Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 368 
Mai Ige: Jézus Krisztus hív és vár!
  2021-11-03 08:13:54, szerda
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Merj újra szeretni!
  2021-10-05 13:28:14, kedd
 
  MERJ ÚJRA SZERETNI!

Annyi kihívás és kihívást jelentő ember tölti meg az elménket kétellyel,
frusztrációval és keserűséggel!

Csodára van szükséged?

Áttörésre vágysz?

Isten annyi mindent tartogat a számodra!

Nem véletlen, hogy ezt most olvasod!

Az itt található 21 nap üzenete egy

Istentől való lehetőség a gyógyulásra. LinkLink Link

 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Sírásunk nevetésre fordúl
  2019-09-29 14:50:09, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Vigyázz jobban magadra!
  2019-03-08 20:24:16, péntek
 
  ,,Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben!" (1Korinthus 6:20)

Ha nem viselsz gondot a testedre, akkor lehet, hogy hamarabb mégy a mennybe, mint tervezted. A Biblia azt mondja, hogy dicsőítsük Istent testünkben (ld. 1Korinthus 6:20). Hogyan tegyük ezt?

1) Változtass az étkezési szokásaidon! Sokan rossz indítékból esznek: stressz, unalom, fáradtság, harag, depresszió vagy alacsony önértékelés miatt. Igyekezz a gyökerénél kezelni a problémát! Ha kevés gyümölcsöt, zöldséget és rostot eszel, az árt az egészségednek. Gyakorolj önuralmat! ,,Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt" (Galata 5:24).

2) Kezdj el mozogni! A titok nyitja, hogy lassan kell kezdeni. Menj lépcsőn a liftezés helyett, ne menj autóval oda, ahová gyalog is elérsz, labdázz a gyerekeiddel tévénézés helyett! Isten mozgásra tervezte a testedet, és ez nem azt jelenti, hogy reggelente megteszed azt a pár lépést az autódtól az íróasztalodig. Ha heti háromszor fél órát tornázunk, az csökkenti a vérnyomást és a stresszt, és jó közérzetet teremt. Rajta, kezdj hozzá!

3) Feküdj le időben! Tony Jenkins lelkész a háziorvosánál érdeklődött, hogy mit lehetne tenni felesége horkolása ellen. ,,Annyira zavarja önt?" - kérdezte az orvos. ,,Nem csak engem - felelte Jenkins -, az egész gyülekezetet!" Komolyra fordítva a szót: szükségünk van nyolc óra alvásra. Lehet, hogy valahogy kibírod kevesebbel is, de valóban úgy akarsz élni, hogy ,,valahogy kibírod"? A zsoltáros azt mondta: ,,Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget." (Zsoltárok 127:2). Tehát kapcsold ki a tévét és a számítógépet, és feküdj le időben! A mai üzenet számodra ez: törődj jobban az egészségeddel!

Bob Gass * Mai ige
Link


"MINDAZÁLTAL SEM FÉRFIÚ NINCS ASSZONY NÉLKÜL, SEM ASSZONY FÉRFIÚ NÉLKÜL AZ ÚRBAN. MERT AMIKÉPPEN AZ ASSZONY A FÉRFIÚBÓL VAN, AZONKÉPPEN A FÉRFIÚ IS AZ ASSZONY ÁLTAL, AZ EGÉSZ PEDIG AZ ISTENTŐL" -
1 KOR. 11:11-12
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Az önfegyelem titka (4)
  2019-03-03 09:05:26, vasárnap
 
  ,,Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem." (Filippi 4:13)

Hidd el, hogy meg tudsz változni! A viselkedésedet a hited irányítja. A gondolkodásmódod meghatározza az érzéseidet. Márpedig, ha egy érzés elég erős, akkor meghatározza a cselekedeteidet.

