Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 393 
15 dolog, amire ne felejtsd el azt mondani: Köszönöm!
  2017-02-07 20:56:45, kedd
 
 
Mindent értékelj, mert minden nap egy csoda. Minden, amink van egy csoda. Az, hogy most olvasod ezeket a sorokat, azt jelenti, hogy látsz. Milyen magától értetődő, hogy látunk. De ezt is köszönjük meg, mert van, aki nem látja a csodás naplementét és a természet szépségeit, amik körülöttünk vannak.

Lehet, hogy mindent túl biztosra veszünk, és nem vagyunk érte elég hálásak.

Itt van egy gyors emlékeztető, ha elfelejtetted volna azt mondani ma, hogy "köszönöm":
1. ,,Köszönöm, hogy az életem teli van meglepetéssel." - Figyeljük és ápoljuk az élettől kapott meglepetéseket. Csak azért mert nem azt kaptuk, amire vártunk, nem azt jelenti, hogy az élet később nem ajándékoz meg vele. Légy türelmes és pozitív.

2. ,,Köszönöm, hogy az igazságra koncentrálhatok minden nap." - Túl sokan inkább kegyes hazugságokkal áltatják magukat és másokat is, a kemény igazság helyett. De a végén jobb, hogy fáj az igazság, mint hogy vigaszt nyújt egy hazugság. Nyisd ki a szemed és lásd meg a dolgokat. Néha nehéz elfogadni az igazságot, de emlékezz, túl rövid az élet, hogy hazugságban élj!

3. ,,Köszönöm, hogy a nehéz időkben fontos dolgokat tanultam." - Isten engedi, hogy tanuljunk hibáinkból, hogy megtapasztaljunk mindent.

4. ,,Köszönöm, hogy legyőztem a mai kihívásaimat." - Van, hogy falakba ütközünk. Ezek a falak nem akarnak a célunktól távol tartani bennünket. Azért vannak ott, hogy esélyt adjanak arra, hogy megmutasd, mennyire akarsz valamit. Azért vannak, hogy azokat az embereket állítsák meg, akik nem akarják azt a bizonyos dolgot annyira, mint te.

5. ,,Köszönöm az erőt, hogy mosolyoghatok." - Bárki lehet boldog. Mindig találunk okot arra, hogy mosolyogjunk.

6. ,,Köszönöm azt az életet, amit most élek." - A legjobb módja annak, hogy felkészüljünk a jövőre az, hogy vigyázunk a jelenünkre. A jó és rossz emlékek néha könnyet csalnak a szemünkbe. Van úgy, hogy a szavak nem írják le tökéletesen az érzéseinket. A fájdalom valódi. De van remény. Meg kell békélni a múltunkkal, a szebb jövőd érdekében.

7. ,,Köszönöm a bátorságot." - Ha félsz, de még mindig mész előre és nem hagyod magad, azt jelenti, bátor vagy.

8. ,,Köszönöm az intuíciókat." - Figyeld magad! Működtesd magad a saját intuícióid alapján. Vezessenek ösztöneid utadon.

9. ,,Köszönöm az érzéseimet." - A legszebb dolgokat a világon nem lehet látni vagy megérinteni, csak a szívünkkel tudjuk érezni.

10. ,,Köszönöm mindenkinek, akivel valaha is találkoztam." - Mindenki tanít nekünk valami fontosat és minden tanításra szükségünk van.

11. ,,Köszönöm azt, hogy tudok szeretni." - Az élet lényege, a szeretet képessége.

12. ,,Köszönöm, hogy van kit szeretni." - A legjobb dolog a világon valakit szeretni, akire számíthatunk egész életünkben. A családunkra, a szerelmünkre, a barátainkra.

13. ,,Köszönöm az egyedüllétet." - Ne feledjük, hogy néha kell egy kis egyedül eltöltött idő.

