Regisztráció  Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/85 oldal   Bejegyzések száma: 843 
Híres zenészek, így néznének ki ha még élnének
  2018-07-17 20:43:48, kedd
 
  Túl korán hagytak itt minket, de legalább, a fotó restaurálással és fotomunipulációval foglalkozó Sachs Media Group és a Phojoe cégek szakértői összefogásának köszönhetően megnézhetjük, hogy néznének ki, ha még mindig élnének.

John Lennon 1980-ban halt meg 40 évesen
Jimi Hendrix 1972-ben hunyt el 27 évesen
Kurt Cobain 1994-ben halt meg 27 évesen
Elvis Presley 1977-ben hunyt el 42 évesen
Janis Joplin 1970-ben hunyt el 27 évesen
Bob Marley 1981-ben halt meg 36 évesen rákban
Jim Morrison 1971-ben halt meg 27 évesen
Karen Carpenters 1983-ban halt meg 32 évesen
Keith Moon a The Who-ból 1978-ban halt meg 32 évesen 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Híres zenekarok zenei karrierjük kezdetén (23 fotó)
  2018-06-01 21:24:00, péntek
 
 


A Depeche Mode a synthpop (szintipop) irányzathoz sorolható brit popegyüttes, amelyet 1980-ban alapítottak Basildonban, Angliában. Máig sikeres és ismert, modern könnyűzenét játszó zenekar.
Az Anthrax egy amerikai thrash metal együttes, melyet 1981-ben New Yorkban alapított Scott Ian gitáros és Dan Lilker basszusgitáros. Az Anthrax az egyik legnépszerűbb thrash metal együttes volt az 1980-as években, egyike a "Nagy Négyes"-nek (a Metallica, a Megadeth és a Slayer mellett).
Beastie Boys amerikai hiphop zenekar New York brooklyni és manhattani részéről. A Beastie Boysnak szokatlanul hosszú ideje van kritikai és üzleti sikere. Zenéjük leginkább rap, mely gyakran keveredik egy kis funkkal, jazzel, rockkal és punkkal. Jelentős hatásuk van a hiphop szférán belül és kívül egyaránt. 2012-ben az együttest beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame legendái közé.
A Bee Gees egy angol popegyüttes, melyet három fivér, Barry Gibb, Robin Gibb és Maurice Gibb alapított. 45 éves pályafutásuk alatt a Gibb fivérek 19 dala vezette a slágerlistákat, egyetlenek a The Beatles mellett, akiknek egy időben öt daluk is szerepelt az USA TOP 10-ben. Megkapták az életműdíjat, tagjai lettek a Rock and Roll Hall of Fame-nek, Barry Gibb pedig a Songwriters Hall of Fame-nek. Nemcsak zenészként, hanem zenei producerként is jelentős díjakat kaptak.
A Def Leppard egy angol hard rock-együttes, amely a brit heavy metal új hullámával tűnt fel. Az együttest Rick Savage basszusgitáros, Pete Willis gitáros és Tony Kenning dobos tinédzserként alapították 1977-ben Sheffieldben. Nem sokkal később Joe Elliot énekes csatlakozásával felvették a Def Leppard nevet. Az eredeti dobos helyére hamarosan az akkor mindössze 15 éves Rick Allen érkezett, majd Steve Clark gitárossal egészültek ki.
Az AC/DC egy ausztrál rockcsapat, a hard rock műfaj egyik kiemelkedő úttörője. Az együttes 1973 decemberében, az ausztráliai Sydney-ben alakult. Albumaikat világszerte elképesztő számban értékesítették, a zenekar első harminc éve alatt hozzávetőleg 200 millió példányban keltek el lemezeik.
Az Iron Maiden egy angol heavy metal együttes, a világszerte több mint 100 millió eladott lemezével a műfaj egyik legsikeresebb képviselője. Az együttest Steve Harris basszusgitáros alapította 1975-ben, aki korábban a Gypsy's Kiss és a Smiler együttesek tagja volt. Az 1970-es évek végén kibontakozó New Wave of British Heavy Metal hullámmal kerültek be a köztudatba, debütáló lemezük pedig Iron Maiden címmel 1980-ban jelent meg.
A Judas Priest egy Grammy-díjas brit heavy metal-zenekar, melyet K. K. Downing gitáros és Ian Hill basszusgitáros alapított a 60-as évek végén. K. K. Downing és Ian Hill mellett Glenn Tipton gitáros tekinthető még állandó zenekari tagnak. Downing és Tipton mellett Rob Halford énekes a harmadik fő dalszerző, aki 1973-ban csatlakozott az együtteshez. Halford 20 éven át volt a zenekar állandó énekese, majd 1993-ban zenei nézeteltérésekre hivatkozva elhagyta az együttest, hogy szólókarrierjére koncentrálhasson. Helyére Tim "Ripper" Owens került, akivel két nagylemezt készített a zenekar. Halford 2003-ban tért vissza a Judas Priest soraiba, de emellett a szólókarrierjét sem adta fel.
A Manic Street Preachers egy walesi rockzenekar, mely az 1990-es években vált híressé. Ismertetőjük az intelligens, ironikus, politikával átitatott dalszövegek. Karrierjük kezdetén punk rock stílusban zenéltek, de glam punk, indie rock és leginkább alternatív rock kategóriába sorolhatnánk őket. Az együttes 1986-ban alakult a walesi Blackwood-ban.
A Mayhem egy norvég black metal együttes. 1984-ben alapította három iskolatárs: Manheim, aki dobolt, Euronymous, aki gitározott és Necrobutcher, aki basszusgitáron játszott. Az együttes (legalábbis annak első inkarnációja, amely 1984-től 1993-ig működött) általános vélekedés szerint a norvég black metal mozgalom egyik legfontosabb zenekara. A zenekar ismertségét bizonyítja, hogy - underground stílusa ellenére - albumai gyakran érnek el helyezést különböző országok eladási listáin.
A Metallica amerikai thrash metal és heavy metal zenekart James Hetfield és Lars Ulrich alapította 1981-ben Los Angelesben. Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb együttese, az 1980-as és az 1990-es évek meghatározó zenekara. Első stabil felállása - Lars Ulrich dobos, James Hetfield énekes/gitáros, Cliff Burton basszusgitáros és Kirk Hammett gitáros - 1983-ra alakult ki. Az 1983-ban megjelent Kill 'Em All című első albumuk újszerű, agresszív stílusával lefektették a thrash metal alapjait.
