Belépés
bongyi53.blog.xfree.hu
Higgy, remélj, szeress, hogy boldog ember lehess! Magyar Istvánné
1953.03.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Nem most történt, de nagyon érdekes!
  2012-12-21 12:13:38, péntek
 
  EGYÜTT ÉRKEZTEK, EGYÜTT TÁVOZTAK A FERENCES IKREK

Julian és Adrian Riester ferences laikus testvérek, akik ikrekként, néhány percnyi különbséggel látták meg a napvilágot 92 évvel ezelőtt, június 6-án néhány óra különbséggel adták vissza lelküket a Teremtőnek.
A buffalói születésű ikrek egyszerre léptek be a ferences rendbe és 65 éve együtt tették le örökfogadalmukat. Idejük nagy részét is együtt töltötték, együtt dolgoztak, kétkezi munkát végezve egész életükben.

,,Mindig öröm volt őket látni, kedvesek, viccesek és szorgalmasak voltak" - mondta egyik rendtársuk, aki két évtizeden át ugyanabban a Szent Bonaventuráról nevezett kolostorban élt, ahol az iker barátok.
Az elválaszthatatlan ikrek 2008-tól a Floridai Szent Antal-kolostorban éltek, és a szintén e ferences szent nevét viselő kórházban hunytak el, Julian testvér reggel, Adrian testvér pedig ugyanaznap este. A halál oka mindkettejüknél szívelégtelenség volt.
,,Szinte mesébe illő, ahogy távoztak - mondta egyik rendtársuk -, de ilyen volt egész életük is. Elválaszthatatlanok voltak. Mindig mindent együtt csináltak." Julian és Adrian a rendi nevük, eredetileg Jerome és Irving volt a keresztnevük. Mikor 1919 márciusában megszülettek, családjukban már öt gyermek volt, valamennyien lányok. Az orvos édesapa sokat könyörgött azért, hogy a lányok után végre egy fia is lehessen, és olyan jól imádkozott, hogy egyszerre kettőt is kapott, mondta egyszer Adrian testvér.
Mindkettőjüket felmentették a katonai szolgálat alól, mert egyiknek a jobb szeme, a másiknak a bal szeme volt beteg. Külön cellájuk volt a kolostorban, de a telefon melléküknek ugyanaz volt a száma, vagyis ha valaki hívta őket, mindkét szobában kicsengett. Rendtársaik szerint Adrian beszédesebb volt, Julian csendesebb és tekintélyt parancsolóbb. Soha nem árulták el senkinek, melyikük az idősebb. Ez már örökre titok marad.
Julian nézett ki inkább ,,nagy" testvérnek. Az ő szava volt a döntő kettejük viselkedésében. Egyszer például egy rendtársukért kimenetek a repülőtérre, aki azzal akarta meghálálni a szívességet, hogy meghívja őket egy vendéglőbe. Adrián ekkor fivérére nézett és megkérdezte: ,,Elmegyünk vacsorázni?" Mire Julian azt válaszolta: ,,Nem, hazamegyünk." Nem volt vita, hanem tényleg hazamentek.
A két testvér most végleg hazament.

Budapest, 2011. június 7.
Szerdahelyi Csongor, Ferences Sajtóközpont




Link
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
A jótékonyság világnapjává nyilvánították Teréz anya halálán
  2012-12-19 23:52:00, szerda
 
  A jótékonyság világnapjává nyilvánították Teréz anya halálának napját
2012. 12. 19. 13:47 -

Az ENSZ Közgyűlése magyar kezdeményezésre, konszenzussal nyilvánította a jótékonyság világnapjává szeptember 5-ét, Kalkuttai Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halálának napját - közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel.
Az ENSZ Közgyűlése december 17-én - a béke kultúrája napirendi pont keretében - szavazta meg egyhangúlag, hogy szeptember 5-e legyen a jótékonyság világnapja, hitet téve a szociális érzékenység és a kultúrák párbeszéde mellett. A közgyűlés felkérte az ENSZ-tagállamokat, a regionális szervezeteket és a civil társadalmat, hogy az évfordulóról megfelelő módon emlékezzenek meg, oktatási és egyéb programok szervezésével.
Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője elmondta: a világnapot az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága kezdeményezte tavaly, majd a parlament határozatának megfelelően a kormány felkérte a tárcát a szükséges diplomáciai lépésekre. A munka oroszlánrészét Magyarország New York-i főkonzulátusa végezte. Mintegy ötven ország képviselőivel egyeztettek, hogy minél többen támogassák a világnap gondolatát.
A Teréz anya életműve által közvetített értékek összhangban állnak az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakkal, és hozzájárulnak a kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd előmozdításához - emelik ki a New York-i döntésről beszámoló külügyi közleményben.
A Nobel-békedíjas Boldog Kalkuttai Teréz anya, a Szeretet misszionáriusai rend alapítója, az elesettek felkarolója Kalkuttában hunyt el 1997. szeptember 5-én, 87 éves korában.
MTI/Magyar Kurír




Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2526 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 56
  • e Hónap: 625
  • e Év: 12964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.