14. ,,Köszönöm, hogy van otthonom." - A ház egy otthon. Menedék a testnek és nyugtató a léleknek. De az otthon nem mindig fizikai szerkezetű, amit meg tudunk mutatni a térképen. Otthon az, ahol szeretve vagyunk.

15. ,,Köszönöm, hogy egészséges vagyok." - Lehet, hogy nem teljesen vagy egészséges. Lehet, hogy voltál beteg, de már meggyógyultál. Talpra tudtál állni. Ezt is meg kell köszönni. Soha ne becsüld alá az egészségedet, ugyanis ez a legnagyobb gazdagság. Ez az alapja mindennek. A tested az egyetlen hely, ahol élhetsz.

Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál
Forrás: marcandangel.com
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Próbáld ki és legyél hálás még a legapróbb dologért is
  2017-02-07 20:53:08, kedd
 
  A legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy az életünkbe csodás dolgokat vonzzunk be, az ha elkezdjük gyakorolni a hálát! Meglepő, ha elgondolkozol azon, hogy egy átlagos napon hányszor érzed azt, hogy hálás vagy. Szerepel-e egyáltalán a szókincsedben a hála kifejezése?Persze megszokásból mondjuk az embereknek, hogy köszönöm... de ez egészen távol áll attól, amit valójában hálának hívunk.
Próbáld ki és legyél hálás még a legapróbb dologért is. Legyél hálás egy napon keresztül. Aztán teszteld le, és a következő napon szándékosan ne legyél hálás semmiért. Nem kell, hogy elhidd nekem, inkább teszteld le. A napod lehet varázslatos, de lehet problémákkal teli is. Attól függ, hogy honnan nézed, és hogyan állsz hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Ezt teszi a hála a testével
  2017-01-28 18:38:06, szombat
 
 
Tudjuk, hogy igazán boldogok akkor lehetünk, ha hálásak tudunk lenni azért, amink van. És nem, ez nem valami vallási bölcselet, sem egy random Coelho-idézet: ez tiszta, száraz tudomány. Ahogy az is, hogy a hála nemcsak az általános boldogságunknak, de a párkapcsolatunknak is jót tesz, különösen akkor, ha az érzést kifejezzük a másik felé. A hála tehát klassz dolog, nem véletlen, hogy az okosok olyan lelkesen tanulmányozták, és rá is jöttek, hogy a hála nemcsak boldogabbá, de egészségesebbé is tesz minket. A Huffington Post nyomán összeszedtük, hogyan.

A hála megnyugtat
A hála megélése - más pozitív érzelmekkel együtt - 23 százalékkal képes csökkenteni a szervezetünk kortizol szintjét. A stressz-hormon csökkenése kihat a mindennapi életünkre is, egy vizsgálatban például alvási nehézségekkel küzdő embereknek kellett éjjelente listát írnia azokról a dolgokról, amikért hálásak lehettek. Hogy mi történt? Jobban aludtak.

A hála a szívre is hat
A megbecsülés érzésének felidézése és a háláért kiáltó dolgok listázása csökkenti a vérnyomást és a szívfrekvenciát, ami segít a szív egészségének megőrzésében.

A hálától lélegezni is könnyebb
Azok az emberek, akik úgy érzik, hogy van miért hálásnak lenniük, ritkábban dohányoznak és könnyebben váltanak életmódot, könnyebben adják fel káros szokásaikat. Ezeken keresztül tehát a hála a tüdő egészségére és az életkilátásokra is pozitív hatással van.

A hála erősíti az immunrendszert
A hála és az optimizmus gyakran együtt járnak, az utóbbiról pedig tudjuk, hogy pozitív hatással van az immunrendszerre. Hogy mivel jár az erősebb, hatékonyabb immunrendszer? Egészségesebb emberrel, persze.

A hála fitten tart
Egy tanulmány szerint a hálás emberek 32 százalékkal többet edzenek hetente, és az átlagnál összességében is jobban odafigyelnek az egészségükre.

