Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 554 
Ősi gyógymód a ma emberének
  2014-04-25 12:56:15, péntek
 
 

Ősi gyógymód a ma emberének

A sámán szó használata az egész világon elterjedt, de nem mindenki ismeri a gyökereit. Eredetileg egy eszkimó (evenki) nyelvben használt kifejezés, azt jelenti: "aki tud". Arra a személyre vonatkozott, aki kapcsolatban áll az egész Világmindenséggel és a birtokába jutott, tiszta szándékkal kért tudást és gyógyító erőt az egész közösség jóléte érdekében használta. Maga a szó talán elcsépelődött, vagy ellenérzést kelt manapság. (Ennek oka a Kárpát medence népeinek történelmében és az eksztázissal kapcsolatos tudattalan hozzáállásban kereshető.) Sokan a világ szemléletének azt a természetes és érzékeny módját értik alatta, amikor minden dolog élő és kapcsolatban van egymással.

Michael Harner volt az a néprajztudós, aki a hatvanas években társaival együtt összegyűjtötte a Föld népeinek sámán gyógyító ismereteit és eljutott a közös maghoz. Ebből állított össze egy olyan módszert, melyben dobszó segítségével, drogok nélkül érhető el egy olyan megváltozott tudatállapot, melyben választ találhatunk megoldatlan kérdéseinkre, problémáinkra, önmagunk sámán gyógyítójává válva. Harner 1986-ban érkezett Magyarországra, később Jonathan Horwitz tartott csoportokat az érdeklődők számára. Tíz évvel később megszületett a "Lipóton", majd a Flór Ferenc Kórházban a Doboló Csoport. Ezres nagyságrendben vettek ebben részt lelki betegségben szenvedők, majd később az egyéni pszichoterápiákban sok érdeklődő, akik az önismeretben szerettek volna tovább lépni, fejlődni.

Azt tapasztaltuk, hogy lélektani keretbe helyezve az ősi módszerek biztonságosak, a lelki egyensúly felé segítenek. Egyfajta belső rend és érettség valósul meg a résztvevők személyiségében. Csökken az elszigeteltség, a kiszolgáltatottság és a szorongás érzése, az önmagunkért való felelősség, személyes hatékonyság és az autonómia érzése pedig nő.

A gyakorlat alapján úgy tűnik, mindannyiunkban megvan a képesség - ha különböző mértékben is -, hogy lélekben bejárjuk a sámán útját, megtapasztaljuk a külső és belső világ gazdagságát és összekössük az Eget a Földdel. Vagyis lehozzuk a megszerzett lelki és spirituális tudás gyümölcseit a Földre, a mindennapjainkba!

Elekes-Czaga Orsolya

Tapasztald meg, hogy milyen a Lelki Egyensúly - kattints ide! --->
Link


 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Vedd célba a meglepetést, edd meg a zöldséget!
  2014-04-23 11:34:29, szerda
 
 

Vedd célba a meglepetést, edd meg a zöldséget!

Az idegtépő könyörgés helyett kínál játékos megoldást a Dinner Winner tányér. Csak néhány falat zöldség és hús és ott a jutalom...

A legtöbb gyerek életében beköszönt az a korszak, amikor alig akarnak enni. Az idegtépő könyörgés, alkudozás és fenyegetés helyett - “ha nem eszel levest, nincs desszert" vagy “egy kanállal az apa kedvéért, egyet az anya kedvéért..." - a Fred & Friends Dinner Winner tányérja a játékosságot hívja segítségül. A társasjátékokra emlékeztető forma egy-egy kockájába falatnyi ételeket lehet porciózni - a kisebb falatokat a gyerekek amúgy is jobban kedvelik - majd az út végén, ott a siker, a jól végzett “munka" büszkesége és a győztesek jutalma, az ajándék a dobozban...

Tipp: A jutalom nem csak édesség lehet, hanem valamilyen különleges gyümölcs, egészséges desszert vagy más apróság is.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu


Link
 
 
2 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Ne kövesse el ezeket a hibákat, ha allergiás!
  2014-04-17 12:09:56, csütörtök
 
 

Ne kövesse el ezeket a hibákat, ha allergiás!

