Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
Kutyák és dinók a konyhában: nyomómintás sodrófák
  2014-04-22 10:42:49, kedd
 
 

Kutyák és dinók a konyhában: nyomómintás sodrófák

A kutyás, dinós, rókás, macskás sodrófák gyönyörű tárgyak, aprólékosan kidolgozott részleteik lenyűgözőek, a velük készült sütemények pedig különlegesek.

A ValekRollingPins a régi, nyomómintás sodrófákat gondolta újra és készített remek kutyás, dinós, rókás, macskás stb. sodrófákat. A minták frissek, bájosak, szórakoztatóak. Nem csak gyerekeknek remek ajándék!

Myreille

Forrás: www.moksha.hu



Link

Link






 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Csokis aszalt gyümölcs: egyszerű, de extra finom!
  2013-12-23 10:53:39, hétfő
 
 

Akár ajándékba szánod, akár csak a családot lepnéd meg vele, a csokival bevont aszalt gyümölcs mindig biztos sikert arat, ráadásul elkészíteni sem nehéz.
Mivel gyorsan fogyó, finom édességről van szó, negyed kilónál kevesebb aszalt gyümölcsöt ne is vegyél elő. Jöhet alma, barack, szilva, füge, datolya, vörös áfonya, ananász vagy meggy is, melyeket egyenként szúrj át egy-egy fogpiszkálóval. 20-25 dkg gyümölcshöz egy táblányi csokira lesz szükséged: ez ízlés szerint lehet ét, tej, de akár fehér csoki is.

Olvaszd fel gőz fölött a csokit, majd a fogpiszkálók segítségével mártogasd bele a gyümölcsöket. Ha azon melegében nem fogy el, akkor sütőpapírra téve szépen megszilárdul a csoki, és dekoratív, egészséges, de nagyon finom édességet kapsz.



Link





 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Karácsonyi sütemények a világban
  2013-12-23 10:50:41, hétfő
 
 

Karácsonyi sütemények a világban
"A franciák karácsonykor kedvelik a "fatörzs" nevű süteményt, de a cukrozott gesztenye és a csokoládé is kedvelt téli édesség. AZ angolok és az írek a karácsonyi pulyka után kedvelik a "plum pudding"-ot, vagyis egyfajta fűszeres, mazsolás süteményt leöntve valamilyen finom likőrrel, többnyire brandy-vel. A spanyolok jellegzetes ünnepi édessége a "touron", amely nugát alapú, mandulával és mogyoróval készül. Az olaszok a "panettone"-t részesítik előnyben karácsonykor, ami cukrozott gyümölccsel, mazsolával készült kuglófféle sütemény. A görögök karácsonyi kedvence pedig a "kourabiedes2, egy gyümölccsel, dióval készülő piskóta. Bármelyiket kipróbálhatjuk, hogy ezzel is gazdagítsuk a karácsonyi ételválasztékot!"

(Erdélyi Mónika)



Link




 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Dobjuk fel a kávénkat!
  2013-12-19 11:20:21, csütörtök
 
 

Dobjuk fel a kávénkat!

"Télen nemcsak forró teával melegíthetjük fel magunkat, de a kávénknak is ünnepi aromát kölcsönözhetünk a következő különleges recepttel: reszeljük le egy narancs héját és facsarjuk ki a levét. Három evőkanál barna cukorból készítsünk karamellt, majd öntsük fel a narancslével és dobjunk bele pár darab szegfűszeget. A keveréket főzzük pár percig, amíg a karamell visszaolvad, majd adjunk hozzá 3 dl erős feketekávét és 3 cl narancslikőrt. Töltsük poharakba, a tetejét díszítsük csokoládéforgáccsal vagy reszelt narancshéjjal."

(Erdélyi Mónika)



Link





 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Téli melegítő gyógyital - a forró puncs
  2013-12-18 14:22:42, szerda
 
 

Téli melegítő gyógyital - a forró puncs
"Este, ha már nincs több dolgunk és van egy kis időnk magunkra, burkolózzunk meleg takaróba és pihenjünk. Öntsünk rumot egy üvegpohárba, dobjunk bele néhány szegfűszeget és egy kis darab fahéjrudat, majd töltsük fel forró vízzel a duplájára. Ízesítsük mézzel, citrommal. Ez az ital (mértékkel fogyasztva) gyógyír a megfázásra azon túl, hogy kellemes ünnepi hangulatot is teremt."

(Erdélyi Mónika)



Link





 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Kísérletezzünk! - bazsalikom és menta
  2013-12-18 14:21:20, szerda
 
 

Kísérletezzünk! - bazsalikom és menta
"Az Egyesült Államokban a báránysült mentazselével hagyományos ünnepi fogás. A karácsonyi sültekhez mi is bátran használhatjuk a következő forrázott olajat: forró vízben blansírozzunk 5 dkg friss menta- vagy bazsalikomlevelet, majd csöpögtessük le és szárítsuk meg. Turmixoljuk össze 2,5 dl olívaolajjal, végül szűrjük át egy gézdarabon vagy textilpelenkán. Tegyük a hűtőbe érni legalább egy hétre, de a kettő még jobb. Karácsonyra pont elkészül, és pikáns ízt az ünnepi ételnek. Csak ízesítőként használjuk! (A blansírozás rövid hőkezelés. A zöldségek megőrzik színüket és csökkenthető a vitaminvesztés. Gőzben is lehet blansírozni, ekkor szűrőkanálban forró víz fölé helyezzük a leveleket, majd ha összeestek, hideg vízzel lehűtjük, amivel megakadályozzuk a további puhulást.)"

