Regisztráció  Belépés
naca1022.blog.xfree.hu
"..Leginkább a pillangóhoz hasonlítok. Ha megpróbálsz birtokolni, kisiklok a kezeid közül. Ám ha szabadon engedsz, örökké hozzád repülök majd.." . Naca
1969.10.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Torták
  2009-12-06 07:03:58, vasárnap
 
 
Puncstorta

Hozzávalók: kerek tortaformában sütött piskóta, 4 ek. rum, 1 dl tej, 1
tojás, 15 dkg porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 dl erős feketekávé, 10 dkg vaj,
5 dkg durvára vagdalt dió, 6-7 dkg mazsola, 5 dkg málnalekvár. Tetejére:
20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 3 ek. málnaszörp, 2 dl tejszín
Elkészítés: A torta tetejéről levágunk egy kétcentis lapot, a belsejét
kanállal kikaparjuk úgy, hogy 1,5-2 centi széles pereme maradjon a
tortának, majd meglocsoljuk a tejjel elkevert két evőkanálnyi rummal. A
kivájt törmeléket elmorzsoljuk. A tojást elkeverjük a porcukorral, a
kakaóval, kávéval, és vízfürdő felett, állandó keveréssel besűrítjük.
Miután levettük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, öt deka
mazsolát, a diót és a maradék rumot. Ezt a tölteléket visszaszedjük a
torta üregébe, ráhelyezzük a korábban levágott piskótalapot, megkenjük a
felforrósított lekvárral, és másnapig hideg helyre tesszük. Másnap a
porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével, megfestjük a szörppel, s
ezzel a mázzal bevonjuk a tortát. Tejszínhabrózsákkal, mazsolával
díszítjük.

Kongó-torta

Hozzávalók: kerek piskótatorta, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, kevés tej, 1
tk. vaníliaaroma, 5 dkg csokoládé, 5 dkg őrölt mandula, 0,5 dl tejszín,
10 dkg szeletelt mandula, 2-3 ek. gyümölcsíz, 7 dkg kockacukor
Elkészítés: A Somogy kockánál leírtak szerint elkészítjük a vajkrémet,
mogyoró helyett olvasztott csokoládéban elkevert tejszínes, mandulás
krémmel ízesítjük. A piskótát három lapra vágjuk. A kockacukrokat
világosbarnára olvasztjuk, pirítjuk, s vékonyan rákenjük a
piskótalapokra. Ezután a krémmel is megtöltjük a szeleteket, s egymásra
helyezzük őket. A torta oldalát forró gyümölcsízzel körbekenjük, majd
megszórjuk a pörkölés előtt cukros vízben megforgatott
mandulaszeletekkel.

Somogy kocka

Hozzávalók: tepsiben sütött piskótalap, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor,
kevés tej, 1 tk. vaníliaaroma, 15 dkg mogyoró, 7 dkg cukor Elkészítés: A
piskótát három egyforma lapra vágjuk. A szobahőmérsékletű vajat
keverőtálba tesszük, és robotgép közepes fokozatán habosra keverjük.
Hozzászitáljuk a porcukrot, s tovább keverve beletesszük az aromát s a
tejet (ez se legyen hideg!). Végül a darált mogyoróból is tíz dekát. A
tortalapokat megkenjük a mogyorós vajkrémmel, a tetejét megszórjuk
durvára tört pörkölt mogyoróval.
 
 
0 komment , kategória:  Süteményreceptek  
Havas hegycsúcs
  2008-11-27 20:24:16, csütörtök
 
 
Barna rész: 0,5 kg darált keksz, 3 tojás sárgája, 5dkg kakaó, 20 dkg vaj, 2 csapott ek. porcukor, pici rum (csak annyi, hogy éppen összeálljon a massza, ne legyen lágy!).

Fehér rész: 3 tojás fehérjéből vert kemény habhoz 2 púpozott ek. porcukrot teszünk lassan, majd 30 dkg kókusz.

Elkészítés: Citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük folpack-kal, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát, jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját és kivesszük.

Ennyi az egész, az összeállítás nagyon egyszerű, a formázás már időigényesebb, de szerintem nagyon egyszerűen elkészíthető és mutatós süti.

 
 
0 komment , kategória:  Süteményreceptek  
Sakktorta
  2008-11-27 20:17:37, csütörtök
 
  Hozzávalók:

A sárga tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor.



A barna tésztához:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor

Barack lekvár

A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáadom. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába. Utána a barna tésztát elkészítem ugyan úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá.