Járt már orvosnál, de úgy gondolja, a tüneteket egyedül is képes csillapítani? Szed valamilyen gyógyszert, de nem tudja, pontosan mire? Csak néhány a tipikus tévedések közül, amelyekkel kínszenvedéssé válhat az allergiaszezon.

,,Ez csak allergia, egy kis tüsszögést még kibírok."

Az egyik leggyakoribb tévedés az allergiával kapcsolatban. A szénanáthás tüneteket az emberek hajlamosak egy egyszerű náthához hasonlítani és elbagatellizálni a kezelés jelentőségét. Allergia bármilyen életkorban, bárkinél jelentkezhet - figyelmeztet dr. Balogh Katalin allergológus, az Allergiaközpont főorvosa. A szakszerű terápia nemcsak a mindennapokat teszi könnyebbé, de a megfelelő kezeléssel megelőzhető a betegség súlyosbodása is. Kezeletlen esetben a betegeknél gyakran újabb allergiák jelennek meg, de súlyosabb szövődménye lehet az asztma is.

,,Orrdugulásra orrcsepp, nem?"

Az sem jobb, ha a beteg érzi, hogy visszatérő panaszai vannak, emlékszik, hogy tavaly is március környékén kezdődött az orrdugulás, orrfolyás, szemviszketés, könnyezés, ezért aztán öngyógyításba kezd - számol be kedvezőtlen tapasztalatairól dr. Balogh Katalin. Keres valamilyen recept nélküli szert a gyógyszertárban és alkalmazni kezdi anélkül, hogy a tünetek kiváltó okát ismerné. Az allergia kezeléséhez elengedhetetlen, hogy pontosan meghatározzuk, hogy mi az, ami a panaszokat okozza.

Allergiavizsgálat után van lehetőségünk személyre szabott kezelést összeállítani, amivel valódi javulást érhető el. Az öngyógyítás szerencsésebb esetben csak hasztalan lesz, de van, amikor ártalmas is. A nem megfelelően használt orrcsepp például az orrnyálkahártyát is könnyen tönkreteheti. A tartós orrdugulás emellett nem ritkán vezet idült arcüreggyulladáshoz, amit esetleg operálni kell.

,,Még nem érzek semmit. Az idei szezont megúszom valahogy."

Egyben biztosak lehetünk: az allergia magától nem múlik el. Elképzelhető, hogy évente más erősségben tapasztaljuk a tüneteket, ez részben az időjárás függvénye is, de mindenképpen készüljünk fel az allergén növény virágzásának időszakára. Az Allergiaközpont főorvosa elmondta, hogy a tüneti kezelés akkor lesz a leghatékonyabb, ha a készítményeket akkor kezdjük el alkalmazni, amikor az allergén pollenek megjelennek a levegőben. Ehhez egyrészt követnünk kell az aktuális pollenjelentést, másrészt időben fel kell íratnunk a szakorvossal a szükséges gyógyszereket.

,,Az allergia is csak egy állapot, nem betegség."

Való igaz, hogy a mindennapokat nem kell, hogy az allergia határozza meg, de érdemes némi alkalmazkodással megkönnyíteni a saját helyzetünket. Nem szerencsés például a szabadban teregetnünk, mert utána a nedves ruhákra tapadt pollenek ezreit szállítjuk a házba, majd viseljük az öltözékünkön naphosszat. Reggel 5 és 10 között lehetőleg ne tervezzünk szabadtéri programot, de szeles, meleg napokon se, mert a pollenszám ilyenkor a legmagasabb. Esténkénti hajmosással az éjszakai pihenést tehetjük nyugodtabbá, de az utcai cipők, ruhák külön helységben való tárolásával is csökkenthetjük a lakásba jutó pollenek számát.

Elege van az allergiából?

Ha úgy érzi, a helyzet évről-évre romlik, a tünetek a kezelés ellenére sem múlnak el teljesen, vagy egyszerűen csak elege van a gyógyszerszedésből, akkor érdemes megismernie az immunterápiát. Ez a kezelés lehetőséget biztosít arra, hogy átlagosan 3 év elteltével akár 10-12 évre tünetmentes legyen. Dr. Balogh Katalin szerint a javulás már a kezelés első évében észlelhető, a betegek 80 százaléka a tünetek jelentős csökkenéséről számol be. Az immunterápia lényege a szervezet hozzászoktatása az adott allergénhez, célja a kóros immunválasz mérséklése, a gyógyszerszedés csökkentése. A módszer tehát nem pusztán tüneti kezelést nyújt, de segítségével elérhető az allergiás tünetek megszűnése. Az immunterápia segítségével az is megelőzhető, hogy a betegnél újabb allergiák, vagy szövődményként asztma jelenjen meg.

