Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 546 
Talán mégsem hasznosak a probiotikumok?
  2018-09-11 20:27:18, kedd
 
  Egy új kísérletes kutatás szerint sok ember bélrendszere meggátolja a hagyományos probiotikumokban lévő mikrobák megtelepedését.

Ráadásul az is kiderült, az antibiotikumok hatásának ellensúlyozására szedett probiotikum időben kitolhatja a normális bélbaktériumok visszatérését.

A probiotikumok számtalan termékben megtalálhatók a csokoládétól a joghurton át a savanyúságokig. Tabletta szedése javasolt hosszabb antibiotikum-kúra után, a probiotikumban lévő hasznos baktériumok segítenek helyreállítani a bélflóra megfelelő egyensúlyát.

A Cell tudományos folyóirat 2018. szeptember 6-án megjelent számában egy izraeli kutatócsoport két tanulmányban is megkérdőjelezi ezen termékek hasznosságát. A területen végzett korábbi tudományos vizsgálatok eredményei ellentmondásosak voltak, Jotham Suez és munkatársai emiatt döntöttek egy új projekt elindítása mellett. Ennek során a széklet elemzése helyett közvetlenül vizsgálták a bélben a mikróbák megtelepedését. A két kutatás során 25, illetve 21 önkéntest vizsgáltak - volt aki valódi hatóanyagot, volt aki placebót kapott, egyeseknek pedig korábbi bélbaktériumaikból adtak kivonatot. A kutatók ezen kísérletek nyomán jutottak arra a következtetésre, hogy a probiotikumnak sok esetben nincs hasznos hatása.

,,Az emberi bélrendszer baktériumok milliárdjainak ad otthont, minden emberben más az összetétele. Tévedés azt várni, hogy a kapható probiotikumok mindenkinek hatásosak lesznek, a jövő a testre szabott koktéloké. Az egyéni igények figyelembe vétele nélkül probiotikumot vásárolni tehát haszontalan, legalábbis az esetek jó részében - mondta a BBC-nek Eran Elinav, a kutatás vezetője.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Nyugat-nílusi láz: nincs járványveszély, de már négyen
  2018-08-24 20:55:13, péntek
 
  Nyugat-nílusi láz: nincs járványveszély, de már négyen belehalhattak, és ajánlott elkerülni a szúnyogcsípést

Ahogy arról az Emmi járványügyi szakértője már augusztus elején tájékoztatta a közvéleményt, a délről érkező szúnyogok által terjesztett nyugat-nílusi láz miatt most különösen fontos a szúnyogok elleni védekezés. Magyarországon nincs tömeges előfordulás, a megbetegedések elsősorban a krónikus, már eleve legyengült állapotban lévő embereket érintik. Az enyhe influenzaszerű tünetekkel járó esetek többsége nem kerül diagnosztizálásra, így bejelentésre sem, ezért a fertőző beteg adatbázisban szereplő megbetegedések nagy része csak a súlyos formában jelentkező eseteket tartalmazza.

A vírust a fertőző madarak hozzák be, de a szúnyogok terjesztik. Az ember szúnyogcsípés révén fertőződik meg, a betegség emberről emberre természetes úton nem terjed. Ha valaki akár egy éjszakát is töltött olyan helyen, ahol megjelent a vírus, azt 28 napra ki kell zárni a véradók közül. A betegségre specifikus terápia nincs, csak tüneti kezelést lehet alkalmazni. Oltóanyag nem áll rendelkezésre, a kísérleti vakcinák is még fejlesztés alatt állnak. A legfontosabb óvintézkedés: a szúnyogcsípést megelőzni, elkerülni. Csökkenteni kell a szúnyogtenyészhelyek számát, szúnyoghálót, szúnyogriasztót kell alkalmazni. Mivel a szúnyogok szürkületben, hajnalban támadnak, ilyenkor érdemes hosszú szárú ruhát hordani.
Moszkító táplálkozás közben - hozzánk madarak hozzák be a kórt, és a hazai szúnyogjaink viszik át az emberre (fotó: Shutterstock / Amir Ridhwan)

A betegség 80 százalékában tünetmentes marad az ember. A szúnyogcsípés után 3-14 nap múlva jelentkezhetnek az első tünetek. A fertőzés jellemzően influenzaszerű tüneteket okoz: láz, fejfájás, gyengeség, izom-, ízületi fájdalom, rossz közérzet, étvágytalanság, esetleg nyirokcsomó-megnagyobbodás, de bőrkiütés is megjelenhet. Az emberek az esetek többségében 3 nap alatt meggyógyulnak, de súlyos esetekben idegrendszeri tünetek is jelentkezhetnek: agyvelő- vagy agyhártyagyulladás is kialakulhat. Ez jellemzően az idősebbeket, a 60 éven felülieket érinti. A tünetek: fejfájás, láz, tarkómerevség, zavartság, merevség, görcsök, mozgáskoordinációs zavarok. Az immungyengeséggel járó állapotok növelik az elhalálozás kockázatát.

A nyugat-nílusi vírus 50 éve van jelen Magyarországon. Azóta minden évben van 10-40 körüli fertőzött. Tavaly a novemberig tartó szezonban 23 megbetegedést regisztráltak. Mivel most korábban kezdődött a szezon, idén akár több is lehet a megbetegedések száma, mint tavaly. Különösen azért, mert ebben az évben a tavaszi időjárás is a szúnyogok szaporodásának kedvezett. A hivatalos adatok szerint eddig idén 2018. augusztus 23-ig összesen 58 nyugat-nílusi láz megbetegedésről érkezett jelentés, a betegek 62,3%-a férfi, 37,7%-a nő volt. Az átlag életkor 55 évnek (19-88) bizonyult. Az esetek túlnyomó részénél (81,9%) idegrendszeri tünetek is jelentkeztek, míg 11 főnél kizárólag- a betegségre jellemző - enyhébb tünetek mutatkoztak. Kórházi ápolás 55 betegnél vált szükségessé.

Eddig 4 halálesetnél merült fel, hogy a nyugat-nílusi láz megbetegedés hozzájárulhatott a halálos kimenetelhez. Az esetek végleges minősítését a patológiai vizsgálat eredménye tudja megadni. Az elhunytak valamennyien férfiak voltak, több alapbetegségben szenvedtek, hárman 80 éven felüliek voltak és egy a 30-39 éves korcsoportba tartozott. Az elhunyt betegek több krónikus alapbetegségben szenvedtek - írja közleményében dr. Kovács Attila országos tisztifőorvos.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szilágyi Anna:GYÓGYÍTHATÓ A BETEGSÉG, HA IDŐBEN FELISMERIK
  2018-08-24 20:47:45, péntek
 
  ŐSZTŐL INDÍTJA A KORMÁNY A VASTAG- ÉS VÉGBÉLRÁKSZŰRÉS PROGRAMOT

Hamarosan megérkeznek az 50-70 éves korosztálynak azok a behívólevek, amelyek az országos vastag- és végbélrákszűrésen való részvételre szólítanak fel. Hazánk Európában az első helyen áll a vastagbélrák okozta halálozásban, holott a betegség gyógyítható lenne, ha korai stádiumban felismernék és kezelnék. Ehhez viszont kulcsfontosságú, hogy a potenciá­lisan érintettek valóban elmenjenek az ingyenes szűrésre.


Vastag- és végbélrákszűrési programot indít ősztől a kormány, amelyről a következő időszakban mintegy 2,4 millió főt, az 50-70 éves magyar lakosságot fogják behívólevélben értesíteni - jelentette be az emberi erőforrások minisztere tegnap. Kásler Miklós elmondta, az önkéntes alapú szűrés két lépcsőből áll majd: elsőként székletmintát kell küldeni a vizsgálatot végző laboratóriumba, ezt követően már csak azokat hívják be végbéltükrözésre, akiknél a minta alapján gyanú merül fel, hogy polipjuk vagy daganatuk van.

A szűrés célja - amely huszonöt év előkészítés után végre elindulhat -, hogy minél hosszabb legyen az egészségben eltöltött évek száma. Jelenleg Magyarország Európában az első, világszinten a negyedik helyen áll a vastagbélrák okozta halálozásban, ezért is kiemelt jelentőségű, hogy megkezdődhet a szűrés, amelyre az igény először az 1993-as nemzeti rákkontroll programban merült fel.