A Napalm Death egy angol grindcore-együttes, mely Birminghamben alakult 1981-ben. A stílus egyik megalapítói, és egyben legnépszerűbb képviselői. Kezdetben anarchista punk együttesként indultak, majd a hardcore punk, a crust punk, és a death metal ötvözetével alkották meg sajátos zenei világukat. Stílusuk fő jellemzői az agresszív hangszerkezelés, a rövid dalok, a gyors tempók és a mély hörgés. You Suffer című szerzeményük bekerült a Guiness rekordok könyvébe, a maga 1,316 másodperces hosszával.
A The Prodigy egy elektronikus zenét játszó brit együttes, jelenlegi tagjai: Keith Flint (frontember, énekes), Maxim Reality (énekes, MC) és Liam Howlett (zeneszerző, billentyűs). A kilencvenes években bekövetkező nagy elektronikus zenei forradalom egyik legnépszerűbb képviselőjének tekinthetőek.
Az R.E.M. egy amerikai rockegyüttes volt. Az alapító tagok: Michael Stipe - ének, Bill Berry - dob, Peter Buck - gitár, Mike Mills -basszusgitár. 1980-ban Athensban (Georgia) alakult a zenekar.
A The Rolling Stones egy brit rockegyüttes, mely az 1960-as évek elején részt vett az úgynevezett brit invázióban. Az 1960-as évek brit blues hullámának vezető zenekara volt. A Rolling Stones 1962-ben alakult, amikor két korábbi iskolatárs, Mick Jagger és Keith Richards találkozott Brian Jonesszal, aki ekkor Alexis Korner Blues Incorporated nevű zenekarában játszott. A Rolling Stones ma a világ egyik legrégebben működő rockzenekara, még ma is készítenek felvételeket és turnéznak.
A Sepultura egy brazil thrash metal/death metal együttes. A Sepultura 1984-ben alakult Brazília legdélebbi részén, egy Belo Horizonte nevű helyen. Az együttest két testvér, Igor és Max Cavalera alapította, amikor 14-15 évesek voltak.
A Sodom egy német thrash metal együttes, mely az egykori NSZK-ban alakult 1982-ben olyan zenekarok hatására, mint a Motörhead, az AC/DC, a Ramones, a Venom és a Mercyful Fate. A bemutatkozó In The Sign of Evil EP (1984) a korai black metal egyik prototípusa volt, ám későbbi albumaival a Sodom a honfitárs Kreator és Destruction társaságában a germán thrash metal meghatározó együttesévé vált az 1980-as években.
A The Cure brit zenekar, az alternatív rock egyik legjelentősebb formációja. 1976-os megalakulása óta a felállás többször változott, az egyetlen állandó tag Robert Smith, a zenekar jellegzetes hangú, tupírozott hajú énekese, gitárosa és dalszerzője. A zenekar az angliai Crawley-ban alakult 1976-ban, Easy Cure néven. Az együttes alapító tagjai Robert Smith (ének, gitár), Michael Dempsey (basszusgitár), Lol Tolhurst (dobok) és Porl Thompson (gitár) voltak.
A The Smiths egy angol alternatív rockegyüttes volt, melyet 1982-ben alapítottak Manchesterben. Az együttest a dalok szerzői, Morrissey (ének) és Johnny Marr (gitár) mellett Andy Rourke (basszus) és Mike Joyce (dob) alkották. A kritikusok a 80-as évek angol independent mozgalmának legfontosabb alternatív zenekaraként emlegetik őket. Habár az Egyesült Királyságon kívül csak mérsékelt sikereket értek el, és egyetlen kislemezük sem ért el a tizediknél jobb helyezést hazájukban, a The Smiths kultuszzenekarrá nőtte ki magát. 1987-es feloszlásuk óta számos, visszatérésüket szorgalmazó ajánlatot utasítottak vissza.
A Green Day egy amerikai punk rock együttes. 1989-ben tűnt fel 1000 hours című kislemezével. Jelenlegi tagjai Billie Joe Armstrong énekes és gitáros, Mike Dirnt basszusgitáros és vokálos, illetve Tré Cool dobos és vokálos. Billie Joe Armstrong és Mike Dirnt 1986-ban, tizennégy évesen alapították meg a Sweet Children együttest a kaliforniai Rodeóban. Armstrong volt az énekes és gitáros, Dirnt a vokálos és basszusgitáros. Első fellépésük 1987. október 17-én volt Vallejóban, Kalifornia államban, a Rod's Hickory Pit nevű helyen.
A The Beatles angol beatzenekar volt a popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara, amely 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt adott el, többet mint bármely más együttes. A popkultúra egészét nézve kevesen voltak, akik népszerűségükhöz, kritikai elismertségükhöz és széles körű kulturális hatásukhoz mérhetőek. John Lennon 1956 nyarán alakította a The Quarrymen nevű skiffle zenekart. 1957. július 6-án egy rendezvényen léptek fel és ekkor találkozott Paul McCartneyval, aki hamarosan csatlakozott hozzájuk. 1958-ban egy ifjú gitáros, George Harrison került az együttesbe, amely különböző neveken játszott. 1960-ban Hamburgba utaztak, ahol megállapodtak a The Beatles név mellett.
A Sex Pistols angol punkegyüttes volt, amit 1975-ben, Londonban alapítottak. Ők indították el az Egyesült Királyságban a punkmozgalmat, és több későbbi előadót inspiráltak. Annak ellenére, hogy eredeti pályafutásuk mindössze két és fél évig tartott, és ez idő alatt mindössze négy kislemezt, valamint egy albumot, a Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols-t adták ki, a könnyűzene történetének egyik legfontosabb és legnagyobb hatású formációjának tartják őket. A Sex Pistols a Strandből jött létre, ami 1972-ben alakult meg Londonban. Az együttesben Steve Jones énekelt, Paul Cook dobolt, Wally Nightingale gitározott. Jones későbbi nyilatkozata szerint akkoriban ő és Cook is lopott hangszereken játszott.
A U2 ír rockegyüttest 1976-ban alapította Paul Hewson (művésznevén Bono) énekes, David Evans (művésznevén The Edge) gitáros, Adam Clayton basszusgitáros és Larry Mullen Jr. dobos Dublinban. A U2 Dublinban alakult meg, 1976-ban. A 14 éves Larry Mullen gimnáziuma hirdetőtábláján zenészeket keresett egy új együtteshez. A jelentkezőkből egy öttagú zenekar állt össze, Feedback néven. Mullen dobolt, Adam Clayton basszusgitározott, Paul Hewson (Bono) énekelt, Dave Evans és testvére, Dik gitározott.
 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
22 zenével kapcsolatos tény
  2018-05-20 08:51:55, vasárnap
 
