Regisztráció  Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
,,Sose búcsuzz el minden új nap egy új remény.Van hogy elveszítesz mindent mégis élj a holnapért." Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Sajtos hajtovány
  2018-05-07 18:12:12, hétfő
 
 



Sajtos hajtovány

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga (nagy)
0,5 dl olaj
2 teáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
A kenéshez:
1 tojás
A töltelékhez:
10 dkg sajt
10 dkg margarin
1 db tojás
1/2 teáskanál só



Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos, cukros tejben. A tojássárgát keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet keverjük össze a sóval.

A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tejes-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztet. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!). Amikor a gép végzett a dagasztással, tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, és meleg helyen kelesszük 1 órán át.

Közben a töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.

Borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos töltelékkel. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel trapéz alakúra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság.

Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük 160 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

Langyosan kínáljuk, mert így a legfinomabb.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Baconös-sajtos rudak leveles tésztából
  2018-04-24 18:03:09, kedd
 
  Baconös-sajtos rudak leveles tésztából

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
1 csomag bacon
1 db tojás
20 dkg cheddar sajt







Elkészítés

A leveles tésztát hosszában 8 egyenlő részre vágjukfel. Ezután középen elfelezzük a tésztalapot,hogy 16 kis lapotkapjunk.
A lapokra egy-egy szelet bacont fektetünk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a reszelt sajtot, végül egyenként felcsavarjuk őket.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin elrendezzük az így kapott csavart rudakat, a tejetüket megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük őket.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
30 perces sajtos rúd
  2018-04-07 13:40:04, szombat
 
 



30 perces sajtos rúd

Hozzávalók

30 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
10 dkg vaj
15 dkg tejföl
1 tk só
A tetejére:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk.
A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval csíkokra vágjuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Sajtos rúd
  2018-03-27 17:55:43, kedd
 
  Sajtos rúd

Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
40 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só
4 - 5 evőkanál tejföl
1 tojás a tetejére




Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a margarinnal. A reszelt sajtból kb. 1 maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Tejfölt is hozzá tesszük, összegyúrjuk puha tésztává.

Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 20 percig sütöm őket.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Finom sós falatkák minden alkalomra
  2018-03-27 17:50:09, kedd
 
  Finom sós falatkák minden alkalomra

Hozzávalók

60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojás
1 cs élesztőpor
35 dkg sajt
1 ek só
3 dl tejföl
1 tk cukor



Elkészítés

A liszthez adjuk a sót az élesztőt és belemorzsoljuk a margarint. A sajtot lereszeljük és 20 dkg-t a liszthez adunk. A tejfölt elkeverjük 1 tojással és 1 tojás sárgájával majd ezt is a liszthez adjuk. Jól átgyúrjuk, majd fóliába téve 1 órát a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és rászórjuk a maradék sajtot.
Feldaraboljuk és sütőpapírral bélelt lemezen megsütjük 180°C-os sütőben. (A sajtot lehet keverni kis füstölt sajttal.

Lehet sima élesztővel is. Ez esetben 70 dkg liszt és plusz fél dl tej, amiben az élesztőt fel kell futtatni. A porélesztőt nem kell.
Én a margarint felolvasztom szinte teljesen, homogénebb lesz a tészta. Viszont akkor kicsit több idő kell neki a hűtőben. Mikor kinyújtjuk figyeljünk hogy ne ragadjon le.
Egész tojással is le lehet kenni, akkor pirosabb lesz. Nagyon puha. Még 3-4 nap után is !!!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák
  2018-03-24 09:02:56, szombat
 
 




Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Több napig friss marad a tészta

Hozzávalók 30 darabhoz:
50 dkg liszt 3 dl tej 5 evőkanál étolaj 2,5 dkg élesztő 1 teáskanál só 1 kockacukor

TÖLTELÉK 20 dkg vaj 10 dkg krémsajt 10 dkg reszelt trappista 1 tojás

TETEJÉRE 1 tojás szezámmag
Recept idők előkészítési idő: 35 perc elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt süsd szép világosbarnára.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Pizzás csiga
  2018-03-09 00:48:57, péntek
 
 




Pizzás csiga




Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
2,5 dkg élesztő
1-2 evőkanál tejföl
kb 0,5 dl tej + pici cukor
1 teáskanál só

Szósz:

ketchup
oregánó
négyzet alakú sonka
reszelt sajt

Elkészítése:

Először felfuttatjuk az élesztőt langyos, cukros tejben és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Összegyúrjuk és kelesztőtálban fél órát kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, felezzük el. Nyújtsuk pár milliméter vastagságú téglalapra, kenjük meg a tésztánkat ketchuppal, szórjuk meg oregánóval, majd fedjük be a négyzet alakú sonkával és szórjuk meg sajttal.

