Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 185 
Hogyan kezdjünk meditálni?
  2018-06-17 07:36:04, vasárnap
 
  A meditáció, azaz elmélyülés olyan tevékenység, amelyet Nyugaton is egyre inkább elismernek életjavító sajátosságai miatt.
A meditáció könnyen megtanulható gyakorlat, amit aztán hosszú évek folyamatos használata során tudunk tökélyre fejleszteni. Ám nem mindenki tudja, hogyan is sajátíthatja el az alapokat.

Hogyan kezdjünk meditálni?

Ha otthon meditálsz, különíts a szobádban egy félreeső sarkot, amelyet tökéletesen tisztává, szentté tudsz tenni - egy szent helyet, amelyet csak a meditációra használsz.


Napi meditációdkor legjobb, ha egyedül meditálsz. Segít, ha meditáció előtt lezuhanyozol, vagy alaposan megfürdesz. Ugyancsak tanácsos tiszta, világos ruhát viselni.

Ahhoz, hogy spirituális életet élj, naponta legalább egyszer meditálnod kell. Legjobb korán reggel meditálni, amikor a légkör még nyugodt és békés. Az este egy másik jó időszak. Ha fontosnak tartod a meditációt, és őszinte vagy, meditációd ereje automatikusan növekedni fog. Ha meditációdban rendszeres és pontos vagy, magad is észre fogod venni fejlődésedet. Ha a meditációt mindig ugyanabban az időpontban kezded, az segít leküzdeni az értelem fásultságát és csökönyösségét.

Fontos, hogy amikor meditálunk, a gerincoszlopot egyenesen tartsuk, a testünket pedig lazítsuk el. Meglátod, belső lényed önkéntelenül kényelmes tartásba vezet, rajtad áll, hogy ezt megtartsd. Egyes keresők szeretnek fekve meditálni, de ez nem tanácsos. Könnyen az álom világába tévedhetsz, vagy egyfajta belső szendergésbe. Ugyanakkor a helyes meditációhoz nem szükséges a lótusz helyzet, amely egy haladó jógapozíció. Sokan nagyon jól meditálnak széken ülve.

Segít, ha füstölőt és gyertyát gyújtasz, és virágot helyezel magad elé. A külső virág emlékeztet a szívedben növekvő virágra. Ha beszívod a füstölő illatát, inspirációt és tisztaságot nyersz, amely hozzáadódik belső kincsedhez. Amikor a külső lángot látod, azonnal érzed belső lángodat, amint magasra, magasabbra, a legmagasabbra kúszik fel.

A meditációban nagyon fontos a helyes légzés. Próbálj olyan lassan és csendesen belélegezni, ahogy csak lehet, úgy, hogy ha valaki egy vékony cérnaszálat helyezne az orrod elé, az meg sem rezzenne. És próbálj még ennél is lassabban kilélegezni. Ha lehet, kilégzésed vége és belégzésed kezdete között hagyj rövid szünetet. Ha tudod, tartsd vissza a lélegzeted néhány másodpercig. De ha ez nehéz, akkor ne tedd. Soha ne tégy semmit, ami árthat a szervezetednek, vagy a légzőszerveidnek.

Minden belégzésnél próbáld azt érezni, hogy végtelen békét hozol a testedbe. Kilégzésnél próbáld azt érezni, hogy magadból és magad körül elűzöd a nyugtalanságot. Miután ezt a gyakorlatot elvégezted néhányszor, próbáld azt érezni, hogy erőt lélegzel be az univerzumból. Kilégzésnél érezd azt, hogy minden félelem elhagyja a testedet. Miután ezt is végigcsináltad néhányszor, próbáld azt érezni, hogy végtelen örömöt lélegzel be, és kilélegzed a szomorúságot, a szenvedést és a csüggedést.

Van még valami, amit megpróbálhatsz. Érezd, hogy nem levegőt, hanem kozmikus energiát lélegzel be. Érezd, hogy egyetlen hely sincs a testedben, amely ne töltődne fel kozmikus energiával. Árad benned, mint egy folyó, átmossa és megtisztítja egész lényedet. Azután, mikor elkezded kifújni a levegőt, érezd, hogy kilélegzel magadból minden benned felgyűlt szemetet, - minden istentelen gondolatodat, sötét elképzelésedet és tisztátalan cselekedetedet.

