Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/62 oldal   Bejegyzések száma: 619 
Kiflifelfújt
  2013-12-22 10:38:09, vasárnap
 
 

Link



Hozzávalók

8 db kifli
10 dkg vaj
4 tojás
2 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg tejben áztatott mazsola

Elkészítés

A kifliket karikára vágjuk. Egyharmad részüket kivajazott tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a mazsolát,
a megmaradt vajat, és habverővel jól elkavarjuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és amikor a tej teljesen kihűlt, óvatosan hozzákeverjük. Egyharmadát ráöntjük az első réteg kiflire, betakarjuk újabb sor kiflikarikával, majd a massza megmaradt felével beborítjuk a második réteg kiflit.
A tetejére szórjuk a maradék kiflit, és rácsurgatjuk a maradék habos öntetet.
A sütőt 180 fokra melegítjük, és a felfújtat addig sütjük, míg a felső réteg is megszilárdul.



















SZUROMI ESZTERNEK KÖSZÖNÖM!Link
 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Kókusztekercs
  2013-12-16 10:44:33, hétfő
 
 

Link



Hozzávalók:

50 dkg háztartási keksz
5 ek kakaópor
3 ek baracklekvár
1 ek rum
5 dkg vaj
5 ek porcukor
Kb. 3 dl tej
Fél üveg magozott meggy
Fél csomag kókuszreszelék

A háztartási kekszet ledaráljuk vagy késes robotgépben morzsára őröljük. Összekeverjük a puha vajjal, kakaóporral, porcukorral, tejjel, a lekvárral és rummal. A tejből először 2 dl öntsünk bele, a többit úgy csorgassuk hozzá gyúrás közben, hogy a megfelelő állagot kapjuk.

A meggyet lecsepegtetjük. Nedves tenyérrel diónyi adagot ellapogatunk a tenyerünkben, beleteszünk egy darab meggyet, majd az oldalát felhajtogatva gombócot formázunk. Végül meghempergetjük a kókuszreszelékben. Másnapig hűtőbe tesszük, hogy kicsit megkeményedjen.

A töltelékhez:

20 dkg vaj
25 dkg porcukor
Fél vanília kikapart magjai

A külsejére:

5 dkg kókuszreszelék

A kekszes részt a leírtak szerint elkészítjük. A lágy vajat a porcukorral, vaníliával simára keverjük.

A kekszes részt egy deszkán kiterítjük, rákenjük a cukros vajat. Feltekerjük (ha leragad, késsel megemeljük). A kókuszt rászórjuk a deszkára, alaposan meghengergetjük benne a tekercseket, közben tömörítjük. Pár órába hűtőbe tesszük, fél-egycentisre szeletelve tálaljuk.






























SZUROMI ESZTERNEK KÖSZÖNÖM!Link
 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Meggyes csokis sütemény
  2013-12-14 14:16:58, szombat
 
 

Link



Hozzávalók

2 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál kakaópor
kevés só

A krémhez:

4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
csokimáz, a tetejére

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pu­ha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgoz­zuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük. A meggylében a cukor­ral megfőzzük a pudingo­kat.

Ha kihűlt, belekever­jük a puha vajat, és össze­dolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejé­re kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül.




 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Mandula Süti
  2013-12-13 12:55:26, péntek
 
 

Link



Hozzávalók a tésztához:

20 dkg porcukor
25 dkg vaj
40 dkg liszt
20 dkg darált dió
1 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum

Töltelék készítéséhez:

3 evőkanál liszt
3 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Ízlés szerint rum- vagy mandulaaroma

Elkészítés:

Először is keverjük ki habosra a vajat a porcukorral, a lisztet keverjük össze a kakaóporral és fahéjjal, majd adjuk hozzá a darált dióval együtt, rummal ízesítsük, dolgozzuk jól össze tésztát.
Ha kész van, akkor rakjuk fóliába, és pihentessük 1-2 órán át hideg helyen. A pihentetet tésztát a margarinnal kikent sütőformákba simítjuk, 180 fokos sütőbe megsütjük.
Amíg a tészta sül, addig kikeverjük a tölteléket. A lisztet kevés hideg tejjel csomó mentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a porcukorral, mandulaaromával, rumaromával kikevert vajat. A mandulákat miután kihűltek kettesével töltsük meg.

































SZUROMI ESZTERNEK KÖSZÖNÖM! Link
 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Karácsonyi sütemény
  2013-11-30 08:32:53, szombat
 
 

Link




Hozzávalók :

250 g liszt
2 tojás
60 g cukor
180 g tej
30 g vaj
1 csomag száraz élesztő

Töltelék:

Nutella
2 evőkanál tej

Elkészítés:

keverjük össze a lisztet az adjuk élesztővel és a cukrorral , és vájjunk egy lyukat a tészta közepén , adjuk hozzá az enyhén felvert tojást, majd adjuk hozzá lassan a tejet és az olvasztott vajat, dolgozzuk össze annyira, hogy egy lágy állagú tésztát kapjunk. Kelesztő tálban langyos helyen kelesszük, míg a térfogata a duplájára nem nő.
Osszuk a tésztát 4 egyenlő részre ,hajtogassuk háromszögekre , a háromszögeket nutellával kenjük , és egymást fedve hajtogassuk a tepsibe az ábrán látható módon. ha behajtogattuk a nutellával kent háromszögeket, még vagy 30 percig hagyjuk kelni, majd a tetejét bekenjük langyos tejjel, és
sütjük körülbelül 25/30 percen át 180 fokkal.





















