Regisztráció  Belépés
rochlitzne.blog.xfree.hu
Szeressük egymást, gyerekek... Rochlitz Szilveszterné
1943.09.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Alufóliában sült gombás
  2010-06-23 11:09:37, szerda
 
  Hozzávalók:

* 2 db csirkecomb,
* 2 nagy fej vöröshagyma,
* 25 dkg gomba,
* ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom.

a megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
Gombás burgonyarolád
  2010-06-20 17:50:24, vasárnap
 
  Hozzávalók:
Egy kg burgonya,
25 dkg gomba (lehet champion, konzerv vagy erdei gomba egyaránt),
20 dkg liszt,
20 dkg zsemlemorzsa,
3 egész tojás,
1 fej vöröshagyma,
Olaj a sütéshez,
5 cikk fokhagyma,
Ízlés szerint só,
Majoranna,
Magyaros fűszerkeverék,
Kávéskanálnyi csípős paprikakrém (ez jobb ízt ad neki, akkor is érdemes használni, ha egyébként nem szeretjük az erős ízeket).

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagy kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Időközben a gombát nagyon apróra vágjuk (darálni is lehet), kevés olajon, hagymán, fokhagymán megdinszteljük.
A krumplit, ha megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk a 3 nyers tojást, a gombát, a lisztet és a zsemlemorzsa felét. Krumplitörővel összetörjük, alaposan összedolgozzuk. Golyókat vagy rudakat formázunk belőle, és azokat a maradék morzsában meghempergetjük. Forró olajban aranysárgára sütjük.

Kínálhatjuk főzelék mellé húspótló feltétnek, de rizzsel, savanyúsággal is nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
Gombakotlett készitése
  2010-06-01 13:33:16, kedd
 
  Hozzávalók:

30 dkg gomba,
2 zsemle,
tej,
2 tojássárgája,
zsemlemorzsa,
a bundázáshoz tojás,
zsemlemorzsa,
zsír a kisütéshez.

Gombakotlett készítése:

A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük. Két tejbe áztatott zsemlével, 2 tojássárgájával és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy jól formálható massza legyen. Pogácsákat készítünk belőle, tojásba, morzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Zöldfőzeléket tálalunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
Csirke gombával
  2010-06-01 13:32:02, kedd
 
  Hozzávalók:

2 csirke negyedekre vágva,
só, bors, kakukkfű,
liszt,
4 evőkanál olaj,
1 hagyma finomra vágva,
1 fokhagyma,
25 dkg gomba,
2,5 dl fehér bor,
egy fél doboz paradicsompüré,
1 kanál zöldpetrezselyem, liszt.

A csirke gombával készítése:

A csirkenegyedeket megsózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel fűszerezzük, majd megforgatjuk lisztben.
Forró olajban ropogósra sütjük, majd kivesszük az olajból, ezután megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, és barnára sütjük, majd a bort és a paradicsomot is beleöntjük.
Visszarakjuk a csirkedarabokat, és kis lángon, lefedve kb. 35 percig főzzük.
Egy kevés lisztet és petrezselymet keverünk bele végül.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
Gombával töltött stangli
  2010-06-01 13:29:39, kedd
 
  Hozzávalók:

6-8 sósstangli,
5 dl tej,
10 dkg gomba,
2 dl tejföl,
1 tojás,
só, bors.

A gombával töltött stangli készítése:

A stanglikat félbevágjuk, a belsejüket kiszedjük, s tejjel leforrázzuk, majd kanállal összetörjük.
A gombát a fűszerekkel megpároljuk, megdaráljuk, s hozzáadjuk a stanglibélhez, hozzáadjuk még a tejfölt, a tojást, összekeverjük, és megtöltjük vele a stanglikat.
Forró sütőbe tesszük 5-10 percre, s forrón tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
Gombás rétes
  2010-06-01 13:27:40, kedd
 
  Hozzávalók:

1 réteslap,
40 dkg gomba,
zsír,
2 kávéskanál reszelt hagyma,
zöldpetrezselyem, só, bors, pirospaprika,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
4 tojás.

Gombás rétes elkészítése :

A gombát fölszeleteljük.
Egy kevés zsírban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, pirospaprikával, törött borssal, sóval, beletesszük a gombát, és lehetőleg a saját levében megpároljuk.
Ha szükséges, 1-2 kávéskanál vizet öntünk alá.
Ha kihűlt, beletesszük a zsemlemorzsát, a tojássárgákat és végül a tojások kemény habját.
A réteslapot meglocsoljuk olvasztott zsírral, rákenjük a tölteléket, összesodorjuk, a tetejét is megzsírozzuk, és ropogósra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
Gomba vadasan
  2010-06-01 13:24:21, kedd
 
  Hozzávalók:

50 dkg gomba,
2 sárgarépa,
2 fej vöröshagyma,
1 petrezselyemgyökér,
só, babérlevél, szemes bors,
ecet,
3 szem kockacukor,
2 evőkanál zsír,
2 kanál liszt,
egy fél citrom,
2 dl tejföl.

A gomba vadasan készítése:

A répákat meg a hagymát sóval, babérlevéllel, borssal, néhány csöpp ecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük, és a levét félretesszük.
A zöldségeket és a kockacukrot egy evőkanál zsírban megpirítjuk, meghintjük liszttel, barnára pirítjuk, majd fölengedjük a félretett lével, citromlével ízesítjük, tejföllel gazdagítjuk.
A gombát megtisztítjuk, és nagysága szerint félbe vagy négy részre vágjuk, és 1 evőkanál zsírban egy kissé megpároljuk.
Hozzákeverjük az áttört zöldséges vadasmártást, és zsemlegombóccal körítve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
Gombafejek sajtkrémmel
  2010-06-01 13:21:01, kedd
 
 


Hozzávalók 4 személyre:
8 nagy csiperkegomba, 2 vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, fél csokor petrezselyemzöld, 6 dkg vaj, 10 dkg zöldfűszeres krémsajt, 1 kis bagett, 15-15 dkg fejes és rukola saláta, kígyóuborka, 4-4 ek. fehérborecet és olaj, 1 tk. mustár, só, bors

Elkészítés:
A gombák szárát, a hagymákat meg a paradicsom felét felkockázzuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. A gombaszárat és a hagyma felét megpirítjuk, 1,5 dkg vajon. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és petrezselyemzöld felét. Sózzuk, borsozzuk, hűlni hagyjuk, majd a sajtkrémhez keverjük.
A felszeletelt bagettet megpirítjuk a maradék vajon. a salátákat falatnyi darabokra tépjük. Az uborkát legyaluljuk, a megmaradt paradicsomot cikkekre vágjuk. Az ecetet, a mustárt, az olajat, a maradék hagymát és petrezselyemzöldet összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A gombafejeket ecset segítségével megkenjük olajjal. Megszórjuk sóval, illetve borssal, tepsibe ültetjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 3 percig sütjük. megtöltjük, és további kb. 6 percig sütjük. Végül a bagettet a mártással leöntött salátára morzsoljuk, és a gombával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  gombás ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 6 db bejegyzés
Összes: 20829 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 358
  • e Hét: 6618
  • e Hónap: 28880
  • e Év: 143802
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.