  Egyik Beatles-tag sem tudott kottát olvasni.
A szívverésed megváltozik és alkalmazkodik ahhoz a zenéhez, amit éppen hallgatsz.
Leo Fender, a Telecaster és a Stratocaster feltalálója nem tudott gitározni.
A világ leghosszabb orgonakoncertje 2001-ben kezdődött, és csak 2640-ben, azaz 639 évvel később fejeződik be.
Elvis Presley nem írt egyetlen saját dalt sem.
Hangos zenét hallgatva rövid idő alatt több alkoholt iszunk meg mint általában.
NoClue rapper a világ leggyorsabb rap-olvasójaként szerepel a Guinness World Records könyvében (723 szó 51,27 másodperc alatt).
Az agykutatók agysérült és egészséges emberek vizsgálatából kiderítették, hogy nincs a zenére specializált agyi központunk, a hangok feldolgozásában az agy különböző területei vesznek részt egyéntől függően. Egy orosz zeneszerző például agyvérzése után nem tudott beszélni, nem is értette azt, de zenét szerezni képes volt egészen haláláig. Ettől függetlenül a zene hallgatása az agy ugyanazon jutalmazási rendszerét aktiválja, amit a kokain, a csoki, vagy a szex is stimulál.
A Metallica együttes szerepel a Guinness Rekordok Könyvébe, mint az első és egyetlen olyan együttes aki mind a hét kontinensen koncertezett.
A brit haditengerészet katonái nagy erősségű hangfalakon Britney Spears amerikai popdíva dalait játsszák azért, hogy elijesszék a szomáliai kalózokat Afrika keleti partjaitól.
Egy jó zene lejátszási lista rengeteg energiát adhat, és sokat javíthat a teljesítményeden: nagyobb erőbedobással tudsz futni, és motivál a holtpontokon való túljutásban, így könnyebben kitartasz. Ha olyan zenét hallgatsz, amit szeretsz, biztos, hogy nem lesz unalmas a futás, nem fognak lanyhulni a mozdulataid, és egyenletesebb lehet a tempód is.
Rendszerint az ember kedvenc dalai egy bizonyos érzelmi pillanattal társulnak.
"Happy Birthday" című dal a Warner Brothers társaságnak évi 2 millió dollár jogdíjbevételt hoz a konyhára.
Gyorsabban nőnek a növények a lágy zene hatására. A hanghullámok rezgései a megfigyelések szerint felgyorsítják az úgynevezett protoplazmatikus mozgást, amely fokozza a növények sejtalkotását. Ez pedig hatással van a növények egész rendszerére, így az ásványi anyag tartalom is megnövekedhet a stimuláció hatására, így erősebb és nagyobb lesz a zenehallgató növény.
A hallgatni kívánt zenei műfaj befolyásolja világnézetét.
Angol kutatók adatokkal is alátámasztották, hogy a könnyűzene sztárjai korábban halnak, mint a közönséges földi halandók. A liverpooli John Moores Egyetem kutatói 1050, észak-amerikai és európai művész életét és halálát vizsgálva azt állapították meg, hogy azok az átlag népességhez viszonyítva kétszer nagyobb eséllyel halnak meg túl fiatalon.
Az eladott zeneszámok minden 1000 dollárjából a zenész átlagosan 23,4 dollárt keres.
A zene hatással van az állatokra, a tehenek is több tejet adnak, ha szép zenét hallgatnak. A brit kutatók tesztjei szerint az REM "Everybody Hurts" vagy Simon & Garfunkel "Bridge Over Troubled Water" a két nagy kedvenc a tehenek között, komolyzenében Beethoven 5. és 6. szimfóniája, Mozart fuvolára és hárfára írt koncertje, és Haydn 7. szimfóniája tetszett leginkább a kísérletben szereplő teheneknek, de szeretik a jazzt is.
A kora gyermekkorban elkezdett zenei tanulmányok látványosan fejlesztik az intelligenciát és a szóbeli készségeket is. Az angliai St. Andrews Egyetemen 8-11 éves gyerekek körében készített felmérés szerint azok a tanulók, akik napi rendszerességgel kerültek aktív kapcsolatba a zenével - nem csak mint hallgatók -, jobban teljesítettek az intelligenciateszteken és szóbeli kifejezőképességük is gazdagabb volt. Mindemellett nemcsak gondolkodási képességeik, de a memóriájuk és a fantáziájuk is élénkebb volt társaiknál.
A test és a lélek fájdalmait is képes enyhíteni a zene. Ma már több kórházban is használják a fájdalomcsillapító készítmények kiegészítéseként a zenét még altatás alatti műtétekkor is, és a nagy fájdalmakkal járó szüléseknél. A zene ugyanis nem csupán érzékelhetően csökkeni a fájdalmakat, de meg is nyugtatja a betegeket, mert serkenti az örömérzetet okozó endorfin termelését a szervezetben, eltereli a kellemetlen körülményekről a figyelmet és lassítja a túl szapora szívverést és lélegzést.
A zene segít a beilleszkedésben. A kutatók általános és középiskolai diákoknál figyelték meg, hogy azoknak a tanulóknak, akik részt vesznek valamilyen zenekari vagy kórustagként közösségi zenélésben, sokkal több barátjuk van, könnyebben alkalmazkodnak másokhoz, nyitottabbak és fogékonyabbak társaikra.
Látásjavító zeneterápia stroke után. Amerikában dolgozó kínai orvosok ötlete volt, hogy próbálják ki a zeneterápiát ezeken a betegeken, mert a muzsika az ősi kínai orvostudomány szerint általában jótékonyan hat az idegrendszeri betegségben szenvedők felépülésében. Az orvosok meglepődve tapasztalták, hogy a stroke miatt jelentkező látászavarokat sok páciensnél enyhítette, sőt teljesen meg is szüntette az intenzív zenehallgatás. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Híres rocksztárok a háziállatokkal
  2018-04-02 23:26:09, hétfő
 