LinkSZUROMI ESZTERNEK KÖSZÖNÖM A RECEPTET!
 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Zebratorta csokis krémmel
  2013-08-23 11:26:31, péntek
 
 

Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás
30 dkg porcukor
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
37 dkg liszt
1 csomag sütőpor (10 gr)
2 púpozott evőkanál kakaó

A krémhez:

4 db tojás
20 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
3 evőkanál rum
2 dl tejszín felverve

A díszítéshez:

olvasztott csokoládé
tejszínhab
eper

Elkészítés:

A tésztához a 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 evőkanállal többet teszünk).

Tortaformába töltjük az alábbiak szerint: a tortaforma közepébe csurgatunk 2 evőkanál világos masszát, majd rá 2 evőkanál kakaós masszát, s így tovább, amíg elfogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez fémüstbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, elkeverjük. A csokit megolvasztjuk. Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralunk, majd rátesszükm az edényt, és gőz fölött habosra keverjük a tojáskrémet. A gőzről levéve beledolgozzuk az olvasztott csokit és a rumot, majd teljesen lehűtjük. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.

A zebrapiskótát 3 lapba vágjuk, és megkenjük a krémmel. A tetejére is teszünk krémet, majd behűtjük. Közben elkészítjük a habot, felspricceljük vele a tortát, és a közben csokiba mártott eperrel és olvasztott csokival díszítjük.





Link


 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Zsírban sült máj
  2013-08-23 11:22:31, péntek
 
 

Hozzávalók:

20-25 dg libazsír,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl tej,
kacsamáj.

Elkészítése:

A tejbe beleteszed a felszeletelt fokhagymát és a kacsamájat. 1-2 órát hagyod állni benne. Utána felforrósítod a libazsírt, óvatosan bele eresztred

a kacsamájakat, - vigyázz, mert spriccelhet -, 3-4 percig nagy lángon sütöd, megforgatod, és amikor már pirosas mindkét fele, akkor kis lángra teszed és még 8-10 percig sütöd. Ennyi idő alatt feltehetően átsül. Szúrd meg hústűvel, ha nem ereszt levet kész. Tedd egy kisebb jénaiba, öntsd rá a zsírját, lehetőleg fedje be a zsír a májat, akkor sokáig eláll, majd tedd be a hűtőbe. Újhagymával, friss ropogós kenyérrel 10 ujjatokat fogjátok nyalogatni utána.





Link



 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Viharsarki húsgombócleves
  2013-08-23 11:16:24, péntek
 
 

Hozzávalók

3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db zeller
1 hagyma
4 ekanál olaj
4 ekanál cukor
1 ekanál édes-nemes paprika
1 ekanál majoranna
ételízesítő
2,5 liter só
víz
mustár
1 ekanál liszt
3 dl tejföl

Elkészítése:

A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítőporral félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.

Amíg fő, összállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 4-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzülk benne a gombócokat.

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét.





Link


 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Karalábé-sárgarépa-retek főzelék
  2013-04-09 11:51:25, kedd
 
 

Hozzávalók:

2 köteg újhagyma
2 karalábé
4 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín

1 csomag retek
4 ek olaj

Frissen őrölt bors
1 csokor snidling

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, olajat melegítünk és megfonnyasztjuk benne. Közben a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A répákat felkarikázzuk, a karalábét felkockázzuk. A hagymához adjuk őket, átforgatjuk, majd annyi vízzel/alaplével felöntjük, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Puhára főzzük, majd az 1/3-át leturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, tejszínnel krémesítjük. A retket csak az utolsó 2 percen keverjük hozzá, hogy ne főjjön szét. Snidlinggel megszórva tálaljuk









 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
Reteklevél pestos tészta fokhagymás sült retekkel
  2013-04-09 11:50:06, kedd
 
 

Hozzávalók:

1 csomag retek
3 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
1 ek olaj

Pesto:

1 csomag retek levele (csak ha bio!!!), nagyjából 3 dkg
4 dkg dió
4 dkg Grana Padano
1 gerezd fokhagyma

Frissen őrölt bors
2 dl olívaolaj

Személyenként 8 dkg tészta

Elkészítés:

Vizet teszünk fel a tésztának. A pestohoz a diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a többi hozzávalóval botmixerrel pürésítjük.

A retket megmossuk, majd nyolcadoljuk. A fokhagymát megtisztítjuk és lapokra vágjuk. Vajat és olajat melegítünk, majd a fokhagymát megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a retket és 1 perc alatt megsütjük.

A tésztát ha kifőztük, átforgatjuk a pestoval, majd a fokhagymás sült retket teszünk a tetejére.










 
 
0 komment , kategória:  0 Ildykó Képes Recepttára  
     1/62 oldal   Bejegyzések száma: 619 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 190 db bejegyzés
Összes: 103810 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 948
  • e Hét: 44941
  • e Hónap: 133388
  • e Év: 1458535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.