Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/120 oldal   Bejegyzések száma: 1191 
Találd meg ezeket a pillanatokat
  2017-11-18 07:48:45, szombat
 
  Még a legborúsabb napon is fel szokott csillanni egy-egy kósza napsugár, és ritkán akad olyan komor napunk, amelyen ne érne valami apró öröm is minket. "
/Pelham Grenville Wodehouse/
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Vidámak lehetünk és vidámnak is kell lennünk.
  2017-11-03 08:28:31, péntek
 
  Általában azt várjuk az élettől, hogy megadja mindazt, ami után vágyunk, hogy a gondok maguktól megoldódjanak, és hogy az események örömöt okozzanak, éppen elegendőt ahhoz, hogy boldogok legyünk. Mindig magunkon kívül keresünk: kint szeretnénk megtalálni elégedettségünk forrásait, és azokat a dolgokat is, amelyekre ráfoghatjuk hibáinkat és szenvedéseinket.
Így az alapján ítéljük örömöt adónak vagy elszomorítónak a dolgokat, az embereket vagy az eseményeket, hogy azok mennyire igazodnak nézeteinkhez illetve életfelfogásunkhoz.
Azonban az, ami egyes embereket szomorúvá tesz, másoknak élvezetet nyújt. Ha megkérdezzük ismerőseinket, mit éreznek egy esős napon, lesznek olyanok, akik szerint csodálatos és inspiráló ez az idő, másokat viszont elkedvetlenít. Ugyanezt az eredményt kapjuk, ha egy zeneműről, egy versről, egy virágról vagy akár a csillagos égről kérdezünk. Nyilvánvaló, hogy a vidámság és a szomorúság nem tartozik szervesen a jelenségekhez. Mi társítjuk őket hozzájuk.
A vidámság kedély- vagy lelkiállapot. A ,,kedély" azonban nehezen megragadható kifejezés, és úgy tűnik, hogy az érzelmeink ingadozó természetére utal; a ,,lelkiállapot" viszont nemcsak az érzelmekre, hanem az elmére is vonatkozik. Amikor egy ,,állapot" ezzel a két emberi összetevővel, az érzelmekkel és az elmével kapcsolatos, akkor az áll mögötte, ami mozgat minket, vagyis a lélek. A léleknek köszönhetően élünk belső életet, ugyanakkor mi is erősítjük és állandóan éltetjük attól függően, mennyire adunk neki megfelelő táplálékot.
Nem várhatjuk el, hogy a lélek mást is megtapasztaljon az élvezeten vagy a fájdalmon kívül, ha olyan helyzeteknek tesszük ki, amelyek nem függnek tőlünk és amelyeket csak passzívan szenvedünk el. A lélek urává kell válnunk, mivel hozzánk tartozik, és nekünk kell akaratlagosan irányítani belső állapotait és külső megnyilvánulásait. Tehát v
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
A negatív gondolatok kihatással vannak az egész életedre
  2017-11-03 08:13:27, péntek
 
  A negatív gondolatok kihatással vannak az egész életedre. Nem csupán egy-egy részére, hanem mindenre. Ha nem teszel ellene, az egészséged is veszélybe kerül. Bármilyen hihetetlen, de igazolt tény (neuropszichológiai kutatások), hogy a negatív ingereket könnyebben, és gyorsabban érzékeljük, ezért agyunk megszokva azt, rááll erre. Mint pl. igazolt tény az is, - erre talán többek bólogatnak hitelességét tapasztalatra helyezve - hogy a negatív emlékek szintén jobban megmaradnak. Ezért kell tudatosan ellensúlyozni pozitívumokkal.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Bízz kedvesem, és minden a helyére kerül!!!
  2017-11-02 17:22:09, csütörtök
 