Forrás: www.ma.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
A vega étrend csökkenti legjobban a vérnyomást
  2014-04-10 10:53:18, csütörtök
 
 

A vega étrend csökkenti legjobban a vérnyomást

A hús nélküli étrendet folytató embereknek egyenletesen alacsonyabb és egészségesebb a vérnyomásértékük.

A szakemberek 39 korábbi kutatás eredményeit vonták górcső alá. A 18 országra kiterjedő hipertóniavizsgálatok több mint 21 ezer résztvevő bevonásával készültek. A JAMA Internal Medicine című folyóiratban közölt metaanalízis eredményei szerint a hús nélküli étrendet folytató embereknek egyenletesen alacsonyabb és egészségesebb a vérnyomásértékük.

Az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) szerint a hipertónia az agyi érkatasztrófa, a szív- és a vesebetegség, valamint a megrövidült várható élettartam vezető kockázati tényezője. A magas vérnyomás minden harmadik felnőttet érinti az Egyesült Államokban - olvasható a LiveScience című tudományos-ismeretterjesztő portálon.

A mostani eredmények szerint a vegetáriánus étrendek a szisztolés vérnyomásérték 6,9 pontos és a diasztolés nyomás 4,7 pontos süllyedésével voltak összefüggésben. Az oszakai Nemzeti Agy- és Kardiovaszkuláris Központ munkatársaként dolgozó Jokojama Joko által vezetett elemzés azt mutatta, hogy a magas vérnyomással küzdő "húsevő" emberek nyerhetik a legtöbbet azzal, ha áttérnek a friss zöldségekben, babfélékben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendre.

Néhány résztvevő esetében a növényi alapú étrendek jobban csökkentették a vérnyomást, mint a hipertónia kezelésére felírt gyógyszerek, és az utóbbinál esetlegesen jelentkező mellékhatásoknak is híján voltak. "Mindössze 5 pontos süllyedés" a szisztolés vérnyomásértékben "9 százalékos csökkenést eredményez a szívbetegség, és 14 százalékos visszaesést az agyi érkatasztrófa esetében" - húzta alá Neal Barnard, a tanulmány társszerzője, az Orvosok Bizottsága a Felelősségteljes Orvostudományért nevű washingtoni szervezet elnöke.

Az eredmények alátámasztják a népszerű vérnyomáscsökkentő diéta, a DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) hatékonyságát. Ez nem vegetáriánus étrend, de gazdag a zöldségekben és korlátozza a húsfogyasztást, különösen a vörös- és a löncshús bevitelét.

A magas vérnyomást már jó ideje a sóban és telített zsírokban gazdag táplálkozással, az elhízottsággal, a mozgásszegény életmóddal, az alkoholfogyasztással és a dohányzással hozzák összefüggésbe. A szakemberek szerint a növényi alapú étrendekben alacsonyabb a telített zsírok és a só aránya, de magas a káliumtartalmuk, ami ellensúlyozni tudja a táplálékkal bevitt túl sok só hatását.

A kutatók szerint ugyanakkor az analízisnek gyenge pontja, hogy nem tesz különbséget a különböző vegetáriánus étrendek - többek közt az összes állati eredetű terméket tiltó, illetve a tojást, illetve tejtermékeket megengedő liberálisabb diéták - között, illetve az egyes étrendek vérnyomásra gyakorolt hatásait sem taglalja. A szakemberek reményei szerint ezt a hiányosságot további tanulmányokkal pótolni tudják a jövőben.

MTI 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Mire jó a bionikus agy?
  2014-04-08 07:57:04, kedd
 
 

Mire jó a bionikus agy?

Forradalmasíthatja az Alzheimer-kór, a poszttraumás sokk, az autizmus és a skizofrénia megelőzését és gyógyítását. De mikorra lesznek eredmények?