Kásler Miklós hangsúlyozta, e daganattípusban évente mintegy ötezer ember hal meg, holott a betegség megelőzhető és - ha időben felismerik - gyógyítható. - A szűrés a megelőzés egyik legfontosabb eleme, hiszen még a tünetek és panaszok megjelenése előtt kezdhetik el a betegek gyógykezelését, ha szükség van rá - fogalmazott a miniszter. Hozzátetette, ez alacsonyabb finanszírozást és magasabb gyógyulási arányt is jelent.

Kásler Miklós arról is beszélt, három olyan daganattípus van, amelyet korai stádiumban szűrni lehet: a méhnyak-, az emlő- és a vastagbélrák. Az idejében felismert betegséghez azonban nélkülözhetetlen, hogy a lakosok valóban eljárjanak szűrésre: a miniszter példaként említette a skandináv országokat, ahol a részvételi arány megközelíti a kilencven százalékot, így a halálozást harminc százalékra lehetett csökkenteni. Kovács Attila országos tiszti főorvos elmondta, hogy általában a megszólítottak 45 százaléka vesz részt a szűréseken, ám az új programban hetvenszázalékos részvételi arányt szeretnének elérni.
Huszonöt év előkészítés után 1600 háziorvos végzi majd a vizsgálatokat, térítésmentesen

Miután az érintetteknek - a tervek szerint szeptember végéig - kiküldik a levelet, el kell menniük a háziorvoshoz, akitől megkapják az egységcsomagot, amelynek segítségével aztán otthon könnyen és fájdalommentesen el tudják végezni a székletmintavételt. Ha a laboratóriumba küldött minta negatív, akkor legközelebb két év múlva kell szűrésre menni, ám ha pozitív, akkor beutalót kapnak végbéltükrözésre, ezzel pedig pontosan megállapítható, hogy van-e tumor vagy nincs.

Az eddigi tapasztalatok alapján a kiszűrtek negyedé­ben találnak betegségre utaló előállapotot, elsősorban polipot, ennek négy-öt százalékából lehet vastagbélrák, ám ez az arány az életkor előrehaladtával növekszik. - A szűrés minden egyes fázisa térítésmentes - hangsúlyozta a tiszti főorvos.

A programot két és fél milliárd forint értékben uniós forrásból biztosítják, amely háromszázezer ember szűrését teszi lehetővé, ám az érintett lakosság többi részét is bevonják a kormány finanszírozásának köszönhetően. - Egyelőre 1600 háziorvos fogja végezni a szűréseket önkéntes alapon, ám 2019. július 1-jétől minden háziorvosnak kötelező lesz ezt a preventív ellátást is elvégezni - számolt be Kovács Attila.

A tiszti főorvos szerint a programban kiemelt jelentőségű, hogy ne keletkezzenek várólisták, ehhez ötven kolonoszkópos, azaz végbélszűrésre alkalmas laboratóriumot alakítottak ki, ahol a legmodernebb, világszínvonalú műszerekkel végezhetik el a vizsgálatokat.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Legkedveltebb gyógynövényünk a kamilla
  2018-07-14 16:40:32, szombat
 
 A gyógynövényt már az ókori egyiptomiak is használták, sőt, Isteneiknek is áldoztak vele!

Közel száz éve valamennyi jelentősebb európai ország gyógyszerkönyvében hivatalos szer a kamilla, bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak hazánkban panacea, azaz ,,minden" bajra használatos háziszer ez az ősi gyógynövény.

Anyanövény a Matricaria chamomilla, mely név a latin mater, matrix=anya, anyaméh szóból származik, utalva arra, hogy már az ókorban női betegségek gyógyítására használták. Hazai népies nevei: méhfű, anyaméhfű szintén nőgyógyászati alkalmazására utal. A chamomilla a görög chamai=alacsony és a melon=alma szóból származik, tehát annyit jelent: almaillatú.

Drogját a virágzat adja, régebben ezt csak Chamomillae flos-nak nevezték. A drog feldolgozásánál keletkezett virág szitálmány is drog Chamomillae cribratum néven, ám ez csak külsőleg használt készítmények ipari alapanyaga.

A virágzat gyűjtése a déli órákban történik, mivel ekkor a legmagasabb a hatóanyag tartalma, valamint akkor, mikor a virágszirmok kb. vízszintesen állnak, vagyis a virágzás középidejében.

Nem tévesztendő össze gyógyításra alkalmatlan rokonaival, melyek ráadásul erősen allergizáló hatásúak is. Akár az udvarokban is megélő és csipegetni való ebszékfű (M. inodora) például teljesen szagtalan és gyógyászatilag értéktelen. A másik rokonfajnak, a sugártalan székfűnek (M. suaveloens) is üreges kúp alakú a virágzata, de nyelves (azaz sugár-) virágai hiányoznak. Mivel gyenge illata van, a népgyógyászatban néhol az igazi kamilla helyett alkalmazzák.

Az illóolaj-lepárlás technológiájának több száz éves hagyománya van. A Silvestris és Szilas Kft. a Pest megyei Kerepesen egy közel 50 fős csapattal Európa legnagyobb illóolaj-lepárló üzemét működteti. A Szarvasgedén learatott kamillát itt dolgozzák fel; az év más szakaszaiban pedig más növényekből nyernek illóolajokat.

A kamillagyűjtés praktikája a természetben

Van egy nagyon egyszerű fogás, mely nem szerepel egyetlen határozó könyvben sem, ám most elárulom: válasszunk ki néhány jól fejlett virágot és egy éles késsel vágjuk ketté a virágzatot. Ha annak belsejében kicsiny üreget látunk, biztosak lehetünk abban, hogy orvosi kamilla van a kezünkben. Ez az üreg még a szárított és kettévágott virágoknál is jól látható.Ha azonban a virágzat belseje tömör, dobjuk el, ne szedjük, hatástalan vagy egyenesen káros hatású kamilla rokont találtunk.

Elmúlt évszázadok megfigyelése, hogy a kamilla nőkre és gyerekekre, idősekre jóval kifejezettebben hat, mint a férfiakra, bár természetesen mindenkinek érdemes használnia.

Teakészítés: mokkáskanálnyi drogtól a két teáskanálig tehetünk egy csésze vízhez, forrázatot készítünk.

Fő hatásai

Igen széleskörű gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, de jelentős a görcsoldó és antiszeptikus /fertőtlenítő/ hatása is.

Ezeken kívül az alábbi igazolt hatásai vannak: szélhajtó, epehajtó, székletlazító, izzasztó-lázcsillapító, idegerősítő, nyugtató, altató, fájdalomcsillapító, bőrvédő, bőrápoló, bevonó, érlelő, hajápoló, hajszőkítő. Márton József professzor 40 féle betegség kezelésére tartja alkalmasnak.

- Női betegségek: minden erős altesti görccsel és erős altesti fájdalommal járó betegségnél használható, ami leggyakrabban a fájdalmas, görcsös havivérzést jelenti. Megjegyzendő, hogy Maria Treben a nagyon hasonló tünetekkel járó mellékhere gyulladásnál is ajánlja, ami ugye nem női betegség...
- Emésztőszervi betegségek: leggyakrabban gyerekek hasgörcseire alkalmazzák kiváló gyomorerősítő, szélhajtó, görcsoldó hatásai miatt.
- Bélrendszer: alkalmas a tápcsatorna minden enyhébb-súlyosabb gyulladásos betegségének a tüneti kezelésére, mint fekélybetegségek, gyomor nyálkahártya gyulladás, bélgyulladás, vastagbélgyulladás, puffadás, gyomorhurut, stb. kezelése, hiszen bevonva védelmezi az emésztőúti nyálkahártyát.
- Görcsoldó: kevesen tudják, hogy a ,,székfű" név sem véletlen, hiszen hasmenés és szorulás kezelésére egyaránt használható. Ugyan nincs hasfogó hatása, de görcsoldó és antiszeptikus hatása megrövidíti a hasmenés lefolyását, székletlazító, tápcsatorna nyálkahártyáját bevonó, emésztésjavító hatása pedig szorulásnál segíthet, sőt ezek miatt aranyér kiegészítő kezelésénél is szóba jöhet, belsőleg és ülőfürdőként.

