Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 197 
Reggel
  2019-11-24 06:23:12, vasárnap
 
  Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.
Csúf, de te gyönyörűnek találtál.
Végig hallgattad mindig, amit mondtam.
Halandóból így lettem halhatatlan.

Pilinszky János

 
 
1 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Szerelem
  2019-05-18 08:31:47, szombat
 
  Nem tudom, mit rejt a sorsod,
mosolyt hoz-e vagy könnyeket.
Tanuld meg hát feledni a rosszat,
s őrizd meg a boldog perceket.

Ernest Hemingway

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Szerelem
  2019-02-06 14:27:55, szerda
 
  Amikor keresel, a jövő a fontos, a cél a fontos.
És amikor nem keresel, nincs más, csak a jelen pillanat.
Nincs jövő, ezért nem tudsz halogatni sem nem mondhatod:
Holnap leszek boldog. A szerelem mindig MOST történik.

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Romy és Alain
  2019-01-14 07:22:33, hétfő
 
  Fia halála után eltűnt az élet a szeméből - 82 éves lenne Romy Schneider
Azt szerette, aki bántotta, és azokat hanyagolta, akik vágyakoztak arra, hogy velük legyen. Nem igazán szerette az általa megformált Sisi karakterét, az pedig a sors kegyetlen játéka, hogy a császárnéhoz hasonlóan ő is elvesztette imádott fiát. Ma lenne 82 éves Romy Schneider.

Ha azt mondom, hogy Rosemarie Magdalena Albach, akkor nem sok ember kapja fel a fejét, de ha azt mondom, hogy Romy Schneider, akkor már a legtöbben tudják, hogy a bécsi születésű színésznőről van szó, akinek legismertebb munkája Sisi megformálása volt, legismertebb szerelme pedig Alain Delon. Bár kétszer volt házas, de egyszer sem Delon volt a férje. Ám ne ugorjunk ennyire előre.

Depressziós kamaszból sikeres színésznő
Nem volt egyszerű gyermekkora a színész felmenőkkel megáldott lánynak. Szülei nem sokáig nevelték, helyette anyai nagyszülei vették gondozásukba az öccsével együtt. Tizenkét évesen került be egy egyházi leányiskolába és internátusba, és több interjúban is elhangzott, hogy itt ,,nevelték bele" azt a bizonyos erős önfegyelmet, ami végigkísérte az életében. Miután imádott nagymamája meghalt, az ekkor már híres édesanyja olykor-olykor meglátogatta az iskolában, de apja soha nem kereste. ,,Akkoriban látható volt rajta a magány és a depresszió. Csak akkor volt boldog, ha a színjátszókörben szerepelt" - mondta egyik iskolatársa egy róla készült dokumentumfilmben. Az anyja egyébként Hitler kedvenc színésznője volt, és Romy szerint viszonyt is folytattak. A mama hatására akart színész lenni, és 15 évesen el is utazott Berlinbe, hogy együtt szerepeljenek egy filmben. A kamasz Romyt agyondicsérték a kritikákban. Apja nevét leadva, anyja családnevével kezdett saját karrierbe. Még nem töltötte be a tizennyolcat, amikor 1955-ben bemutatták a Sisi első részét. Ennek a sikere pedig hamar a legnagyobb sztárok közé emelte. Ám amit a közönség imádott, az hamar terhessé vált a fiatal színésznő számára, aki ezernyi szerepben szerette volna kipróbálni magát, és minden vágya volt, hogy levetkőzze magáról a tiarás királyné karakterét. Ennek köszönhető, hogy bár a készítők akartak egy utolsó, negyedik epizódot is a Sisi-filmekből, ő ettől kategorikusan elzárkózott.

Elhagyva, összetörve
Helyette Párizsba utazott, hogy ott megkezdje a Christine című mozi munkálatait. Franciaország azonban nemcsak egy új filmet hozott az életébe és a Sisi-korszak lezárását, hanem egy francia férfi szerelmét is. Ő volt Alain Delon. A forgatások alatt egyre közelebb kerültek egymáshoz, az akkor húszéves Romy maga mögött hagyta Németországot és azonnal Párizsba költözött, hogy a férfival legyen. Néhány hónappal később pedig az eljegyzést is megtartották. Romy ujjára jegygyűrű került, az életrajza pedig egyre csak szaporodott a szerepekkel. Mégsem volt teljesen konfliktusmentes a külvilág számára édenkertinek tűnő boldogságuk. Delon állítólag fizikailag is bántalmazta őt, majd 1963-ban egy levélben szakított, majd egy szempillantás alatt feleségül vette a fotómodell Nathalie-t.