  1. Axl Rose
2. Bob Dylan
3. Bon Jovi
4. David Bowie
5. David Jones
6. Elvis Presley
7. Eric Clapton
8. Frank Zappa
9. Freddie Mercury
10. Janis Joplin
11. Jim Morrison
12. Joey Ramone
13. John Lennon
14. Keith Richards
15. Kurt Cobain
16. Mick Jagger
17. Morrissey
18. Paul McCartney
19. Robert Plant
20. Rod Stewart 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Spice Girls akkor és most (2 kép).
  2018-02-06 21:44:41, kedd
 
 


A Spice Girls minden idők egyik legsikeresebb lányegyüttese. Tagjai: Melanie Brown, Victoria Beckham, Emma Bunton, Melanie Chisholm és Geri Halliwell. 1996 nyarán szerződést írtak alá a Virgin Records-zal és kiadták első kislemezüket, a Wannabe-t. Ezzel az 1990-es évek tini pop úttörői lettek a Take That-tel és Backstreet Boys-zal. Első albumuk a Spice, amely november 4-én jelent meg, több mint 23 millió példányban kelt el világszerte. Az együttes menedzsere Simon Fuller volt. A Top of the Pops magazin az együttes minden tagjának egy-egy alias nevet adott, amelyet a média és az együttes tagjai is egyaránt elfogadtak: Melanie Brown - Scary Spice, Victoria Beckham - Posh Spice, Emma Bunton - Baby Spice, Melanie Chisholm - Sporty Spice, Geri Halliwell - Ginger Spice. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Ritka képek a Beatles együttesről
  2018-02-01 15:16:31, csütörtök
 
  A The Beatles angol beatzenekar volt a popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara, amely 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt adott el, többet mint bármely más együttes. A popkultúra egészét nézve kevesen voltak, akik népszerűségükhöz, kritikai elismertségükhöz és széles körű kulturális hatásukhoz mérhetőek.