Annak is igaza van, aki azt mondja: ,,nekem ez nem megy", és annak is, aki azt mondja: ,,képes vagyok rá." A legtöbbször önmagunkat hozzuk vesztes helyzetbe azzal, amit mondunk.

A szavaink megerősítik hitünket vagy tévhiteinket. Péter első levelében Isten háromszor emlékeztet, hogy legyünk józanok és gyakoroljunk önfegyelmet. Miért? Mert a józan, tiszta értelem elengedhetetlen az önfegyelemhez.

Isten hatalmat adott nekünk gondolataink felett, hogy ez által változtassunk szokásainkon. A Róma 12:2 azt mondja, hogy kemény munkával vagy akaraterővel változzunk meg? Nem. Azt írja, hogy értelmünk megújulásával.

Amikor önfegyelmed próba alá kerül, meg kell töltened elmédet Isten ígéreteivel. Íme, egy: ,,emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni" (1Korinthus 10:13).

Hinned kell Istennek, amikor azt mondja, hogy van kiút számodra! Pál azt írja: ,,mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem."

Ez azt jelenti, hogy igenis meg tudsz változni. Hagyd abba, hogy eleve a kudarcra készülsz azzal, hogy kritizálod önmagadat: ,,Én semmire se vagyok jó! Képtelen vagyok a kezembe venni életem irányítását."

A nyaggatás nem segít - sem neked, sem másoknak! Inkább mondd azt: ,, minden lehetséges annak, aki hisz (Márk 9:23), és én hiszek!"

Bob Gass - Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Erősítsd a hitedet! (3)
  2019-02-25 11:08:50, hétfő
 
  ,,Ha félek is, benned bízom!" (Zsoltárok 56:4)

A hit olyan, mint az izmaink - a gondok talán megterhelik, de végeredményben erősítik azt. Dávid megértette ezt az igazságot. Ellenségei folyton üldözték. Bár Sámuel próféta már felkente őt Izráel királyává, a trónt még Saul birtokolta.

Dávid azonban ahelyett, hogy hitét vesztette volna, továbbra is bízott Isten ígéretében, és kijelentette: ,,Tudjátok meg, hogy az Úr csodákat tesz hívével! Meghallgat az Úr, ha hozzá kiáltok." (Zsoltárok 4:4).

Amikor a filiszteusok fogságába került, így imádkozott: ,,Ellenségeim szüntelenül bosszút lihegnek, sokan támadnak rám kevélyen. Ha félek is, benned bízom!" (Zsoltárok 56:3-4).

Amikor egy barlangban bujkált Saul féltékeny haragja elől, azt mondta: ,,szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem" (Zsoltárok 57:2).

A harmadik században Nolai Szent Félix üldözői elől menekülve egy barlangban rejtőzött el. Történetesen egy pók hálót szőtt a barlang szűk bejáratába, ettől az úgy nézett ki, mintha hónapok óta nem járt volna ott senki, így az üldözők továbbmentek.

Amikor Félix újra előjött a napvilágra, kijelentette: ,,Istennel a pókháló is fal, Isten nélkül a fal is csak pókháló." Jézus azt mondta, hogy az életben gondjaink lesznek, az emberek csalódást fognak okozni, sőt, te magad is csalódni fogsz önmagadban.

Néha olyan dolgok miatt kerülsz egy barlangba, amit te tettél, máskor olyan körülmények miatt, melyek felett nincs hatalmad. De mivel Isten veled van, bátran mondhatod: ,,Ha félek is, benned bízom!"

Bob Gass * Mai Ige
Link 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Erősítsd a hitedet! (1)
  2019-02-23 20:29:40, szombat
 
  ,,Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek." (Zsidók 11:2)

,,A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek." (Zsidók 11:1-2).

A zsidókhoz írt levél 11. részében felsorolt hithősök nem voltak tökéletes emberek távolról sem. Nóé hitt Istenben, megépítette a bárkát, és megmentette a családját. De nem sokkal azután, hogy kijött a bárkából, leitta magát.

