Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Jézus neve
  2016-11-20 20:10:52, vasárnap
 
 
Link,,... Isten felmagasztalta, és olyan nevet adott neki, amely fölötte van minden névnek, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr." Fil: 2,9-11

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
Az Ige és a kenyér táplál minket életünk minden napján
  2016-08-19 23:36:04, péntek
 
  Mindent megtalálunk Isten szeretetében és tanításában, amire szükségünk van, hogy boldog és teljes életet éljünk. A mennyei kenyér Isten igéje és az Eucharisztia.
E tanítás elég táplálék ahhoz, hogy az igazságban éljünk.
Imánkban hálát adhatunk Istennek az élet igéjéért és a kenyérért, mely jelzi, hogy Isten sosincs távol tőlünk.
Az Ige és a kenyér táplál minket életünk minden napján.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
Isten válasza mindig kihívás
  2016-06-20 14:37:54, hétfő
 
 
LinkMegdöbbentő Isten leleményessége! Úrnapján (ismét) rádöbbenünk, hogy Istennek nincs szüksége hatalmas eszközökre, hogy közeledjen az emberekhez. Isten az egyszerűség kedvelője. Hétköznapi dolgokat használ fel. Jézus a kenyér és a bor színében hódítja meg a szíveket, mert kapcsolatot teremt általa: összekapcsol embert Istennel, embert az emberrel, embert a világgal. Felfedezhetjük Isten asztalánál, hogy részesei vagyunk nemcsak a földi, hanem a mennyei közösségnek is. Az isteni kenyér és a bor tehát áldást közvetít. Az eucharisztia közelség, irgalom, élet.

Megdöbbentő Isten szerénysége! Az evangéliumi öt kenyér és két hal elég Jézusnak a nagyszerű csodához, hogy több ezer embert megvendégeljen. Jézus elfogadja azt a keveset, amit bizalommal elé hoznak. Ennyi elég neki az embertől. Elég tehát az a kevés jó, amit felfedezünk magunkban és felajánljuk Istennek. A csodát aztán maga Isten teszi odaadásunk, bizalmunk által. Megerősít a földi zarándokúton való haladásban: jó úton, jó irányban, jó társsal vándorolsz. Az eucharisztikus csoda is értünk van, hogy éljünk. Ha tehát igazán élni akarunk, Jézushoz kell mennünk, neki mindent átadni és tőle mindent elfogadni.

Megdöbbentő Isten nagyvonalúsága! A tanítványok aggodnak a hatalmas tömegért. Elküldenék őket. Jézus viszont nem akarja, hogy valaki is csalódottan távozzon tőle. Még ha jó szándék vezeti is a tanítványokat, az emberi gondolat nem mindig Isten útja. Csak az a jó megoldás, ami segít Jézus mellett megmaradni és őt követni.

Nem könnyű azonban az isteni logika, mert Isten válasza mindig kihívás.

Jézus ugyanis a hit válaszát kéri: egy lépést tovább, az ismeretlenbe. Így valósul meg a csoda. Jézus értünk és gyakran általunk tesz csodát. Így osztja meg velünk a jóság örömét. Ez az öröm pedig állandó kegyelem forrása lehet az emlékezés által. Szent Pál erre emlékezteti a korintusiakat, miközben maga is emlékezik. Mire is? Arra, hogy az Egyház nap mint nap a Jézussal való bensőséges szeretetközösségből él. Ez a mindennapi Eucharisztia titka! Itt és most adja nekünk Jézus önmagát, testét és vérét, teljes önmagát, maradék nélkül. Semmit sem tart meg önmagának, hogy mi se rejtsünk el előle semmit. Hiszen csak amit átadunk Istennek, az tud megváltozni, és amit elfogadunk tőle, az tud áldássá lenni életünkben.

Bejczi Tibor OP (Bécs, Sopron)


 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
Kiviszem a pusztába, hogy a szívére beszéljek
  2016-05-25 00:26:06, szerda
 
  Míg a köznyelvben a puszta általában a sivatagos vidékre, addig a Bibliában inkább az ember belső (lelki) állapotának kifejezésére használt szó.
"Jogunk van örülni, amikor sikert sikerre halmozunk, és jogunk van szomorkodni is, amikor úgy érezzük, minden összedőlt. Ozeás könyvében ezt olvassuk: "Kiviszem a pusztába, hogy a szívére beszéljek." - ugyanezt teszi velünk is. Olykor minket is pusztaságon vezet keresztül, de a hívők számára ez inkább a magunkba nézésre (bűnbánatra) és elgondolkodásra buzdít, vagy kell hogy buzdítson.

Amikor Isten megengedi a pusztaságot saját életünkben, és megengedi, hogy emberi tűrőképességünk végső határait feszegessük, akkor egy dolog biztos: A Teremtő nem feledkezik meg ígéretéről, mely szerint mindvégig mellettünk lesz és gondoskodik rólunk.

