Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 404 
Őri Margit - Köszönöm neked élet...
  2017-11-19 09:32:51, vasárnap
 
  Köszönöm neked élet, hogy annyi mindent adtál

Hangot és beszédet, a gondolatnak formát,
Hogy kérdezzek s feleljek, s egyenes útra leljek,
Anyát, barátot, testvért összefűző fénysugárt,
A lélektől lélekig érő szeretet útját,

Köszönöm neked élet, hogy annyi mindent adtál!
Figyelmet a csendre és a hangra hallást,
Hogy hallhassak éji neszt, madárdalt, rikoltást,
Tengert zúgó tengert, eső lágy kopogását,

Szerelmemnek élettel telt zengő hangját,
Köszönöm neked élet, hogy annyi mindent adtál!
Fényt a két szememnek, bele éles látást,
Hogy felismerhessek feketét, fehéret,

A magas égből a benne rengő csillagtengert,
Az emberek tömegéből Téged az egyetlent
Köszönöm neked élet, hogy annyi mindent adtál!
Fájdalmat, örömet, nevetést, sírást,

S azt mi megmér, megrostál, szót, szándékot, tettet,
A tüzet, a vizet, mi bennem dalt formál,
E dalt mely enyém de a tied most már
Köszönöm neked élet, hogy annyi mindent adtál!

Izmaimba iramot, lábaimba járást,
Hogy bejárhassak síkot, dombot, hegyvidéket,
Üres tanyát, zsúfolt várost és ezer népet,
Hogy végre házadba, tehozzád betérjek

Köszönöm az életet, köszönöm élet!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Köszönöm, hálás vagyok
  2017-11-10 08:14:15, péntek
 
  Köszönöm, hálás vagyok
Kicsivel több mint tíz évvel ezelőtt történt meg velem az esett, ami az életem egyik legnagyobb tanítása volt, és azóta is eszembe jut ha elégedetlenséget érzek, és még hülye gondolatokat is társítok hozzá. Ez a tanítás a hála volt.


Olyan élesen beleivódott a lelkembe, hogy ha rágondolok, azonnal visszahoz a jelenbe és eszembe juttatja, hogy mennyi mindenem van, és hogy mennyi csoda vesz körül. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tűzök ki magam elé célokat, és hogy nem vágyom még ennél is több örömre és élményre az életben. Sőt! De ahhoz, hogy túl tudjam teremteni a valóságomat, már az itt és mostban" olyan szívből jövő energiákat kell" mozgatnom, mint a hála.

Ez persze nem megy izzadságszagúan, hogy én most elgondolom, hogy hú de nagyon hálás vagyok, miközben csak a hiányon nyunnyogok. Figyeltétek mit írtam le? Elgondolom. Nem érzem, hanem gondolom. Az Univerzumot és főleg saját magadat becsapni nem érdemes. Az őszinte hála érzése, nem gondolat alapú, hanem szívből jövő, miközben kitágulsz és be tudod fogadni az egész világot. Ez az érzés hatalmas energiákat indít el, és az Univerzum a bőséggel válaszol. Ezért van az, hogy oly sok tanítás írja, mondja, üzeni, hogy minden nap legyél hálás valamiért. A hála rezgésében nincs ínség vagy hiány, hanem bőség és teljesség van. Bárhogy is alakuljon az élet, bármi felé vegye az irányt, mindig lehet találni, hacsak egy nagyon pici dolgot is, amiért hálásak lehetünk.

Most elmesélem Nektek a történetet, hátha Ti is találtok a saját életetekben olyan élményt vagy esetet, ahol tanítottátok magatokat, mennyi mindennel rendelkeztek, csak észre kellene venni.

Visszarepítelek Benneteket az múltamba ahol, épp száraz virágot kötöttem és azon sírdogáltam és keseregtem, hogy miért is ilyen kegyetlen velem az élet, miért is vagyok ennyire szerencsétlen. Ekkortájt anyumnál húztam meg magam, mert nemrégen költöztem el a volt férjemtől, hogy új életet kezdjek. Mindent ott hagytam, csak azt hoztam el ami a kocsimba befért, és ebbe beletartozott a kisebbik lányom és a kutyám is. A nagyobbik magzatom, már főiskolán tanult és kollégista volt. Eléggé le volt csupaszítva a fenekem, majd negyven évesen anyunál laktam, semmim nem maradt amit fel tudtam volna mutatni. Egyedül voltam, nem egy férfi miatt költöztem el, hanem önmagamért. Azért mert kisült minden öröm és boldogság a házasságomban, és nem szerettem volna így leélni az életem. Többet szerettem volna kihozni magamból és ez együtt már nem ment.

