Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Marcipános-aszalt szilvás
  2010-11-06 16:17:33, szombat
 
  hozzávalók 6 főre

* 5-10 dkg aszalt szilva
* 20 dkg marcipánmassza
* 35 dkg tejcsokoládé
* 1 dl tejszín
* kakaópor
* fahéj



elkészítés

1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a tejszínnel simára keverjük, majd lehűtjük a krémet.
2. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk aszerint, hogy mekkora golyókat szeretnénk majd kapni.
3. A felvágott aszalt szilvát megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, de ez a lépés akár el is hagyható, ha valaki nem szereti.
4. A marcipánmasszát átgyúrjuk, majd kis darabokat csípünk belőle, és egyenként beburkoljuk az aszalt szilvákat.
5. Ha a tejszínes csokoládé kellően lehűlt, akkor egy teáskanálnyi darabot a tenyerünkbe teszünk, és szépen becsomagoljuk vele a marcipángolyókat. (Ha túl lágy, akkor hűtsük tovább, amíg formázhatóvá nem válik. Én kb. másfél órán keresztül a mélyhűtőben pihentettem.)
6. Az elkészült golyókat jól meghempergetjük a cukrozatlan kakaóporban, majd a továbbiakban hűtőben tároljuk őket. Ebből mennyiségből nekem 35 szép nagy golyó lett.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Hógolyó - Lime-os-kókuszos
  2010-11-02 16:15:37, kedd
 
  Hógolyó - Lime-os-kókuszos fehércsokitrüffel

hozzávalók 4 főre

* 1/2 bögre tejszín
* 250 g fehér csokoládé
* 1 lime reszelt héja
* 1 lime leve
* 1,5 bögre kókuszreszelék
* 1 ek vaníliaesszencia
* 2 ek rum



elkészítés

1. A csokit gőz felett felolvasztjuk, aztán hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
2. A tejszínt óvatosan, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Beleöntjük a vaníliaaromát és a rumot, majd habverő segítségével fokozatosan hozzákeverjük az olvadt csokihoz. Addig dolgozunk, míg könnyed, sima krémet nem kapunk (2-3 perc).
3. Belekeverjük a lime héját, illetve 1/2 bögre kókuszreszeléket (a maradék 1 bögre a bevonathoz kell).
4. Kb. 1 óra alatt jól lehűtjük, hogy gyúrható állagúra dermedjen.
5. Ekkor kis golyókat formázunk, és meghempergetjük a kókuszreszelék ágyon.
6. Fogyasztásig érdemes hűtőben tárolni, de szobahőmérsékleten is tartja magát.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Hógolyó
  2010-08-06 13:47:18, péntek
 
  Hógolyó - Lime-os-kókuszos fehércsokitrüffel

hozzávalók 4 főre

* 1/2 bögre tejszín
* 250 g fehér csokoládé
* 1 lime reszelt héja
* 1 lime leve
* 1,5 bögre kókuszreszelék
* 1 ek vaníliaesszencia
* 2 ek rum



elkészítés

1. A csokit gőz felett felolvasztjuk, aztán hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
2. A tejszínt óvatosan, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Beleöntjük a vaníliaaromát és a rumot, majd habverő segítségével fokozatosan hozzákeverjük az olvadt csokihoz. Addig dolgozunk, míg könnyed, sima krémet nem kapunk (2-3 perc).
3. Belekeverjük a lime héját, illetve 1/2 bögre kókuszreszeléket (a maradék 1 bögre a bevonathoz kell).
4. Kb. 1 óra alatt jól lehűtjük, hogy gyúrható állagúra dermedjen.
5. Ekkor kis golyókat formázunk, és meghempergetjük a kókuszreszelék ágyon.
6. Fogyasztásig érdemes hűtőben tárolni, de szobahőmérsékleten is tartja magát.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Vitaminbonbon
  2010-07-23 22:44:27, péntek
 
  hozzávalók 4 főre

* 500 g eper
* 1 db nagyobb banán
* 100 g min. 70%-os jó minőségű étcsokoládé
* folyékony édesítőszer (lehet cukor is, 5 kockacukornyi mennyiség)
* 1 dl 1,5%-os tej
* 1 ek light margarin

Mártogatáshoz:

* kókuszreszelék
* zabpehely
* színes tortadara



elkészítés

1. A gyümölcsöket meghámozzuk, illetve leszedjük a szárakat, leveleket.
2. Hideg vízben megmossuk őket, majd lecsepegtetjük.
3. A vajat gőz felett megolvasztjuk.
4. Hozzáöntjük a tej felét, és felmelegítjük, de ne forrjon!
5. A lángot kicsire állítjuk, és továbbra is gőz felett hozzáadjuk a darabokra tört étcsokoládét a vajhoz és tejhez.
6. Apránként, kevergetés mellett hozzáadjuk a többi tejet, amíg közepes sűrűségű masszát nem kapunk.
7. Édesítjük (40 csepp édesítő vagy 5 kockacukor).
8. Kevergetés mellett 5 percig olvasztjuk, amíg teljesen sima masszát nem kapunk.