- Bőrbetegségek: leggyakrabban érzékeny bőrű gyerekek kezelésére használják. Javíthat a bőrgyulladás minden formáján, kiütéseken, első fokú égési seben, rovarcsípéseken, megmutatkozik oszlató, gyulladáscsökkentő hatása, de nehezen gyógyuló sebeken, kezdődő felfekvésen, sőt visszeres lábszárfekélyen is segíthet.
- Hajápolás: a kamillateás hajmosás közismert haj-és fejbőrápoló hatású, megszünteti a korpásodást, csillogóvá teszi a hajat. Szőke vagy ősz haj festésére a nagyobb mennyiségű kamillából készült 5-15 perces főzet használható, egy rövid hajmosásra, melyet gyakorta ismételni kell.
- Idegrendszer: nem veszik komolyan idegerősítő, nyugtató, altató hatását, pedig egy kicsit erősebbre főzött teánál már jól megmutatkozik. Idegességtől származó vértolulás, valamint fogfájás ellen egykor elterjedten alkalmazták. Kamillateás lemosások vagy fürdők alkalmazása esetén is jól érvényesül idegeket kisimító hatása.
- Légúti betegségek: megfázásnál izzasztó és így lázcsillapító, alkalmas a légúti hurutok kezelésére, torokgyulladásnál gargarizáló. Közismert inhaláló alkalmazását pl. arc-és homloküreg gyulladásra nem mindenki ajánlja, mivel szárítja a nyálkahártyákat és mindenképpen ellenjavallt az inhaláció tüdőasztmánál, magas vérnyomásnál.
- Szájüregi betegségek: afták, fogínygyulladás, száj nyálkahártya gyulladás valamint rossz szájszag kezelését végezhetjük gyakori öblögetéssel.

- Szembetegségek: régi szer kötőhártya gyulladás, szemhéj gyulladásai kezelésére, főleg árpa érlelésére. Esetleges allergizáló hatása miatt nem mindenki ajánlja, lásd a bőrbetegségeknél írottakat.
- A kamillatea sokszoros dózisai - különösen ha főzetként készítik el - számos egyéb kezelési lehetőséget rejtenek magukban, hiszen így hatása sokszor drasztikussá és igen gyorssá válik. Ezt használják-használták ki egyes népi gyógyítók, természetgyógyászok, speciális erőteljes kamilla készítményeikkel /egy ,,kamillás boszorkányt" Maria Treben is megemlít/

Fontos! Régóta ismert, hogy a kamilla magasabb dózisai számos paradox reakciót, sőt erőteljes mellékhatást okozhatnak, pl. rosszullétet és igen gyakran hányást. Ezt a népi gyógyító sokszor a ,,tisztulás" jeleként értékeli
és alacsonyabb dózissal folytatja a kezelést... Sajnos ez nem helyes és kifejezetten veszélyes használat, mindig tartsuk be az ajánlott dozírozást.

Szerző: Kovács Péter Zoltán


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Önmagunkat gyógyító, harmonizáló módszer!
  2018-06-24 00:01:59, vasárnap
 
 Ezt az öngyógyító módszert az alábbi linken sajátíthatják el:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
5 + 1 Tibeti Jóga
  2018-06-23 21:15:46, szombat
 
  5 + 1 Tibeti Jóga


Link


Mi is az az öt tibeti jóga?
Az öt tibeti jóga 5 különböző jógagyakorlatból álló feladatsor, amelyet meghatározott sorrendben, meghatározott ismétlésszámban kell végezni. A tibeti szerzetesek tudásán alapuló gyakorlatsort a fiatalság forrásának is hívják. A feladatok bámulatosan egyszerűek, biztonságosak és bárki által könnyen és gyorsan elsajátíthatók. Az ősi tibeti gyökerű jógagyakorlatok átmozgatják a testet, nyújtanak és relaxálnak egyszerre. Nagy előnye, hogy a saját tűrőképességedhez, edzettségi szintedhez igazíthatod és nem igényel naponta 15 percnél több időráfordítást. Ennél tökéletesebb edzésformát elképzelni sem lehet!

Hogyan végezzük az öt tibeti jóga gyakorlatait?
Az öt tibeti jóga eredményességének kulcsa a rendszeresség és a fokozatosság. A öt különböző gyakorlatot kezdetben 3-3x kell ismételni, majd hetente 2-vel növelve kell végezni. Így pontosan 10 hét alatt érhető el a 21-21x-es ismétlésszám. Efölé nem érdemes menni, a gyakorlatokat azonban akár naponta kétszer, reggel és este is el lehet végezni.

Mivel a gyakorlatokban energetizáló hatásuk is van, ezért a legjobb reggel végezni őket, de akár nap közben vagy este is lehet jógázni, ahogy sikerül beilleszteni a napi rutinba.

Milyen pozitív hatásai vannak az öt tibeti jógának?
Az öt tibeti jóga gyakorlatsor hatása már néhány nap után érezhető. Én sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, ha végzem a gyakorlatokat, energikusabb vagyok, kevésbé fáradok el, türelmesebb vagyok és a napi feladataimra is jobban tudok koncentrálni.

Az öt tibeti jóga "gyógyító hatásának" a kulcsa a csakrák harmonizálása, amely segít lendületben tartani az energiakerekeket és beindítja a test öngyógyító folyamatait. A tapasztalatok szerint az öt tibeti jóga

- hozzájárul a depresszió enyhítéséhez,
- javítja a közérzetet,
- elmúlasztja az állandó fáradtságot,
- megszünteti az ízületi fájdalmakat,
- enyhíti a légzőszervi problémákat,
- javítja a pajzsmirigy működését,
- fogyasztó hatású,
- feszesíti az izomzatot,
- megszünteti a narancsbőrt,
- kisimítja a ráncokat stb.


5 tibeti jóga- tapasztalatok Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Dr. Henry Bieler: Ételben az orvosság
  2018-04-25 21:45:52, szerda
 
 Dr. Henry G. Bieler a Cincinnati Orvostudományi Egyetemen tanult, ahol életre szóló hatást gyakorolt rá dr. Martin ÁFischer, a nagy fiziológus és filozófus. Dr. Bieler több mint ötven éve praktizál, híres tudósokat, neves politikusokat, világhírű filmsztárokat kezelt, gyógyított meg, és ezernél is több, egészséges gyereket segített a világra.
Betegei számára dr. Bieler a legjobb példakép.

Az alábbi részleteket a könyvből érdemes elolvasni:


DR. HENRY BIELER - ÉTELBEN AZ ORVOSSÁG

Kincsnek számító könyv: esetleírások, magyarázatok, diétás gyógyulás, Bieler-diéta. Avagy az emberi test öngyógyító képességének, kémiai folyamatainak helyreállítása egészséges táplálkozással. A test betegségpusztítása orvosi felügyelet mellett. Egyszerű, mint az egyszeregy, és 50 évvel ezelőtt is modernnek számított. Mégis: csinálja ezt valahol orvos manapság?

" Frissítés, kiegészítés 2012 novemberében: Közben kiderítettem, hogy két orvosprofesszor és két orvos igenis csinálja ezt manapság. Az egyik műtős orvos mindössze három-négy hét alatt képes visszafordítani diétával a krónikus szívbetegségeket. A YouTube-on rengeteg videójuk van. Számos könyvet publikáltak. A nevük: T. Colin Campbell és Caldwell Esselstyn orvosprofesszorok. A kutatásaikról mozifilm is készült 2011-ben. A film címe: Forks Over Knives. Vagyis villával megelőzhető a műtőkés. Táplálkozással a legképtelenebb betegségek visszafordíthatók. Bill Clintont diétával gyógyították meg.
A magas koleszterinszint, és mindkét típusú cukorbetegség visszafordítható. A témáról Neal Barnard írt könyveket. A gyerekek pedig betegségbiztossá tehetők. Tehát nem fog rajtuk a betegség: dr. Joel Fuhrman könyveit tudom ehhez ajánlani. "

"Több mint 40 éves gyakorló orvosi pályám során három alapvető következtetésre jutottam a betegségek okait és gyógyítását illetően... Az első következtetésem az volt, hogy a betegségeknek elsődlegesen nem a baktériumok az okozói. Meggyőződésem, hogy a betegségeket mérgezés okozza, ami sejtkárosodással és lebomlással jár, és ez vezet a baktériumok elszaporodásához és támadásához.
Második következtetésem az volt, hogy a betegek gyógyszeres kezelése majdnem minden esetben káros.
A gyógyszereknek súlyos mellékhatásai vannak, és időnként új betegségek kialakulását okozhatják.