A hála a lelki egészségünknek is jól jön
A boldogságon túl a hála még számos olyan lelkiállapothoz járul hozzá, amelyek mind egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá tesznek minket. A hála megélése csökkenti például az olyan negatív érzéseket, mint az irigység, a megbánás vagy a neheztelés, segít túljutni a traumákon és nehéz időkben növeli a mentális ellenállóképességünket. Ha úgy érezzük, van miért hálásnak lennünk, akkor kisebb eséllyel leszünk depressziósak, nő az önértékelésünk, és negatív szituációkban képesek leszünk empatikusabban és kevésbé agresszívan viselkedni.

Ön gondolkodott már azon, hogy miért lehet hálás?
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Vezérelve és oltalmazva vagyok az utamon.
  2017-01-19 19:41:45, csütörtök
 
  Hálát adok a mai napért. Bármi történik a nap során, felelősséget vállalok érte. Így tudom elengedni mindazt, ami már nem szolgálja az életem. Hálás vagyok azért, hogy új lehetőségeket kapok a tisztításra. Csak annyit kell mondanom:

Köszönöm. Szeretlek
Vezérelve és oltalmazva vagyok az utamon.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Köszönet az új napért! Hála e csodás reggelért!
  2017-01-07 09:32:44, szombat
 
  Köszönet az új napért! Hála e csodás reggelért! Áldás minden mai eseményre és helyzetre! Béke a lelkemben és szeretet a szívemben! Csodák és lehetőségek várnak.
Tudom. Érzem, Hiszem.
Köszönöm, hogy e szép nap mindezt elhozza nekem!
Gyönyörködöm mindabban, ami körülvesz engem és szeretettel gondolok mindarra, ami bennem van. Boldog vagyok.
Tudom, Érzem. Hiszem.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
Áldás!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Ez egy gyönyörű reggel és én köszönöm
  2017-01-07 09:31:45, szombat
 
  Ez egy gyönyörű reggel és én köszönöm, hogy láthatom, érezhetem, megélhetem minden pillanatát. Egy csodálatos nap kezdődik el. Amikor az előttem álló napra gondolok, látom magam, ahogy örömmel tevékenykedem, átjár a belső derű és lelki béke. Sikeresnek és boldognak látom magam. Jót várok és jót is kapok! Bárkivel találkozom a nap folyamán, magamban megáldom őt. Ez a látszólag kicsiny dolog csodákat vonz be mindannyiunk életébe. Egyensúlyban vagyok, áramlásban vagyok, tudatosan gyakorlom a jelenlétet. Nagyon jól érzem magam! A boldogság bennem él.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
Áldás!
Szeretettel: Timke
asztrológus, kristálygyógyász,
tudatosság és boldogságterapeuta
http://tudatkulcs.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Az ÉLETKEdv mai napindító gondolata:
  2017-01-05 09:03:21, csütörtök
 
  Hálás szívvel gondolj ma is a mára és a jelen pillanatára! Hiszen minden, ami most megadatik neked, most kell értékelned! Legyen a MOST szó a leggyakrabban használd szavad, hisz így valóban a jelenben érzed majd folyamatosan magad! Éld mindig itt és most az életedet, s élvezd, míg élvezheted!(Lippai Marianna)
Az élet szép! Nagyon szép!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Az ÉLETKEdv mai napindító gondolata:
  2017-01-05 09:00:15, csütörtök
 
 

Hálás szívvel gondolj ma is a mára és a jelen pillanatára! Hiszen minden, ami most megadatik neked, most kell értékelned! Legyen a MOST szó a leggyakrabban használd szavad, hisz így valóban a jelenben érzed majd folyamatosan magad! Éld mindig itt és most az életedet, s élvezd, míg élvezheted!(Lippai Marianna)
Az élet szép! Nagyon szép!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Egy szülő attól legyen a legboldogabb
  2017-01-05 08:53:59, csütörtök
 
  Egy szülő attól legyen a legboldogabb, hogy a gyermeke egészséges!