Bionikus agy kifejlesztésére buzdítja az ausztrál tudósokat az ausztrál tudományos akadémia friss tanulmánya. Az akadémia és a Theo Murphy alapítvány által készített, az agykutatás jövőjéről szóló tanulmány szerint a következő tíz évben 250 millió ausztrál dollárra (51 milliárd forint) lesz szükség olyan projektekhez, amelyek az emberi agy működését kívánják megérteni.

A tanulmány a bionikus agy kifejlesztést sürgeti, és felhívja a figyelmet az amerikai és európai agykutatásba fektetett hatalmas összegekre.

Az alapítvány kutatócsoportjának vezetője, Bob Williams genetikus elmondta: ausztrál tudósok készítettek a világon először bionikus fület és szemet, tehát óriási tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen.

A bionikus agy ennél azonban nehezebb feladat lesz, ám a hozzá vezető kutatómunka forradalmasíthatja az Alzheimer-kór, a poszttraumás sokk, az autizmus és a skizofrénia megelőzését és gyógyítását - hangsúlyozta Williams.

"Minden okunk megvan arra, hogy úgy véljük, ha sejtről sejtre megértjük az emberi agy felépítését, jobban tudjuk majd, mi megy végbe az anyagcsere szintjén, ami ezeket a mentális betegségeket okozza" - tette hozzá a The Guardian című brit lap tudósítása szerint. (http://www.theguardian.com/world/2014/feb/24/australian-scientists-should-set-mi nds-to-developing-bionic-brain-report)

Az agyműködés kutatására és átfogó feltérképezésére irányuló, már az első évben 100 millió dollárral (23 milliárd forint) finanszírozott projektet hirdetett meg 2013 áprilisában Barack Obama amerikai elnök.

Az Európai Bizottság ugyanennek a hónapnak a végén mintegy 150 millió euró (46,5 milliárd forint) összegű támogatást különített el húsz új nemzetközi agykutatási projekt céljára a 2013 májusban indult "agykutatás európai hónapja" elnevezésű kezdeményezés részeként.

Magyarországon tizenkétmilliárd forintos kormánytámogatással Nemzeti Agykutatási Program indult szerdán a felfedező kutatások, a megelőzés, az innováció, az orvosi ellátás hatékonyabbá válása, a gyógyszerfejlesztés, valamint a hazai tudományos eredmények ösztönzése érdekében.

Az erről szóló együttműködési megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Freund Tamás, a Nemzeti Agykutatási Program elnöke, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója írta alá az Akadémia épületében.

MTI 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Te választasz magadnak párt!
  2014-04-08 07:56:22, kedd
 
 

Te választasz magadnak párt!

Lehet, hogy néha nem úgy tűnik, valójában mindig a nők döntenek. Nemcsak realisztikusabbak, mint a teremtés koronái, hanem sokkal válogatósabbak is.

Mindig is sejtettük, de mára már tudományosan igazolt tény: bármit mutat is a látszat, a párválasztásban valójában mindig a nők döntenek.

Míg a férfiakat a szépség és az attraktivitás kápráztatja el, a nőket ma már ennél sokkal jobban érdekli az, hogy a pasi megbízható-e, és hogy milyen a státusza, egzisztenciája. Erre az eredményre jutott egy berlini, londoni és edinburgh-i kutatókból álló team, miután száz nőt és férfi figyelt meg egy müncheni rapid randin.
A rapid randin a párkeresők csak néhány percig beszélgetnek egymással, azonnal értékelik is az ellenkező nem képviselőit, és ha a rokonszenv kölcsönös, szó lehet a folytatásról. A találkozó után a kutatók kérdőíveket töltettek ki a résztvevőkkel, hogy megtudják, milyen szempontok szerint döntöttek a felek.

Szépség vs megbízhatóság

A férfiak és a nők gyakorlatilag hasonlóan válaszoltak arra a kérdésre, hogy konkrétan milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az ideális partnernek, milyen legyen az illető személyisége. Ugyanakkor a rapid randik során a férfiak a döntést szinte kizárólag az alapján hozták meg, mennyire találták vonzónak a hölgyet. A nők ugyanakkor az összbenyomás alapján döntöttek.