  A legnagyobb akadály benned van, nem külső hatás miatt alakul úgy az életed, ahogy. Az ok benned van, a tudatod mélyén, ez egy olyan program, amely folyton akadályoz. A külső szereplők pedig csak ,,segítenek" abban, hogy valósággá alakítsák az elképzelésedet. Kifelé vetíted a probléma gyökerét, pedig az benned van.
Ne siettess semmit, hiszen szépen lassan tisztulnak ezek. Rájössz lassan mindenre, de nem tudsz egyik napról a másikra, mert a lelked nem bírná feldolgozni, és minden földi megtapasztalásnak az az értelme, hogy a lélekbe épüljön.
Amit tehetsz az az, hogy a hiedelmeidet felülírod, és elengeded. Minden belőletek indul ki kedvesem, Minden!!! Minden más, ami rajtatok kívül van, csak azt a cél szolgálják, hogy a gondolataidat, érzelmeidet - a teremtett valóságodat - igazolják.
Hallottad már, hogy mindig igazad van. Ha azt gondolod, hogy rossz vagy, értéktelenebb, mint más, akkor olyan szituációk kezdenek sorjázni az életedben - résztvevőkkel együtt - akik ezt bizonyítják be neked. De ha azt mondod, hogy tudom, hogy megérdemlem a boldogságot, akkor az élet a maga szereplőivel ezt fogja igazolni neked. CSAKIS A HITEDEN MÚLIK!!!! MINDEN A HITEDEN MÚLIK!
Tudjuk, hogy ezt nehéz megértened, főleg úgy, hogy életeken keresztül így éltél. A lelked ezt az utat ismeri, de most van itt az ideje lassan, hogy feleszméljen, és új útra térjen. Erre időre van szükség, de egyre több eszközt és segítséget kapsz az élettől, a sorstól, amik segítenek kimozdulnod ebből a helyzetből. De a legnagyobb támasz TE magad vagy Kedvesem.
Ne foglalkozz azzal, hogy most mi van, milyen folyton felmerülő problémád van, muszáj változtatni a gondolkodásodon, mert a mai napon teremted a jövődet, minden egyes földön eltelt másodperccel újraírod a jövődet. Tarts ki, és nézz úgy szembe a jövővel, hogy az csodás legyen, méghozzá úgy, hogy elhiszed - TUDOD!!!! - hogy az lesz, mert annak kell lennie.
Idő kell ahhoz, hogy kitisztuljon az ég. Mondunk egy példát. Egy zavaros vízzel teli medence mikor fog kitisztulni? Akkor, ha folyton tiszta vizet engedsz belé, egy idő után szépen kifolyik a szélén, és hígul a koszos rész. Miért? Mert tiszta vízzel táplálod.
Nem azonnal fog kitisztulni, hanem IDŐVEL!!! - most tisztítod kedvesem te is életed medencéjét, de figyelj oda kedves, hogy mindennap csakis tiszta vízzel töltsd, hogy az átmoshassa a leüllepedett, zavaros réteget. Idővel - és sok munkával (gondolataid, érzelmeid kontrolálásával)- kitisztul életed medencéje, és olyan csodás tisztaság lesz benne, hogy alig várják mások, hogy megmártózhassanak benne, és feltöltődhessenek gyógyító, szeretet energiáddal.
Bízz kedvesem, és minden a helyére kerül!!!"
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Hinned kell abban,hogy a legjobb még hátra van.
  2017-10-28 19:12:32, szombat
 
  Hinned kell abban,hogy a legjobb még hátra van. Hogy hozzon ez a szeszélyes élet bármit,a csoda,amit neked szán a tiéd lesz. Hinned kell abban,hogy ez a szürke világ is ezer színt tartogat,és Te is látni fogod.Hinned kell abban,hogy az élet nem csak kudarcok sora,hanem egyszer felemel,és nem enged el magától. Hinned kell abban, hogy létezik igaz szeretet,olyan soha el nem múló. Hogy lesz egyetlen sziklád,egy mentsvár,aki nem kérdez,de átölel,ha fáj még az élet. Egyszerűen hinni kell,bárhogy fáj,mert másként elvesztünk. Mindannyian."
/ Theodorovits Andrea/
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Mindig van minek örülni
  2017-10-22 07:58:11, vasárnap
 
  Nem az a fontos, hogy milyen nap van, hanem az, hogyan fogod eltölteni. Boldogan, vidáman, vagy magadba roskadva, búsan.
Mindig van minek örülni a nehézségek ellenére, csak vedd észre a porszemnyi jót, és a napod csodás lesz."
(E. Matthew Urban)
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Állandóan javíts magadon, hogy jobbá tehesd a világot
  2017-09-02 08:34:44, szombat
 
  Soha ne engedd, hogy a gyűlölet, a félelem és a tudatlanság föléd kerekedjen. Állandóan javíts magadon, hogy jobbá tehesd a világot, mert semmi sem nemesedhet, ha a legokosabbak, legbátrabbak, legkedvesebbek és legfantáziadúsabbak nem emelkednek a káosz fölé.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Vígh Lilla: Megtisztulás
  2017-08-01 07:17:53, kedd
 
  Vígh Lilla: Megtisztulás

A folyó vize egyszer zöld, máskor kék.
Attól függ, éppen hogyan éri a fény.
A partszélen zöldes, csillogó a fénye.
Középen a kéklő ég nézi magát éppen.

A csodálatos színek egyszer csak tovatűnnek.
Átadták helyüket az emberi bűnnek,
Szemétszigetek tűnnek fel a kanyarban.
Kövek, ágak, óriási hulladékhalmaz.

Jönnek kisebb-nagyobb kupacokban.
Lassan tovaúsznak s távolodnak.
Mikor már majdnem kitisztul a kép,
Előtűnik egy újabb uszadék.