A sivatag idejében, vagyis ha csalódás és nehézség ér minket, keressünk egy-két oázist, egy-két mély gondolatot, amely erőt ad, és tartsuk szem előtt, hogy a pusztaság, a sivatag nemcsak bennünk, hanem embertársainkban, testvéreinkben - ugyanúgy ott van"

Martos Levente Balázs

http://www.magyarkurir.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
A jellemem az, hogy keress Engem
  2016-02-08 00:26:14, hétfő
 
  Zsid 11:6 Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik.

Ez egy alapvető vers. Gondolj csak bele! Az nem elég, ha az ember azt mondja, hogy Ő az Isten; hanem azt mondja Isten: ,,Szeretnél Nekem tetszeni? Akkor ismerd a jellememet! A jellemem az, hogy keress Engem, és megtalálsz. Keress Engem! A legsötétebb napokban keress Engem, és meg fogsz találni." Jer 33:3 kiálts az Úrhoz és Ő választ ad, és olyan dolgokat mutat meg nekünk, amiket soha nem tudtunk.

Ő kinn van ebből a skatulyából: azt gondolom, hogy ismerem Istent, azt gondolom, hogy tudom, hogyan működik. Isten azt mondja: ,,Nem tudsz te semmit, hacsak nem ismersz Engem. Amikor Engem ismersz, akkor Én irányítom a lépteidet." Mert Ő az ösvényem világossága. Mert Nélküle botladozom az ösvényen, de Ővele világos az útmutatás, és Őt követem.

Jézus követését úgy szoktam elképzelni, hogy van egy labirintus, amiben nem látom a célt, igazából éppen csak a köntöse szélét látom, ahogy eltűnik előttem a labirintusban, és nincs más választásom, minthogy követem a ruhája szegélyét. Szerintem ez tetszik Istennek.

,,Uram, nem tudom, hogy hova viszel, de bízom Benned. Uram, nem tudom, hogy hogyan fogunk kikerülni ebből a problémából, de bízom Benned. Tudom, hogy Te gazdag vagy az irgalomban, és lassú vagy a haragra. Ha kereslek Téged, akkor megjutalmazol engem." Van a reménységemnek vége, és ez az, hogy egy dolognak a kezdete és aztán a vége Őbenne teljes, és minden utamban bízhatok Őbenne minden úton-módon.

Jób a próbái közepette megőrizte az egyenességét. Hitt Istennek, és Isten megjutalmazta őt csodálatos módon. Isten megjutalmazta őt bővölködő módon. Jób nem is gondolta, hogy ez így lesz, de Isten megjutalmazta.

Ezen a Földön néhány rövid évünk van. Ki tudja, mennyi. Azon gondolkoztam, hogy a világban az embereknek a negyvenes évei a legjobb időszak, akkor kell naggyá emelkedni. Múlt hétvégén voltam Svájcban és Olaszországban egy iskolai megmozduláson. Hatalmas emberekkel találkoztam. Az egyik azt mondta: ,,Svájcban élek, két másik országból származom, mert a szüleim oda tartoznak. Ahogy kinézel az ablakomból, az Alpok gyönyörű hegyeit látod."

Olyan a levegő, hogy itt valószínűleg el lehetne adni. (Hogy lehetne abból valamit idehozni? Meggazdagodhatnék belőle.) Gazdagok, jólétben élnek, a szervezettség magas fokaira emelkedtek.

Azt mondta: ,,Igazából azt sem tudom, hogy honnan jövök. Már majdnem ötvenéves vagyok, és nem tudom, hova tartok. Azt sem tudom igazán, hogy hol vannak a gyökereim." Megértettem, és igazából nem is arra gondolt, hogy nem tudja, hol vannak a gyökerei, hanem arra: nem tudom, hogy mi az alapom.

A tiéd lehet a világ minden gazdagsága, és tudhatjuk az összes választ az összes nehéz kérdésre, és lehetünk nagyon okosak - én személyesen nem támasztok túl sok reményt ez irányba, de tehetnénk -, viszont hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. Nem akarom ezt túlságosan leegyszerűsíteni, de igazából az. Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni.

Ez nem a hit mennyiségéről szól, hanem a hitnek a minőségéről; a Krisztusba vetett hitről, Aki megígérte, hogy soha nem hagy el és nem távozik el tőlünk. Aki azt mondta: bár a halál árnyékának völgyében jársz, Én veled vagyok. Nem kell félnünk a gonosztól, mert zöld mezőkön nyugtat bennünket, és gazdag az irgalomban.

Nem akar megverni bennünket. Gondolod, hogy esetleg adsz okot Istennek arra, hogy megverjen? Persze, adunk okot Istennek erre. Ő szeretettel viszonozza. Még akkor is, amikor bánik velünk, akkor ezzel a szerető jellemmel bánik velünk, hogy visszatérhessünk az Ő szeretetéhez, ehhez a természethez. Ez egy egyszerű üzenet, de sok jutalom van benne. Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni, de hittel, azzal, hogy Őt keressük, Ő megjutalmaz. Nagy-nagy jutalmat ad nekünk. Ez csodálatos!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
Istenem ls mindenem
  2015-10-25 23:03:46, vasárnap
 
  Jean Crasset:
Istenem, mindenem

Istenem bölcsessége, te vezess engem!
Istenem hatalma, erősíts engem!
Istenem jósága, kegyelmezz nékem!
Istenem szent Lelke, eleveníts engem!
Istenem szeretete, fogj körül engem!
Istenem szentsége, szentelj meg engem!
Istenem akarata, parancsolj nékem!
Istenem szelídsége, vigasztalj engem!
Istenem fensége, kormányozz engem!
Istenem végtelensége, tölts el engem!
Istenem fénye, világíts meg engem!
Istenem irgalma, ments meg engem!
Istenem szépsége, szabadíts meg engem!
Istenem édessége, itass át engem!
Istenem békéje, békítsd meg engem!
Istenem nyugalma, árassz el engem!
Legszentebb Szentháromság,
áldd meg az életem,
életben, halálban,
mindörökké, ámen.

