Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Füstölt sajtos magvas rúd
  2018-09-30 17:42:44, vasárnap
 
  Füstölt sajtos magvas rúd







Hozzávalók

50 dkg liszt
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
25 dkg margarin
3 ek tejföl
20 dkg füstölt sajt
1 ek só
1 csomag magkeverék


Elkészítés

A lisztet összegyúrjuk a tojás sal, a sütőporral, a margarinnal, a tejföllel, 10 dkg reszelt sajttal és sóval.
A tésztát fél órán át pihentetjük a hűtőben, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és felvágjuk rudakra.
A tetejét megkenjük tojás sal, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és a magvakkal. Előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Egyszerű sajtos pogácsa
  2018-09-30 17:40:42, vasárnap
 
  Egyszerű sajtos pogácsa






Hozzávalók

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
15 dkg reszelt sajt (a tésztába)
3 teáskanál só
A tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt


Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojás sárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Aranysárgára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Magos pogácsa
  2018-06-24 16:49:02, vasárnap
 
 




Magos pogácsa


0,5 kg fehér liszt

0,5 kg teljes kiőrlésű barnaliszt

1 kocka margarin (25dkg)

5 dkg élesztő

1 evőkanál só

1 evőkanál lenmag őrölve

1 evőkanál szezámmag őrölve

1 evőkanál napraforgómag őrölve

1 mokkáskanál piros paprika, ami el is maradhat

langyos víz kb.3-4 dl. Annyi amennyit a tészta felvesz.



Az anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet fokozatosan. Keményebb állagú tészta legyen, és jól kidolgozzuk. 1-órát kelesztjük. Mikor megkelt, deszkára öntjük, (a deszkát nem lisztezzük be) enyhén összegyúrjuk és 2-3 centi (2 ujjnyi) vastagra kinyújtjuk. A tetejét berácsozzuk éles késsel. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy kicsit a kezünkkel gömböjítük a kiszúrt pogácsát, hogy magasabb legyen a pogácsa oldala. Száraz tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 250 fokon sütjük, kb 30 -perc míg barna nem lesz a pogácsa alja. Kb. 48-50 pogácsát kapunk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Sajtos hajtovány
  2018-05-07 18:12:12, hétfő
 
 



Sajtos hajtovány

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga (nagy)
0,5 dl olaj
2 teáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
10 dkg sajt
10 dkg margarin
1 db tojás
1/2 teáskanál só



Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a sóval.

A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!). Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kelesszük 1 órán át.

Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.

Borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos töltelékkel. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.

Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

Langyosan kínáljuk, mert így a legfinomabb.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Baconös-sajtos rudak leveles tésztából
  2018-04-24 18:03:09, kedd
 
  Baconös-sajtos rudak leveles tésztából

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
1 csomag bacon
1 db tojás
20 dkg cheddar sajt







Elkészítés

A leveles tésztát hosszában 8 egyenlő részre vágjukfel. Ezután középen elfelezzük a tésztalapot,hogy 16 kis lapotkapjunk.
A lapokra egy-egy szelet bacont fektetünk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a reszelt sajtot, végül egyenként felcsavarjuk őket.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin elrendezzük az így kapott csavart rudakat, a tejetüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük őket.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
30 perces sajtos rúd
  2018-04-07 13:40:04, szombat
 
 



30 perces sajtos rúd

Hozzávalók

30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
10 dkg vaj
15 dkg tejföl
1 tk só
A tetejére:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval csíkokra vágjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Sajtos rúd
  2018-03-27 17:55:43, kedd
 
  Sajtos rúd

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
40 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só
4 - 5 evőkanál tejföl
1 tojás a tetejére




Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a margarinnal. A reszelt sajtból kb. 1 maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Tejfölt is hozzá tesszük, összegyúrjuk puha tésztává.

Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 20 percig sütöm őket.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Finom sós falatkák minden alkalomra
  2018-03-27 17:50:09, kedd
 
  Finom sós falatkák minden alkalomra

Hozzávalók

60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojás
1 cs élesztőpor
35 dkg sajt
1 ek só
3 dl tejföl
1 tk cukor



Elkészítés

A liszthez adjuk a sót az élesztőt és belemorzsoljuk a margarint. A sajtot lereszeljük és 20 dkg-t a liszthez adunk. A tejfölt elkeverjük 1 tojással és 1 tojás sárgájával majd ezt is a liszthez adjuk. Jól átgyúrjuk, majd fóliába téve 1 órát a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és rászórjuk a maradék sajtot.
Feldaraboljuk és sütőpapírral bélelt lemezen megsütjük 180°C-os sütőben. (A sajtot lehet keverni kis füstölt sajttal.

Lehet sima élesztővel is. Ez esetben 70 dkg liszt és plusz fél dl tej, amiben az élesztőt fel kell futtatni. A porélesztőt nem kell.
Én a margarint felolvasztom szinte teljesen, homogénebb lesz a tészta. Viszont akkor kicsit több idő kell neki a hűtőben. Mikor kinyújtjuk figyeljünk hogy ne ragadjon le.
Egész tojással is le lehet kenni, akkor pirosabb lesz. Nagyon puha. Még 3-4 nap után is !!!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák
  2018-03-24 09:02:56, szombat
 
 




Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Több napig friss marad a tészta

Hozzávalók 30 darabhoz:
50 dkg liszt 3 dl tej 5 evőkanál étolaj 2,5 dkg élesztő 1 teáskanál só 1 kockacukor

TÖLTELÉK 20 dkg vaj 10 dkg krémsajt 10 dkg reszelt trappista 1 tojás

TETEJÉRE 1 tojás szezámmag
Recept idők előkészítési idő: 35 perc elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Pizzás csiga
  2018-03-09 00:48:57, péntek
 
 




Pizzás csiga




Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
2,5 dkg élesztő
1-2 evőkanál tejföl
kb 0,5 dl tej + pici cukor
1 teáskanál só

Szósz:

ketchup
oregánó
négyzet alakú sonka
reszelt sajt

Elkészítése:

Először felfuttatjuk az élesztőt langyos, cukros tejben és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Összegyúrjuk és kelesztőtálban fél órát kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, felezzük el. Nyújtsuk pár milliméter vastagságú téglalapra, kenjük meg a tésztánkat ketchuppal, szórjuk meg oregánóval, majd fedjük be a négyzet alakú sonkával és szórjuk meg sajttal.

Tekerjük fel, mint a piskóta roládot és vágjuk 1,5 cm-es vastagságú csigákra.

A második tésztánkkal is ugyanígy járunk el.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, 1-2 cm távolságra egymástól. Mindegyik tészta közepébe nyomjunk még egy kis ketchupot, szórjuk meg szerelt sajttal és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe, kb 25 percre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 25 db bejegyzés
e hónap: 757 db bejegyzés
e év: 13251 db bejegyzés
Összes: 16946 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1533
  • e Hét: 9546
  • e Hónap: 43193
  • e Év: 433776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.