A nőké a nagyobb rizikó

A szakemberek szerint a döntés hátterében is az evolúciós biológia áll: a nők mindig is nagyobb veszélyt vállaltak a párkapcsolatban. Egy férfi köddé válhat szex után, a nő azonban a terhességet kockáztatja - mondja a kutatás vezetője, Lars Penke pszichológus. Ez lehet a magyarázat arra tehát, hogy a nők válogatósabbak és alaposabban megvizsgálják a potenciális partnert, és gyakorta öntudatlanul azt is átgondolják, alkalmas-e az illető családalapításra. A férfiaknál viszont az attraktivitási mutató a kapcsolat elején egyértelműen felülbírálja a családcentrikusságot vagy az egzisztenciális helyzetet.

Azt, hogy a férfiak versenyeznek a nők kegyeiért és végül a nők választanak, már Charles Darwin is gyanította, csakhogy ez nem fért bele a 19. század világképébe - véli Lars Penke. A kísérletnek az az újdonsága, hogy hasonló kutatásokat eddig jobbára laboratóriumi körülmények között folytattak, most viszont valódi szinglik igazi döntéseinek motivációit tesztelték.

A párválasztás legfontosabb kritériumai

Feromon: Ez az a bizonyos kémia, ami nem látható, nem fogható, csak érzékelhető.
Mosoly: Akire rámosolyognak, annak az agyában a jutalmazó központ kezd el működni, és sokáig emlékezik a befogadó a mosoly tulajdonosára.
Család: Fontos, hogy milyen mintát látunk, mert mi is kódoltan ilyet keresünk majd magunknak.
Társadalmi hovatartozás: egy felmérés szerint manapság ez a legmeghatározóbb tényező, hiszen mindenki a saját ,,kasztjába" illő helyekre jár szórakozni, kikapcsolódni, ebből kifolyólag ismerkedni is.
Lakóhely.

Kutatások bizonyítják, hogy egy nő már az első 5 másodpercben eldönti, szimpatikus-e neki az adott férfi. Ezek alapján:
Humorérzék
Kölcsönös bizalom
Jól működő kommunikáció

Mit tartanak általában vonzónak a férfiak egy nőben?

- Kisugárzás
-Természetes arc (hibákkal együtt is)
- Nyílt tekintet
- Dekoltázs (nem közönséges)
- Cipő/ láb
- Gesztusok
- Feszes popsi

Forrás: www.kiskegyed.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Inkább a vesédre figyelj, mint a szomjadra!
  2014-04-05 09:13:29, szombat
 
 

Inkább a vesédre figyelj, mint a szomjadra!

Nem szorul magyarázatra, hogy a szomjúság egyértelműen jelzi, amikor a szervezetünknek folyadékpótlásra van szüksége. Vajon elég-e, ha csak a szomjúságérzetükre hagyatkozunk? Az Európai Hidratációs Intézet szakértői szerint nem mindig megbízható jelzés a szomjúság, hisz az már az enyhe kiszáradás jele, ráadásul számos tényező befolyásolhatja.

Van néhány körülmény, ami gátolhatja, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vegyünk magunkhoz. A folyadékhiány pedig nem csak a közérzetünkre lehet rossz hatással, de hosszútávon az egyik legfontosabb kiválasztó szervet, a vesét is megbetegítheti, akár vesekőképződéshez vezethet.

Ne bízz csak a szomjúságban!

Különösen a gyerekeknél, időseknél és bizonyos gyógyszereket szedők esetében nem elég, ha csak a szomjúságérzetre hagyatkozunk a folyadékbevitelnél. Sokkal hasznosabb, ha az egyik fő kiválasztó szervünk, a vesénk működésére figyelünk oda jobban. A vese a fölösleges ásványi anyagokat és a vizet, illetve az anyagcsere folyamán a vízben oldódó salakanyagokat választja ki, amelyeket a szervezet nem hasznosít. Mindez vizelet formájában távozik testünkből, ideális esetben naponta kb. 1-1,4 liter, a színe pedig világossárga.

Miből látod, hogy innod kell?
A számunkra ideális folyadékmennyiség megállapításához nincs szükség különösebb tudományos módszerre, normális veseműködés esetén testünk természetes visszajelzése, vizeletünk mennyisége és színe jelzi, megfelelően hidratált-e szervezetünk. Amennyiben kevesebb, sűrűbb és sötétebb színű a vizelet, érdemes jobban odafigyelni a folyadékpótlásra és tudatosan átalakítani szokásainkat, hogy a kívánt teljesítőképesség és jó közérzet mellett az egészségünket is hosszú távon megőrizhessük.