Link 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
Isten örökkévalósága
  2015-08-12 00:37:48, szerda
 
 
Aquinói Tamás Istent örökkévalónak mondja, és azt állítja, hogy az örökkévalóság kizárólag Isten tulajdonsága.

Az idő hogyan fér bele az örökkévalóságba?

Az örökkévalóságnak nincs kezdete és vége.

LinkProblémák és válaszok:

a) Probléma:

Ha az örökkévaló Isten együtt létezik az időbeli dolgokkal, mint a nagyon hosszú vonal a vele párhuzamosan futó rövidebb vonallal, valamiképpen Istennek is időbeli valóságnak kell lennie.

Válasz:

Isten és az időbeli dolgok együtt létezését nem úgy kell felfognunk, hogy az időfolyam egy részének vagy egészének Istenben is megfelel valamiféle rövidebb vagy hosszabb tartam. Az örökkévalóság és az idő kapcsolatát inkább úgy kell elgondolnunk, hogy a végtelen isteni lét a maga osztatlan teljességében van jelen minden időpillanat számára, és ugyanígy van jelen az időfolyam egésze számára is: valahogy úgy, mint ahogy a kör középpontja egyszerre és osztatlanul van jelen a kerületi ívek számára (vö. ScG. I, 66).

b) Probléma:

Ha Istennek tudomása van a világ egymást követő eseményeiről, valamiképpen az isteni ismerettevékenységnek is időbelinek kell lennie. S minthogy az isteni ismerettevékenység azonos Isten lényegével, az isteni lét sem szabadulhat ki az idő fogságából.

Válasz:

Isten egyszerre, örök jelenben fogja fel a világ egymást követő eseményeit, jóllehet az események egymásra következését is látja. E titokzatos isteni látás misztérium az ember számára, de távoli hasonlóságáról mégis fogalmat alkothatunk, ha figyelembe vesszük, hogyan fogjuk fel a dallamot: a dallam egészét halljuk, s közben a hangok egymásra következését is felfogjuk.

Forrás: TURAY ALFRÉD - ISTENT KERESŐ FILOZÓFUSOK

Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
És ha Isten nemet mond
  2015-07-24 21:12:40, péntek
 
 
Link
Leith Anderson: És ha Isten nemet mond c.könyvéből

Istenem, miért?


Istenem, tulajdonképpen sohasem akarok tőled nemet hallani. Nem kérnék, ha nem reménykednék az igenben.

Ha nem mondasz igent, legalább azt magyarázd meg nekem, miért mon­dasz nemet? Segíts, hogy megértsem útjaidat és bölcsességedet. Értesd meg velem, egyszerű ember számára felfogható módon döntéseid bonyolult útjait

Én pedig bízni fogok abban, hogy Te mindig igaz vagy, még ha nem is ér­telek. Igyekszem nem kutakodni olyan válaszok után, amelyeket titokban akarsz tartani előttem: Elismerem, hogy nincs jogom olyan dolgokat követel­ni, amiket nem akarsz felfedni.

Nem követelek én részletes magyarázatot minden megtagadott imádságra, de segíts, hogy megértselek annyira, hogy ismerjem az okaidat és higgyem, hogy minden nemre jó okod van, még ha nem is fogom sohasem megtudni. Fi­ad, Krisztus nevében. Ámen.

Engedni Istennek

Bölcsebb vagy, mint valaha is fel tudom fogni. Te sohasem késel el. Te látsz minden részletet, és tudod, azok hogy illenek legjobban egymásba. Te mindig szeretsz. Köszönöm, hogy olyan türelmesen meghallgatod az imádságaimat. A leg­képtelenebb kéréseket is végighallgatod, és még csak el sem neveted magad. Még akkor is figyelmesen bánsz velem, amikor önző vagyok és sürgetlek. Hiszem, hogy Te tudod, mi a legjobb. Még ha gyakran úgy is imádkozom, mintha mindent jobban tudnék, és úgy hangzik imám, mintha én akarnám megmondani Neked, hogy mit kell tenni, szívem mélyén tudom, hogy hozzád képest senki sem vagyok. Kérlek, ne mondj igent ostoba imádságaimra. Kérlek, védj meg a tudatlanságomtól, a türelmetlenségemtől és az önzésemtől. Engedelmeskedni akarok nagyobb bölcsességednek és az általad rendelt időnek. Amennyire tőlem telik, jó szívvel elfogadom a nemet tőled, mert töké­letesen meg vagyok győződve arról, hogy mindig gondod van rám. Nagy vagy Uram, és kegyelmes.