Adjatok hálát ezért! Ha kell minden nap. Minden percben és minden pillanatban. Ez ugyanis áldás egy család életében. Áldás az anyának, az apának és a gyermeknek magának. Sose panaszkodjatok arra, hogy a gyermeketek sokat rohangál, hogy egész nap meg sem áll, vagy, hogy nagyon eleven! Sose legyen gond az, hogy nem tudjátok őket leszedni a mászókáról, vagy a hintáról, netán nem hajlandóak leszállni a bicikliről! Sose mérgelődjetek azért, hogy focizáskor tönkretették a cipőjüket, hogy az iskolában ,,rosszalkodás" közben kiszakadt a nadrágjuk, vagy, hogy a szánkózástól tiszta kosz lett a kabátjuk! Ez ugyanis egyet jelent azzal, hogy van egy csodálatos, egészséges gyermeketek, aki a fürgeségével, az elevenségével, a kisebb ,,véletlenül" szerzett baleseteivel teszi még szebbé az életeteket. Áldás ez! Higgyétek el nekem! Hiszen - bár én is boldog anya voltam - mégis fájó volt, amit megéltem. Másra se vágyott a szívem, csak arra, hogy szaladni, futni, rohangálni lássam a gyermekem. Vágytam arra, hogy néha rászóljak kedvesen, hogy ,,álljon el a tévé elől, mert nem látom rendesen..!". Vágytam arra, hogy a sorra elkoptatott cipők és szandálok helyett gyakran kelljen újat vennem és vágytam arra, hogy a homokozóból őt kirángatva, jó koszos legyen a kezem, mert akkor legalább tudtam volna, hogy van egy egészséges gyermekem. Szóval, minden olyanra vágytam, ami nektek ,,természetes", ami nektek már ,,nem újdonság", ami nektek már ,,normális", vagy ami éppen olykor-olykor ,,idegesítő".
Azt hiszem, és úgy gondolom tehát, hogyha egészséges a gyermeketek, az bizony nagyobb boldogság és öröm, mint az, mintha milliók lennének a bankszámlátokon.

Miután a végére értetek ezeknek a soroknak, kérlek ne sajnáljatok sem engem, sem a gyermekemet! Csak annyit kérek, hogy jól zárjátok a lelketekbe az üzenetemet! (Lippai Marianna)

KÖSZÖNÖM, HA MEGOSZTJÁTOK!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Adj hálát reggel az ébredő világnak
  2016-12-30 19:39:41, péntek
 
  Adj hálát reggel az ébredő világnak,
- örökbe kaptál egy újabb szép napot.
Engedd az érzést áradni szívedben,
szeresd hogy itt vagy, e föld az otthonod.
Hallgasd a dalt, mely apró madaraknak
hálával teli, reggeli éneke.
Engedd a nap tiszta fényét szobádba,
s ne kérdezd, ember nélküle élhet -e ?
Öltözz fel szépen, ünnepi ruhába,
a mosoly arcodon, ékszered legyen.
Tükrödön csillog szemed ragyogása,
hagyd, hogy a látvány boldoggá tegyen !
S ha tetszik mindez, mosolyogj magadra,
s érezd a lelked, magasabbra emel.
Tartsd ezt a mosolyt meg egy egész napra,
mert aki rád néz ennyit megérdemel.
Hagyd hogy a mosoly átterjedjen másra,
- jó érzésed csak fokozódni fog - a szeretet ilyen,
apró kis sugara teheti szebbé a hétköznapot.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
     1/40 oldal   Bejegyzések száma: 393 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 1427 db bejegyzés
Összes: 29823 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3113
  • e Hét: 23778
  • e Hónap: 73572
  • e Év: 407284
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.