 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Elton John visszavonul
  2018-01-25 21:48:43, csütörtök
 
  Elton John szeptemberben búcsúturnéra indul, majd felhagy a koncertezéssel, jelentette be a zenész szerdán. A 300 fellépésből álló, Farewell Yellow Brick Road Tour című koncertsorozat három évig húzódik majd el, John - aki élete legnagyobb show-ját ígéri - ezután búcsút int a turnézásnak.
A 70 éves sztár elmondta, hogy bár mindig úgy képzelte, örökre úton lesz, mint Ray Charles vagy B.B. King, az élete azonban megváltozott, szeretne több időt a szerelmére, David Furnishre, valamint a két gyermekükre szentelni.

Elton John az egészsége miatt aggódókat is megnyugtatta, szerinte aki épp egy 300 állomásos turnéra készül, az nem igazán betegeskedik. Hangsúlyozta: a turnékkal való szakítás nem a karrierje végét jelenti, sőt, azt reméli, hogy a halála napjáig kreatív tud maradni, a jövőben is szívesen dolgozna dalokon és musicaleken.
 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
2017-ben elhunyt zenészek és énekesek - 1.
  2018-01-01 09:51:11, hétfő
 
  Memo Morales, (1937. április 6. - 2017. január 1.) venezuelai énekes. 2016. december 31-én szívrohamban halt meg.
Jerzy Kossela (1942. július 15. - 2017. január 7.) lengyel gitáros, énekes, dalszerző, zeneszerző, társ-alapítója és tagja a Czerwone Gitary zenekarnak. 2017. január 7-én halt meg Gdynia-ban.
Peter Sarstedt (1941. december 10. - 2017. január 8.) brit énekes és díjnyertes dalszerző volt. 2017. január 8-án Progresszív szupranukleáris bénulásban halt meg.
Tommy Allsup (1931. november 24. - 2017. január 11.) amerikai rockabilly és swing zenész volt. 2017. január 11-én műtét utái komplikációban halt meg.
Vida Ferenc (1949. szeptember 2. - 2017. január 19.) magyar basszusgitáros, a Lord együttes alapító tagja. 2017. január 19-én a balatonfüredi Állami Szívkórházban érte a halál, ahol szívproblémái miatt kezelték.
Loalwa Braz (1953. június 3. - 2017. január 19.) brazil énekes, dalszerző. 2017. január 19-én gyilkosság áldozata lett.
Kékes Zoltán, becenevén Sziszi (Budapest, 1949. november 2. - Budapest, 2017. január 20.) magyar énekes, gitáros, előadóművész, menedzser. 1949. november 2.-án hosszan tartó súlyos betegségben halt meg.
Jaki Liebezeit (1938. május 26. - 2017. január 22.) a német Can zenekar társalapítója és dobosa volt. 2017. január 22-én hirtelen fellépő tüdőgyulladásba halt meg.
Ronald Marvell Thomas (1941. augusztus 22. - 2017. január 23.) amerikai billentyűs. 2017. január 23-án rövid betegség után halt meg.
Bobby Freeman (1940. június 13. - 2017. január 23.) amerikai zenész, dalszerző, zenei producer. 2017. január 23-án természetes halállal halt meg.
Butch Trucks (1947. május 11. - 2017. január 24.) amerikai dobos az Allman Brothers Band alapító tagja és dobosa volt. 2017. január 24-én öngyilkos lett.
Ronnie Davis (1950 - 2017. január 25.) jamaikai reggae énekes volt, aki a The Tennors, The Itals és a Ronnie Davis & Idren csoport tagja volt. Legutóbb szólózenészként játszott. 2017. január 25-én szélütésben halt meg.
Geoff Nicholls (1948. február 28. - 2017. január 28.) brit billentyűs volt a Black Sabbath korábbi billentyűse. 2017. január 28-án tüdőrákban halt meg.
John Wetton (1949. június 12. - 2017. január 31.) angol énekes, basszusgitáros és dalszerző. 2017. január 31-én végbélrákban halt meg.
Svend Asmussen (1916. február 28. - 2017. február 7.) dán dzsesszhegedűs. 2017. február 7-én természetes halállal halt meg.
Rina Matsuno (1998. július 16. 2017. február 8.) volt japán énekes, modell, színésznő és a Shiritsu Ebisu Chugaku lány zenekar tagja. 2017. február 8-án szívritmuszavarban halt meg.
Al Jarreau (M1940. március 12. - 2017. február 12.) hétszeres Grammy-díjas amerikai dzsesszénekes. Az egyetlen énekes a világon, aki három különböző műfajban - jazz, pop, r&b - megkapta a Grammy-díjat. 2017. február 12-én légzési elégtelenségben halt meg.
Walter Morrison (1954 - 2017. január 21.) amerikai billentyűs és producer volt. Az 1970-es évek elején az Ohio Players együttes tagja volt. 2017. január 21-én halt meg.
Peter Skellern (1947. március 14. - 2017. február 17.) angol énekes-dalszerző és zongorista volt. 2017. február 17-én agydaganatban halt meg.
Clyde Stubblefield (1943. április 18. - 2017. február 18.) amerikai dobos volt. 2017. február 18-án veseelégtelenség miatt halt meg.
Larry Coryell (1943. április 2. - 2017. február 19.) amerikai dzsesszgitáros. 2017. február 19-én szívelégtelenségben halt meg.
Leone di Lernia (1938. április 18. - 2017. február 28.) olasz rádiós műsorvezető, énekes, dalszerző volt. 2017. február 28-án májrákban halt meg.
