Regisztráció  Belépés
bozsanyinemanyi.blog.xfree.hu
Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz. /Charles Dickens/ Bozsányi Lászlóné. Manyika.
1948.03.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
Kínai mézes csirke
  2018-05-03 22:23:11, csütörtök
 
  Kínai mézes csirke ...... .......
Pont olyan, mint a kínaiba Egyszerű nagyon.
Szóval 1 csirkemell filét kockázok, majd picit megsózom.

Elkészítem a bundát:
9 púpos ek .liszt,
1 ek.olaj,
2 tojás,
1 csipet só,
1 csomag sütőpor,
kb 1,5 dl víz.
Sűrűbb bunda kell hogy legyen, hogy bevonja teljesen a húst.
Belepakolgatom a husikat. Bő olajban kisütöm.

A máz pedig:
20 deka ketchup,
5 ek. méz,
8 ek.szezámmag
/ ízlés szerint hozzá erős pista vagy csípős piros-arany /


 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Sajtos tallér
  2018-01-18 20:26:06, csütörtök
 
  35 -40 dkg liszt 12,5 margarin elmorzsolva a liszttel 12,5 dkg reszelt sajt ( alma reszelőn ) összekeverni a liszttel,1 egész tojás ,1 kis kanál só ,1/2 kiskanál szódabikarbóna 1dl tejfel 1 evőkanál olaj összegyúrni az egészet...... .....én a felébe teszek köménymagot is ...... .....rúddá formázom mint a szalámit, majd felszeletelem kb 3-.4 cm darabokra . A darabokat kisodrom mint a nudlit csak vastagabbra ,feldarabolom kb 1-.1,5 cm darabokra.A lángon felmelegített sütőmbe 4 db fér,Összecsukom megfordítom és kész gyorsan sül.  
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Ünnepi süti
  2017-12-04 00:17:38, hétfő
 
  A mákos krémesnek a látványa is pazar, hát még az íze!




TÉSZTÁHOZ---20 dkg darált mák15 dkg vaj15 dkg porcukor10 dkg liszt6 db tojás1 db narancs0.5 dkg sütőpor
KRÉMHEZ----2 csomag vaníliás pudingpor3 dl tej1 db tojássárgája10 dkg vaj
MÁZHOZ-----------10 dkg étcsoki3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A mákos tésztához a lisztet szitáld egy tálba, majd keverd hozzá a sütőport, a darált mákot és a narancs reszelt héját. A szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra öt deka porcukorral, és egyenként add hozzá a tojássárgákat. A fehérjét verd kemény habbá a maradék 10 deka porcukorral, majd több részletben forgasd a vajas masszához. Végül dolgozd hozzá a lisztes, habos keveréket.
A homogén tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen simítsd el, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.
A krémhez a tejet öntsd egy tálba, add hozzá a pudingport, a tojássárgát, és dolgozd csomómentesre. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, várd meg, míg kihűl, majd keverd hozzá a vajat, a cukrot, és habosítsd a masszát. Állítsd össze a sütit: a mákos tésztát vágd ketté, töltsd meg a krémmel, majd a tetejére készíts mázat. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, és gyorsan kend a sütire. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy az ízek összeérjenek.



--------------------------
Lekváros kakaós kavart...... .......
Hozzávalók:
1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár
Elkészítése:
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel.
A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel
kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet.
Sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített
160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.


 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Recept
  2017-10-29 18:52:13, vasárnap
 
  Rakott vegyes zöldség

Hozzávalók 4 adaghoz:
60 dkg vegyes zöldség, pl. sárgarépa, karfiol, brokkoli, gomba, cékla
2 főtt tojás
8 dkg hagyományos füstölésű húsos szalonna apró kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
8 tojás felverve
5 dkg reszelt parmezán
1 fej lila hagyma felkarikázva
1 tk. őrölt kömény
1 tk. pirospaprika
1 tk. őrölt vagy néhány szál friss kakukkfű
só ízlés szerint
1 friss csokor petrezselyem
1. Tisztítsd meg, és szeleteld fel a zöldségeket. A gomba héja ehető, azt ne szedd le, csupán víz alatt dörzsöld meg a felületét egy puha kefével vagy konyharuhával. Ezután vágd négyfelé.
2. Egy edényben tegyél fel annyi vizet forrni, amennyi ellepi majd a tojásokat. Amikor forr a víz, tedd bele a 2 tojást. Ha van otthon párolóbetéted, akkor illeszd az edény tetejére, és rendezd el benne a megtisztított, feldarabolt keményebb zöldségeket - mint amilyen a brokkoli, a karfiol és a sárgarépa. Fedd le őket, és 5 percig főzd mindkét szintet. Ha nincs párolóbetéted, akkor egy külön edényben forralj vizet, és forrástól számítva 3 perc alatt főzd félpuhára a zöldségeket, majd szűrd le.
3. Ezalatt egy serpenyőben mérsékelt lángon, gyakori kevergetés mellett olvaszd ki a szalonnakockák zsírját, és pirítsd rajta aranybarnára a hagymaszeleteket.
4. A megtisztított, zúzott fokhagymát alaposan keverd össze egy nagy keverőtálban a 8 tojással, és add hozzá a reszelt parmezánt is. Ebbe önts bele a serpenyő tartalmát az összes zöldséggel együtt, majd jól kavard át, hogy a zsiradék és a tojásos keverék mindent átjárhasson. Ennek a lépésnek köszönhetően egyenletesebb és zamatosabb rakott egytálételt kapsz.
5. Ezután mindent önts át egy tűzálló edénybe, és fűszerezd a zöldségtálat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el. Tálalás előtt szórd meg bőségesen frissen aprított petrezselyemmel.