Köszönöm, Uram. Ámen.

Uram, te mindig hűséges vagy

Istenem, csodálatos vagy. Hogy te mindörökké ugyanaz vagy, Hozzád egyre közelebb vonsz Mi, emberek pedig milyen bonyolultak és körülményesek va­gyunk!

Köszönöm, hogy mindegyikünket másnak teremtettél. Szeretek így élni. Bár vannak problémák, örülök, hogy mindnyájan eléggé különbözünk egymástól ahhoz, hogy egyéni imádságokat terjesszünk eléd, még ha időnként ellent is mondanak egymásnak.

Nem akarok én ellentmondó imádságokat eléd vinni. Sajnálom, hogy olyan gyakran önző kéréseim vannak. Elismerem, hogy imádságaimban szeretnék másokkal szemben nyerni, akik az ellenkezőjét kérik annak, amit én kérek. Kérlek, bocsáss meg az önzésemért, légy türelmes ellentmondásaimmal szem­ben és ajándékozz meg kegyelmeddel, hogy jobban tudjak imádkozni.

Ám érzem, hogy a legtökéletlenebb imádság is kedvesebb neked, minthogy többé ne imádkozzam attól való félelmemben, hogy hibázom. Kegyelmesen, türelmesen és együtt érző szeretettel teszed rendbe gyerekeid leglehetetlenebb imádságait is.

Bárcsak többet beszélgetnénk és szorosabb lenne a kapcsolatunk! Akkor is­merném az akaratodat, megsejteném érzelmeidet, felfognám gondolataidat, megtisztítanám imádságaimat és azt mondanám el imában, amit te akarsz, ahogyan Fiad is imádkozott. Ámen.

Istenem, utánad vágyom

Te vagy az, akire vágyom, Istenem. Többet jelentesz nekem az összes válasz­nál, amit kéréseimre valaha is adhatnál nekem. Szeretnélek jobban megismer­ni. Napjaim során újra és újra rólad gondolkodom. Örömmel fedezem fel, ho­gyan önthetem szavakba újra és újra, ki vagy. Örömmel ismerlek meg egyre jobban.

Kérlek, bocsásd meg, amikor ki akartalak használni. Elismerem, hogy gyakran úgy bántam veled, mintha téged teremtettek volna értem, és nem for­dítva. Sok imádságra emlékszem, amelyek kizárólag velem foglalkoztak és az­zal, mit szeretnék, és alig gondoltam rád vagy arra, hogy te mit akarsz. Egy­szerűen csak ki akartam préselni belőled, amit csak tudtam. Bocsáss meg!

Mindenekelőtt legyél Istenem! Közösségünkből, ami a szuverén úr és a szolga közössége, taníts imádkozni. Mutasd meg, mikor beszéljek és mikor hallgassak. Taníts meg örülni Neked és

közösségünknek a csendben. Segíts, hogy nagyobb örömet találjak abban, ha az történik, amit Te akarsz, és nem az, amit én kérek. Taníts meg azt kérni, amit Te szeretnél adni. Találjak na­gyobb gyönyörűséget a válaszodban, mint a kérésemben.

Bárcsak imádságaim igazi imádságok lennének! Ámen.

Istenem, szeretlek

Csodálatos Istenünk, neked a jó kapcsolatok nagyon fontosak. Gyűlölöd a bűnt, ami elválaszt tőled. Úgy szerettél, hogy elküldted a Fiadat, hogy rontsa le a minket elválasztó falakat. Hálát adok, hogy kész voltál szenvedni és meg­halni, hogy közösséged lehessen velem.

Most olyan közösséget szeretnék veled és másokkal, amilyet te akarsz.

Megvallom, hogy büszke és önző voltam. Önző kívánságaimat mások ba­jai elé helyeztem. Másokat eszközként használtam céljaim elérésére. Ez bűn. Kérlek, bocsáss meg nekem.

Mutasd meg, hol rosszak a kapcsolataim a családban, a munkahelyemen, a gyülekezetben és a városban. Segíts, hogy úgy szeressek másokat és úgy vi­szonyuljak hozzájuk, ahogyan te.

Ám a legjobban a Veled való jó kapcsolatra vágyom. Szeretlek. Bocsásd meg, ha azért akarok Veled jó kapcsolatot, hogy megkapjam Tőled, amit aka­rok. Mától kezdve Te vagy az életem és a szeretetem célja. A kéréseim teljesí­tésénél valami többért imádkozom Hozzád. Azt szeretném, ha imameghallga­tásaid barátságunk következményei, nem pedig az okai lennének.

Önmagadért szeretlek, nem csak ajándékaidért.

Szeretlek. Jézus nevében, aki az Út kettőnk között. Ámen.

Uram, ahogy te akarod

Mindenható Isten, Te teremtettél saját akarattal és tudod, hogy ez az akarat milyen erős tud lenni. Eldöntöm, hogy mit akarok és hogyan akarom. Olyan biztos vagyok abban, hogy igazam van, és megpróbállak meggyőzni, hogy azén akaratom legyen meg.

