Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 400 
Aranyosi Ervin: Háladal
  2017-08-20 08:31:49, vasárnap
 
  Felébredtem, hát itt vagyok,
s tudom a Nap most is ragyog,
mikor felhő takarja el,
de élek én, s nem érdekel,
hogy borús kint a földi lét!
Csak megélem a magamét!
Megélem én, s hálás vagyok,
hisz kaptam újra egy napot.
Hát életem viszem tovább,
nyílt szívvel várok új csodát,
megtalálom a szépet itt,
hiszen mindennap érkezik!
Nézem a szálló felleget,
fentről, az égről integet,
aztán sírósan megy tovább,
s viszi tovább a bánatát,
és ettől vidámabb vagyok,
mert nem cipelek bánatot.
Lásd meg a fényt, keresd, kutasd,
és másoknak is ezt mutasd,
ragyogjon azért mosolyod,
mert önmagadban hordozod,
háladalod add csak tovább,
szebbüljön tőle a világ!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Adj hálát az áldásaidért
  2017-07-03 21:31:00, hétfő
 
  Az angyalok azt kérik ma tőled, hogy adj hálát az áldásaidért. Minden hálával töltött pillanattal csodákat tudsz vonzani az életedbe. Elmondhatod a háláidat magadban is, de a leírt, vagy tükörben kimondott hálának nagyobb ereje van.  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért.
  2017-07-03 21:28:10, hétfő
 
  Hálás vagyok az útért, ami önmagamhoz vezet. Ha tudom, hogy ki vagyok, boldog és szabad vagyok, és békében élek.Igen, hosszú az út. De lehet könnyebb és még könnyebb, ha pillanatról pillanatra élem meg. Így szeretlek, Élet!  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért
  2017-07-03 21:26:20, hétfő
 
  Hálát adok a mai napért. Ha békében vagyok, Isten oltalmaz és vezérel; segítségemre van minden pillanatban. Mindössze annyit kell tennem, hogy hálát adok érte. És enyém a lehető legnagyobb ajándék: béke önmagammal. Így szeretlek, Élet!  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért.
  2017-07-03 21:19:07, hétfő
 
  Hálát adok a mai napért. Minden áldás az életünkben. Sokszor nem látszik annak, pedig csak olyasmi történik velünk, ami minket szolgál. Van, hogy fáj... A fájdalom elkerülhetetlen, de ettől nem áll meg az Élet. Akkor sem, ha ragaszkodsz a sebhez és még mélyebbre vésed. Mindig van segítség. És jön, amikor kéred. Így szeretlek, Élet!
Köszönöm. Szeretlek
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
minden, amit kapunk: Ajándék
  2017-06-08 07:39:23, csütörtök
 
  Légy olyan hálás a Létezésnek,

amennyire csak lehetséges - apró dolgokért is,

ne csupán a nagy dolgokért, a puszta Lélegzésért.

Semmilyen jogos követelésünk nem lehet a létezéssel

szemben, ezért minden, amit kapunk: Ajándék."

(Osho)
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
öRök érvényű üzenet a 90 éve született Janikovszky Évától
  2017-06-08 07:30:37, csütörtök
 
  Egy mindannyiunknak szóló, örök érvényű üzenet a 90 éve született Janikovszky Évától
"Ne panaszkodjunk folyton a Jóistennek, őrangyalunknak, vagy annak, akiben hiszünk.
Vegyük észre, hogy vigyáz ránk, és legyünk hálásak neki.
Köszönjük meg, hogy ha már hülye fejjel felmásztunk a létrára, le is tudtunk jönni. Hogy sietve lelépve a villamosról, nem ficamítottuk ki a bokánkat. Hogy azt a ronda nagy dongót kergetve, úgy borítottuk fel a fikuszt, hogy csak a cserép tört el. A sor bárki által folytatható.
Nem kell nagy hálálkodás, elég ha csak annyit mondunk: köszönöm. Érteni fogják. És azt is értik, ha kérünk valamit, csak ne kezdjük jajgatással.
Fogalmam sincs, milyen frekvencián jutnak el a köszönetek és a kérések az illetékeshez, de eljutnak. Van, ami nem teljesíthető.
S befejezésül egy gyermeteg, ám hatékony javaslat. (Kipróbálva!) Azokban a pillanatokban, amikor jól érezzük magunkat- hazaértünk, hűvös a lépcsőház, a kinti hőséghez képest a lakás is elviselhető, levetettük a cipőnket, végre leültünk, ettünk egy falatot, ittunk is rá, sőt letusoltunk vagy beültünk a fürdőkádba - mondjuk azt, hogy ez jól esett. Hangosan. Csodálkozni fogunk, hogy naponta hány jó percünk akadt. Ha estig nem felejtjük el - ez memóriatréningnek is jó -, köszönjük meg az illetékesnek az elmúlt napot.
Lefekvés előtt nézzünk fel a csillagos égre. Mert kánikulában csillagos az ég. Itt nem kell semmit mondani, érezzük úgyis, hogy ott van, és szép. Mi meg itt."