Az összpontosítás, koncentráció szerepe a meditációban

Ha koncentrálunk, akkor mint egy golyó, behatolunk valamibe, vagy mint egy mágnes, koncentrációnk tárgyát magunkhoz húzzuk. Semmilyen gondolatnak nem engedjük meg, hogy értelmünkbe hatoljon, legyen az isteni vagy istentelen, földi vagy mennyei, jó vagy rossz.
A koncentrációban értelmünket egy bizonyos tárgyra vagy fogalomra kell irányítanunk. Ha egy virágsziromra koncentrálunk, próbáljuk meg azt érezni, hogy semmi más nem létezik az egész világon, csak mi és a virágszirom.

Nem nézünk se előre, se hátra, se fölfelé, se lefelé: megpróbálunk a célra irányított koncentrációnkkal a tárgyon áthatolni. De az, hogy valamit megnézünk vagy egy tárgyba behatolunk, egyáltalán nem lehet agresszív. Nem! A koncentráció egyenesen lelkünk megingathatatlan akaratából, az akaraterőnkből jön.

Ha gyakorolni szeretné a koncentrációt, olyan tárgyat válasszon, ami közvetlen örömet szerez Önnek. Ha van mestere, akkor mestere képe spontán örömöt okoz Önnek. Ha nincs mestere, válasszon valamit, ami szép, isteni és tiszta, mint például egy virág.

A koncentráció belső éberséget, figyelmet jelent.
Körülöttünk és bennünk mindenütt tolvajok vannak, a félelem, a kétség, a bánat és az aggodalom. Ezek belső tolvajok, amelyek megpróbálják értelmünk békéjét és egyensúlyát ellopni. Ha megtanulunk koncentrálni, ezeknek az ellenséges erőknek nagyon nehéz belénk hatolni. Ha kétség hatol értelmünkbe, a koncentráció ereje darabokra szaggatja. Ha félelem nyomul értelmünkbe, a koncentráció ereje elkergeti. E pillanatban kiszolgáltatottjai vagyunk a meg nem világosult, sötét, romboló gondolatoknak, de el fog jönni a nap, amikor ezek a zavaró gondolatok félnek majd koncentrációnk erejétől.

A koncentráció az értelem dinamikus akarata, amely azt akarja bennünk, hogy a fényt fogadjuk el, a sötétséget pedig tagadjuk meg. A koncentráció olyan, mint egy isteni harcos bennünk. A koncentrációnak elképzelhetetlen hatása van törekvő életünkben.
A koncentráció a legbiztosabb út ahhoz, hogy célunkat elérjük, legyen ez a cél az Isten-megvalósítás vagy akár csak emberi vágyaink betöltése. Az igazán törekvő ember előbb vagy utóbb megszerzi a koncentráció erejét - akár Isten kegyelmén keresztül, akár állandó gyakorlással, akár saját törekvésén keresztül.

A koncentráció a nyílvessző. A meditáció az íj.
Amikor koncentrálunk, egész erőnket valakire vagy valamire irányítjuk, hogy annak titkait felderítsük. Amikor meditálunk, korlátozott tudatunkból egy magasabb tudatba emelkedünk, ahol a csend fenséges tágassága uralkodik.

A koncentráció magához akarja ragadni azt a tudást, amelyre irányul. A meditáció azonosulni akar azzal a tudással, amelyet keres.
A koncentráció nem engedi meg a zavarónak, a tolvajnak, hogy birodalmába behatoljon. A meditáció beengedi. Miért? Csak azért, hogy tetten érje a tolvajt.
A koncentráció a parancsnok, aki a szétszórt tudatot figyelemre inti.
A koncentráció és a sziklaszilárd következetesség elválaszthatatlan, sőt egymástól függő isteni harcosok.
A koncentráció párbajra hívja ki, és legyőzi az ellenséget. A meditáció, csendes mosolyával, letompítja az ellenség kihívását.
A koncentráció azt mondja Istennek: “Atyám, hozzád jövök." A meditáció azt mondja Istennek: “Atyám, gyere hozzám."
A törekvőnek két igazi tanítója van: a koncentráció és a meditáció. A koncentráció mindig szigorú a tanítvánnyal, a meditáció csak néha-néha. De mindkettejük legmélyebb érdeke az, hogy a tanítvány haladjon.