... Ritka az olyan orvos, aki tökéletesen tisztában van a rengeteg gyógyszer mellékhatásaival és lehetséges veszélyeivel. Harmadik következtetésem az, hogy a betegségek gyógyíthatók a helyes élelmiszerek megfelelő alkalmazásával."

- Dr. Henry Bieler -

A gyógyszeres kezelések majdnem minden esetben károsak. A természet napról napra dolgozik, s nem követi az ,,Érezd azonnal jól magad!" elvét. A betegségek 80-85 százaléka öngyógyuló: ha a beteg kivárja az időt, kezelés nélkül is meggyógyul. A helyes táplálkozás nemcsak kezeli, hanem meg is gyógyítja a betegeket, bármilyen gyógyszeres kezelés igénybevétele nélkül. A betegség a test harca az egészségért, nem pedig behódolás a romlás és halál erőinek.
Maga a könyv egyben részletes beszámolóval szolgál rákos betegek étrendjéről, kezeléséről. A lényeg az, hogy nekik kerülniük kellene a keményítő- és fehérjetartalmú ételeket. Szigorú diéta és zöld színű zöldségek fogyasztása után 1-3 év alatt a betegség teljesen eltűnik. A betegek többségének viszont nincs türelme erre. Pedig állapotuk 20-30-40 év alatt fejlődött ki, ők mégis gyors eredményt akarnak.

Más téma:
Várandósságkor a leendő anya teste erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a szervezetből kiűzze a méreganyagokat hányás, rossz emésztés, fejfájás formájában.
"A természet gyógyít, az orvos csupán segít a természetnek." (Hippokratész)

Nézzük meg azt is, mit mond Dr. Bieler a nőkről:

"A legtöbb nő természetesnek veszi és elviseli a nem normális menstruációs jelenségeket. Elvakítja őket az elmélet, miszerint az átlagos jelenti a normálisat, és azt hiszik, hogy a kóros állapot tulajdonképpen normális, pusztán azért, mert gyakran fordul elő. Meggyőződésem, hogy az a nő, aki aszpirint szed a havibajára, tulajdonképpen a mérgezettségtől szenved...

...Ha a máj nem szűri meg tökéletesen a vért, az emésztési rendellenességek okozta mérgek a véráramba kerülnek, és ha nem ürülnek ki onnét a helyettesítő kiválasztás során, visszafordíthatatlan betegségek, tuberkolózis, rák felé sodorhatják az embert.
De a nők rendelkeznek egy biztonsági szeleppel.

A menstruáció, ahelyett, hogy a természet által megszabott szerepét töltené be, egyfajta hulladékszűrővé változott, ami a méh gyulladását okozza. A méh hosszú éveken át próbálja segíteni a vér megtisztítását a mérgező anyagoktól; ezalatt eldegenerálódik és daganatok alakulnak ki benne, és ezután már nagyon sok nő számára az egyetlen megoldás a méh kivétele...

...Amikor a menstruációs ciklus alatt a mérgezett vér a méhen keresztül távozik a szervezetből, gyulladást okoz, és irritálja a méh kényes nyálkahártyáját. Ez okozza a fájdalmakat és a görcsöket. Ha a méreg enyhébb, és kisebb koncentrációban van jelen, a nő csak nyomást, vérbőséget érez a medencéjében. Amikor a vérzés megkezdődik, a természet a lehető legtöbb mérget akarja kiüríteni és ez gyulladást okoz a méh mélyebb rétegeiben is. A normális menstruációs vérzés több napig tartó súlyos vérveszteséggé változik, és ennek következményeképpen a nő állandó vérszegénységben szenved. Idegesség, fejfájás, álmatlanság, leverő kimerültség a következmény. Ha a vese nem tud kiszűrni bizonyos diffúz mérgeket, ödéma alakulhat ki, melyet a megnövekedett testsúly is bizonyít.

A menstruációs vér milyensége a mérgező anyag függvényében változik. Az élénkvörös, bőséges, szagtalan vérzés azt jelzi, hogy a legfőbb irritáló anyag a cukrok és keményítők nem megfelelő emésztéséből származik. A támadó mérgek a savak, amik nem oxidálódtak tökéletesen szén-dioxiddá és vízzé. Ha viszont a menstruációs vér sötét, erős szagú, alvadt és nyúlós, a fehérje emésztetlenségéből vagy rothadásából származó mérgek vannak jelen. A tojás, sajt és a jól átfőtt vagy átsütött húsok okozzák a legkellemetlenebb szagot. Nyilvánvaló, hogy a kémiai kényszer alatt a méh, amit a természet a szaporodás szervének jelölt ki, a bomló mérgek kiválasztásának szervévé vált.

A mérgek és a klimax:

A rossz egészségi állapotú nő nem csak a menstruáció évei alatt szenved; még nagyobb megpróbáltatás vár rá a klimax alatt. A "normális" klimax az egészséges nőnél tünetmentes. Egyszerűen abbamarad a vérzés. Semmi több.

A mérgezett szervezetű nő azonban eddig a menstruációs csatornán keresztül szabadult meg a mérgek terhétől. Most azonban élete egyik legnagyobb krízise elé néz. Olyan, mintha a rohanó folyónak hirtelen gát állná az útját. A víz visszaduzzad, és nagy területeken árasztja el a testszöveteket. Új betegségek egész sorozata jelentkezhet: hőhullámok, ideg összeroppanás, fejfájás, ízületi gyulladás, ideggyulladás, enyhébb vagy erősebb formában jelentkező elmezavar, gyomor-és bélpanaszok, gyengeség és depresszió, hüvelyfolyás, szívremegés, légszomj.
Sajnos a helyettesítő kiválasztás abbamaradása, ami eddig a méhen keresztül történt, még súlyosabb bajok okozójává is válhat. A klimax lezárja ugyan a mérgek kifelé vezető útját, de azok továbbra is oda igyekeznek, ahová eddig, és egészen átitatják a méhet. Fokozatosan nő a gyulladás mértéke, és vizes jellegű, jellegzetesen fémes szagú váladékozás kezdődik a méh nyirokedényeiből. Ez az első figyelmeztetés a rákra.

...Úgy találtam, hogy a fájdalmas ciklus könnyebbé válik, ha a vér mérgezettségét csökkentjük...
...Sokat enyhíthet panaszain, ha diétával, és így jobb kiválasztással csökkenti a szervezet mérgezettségét; a kellemetlen tünetek mind azt jelzik, hogy a szervezetet szorult helyzetében a pajzsmirigyműködés segíti."

Ízületi gyulladásos, magas vérnyomásos beteg gyógyító diétája:------

Kálciumkapszulák, ébredés után vízben oldott élesztő. Délelőtt másfél deci nyers tej. Ebédre főtt zeller, kis zöldségleves, egy szelet kenyér, fejes káposzta öntet nélkül. Délután gyümölcs, vagy vízzel hígított gyümölcslé. Vacsorára negyed kiló zöldbab saját levében párolva és egy fejes saláta. Lefekvés előtt még egy darab élesztő, vízben oldva.

Pulykatojás nagyságú rostdaganat kezelése:-----

A szóban forgó beteg vizelete kéntartalmú fehérjéket tartalmazott, vagyis a daganat kialakulásának oka az általa állandóan fogyasztott pulykahús volt. Ezután nem evett tengeri eredetű halakat és egyéb állati eredetű fehérjéket, amik szintén sok ként tartalmaznak, valamint azonnal abbahagyta a kénben gazdag zöldségek, például káposztafélék fogyasztását. Hat hónapnyi kénmentes diéta után a daganat feleakkora lett, egy év alatt pedig teljesen eltűnt.
Tehát a kőkemény, kioperálhatatlan daganat szép lassan felszívódott azáltal, hogy csökkentettük a vér kéntartalmát. Az állati fehérjétől mentes diétát további két évig folytatta, és csak azután tért vissza a marha és a bárány mérsékelt fogyasztásához, s kezdett el kevés tejet inni. Gyógyulása után végig megmaradt a kénszegény zöldségek és gyümölcsök mellett.