Lyle Ritz (1930. január 10. - 2017. március 3.) amerikai basszusgitáros, ukuleleművész. Az 1960-as évek közepétől az 1980-as évek elejéig számos popslágerhez járult hozzá a Wrecking Crew együttes tagjaként. 2017. március 3-án hosszan tartó súlyos betegség után halt meg.
Tommy Page (1970. május 24. - 2017. március 3.) amerikai énekes, dalszerző. 2017. március 4-én öngyilkos lett.
Misha Mengelberg (1935. június 5. - 2017. március 3.) holland dzsesszzongorista. 2017. március 3-án halt meg.
Mohaman (Meggyes Roland, 1972. augusztus 22. - 2017. március 4.) rapper, előadóművész. Az 1990-es években a Happy Gang tagjaként szerzett országos ismertséget. 2017. március 4-én szívelégtelenségben halt meg.
Joni Sledge (1956. szeptember 13. - 2017. március 10.) amerikai énekes-dalszerző, színésznő és producer. Három nővérével alakítottak zenekart a hetvenes évek elején Sister Sledge néven. 2017. március 10-én otthonában, váratlanul hunyt el.
James Cotton (1935. július 1. - 2017. március 16.) amerikai blues szájharmonikás. 2017. március 16-án tüdőgyulladásban halt meg.
Chuck Berry (1926. október 18. - 2017. március 18.) amerikai gitáros, énekes, a rock and roll egyik legfontosabb személyisége. 2017. március 18-án otthonában, váratlanul hunyt el.
Sib Hashian (1949. augusztus 17. - 2017. március 22.) amerikai dobos volt, a Boston egykori dobosa. 2017. március 22-én szívrohamban halt meg.
Peter Shotton (1941. augusztus 4. - 2017. március 24.) angol üzletember, washboard (mosódeszka) zenész, John Lennon skiffle bandája a Quarrymen volt tagja. 2017. március 24-én szívinfarktusban halt meg.
Věra ©pinarová (1951. december 22. - 2017. március 26.) cseh énekesnő. 2017. március 26-án egy telt házas koncertet utén tragikus hirtelenséggel halt meg.
Rosie Hamlin (1945. július 21. - 2017. március 30.) amerikai énekes és dalszerző, a Rosie and the Originals együttes frontembere volt. 2017. március 30-án halt meg.
Lonnie Brooks (1933. december 18. - 2017. április 1.) amerikai blues énekes és gitáros volt. 2017. április 1-én rövid betegség után halt meg.
David Peel (1942. augusztus 3. - 2017. április 6.) amerikai amerikai zenész, dalszerző, politikai aktivista volt. 2017. április 6-án szívrohamban halt meg.
Keni Richards (1964-2017. április 12.) amerikai dobos az Autograph (1983. - 1988.), és a Dirty White Boy zenekarok volt tagja. 2017. április 12-én gyilkosság áldozata lett.
Linda Hopkins (1924, december 14. - 2017. április 10.) amerikai blues és gospel énekesnő. 2017. április 10-én természetes halállal halt meg.
Toby Smith (1970. október 29. - 2017. április 11.) angol billentyűs a Jamiroquai egyik alapítója volt. 2017. április 11-én tragikusan fiatalon halt meg.
Allan Holdsworth (1946. augusztus 6. - 2017. április 15.) brit jazz/rock gitáros és zeneszerző. 2017. április 15-én szívbetegségben halt meg.
Cuba Gooding Sr. (1944. április 27. - 2017. április 20.) amerikai soulénekes. 2017. április 20-án természetes okok miatt halt meg.
Katy Bodtger (Koppenhága, 1932. december 28. - 2017. május 1.) dán énekesnő. 2017. május 1-én halt meg.
Hajdúk János (1948 január 17. -2017 május 13.) billentyűs és dalszerző a 3+2 mulatós együttes egykori billentyűse. 2017. május 13-án halt meg.
Chris Cornell (1964. július 20. - 2017. május 18.) amerikai rockzenész, dalszerző, aki leginkább a seattle-i Soundgarden énekeseként, illetve az Audioslave korábbi énekeseként vált ismertté. 2017. május 18-án felakasztotta magát.
Frankie Paul (1965. október 19. - 2017. május 18.) jamaicai énekes, zenész. 2017. május 18-án szülővárosban Kingstonban hunyt el.
Zbigniew Wodecki (1950. május 6. - 2017. május 22.) lengyel zeneszerző, énekes, színész és televíziós műsorvezető volt. 2017. május 22-én stroke-ban halt meg.
Gregg Allman (1947. december 8. - 2017. május 27.) amerikai énekes-dalszerző és zenész az Allman Brothers Band énekese volt. 2017. május 27-én májrák szövődményei miatt halt meg.
Sandra Reemer (1950. október 17. - 2017. június 6.) holland énekesnő. 2017. június 6-án emlőrákban halt meg.
Corneliu Stroe (1949. október 22. - 2017. június 11.) román dobos és ütőhangszeres, 1981 és 2005 között a "Creative" duó tagja volt. 2017. június 11-én halt meg.
Szénich János (1952. - 2017. június 12.) magyar gitáros a Hobo Blues Band egykori gitárosa. 2017. június 12-én hosszan tartó betegség után halt meg.
Prodigy (1974. november 2. - 2017. június 20.) amerikai rapper a Mobb Deep New York-i hiphop duó egyik fele. 2017. június 20-án sarlósejtes betegség szövődményeibe halt meg.