Elméletben tudom, hogy a Te akaratod sokkal jobb az enyémnél. Szívem mélyén mindenben a Te akaratodat szeretném tenni.

Az a baj, hogy akaratom nagyon gyakran útját állja a Te akaratodnak. Nem keresem az akaratodat mindenben, amit teszek. Sokszor vak és süket va­gyok, és nem hallom meg, nem látom, amit olyan világosan kijelentettél.

Őszintén szólva az akaratom nem fog eltűnni. Te teremtettél így, mindig meglesz bennem ez az erős akarat. Ma a Te akaratodat akarom választani, szívből szeretnék engedelmeskedni Neked. Segítségeddel keresni fogom a gon­dolataidat és én is azt fogom gondolni, amit Te. Akkor is engedelmeskedni fo­gok az akaratodnak, ha azzal jár, hogy le kell mondanom arról, amit valójá­ban akarok.

Hadd tanuljam meg minden döntésnél, hogy úgy imádkozzam, mint Fiad... nem úgy, ahogyan én akarom, hanem ahogyan Te! Ámen.

Türelem és bizalom

Nem vagyok mindig biztos magamban, Uram. Kétségeim vannak. Mindig si­etnem kell. Amikor imádkozom, azt szeretném, ha rögtön válaszolnál. Az a gondolat, hogy a ma elmondott imádságomra három hétig vagy akár három­száz évig sem kapok választ, nagyon elbátortalanít. Nem vagyok biztos abban, hogy milyen sokáig tudok várakozni.

És mások? Az én helyzetem viszonylag jó. De mi lesz azokkal, akiket állan­dó fájdalom gyötör? És a magányosakkal? És a koldusszegényekkel? Ha vá­laszthatnék, azt hiszem, inkább azt kérném, hogy most add meg nekik, amit kérnek, és engem várakoztass meg. Az én fájdalmam nem olyan nagy; nekem sok mindenem van; a kérdéseim várhatnak.

Nem, egyáltalán nem vagyok biztos magamban.

De biztos vagyok Benned. Valóban hiszem, hogy tudod, mit teszel. Minden elképzelésemen felül bölcs vagy. A Te órád ezer évet mutat, amíg az enyém egy percet, vagy egy percet, amikor én ezer évet látok. Te mindent tökéletesen ter­veztél meg. Terveid nem ártanak, hanem javunkra vannak. Pontosan tudod, mikor kell a válaszaidat hallanunk, és mikor kell megkapnunk.

Hogyan békítsem össze türelmetlenségemet a te gondoskodásoddal? Kér­lek, taníts meg rá. Biztass. Tegyél türelmessé. Ajándékozz meg kegyelmeddel, amely mindenre elég, ahogy megígérted.

Már előre örülök annak a napnak, amikor minden imádságunkra megkap­juk a választ. Addig pedig 100 százalékig megbízom Benned. Annak a nevé­ben, Aki teljesen Rád bízta magát. Ámen.

Istenem, mit tervezel?

Izráel, Illés, Pál, János és Jakab anyjának Istene, újra eléd hozom a kérésemet. Minden szót ismersz, amit el fogok mondani Neked, hiszen már hallottad. Tu­dod, mit fogok kérni, mielőtt még elmondanám. Mégis újra Hozzád jövök vele.

Lehet, hogy amit kérek, Neked nem lesz olyan fontos, mint nekem, de ezt nehezen tudom megérteni és elfogadni.

Amennyire tőlem telik, engedelmeskedem a döntésednek. Meg vagyok győ­ződve arról, hogy a legfontosabbat fogod megtenni, még akkor is, ha várnom kell, vagy el kell fogadnom a végleges nemet.

Uram, mi a célod, amikor nemet mondasz nekem? Mi az a nagyobb cél, amit el akarsz érni? Kérlek, adj olyan szemet, amely meglátja, amit Te látsz. Segíts, hogy én is azt kívánjam, amit Te. Taníts imádkozni azokért a dolgokért, amelyek listád tetején szerepelnek.

Nagyon szeretnék olyan alázatos lenni, mint Jézus. Arra kérlek, hogy te­gyél hasonlóbbá Krisztushoz. Jézus nevében. Ámen.

Istenem, látod a szívemet

Tiszta és tökéletes Istenem! Harcolok az indítékaimmal és nem mindig jól is­merem magam. Gyakran imádkozom úgy, hogy nem tudom, vajon a szívem tiszta vagy önző. Szükségem van a segítségedre.

Vizsgáld meg a szívemet. Fedj fel minden rossz indítékomat. Leplezd le a bűnömet és segíts, hogy mindent megvallják. Kérlek, bánj velem gyengéden. Adj bátorságot, hogy úgy lássam magam, ahogy te látsz.

Igazat adok neked abban, hogy nem kellett volna megtennem, amit tettem, és igazat adok abban, hogy meg kellett volna tennem, amit nem tettem meg. Indítékaim nagyon sokszor nekem kedveztek, és nem Neked akartam velük tet­szeni. Megvallom vétkemet és kérlek, bocsáss meg.