Greta Garbo méhében grapefruit nagyságú rostdaganat volt. Kezelése:------

Egyszerű diétát írtam neki elő. Reggelire főtt zabpelyhet, ebédre üres (öntet nélküli) salátát, vacsorára keményítőt nem tartalmazó zöldségeket. Állati fehérjét egyáltalán nem volt szabad fogyasztania.

Garbo: "Mindig csak zöldbabot és cukkinit ettem. A zsebemben mindig volt egy kis vajas kenyér vagy egy banán. Úgy eltelt a két év, mint egy szemvillanás, és egy reggel Bostonban a hasamat vizsgálva hirtelen rájöttem, hogy a kemény daganat eltűnt."

A legtöbb embernél a rostdaganatok a test legkülönfélébb területein alakultak ki, és csupán diétával megszüntethetők voltak.

Az összes alkálielem közül, amelyekből a test felépül, a nátrium a legfontosabb. Ebből következik, hogy a legegészségesebb zöldségfélénk a nátriumban igen gazdag cukkini. A máj nátriumtartalmának visszaállítására a legalkalmasabb a cukkini ételként és orvosságként való fogyasztása. A szervezetet helyreállító Bieler-leves is cukkinit tartalmaz: rövid ideig főzött zöldbabból, cukkiniből, zellerből és petrezselyemből készül.

A máj károsodása esetén a szív és a vese is károsodik. Ezért először a májat kell helyreállítani a nátriumtartalma fokozásával. Ha a máj károsodik, helyettesítő kiválasztás lép életbe. A méreganyagok kiválasztása azonban irritálja a helyettesítő csatornát, ezért különféle betegségeket okozhat. Mivel mindenféle betegség egy természetellenes kiválasztási folyamat következménye, a következők fontosak:

Teljes táplálékmegvonás (böjt) néhány napig, vagy tovább is,
Azon ételek teljes megvonása, amelyek a beteg mérgezését okozták.


Betegségek:
******************
- A hipofízis megnagyobbodása okozhatja az epilepsziát, migrénes fejfájást, óriásnövést és vakságot. Alig jelentkezik fejfájás többé, ha a migrénes beteg diétájából kiiktatjuk a cukrokat, keményítőt, helyette növeljük a természetes ellenanyagokat.

- Bőrbetegségek: a pajzsmirigy-vezérelt helyettesítő kiválasztás gázok, savas izzadság, toxikus olajok és zsírok eltávolításával jár együtt a külső bőrrétegen keresztül.

- A mellékvesék arra kényszeríthetik a veséket, hogy átvegyék a helyettesítő kiválasztási szerepet. Ezt a szerepet a vese addig tudja ellátni, amíg el nem pusztítja önmagát, közben a vérnyomást addig növeli, míg szívrohamot és egyéb, keringési rendellenességet nem okoz. Amennyiben a veséknél nem megfelelő az oxidáció, a mellékvesék működése felfokozódik, és hasmenést, különböző vesebajokat, rákot és számos más betegséget okozhat.

A szív helyzetét nem a szív állapotára történő összpontosítással, hanem a máj és vese rossz állapotának megszüntetésével javíthatjuk. Az elfogyasztott ételnek mind a minősége, mind a mennyisége rendkívül fontos. Az étel minőségével kapcsolatban már rég rájöttek, hogy egyszerre csak egyfajta étel fogyasztásával, vagyis a monodiétával az emésztés nagyban megkönnyebíthető. Különösen igaz ez az öregekre és a beteg emberekre.

Egyszerű laboratóriumi vizeletvizsgálattal kimutatható, hogy minél tovább főzzük a húst, annál több veszélyes sav található a vizeletben. A limfociták aminosavakkal és jóddal való túltelítettsége rákot okozhat: a sejtek természetellenes növekedését adott helyen, vagyis rosszindulatú daganatot. A savak közömbösítése a májból kivonja a nátriumtartalmat. A zöldségfélék gazdag nátriumforrásnak tekinthetők. Míg a máj egészséges, a vér is tiszta.

Máj- és veseelégtelenség kezelése
****************
A 61 éves férfi már két éve nyomta az ágyat ödémás lábbal és hasvízkórral. A hasa ennek köszönhetően hatalmasra nőtt. Vérnyomása 210/110. Mája erősen zsugorodott: narancs nagyságú volt és kőkemény. Betegség kialakulásának oka: sok keményítő tartalmú ételt evett és szerette az édességet.

A semlegesítés végett heteken keresztül kizárólag hígított gyümölcsleveket kapott. Soha nem láttam ennél reménytelenebb helyzetből embert felgyógyulni a gyakorlatom során. Ezután könnyen emészthető fehérjén élt, nyers és főtt zöldségeken, gyümölcsön. Eltiltottam a keményítőktől és a cukroktól. Fél évvel később már a diétának köszönhetően a fehérje nem volt többé kimutatható.

Izomzata kiválóvá vált, és az övénél tisztább, rugalmasabb bőrt sohasem láttam. 12 évvel a kezelés után keményen dolgozik: sajátján kívül két szomszédja kertjét is műveli. 73 évesen semmire sem panaszkodott, és csodával határos módon a mája visszanyerte eredeti méretét, keménysége megszűnt.

Golyva kezelése
***********************
Az 58 éves asszony számára ágynyugalmat javasoltam hat hétig. Diétája nyers (pasztörizálatlan) tejből, és főtt vagy nyers, keményítőmentes (nem krumpli és nem rizs) zöldségekből állt. A beteg tökéletesen felgyógyult.
Abban a pillanatban, amikor a beteg megszabadult a mérgező anyagoktól, már nem kell annyira szigorúan alkalmazkodni a diétához. Az egészségi állapotban már akkor pozitív változás kezdődik, ha enyhén grillezett sovány húson, párolt zöldségen, friss gyümölcsön, teljes gabonából készült kenyéren és nyers (eredeti, pasztörizálatlan) tejen kezdesz élni.

A gyermekekről
********************
A gyermekeidnek sem a gyerekorvosnál kellene ücsörészniük. Ha gyermeid egészségesek, akkor csontjaik erősek, mint a tölgy, fogaik elpusztíthatatlanok, mint az elefántcsont, hajuk sűrű és csillogó.
A természet úgy próbálja várandósságkor az anya vérét megtisztítani, hogy a mérgeket a magzat testébe tereli. Emiatt az elsőszülött a legszennyezettebb. Koncentrációtól függően a nagy mennyiségű fehérjesav korai rákot, vérrákot (leukémia), később reumát (pl. szívbillentyű zavarral), gyerekbénulást, bőrbetegségeket, mandulagyulladást, szamárköhögést okozhat.

Kanyaró
*************
A gyermeket tilos evésre kényszeríteni. A betegséget súlyos meghülésként kell kezelni. A bőrön történő helyettesítő kiválasztást azzal segíthetjük elő, hogy fürdőkkel, lemosásokkal csökkentjük a lázat. Egyszer-kétszer beöntés ajánlott. Szájon át csak törtjeget adjunk a kis betegnek. Később, míg lázas, legfeljebb hígított gyümölcslével olthatja szomját. A láz megszünte után 24 órával főtt, keményítőt nem tartalmazó zöldségeket adjunk neki, és főtt vagy nyers gyümölcsöket. Két-három nappal később már visszaállhat a normál táplálkozásra. Addig is maradjon ágyban.
A cukor- és keményítőmérgezéses gyermekbetegségeknél a kanyaró vezeti a listát. Ebbe a csoportba tartozik még a szamárköhögés, krupp, tüdőgyulladás, agyhártya gyulladás, kötőhártya gyulladás, bronchitis és asztma is. A vízzel hígított gyümölcslevek ezeknek a betegségeknek a természetes ellenszerei. Ilyen például a gyümölcslé almából, narancsból, grapefruitból, papajából vagy ananászból.
Gyermekbénulás
**********************
Mérgező fehérjesav okozza. Ilyen például a fagylalt.

Középfül és csecsnyulvány betegségei
*****************
Sok tojástól vagy tojástartalmú ételtől alakulnak ki.