Tartsd karban a vesédet!
A megfelelő folyadékbevitel segíti a normális veseműködést, ami a vizelettel együtt kiüríti a szervezetből a sókristályokat és a salakanyagokat. A krónikus dehidratáltság súlyos egészségi problémákhoz, egyebek mellett vesekőhöz vezethet, viszont a megfelelő hidratáltsági szint lényegesen csökkenti a vesebetegségek kialakulásának kockázatát. Érdemes odafigyelni a napi ajánlott folyadékbevitel arányos elosztására is, mert a ,,kampányszerű", túlzott folyadékfogyasztás is megerőltetően hathat a veseműködésre. A túlzott folyadékbevitel és a napi 5 litert meghaladó vizeletmennyiség pedig a létfontosságú ásványi anyagokat is kimoshatja a szervezetből. Azt viszont fontos észben tartani, hogy a megfelelő folyadékbevitel mennyisége nagyban függ az egyéni és a környezeti tényezőktől, így a mozgástól, éghajlattól, hőmérsékleti viszonyoktól, várandósságtól vagy a szoptatástól. Különösen fontos, hogy eleget igyon az, akinek már veseköve alakult ki. Napi 2-től akár 3 liternyi folyadék fogyasztásával már valószínűleg csökkenteni lehet a további kövek kialakulásának kockázatát. A folyadékbevitel nagy része, általában megközelítően 70-80%-a származik italokból, 20-30 %-át pedig szilárd táplálékkal visszük be. A megfelelő mennyiség bevitelében fontos szerepet játszik a változatosság, hiszen nem csak a víz hidratál. A hidratáció segít testünknek a felesleges anyagok kiürítésében, ami azonban kiszáradás esetén lelassul és gyakran kellemetlen tüneteket okoz. A megfelelő folyadékbevitel fontos ahhoz is, hogy a tápanyagok eljussanak a sejtjeinkhez, majd ott hasznosuljanak. Ez persze nem azt jelenti, hogy elég egész nap csak inni. A megfelelő anyagcseréhez a jól megválasztott táplálékbevitel is szükséges.

Az alábbi rizikófaktornak számító esetekben különösen célszerű ellenőriztetni vesénk állapotát:

- magas vérnyomás
- cukorbetegség
- családban előforduló vesebetegség
- túlsúly
- dohányzás
- 50 év fölötti életkor.

Forrás: www.kiskegyed.hu 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Forradalmi áttörés a zsírolvasztásban! BÁR ÍGY LENNE!!!!
  2014-03-27 12:29:31, csütörtök
 
 

Forradalmi áttörés a zsírolvasztásban! Erre sosem gondoltál volna!

Egy injekció a combba vagy a popsiba, és a pisivel távozik a zsír.

Aqualixnek hívják azt a vegyületet, amely folyósítja a testzsírt, hogy simán távozhasson a szervezetből a vizelettel. Legalábbis ezt állítják a módszer kidolgozói. Ugyancsak állítják, hogy a zsírsejtek ezek után nem fejlődnek vissza, tehát a változás végleges. Az újdonságnak persze kritikusai is vannak.

A súlyfölösleggel küzdő emberek - meg akik úgy gondolják, hogy feltétlenül fogyniuk kell, pedig nincs is igazuk - mindig is arról álmodtak, hogy lehetőleg erőfeszítés meg lemondás nélkül, úgyszólván varázsütésre meg lehessen szabadulni a hájtól. Állítólag nekik lehet tökéletes megoldás az aqualix-injekció, amely minden feladatot elvégez a fogyni vágyó helyett. Nem kell diétázni, sem kegyetlen gyakorlatokat végezni a konditeremben, csupán egy apró szúrás a megfelelő helyeken, aztán irány a mosdó, és minden probléma megoldódott. De lehet, hogy ez túl szépen hangzik? (Megsúgjuk: igen.)