Ha pedig úgy érezzük, spirituális segítség kell, kérjünk az Égiektől angyali közreműködést, vagy a saját pegazusunkat!

Forrás: aureion.hu
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Meditáció az Élet Fáján
  2018-01-06 08:15:32, szombat
 
 
Helyezkedj el kényelmesen és keresd meg lelked nyugalmát, mely mélyen benned rejtőzik. Ahogy haladsz bensőd felé, végy egy mély lélegzetet és lassan engedd ki magadból. Érezd a megkönnyebbülést a testedben és figyeld, hogyan áramlik benned az energia...
Vegyél még egy mély lélegzetet és engedd, hogy a tiszta, friss levegő bensődig hatoljon, megnyitva az utat előtted. Merülj lejjebb magadban és élvezd a csendet. Mikor eltölt egy csendes, nyugodt, mégis felemelő érzés, akkor érkeztél meg központodba. Élvezd bensőd szeretetteljes csendjét és figyeld meg határtalanságát... egy csodálatos térben vagy... fényes, kellemes, megnyugtató, biztonságos. Engedd magad teljesen beleolvadni...
Most azt érzed, hogy ez a tér lassan átalakul... mintha utazáson lennél s repülnél a tér- és időnélküliségben... nagyon jó érzés. Kérd lelkedet, vezessen Életed Fájához.
A tér körülötted formát és színt ölt... egy csodálatos tájon találod magad. Zöldellő rét terül el előtted, benne tarkán nyíló virágok pompáznak. A távolban hegyek vonulata dereng, az idő színpompás, napos és kellemes. Nézz körül és engedd magadba a táj szépségét. Finom csörgedező hangot hallasz. Odapillantasz, és egy tiszta kispatak csobog a lábaid mellett. Elindulsz a patak mentén, szíved boldog ettől a sok szépségtől, mi körülvesz téged. Miközben sétálsz, érezd meg a virágok illatát és halld a madarak csicsergését...
Előtted, nem messze egy csodálatos fa tűnik fel. Ágai a patak fölé hajolnak, törzse egyenes és vastag. Lombja szikrázóan zöld, és ahogy közelebb érsz, észreveszed, hogy ágai végén apró virágok nyílnak.
Lépj oda és öleld át. Sima törzsének érintése megnyugtató és hűsítő. Élvezd az ölelést...
A fától nem messze egy kis aranyvödröt veszel észre. Odalépsz és belepillantva látod, hogy alján egy felirat van: Locsolj meg! Fogd hát kezedbe a vödröt, merítsd meg a patak vizében és locsold meg ezt a csodálatos fát. Adj neki az életet adó nedűből szeretettel...
A fa most finom és bizsergető életenergiát áraszt feléd köszönetképpen. Engedd magadba és hagyd, hogy feltöltsön. A fa ágai közül egy aranylétra ereszkedik le eléd. Lépj rá és mássz fel rajta a fára. A törzs elég magas, de nemsokára elérsz az elágazáshoz, hol belépsz a lombkorona aljába. Nézz fel! Csodálatos, erős ágak nyúlnak az égbe. Tudd, hogy mindegyik ága egy-egy megtett életutadat szimbolizálja. Figyeld meg most egy kicsit más szemmel... milyen vastagok az ágak... sok elágazás található-e rajtuk... milyen színűek a levelek rajta... csak figyeld meg, gondolatok nélkül. Csak csodáld...
Most válassz ki egy ágat s indulj el rajta felfelé. Lábad kapaszkodót mindig talál, hogy haladhass. Ha elérsz egy kényelmes elágazáshoz, ami hívogat, ülj bele és döntsd neki a hátad... A lombok most védelmezőn köréd hajolnak, s mint madár a fészekben, védelemben vagy... Egy gyönyörű virág hajlik most eléd az egyik ág végéről... szívd be illatát... érezd, ahogy átjár... indul az utazás...
Felvillannak előtted korábbi élted képei... az emlékezés virága segít neked... Lehet, csak apró érzések, homályos arcok, helyszínek, amiket látsz, de csak az tűnik fel előtted, mit képes vagy befogadni, és ami segít neked további utadon. Merülj el benne minden ítélet nélkül, csak mint egy szemlélő, hagyd megmutatkozni. Csak figyelj...
Mikor a képek elhalványulnak, újra érzed a fa lombját körülötted, mely most lassan szétnyílik, és te elindulsz lefelé az ágakon egészen az aranylétráig... Ereszkedj le a fa törzse mentén a zöldellő, puha fűbe... A létra eltűnik...figyeld a tájat körülötted... halld a patak csobogását, a lombok halk susogását és érezd a lágy szellőt arcodon. Köszönd meg az ajándékot, mit kaptál... öleld át a fát szeretettel és indulj visszafelé a patak mentén...
A táj lassan eltűnik körülötted s te újra abban a megnyugtató csendes térben vagy, mélyen magadban. Kérd lelked, kísérjen vissza oda ahonnan elindultál. Úgy érzed, mintha valaki kézen fogna és vezetne... felfelé haladtok s te egyre tudatosabban érzékeled testi valódat, légzésedet és környezetedet. Vegyél mély lélegzetet és tudatosítsd magad a testedben ott, ahol most vagy... innen indultál el erre a meditációra. Mozgasd meg finoman a tagjaidat és legyél hálás ezért a csodálatos utazásért.
A meditációnak vége.