Tehát összefoglalva:

nem volt pénzem

nem volt lakásom

nem volt párom, szerelmem

nem volt örömforrásom

és nem volt perspektívám, hogy ezeket, hogy tudom megteremteni magamnak.

Köszönöm, hálás vagyok
Miközben ott sírdogáltam a nyitott, de fedett kocsibejárónál, és kötöttem a száraz virágokat, akaratlanul is hallottam, ami a szomszédban zajlott. Ők nem láttak engem, mert a kerítés melletti farakás eltakart, ami télire lett szépen glédába felsorakozva. Abban az időben a barátnőmnek dolgoztam, de otthoni munka és nyár révén, egész nap kint voltam a szabadban, és a nyitott garázsban rendeztem be magamnak egy virágos műhelyt. A szomszédoknál erezd el a hajam volt, és meghívták a barátaikat is egy kis grillpartira. A baráti házaspár elhozta a lányukat is, akiről tudtam, mivel ismertem őket, hogy fogyatékkal élő. Nem sejtettem hány éves, csak azt, hogy betegen született, nem adták intézetbe, a szülei gondoskodnak róla.

Köszönöm, hálás vagyok
Ahogy beszélgettek, az apa belevonta a társalgásba a lányát is. És kérdezgette tőle, hogy - Milyen nap van ma? A lány artikulátlanul üvöltötte, hogy a születésnapja van. Többször is el kellett mondania, hogy megértsék, mert érthetetlen zagyvaságnak tűnt a beszéde. Aztán kérdezték tőle, hogy hányadik, és a válasz szinte sokkolt! Olyan nagyon ledöbbentem, hogy megállt a kezem, és biztos volt pár perc, hogy újra elinduljon, hogy a jól begyakorolt mozdulatokkal alkosson tovább. A lány" akit én jóval fiatalabbnak hittem, annyi idős volt mint én, 39 éves.

És akkor jött a felismerés, aztán a szégyen, és utána a végtelen hála. Itt kesergek az életemen, és közben mennyi kincsem van, amit nem értékelek - gondoltam. Nekem mennyi mindenem van, ami Neki nem adatott meg az életben.


Életerős, egészséges, tevékeny nő vagyok.
Van két csodálatos lányom, akik szintén életerősek és egészségesek.
Van munkám, amit szeretek, ráadásul idehozzák az alapanyagokat és eljönnek a kész áruért.
Az időmet magam osztom be, magam rendelkezem az életem felett.
Van egy kocsim, ami elvisz bárhová.
Van hol laknom, még ha átmeneti is, ahol megerősödhetek, és ha itt az idő indulhatok tovább.
Köszönöm, hálás vagyok1

Ettől a felismeréstől, azonnal lett perspektívám, célom és motivációm, és végre olyan, de olyan hálát éreztem az életemért, amit a bolygó másik oldalán is érzékeltek. Megköszöntem mindent, amim csak van. Ez volt az én tanításom, magamnak, magamért, már tudtam merre menjek...


Kincses Anna

Forrás: http://kicsibudoar.hu/koszonom-halas-vagyok/
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
A bakancslistán túl
  2017-11-10 08:12:06, péntek
 
  A bakancslistán túl

Mai írásom az óperenciás tengeren túl, a bakancslistán innen készült! Tegnap este házi wellnesst rendeztem magamnak az Én-időmben! Egy jó meleg, habos fürdő, egy jó könyv, langyos tej és lekváros palacsinta - egyszerre. Körülöttem a cicáim élvezték a meleget, csendben dorombolva, mint egy kályha.

És arra gondoltam és elfogott egy melengető, szívbéli érzés, hogy wahhh ember, hát mennyi ideig elmentünk az éberség felismerése mellett. Arra, amink VAN!

