Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A nanobiblia elpusztíthatatlan
  2014-03-04 10:07:30, kedd
 
 

A nanobiblia elpusztíthatatlan

Mindössze 4x4 milliméteres a világ legkisebb szent könyve.

Csak mikroszkóppal, 1600-szoros nagyításban olvasható az a parányi biblia, amellyel a könyvnyomtatás feltalálójának szülővárosa, a németországi Mainz gyarapodott.

Stephan Sauter lindaui elektromérnök egy különösen vékony elektronsugárral véste a Szentírást egy mindössze 4 x 4 milliméteres áramkörre, amelyet a könyvnyomtatás feltalálójának emlékét ápoló mainzi Gutenberg Múzeumnak adományozott.

A szakember célja az volt, hogy a biblia a lehető legkisebb, ugyanakkor még olvasható legyen. Azt állítja, hogy a nanobiblia elpusztíthatatlan, azt "az örökkévalóságnak" szánta.

Az 1200 oldalnyi szöveg mellé Sauter még egy aprócska titánkeresztet is a lapkára helyezett.

MTILink
 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Kárpáti Tibor: Valentine
  2014-02-08 13:31:14, szombat
 
 

Kárpáti Tibor: Valentine - 2 love stories

Kárpáti Tibor apró könyve, nyelvi korlátok nélkül, minden korosztály számára, fanyar humorral mesél a szerelemről. Végre egy igazán ütős Valentin-napi ajándék.

Persze, nem kell a februári Valentin-nap - bár remek alkalom -, hogy Kárpáti Tibor Valentine - 2 love stories könyvéről beszéljünk. A Valentine - két szerelmes történet 2011 nyarán már megjelent papírszínházas kiadásban, szöveg nélkül. Bár, én csak a könyvet fogtam a kezemben - ha nem utálnám könyvecske kifejezést, akkor méretei alapján pontosan illene rá -, könnyű elképzelni, milyen lehet a hatalmas lapokat mutatni és hozzá történetet kanyarítani. Felnőttként nem kell sokat magyarázni, mi történik képről képre, de az ember lánya - legalábbis én - a gyerekeknek azonnal magyarázni, mesélni kezdi a történetet: Valentin vágyakozását, reményeit, majd balszerencséjét.

Kárpáti Tibor történetei nem szirupos rózsaszínűek, hanem fanyarok és humorosak, és Cupido mindkét esetben holtan végzi. És éppen ettől olyan élvezetes ez a könyv! Ízig-vérig élettel teli és anti-Valentin-napi.

A Valentine - 2 love stories szöveget is tartalmaz. De senki se számítson összetett mondatokra, színes szóvirágokra, Kárpáti Tibor rajzol és képekkel mesél, a könyv páros oldalain főként indulatszavak (ooh!, heeheehee! uh-huh! stb.) szerepelnek, de ennél nem is kell több.

A Valentine - 2 love stories a Csimota Design-könyvek sorozatában jelent meg és tudatosan nem használtam a gyerekkönyv kifejezést, mert gyerekeknek, felnőtteknek, fiataloknak, időseknek, 0-99 évig bármely korosztály számára egyaránt élvezetes.

Myreille

Forrás: www.moksha.huLink

 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák
  2014-01-21 13:50:11, kedd
 
 

Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák

Papírsárkányok szerzőjének, Khaled Hosseini-nek az új regény: És a hegyek visszhangozzák. Finoman szőtt történet nagy érzelmi hullámokkal.

Khaled Hosseini afgán származású amerikai író, orvos. 2003-as bemutatkozó regényét, a Papírsárkányokat a The Times, a Daily Telegraph és a Guardian az évtized könyvének választott. Én először a filmet láttam - és meghatározó élmény volt egy életre -, majd elolvastam a könyvet is. A mindkettő felkerült a “meg kell mutatnom a fiaimnak, ha elég idősek lesznek hozzá" könyvek polcára.

Az És a hegyek visszhangozzák regényében nem állt meg a szülő-gyermek kapcsolatánál, hanem a testvérek és az unokatestvérek kapcsolatát, azaz a tágan értelmezett család érzelmi örvényét szövi mondatokba.

Arról mesél, hogyan kanyarog és kuszálódik az élet, hogyan szeretünk, hogyan viselünk gondot egymásra, hogyan sértjük meg, áruljuk el, becsüljük meg és áldozzuk fel egymást, és döntéseink hogyan rezonálnak a minket követő nemzedékek életében.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu

Részlet a könyvből, itt --->
Link


Link
 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Nagy Réka: Ökoanyu
  2014-01-10 07:16:08, péntek
 
 

Nagy Réka: Ökoanyu - egyszerűen zöld

Nagy Réka környezettudatos és takarékos háztartási ötletei kötetbe gyűjtve praktikus “lexikon" minden háztartásban. Zölden élni egyszerű!