Reuma
**********
A reuma kialakulása a hús és a húsleves fogyasztásában keresendő. Ekkor az izületek és a szívbillentyűk károsodnak. Konzervet nem szabad fogyasztani reumásoknak. Természetes ellenszer a nyers vagy főtt zöldségek jól felhígított leve. Reumásoknak készített levesekbe soha ne tegyünk sót, húst, csontot, nátrium-glutamátot. Míg a duzzadás el nem múlik, a fehérjéket helyettesítsük gyümölccsel, zöldségekkel, vajjal.
A vaj, bár tejtermék, nem károsodott a pasztörizálás során a magas hőmérséklettől. Az ételek zsírtartalma - ami főleg tejszínből származik - a májsejtek zavart működése miatt nem oxidálódik tökéletesen, s mérgező zsírként kerül a vérkeringésbe. A vérkeringésből aztán a haj faggyúmirigyein keresztül (zsíros haj, koszmó), vagy a bőr faggyúmirigyein keresztül (pikkelysömör, pattanás, mitesszer, gennyhólyagok mellen, hason, nemi szerveken; csecsemőknél a végbél környékén árpa, kelés, tályog keletkezik) ürül ki. Csontvelőtályog esetén teljesen le kell szívni a gennyet, a zsírokat, margarinokat pedig kivétel nélkül kiiktatni az étrendből.

Bárányhimlő
*****************
Oka a mérgező zsírsavak kiválasztása a haj faggyúmirigyei által, ami a vírusok kedvenc tartózkodási helye. A láz elmúlta után 24 órával lehet csak abbahagyni a böjtölést (tört jégen, vízzel hígított gyümölcs- vagy zöldségleveken). A méreg a belekből 24 óra alatt, a májból 5 nap alatt tisztul ki, ha közben semmit nem eszünk. A láz, mivel a természet segítsége, nem okoz kárt. A láz azért alakul ki, mert a máj ebben a stádiumban nem tud megbirkózni az ételek fehérje- és keményítőtartalmával.

Csecsemők etetése
**************************
A legjobb az anyatej, második a kecsketej, a harmadik a tehéntej. A pasztörizálás ugyan nem használ a tejnek, azonban számos értékes alkotóelemet változatlanul hagy. Igen kevés tápérték marad azonban a forralt, ultrapasztőrözött tejben, tejporban, krémben.
A csecsemők mérgező epéje bélszelet, bélgörcsöt, fájdalmakat, székrekedést, hasmenést, általános nyugtalanságot hoz számukra. 1-3 napig, a mérgező epe kiürítése végett kizárólag forralt vizet, erősen hígított gyümölcslevet vagy lúgos típusú zöldségekből főzött híg levest (hús nélkül) kell etetni a babával. A krízis után is fele arányban hígítsuk a friss tehéntejet a vízzel. Lehet, hogy gyakran kell változtatni a hígítás mértékén. A gyermek reakcióját és viselkedését nagyon kell figyelni. A mérgező epe kiürülését gyógyszerekkel és kémiai szerekkel megakadályozni nagyon veszélyes.
Hat hónapos kor környékén, ha a barna cukor vagy a méz bélszelet, hasgörcsöt, bőrkiütést, hasmenést okoz, vagy általános nyugtalanságot, felmaródást a végbél környékén, akkor meg kell vonni a gyermek étkezéséből a cukrot.

Táplálkozás
*****************
A probléma akkor kezdődik, amikor a zsírokat-olajokat nem természetes állapotukban fogyasztjuk, vagy a természetes olajakat-zsírokat felhevítjük (hasábburgonya, fánk készítésekor). Ez a fajta koleszterin okozza a magas koleszterinszintet: lebomlik az érfalról, érelmeszesedést, visszeret, tuberkolózist és egyéb érbetegségeket okoz. A vér mérgezettségének, s talán az összes betegségnek a kiinduló oka. A telített szénhidrogének (pl. extraszűz olívaolaj) értékes semlegesítői a szervezett mérgezettségének. A telített margarinok viszont nem méregtelenítők.
A megnövekedett érnyomás kimutatása: a háton középen a lapockák között, vagy a mellen, lábon megnyomjuk a bőrt. Ha ujjunk helyén halvány fehér területet látunk, a jövőben problémáknak nézünk elébe. A megnövekedett érnyomás ájulást, fülcsengést, szédülést, hányingert, hányást, visszeret, magas vérnyomást, a szemben a kötőhártya vagy retina bevérzését okozhatja.
Az étkezésben a mértékletesség a szabály. Célszerű gyakran és keveset enni. A napi két liter vízfogyasztást az ásványvízgyártók után manapság mindenütt szorgalmazzák. Ha viszont normálisan eszünk, az ételeink is tartalmaznak annyi vizet, amennyire a szervezetünknek szüksége van. Elvileg felesleges még innunk is. A dinnye, papaja, nyers répa, uborka, zeller víztartalmának minősége kedvezőbb, mint más vizeké. Örökös ásványvíz ivás helyett inkább a beöntés ajánlott, mivel a belek vízfelvevő hatása jobb, mint a gyomoré.
A vizelet részletes vizsgálatával meghatározható a mérgezés fajtája. A vese egyes részének pusztulásáért a só, a mérgező fehérjesav, a nátrium-glutamát (ételízesítőkben, húskonzervekben), a fémek és a gyógyszerek felelősek.

Egy beteg diétája
*************************
Kora reggel forró víz, reggelire lóhere tea, párolt gyümölcs, egy kis tányér zabpehely. Ebédre félig sült angolos marha- vagy borjúszelet, főtt, keményítőt nem tartalmazó zöldségekkel és egy evőkanál krumplipürével, kevés vajjal. Uzsonnára egyfajta gyümölcs: nyersen vagy főzve. Vacsorára egy nagy adag cukkini vagy zöldbab. Félig sült marhahús egy közepes méretű főtt krumplival. Lefekvés előtt egy kis gyümölcs- vagy zöldségleves.

A gyógyulás azon az apró kitételen múlik, hogy a májkárosító ételt kiiktassuk az étrendből. Adott személy mérgező, májkárosító étele igen gyakran megegyezik azzal, amit az illető mértéktelenül fogyaszt. Kimutatása: 48 órás szigorú böjt után a vizelet óriási mennyiségben tartalmazza a kérdéses méreganyagot. Megoldás: ellendiéta.

Az antibiotikumok, ha minden megfázásnál használjuk, a valóságban megrövidítik az ember életét: és akkor nem hatnak majd, mikor igazán szükség lenne rájuk (pl. műtét előtt-után).

Még az átfúródott vakbél is gyógyítható, ha nem vizsgálják tapintással. Ha nem piszkálja az orvos, abban az esetben lokalizált hashártya gyulladás alakul ki. Ezt sem ajánlott tapintással vizsgálni. A csomó felszakadásáig jégdarabkák szopogatása és grapefruit leve ajánlott.

Asztma kezelése
*************************
A szervetlen anyagokat a máj nem tudja feldolgozni, ezért az alkálielemek szerves formában szükségesek. Szuper a papajában, tökben, uborkában és más, tökfélék családjába tartozó zöldségekben lévő nátrium. A kálium a zöld levelekből, a kálcium a növények szárából, a nyomelemek és vitaminok olyan zöldségek leveléből, amelyeknek a gyökerét fogyasztjuk. A könnyen romló fehérjéket kerülni kell (tej, tojás), de a tápláléknak sok fehérjét kell tartalmaznia (nyers vagy alig sült marha és bárány). Ugyanakkor kerülendők a sok keményítőt tartalmazó ételek.

Egyszerű meghülés, nátha kezelése
****************
A terápia tiszta víz, erősen hígított nyers (esetleg főtt) gyümölcslé, hígított zöldségleves hús és fűszerezés nélkül, vagy hígított nyers zöldséglé.

Cukorbetegség
***********************
Az inzulin káros hatással bír a véredényekre. A beteget ágyba parancsolva a diéta enyhén főtt, keményítőmentes zöldségekből (zeller, petrezselyem, cukkini és zöldbab) álljon, turmixban pépesítve vagy levesként elkészítve. Egészen addig, amíg vizeletéből eltűnik a cukor.

Szénanátha
********************
Hidegebb éghajlat javasolt, valamint a mérgeket termelő fehérjéktől és keményítőktől való tartózkodás.