Forrás: Világháló
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Este mielőtt elalszunk....
  2017-11-27 21:24:01, hétfő
 
  Este mielőtt elalszunk nagyon jót tesz a léleknek a meditáció.
Az egész napi hajtás,stressz után egy kicsit kilazítjuk az izmainkat, megnyugszik a belsőnk.
Gyújts egy gyertyát és feküdjél le kényelmesen.
Tudatos légzéssel lélegezd be a nyugalmat, a békét, a boldogságot, az egészséget.
Lélegezd ki a felgyülemlett negativitást, a haragot, a bánatot, a feszültséget, a stresszt, ami a nap folyamán ránk rakódott.
Ha úgy könnyebben megy, akkor azt is elképzelheted, hogy egy vízesés alatt állsz,és a víz kimos belőled minden negatív energiát. A vízesés színét változtasd át rózsaszínre, és érezd, amint feltölti a testedet a szeretet energiájával. Én ezt szeretem a legjobban.
Biztos Te is hallottad már,hogy
soha ne menj haragos szívvel aludni.
Minden helyzetet, minden embert, ami és aki negatív energiát hordozott a nap folyamán, vegyél körül rózsaszínnel, ez a szeretet energiája...... .............
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Pénzügyi bőséget akadályozó hitrendszerek feloldása
  2017-11-23 10:38:41, csütörtök
 
  ANYAGI,PÉNZÜGYI BŐSÉGET AKADÁLYOZÓ HITRENDSZEREK FELOLDÁSA

Az elmúlt évek, hónapok tapasztalatából kiindulva, sok helyen,
sokféleképpen olvashattuk a pénzzel kapcsolatos hozzáállásokról,
hit és hiedelemrendszerekről és mindenről ami ezzel kapcsolatos.
Ma porszívózás közben (mikor máskor :) nekem akkor jönnek ilyenek)
jött az intuíció, ami részben nyilvánvaló sok mindenki számára,
hogy anyagi, pénzügyi nyomás, szegénység mellett amikor
minden egyre csak rosszabbnak tűnik a helyzet, nehéz
megőrizni a pozitivitásunkat, tudatosságunkat, vagy egyáltalán
pozitívan gondolkodni.
A sok könyv ontja a jobbnál jobb tanácsokat,
sok dolgon én is végigmentem, sokszor eredménytelenül,
de jött sok felismerés, miközben folyt a belső munka,
hogy mik is lehetnek az okok sokunknál, hogy nem
haladunk anyagi szinten egyről a kettőre
(most a politikai helyzetet, hátér hatalmakat és
egyéb ilyen nyalánkságokat azért nem írom ide
mert ez másra való mutogatás lenne,
a változás pedig belőlünk indul)

Felsorolásképpen ideírnék pár dolgot ami akadályozza
az életünkben a bőség áramlását, ki szája íze szerint
kiegészítheti a saját hit és hiedelemrendszerével,
én most a leggyakoriabbakat írom ide, példának,
lehet gondolkodni rajta, kinek mivel van még dolga :