A módszer természetesen nem villámgyors, nagyjából három hét alatt oldódnak fel a zsírsejtek, és ezalatt kell őket kipisilni. Az eljárás a test bármely részén alkalmazható, még a nyakon is, pedig ez kritikus hely. Az Aqualix kifejlesztői sietnek is eloszlatni egy félreértést: nem fogyasztó, hanem alakformáló módszerről van szó, vagyis a vegyület ott tünteti el a zsírt a bőr alól, ahol látványa a legkellemetlenebb, de az általános fogyásban nem sokat segít. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hatás csak akkor tartós, ha a páciens egészséges életmódot folytat, vagyis nem tömi a hasát ész nélkül és rendszeresen mozog.

Akkor tehát minden tökéletes, és ezentúl átlagemberekből lett topmodellek flangálnak majd az utcán? Nem egészen. Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a zsírt nem szabad csak úgy mesterségesen - tehát a szervezet természetes folyamataiba beavatkozva - lebontani, és az így keletkezett vegyületeket a vérkeringésbe beküldeni. "Ha a lebontott zsírsav bekerül a véráramba, a só az egekbe küldheti a koleszterinszintet" - magyarázza dr. Arun Ghosh, a terület szakértője. Mások arra figyelmeztetnek, hogy egy teljesen új szert nem szabad anélkül piacra dobni, hogy ne tesztelnék előtte széles körben, hosszú időn át, hogy alaposan felmérhessék a kockázatokat. Ráadásul minden páciensnek egyéni konzultáción kellene részt vennie, hiszen lehet, hogy egy módszer valakinél beválik, másnál viszont súlyos komplikációkat okozhat.

Forrás: www.kiskegyed.hu


MEGJEGYZEM ÉN ÖRÖMMEL KIPRÓBÁLNÁM, PERSZE CSAK HA INGYEN LENNE, MERT GONDOLOM HOGY HATALMAS ÖSSZEGEKRŐL VAN SZÓ, ÍGY TUTI NEM A PÉNZTELENEK ZSEBÉHEZ VALÓ S NEM AZOKNAK SEGÍTENEK VELE. 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Visszerekkel az ülőmunka is fájdalmas - mit tehetünk?
  2014-03-13 11:30:06, csütörtök
 
 

Visszerekkel az ülőmunka is fájdalmas - mit tehetünk?

A legtöbb ember manapság ülőmunkára van ítélve, ami különböző egészségügyi gondokat von maga után. Ilyen többek között a visszértágulat is, ami kezdetben inkább csak esztétikailag zavarja az embert, ám egy idő után fájdalmassá is válik.

Kezdetben nem okoz panaszt

Sokan, amikor megjelennek a lábaikon a kitüremkedő visszerek, nem tesznek semmit, gondolván, hogy ami nem fáj, azzal nem kell mit kezdeni. Sajnos ez a hozzáállás azonban az idő folyamán megbosszulhatja magát, ugyanis kezeletlen esetben viszonylag rövid időn belül megnehezíti az ember mindennapjait.

Eleinte csupán annyi gondot okoz, hogy a nap végére úgynevezett nehézláb érzés jelentkezik, és jól esik felpolcolni őket. Később ezt felváltja egy erősebb fájdalom, feszülő érzés, ami akár már napközben is felléphet, főleg hosszabb ülés során, így az irodában akár a munkavégzést is megnehezítheti, hiszen a furcsa érzés és a trombózistól való rettegés elterelheti a figyelmet az aznapi dolgokról. Ez főleg a nyári időszakra igaz, viszont akinek már előrehaladottabb állapotban vannak a visszerei, azok akár még a téli hónapokban is panaszkodhatnak a végtagjaikra. De vajon mit lehet tenni, hogy csökkenjen, vagy végérvényesen megszűnjön a fájdalom?

Kompressziós kezeléstől a műtétig

Bár a patikákban be lehet szerezni hűsítő visszérkrémeket, azonban ezek csak ideig-óráig nyújtanak - ha nyújtanak- némi enyhülést. Éppen ezért már a visszerek megjelenése idején érdemes szakembert felkeresni, aki az erek állapotát pontosan felmérve tanácsot tud adni a lehetséges kezelésekről.