Link
 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Nyári savanyúság télire!
  2017-06-24 14:21:38, szombat
 
  Szégyenlem, de nem emlékszem ki rakta fel ezt a csodálatos receptet, sok savanyúságot tettem el életemben, de ilyen finomat még nem ettem. Köszönet érte.
Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén

VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle..




HA NINCS IDŐD KOVÁSZOS UBORKÁT KÉSZÍTENI ezt próbáld ki
Elkészítés:
Mosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket.
A kaprot vágd apróra és keverd össze a sóval, öntsd az uborkára. A zacskót kösd be és rázd össze az uborkát, a kezeiddel dolgozd el, hogy mindenhol érje a kapor és a só.
Nyisd ki a zacskót, önts bele 300 ml hideg vizet, majd kösd vissza.
Tedd hűtőbe 3 órára és készen is vagy vele. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
1 kg uborka
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
1 köteg friss kapor



 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
A linzer
  2017-04-02 23:58:20, vasárnap
 
 


A linzer tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja

A dió töltelékhez:
3 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje
baracklekvár a tészta kenésére
Elkészítés:

A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük és óvatosan a diós keverékbe forgatjuk.
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a pitetésztát, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Egy tortaformát vagy sütőedényt kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra majd a formába nyomkodjuk.
Megkenjük lekvárral és elsimítjuk rajta a diós tölteléket. Vagy megszórjuk dióval, és eloszlatjuk rajta a cukrozott reszelt almát. Attól függően, hogy almás vagy diós sütit készítünk.
A kisebbik darab tésztát is kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.
A csíkokkal berácsozzuk a töltelékkel megkent tésztát. A tetejét lekenjük felvert tojással majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
---------------------------------
Gluténmentes receptek!
Link
 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Tejfölös krémpite
  2016-12-20 23:44:26, kedd
 
  Tejfölös krémpite

Hozzávalók

A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
24 dkg cukor
7,5 dl tej
1 db kisebb citrom reszelt héja
80 dkg tejföl

A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 db kisebb tojás
csipetnyi só
csipetnyi reszelt citromhéj
4 ek tej

Elkészítés
A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni.
A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig.
Kétfelé vesszük, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére nyújtjuk ki, és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, végül villával megszurkáljuk.
Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.



Forrás: Mindmegette.hu
-------------------------------------------------------
BÖGRÉS RAFFAELLO TORTA, EZ TÉNYLEG OLYAN FINOM, MINT A RAFFAELLO GOLYÓK!
Raffaello torta
......... receptjét mutatjuk be nektek, rengeteg módon el lehet készíteni, de nekem ez a recept lett a kedvencem. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók a tésztához:
2 db tojás,
1 bögre cukor,
200 g tehéntúró,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1/2 kiskanál só,
2 bögre liszt,
kókuszreszelék (a díszítéshez).

Hozzávalók a krémhez:
3 tojássárgája,
1 bögre cukor,
3 evőkanál liszt,
500 ml tej,
vaníliaaroma
200 g vaj.

Elkészítés:
Verjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy bögre lisztet és keverjük össze. Tegyük hűtőszekrénybe 60 percre a tésztát.

Készítsük el a krémet: Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral majd tegyük bele a lisztet és a tejet, kavarjuk össze habverővel vagy robotgéppel, lassú tűzön kezdjük főzni. Közben folyamatosan kavargassuk, amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és ízesítsük vaníliaaromával, hagyjuk hűlni. A vajat alaposan habosítsuk fel és keverjük hozzá a krémet.

Vegyük ki a hűtőből a tésztát és osszuk 6 egyenlő részre, nyújtsunk belőle 6 lapot. Előmelegített sütőben, vajjal kikent tepsi hátulján süssük mindegyik lapot pár percig, amíg egy kis színt kapnak. A tortalapokat kenjük meg a krémmel és tegyük őket egymásra, szórjuk meg kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni pár órát, majd szeleteljük. Jó étvágyat!


