és hosszában vágom ketté és a krémmel megtöltöm, amibe magozott meggyet teszek és a tetejét olvasztott tortabevonóval bevonom. Az így elkészített tésztát én 3 részre vágom hosszában és az egyes darabokat cikk-cakk alakban tortaszelet formára vágom. A krémbe esetleg rumot vagy rumaromát lehet tenni. Nagyon szeretem így, könnyű a krém és annyira nem is babrás, mint amilyennek esetleg tűnik.





Jó étvágyat kívánok!

KÖSZÖNJÜK ILDIKÓ!!!
 
 
1 komment , kategória:  Recept gyűjtemény Ildikótól  
Tejszínes pogácsa
  2010-06-25 17:46:39, péntek
 
 



Hegedűsné Aranyos Ildikó receptje

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál só
3 cl tej
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás a tetejét bekenni





Elkészítés:

A 3 cl tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom és 5 órára hűtőbe teszem. A hűtőben töltött idő rövidebb nem lehet, de hosszabb igen. Ezután 1 cm vastagságúra kinyújtom a tésztát és a legkisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrom. Tepsibe rakás előtt fontos, hogy nem pödörgetjük meg, mint a pogácsákat általában szoktuk.

A tetejét felvert tojással megkenjük, majd kb.15 percet még pihentetjük. Előmelegített, mérsékelt hőmérsékletű sütőben sütjük. Nekem villanytűzhely esetében 300 fokon előmelegítve, 200 fokra mérsékelve 15 perc alatt megsül. Ebből az adagból kb.145 darab lesz.(Ahogy fent írtam, a legkisebb szaggatót használva).
Nagyon finom, pillekönnyű, foszlós pogácsa.





KÖSZÖNÖM ILDIKÓ!!!
 
 
0 komment , kategória:  Recept gyűjtemény Ildikótól  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 36006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 69
  • e Hét: 604
  • e Hónap: 12894
  • e Év: 407090
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.