A formákat ki kell kenni olvasztott vajjal és egy kevés liszttel megszórni, a masszát a képen látható módon nyomózsákkal a formákba tölteni. A kész lapokat ki kell hűteni és utána lekvárral megkenni, a felső rész tetejét is lekvározni, csokival behúzni.



 
 
0 komment , kategória:  Süteményreceptek  
Csokifüggelék
  2008-11-27 19:19:57, csütörtök
 
 
Hozzávalók:

25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1/2 cs. vaníliáscukor
5 dkg kakaópor
5 dkg finomliszt
7 dkg darált-pörkölt mogyoró(használhatunk diót, mandulát is)

Elkészítés:

Az elkészítés nagyon egyszerű. Kezdjük azzal, hogy egy serpenyőben vagy lábosban felolvasztuk a margarint, majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliáscukrot, a lisztet és a kakaóport. Még a lángon hagyva jól összekevergetjük a hozzávalókat. Ezután levesszük a tűzről, és ha egy kicsit meghűl, beletesszük az óvatosan megpirított mogyorót. Kis formákba öntjük a masszát, és hideg helyre tesszük. Amikor megkeményedik, könnyen kivehető a formából. csomagolhatjuk díszes fóliába, és cérnával átkötve a fára akaszthatjuk, de tálba téve is finom csemege.

Tanácsok:

Nálam régi bevált módszer, hogy előző évről mindig elteszem az adventi csokinaptár műanyag belső formatartó részét. Ilyenkor nagyszerűen bele lehet abba kanalazni a masszát.
 
 
0 komment , kategória:  Süteményreceptek  
Házi krémes
  2008-11-27 19:13:46, csütörtök
 
 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg ráma, 1csipet só, 1 tojássárgája, 1 tejföl.A krémhez 4vaniliapuding, 9 tojásfehérje, 28 dkg cukor.
Elkészítés: A lisztet a rámát a tojássárgáját és a sót összegyurjuk egy kis tejföllel.1 órát pihentetjük.Két lapot sütünk.4 vaniliapudingot 10 dkg cukorral és 2 dl vizzel elkavarjuk.8 dl vizet fözünk, ebbe belefözzük a pudingot.9 tojásfehérjéből, 18 dkg cukorral kemény habbot verünk.Összekavarjuk a pudinggal és 2-3 percig fözzük és lassan kavarjuk.Forrón a két lap közé tesszük.Jól letakarjuk, hogy a gőzben megpuhuljon.

 
 
0 komment , kategória:  Süteményreceptek  
Karácsonyi fatörzs
  2008-11-27 19:06:27, csütörtök
 
  1 db üres piskótatekercs
4 ek. lekvár(én meggyet szoktam használni)
5 dkg mazsola
10 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
10 dkg étcsokoládé
1 db narancs
25 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
3 ek. rum(vagy aroma)
5 dkg dió
Elkészítés: A piskótatekercset óvatosan szétterítjük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A porcukrot habosra kavarjuk a tojássárgákkal,majd gőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Utána hagyjuk, had hüljön. Közben a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A megmosott narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és átszűrjük.
A margarint habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, az olvasztott langyos csokival, és a narancshéjjal és narancslével. Ha kész, apródonként hozzádolgozzuk a tojáskrémet és végül a rumot. A mazsolát lecsepegtetjük, a diót durvára vágjuk. A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, majd rászórjuk a diót és a mazsolát. Feltekerjük szorosan, és bevonjuk a maradék krémmel. Ezután még ízlés szerint díszíthető dióval, pisztáciával...
 
 
0 komment , kategória:  Süteményreceptek  
Karácsonyi habkarika
  2008-11-27 18:53:46, csütörtök
 
 
3 tojásfehérje
1 tk citromlé
15 dkg cukor
színes cukor
egyéni díszítőkellékek
Elkészítés: 3 tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 15 dkg cukrot apránként belekeverünk és addig verjük tovább, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 6 cm átmérőjű) karikákat spriccelünk. Tarka cukormorzsával megszórjuk, néhány órán át száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 100-120 C, gázsütőnél 1-2-es fokozat, sütési idő: 120-140 perc.
A karikákat konyhai rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint ételfestékkel színezett porcukormázzal, süteménydíszekkel, tarka szemcsés cukorral díszítjük.
A száradás és hosszú sütés miatt ennyi az ideje.
De az összeállítás 10 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Süteményreceptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 474 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 77
  • e Hónap: 2659
  • e Év: 19836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.