,,Van, hogy elég a kompressziós kezelés, amit el lehet végezni vagy gyógyharisnyával, vagy rugalmas pólyával, azonban ha ez nem elég, akkor ajánlott a visszérműtétet számításba venni. Segítségével akár végérvényesen megszabadulhat a kidudorodó erektől és a fájdalomtól egyaránt, ráadásul így megelőzheti az olyan szövődmények kialakulását, mint a lábszárfekély, a tágult visszerek gyulladása, illetve a következményes mélyvénás trombózis " .- mondja dr. Nyiredy Géza, a Trombózisközpont érsebész főorvosa.

További tippek a visszerek okozta fájdalom ellen

Bár önmagukban nem okoznak tartós javulást, azonban a kezelést kiegészítheti az alábbi praktikákkal, melyek segítségével lassíthatja az erek állapotának romlását.

- hideg-meleg lábzuhany

- amikor csak tudja, polcolja fel a lábait

- végezzen értornát

- adja le a súlyfeleslegét

Forrás: www.ma.hu 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
Rák, cukorbetegség és szívroham - ne dolgozzon éjszaka!
  2014-02-27 12:08:11, csütörtök
 
 

Rák, cukorbetegség és szívroham - ne dolgozzon éjszaka!

Az éjszakai munka káoszt okoz az emberi szervezetben és hosszú távú következményekkel is járhat.

A váltott műszakban végzett munkát már korábban összefüggésbe hozták a 2-es típusú cukorbetegség, a szívroham és a rák előfordulásának magasabb arányával. A délkelet-angliai Surrey Egyetem Alváskutató Központjának szakemberei most a legmélyebb molekuláris szinten vizsgálták a váltott műszaknak a szervezetre gyakorolt hatásait - adta hírül a BBC News.

A szakértőket meglepte az éjszakai ébrenlét okozta károk mértéke és kialakulásuk gyorsasága. Az emberi szervezetnek megvan a maga természetes ritmusa, belső órája, amely az éjszakai alváshoz és a napközbeni aktivitáshoz van hangolva. Ez a belső ritmus az egész szervezetre hatással van - a hormonális rendszertől és a testhőmérséklettől kezdve az aktivitási szintig és az agyfunkciókig.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közölt tanulmány szerzői 22 embert követtek figyelemmel, amint azok szervezete a normálisról átváltott az éjszakás váltott műszakot végző emberek szervezetének ritmusára. A vértesztek azt mutatták, hogy rendes körülmények között a gének 6 százaléka volt úgy időzítve, hogy a nap bizonyos szakaszaiban nagyobb vagy kisebb aktivitással dolgozzon. Amikor az önkéntesek éjszaka dolgoztak, ez a "genetikai finomhangolás" elveszett.

"A rosszul időzített alvás miatt a ritmus szerint működő gének több mint 97 százaléka - több mint ezer gén - kiesik a szinkronból. Ez megmagyarázza, hogy miért érezzük magunkat rosszul az időzónák átlépésekor vagy amikor rendszertelen műszakban kell dolgoznunk" - mondta Simon Archer, a Surrey Egyetem egyik szakembere.

Derk-Jan Dijk társkutató szerint a szervezet minden szövetének megvan a saját napi ritmusa. Az ezekben bekövetkező zavarokat illetően a szakember elmondta, úgy kell mindezt elképzelni, mint egy házat, amelynek minden szobájában van egy óra. Amikor ezek az órák szabálytalanul kezdenek járni, akkor eluralkodik a káosz a háztartásban.

Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a váltott műszakban dolgozóknál növekedhet a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás kialakulásának kockázata amiatt, hogy túl keveset alszanak, ráadásul a nap nem megfelelő szakaszában. Más elemzések azt sugallták, hogy az éjszaka dolgozók körében gyakrabban fordul elő szívroham.

"Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a váltott műszakban végzett munka és az időzóna-átlépés negatív mellékhatásokkal és egészségi következményekkel van összefüggésben" - húzta alá Dijk. "Ezek többévnyi ilyen típusú munka után jelentkeznek, és úgy hisszük, hogy a génkifejeződésben bekövetkező ritmusváltozások valószínűleg összefüggésben vannak ezen hosszú távú következmények némelyikével" - tette hozzá a szakember.

MTI 
 
0 komment , kategória:  Egészség, szex, szerelem  
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 554 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 104010 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3303
  • e Hét: 31745
  • e Hónap: 191569
  • e Év: 1118846
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.