-a legtöbbet akadályozó programjaink a hit és
hiedelemrendszereink a pénzzel kapcsolatban:
a pénz piszkos, a pénz rossz dolgok,
gonosszá tesz, stb...stb.
-én nem érdemlem meg, anyámék is szegények voltak,
a mi családunk már csak ilyen, szegényen
de boldogan című műsorok és társai
-a szomszédok...irigység, bezzeg-ség, a külvilág,
ezért inkább meghúzom magam
- a KÖZEG amiben élünk, a körülöttünk lévő emberek
hitvilága...nincs pénzem, ilyenkor rákontrázunk, hogy
nekem sincs...csak azért hogy ne legyen belőle baj...stb...
-nekem ez a sorsom, hogy szegényen éljek, biztos Isten,
Allah és a többi Isten büntet mert rossz voltam (előző életemben)
-önsorsrontó programok (amelyek a félelemből erednek,
amikor valami jó történik, már várjuk szinte, hogy
mikor üt be a ménkű), és az önszabotáló programok
mintha direkt szabotálnánk magunkat,
csakhogy ne éljünk anyagi bőségben.
Dióhéjban...nagyjából de tele lehetne írni az oldalt....

Ezért döntöttem úgy, és kértem a szellemi
vezetők segítségét, hogy hozzunk össze
olyan meditációt amely segíthet ezeket a
lelki batyukat lepakolni, hogy tovább tudjunk lépni,
hogy megtapasztalhassuk az anyagi bőséget amely
minden e Földön élő embernek jár!!!

Kezdjük a meditációt! :
Helyezkedj el kényelmesen, vegyél pár mély levegőt,
kérd a szellemi vezetőidet, segítőidet (kinek hite szerint)
legyenek jelen és támogassák ezt a meditációt majd,
képzelj el egy védő fényburkot magad körül, ami a
szívcsakrádból indul ki, terjeszd ki jó nagy körbe,
csinálj belőle jó nagy fénykört, majd hívd be az
összes olyan lelket, (legyen élő vagy holt , férfi vagy nő, bárki
) nem kell név szerint tudnod kik azok, csak adjuk ki
az utasítást hangosan, a kérésünket, hogy
jelenjen meg mindenki aki hozzájárult a
pénzzel kapcsolatos hibás hitrendszereinket
kialakulásában, azokat akik a környezetedben
még mindig ezt a hiedelemrendszert akarja
rádtukmálni (nem kell név szerint tudni őket) ,
azokat akik elvettek tőlünk jogtalanul pénzt,
bőséget, anyagi javakat (ne felejtsük el, hogy
a karmikus szerződések 1994-ben lejártak,
tehát a karmikus tartozás hitrendszerét ezennel
ne erősítsük tovább). Jelenítsük meg mintegy
listaszerűen az összes hit és hiedelemrendszerünket,
félelmeinket, önsorsrontó és önszabotáló programjainkat
amelyek ebben az anyagi, és szegénységi helyzetben
tartanak minket ( lásd magad előtt ahogy listát
készítesz a saját lelki poggyászodról).
Amikor úgy érzed mindennel végeztél, és a
listára már nem kerül fel semmi, akkor pakold bele
a listát a burok közepén álló gyűjtő kehelybe és
gyújtsd meg a listát, érezd át ahogy minden eddigi
fogvatartott hitrendszered amely gúzsba kötött
feloldódik és eltűnik. Majd kérd meg a behívott
személyeket, hogy mindent ami veled
kapcsolatos, ami negatív hatással van
rád amivel táplálják a te szegénység tudatodat,
tegyék le a köztetek lévő kehelyben.
Kérd meg őket, hogy adják oda azt amit
jogtalanul elvettek tőled, mindenféle
mondvacsinált címen (legyen az hatóság,
hivatal, bármi). Kérd meg személyes
vezetőidet, hogy tisztítsák meg mindazt
amit a kehelybe helyeztek, és amikor
készen vannak, kezd el beépíteni a
szívedben (a szívcsakrádba) érezd át
az örömöt, a visszakapott javaidért.
Maradj ebbe az örömbe pár percig.
Majd te is csináld ugyan ezt, tedd bele
a kehelybe mindazt amit te jogtalanul elvettél,
eltulajdonítottál akarva vagy akaratlanul valaki
mástól, anyagi javakat, és helyezd bele a kehelybe.
Kérd meg a szellemi vezetőket hogy tisztítsák meg
majd jutassák vissza a jogos tulajdonosaihoz.
Így megtörténik a kiegyenlítődés. Amennyiben
valakinek a behívottak közül mondanivalója,
ölelnivalója van, az megteheti, amikor megtörtént,
köszönd meg nekik, hogy ott voltak, és részt vettek,
segítettek neked ebben az elengedési és tisztulási
folyamatba, és engedd el őket, szeretettel :
Térj vissza a jelenbe, mozgasd meg végtagjaidat,
csinálj egy pár fejkörzést, nyisd ki a szemed :
Egészségünkre :Olvass tovább: http://a-lelek-kertje.webnode.hu/news/anyagi-penzugyi-
boseget-akadalyozo-hitrendszerek-feloldasa/
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
3 könnyű meditációs gyakorlat
  2017-09-08 08:33:50, péntek
 