Gyártja a tömeg a bakancslistákat, amivel persze nincs baj, hiszen nagyon sokan újra visszanyerték életkedvüket, motivációt, inspirációt kaptak. De vajon a lakás, az autó, az utazások vágylistája mellett észre vesszük-e a hétköznapok tényleg jelentős csodáit! Az ember olykor gyarló, többet, többet és még többet akar. Vagy ez a normális?


És furcsa a természete is, legtöbbször már akkor reagál és kap észbe, mikor valami hirtelen nincs meg, amikor hiányzik, vagy baj van. De aztán jön a problémánál a mondat, hogy bár csak jobban megbecsültem volna az életem!
Egy életpélda: van egy szívemhez közel álló kedves ismerősöm, aki elment nőgyógyászhoz szokásos vizsgálatra. Megállapítottak nála egy kis méhszáj felmaródást, és várták a minta eredményét. Az ismerősöm eddigi beállítottsága alapján szétaggódta magát, már a lehető legrosszabbra gondolt, sír, reményvesztett volt, és sajnos beleesett abba a csapdába, hogy mindenféle cikkeket össze-vissza elkezdett a témáról olvasni a neten. Mivel nem volt még szűrője", így persze lelki állapotának megfelelően csak a rosszakat vette ki a leírásokból! Írtunk közben, és eljött az eredmény ideje, amikor kiderült, hogy minden rendben! Boldog volt, és hálás, és ujjongott örömében! Miért? Mert az aggódás alatti érzéseivel belegondolta magát, milyen lehetne és milyen következményekkel járna, ha rossz lett volna az eredmény! Ezek után azonban a gondolkodásmódjához is kapott egy jelet, amit ezentúl használhat a továbbiakban éles helyzetekben!

Ezek jó fordulatok!

Ezek után hajnalban felébredtem egy álomból, és ilyenkor jönnek gondolatok, csak úgy a semmiből. Az jutott eszembe, hogy milyen jó, hogy van két kezünk! Mert mennyi mindenre használhatjuk, és legfőképpen milyen jó, hogy olykor össze is kulcsolhatjuk. Egy hálára! Sorra válnak valóra bakancslisták, és én nagyon bízom benne, hogy van e mögött némi hála is. Bár tudom, hogy a hála az egyik érzés, ami nem tanítható, elmével fel nem fogható, szívből, belső érzésből jön, hogy belekönnyezik a szemed is! Nem másnak, magunknak!


Kinek is vagyunk hálásak? Te kinek vagy az? Én magamnak mondok mindig hálát, hogy nyitott voltam befogadni életembe egy tragikus életszakaszom után az életet. Hogy újra megengedtem magamnak, hogy nevessek, merjek boldog lenni, hogy ha éppen lezuhanó szakaszba kerültem, volt mindig, aki segített és emlékeztetett, hogy van erőm és kitartásom megoldani a rám váró kihívásokat. Hálás lenni mindenkiért, ki segítő szándékkal hozzájárul a mindennapjaim csodájához, akár a magánéletemben, akár a munkámban!

Van kedved Hálaoldalt írni? ugye, ez valamiért nem jut eszünkbe, persze nem azért mert kell, hanem mert olyan jól esik, hogy ez is, meg az is, meg mennyi minden már teljesült az életünkben! Jó kapcsolatok, értékes beszélgetések, kedves emberek, hasznos tárgyak, finom ételek és még mennyi mindent ide sorolhatnánk! Észre kell vennünk, mennyi mindenünk VAN már!

Természetesen ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem törekednénk céljaink és vágyaink elérésére, hiszen ez is visz minket egyre jobban előre! És nem jelenti azt, hogy a hálát kell a feltételének szabnod, hogy további vágyaid teljesüljenek! Légy csak spontán!


Mire jó a Hálaoldal? Elkezded értékelni saját magad teremtőképességét, kreativitásodat, kitágítja a nézőpontjaidat és a hiányra való fókuszálás elismerése után a megvalósítandó tervek felé segít továbblépni!