Elfogadom a bocsánatodat. Elhiszem, amikor azt mondod, hogy a kapcso­latunk jó és újra beszélhetnék veled. Tudom, hogy jót adsz, és ez minden mást jóvá tesz.

Most, Uram, teljes szívből hozom eléd kéréseimet azzal a kívánsággal, hogy tetszésedet találod bennem, és azzal a hittel, hogy meghallgatod az imádságaimat, ahogyan Jézus mondta. Ámen.

Uram, változtass meg!

Istenem, Te, aki nem változol, változtass meg!

Csodálom a következetességedet. Hálás vagyok azért az igazságért, hogy mindig ugyanaz vagy. Csak ámulok azon, hogy ugyanaz tudsz maradni, még­sem untatsz. Gazdag és sokoldalú vagy. Több oldalad van, mint bármely gyé­mántnak. Minden fénysugártól szebben ragyogsz. Te vagy a világ horgonya és életem erőssége.

Uram, olyan szeretnék lenni, mint amilyen Te vagy. Nem, inkább mégsem, nem akarok én Isten lenni. Csak azt szeretném, ha bennem a Te hasonlatossá­god válna láthatóvá. Változtass meg, űzz ki belőlem minden bűnt, és a Te jó­ságoddal tölts meg. Segíts, hogy mindent a Te szemszögedből lássak. Formálj át, hogy azt kívánjam, amit Te. Tegyél olyan eszközzé, amellyel eléred céljai­dat.

Ha addig várok, amíg minden szükséges változás végbemegy az életemben, mielőtt másokért imádkozom, ajkamról sohasem fogsz egyetlen közbenjáró imádságot sem hallani. Ezért most irgalmadat és kegyelmedet kérem a csalá­dom, a gyülekezetbe járók, a felelős vezetők, a szegények és nyomorultak, a betegek és szenvedők, az elveszettek és a lázadók és mindenki más életében, akiket a Szent Szellem eszembe juttat és a szívemre helyez.

Sohasem fogom teljesen megérteni, hogyan változtatsz meg emberi élete­ket, de mindenkit és mindent átadok neked, akinek változásra van szüksége. Tovább imádkozom, akár teljesülnek az életemben ezek az imádságok, akár nem. Bízom benned, hogy nagy jót teszel azoknak az életében, akiket ismerek és szeretek ... abban a meggyőződésben, hogy sokkal jobban ismered őket, mint én, és abban a hitben, hogy szeretteimet sokkal jobban szereted, mint ahogy én valaha is szeretni tudnám őket.

Krisztus nevében, aki átformálódásomat lehetővé teszi. Ámen.

Uram, újra hozzád jövök

Istenem, újra Hozzád jövök kérésemmel. Már sokszor hallottad tőlem ezt az imádságot. Minden elképzelhető módon kértelek már rá. Minden egyes alka­lommal nemet mondtál vagy csak hallgattál. Mégis ugyanazzal a kéréssel ho­zakodom elő. Nem adom fel. Újra és újra kérni foglak.

Kitartó imádságom nem hitetlenségből fakad, hanem a Beléd vetett hitem­nek a legnagyobb bizonyítéka.
Hiszem, hogy Isten vagy.
Hiszem, hogy bármit meg tudsz tenni.
Hiszem, hogy minden imádságomat hallod.
Hiszem, hogy a legjobbat akarod nekem.
Hiszem, hogy egyszer majd meghallgatsz.
Ám mégsem ezek a fő okaim arra, hogy imádkozzam. Azért kérlek újra és újra, mert Jézus mondta, hogy legyek állhatatos az imádságban. Azt mondta, hogy ne adjam fel, és én nem is adom fel.
Amíg világosan azt nem mondod, hogy hagyjam abba, minden nap kérni foglak.
Szeretlek és örömmel várom, mit fogsz tenni.
Jézus nevében. Ámen.

Uram, gyógyíts meg!

Atyám és Uram! Az Úr Jézus Krisztus nevében fordulok Hozzád, amely név minden név fölött való.

A Biblia rendelkezései iránti engedelmességből fordulok Hozzád. Beléd ve­tett hittel jövök Hozzád - teljes meggyőződéssel vallom, hogy meghallod, van hatalmad gyógyítani és csodákat tenni, és a végtelen szeretet és irgalom Iste­ne vagy.

Ismered minden ember problémáit és reményeit. Tudsz minden fájdalom­ról, daganatról, sebről, fogyatékosságról, feszültségről, betegségről, félelem­ről. Tudod, mit segíthet a gyógyszer és azt is tudod, mit akarsz tenni.

Jézus Krisztus nevében kérlek, gyógyíts. Állítsd talpra azokat, akik nagyon elcsüggedtek. Enyhítsd a fájdalmat, add vissza az egészséget. Gyógyítsd meg a betegséget, és bocsásd meg a bűnt.

Halld meg az imádságaimat! Halld meg gyülekezeted imádságát! Halld meg az elöljárók imádságait! Hallgasd meg azoknak a kéréseit, akik Hozzád jönnek segítségért és gyógyulásért! Hallgasd meg imádságainkat és érints meg gyógyító kezeddel!