Nagy Réka, végső csapást mér a régi beidegződésre, miszerint környezettudatosan élni macerás, drága és úri passzió.

Ökoanyu blogján és a Nők Lapja hasábjain rendszeresen beszámol arról, hogyan lehet tudatosan vásárolni, házilag folyékony szappant, mosogatószert, mosószert és kozmetikumokat készíteni vagy éppen zöld esküvőt szervezni.

Vallja, hogy “az a lényeg, hogy megtaláljuk azokat a területeket, ahol könnyen tudunk változtatni, és az egyik változás magával fogja húzni szép lassan a többit."

Kerülnéd a mesterséges színezékeket, ízfokozókat és az E-ket? El tudod képzelni a vegyszermentes háztartást? Inkább olyan kozmetikumokat használnál, amelyek nem tartalmaznak kőolajszármazékot és egyéb vitatott összetevőket?

Kipróbálnád nagyanyáid trükkjeit, amelytől csillogó volt a hajuk és és puha a bőrük, pedig még semmit se sejtettek a “csodálatos" formulákról?

Vagy egyszerűen dobog benned a felelősség, hogy amit újra lehet hasznosítani, azt szelektíven gyűjtsd és a szelektív kukába vidd, mert sok apró tett összeadódik és hatással van a bolygóra?

Az Ökoanyu - egyszerűen zöld című könyv rendszerezetten tartalmazza azokat az információkat, amelyekkel a környezettudatos valamint takarékos háztartás nem csak idea, hanem kivitelezhető valóság, sőt szórakozás, valóságos szenvedély. Nagy Réka kipróbált receptjei és tippjei remek sorvezetők ahhoz, ha változtatni szeretnénk az életünkön és megadják azt a jókedvű kezdőlökést, ami sikereket hoz. A négy nagy témakör - bevásárlás, hulladék, háztartás és kozmetikumok - mellett van egy ráadás fejezet is, amelyben csináld magad ajándékokhoz és a zöld karácsonyhoz is hasznos ötleteket találhatóak.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Norma Jeane Mortenson esete Marilyn Monroe-val
  2013-12-12 10:10:40, csütörtök
 
 

Norma Jeane Mortenson esete Marilyn Monroe-val

“Azt mondták, folyton riszáltam a fenekemet a filmben. Nem tudom, miről beszélnek. Valahogy csak muszáj járnom. Soha életemben nem riszáltam a fenekemet, de folyton azt hallom, hogy direkt csinálom."

A New York-ban élő Dr. Alma H. Bond, amerikai írónő és pszichológus, 37 éven keresztül folytatott magánpraxist. Most Darcey Dale pszichoanalitikus bőrébe bújva A díványon: Marilyn Monroe című könyvben Norma Jeane Mortenson veséjébe lát. Milyen volt igazából az a nő, akit a férfiak imádtak, a nők pedig a mai napig irigyelnek vagy megpróbálnak követni. Ki volt az ember a szexszimbólum, Marilyn Monroe mögött? Az elhagyott gyermek, aki sosem ismerte az apját, akinek az anyja neurotikus volt, és aki a róla kialakított képpel ellentétben roppant intelligens volt. A könyv minden sorából kiolvasható Marilyn törékenysége, kétségbeesett vágyódása a szeretet, az elfogadás és az elismerés iránt, valamint pikáns humora.

Az életrajzi ihletésű, ámbár fiktív regényben a díva felkeresi a jónevű pszichológust, hogy segítsen neki, mentse meg őt. Dr. Darcey Dale-t egyszerre vonzza és rémiszti meg a feladat, hogy páciensei közé fogadja a köztudottan labilis színésznőt, ám végül úgy gondolja, meg kell próbálnia segíteni neki. A könyv 1959 februárjától egy éven keresztül vezet minket végig az üléseken, ahol Marilyn Monroe személyesen meséli el gyerekkorát, szerelmeit, vágyait és félelmeit. Ezután egészen haláláig levélben tartja a kapcsolatot az analitikussal. Az üléseken hol szórakoztatóan, hol meghatóan tárul fel a világ egyik legragyogóbb színésznőjének sorsa.

A könyvben olyan Marilyn Monroe-val találkozhatunk, akit eddig még eddig sem a filmvásznon, se a fotókon nem láthattunk. A “díványon" napról napra egyre őszintébben mesél önmagáról, és fokozatosan feltárul mindaz, ami a ragyogó mosolya mögött van. Egy hétköznapi nő, aki hol kétségbeesett, hol sziporkázóan humoros, hol pedig dacos és sértődékeny, mint egy kisgyerek. A szerző eredeti dokumentumok, szájhagyomány és saját, pszichológusként szerzett tapasztalatai alapján írta meg könyvét.