Tekerjük fel, mint a piskóta roládot és vágjuk 1,5 cm-es vastagságú csigákra.

A második tésztánkkal is ugyanígy járunk el.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, 1-2 cm távolságra egymástól. Mindegyik tészta közepébe nyomjunk még egy kis ketchupot, szórjuk meg szerelt sajttal és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe, kb 25 percre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
A tökéletes sajtos rúd
  2018-03-06 00:02:17, kedd
 
 




A tökéletes sajtos rúd




Hozzávalók:

1 kiló liszt
25 dkg vaj
kb. 50 dkg reszelt sajt
1,5 ek só
zsíros tejföl (Amennyit felvesz, kb 700g)
1 tojás a tetejére
aki szeretne tehet bele sütőport, élesztőt vagy másmilyen térfogatnövelőt, de ezek nélkül is finom


Elkészítése:

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe.

Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.

Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.

Tipp:

Lehet bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is tenni, attól függően mennyit bír a pénztárcánk, persze úgy a finomabb ha több sajt van benne. Ha valaki ropogósabban szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán szeretjük és ez szerint adtam meg a sütési időt.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Sajtos-sonkás rudacska
  2011-02-17 18:06:54, csütörtök
 
  Sajtos-sonkás rudacska

Hozzávalók:

Tésztához:

225 g leveles tészta
175 ml tej
75 g lágy vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 db tojás
1 és fél teáskanál só
1 teáskanál porcukor

Töltelék:

100 g reszelt sajt
200 g tehéntúró
150 ml joghurt
150 ml tejföl
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 teáskanál só
1 teáskanál frissen őrölt bors
2 teáskanál zöldfűszer keverék
Fél teáskanál őrölt köménymag
Kb. 300 g nyers sonka vagy Bacon szalonna (vékonyra szeletelve)

Mártogatóshoz:

200 g uborka

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson lévő használati utasítás szerint kiolvasztjuk. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a vajat megolvasztjuk benne. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.







Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót, valamint a tejben felolvasztott vajat hozzákeverjük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon négyszög alakúvá kinyújtjuk (40 x 25 cm), majd a tészta egyik felére a kiolvasztott leveles tésztát rétegezzük. A tészta üres felét a leveles tésztára hajtjuk, a tésztát megfordítjuk, és újból kinyújtjuk (40 x 25 cm). A tészta két rövidebbik oldalát behajtjuk úgy, hogy a szélek középen találkozzanak, majd újból összehajtjuk, és 15 percig pihentetjük.
A tehéntúrót, a joghurtot és a tejfölt egy keverőedényben jól elkeverjük, sóval, borssal, zöldfűszerekkel és köménymaggal ízesítjük. A feléhez hozzákeverjük a reszelt sajtot, a másik felét félretesszük.
A tésztát még egyszer kinyújtjuk, a sajtos töltelékkel vékonyan megkenjük, és hosszában elfelezzük, majd 15 x 3 cm széles csíkokra vágjuk. Minden csíkra egy szelet sonkát helyezünk, és a csíkokat megcsavarjuk. Az így kapott fonatokat az előkészített tepsibe helyezzük, és megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült rudacskákat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az uborkát megmossuk, lecsöpögtetjük és lereszeljük, majd hozzáadjuk a félretett joghurtos-tejfölös mártogatóshoz. A kihűlt rudacskákat a pikáns mártogatóssal együtt tálaljuk.

Tipp:

Vegetáriánusokra gondolva sonkaszelet helyett, sajtot is használhatunk.


 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
Tejfölös-sajtos rudak
  2011-02-17 13:49:01, csütörtök
 
 




Tejfölös-sajtos rudak


Hozzávalók :

A tetejére:
15 dkg reszelt sajt

A tésztához:

2 tojás
2 dl tejföl
fél kiskanál jóféle pirospaprika
fél kiskanál őrölt fekete bors
1,5 kiskanál só
60 dkg finomliszt
0,5 dl tej
2 dkg élesztő
25 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése:
1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit fölfusson.
2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelye-vágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C)
kb. 20 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÓS  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1573 db bejegyzés
e év: 6913 db bejegyzés
Összes: 10618 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 186
  • e Hét: 3215
  • e Hónap: 30849
  • e Év: 189262
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.