Uram, nemcsak azt hiszem, hogy meg tudsz, hanem azt is, hogy meg fogsz gyógyítani. Megígérem, hogy nem tulajdonítom magamnak. Nem fogom azt mondani, hogy az imádságaim, egy emberi érintés vagy az olaj miatt gyógy­ultam meg. Azt fogom mondani, amiről tudom, hogy igaz - hogy egyedül Te fogsz talpra állítani és minden dicséret és dicsőség egyedül Téged illet.

Uram, gyógyítsd meg tanítványaidat. Jézus nevében. Ámen.

Miért mondtál nemet?

Hallgass meg, Uram! Az Úr Jézus nevében jövök Hozzád, hogy legfontosabb kérdésemet tegyem fel Neked. Miért? Miért mondtál nemet?

Rosszul tettem valamit? Akkor kérlek, mutass rá a bűnömre és megvallom azt. Tudom, hogy megbocsátasz. Bocsásd meg önzésemet, gőgömet, ellent­mondásaimat, hitetlenségből fakadó indítékaimat.

Megromlott a kapcsolatom valakivel? Mutasd meg, kit bánthattam meg. Segíts, hogy elmenjek hozzá. Taníts meg arra, mit tegyek, hogyan hozhatnám rendbe, gyógyíthatnám meg a kapcsolatot, és szerethetném azt az embert. Ajándékozz meg kegyelmeddel, hogy mindenkivel békességben élhessek.

Vagy Veled romlott meg a kapcsolatom, Uram? Megbántottalak valamivel?

Az bánt, milyen közömbös vagyok feléd? Vagy az, hogy olyan gyakran kiszo­rítottalak az életemből? Mit tettem, amit meg kell vallanom? Mit kellett volna tennem, amit nem tettem meg? Minden másnál jobban szeretném, hogy sem­mi se álljon közénk. Kérlek, Uram és Barátom, békíts ki minket egymással.

Vagy azt mondod nekem, hogy várjak? Akkor add nekem a türelmedet, hogy segítségével addig várjak, amíg el nem érkezik a megfelelő idő. Addig újra és újra imádkozhatok azért, amit a szívemre helyeztél?

Te valami egészen mást akarsz, Istenem? Amit én akarok, más, mint amit Te akarsz és fordítva? Engedelmeskedem az akaratodnak. Elfogadok mindent, amire azt mondod, hogy jó és helyes. Hiszek Benned, ezért azt is hittel foga­dom, bármi legyen a döntésed. Ne az én akaratom legyen meg, Atyám, hanem a Tied.

És ha nem is jön válasz, elfogadom a hallgatásod üzenetét is. Bizonyos te­kintetben ez lenne a legnehezebb, de én nem bírhatlak szólásra, vagy nem mondhatom meg Neked, mit mondj. Ha hallgatsz, még azt is hiszem, hogy ez a válasz is Tőled jön, Ámen.

Bölcs és jó Istenem!

Időnként nem könnyű kimondani, hogy bízom Benned. Nem adtad meg, amit annyira szerettem volna. Pedig olyan biztos voltam benne, hogy igent mondasz rá, mégis nemet mondtál. Amikor még reménykedtem, örökre véget vetettél neki.

Átérzed a fájdalmamat? Megérted, mit próbálok mondani neked? Figyelsz rám? Meghallgatod ezt az imádságot?

Már nincsenek szavaim sem. Hadd beszéljen a szívem a Te szívedhez!

Bízni akarok Benned. Adj több hitet. Egész súlyommal Rád támaszkodom. Ahol nem látom az utat, bízom Benned. Az életet úgy akarom megítélni, hogy ki vagy, és nem a tapasztalataim alapján. Bízom abban, hogy új reménységet és nagyobb hitet adsz.

Ha minden mást elveszítek, Te megmaradsz nekem. És tulajdonképpen egyedül Rád van szükségem.

Köszönöm, Úr Jézus. Ámen.


Velünk az Isten Link

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
Isten arca
  2015-07-22 01:51:55, szerda
 
  "Ha valaki az Isten arcát nem ismeri az elmélkedéseiből, az világi ténykedéseiben sem fog ráismerni, még akkor sem, ha a megbántottak szeméből tekint rá / Hans Urs von Balthasar /.

Az evilági-érzékelhető valóságot mindig szellemmel kell átvilágítani.

Így például, egy hegedűművész civilben muzsikált az utcán. Egyvalaki vette észre, milyen csodálatosan játszik. A többiek csak unottan nézelődtek...

Egy tapasztalt ökölvívó edző látott bokszolni egy kiskamasz srácot: ebből a gyerekből - ha akarja - új Papp Laci lehet!

Az Úr Jézus mindenben észrevette az Atya jelenlétét: boldog vagy Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ezt ki neked, hanem az én Atyám, aki a mennyben van / Mt 16.17/.

Vegyetek példát a hollókról. Nem vetnek, nem aratnak, nincs pincéjük, nincs kamrájuk, s az Isten táplálja őket. / Lk 12.24 /

Sokan gondolják, ha a véges-anyagi világon belül semmi nem feltétlen, miért kellene bármiből nagy ügyet csinálni?