Myreille

Forrás: www.moksha.huLink

 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Akaraterő. Te hogy állsz vele?
  2013-12-05 09:45:46, csütörtök
 
 

Akaraterő. Te hogy állsz vele?

Miért nem tudjuk letenni a cigarettát? Miért adjuk fel idő előtt a fogyókúrát? Hogyan küzdhetünk le súlyos betegségeket, függőségeket? Ez mind csak akaraterő kérdése!

Roy F. Baumeister nagy sikerű könyve tudományos vizsgálatok sokszor meglepő eredményeit bemutatva vezet be minket az akaraterő világába, művét pedig híres emberek élettörténetéből vett példákkal teszi még olvasmányosabbá és színesebbé.

Baumeister áttörést jelentő kutatásai rávilágítottak arra, hogy a legnagyobb belső erőnk miként ad kitartást, továbbá rámutatott arra, hogy az akaraterő is karbantartásra szorul, mivel úgy működik, mint a test izmai: időnként elgyengül, ezért erősítésre van szüksége.

Te is erősítenéd az akaraterődet?

Látogass el a Bookon.hu oldalára, regisztrálj a személyre szabott könyvajánlóra és nyerd meg a legnagyobb belső erőnkről szóló könyvet! Ráadásul tagként extra kedvezményeket és kuponokat is kapsz, amelyeket újabb könyvek vásárlásakor érvényesíthetsz.


Link

 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
James Smythe: A felfedező
  2013-12-03 11:17:07, kedd
 
 

James Smythe: A felfedező

Klasszikus űrhajós sci-fi és krimi egyben, ami a technológiai csodák helyett a szereplők személyiségének, lelkivilágának bemutatásában erős.

A nem túl távoli jövőben expedíciós űrhajó indul sosem látott messzeségekbe a Naprendszerbe, és a legénység tagja egy újságíró is, aki blogot ír az eseményekről. Sajnos azonban sorban mindenki meghal az űrhajón - az újságírót kivéve, aki egyedül nem tud visszafordulni a Föld felé, így miután a kommunikáció is megszakad, hirtelen rendkívül magányossá válik. Érdekes, de jól ismert szituáció, és a könyvvel ez a legnagyobb probléma: sci-fi szempontból csupa ismert elemből építkezik, és amit kihoz belőlük, az is csak mérsékelten eredeti: Aliens (más is van még a hajón rajta kívül), Vissza a jövőbe (találkozni a múltbeli/jövőbeli önmagunkkal), Mátrix (hogyan lehet kitörni az idő örökös ismétlődéséből) - én ezeknek a filmeknek a meghatározó elemeit ismertem fel a könyvben. Amikor ugyanis a főhősünk a magány helyett végül az öngyilkosságot választja, visszakerül a múltba, ugyanabba az űrhajóba. Ott elbújik és szó szerint a falból nézi újra a már átélt az eseményeket.

Az eredmény egy kellemesen fordulatos krimi lett, amiben az időutazó főhős felderíti a társai halálának okát. Egyben lélektani dráma is, mert a nyomozás során a társairól és önmagáról is megdöbbentő ismereteket szerez. Pszichológiailag hatásos tehát a történet - pont az ellenkezője John Scalzi magyarul szintén most megjelenő könyveinek, amelyek humorosak és akciódúsak, de a szereplők érzelmeit és személyiségét nem adják vissza ilyen jól. Itt a legkülönbözőbb érzések és ezek következményei keverednek egy szűk helyen, ami egyébként bárhol máshol is megtörténhetett volna, a sci-fi és az űrhajózás mintha csak jelképes helyszín lenne a drámához. Technikailag sem konzisztens a történet, a falban bujkálás és a sok tágas helyiség egy űrhajóban például eleve elég nagy marhaság, de pont a jelképesség miatt ez nem olyan zavaró. Ezért inkább azoknak ajánlom a könyvet, akik vagy eleve sci-fi rajongók, számukra ez egy korrekt, jól megírt időutazós történet, vagy akik szeretik a lélektani drámákat és a fordulatos krimiket, ők sem fognak csalódni.

szpeti

Forrás: www.olvaslak.hu


------------ "A kutyán kívül az ember legjobb barátja a könyv. A kutyán belül nem lehet olvasni." ------------
Nézd meg a Bookon.hu oldalát a facebookon, ahol mindig van valami érdekes és nyerni is lehet!Link
 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Az idei év legférfiasabb könyve
  2013-11-29 08:50:59, péntek
 
 

Az idei év legférfiasabb könyve

Takács Vilmos Vilkó A Guns N' Roses és én című könyvében nem egyszerűen bevezet minket a legendás zenekar, a Guns világába, hanem átadja azt a hangulatot, amit egy ekkora zenekar körül zenészként és rajongóként egyszerre át lehet élni.