Állj meg pár percre, és nézd meg, mi van körülötted, emberek, kapcsolatok, munkák, lehetőségek, események! Mert nagyon sok jó is történik velünk az életben, ami kiegyensúlyozza azokat a kihívásokat, amikkel nap, mint nap emberként igenis számolnunk kell! Ha pedig még szeretnél jobbat és többet, akkor nézd meg, mi az, amire ehhez szükséged van gyakorlati szinten!

Sok sikert!

Jakab Tündi
Forrás: http://kicsibudoar.hu/a-bakancslistan-tul/
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért.
  2017-11-01 10:44:13, szerda
 
  Hálát adok a mai napért. Tudod, hogy átírhatod a nagy forgatókönyvet, ugye? Minden pillanat lehetőséget kínál. Minden egyes pillanatban választhatsz, és választasz is: a magad útját, vagy Isten útját követed. Amikor Isten útja a sajátoddá válik, elcsendesíted a bölcsnek hitt elmédet, ott kezdődik az Élet. Küldetésben, békében, boldogságban, bőségben. Így szeretlek, Élet!
Köszönöm.
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Aranyosi Ervin: Háladal
  2017-08-20 08:31:49, vasárnap
 
  Felébredtem, hát itt vagyok,
s tudom a Nap most is ragyog,
mikor felhő takarja el,
de élek én, s nem érdekel,
hogy borús kint a földi lét!
Csak megélem a magamét!
Megélem én, s hálás vagyok,
hisz kaptam újra egy napot.
Hát életem viszem tovább,
nyílt szívvel várok új csodát,
megtalálom a szépet itt,
hiszen mindennap érkezik!
Nézem a szálló felleget,
fentről, az égről integet,
aztán sírósan megy tovább,
s viszi tovább a bánatát,
és ettől vidámabb vagyok,
mert nem cipelek bánatot.
Lásd meg a fényt, keresd, kutasd,
és másoknak is ezt mutasd,
ragyogjon azért mosolyod,
mert önmagadban hordozod,
háladalod add csak tovább,
szebbüljön tőle a világ!
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Adj hálát az áldásaidért
  2017-07-03 21:31:00, hétfő
 
  Az angyalok azt kérik ma tőled, hogy adj hálát az áldásaidért. Minden hálával töltött pillanattal csodákat tudsz vonzani az életedbe. Elmondhatod a háláidat magadban is, de a leírt, vagy tükörben kimondott hálának nagyobb ereje van.  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért.
  2017-07-03 21:28:10, hétfő
 
  Hálás vagyok az útért, ami önmagamhoz vezet. Ha tudom, hogy ki vagyok, boldog és szabad vagyok, és békében élek.Igen, hosszú az út. De lehet könnyebb és még könnyebb, ha pillanatról pillanatra élem meg. Így szeretlek, Élet!  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért
  2017-07-03 21:26:20, hétfő
 
  Hálát adok a mai napért. Ha békében vagyok, Isten oltalmaz és vezérel; segítségemre van minden pillanatban. Mindössze annyit kell tennem, hogy hálát adok érte. És enyém a lehető legnagyobb ajándék: béke önmagammal. Így szeretlek, Élet!  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálát adok a mai napért.
  2017-07-03 21:19:07, hétfő
 
  Hálát adok a mai napért. Minden áldás az életünkben. Sokszor nem látszik annak, pedig csak olyasmi történik velünk, ami minket szolgál. Van, hogy fáj... A fájdalom elkerülhetetlen, de ettől nem áll meg az Élet. Akkor sem, ha ragaszkodsz a sebhez és még mélyebbre vésed. Mindig van segítség. És jön, amikor kéred. Így szeretlek, Élet!
Köszönöm. Szeretlek
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
minden, amit kapunk: Ajándék
  2017-06-08 07:39:23, csütörtök
 
  Légy olyan hálás a Létezésnek,

amennyire csak lehetséges - apró dolgokért is,

ne csupán a nagy dolgokért, a puszta Lélegzésért.

Semmilyen jogos követelésünk nem lehet a létezéssel

szemben, ezért minden, amit kapunk: Ajándék."

(Osho)
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
     1/41 oldal   Bejegyzések száma: 404 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 117 db bejegyzés
e év: 2055 db bejegyzés
Összes: 30451 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1174
  • e Hét: 8809
  • e Hónap: 67915
  • e Év: 954607
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.