Olyan ez most, mintha életem folyóját látnám.
Ott is jön folyton kisebb-nagyobb gond és bánatár.
Bajt hoznak, elidőznek egy kicsit, majd úsznak tovább.
S ha az utolsó is eltűnik, újból ragyog a világ.
Tokaj, 2014. április 12.
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek
  2017-07-29 05:43:56, szombat
 
  Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek, hogy élvezni tudjam a szépet, hogy szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek viszontszeretnek."
Dale Carnegie
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
15 napzáró mantra, hogy jól érezd magad a bőrödben!
  2017-07-22 07:56:17, szombat
 
 

A legtöbb ember elalvás előtt átgondolja a napját, és felkészül lelkiekben a holnap kihívásaira. Persze, mindig lehetne jobban teljesíteni, de ahhoz, hogy jól érezd magad, válassz ki párat az alábbi 15 mantra közül és mondogasd kitartóan, amitől jobban fogsz aludni, és boldogabb, kiegyensúlyozottabb ember leszel.

15 napzáró mantra, hogy jól érezd magad a bőrödben!


1. A legjobb teljesítményemet nyújtottam ma
Senki sem lehet tökéletes, mert ha mégis így lenne, nem lennél ember. Légy büszke arra, amit aznap megvalósítottál. Törekedj a jó teljesítményre, még ha ezt mások nem is veszik észre. Te légy büszke magadra.

2. Megérdemlem a szeretetet és a bőséget
Azért születtél erre a világra, hogy megtaláld a boldogságot. Ha ez a pillanat még nem jött el, mondogasd lefekvés előtt ezt a mantrát, és hamarosan minden nagyszerűen fog alakulni az életedben.

3. Bízok magamban és tudom, hogy mindent képes leszek elérni
Ezen mondat ismétlésével erőt öntesz magadba, tudatosítod azt, hogy bármit el tudsz érni, meg tudsz valósítani, ami erőt és energiát ad az életednek.

4. Meg van mindenem ahhoz, hogy boldog legyek
Ha van mit enned, innod, van ahová hazamenned, süt a nap és szerető emberek vesznek körül, akkor mi kell ennél több. Ne gondolkozz azon, hogy nem vagy senki, hiszen már vagy valaki.

5. Szeretem önmagam
Kezdd el szeretni már most önmagad, függetlenül attól, hogy mit dolgozol, hány kilós vagy, vagy hány éves vagy.

6. Hálás vagyok a családomért és a barátaimért
A hála kifejezése mindig pozitív energiával tölti fel az életed, így örülj, hogy olyan emberek vesznek körül, akikben megbízhatsz, akik támogatnak, ha bajba kerülsz.

7. Nem hasonlítom senkihez magam. Én a saját utamat járom
Vess véget a hasonlítgatásnak, éld a saját életedet, mert csak te tudod, hogy mi a legjobb neked, és azt miként tudod elérni. Az Univerzumnak célja van veled, okkal születtél meg, ezt soha ne feledd.

8. Mindenkiben és mindenben meglátom a szépet
Mielőtt este lecsukódna a szemed, számold meg, hogy hány jó dologgal találkoztál aznap. Ezzel agyadat ráirányítod a pozitív dolgokra és így elégedettebb, boldogabb életed lehet.

9. Minden dolog az életemben csak a legjobbat akarja nekem
Bármi is történjék az életedben, az okkal történik, amiből tanulhatsz, amit fogj úgy fel, hogy fejlődési lehetőséget jelent. Minden esetből, embertől igyekezz tanulni, olyan tapasztalatot begyűjteni, ami később hasznodra válhat.

10. Egy egészséges, életvidám, életerős ember vagyok, tele vibráló energiával
Ha elképzeled mindazt, amit az előbb leírtunk, akkor máris egészségesebb, erősebb, energikusabb leszel. Egy olyan ember, aki képes lesz megvalósítania önmagát, és egy olyan életet kialakítani magának, amelyre mindig is vágyott.

11. Felismerem azokat a dolgokat, amelyek nem segítik már a fejlődésemet
Ha sikerül azonosítanod azokat a dolgokat, embereket, akik negatív hatással vannak az életedre, akkor le kell zárnod azokat a kapcsolatokat, mert csak így tudsz igazán örömteli életet élni.

12. Az életem mestere magam vagyok
Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mi irányítjuk az életünket. Te viszont ne ess ebbe a csapdába, hanem mondogasd magadnak, hogy az életed a tiéd, te irányítasz mindent.

13. Elégedett vagyok magammal
Ez a mondat önbizalmat ad, így a pozitív gondolatok fogják meghatározni az életedet, ami a sikerhez vezető út kezdetét jelenti.

14. Hiszek magamban
Ismerd fel azt, hogy mennyire értékes ember vagy. Higgyél önmagadban, a képességeidben, hogy bármit meg tudsz tanulni, el tudsz érni, ha keményen megdolgozol azért.

15. Békében vagyok önmagammal
Még ha kaotikus, zsúfolt napod is volt, gondolj arra, hogy a lelkedben ott van a béke, a biztonság, amely minden nehézségen átsegít. Lélegezz mélyeket és üdvözöld az estét, mint egy régi barátot.
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
     1/120 oldal   Bejegyzések száma: 1191 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 117 db bejegyzés
e év: 2055 db bejegyzés
Összes: 30451 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1174
  • e Hét: 8809
  • e Hónap: 67915
  • e Év: 954607
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.