És ha valaki, akkor a szerző első kézből tapasztalta ezt meg: Vilkó ugyanis más formációk mellett a legnagyobb hazai Guns tribute zenekar, a Hollywood Rose zenésze, aki hosszú évek óta gitározza szét hazai és külföldi koncerteken a színpadot.


Neked szól ez a könyv, ha rajongtál már bármiért (és bármilyen zenéért) az életben és szereted ezt az érzést! Ha pedig rocker vagy, akkor kötelező. Több mint 100, egész oldalas exkluzív fotó található a könyvben. Éld át újra! Töltődj fel. Legyél ott.

Rendeld meg most online 20% kedvezménnyel, ingyenes szállítással a könyv honlapján, így karácsonyra biztosan megérkezik, ráadásul dedikált példányt is kérhetsz, amitől igazán egyedi lesz az a könyv!

Szeretnél más olyan könyvekről is értesülni, amik téged valóban érdekelnek? Máris választhatsz kilenc ajándék könyv közül a Bookon.hu oldalán, és ha feliratkozol könyvajánlónkra, nem csak rád szabott könyvajánlókat kapsz, de meg is nyerheted a kiválasztott könyveket!Link
 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Merülj el a smaragd zöldjében!
  2013-11-29 08:49:32, péntek
 
 

Merülj el a smaragd zöldjében!

Elfogadás, feltétel nélküli szeretet, együttérzés, gondoskodás és mély érzések... Ráismersz? Ezek
bizony az önzetlen szerelem legfontosabb ismérvei.

Károlyi Hortenzia Smaragdzöld versek című, érzelmekkel megfűszerezett kötetében az önzetlen szerelemre épülő párkapcsolat örök asszonyi problémáit önti versekbe, dalokba, abban a reményben, hogy soraiban minden nő magára ismer, és segítségével saját gondolataikat és érzéseiket is felszínre tudják hozni.

A könyvhöz mellékelt CD-n olyan népszerű művészek keltik életre a műveket, mint Hernádi Judit, Voith Ági, Bodrogi Gyula és Jordán Tamás. Zenéjét szerezte Döme Zsolt.


A szerző szeretettel ajánlja a kötetet azoknak a férfiaknak is, ,,akik szeretnének egy kicsit belelátni a
női lélek mélységeibe, de akiktől oly sokszor hiába várjuk azt az egy szál virágot...".

Te is el szeretnél merülni az önzetlen szerelemben versek, dalok formájában?

A Bookline.hu-n most 20% kedvezménnyel rendelheted meg Károlyi Hortenzia művét!

Szeretnél más olyan könyvekről is értesülni, amik téged valóban érdekelnek? Máris választhatsz
kilenc ajándék könyvközül a Bookon.hu oldalán, és ha feliratkozol könyvajánlónkra, nemcsak rád szabott könyvajánlókat kapsz, de meg is nyerheted a kiválasztott könyveketLink

 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
Kíméletlenül őszinte utazás
  2013-11-26 10:03:35, kedd
 
 

Kíméletlenül őszinte utazás

,,Felejtsd el, amit eddig tudtál a kibucról, a jaffai narancsról, a Maszadáról, az izraeli atombombáról, a megszállásról, Izrael háborúiról és gazdasági csodájáról. Felejtsd el, mert Ari Shavit kíméletlenül őszinte monumentális riportjából kiderül, hogy semmi nem úgy volt." - áll a Hazám, az ígéret földje című könyv borítóján.

Izrael a mai napig az egyik legizgalmasabb utazási célpont: vallási központ, lenyűgöző természeti környezet, történelmi emlékek és politikai csatározások színtere egyszerre. Azoknak, akik igazi valóságában szeretnék megismerni, ajánljuk Ari Shavit könyvét, mely a The New Republic szerint ,,sok-sok éve a legjobb, amely ebben a témában megjelent".

Nem csak olvasnál róla? Nyerj 2 személyes izraeli utazást!

A könyv segítségével nem csak otthon, a fotelből ismerheted meg ezt a csodás országot, de egy kétszemélyes izraeli utazást is nyerhetsz! Rendeld meg a könyvet a Bookline.hu oldalon, így részt veszel a sorsoláson, és lehet, hogy Te leszel az, aki egy felejthetetlen utazást tehet az ígéret földjére!

Szeretnél más olyan könyvekről is értesülni, amik téged valóban érdekelnek? Máris választhatsz kilenc ajándék könyv közül a Bookon.hu oldalán, és ha feliratkozol könyvajánlónkra, nemcsak rád szabott könyvajánlókat kapsz, de meg is nyerheted a kiválasztott könyveket!Link
 
 
0 komment , kategória:  A Legjobb Könyv a héten!  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 104010 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2674
  • e Hét: 8501
  • e Hónap: 206030
  • e Év: 1133307
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.