Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
Linkek
  2019-10-13 16:01:38, vasárnap
 
  http://rozsakert.bloglap.hu/cikkek/szeitz-janos-68281/

http://kepekegyhelyen.hupont.hu/2/macskas-png-kepek

http://kivagottkepek.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1063342

http://sonnette.centerblog.net/16.html

http://sonnette.centerblog.net/26.html

http://sysykepei.blogspot.com/2011/10/

https://mannavita.com/hu/hu/beteg/

https://www.citatum.hu/szo/t%F6rt%E9nnie?r=6

https://faviccek.hu/kepek

https://www.rejtvenyjatek.hu/

https://verssorok-daphne.blogspot.com/search/label/Szeitz%20J%C3%A1nos?m=0

http://lviolette.centerblog.net/rub-mariages-tubes-divers-.html esküvői

http://lviolette.centerblog.net/rub-mariages-tubes-divers--6.html esküvői

foldinefehereva.blog.xfree.hu

lilagondolatok.blog.xfree.hu

tornyaieta.blog.xfree.hu

liliana01.blog.xfree.hu

https://mrsale.hu/gyaszversek/

https://jouwwebsitetubes.jouwweb.nl/witte-poppetjes/6

https://kekvillogo.hu/

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=menusgabor&pid=81841

lilagondolatok.blog.xfree.hu elgondolkodtatóLink

Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
Pinterest
  2019-09-28 09:07:33, szombat
 
  https://hu.pinterest.com/pin/50032245852693420/ tündérek

https://nl.pinterest.com/pin/289426713558698917/ öregek

https://hu.pinterest.com/pin/298293175357798095 öregek

https://hu.pinterest.com/ reggel

https://hu.pinterest.com/pin/49117452179340424/ történetbe

https://hu.pinterest.com/pin/70437482342630/ bébyk 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
A te felelősséged
  2016-01-27 16:27:10, szerda
 
  Mindig könnyű másokat hibáztatni.
Egész életedben hibáztathatod a világot,
de a sikereid és a kudarcaid egyedül
a te felelősséged.

Paulo Coelho

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
Nem baj
  2016-01-27 16:25:48, szerda
 
  Nem baj, hogy nem vagyunk egyformák, talán unalmas is lenne a világ,
ha mindenben egyetértenénk. Ahogy magamat szeretem, téged is úgy
fogadlak el. Gyökereink összeérnek a föld mélyén, s a nap is ugyanúgy
simogatja szirmainkat.

(Simon András)

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
Pisilni kell
  2012-03-13 13:29:31, kedd
 
  Nem mindegy, hogy azért ébredünk fel éjszaka, mert vécére kell mennünk, vagy ébredés után jut eszünkbe, hogy egyébként is elmenjünk. Alvás közben ugyanis a megnövekedett véráramlás a vesék irányába fokozott vizelettermelődést okoz. Ezért tudunk gond nélkül vizelni valamennyit, ha zaj, horkolás vagy bármi más miatt ébredünk fel.

1. Hormonprobléma: AVP-hiány
Idősebb korban a szervezetben csökken a vízháztartást egyensúlyozó arginin-vazopresszin (AVP) hormon. Minél kevesebb van a szervezetben, annál többet kell vizelnünk. A hormonszint csökkenése negyven éves korunk környékén indul meg, de csak hatvanas, hetvenes éveinkben kezd el feltűnő lenni.

2. Fertőzés
Nők esetében - ha nem ittak túl sok vizet vagy vízhajtó kávét, esetleg teát lefekvés előtt - a legvalószínűbb ok a húgyúti fertőzés. Ezt legtöbbször égető vagy kellemetlen érzés kíséri, melyek nemcsak éjszaka, napközben is jelentkeznek. Férfiak esetében a húgyúti fertőzés sokkal kevésbé valószínű, ellenben ők folyamatosan, a nap minden órájában érzik, hogy vizelniük kell, az égető érzés pedig náluk is fennáll.

3. Dagadt lábak
Ödéma esetén a testünk alsó felében történő (és észlelhető) folyadékvisszatartás miatt könnyen úgy érezhetjük, hogy vécére kell rohannunk, ha lefeküdtünk. A lábunkban lévő folyadéknak ugyanis valamerre áramlania kell, ez pedig nyilván fokozza a vizelettermelést. A megoldás egészen egyszerű: lefekvés előtt pár órával emeljük meg lábunkat, és az így bekövetkező folyadékáramlás hatására még alváshoz készülődés előtt üríthetjük a vizeletet.

4. Cukorbetegség vagy prediabétesz
Ha cukorbetegségben vagy prediabéteszben szenvedünk, lehetséges, hogy testünk csak azért fokozza a vizelettermelést, hogy megszabaduljon a túl sok cukortól. A gyakori vizelés magas vércukor esetén napközben is megtörténhet, főként, ha azt érezzük, hogy állandóan szomjasak vagyunk, még akkor is, ha iszunk. Ilyenkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy a vércukrunk az oka.