Ábrahámot úgy ismerték, mint aki ,,Isten barátja", de hazudott és a feleségét is veszélybe sodorta azért, hogy a saját életét mentse.

Amikor Isten azt mondta Sárának, hogy kilencven éves korában fiút fog szülni, Sára nevetett -- valószínűleg te is nevettél volna.

És mi a helyzet Józseffel? Börtönviselt rabszolga volt, mégis Egyiptom kormányzója lett. Vagy ott van Ráháb, a prostituált; valószínűleg nem engednénk, hogy a gyülekezetünk énekkarában énekeljen, Isten mégis a hithősök közé sorolja.

Na, és Jákób? Aki kijátszotta a bátyját és rászedte az apósát, hogy meggazdagodhasson? Te kötnél üzletet ilyen emberrel? Aztán ott volt Dávid király, aki egy nőügy miatt gyilkosságra vetemedett és közbotrányt okozott.

Még Gedeon és Sámuel, a két nagy lelki ember is kudarcot vallott a gyermeknevelésben, mert fiaik letértek a helyes útról.

Mindannyian éppen olyan emberek voltak, mint te. Ingadoztak, megtántorodtak, hibáztak és kudarcokat éltek át. Csak azért tettek szert hírnévre, mert hittek Istenben, és Isten megjutalmazta hitüket -- és ezt megteszi veled is, ha hiszel, ha megbízol benne.

Erősítsd a hitedet! (1)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
A házasság szövetsége (4)
  2019-02-14 12:42:55, csütörtök
 
  ,,De ti is, mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét." (Efezus 5:33)

Pál azt írja: ,,az asszony pedig tisztelje a férjét." Észrevetted, hogy felszólító módot használ? Ez isteni parancs, nem javaslat, nem olyan kérdés, mely megbeszélés tárgyát képezheti. Figyeld meg azt is, hogy a Biblia nem azt mondja, hogy az asszony ,,szeresse" a férjét, hanem azt, hogy ,,tisztelje".

De férfiak, mielőtt elfoglalnátok a trónt, és parancsokat kezdenétek osztogatni, ne feledjétek: ez azt jelenti, hogy tiszteletre méltónak kell bizonyulnotok! A tisztelet azt jelenti, hogy nagyra becsüljük, értékeljük a másik embert.

Amire egy feleségnek szüksége van, az a férj szívében található; amire egy férjnek szüksége van, az a feleség fejében található. A férjnek szüksége van a felesége tiszteletére az önbecsülése miatt.

,,Nem fogom az egóját hizlalni" - mondod. Ez olyan, mintha a férjed azt mondaná: ,,nem fogom a szívedet táplálni." A férfiak arra vágynak, hogy az egójukat táplálják. Ha ezt nem teszed meg, akkor sebezhetővé válik, és máshol fogja keresni azt, ami az önbecsüléséhez szükséges.

Isten úgy teremtett, hogy feleségként képes legyél egészséges módon táplálni férjed önbecsülését azzal, hogy tiszteled és értékeled őt. Semmi sem veszélyesebb egy házasságra, mint a tiszteletlenség.

Ha egy férfi nem érzi, hogy tisztelik, akkor vagy fellázad, vagy eltávolodik, vagy passzívvá válik. Isten két egyszerű szabályt adott a sikeres házassághoz. Az első, hogy a férj szeresse a feleségét, a második, hogy a feleség tisztelje a férjét. Ha Isten törvényei szerint működtök, akkor isteni eredményt fogtok kapni. Tehát, ha szeretnéd Isten áldásait látni a családodban, kezdj el így élni!