LEGYEN BÉKESSÉG KÖZTÜNK MINDENKOR!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
15 dolog, amire ne felejtsd el azt mondani: Köszönöm!
  2017-02-07 20:56:45, kedd
 
 
Mindent értékelj, mert minden nap egy csoda. Minden, amink van egy csoda. Az, hogy most olvasod ezeket a sorokat, azt jelenti, hogy látsz. Milyen magától értetődő, hogy látunk. De ezt is köszönjük meg, mert van, aki nem látja a csodás naplementét és a természet szépségeit, amik körülöttünk vannak.

Lehet, hogy mindent túl biztosra veszünk, és nem vagyunk érte elég hálásak.

Itt van egy gyors emlékeztető, ha elfelejtetted volna azt mondani ma, hogy "köszönöm":
1. ,,Köszönöm, hogy az életem teli van meglepetéssel." - Figyeljük és ápoljuk az élettől kapott meglepetéseket. Csak azért mert nem azt kaptuk, amire vártunk, nem azt jelenti, hogy az élet később nem ajándékoz meg vele. Légy türelmes és pozitív.

2. ,,Köszönöm, hogy az igazságra koncentrálhatok minden nap." - Túl sokan inkább kegyes hazugságokkal áltatják magukat és másokat is, a kemény igazság helyett. De a végén jobb, hogy fáj az igazság, mint hogy vigaszt nyújt egy hazugság. Nyisd ki a szemed és lásd meg a dolgokat. Néha nehéz elfogadni az igazságot, de emlékezz, túl rövid az élet, hogy hazugságban élj!

3. ,,Köszönöm, hogy a nehéz időkben fontos dolgokat tanultam." - Isten engedi, hogy tanuljunk hibáinkból, hogy megtapasztaljunk mindent.

4. ,,Köszönöm, hogy legyőztem a mai kihívásaimat." - Van, hogy falakba ütközünk. Ezek a falak nem akarnak a célunktól távol tartani bennünket. Azért vannak ott, hogy esélyt adjanak arra, hogy megmutasd, mennyire akarsz valamit. Azért vannak, hogy azokat az embereket állítsák meg, akik nem akarják azt a bizonyos dolgot annyira, mint te.

5. ,,Köszönöm az erőt, hogy mosolyoghatok." - Bárki lehet boldog. Mindig találunk okot arra, hogy mosolyogjunk.

6. ,,Köszönöm azt az életet, amit most élek." - A legjobb módja annak, hogy felkészüljünk a jövőre az, hogy vigyázunk a jelenünkre. A jó és rossz emlékek néha könnyet csalnak a szemünkbe. Van úgy, hogy a szavak nem írják le tökéletesen az érzéseinket. A fájdalom valódi. De van remény. Meg kell békélni a múltunkkal, a szebb jövőd érdekében.

7. ,,Köszönöm a bátorságot." - Ha félsz, de még mindig mész előre és nem hagyod magad, azt jelenti, bátor vagy.

8. ,,Köszönöm az intuíciókat." - Figyeld magad! Működtesd magad a saját intuícióid alapján. Vezessenek ösztöneid utadon.

9. ,,Köszönöm az érzéseimet." - A legszebb dolgokat a világon nem lehet látni vagy megérinteni, csak a szívünkkel tudjuk érezni.

10. ,,Köszönöm mindenkinek, akivel valaha is találkoztam." - Mindenki tanít nekünk valami fontosat és minden tanításra szükségünk van.

11. ,,Köszönöm azt, hogy tudok szeretni." - Az élet lényege, a szeretet képessége.

12. ,,Köszönöm, hogy van kit szeretni." - A legjobb dolog a világon valakit szeretni, akire számíthatunk egész életünkben. A családunkra, a szerelmünkre, a barátainkra.

13. ,,Köszönöm az egyedüllétet." - Ne feledjük, hogy néha kell egy kis egyedül eltöltött idő.

14. ,,Köszönöm, hogy van otthonom." - A ház egy otthon. Menedék a testnek és nyugtató a léleknek. De az otthon nem mindig fizikai szerkezetű, amit meg tudunk mutatni a térképen. Otthon az, ahol szeretve vagyunk.