Női bajok kezelése
****************************
Ha a menstruáció nyomással, vérbőséggel jár, az savas: élénkvörös, szagtalan, bőséges vérzés. Legfőbb irritáló anyagok a cukrok és a keményítő. Ha a vér sötét (lúgos), erős szagú, nyúlós: a méreg fehérjékből származik (sajt, tojás, jól átfőtt, átsült húsok).
A normális klimax egészséges nőknél tünetmentes: egyszerűen abbamarad a vérzés. Mérgezett szervezetű nőknél a klimax lezárja ugyan a mérgek útját, de azok továbbra is a méhbe igyekeznek, átitatva azt.
Menstruáció előtt 1-2 nap diéta ajánlott: hígított gyümölcslé savas menstruációra, hígított nyers gyümölcslé lúgos menstruációra, valamint élesztő, vagy hús nélküli zöldségleves.

Úgy válik egyre világosabbá a vizelet, hogy diétával csökkentjük a vér méregtartalmát. A degeneratív betegségek tényleges oka a helytelenül elkészített, túlfőzött fehérje fogyasztása. A fehérjeszegény diéta a degeneratív betegségben lévőknél éveket is igénybe vehet. Itt a cél a felhalmozott fehérje felhasználása a májból. A hús- és tejtermék fogyasztást ebben az esetben teljesen ki kell lőni, valamint a fehérjetartalmú zöldségeket (bab, borsó, lencse stb.) is.

Életveszélyes, súlyos betegségeknél viszont a nyers fehérje, vagyis a tej fogyasztása kifejezetten ajánlott. Ugyanis a sérülések, balesetek, műtétek vagy fizikai megerőltetések esetén a fehérjeszükséglet megnő. A nyers tojás és az alig sült bárányhús (párolt cukkinivel) is ismert terápiás értékéről. Amúgy pedig, elvileg felnőtt embereknek minimális fehérje is elegendő a nitrogénegyensúly fenntartásához. Figyeljünk arra is, hogy a máj nem tud egyszerre kétféle fehérjét (például húst és sajtot) normálisan feldolgozni, mert ahhoz más-más kémiai eljárás szükséges.

Ha a mellékvese a vesékkel együtt kimerült, akkor az anyatejbe is bekerülnek a mérgező fehérjesavak, s a menstruációs vér maróvá válik. Már a pasztörizált tej is káros lehet egy mérgekkel teli szervezetnek. A diffúz mérgeket leginkább a fagylaltok tartalmazzák: együnk inkább tejszínhabot gyümölccsel.

A cukkini minden baj igazi ellenszere. Nátriumban gazdag, ugyanúgy, mint a tök- és uborkafélék családjába tartozó többi zöldség is. A savak okozta mérgezések (pl. rák, izületi gyulladás, fertőző májgyulladás) természetes ellenszereit megtalálhatjuk a zöldségek között. Egy adag friss saláta vagy zellergumó több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint egy doboz szintetikus vitamin.

Fontos, hogy egy étkezésen belül ne keverjük a zöldséget a gyümölcsökkel. A zöldségeket rövid ideig pároljuk vagy igen kevés vízben főzzük puhára. Mindig használjuk fel a vitamindús főzővizet: például igyuk meg!

A nyelv hűen tükrözi a máj állapotát. Májbetegnek éppezért tej nem ajánlott. A nyelv lepedékét és a szájszagot mészkarbamát okozza, amely úgy jön létre, hogy a savas epét a lúgos kémhatású, kálciumban gazdag tejsavó közömbösíti. Az így keletkezett iszapszerű fehér anyag könnyen eldugíthatja az epevezetéket, leülepedhet az epehólyagban és epekő kialakulását eredményezheti.

A mitesszerek és a pattanások ellen vízben feloldott élesztő fogyasztása, valamint a vaj, tejszín, zsíros sajtok mellőzése hatásos. Az élesztő terápia egyike a legértékesebb gyógymódoknak. A friss (nem szárított) kockaélesztőt csak üres gyomorra fogyasszuk, vízzel vagy tejjel elkeverve, de mással sose.

A zöldségek maguk eleve növényi sókat tartalmaznak, így a sózás szinte fölösleges. Az örökös sózás elhagyásával a vizelet nem tartalmaz feleslegesen kiválasztott sót.

Mit mond az egyik egyiptomi papirusz: "Annak, amit ma megeszünk, a legnagyobb része fölösleges. Csak a negyedére van szükségünk az élethez. A másik háromnegyed rész az orvosokat gazdagítja."

Összefoglalás
********************
Dr. Henry Bieler anno soha nem egyetlen, mindenki számára elérhető diétát írt elő, hanem egyszerű laboratóriumi vizsgálatok (vér- és vizeletminták alapján) a beteg mérgezettségének megfelelő méregtelenítő diétát javasolt.

Sokan mondják, hogy a tested legalább úgy rendben kell tartani, mint az autódat. Az autód sem eszik meg akármit. Igen ám, de bizonyos összegért lehet új kocsit venni, viszont ugyanennyiért egy új testet, sőt még egy új szemet sem tudsz vásárolni.

Azt, hogy milyen egészséges vagy, bizonyos mértékben te irányítod. Tehát nem vagy a sors játékszere és nem vagy teljesen kiszolgáltatott!
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Gunnars: 15 lehetséges ok, amiért alacsony szénhidrát
  2018-04-20 20:58:55, péntek
 
  Kris Gunnars: 15 lehetséges ok, amiért alacsony szénhidráttartalmú diétával sem fogysz

Tudományosan bizonyított tény, hogy az alacsony szénhidráttartalmú fogyókúra nagyon hatásos. Ám, mint annyi más diétánál, itt is előfordul, hogy a fogyás abbamarad, mielőtt az ember elérné a kívánt testsúlyt.

Az alábbiakban 15 lehetséges okot ismertetünk, amiért alacsony szénhidráttartalmú diéta mellett sem fogysz.

1. Fogysz, csak nem veszed észre

A fogyás nem lineáris folyamat. Ha naponta méred a súlyodat, előfordul, hogy egyik nap többet, másik nap kevesebbet mérsz. Ez egészen addig nem baj, amíg az általános tendencia a súlycsökkenés irányába mutat.

Sokan az alacsony szénhidráttartalmú diéta első heteiben nagyon sokat fogynak, de ez többnyire csak a folyadékveszteség miatt van. Hogy mennyi ebből az igazi súlycsökkenés, az csak a későbbiekben derül ki.

Természetesen a súlycsökkenés nem azonos a zsírcsökkenéssel. Elképzelhető ugyanis, hogy a zsírcsökkenéssel egyidejűleg izomtömeg növekedés is történik.

Ha meg akarsz győződni róla, hogy valóban fogysz-e, akkor ne csak a mérleget használd. Hanem például fogj egy mérőszalagot, és mérd meg a derékbőségedet. Vagy méresd meg a testzsír százalékodat mondjuk havonta egyszer. Csinálj magadról rendszeresen fényképet, figyeld, mennyire jók rád a ruháid. Ha karcsúbbnak nézel ki és a ruháid is bővebbek, mint korábban, az azt jelenti, hogy fogysz, függetlenül attól, hogy a mérleg mit mutat.

Összegzés: A súlycsökkenés nem lineáris folyamat, és nemcsak az számít, mennyi veszítesz a testzsírodból. Légy türelmes, és mérj mást is, ne csak a súlyodat.


A TELJES CIKK AZ ALÁBBI LINKEN OLVASHATÓ:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
5 étel, amit minden nap kellene fogyasztani
  2018-04-18 22:45:29, szerda
 
  5 étel, amit minden nap kellene fogyasztani a Harvard professzora szerint

Az utóbbi években tulajdonképpen lehetetlen eligazodni a táplálkozási tanácsok labirintusában. A korábban igaznak hitt állításokról kiderül, hogy hamisak, a párhuzamosan folyó tanulmányok ellentmondanak egymásnak, a dolgunkat pedig még az álhírek is nehezítik.

És amikor már nagy nehezen megtudjuk, mit is kellene valójában fogyasztani, rájövünk, hogy az élelmiszereket vagy megfosztották a tápanyagoktól, vagy nem is volt bennük soha.

Kelly Bilodeau, a Harvard Women's Health Watch című tudományos lap szerkesztője legfrissebb cikkében arról írt, a legjobb döntés sokszor az lehet a szervezetünk szempontjából, ha hozzáteszünk, és nem elveszünk a táplálékokból. Ezáltal olyan étrendet állíthatunk össze magunknak, ami igazi bónusznak tűnik, és nem teher számunkra.