50
Gunter Gabriel (1942. június 11. - 2017. június 22.) német énekes, zeneszerző, szövegíró, producer, színész és televíziós műsorvezető volt. 2017. június 22-én tragikus hirtelenséggel halt meg.
Geri Allen (1957. június 12. - 2017. június 27.) amerikai jazz- zongorista és zeneszerző. 2017. június 27-én rákban halt meg. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
2017-ben elhunyt zenészek és énekesek - 2.
  2018-01-01 09:50:01, hétfő
 
  Chris Roberts (1944. március 13. - 2017. július 2.) német énekes, színész. 2017. július 2-án tüdőrákban halt meg.
Ray Phiri (1947. március 23. -, 2017. július 12.) dél-afrikai dzsessz-zenész, énekes, gitáros. 2017. július 12-én tüdőrákban halt meg.
David Zablidowsky (1979 - 2017. július 14.) amerikai gitáros az Adrenaline Mob basszusgitárosa volt. 2017. július 14-én autóbalesetben halt meg.
Wilfried (1950. június 24. - 2017. július 16.) osztrák énekes, színész. 2017. július 16-án halt meg rákban.
Barbara Weldens (1981 vagy 1982 - 2017. július 19.) francia énekes-dalszerző volt. 2017. július 19-én szívelégtelenségben halt meg.
Chester Bennington (1976. március 20. - 2017. július 20.) amerikai énekes, a Linkin Park és a Dead by Sunrise frontembere. 2017. július 20-án öngyilkos lett, felakasztotta magát.
Geoff Mack (1922. december 20. - 2017. július 21.) ausztrál énekes, dalszerző volt. 2017. július 21-én halt meg.
Chuck Loeb (1955. december 7. - 2017. július 31.) amerikai dzsesszgitáros. A Steps Ahead és a Fourplay együttesek tagja. 2017. július 31-én rákban halt meg.
Barbara Cook (1927. október 25. - 2017. augusztus 8.) amerikai énekesnő, színésznő. 2017. augusztus 8-án légzési elégtelenség miatt halt meg.
Marián Varga (1947. január 29. - 2017. augusztus 9.) szlovák rockzenész. 2017. augusztus 9-én rákban halt meg.
Sonny Burgess (1929. május 28. - 2017. augusztus 18.) amerikai rockabilly gitáros és énekes. 2017. augusztus 18-án halt meg.
Seija Simola (Helsinki, 1944. szeptember 25. - 2017. augusztus 20.) finn énekesnő. 2017. augusztus 20-án hosszan tartó betegség után halt meg.
John Abercrombie (1944. december 16. - 2017. augusztus 22.) amerikai jazz gitáros, zeneszerző és zenekarvezető volt. 2017. augusztus 22-én szívelégtelenségben halt meg.
Larry Marshall (1941. december 17. - 2017. augusztus 24.) jamaicai reggae-énekes. 2017. augusztus 24-én Alzheimer-kór szövődményei miatt halt meg.
Melissa Bell (1964. Március 5. - 2017. augusztus 28.) angol énekesnő a Soul II Soul formáció énekesnője volt. 2017. augusztus 28-án halt meg.
Walter Becker (1950. február 20. - 2017. szeptember 3.) amerikai zeneszerző és dalszerző a Steely Dan amerikai jazzrockbanda alapító gitárosa volt. 2017. szeptember 3-án nyelőcsőrákban halt meg.
Earl Lindo (1953. Január 7. - 2017. szeptember 4.) jamaikai reggae zenész volt. 2017. szeptember 4-án halt meg.
Holger Czukay (1938. március 24. - 2017. szeptember 5.) német gitáros a krautrock alapzenekara, a Can alapítója, basszusgitárosa és hangmérnöke. 2017. szeptember 5-én halt meg.
Don Williams (1939. május 27. - 2017. szeptember 8.) amerikai country-zenész, dalszerző, gitáros. 2017. szeptember 8-án légúti betegségben halt meg.
Charles Bradley (1948. november 5. - 2017. szeptember 23.) amerikai soulénekes. 2017. szeptember 23-án gyomorrákban halt meg.
Barry Dennen (1938. február 22. - 2017. szeptember 26.) amerikai színész, énekes. 2017. szeptember 26-án halt meg.
Joy Fleming (1944. november 15. - 2017. szeptember 27.) német énekesnő. 2017. szeptember 27-én halt meg.
Tom Petty, (1950. október 20. - 2017. október 2.) amerikai rockzenész, - többek között - a Travelling Wilburys supergroup tagja. 2017. október 2-án halt meg.
Grady Tate (1932. január 14. - 2017. október 8.) amerikai jazz dobos és énekes volt. 2017. október 8-án Alzheimer-kórban halt meg.
Aradszky László (1935. szeptember 20. - 2017. október 8.) magyar énekes, olaszos slágereivel az 1960-as években a magyar tánczene egyik legnépszerűbb előadója. 2017. október 8-án, este otthonában váratlanul érte a halál.
Berta Claudia (1975. május 28. - 2017. október 16.) magyar énekesnő a C'est La Vie együttes egykori énekesnője. 2017. október 16-án öngyilkos lett.
Phil Miller (1949. január 22. - 2017. október 18.) angol progresszív rock/jazz gitáros, aki a canterburyi szcéna egyik alakja volt. 2017. október 18-án halt meg.