15. ,,Köszönöm, hogy egészséges vagyok." - Lehet, hogy nem teljesen vagy egészséges. Lehet, hogy voltál beteg, de már meggyógyultál. Talpra tudtál állni. Ezt is meg kell köszönni. Soha ne becsüld alá az egészségedet, ugyanis ez a legnagyobb gazdagság. Ez az alapja mindennek. A tested az egyetlen hely, ahol élhetsz.

Fordította: Lehotszky Liliána - Jóportál
Forrás: marcandangel.com
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Próbáld ki és legyél hálás még a legapróbb dologért is
  2017-02-07 20:53:08, kedd
 
  A legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy az életünkbe csodás dolgokat vonzzunk be, az ha elkezdjük gyakorolni a hálát! Meglepő, ha elgondolkozol azon, hogy egy átlagos napon hányszor érzed azt, hogy hálás vagy. Szerepel-e egyáltalán a szókincsedben a hála kifejezése?Persze megszokásból mondjuk az embereknek, hogy köszönöm... de ez egészen távol áll attól, amit valójában hálának hívunk.
Próbáld ki és legyél hálás még a legapróbb dologért is. Legyél hálás egy napon keresztül. Aztán teszteld le, és a következő napon szándékosan ne legyél hálás semmiért. Nem kell, hogy elhidd nekem, inkább teszteld le. A napod lehet varázslatos, de lehet problémákkal teli is. Attól függ, hogy honnan nézed, és hogyan állsz hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Ezt teszi a hála a testével
  2017-01-28 18:38:06, szombat
 
 
Tudjuk, hogy igazán boldogok akkor lehetünk, ha hálásak tudunk lenni azért, amink van. És nem, ez nem valami vallási bölcselet, sem egy random Coelho-idézet: ez tiszta, száraz tudomány. Ahogy az is, hogy a hála nemcsak az általános boldogságunknak, de a párkapcsolatunknak is jót tesz, különösen akkor, ha az érzést kifejezzük a másik felé. A hála tehát klassz dolog, nem véletlen, hogy az okosok olyan lelkesen tanulmányozták, és rá is jöttek, hogy a hála nemcsak boldogabbá, de egészségesebbé is tesz minket. A Huffington Post nyomán összeszedtük, hogyan.

A hála megnyugtat
A hála megélése - más pozitív érzelmekkel együtt - 23 százalékkal képes csökkenteni a szervezetünk kortizol szintjét. A stressz-hormon csökkenése kihat a mindennapi életünkre is, egy vizsgálatban például alvási nehézségekkel küzdő embereknek kellett éjjelente listát írnia azokról a dolgokról, amikért hálásak lehettek. Hogy mi történt? Jobban aludtak.

A hála a szívre is hat
A megbecsülés érzésének felidézése és a háláért kiáltó dolgok listázása csökkenti a vérnyomást és a szívfrekvenciát, ami segít a szív egészségének megőrzésében.

A hálától lélegezni is könnyebb
Azok az emberek, akik úgy érzik, hogy van miért hálásnak lenniük, ritkábban dohányoznak és könnyebben váltanak életmódot, könnyebben adják fel káros szokásaikat. Ezeken keresztül tehát a hála a tüdő egészségére és az életkilátásokra is pozitív hatással van.

A hála erősíti az immunrendszert
A hála és az optimizmus gyakran együtt járnak, az utóbbiról pedig tudjuk, hogy pozitív hatással van az immunrendszerre. Hogy mivel jár az erősebb, hatékonyabb immunrendszer? Egészségesebb emberrel, persze.

A hála fitten tart
Egy tanulmány szerint a hálás emberek 32 százalékkal többet edzenek hetente, és az átlagnál összességében is jobban odafigyelnek az egészségükre.

A hála a lelki egészségünknek is jól jön
A boldogságon túl a hála még számos olyan lelkiállapothoz járul hozzá, amelyek mind egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá tesznek minket. A hála megélése csökkenti például az olyan negatív érzéseket, mint az irigység, a megbánás vagy a neheztelés, segít túljutni a traumákon és nehéz időkben növeli a mentális ellenállóképességünket. Ha úgy érezzük, van miért hálásnak lennünk, akkor kisebb eséllyel leszünk depressziósak, nő az önértékelésünk, és negatív szituációkban képesek leszünk empatikusabban és kevésbé agresszívan viselkedni.

Ön gondolkodott már azon, hogy miért lehet hálás?
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 400 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1871 db bejegyzés
Összes: 30267 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2203
  • e Hét: 16881
  • e Hónap: 58079
  • e Év: 770126
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.