Ezen a gondolatmeneten elindulva kereste fel a Harvard Egyetem adjunktus professzorát, Teresa Fung táplálkozási szakértőt, hogy megtudja, mely ételek tartalmazzák a legtöbb a tápanyagot.

Fung öt élelmiszert említett, amit nap mint nap kellene fogyasztani, írja az MNN.

Áfonya

Eddig is köztudott volt, hogy az áfonya egy igazi vitaminbomba. Fung kiemelte, hogy a gyümölcs kirívóan gazdag antioxidánsban, A- és C-vitaminban, valamint rostban. Hozzátette, helyettesíthetjük más, sötét színű gyümölcsökkel, így gránátalmával vagy cseresznyével is. Ha nincs lehetőségünk frissen hozzájutni, akkor szerezzük be fagyasztott formában, és adjuk zabpehelyhez, joghurthoz.

Kelbimbó

Hosszú út vezetett odáig, hogy a kelbimbót az egyik legegészségesebb zöldségek között emlegethessük. A Harvard professzora arról beszélt, tele van A-, C- és K-vitaminnal, emellett jelentős mennyiségű káliumot és folsavat is tartalmaz. Más keresztesvirágú zöldségekhez hasonlóan a kelbimbó is olyan bioaktív vegyületekben gazdag, amelyek akadályozzák a sejtkárosodást a szervezetben. Ha végképp nem szeretnénk minden nap ezt enni, akkor variálhatjuk karfiollal, brokkolival vagy káposztával.

Diófélék

Bár magas a kalóriatartalmuk, ez még önmagában nem jelenti azt, hogy kerülni kellene őket, hiszen bőven vannak bennük egészséges olaj, fehérje és E-vitamin is. Fung kiemelten ajánlja a dió, a mandula és a mogyoró fogyasztását.

Natúr joghurt

A joghurt probiotikumokban gazdag, amely segít megtisztítani a belet, és általánosságban is jól hat az egészségre. Emellett bővelkedik fehérjében, kalciumban, magnéziumban, B12-vitaminban és néhány fontos zsírsavban is. Fontos viszont, hogy ne erőltessük az ízesített joghurtokat, mert erősen cukrozottak. Érdemes összehasonlítani egy adott márka natúr és gyümölcsös joghurtjának címkéjét, hogy megtudjuk, mennyi hozzáadott cukrot tartalmaz az utóbbi.

Lazac

Fung elismerte, hogy a mindennapi lazacevés talán nem mindenkinek fér bele, nekik viszont azt javasolja, hogy hetente egyszer építsék be az étrendjükbe a benne rejlő fehérje, omega-3, zsírsavak és D-vitamin miatt, amelyeket mind a szívet, mind az agyat szolgálják. Ha növényekkel szeretnénk kiváltani a lazacot, akkor a chia magot, a lenmagot és a diót vegyük fontolóra, igaz, az omega-3 tartalmuk csak megközelíti a halét.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ez történik a testeddel, ha elkezdesz sólámpát használni!
  2018-04-04 21:52:11, szerda
 
  Elgondolkoztál már azon, hogy miért ajánlják az orvosok légúti- és bőr megbetegedéseknél a tengeri levegőt? Miért hat egészségünkre és közérzetünkre pozitívan a tengeri és a hegyi levegő?

Az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van belélegzett levegő.
A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll.
A mai, civilizált környezetünkben - az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés stb.- főképpen pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya. Ezt felismerhetjük a túlzottan poros levegőn, a füst tovább marad a levegőben, levertek, kedvtelenek és erőtlenek vagyunk. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.

A rohanó hegyi patakok, az erdők, a tengerek negatív ionokat produkálva, fenntartják a levegő elektromos részecskéinek egyensúlyát. Ezért is hatnak ezek a helyek egészségünkre pozitívan. A sóbányák gyógyító levegőjét légúti megbetegedéseknél, asztmánál, allergia, szénanátha kezelésére, ajánlják.

Nincs annál kézenfekvőbb, mint, hogy otthonunk levegőjét egy természetes ,,Ionizátor" segítségével egészségesebbé tegyük. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre. Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak.

A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a szoba levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát tankolhatunk.
A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak:

- légutakra, légúti megbetegedésekre,
- idegfájdalmakra,
- magas vérnyomásra,
- reuma ellen.
A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van:

- a vesére,
- az idegek,
- a hormon háztartásra,
- a vér méregtelenítésére,
- az idegrendszer erősítésére,
- az öregedési folyamatok lelassítására.

A sólámpákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hyperaktív gyerekek koncentrációs és alvási zavarai rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek, a sókristály rendező erejéből fakadóan.

Tipp: A sólámpát állítsuk lehetőleg a sugárzó készülékek (TV, Computer) közelébe, vagy éjszakára a fej közelébe. A sólámpa a hatását akkor is kifejti, ha nincs bekapcsolva, bár nem olyan intenzíven.

Származási helye Pakisztán, keletkezésének ideje kb. 260 millió évvel ezelőttre tehető. A sókristályok színe lehet egészen áttetsző -minden színt magába foglaló- fehértől, a sárga és a barack színen át egészen a sötét narancsig, vörösig.
Professzor Dr. Joachim Tischendorf, egy elismert specialista mérései alapján elmondható, hogy a sólámpa által leadott pozitív és negatív töltésű ionok mennyisége, koncentrációja megegyezik a 2000 méter magasságban mérhető tiszta hegyi levegő koncentrációjával.
Színek a sólámpában

A sólámpák színeinek gyógyító hatásai (Színterápia):
A világunk számára a szín élmény. A színek birodalmában rejlő törvényszerűségek megismerése és alkalmazása segíti a harmonikus élet kialakítását.
A fizika, a világítástechnika, a képzőművészet, a pszichológia, az építészet is a színek hatalmával teszi használhatóbbá, szebbé és ezáltal emberibbé a környezetünket. A szín életünk lényeges tényezője. A színek eleven erőknek tekinthetők, az egészség és erő forrásai lehetnek, ha jól használjuk őket. A színek segítségével a környező természetből életadó, harmonizáló energiákat hozhatunk be szervezetünkbe. A fény gyógyító ereje általában ismert, a színeké már kevésbé, annak ellenére, hogy ezek a fény egyedi megjelenései.

A sólámpák színei az átlátszó fehéren át egészen a narancsos vörösig terjednek.
Ezek az egészséges színek pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre. Nemcsak a szemen
keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön, majd a meridiánokon keresztül az agy központi
rendszerébe, ahol az anyagcsere háztartást irányító folyamatokat pozitívan befolyásolják.
Valamint a bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol megindítják, elősegítik a regenerációs folyamatokat.
A színek hatásai az egyes szervekre:

Vörös
Gyógyítólag hat: A vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, bénulásra, ájulásra való hajlamra, serkenti a gyengén működő szerveket. Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzés számot. Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő.
Életerő, energiaadó, aktiváló.

Narancssárga
Gyógyítólag hat: A klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait. Minden vonatkozásban egészségjavító. Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő. Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Hatással van a lépre, a hasnyálmirigyre és az anyagcsere folyamatokra.
Pozitív hatású, feltölti az emberi energiamezőt, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást. A depresszióra élénkítő hatású, letargia ellenes, visszahozza az életkedvet. Elősegíti a koncentrálást.

Sárga
Gyógyítólag hat: A gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra, székrekedésre, kövérségre, máj-és epebajokra, cukorbetegségre, vízkiválasztási problémákra. Idegkimerültség-re, az alsó végtagok idegi eredetű bénultságára jótékony hatású.
A sárga szín: citromsárga árnyalata serkenti az agy működését. Fokozza a kiválasztást, kedvezően hat a táplálkozási szervekre: gyomor, bél, máj, vese, lép, hólyag működésére, bőrhám sejteket aktiválja. Elősegíti a méregtelenítési folyamatokat.
Javítja az agy értelmi képességét, az idegeket erősíti, a logikus gondolkodást stimulálja, önuralomhoz segít.

Fehér
Gyógyítólag hat: Valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható, feltölti a csakrákat és védelmezi valamennyi testrészt. Méregtelenít.
Tisztaság, becsületesség, igazság színe.

A sólámpák nem egyszínűek, hanem van egy fajta szín, mely meghatározó jellegű a színterápiás hatásában.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 546 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 235
  • e Hét: 12624
  • e Hónap: 40758
  • e Év: 86913
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.