Egy nőt megerőszakoltak , amit így kommentáltak némelyek: mással is megesett ez már ...
Aki viszont ismeri Jézus arcát, az komolyan veszi szent Pál felhívását: legyetek buzgók, az Úrnak szolgáltok / Róm 12.11 / !
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
Öt perc teológia: az „anonim keresztény” fogalma
  2015-07-22 00:55:27, szerda
 
 
LinkSzeretnék egy kis teológiát tanítani Nektek! Egy nyúlfarknyi kurzust ajánlok csupán, talán ha 5-6 perces, lerövidített traktátus: egyetlen argumentum. Hogy is kezdjem csak... Talán egy kérdésből érdemes kiindulni. Mit gondoltok: mi lesz a halál utáni sorsa, a jövője azoknak, akik nem keresztények? Vajon mindannyian automatikusan a pokolra jutnak? Avagy van valamilyen titkos esély számukra, hogy eljussanak a boldogító színelátásra? Vajon ők is üdvözülhetnek valamilyen rejtett úton és módon?

Vajon létezik egy sarok - még ha mégoly eldugott is - a paradicsomban a buddhisták, a hinduk és az iszlám követői számára? Na jó, lehet, hogy ezek túlságosan egzotikusan hangzó kérdések (bár ma már egyre kevésbé, ahogy a magyar nagyvárosokban is lassan egyre hétköznapibb eseménnyé válik a vallásközi találkozás), de mi a helyzet akkor az ateistákkal? A nyilvános hittagadókról beszélek, akik hátat fordítottak hitüknek, nem fizetik az egyházadót, esetleg már az egyházból is kiléptek (ha ugyan meg voltak keresztelve)! Mi lesz az ő örök sorsuk? A pokol mélységes feneke? És ha történetese amúgy jó emberek voltak, tisztességes életet éltek? Akkor is? És ha nem, akkor vajon hogyan lehet ,,utat készíteni nekik az üdvösségre", szóval ,,megnyitni számukra a mennyország kapuját"? (Mármint képletesen, szimbolikus nyelven szólva: szóval, teológiailag...)

Ez egy érdekesen hangzó kérdés, nem?! Hogy ne mondjam, egzisztenciális is: lényegbe vágó. Csak hogy rövid legyek, egyetlen teológiai fogalmat szeretnék most megtanítani nektek (már annak, aki nem ismeri): az ,,anonim keresztény" fogalmát. Létezik a ,,hivatalos keresztény", aki hozzátartozik a látható, intézményes egyházhoz - ez világos. Ám létezhet, s nyilvánvalóan létezik is olyan ember (ő volna az ,,anonim keresztény"), aki anélkül is, hogy valaha hirdették volna neki az evangéliumot, vagy kifejezetten tanították volna a keresztény hitigazságokra, Isten kegyelmében él. Lehetséges ez? Én azt hiszem, igen. Ott ugyanis, ahol egy emberi személy bizalommal elfogadja a sorsát (a betegségekkel és szenvedésekkel, az örömökkel és ünnepekkel, a derűs és kemény napokkal együtt), aki próbálja megtenni a tőle telhetőt (ami persze nem megy Isten kegyelme nélkül), igazságosan cselekszik, szereti felebarátját és hűen követi a lelkiismeretét; nos, az ilyen ember megvalósítja azt, amit ,,hitnek, reménynek és szeretetnek" nevezünk, és emiatt elmondható róla, hogy ,,megigazult", vagyis olyan ember, akiben Isten szent lelke él és aki által Ő cselekszik. Nos, az ilyen ember hitünk szerint halála után közvetlenül találkozik Istennel, azaz az üdvösségre jut. Ezt nem én mondom, hanem a II. Vatikáni zsinat tanítja. Bár a zsinat nem használja az ,,anonim keresztény" kifejezést, de a szavak nem is olyan lényegesek: végül mégiscsak erről van szó.

Számomra - mi tagadás - ez jó hír! Mindenek előtt azért, mert így nem kell féltenem a számomra kedves embereket, akik nem tartoznak a kereszténység ,,nyájához" (mondjuk, mert az intézmény szintjén nem tartoznak hozzá); és nem kell féltenem azt a kilencszázmillió hindut, háromszázötvenmillió buddhistát, egymilliárdháromszázmillió muszlimot stb. sem, akik nem követik (látható módon) Jézus Krisztus útját. Isten nagyobb a szívünknél, ő fogja - általunk nem ismert utakon is - megtalálni az utat számukra az üdvösségre, ha úgy látja alkalmasnak...

Amikor Afrikába mentem, ott elég sok nem kereszténnyel is találkoztam. XXI. századi misszionáriusként azonban nem úgy gondolkoztam róluk, hogy ,,most végre elhoztam hozzátok Istent"; hiszen Isten - mint hiszem és tapasztaltam - már régóta ott volt velük az én érkezésem előtt is. Legfeljebb nem tudták őt még olyan pontosan néven nevezni, mint én, hogy Jézus Krisztusról van szó.


http://jezsuita.blog.hu/

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Úr az Isten  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 1499
  • e Hónap: 3794
  • e Év: 8260
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.