5. Nemi úton terjedő betegségek
Egyes nemi betegségek - pl. gonorrhea vagy chlamydia - hatására gyakran kell vizelnünk. Ha ezt égető érzés kíséri, lehetséges, hogy nemi betegség okozza - bár húgyúti fertőzésnek sokkal nagyobb esélye van.

6. Megnagyobbodott méh vagy petefészkek
Méhpolip, ciszta, illetve méh- vagy petefészekrák esetén ezek a szervek megnagyobbodhatnak. Megnövekedett állapotukban nyomást fejthetnek ki a hólyagunkra és ez fokozza a vizelési ingert. Ha erre gyanakszunk, mindenképpen forduljunk szakorvoshoz.

Ennyire súlyos szövődménye lehet, ha elhúzódik a húgyúti fertőzés - olvasson tovább!

7. Elmozdult húgyhólyag
A női medencefeneket alkotó izomzat, ínszalagok és kötőszövetek egyben támasztják is a hólyagot és más szerveket. Idősebb korban vagy hüvelyi szülésnek köszönhetően azonban a medencefenék meggyengülhet, a női hólyag pedig olyan helyzetbe kerülhet, hogy folyamatos nyomás nehezedik rá. Pontos diagnózist követően a Kegel-gyakorlatok sokat segíthetnek a bajon.

8. Prosztataproblémák
A férfiak prosztatája életük végéig növekszik, így egy idő után elkerülhetetlen a prosztataprobléma. A megnagyobbodás hatására részlegesen elzáródhat a húgyvezeték, így nem lehet teljesen kiüríteni a hólyagot, emiatt folyamatosan azt érzik, hogy vizelniük kell. Fontos tudni viszont, hogy a prosztatához kötődő vizelési gondoknak semmi közük nincs a prosztatarákhoz. Ezt a problémát gyógyszerekkel, illetve sebészi úton is lehet kezelni.

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
Szerelmünk éneke
  2012-03-11 10:09:12, vasárnap
 
  Kassák Lajos:

Ha sátrat ver az éj, bekopogok hozzád
mint vándor, ha menedékért könyörög
éhes vagyok, mondom, szomjas vagyok nagyon
s te csókkal etetsz és csókkal itatsz meg.

Nem voltak még soha ilyen hű szeretők
ilyen két testvérszirma egy virágnak
sötét szemed az én szememhez hasonló
szád, mint az enyém, szerelemtől ittas.

S ha elválunk, akkor sem távolodunk mi
ott vagyok álmodban s az enyémben te
egyazon tengeren ring velünk a bárka
egyazon csillag ontja ránk sugarát.

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
Drága elsőszülöttem
  2012-03-10 12:48:25, szombat
 
  Drága elsőszülöttem; nem kell tökéletesnek lenned!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én azt tapasztalom manapság a környezetemben, hogy egyre korábbi életszakaszban, egyre nagyobb nyomás nehezedik a gyermekeimre, és főleg a nagyobbik fiamon látom, hogy borzasztó kényszeresen meg akar felelni ezeknek az elvásároknak amiket legtöbbször én nem is támasztok felé- vagyis NEM ÉN támasztok felé.

A kötelékünkben amúgy is van valami egészen különleges, nem tudnám, és nem is akarom semmihez hasonlítani, de érzem, hogy nagyon közel állunk egymáshoz és szüksége van a következő sorokra tőlem, az édesanyjától.

Drága Elsőszülött Gyermekem!

Hidd el, hogy mindnyájan követünk el hibákat, elrontani valamit, tévedni, újra és újra kudarcot vallani teljesen természetes dolog és mindez rendben van!
Így, a gyereknap táján sokszor elgondolkodom azon, milyen volt az életem előtted. Te vezettél az úton, általad váltam anyává. A Te érkezéseddel érkeztem meg én is oda, ahová mindig is szerettem volna eljutni, általad teljesedett ki az életem! Azon a napon, mikor világra jöttél bezárult a régi életem kapuja, és kinyílt egy másik. Emlékszem, hogy alig bírtam elhinni, mikor először a kezemben tartottalak, mikor először megpillantottam az arcocskád, rögtön arra gondoltam, hogy hogyan lehetsz ilyen tökéletes, és hogy hogyan tudnám megadni Neked mindazt, amit megérdemelsz?! Sok gyönyörű dolgot éltünk át együtt és sok kisebb-nagyobb belső vívódáson mentem át, de még mindig nem tudom, hogyan lehetnék elég jó anya!