(Erdélyi Mónika)



Link





 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
A sokoldalú hűsítő - a citrom
  2013-12-18 14:20:12, szerda
 
 

A sokoldalú hűsítő - a citrom
"A karácsonyi süteményekbe általában citromot is teszünk, mert finom ízével és illatával hozzájárul az ünnepi hangulathoz. Ha marad reszelt citromhéjunk, amit nem használunk fel az épp készülő süteményhez, alaposan szárítsuk meg, keverjük össze azonos mennyiségű porcukorral, és tegyük befőttes üvegbe. Ugyanez érvényes a narancshéjra is. Fontos, hogy semmi víz ne maradjon benne, mert az elindítja a penészedést. A maradék citromlét jégkockatartóban lefagyaszthatjuk és később teába, süteményekbe tehetjük. Csak a gyümölcs sárga héját reszeljük le, mert az alatta lévő fehér rész kesernyéssé teszi a keveréket. A citromot préselés előtt görgessük kicsit asztalon, hogy puhuljon, mert így könnyebb kifacsarni a levét."

(Erdélyi Mónika)



Link





 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Édes kísértés: csokoládéfondü
  2013-12-18 14:17:56, szerda
 
 

Édes kísértés: csokoládéfondü
"Nincs az évnek olyan szakasza, órája-perce, amikor egy jól elkészített csokifondü ne esne jól.
Ám az igazi az, ha télen a tálat melegítő mécses lángja meghitt hangulatot teremt, és akkor kezdjük a mártogatást... Legalább egyszer egy évben engedjünk a kísértésnek és élvezzük a barátainkkal a bocsánatos bűnbeesést, vidám csevegés közepette. Ki is tudna nemet mondani, amikor a legédesebb illatok gomolyognak, amint az étcsokoládé a tejszínnel és a narancshéjjal csábítóan bűnös elegyet alkot. A csokoládéfondü jól harmonizál például a déligyümölcsökkel: narancs, füge vagy banán, minden, ami télen amúgy is gyakran a tányérunkra kerül. Csokival bevonva finom, könnyű gyümölcsös praliné lesz belőlük. Ha csak egyszer mártjuk a csokiba, még az alakunk miatt sem kell aggódnunk, ha azonban ismételten, akár több alkalommal is megfürdetjük a gyümölcsöt a csokoládéban, már az élvezet veszi át a főszerepet. Hiszen mi számít ilyenkor a leginkább: az együttlét, csevegés apró semmiségekről vagy épp az élet nagy dolgairól! A köztünk lévő gőzölgő csokisfazék ugyanis gyorsan oldja a nyelvet és felettébb kommunikatív atmoszférát teremt."

(Erdélyi Mónika)



Link




 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Karácsonyi klasszikus - a karamell
  2013-12-18 14:16:35, szerda
 
 

Karácsonyi klasszikus - a karamell
"A ragacsos édességet egy véletlennek köszönhetjük: egyszer óvatlanul túl sokáig pirították a cukrot, és a folyadék közben óhatatlanul megbarnult. A karamell szó eredete a Larousse gasztronómiai lexikon szerint a latin Cannamella szóra vezethető vissza, melynek jelentése cukorsüveg. Egyes források szerint az édességként fogyasztott karamell története egészen az 1650-es évek Amerikájáig nyúlik vissza. Európában először a 17. század végén, Franciaországban alkalmazták praliné készítésére. Tejszínnel házasítva a masszából krémes ízű bonbonokat készíthetünk. Ha egy kicsit több tejszínt vagy tejet használunk, folyékony marad a karamell, így desszertek mellé szervírozhatjuk öntetként. Ha a karamellhez kevés vizet adunk tej helyett, aromás szirupot kapunk, amit kávéhoz, teához adhatunk. A híres créme brulée (vaníliakrém) szintén ropogós karamellréteggel a tetején készül, amit olyan élvezettel lehet kiskanállal összetörni."

(Erdélyi Mónika)



Link





 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
Karácsony: 5 perces ötlet az ünnepi készülődéshez
  2013-12-12 10:14:40, csütörtök
 
 

Karácsony: 5 perces ötlet az ünnepi készülődéshez

A fakanalakat pár perc alatt szebbé és ünnepélyessé lehet tenni. Elő az ezüst és az arany festéksprayt! Legyen a hétköznapi különleges!

Új fakanalakat vettem, de azt szerettem volna, hogy a salátás öregebbnek tűnjön, ezért 24 órán át ötfilteres fekete teába áztattam. Amikor megszárad, akkor már csak fújni kellett. Takarószalaggal kijelöltem, hogy meddig akarom festeni a fakanalakat, majd a Novasol fényes arany és ezüst festéksprayvel lefújtam. 5 perc száradás után felvittem még egy réteget, majd megvártam, amíg teljesen megszárad.

Nem akartam, hogy a lefestett részek is ételbe kerüljenek, így a nyeleknek csak a felső részét fújtam le. És különben is, így sokkal trendibb.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu



Link





 
 
0 komment , kategória:  Konyhai Tippek, Fortélyok  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 103820 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1880
  • e Hét: 1880
  • e Hónap: 148633
  • e Év: 1699935
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.