 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Brazil krémes
  2016-12-16 18:47:42, péntek
 
  Brazil krémes

...... ........... .....Hozzávalók:A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sütőpor
20 dkg finomliszt
továbbá 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej

Tetejére:
5 dl habtejszín (növényi tejszín)
2 ek őrölt kávépor
valamint csokireszelék

Elkészítés:A tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35×27 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk aljáról a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a piskótát a tepsibe. Közben elkészítjük a krémet: (Egy 5 literes edényben keverjük, hogy kényelmesen elférjen benne minden!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel vagy tejjel + 5 dkg kristálycukorral csomómentesre! Majd 5 dl vízbe vagy tejbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára és egyenesre simítjuk. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 ek őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.

2-3 óra múlva szeletelhető!


 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
csoki torta liszt nélkül
  2016-12-08 16:24:32, csütörtök
 
  csoki torta liszt nélkül
Hozzávalók:
A piskótához:
12 dkg vaj
8 tojás
6 ek. porcukor
18 dkg 81%-os étcsokoládé
1 rúd vanília
15 dkg szeletelt mandula
A vajat felhabosítom, hozzá adom a 8 tojás sárgáját, a cukrot, majd a mikróban megpuhított csokoládét. Belekaparom a vanília belsejét, belekeverem a mandulát, legvégül a 8 tojás kemény habját. Kivajazott tortaformába töltöm.
Előmelegített 170 fokos sütőben tűpróbáig sütöm.
A krém:
3 dl tejszín
30 dkg porcukor
15 dkg holland kakaópor
40 dkg vaj
1 rúd vanília
5 dkg csokireszelék
tejszínt a cukorral szirupsűrűségűre főzöm. Hozzáadom a vanília belsejét, a kakaóport és csomómentesre keverem.
Belekeverem a vajat is, a csokireszeléket is, szép simára keverem. Hűtőbe teszem pár órára.
Habverővel felhabosítom felhasználáskor.




Mákos piskóta glutén mentesen!!




Megérkezett a lisztmentes piskóta újabb variációja. Ez is azt mutatja, hogy csak a fantáziánk szabhat határt a kreatívitásnak. Nagyon finom ez is, akárcsak a társa. Kedvet kaptam hozzá, hogy akár már hétvégén megsüssem. Túl sok időt nem igényel. Egyszerű, gyors és nagyszerű édesség.
Hozzávalók:

6 tojás
10 dkg őrölt mák
3 csapott evőkanál lenmagliszt
1 evőkanal xilit
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanal olívaolaj
Elkészítése:
A mákot, a lenmaglisztet, a xilitet és a szódabikarbónát összekeverjük.
A tojások sárgáját jól összekeverjük az olajjal.
A 2 részt összekeverjük, és a habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Borítsuk ki, húzzuk le róla a papírt és hagyjuk rácson kihűlni. Esetleg konyharuhával letakarhatjuk, hogy elkerüljük a kiszáradást
Gesztenyés-banános krém:
Hozzávalók:
25 dkg natúr, cukormentes gesztenyemassza
3 érett banán
Elkészítése:
Az egészet botmixerrel, vagy turmixel összeturmixoljuk. A kész krémet a sütire kenjük.
Csokikrém
Hozzávalók:
1 narancs leve
2-3 ek kakaó
ízlés szerinti mennyiségű darált xilit
ízlés szerint darált kókuszreszelék (annyi kell bele, hogy kenhető sűrűségű legyen)
Elkészítése:
Az összes hozzávalóból csokikrémet főzünk. Rákenjük a piskóta tetejére. Hagyjuk állni egy kicsit, míg márványos nem lesz a teteje.
Tejszínhabbal (természetesen kókusztejszínből) tálaljuk.

Mákos almatorta liszt nélkül

Nem csak LISZT, de CUKOR nélkül is! Az alma jótékony hatása közismert, és a mák is számos gyógyhatással bír.



Hozzávalók:
20 dkg darált mák
2 teáskanál sütőpor
Édesítő, pl. eritrit (ízlés szerinti mennyiség)
1 citrom leve és lereszelt héja
3 db alma lereszelve
2 tojás
1/2 mk fahéj

Így készítsd:
- Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze.
- Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.
Egyszerű, laktató és isteni finom!
 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
Női szeszély
  2016-11-30 13:09:32, szerda
 
  Hozzávalók: 12 deka vajat 4 tojássárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd egy csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva könnyű tésztává keverjük.
A tésztát közepes nagyságú tepsibe egyenletes vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből kis kanál ecettel, és 20 deka citromos porcukorral készült kemény habbal lehetőleg vastagon bevonjuk.
Közepes tűznél sütjük.
Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel. A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárban dörzsöljük el, s azután a többi cukorhoz elegyítve átszitáljuk.


 
 
0 komment , kategória:   Receptek.  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 213 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 1252 db bejegyzés
Összes: 14096 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 808
  • e Hét: 4187
  • e Hónap: 33757
  • e Év: 630986
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.