Mártogatás:

1. A kókuszreszeléket, zabpelyhet, tortadarát egyenlően elosztjuk egy vágódeszkán, hogy ne keveredjenek össze, de gyorsan tudjunk dolgozni.
2. A gyümölcsöket félig megmártjuk a csokiban, és várunk pár másodpercet, hogy a massza kicsit megszilárduljon.
3. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kívánt hozzávalóba.
4. Pár órára hűtőbe tesszük, ezután már fogyaszthatjuk is!
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Gesztenyegolyó
  2010-07-23 22:43:21, péntek
 
  hozzávalók 4 főre

* 25 dkg gesztenyemassza
* 10 dkg tejcsoki
* 5 dkg darált keksz
* magozott meggy (befőtt - kb. 25 szem)
* tortadara



elkészítés

1. Olvasszuk fel gőzfürdőben a darabokra tört csokit, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát és a darált kekszet. Ezeket jól dolgozzuk össze.
2. Vegyünk el a masszából kis darabokat, lapítsuk meg, majd tegyünk a közepébe meggyet, és formázzuk golyóvá.
3. A kis golyókat forgassuk tortadarába.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Kókuszkrémes golyó
  2010-07-23 22:42:29, péntek
 
  hozzávalók 6 főre

* 15 dkg kókuszreszelék
* 15 dkg cukrozott, sűrített tej (tubusos)
* 10 dkg vaj (vagy margarin}
* 1 narancs lereszelt héja
* 1 ek rum



elkészítés

1. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, és kézzel átgyúrjuk.
2. 5-6 percre betesszük a masszát a mélyhűtőbe.
3. Enyhén vizes kézzel, kb. 25 golyót formázunk.
4. A golyókat tálcára tesszük, majd a tálcát betesszük ismét a mélyhűtőbe, 8-10 percre.
5. Egy tálba cukrozatlan kakaóport teszünk, és a golyókat meghempergetjük benne.
6. A kész golyókat mignonpapírba tesszük, tálalásig hűtőben tartjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Kókuszgolyó keksz nélkül
  2010-07-23 22:41:24, péntek
 
 
hozzávalók 4 főre

* 1 dl tej
* 30 dkg cukor
* 5 dkg kakaó
* 20 dkg vaj
* 25 dkg + 10 dkg kókuszreszelék



elkészítés

1. A tejet a cukorral egy lábasban lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett összefőzzük. A cukor olvadása után, 2-3 percig főzzük az alapanyagot.
2. Hozzáadjuk a kakaót, és további 2-3 percig főzzük.
3. A masszához keverjük a 10 dkg kókuszreszeléket és a 10 dkg vajat. Kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad, majd levesszük a tűzről. Pár percig hűlni hagyjuk.
4. További 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg vajat adunk hozzá, és jól elkeverjük a masszát.
5. A teljesen kihűlt masszát golyó alakú formákra gyúrjuk, és kókuszreszelékbe hempergetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Vaníliás csokoládékocka
  2010-07-23 22:40:22, péntek
 
  Vaníliás csokoládékocka házilag

hozzávalók 4 főre

* 500 g étcsokoládé
* 80 g vaj
* 400 g sűrített tej
* 3 csepp vaníliaaroma



elkészítés

1. Egy literes, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A csokoládét apró darabokra törjük, és összekeverjük a vajjal és a sűrített tejjel.
3. A masszát folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg az összes hozzávaló elolvad.
4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliaaromát, és addig kevergetjük, amíg sűrűn folyó masszát nem kapunk. A tepsibe töltjük, és elsimítjuk a tetejét.
5. Ezután a hűtőszekrénybe tesszük, és megvárjuk, hogy a massza megdermedjen.
6. A csokoládémasszát kiborítjuk, és kockákra vágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Puncsgolyók
  2010-07-23 22:39:10, péntek
 
  hozzávalók 6 főre

* 1 szikkadt fonott kalács
* 1 dl rum
* 20 dkg vaj
* 15 dkg cukor
* 3 ek kakaópor
* 3 ek darált dió

A forgatáshoz:

* kakaópor és/ vagy darált dió



elkészítés

1. A szikkadt kalácsot apróra vágjuk, a rummal locsoljuk.
2. Lefedve 1 órát állni hagyjuk.
3. A vajjal és a cukorral alaposan összemorzsoljuk.
4. Hozzáadjuk a kakaóport és a diót.
5. Golyókat formálunk, hempergetés után tálra tesszük.
6. 1 óra szikkadás után a hűtőbe tesszük.
7. Két óra alatt jól kidermed.

 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
Banános bonbon
  2010-07-23 22:38:12, péntek
 
 
hozzávalók 4 főre

* 10 dkg vaj
* 20 dkg csokoládé (ízlés szerint)
* 1 cs piskótatallér
* 2-3 db banán

Tetejére:

* ízlés szerint (tortadara, kókuszreszelék, mandula, pisztácia, kandírozott gyümölcs stb.)



elkészítés

1. A banánt felszeletelem és két piskótatallér közé teszem. Kissé összenyomom.
2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztom. Belekeverem a puha vajat, homogénre keverem.
3. Fogpiszkáló segítségével a folyékony csokoládéba mártom a banánnal töltött piskótákat és zsírpapírra teszem, amíg a csokoládé megdermed.
4. A tetejét ízlés szerint díszítem. Másnaposan:) finomabb, mert a banán nedvességétől puhul a piskóta.
 
 
0 komment , kategória:  Bonbon, trüffel  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 260
  • e Hét: 4434
  • e Hónap: 26369
  • e Év: 130288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.