Bob Gass * Mai Ige
Link 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
A házasság szövetsége (1)
  2019-02-13 14:52:55, szerda
 
  ,,A házasoknak pedig nem én parancsolom, hanem az Úr..." (1Korinthus 7:10)

Akkor van Isten áldása egy házasságon, ha a házasfelek az ő törvényei szerint élnek. Ahhoz, hogy védelmét, békességét és bőségesen kirendelt gondoskodását élvezhessétek, követnetek kell az ő utasításait. Előfordulhat, hogy valamin órákig vitatkoztok, de megoldást nem találtok, míg ha követtétek volna Isten törvényeit, akkor a vita perceken belül lezárulhatott volna.

Sőt, mindkét fél elégedett lett volna a végeredménnyel. Ha az autód elromlik, visszaviszed az autókereskedésbe. Miért? Mert ők adták el neked, és ők tudják, hogyan kell megjavítani. A házasságot Isten találta fel. Ha tehát kapcsolatotokban gondok támadnak, bölcsen teszitek, ha Istennel beszéltek róla, mielőtt egymással beszélnétek.

Ha pedig azzal a hozzáállással köttök házasságot, hogy: ,,ha nem működik, legfeljebb majd elválunk", akkor Isten Igéjével ellenkező irányba haladtok. Pál azt írja: ,,A házasoknak pedig nem én parancsolom, hanem az Úr, hogy az asszony ne váljon el a férjétől.

Ha azonban elválik, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön ki férjével! A férj se bocsássa el feleségét!" (1Korinthus 7:10-11). Igen, vannak elfogadható okok a válásra, de ezek a kivételek, nem pedig a szabály! Nemrégiben egy hollywoodi sztár milliókat költött az esküvőjére, aztán két hónappal később elvált a férjétől, mert ,,nem illettek össze". Amikor kimondod: ,,míg a halál el nem választ", Isten előtt mondod ki a szavakat, tehát vedd komolyan!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Minden gyermek különleges
  2019-01-27 20:14:05, vasárnap
 
 

,,Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek." (Jeremiás 1:5)

Vajon egy gyermek már összetett személyiséggel jön a világra, vagy üres lapként, melyet majd a tapasztalatok írnak tele? Régen a viselkedéslélektan kutatói azt hitték, hogy az újszülöttek nem rendelkeznek személyiségjegyekkel és érzelmi beállítottsággal.

Úgy tartották, hogy kis személyiségüket teljes egészében azok a tapasztalatok formálják, melyek a következő években érik őket. A legtöbb szülő azonban ezt másként tapasztalta. Minden két- vagy többgyermekes anya meg van győződve arról, hogy mindegyik gyermeke egyedi személyiséggel rendelkezik - másként érez, másként reagál már az első pillanattól, amikor édesanyja a karjába veszi.

Most, sok évnyi kutatás után számos fejlődéslélektani szakértő elismeri, hogy az anyáknak van igazuk. Egy fontos kutatás kilenc jellemzőt azonosított be, melyek az egyes csecsemőknél különböztek, ilyenek például a hangulatingadozás, a tevékenységi szint és a reakciókészség. Azt is felfedezték, hogy az egyes gyermekek közötti különbség jellemzően a későbbi életkorban is megmaradt.

Igen, a kisbabák végtelen sok olyan dologban különböznek, melyek meghatározzák személyiségüket, emberi mivoltukat. Ha nincs két egyforma hópehely, ha minden homokszem különböző, akkor értelmetlen az a feltételezés, hogy a gyermekek futószalagon készülnek egyforma mintára.

Nem tagadjuk a környezet és az emberi hatás fontosságát személyiségünk és gondolkodásmódunk formálódásában, de az is kétségtelen, hogy a földön minden ember egyedi és megismételhetetlen teremtmény már az élete első pillanatától kezdve. Ahogy Isten Jeremiásnak mondta:

,,Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek:" Ezt neked is tudnod kell gyermekeidről!

Bob Gass * Mai Ige
Link

 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 368 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 168 db bejegyzés
Összes: 9452 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 690
  • e Hét: 16259
  • e Hónap: 43837
  • e Év: 138305
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.