Romy 1966-ban hozzáment első férjéhez, a német színész-rendező Harry Meyenhez, akivel közös gyermekük, David még abban az évben megszületett. Ám ez a kapcsolat sem bizonyult véglegesnek, a házaspár válását 1975-ben mondták ki. Romy szinte azonnal feleségül ment Daniel Biasini üzletemberhez, akivel közös lányuk két évvel később jött a világra, ám nem sokkal később ők is különváltak.

Hogy szerette-e valamelyik férjét? Csak ő tudhatta igazán, ám az életével foglalkozó szinte valamennyi cikk és könyv szerint is egyetlen igaz szerelme volt: Alain Delon, aki újra megjelent az életében, amikor Nathalie elhagyta. Levelekkel, hívásokkal kezdte bombázni Németországban élő exét, és különböző filmszerepekkel Franciaországba csábította. A nő pedig családját hátrahagyva rohant Párizsba Delonhoz. ,,Romy képtelen volt Németországban élni, mert úgy érezte, hogy a német sajtó üldözi és megöli őt. Egyik hazug címlap követte a másikat. Hát ezért menekült mindig Franciaországba" - mondta a 90-es években a második férje.

A legnagyobb trauma, ami egy anyát érhet

Romy Schneider sokat mondta, hogy életében az anyaságra készült legjobban, ám mégsem volt teljes az élete a színészet és Delon nélkül. Valahogy nem sikerült megtalálni az összhangot a munka és a család között. ,,Ha nem filmezhetek, akkor megőrülök" - mondta egyszer. Mintha folyamatos vihar tombolt volna benne, de vonásai kisimultak, szeme pedig felragyogott, amikor gyermekei körében volt. Fia, David volt a szeme fénye, ő a filmbemutatókra is elkísérte. Romy talán százszor jobban próbálta óvni fiát és annak lelkét, amikor a gyermek apja, Harry Meyen 1979-ben megölte magát. Az utolsó közös fotó 1981. január 31-én készült a színésznőről és gyermekéről egy premieren. Alig öt hónappal később a tizennégy éves gyereket baleset érte. Ekkoriban a színésznő párja Laurent Pétin volt, akivel a kamasz nem jött ki jól. David ezért nem az anyjával és a húgával élt, hanem a mostohaapja szüleinek házában. Egyik délután valamiért megpróbált átmászni a villához tartozó hatalmas vaskerítésen, de egy szerencsétlen lépés után megcsúszott, és testét átszúrták a vaskapu lándzsái. A gyermek életét nem tudták megmenteni az orvosok.

Romy összeomlott, vigasztalhatatlan lett, és állítólag az italba menekült. ,,Gyászoltam a fiamat, de a fotósok ott ácsingóztak a ház előtt, ahol meghalt. Fényképezték a gyilkos kerítést, de még a holttestét is le akarták fotózni... Én pedig arra gondoltam, hol van az erkölcs, hol van a tisztesség?" - mondta egy interjúban Schneider, aki ekkor még úgy fogalmazott, hogy szeretne nagymama lenni, egy vidéki házban megöregedni és kertészkedni. De ez az álomkép kevés erőt adott számára. Nem talált vigaszt sem a lányában, sem a munkában. Még egy filmet leforgatott, ám majdnem egy évvel a fia halála után, 1982. május 29-én az akkor 42 éves színésznőt holtan találták a párizsi lakásán. Sokáig pletykáltak öngyilkosságról, feltételezték, hogy túl sokat ivott aznap, és túl sok vényköteles tablettát vett be mellé, de a boncolás során megállapították, hogy halálát szívelégtelenség okozta. Franciaországban helyezték örök nyugalomra, ám amikor kiderült, hogy akkori élettársa nagy mennyiségű, értékes ékszert helyezett el a koporsóban, a színésznő sírját kirabolták, így a családnak gondoskodnia kellett az újratemetéséről.

Lánya, Sarah ma már 42 esztendős. Alig kezdte el az óvodát, amikor anyja meghalt. Ritkán szerepel a sajtóban, de akkor nem rejti véka alá a véleményét, amikor hazugságokkal találkozik a lapok hasábjain. Úgy véli, anyja nem volt alkoholfüggő, ezt pedig a legtöbb kollégája alátámasztotta neki. Bár Sarah külsőre kiköpött az anyja, a személyisége nem sokban hasonlít rá. Nyugodt, analitikus gondolkodású ember. Két évvel ezelőtt hozta világra kislányát, akinek az Anna nevet adta. Ő Romy Schneider egyetlen unokája.

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Hinta
  2018-11-29 15:34:09, csütörtök
 
  Két szem összevillanásában néha nagyobb titok rejlik,
mint húsz év házasság történetében.

Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Szeretem őt
  2018-11-26 05:04:14, hétfő
 
  Többször is szerelembe eshetsz, de az igazi szerelemmel csak egyszer
találkozol. Ha eljutsz egy bizonyos lelki szintre az életed során akkor már
nem esel szerelembe olyan könnyen. A lelked kifinomultabbá, tapasztaltabbá
válik és jobban fogod tudni, hogy mi az igazán fontos az életben. Ezen a
szinten vagy képes megélni azt az állapotot ahol az önzés, a féltékenység,
a birtoklási vágy nem létező fogalmak. Nem az önös érdekek vezérelnek,
nem várod el a másiktól, hogy felvidítson vagy oldja meg a problémáidat.
Nem hívogatod naponta többször telefonon, hogy ellenőrizd mit csinál, merre
jár. Ezek csak az egódnak fontosak és az egód csak magával törődik. Ahhoz,
hogy eljussunk erre a szintre túl kell lépned saját magadon.
Tisztában kell lenned önmagaddal, szeretni, tisztelni és ismerni kell saját
magadat. A boldogságodat ne egy másik emberben keresd. Ne tárgyakban,
élményekben, emberekben hanem magadban. Ha megtalálod akkor képes
leszel adni is belőle, de úgy adni, hogy semmit nem vársz érte cserébe és
ha találsz egy másik lelket akivel mindezt megoszthatod, akkor olyan
pillanatokat élhetsz át ami semmihez sem fogható. Igazi szárnyalás és
határtalan boldogság. Ez az igazi szerelem.

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Virág a hajadba
  2018-09-27 06:28:01, csütörtök
 
  Minden ember legmélyebb érzelmi szükséglete, hogy szeressen
és viszontszeressék. Ha érezzük mások szeretetét, képessé válunk
a bennünk rejlő lehetőségek kibontakoztatására, ennek hiányában
azonban csupán a túlélésért küzdünk.

Gary Chapman

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Kései szerelem
  2018-03-03 09:31:09, szombat
 
  Gere Irén:

ma rád gondoltam
egész nap
indulnék utánad
éppen megérintettük
egymás lelkét
máris csak emlék,
hogy mosolyod
ringatott nem rég
ma nem is gondoltam
másra, csupán
arra az éjszakára
indulnék hozzád
még alig szerettük
egymást kicsit
s már nem is vagy itt
nem cáfolhatod
szerelmem érveit
kezedbe tettem
a sorsom
most szívem
ingemen kívül hordom
azt hittem
nincs mitől félnem
hisz' tenyered
a fészkem...
bár homlokomra
az évek
mély barázdákat véstek
... gyermekmód'
szeretlek téged... 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Negyven felett
  2016-08-29 13:14:27, hétfő
 
  Árvai Attila

Negyven felett az ég kevésbé zeng
Elvásott ruhák rajtam ketyegnek
Már nem hat rám a durva szleng
S színét is elhiszem a tejnek.

Negyven felett csak félve hiszek
Tömeg, hamis, hazug félnótásnak
S, hogy szomjamat oltanák a vizek
Néha szem nélkül is lássak.

Negyven felett, tűzokádó múltam
Bolyongó képei sodródnak
Mint bozontos kutya, számmal húztam
S üzenetét megértem a szónak.

Negyven felett bikát ritkán játszok
A hamvas, ropogós lábközöknek
Estebédre, leszek inkább látnok
S fehérnépek nékem sálat szőnek.

Negyven felett már nem követelek
S nem hajtok vörös, hiú álmokat
Csak nézem, s vigyázom a szemed
Mi bennem örökkön megmarad.

Negyven felett érzőbbek a színek
S én hívő vagyok, mintsem eretnek
Tudom, érzed, megtartom a szíved,
Hogy így, negyven felett is szeretlek.

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Szerelemre hangolva
  2016-08-29 13:13:16, hétfő
 
  Megérinted, talán csak éppen hogy. Talán a bőrötök nem is ér egymáshoz,
csak a karokon lévő pici szőrszálak simogatják egymást. Mégis érzitek. Mégis
csodálatos érzés, nyugalom, bizalom, szeretet árad rajtuk keresztül egymás
felé. Hihetetlen erő van benne, hihetetlen érzések szabadulnak fel ebben az
aprócska érintésben. És megnyugszol. Ebben a pillanatban megáll körülötted
minden. Nem beszéltétek meg az érintést, mégis, mindketten tudjátok, hogy
kell. Érzitek, nem tehettek mást. Muszáj, mert érezni kell a másikat. Így is.
Mert lélekben egyek vagytok. És a test követi a lelket.

Csitáry-Hock TamásLink
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 197 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 364 db bejegyzés
Összes: 30446 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1490
  • e Hét: 7246
  • e Hónap: 21889
  • e Év: 158159
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.