Martin Eric Ain (1967. július 18. - 2017. október 21.) amerikai születésű svájci basszusgitáros a Celtic Frost és Hellhammer volt basszusgitárosa. 2017. október 21-én szívinfarktusban halt meg.
George Young (1946. november 6. - 2017. október 22.) egy ausztrál rockzenész, gitáros, dalszerző és producer. 2017. október 22-én halt meg.
Scott Putesky (1968. április 28. - 2017. október 22.) amerikai gitáros a Marilyn Manson csapatának egykori gitárosa-dalszerzője volt. 2017. október 22-én vastagbélrákban halt meg.
Fats Domino (1928. február 26. - 2017. október 24.) amerikai énekes, zongorista és dalszerző. 2017. október 24-én természetes halállal halt meg.
Som Lajos (1947. október 1. - 2017. október 30.) magyar zenész, basszusgitáros. 2017 október 30-án hosszan tartó súlyos betegség után halt meg.
Chuck Mosley (1959. december 26. - 2017. november 9.) amerikai énekes-dalszerző a Faith No More egykori énekese. 2017. november 9-én heroin túladagolásban halt meg.
Lil Peep (1996. november 1. - 2017. november 15.) amerikai rapper, énekes, dalszerző az emo rap úttörője. 2017. november 15-én túladagolásban halt meg.
Dik Mik (1943. - 2017. november 16.) - brit billentyűs játékos , a Hawkwind zenekar tagja volt. 2017. november 16- án halt meg.
Malcolm Young (1953. január 6. - 2017. november 18.) skót származású ausztrál zenész, az ausztrál AC/DC hard rock együttes egyik alapító tagja és egyben ritmusgitárosa. 2017. november 18-án hosszan tartó betegség után halt meg.
Mel Tillis (1932. augusztus 8. - 2017. november 19.) amerikai énekes és dalszerző volt. 2017. november 19-én légzési elégtelenségben halt meg.
Della Reese (1931. július 6. - 2017. november 19.) amerikai jazz és gospel énekes és színésznő volt. 2017. november 19-én hosszan tartó betegség után halt meg.
David Cassidy (1950. április 12. - 2017. november 21.) amerikai színész, énekes, dalszerző. 2017. november 21-én többszörös szervelégtelenségben halt meg.
John Hendricks (1921. szeptember 16. - 2017. november 22.) amerikai jazz-énekes. 2017. november 22-én halt meg.
Jim Nabors (1930. június 12. - 2017. november 30.) amerikai színész, énekes, komikus. 2017. november 30-án halt meg.
Johnny Hallyday (1943. június 15. - 2017. december 6.) francia énekes, filmszínész. 2017. december 6-án tüdőrákban halt meg.
Sir Christus (1978. április 10. - 2017. december 7.) finn gitáros a Negative nevű finn banda volt basszusgitárosa. 2017. december 7-én halt meg.
Lando Fiorini (1938. január 27. - 2017. december 9.) olasz énekes, színész. 2017. december 9-én hosszan tartó betegség után halt meg.
Warrel Dane (1961. március 7. - 2017. december 13.) amerikai énekes, zeneszerző. Leginkább a Nevermore zenekar énekeseként ismert, de a Sanctuary nevű power metal zenekar lemezein is ő énekelt. 2017. december 13-án szívrohamban halt meg.
Michael Prophet (1957. március 3. - 2017. december 16.) jamaicai reggae-énekes. 2017. december 16-án szívbetegségben halt meg.
Kim Dzsonghjon (1990. április 8. - 2017. december 18.), művésznevén Jonghyun, dél-koreai énekes-dalszerző, rádiós műsorvezető. A dél-koreai SHINee fiúegyüttes énekese volt. 2017. december 18-án öngyilkos lett. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
Kultusz rock zenekarok a karrierjük kezdetén
  2017-12-08 21:42:04, péntek
 
  Guns N 'Roses a The Ritz Hotelben, New York, 1988.
A Nirvana első koncertje Raymondban, 1987 márciusában.
Red Hot Chili Peppers, 1984.
Metallica, 1983.
Depeche Mode, 1981.
U2, 1979. február 12.
AC / DC, Nyugat-Melbourne, 1978.
The Police, London, 1977. január.
A Ramones a Liverpool Eric Clubban, Nagy-Britannia, 1977 május.
Sex Pistols, Luxemburg, 1977.
Aerosmith, New York, 1973.
Black Sabbath, 1970.
Queen, 1970.
Pink Floyd, 1968.
A Rolling Stones a londoni Marquee Club színpadán debütált, 1962. július 12-én.
The Beatles, 1957.
Led Zeppelin, 1968.
Doors, 1965.
Deep Purple, 1968.
Van Halen, 1972.
KISS, New York, 1976. 
 
0 komment , kategória:  Zenevilág  
     1/85 oldal   Bejegyzések száma: 843 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 963 db bejegyzés
Összes: 38143 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7546
  • e Hét: 7546
  • e Hónap: 184990
  • e Év: 3169190
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.