Szeretném, ha néhány dolgot alaposan az eszedbe vésnél:

Tehetsz bármit, járhatsz bármerre, válhatsz bármivé/bárkivé, a szeretetem feléd soha nem szűnik meg! A szívem örökre a Tiéd, történjék bármi. Nem kell kiérdemelned, rászolgálnod, tenned érte, a szeretetem feltétel nélküli. Vágyom rá, hogy viszonozd, remélem, hogy én is mindig egy különleges helyen leszek a Te szívedben, de még ha nem is, én akkor is mindig itt leszek és támogatlak.

Próbálom átadni a bölcsességemet, próbállak a helyes útra terelni, de tévedhetek én is, hibázhatok én is, és gyakran rosszul tudom a dolgokat. Persze szeretném, hogy Te is megpróbáld kihozni magadból a maximumot, az adott területen, amivel épp foglalkozol, de, ami ennél is fontosabb, hogy a nap végén úgy hunyd le a szemed, hogy tudod, hogy ELÉG JÓ vagy és én pedig biztos vagyok benne, hogy minden Tőled telhetőt megtettél.

Ha néha mégis úgy érzed, hogy túl sokat vártam/várok el Tőled a fiatal korod ellenére, kérlek, bocsáss meg. Úgy próbállak nevelni, hogy kövesd a szabályokat, sose késs, légy tisztelettel mindenki iránt, bánj kedvesen a lányokkal, mindig megcsináld a házid. De azt is tudnod kell, hogy hibázhatsz, az is a tanulás része, belefér! Nem kell tökéletesnek lenned!

Gyakran látom meg magam Benned, a mozdulataidban, a félelmeidben, a reakcióidban, mégsem tudom ezt akkor és ott tudatosítani magamban, ezért rosszul kezelem a helyzetet, de tudd, hogy nem te vagy a hibás! Ne hagyd, hogy bárki elnyomjon/lenyomjon, vagy, hogy elhitesse Veled, hogy nem vagy jó pont úgy, ahogy vagy.

Ne nőj fel túl gyorsan! Maradj sokáig gyerek, nem kell sehova sietned. Rengeteg időd lesz még a felnőttek világában, nem maradsz le semmiről.
Bármit megoszthatsz velem, sosem árulom el a titkaid, sosem ítélkezem. Örökre hálás leszek Neked, hogy megtanítottál anyának lenni, és mindig én leszek a ,,legnagyobb rajongód".

Szeretlek Drága Kisfiam,

Ölelés: Anya

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
A végső kérdés
  2012-03-10 12:46:28, szombat
 
  A végső kérdés az, hogy képes lesz-e túlélni az emberiség
a ma élő emberek mesterkedéseit, akik - úgy látszik - gyakran
inkább őrült majomként, mint épeszű emberként cselekszenek.

Szent-Györgyi Albert

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
Ha menni kell
  2012-03-09 09:15:46, péntek
 
  Borbély Szilárd:

Ha menni kell oly jó volna még maradni
elüldögélni még egy kicsikét
beszélgetni hallgatni erről arról
a döntő pillanatot halogatni
mely eldöntetett volt már hamarább
de most mégis oly jó volna még maradni
hogy együtt legyen még a volt a van
hogy múljon is maradjon is ami
lesz minden legyen minden múlhatatlan
és tartson tovább még a lehetetlen
az üldögélés és ami lehetne.

 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
Elengedlek
  2012-03-09 09:11:16, péntek
 
  Ne várj, ha menned kell, hát indulj!
Szépen, szelíden elengedlek.
Nem kötözlek többé magamhoz,
De tudnod kell, nagyon szeretlek.
.
Rejtem magam, hogy reám találj,
Ha hiányom egyszer fáj nagyon,
A jöttödre várok akkor is,
Ha már soha nem lesz alkalom.
.
Kedves, el kell búcsúznod tőlem,
Ne félj, én biztosan nem sírok,
Nem maradt könnyem, már semmim sincs,
Mindig csak a szépre gondolok.
.
Ölelj hát némán, utoljára,
Mert búcsút venni csak így lehet,
Hogy megmaradj, én versbe véslek,
S te magaddal viszed szívemet.
.
Így őrizlek meg önmagamnak,
Magamba zárlak, már nem félek,
Fölém hajolnak fáradt esték,
Elvesznék, ha elvesztenélek.
.
Egyszer, egy csillagfényes estén,
Szól egy dal, távoli zongorán,
Ha meghallod, tán emlékezel,
S hull egy könnycsepp is talán, talán...

Farkas Éva
 
 
0 komment , kategória:  ÁLTALÁNOS II.  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 119 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 265 db bejegyzés
Összes: 32862 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 129
  • e Hét: 2554
  • e Hónap: 5087
  • e Év: 241590
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.