  3 könnyű meditációs gyakorlat, melyet a zuhany alatt is végezhetsz!

Egy kimerítő nap után kinek nem esne jól egy kellemes, forró zuhany? A víz és az illatos tusfürdő kombinációjában van valami olyan frissesség, ami képes az egész napi stresszt, gondokat enyhíteni, ezért is tesz nagyon jót nem csak a lelkünknek, hanem a testünknek is, ha pár perc erejéig, mindenről elfeledkezve, csak a zubogó víz energiáira összpontosítunk.

3 könnyű meditációs gyakorlat, melyet a zuhany alatt is végezhetsz!

A testünkön lefolyó víz nem csak a szennyeződésektől tisztít meg, hanem feltölti a csakrákat is, amiből új energiákat meríthetünk. Hogy még hatásosabbá és intenzívebbé tedd a zuhany alatt eltöltött időt íme 3 egyszerű zuhany alatt is elvégezhető meditáció:

1. Mialatt a kedvenc tusfürdőddel átdörzsölöd a tested mondogasd magadban halkan: ,,Megtisztítom magam mindenféle rossztól, így könnyen rám talál a béke és a boldogság."

Míg leöblíted magadról a szappanhabot, képzeld el, hogy azzal együtt a negatív energiákat is lemosod magadról. Állj még pár percig a folyó víz alatt és vizualizáld, hogy a rajtad lefolyó víz egy különleges védőburkot képez körülötted, mely pozitív energiákkal és fénnyel vesz téged körül.

2. Állj a zuhanyrózsával pont szembe, és kissé döntsd előre a fejed, hogy a vízsugár a tarkódon keresztül átmossa a nyaki és a háti részt is. Ez a terület rendkívül érzékeny, ugyanis az itt található csakra felelős a kreativitásért. Amint hagyod, hogy a tisztító víz átjárja és megtisztítsa ezt a területet újabb energiákat szabadíthatsz fel magadban, melyek segítenek az összpontosításban, figyelemben. A gyakorlat fokozása érdekében érdemes ez idő alatt 5 mély lélegzetet venni és hagyni, hogy a kifújt levegővel távozzék a negatív energia.

3. Míg a zuhany alatt tisztálkodsz ismételgesd a következő mantrát: ,,Szeretlek és köszönök mindent!" - ezt az üzenetet a saját testednek címezd.

Fontos, hogy harmóniában légy a testeddel és szeress a saját bőrödben lenni. Ha véletlenül akadnak gondjaid a tested különböző részeivel, akkor azokra a részekre még nagyobb figyelmet és szeretetet fordíts. Az a lényeg, hogy szeresd azt, akit a tükörben viszont látsz.

Reméljük, ez a 3 egyszerű zuhanyzás közbeni meditáció elegendő energiával tud feltölteni, és harmóniában önmagaddal végezheted mindennapi teendőidet.
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Vizualizáció használata gyógyulásod érdekében
  2017-01-10 14:20:00, kedd
 
 
A vizualizáció rendkívül hatékonyan segíti a gyógyulási folyamatokat. Roppant fontos, hogy rátaláljunk azokra a képekre, amelyek esetünkben működnek, és ne használjunk kényelmetlen vagy riasztó imaginációkat.
Akadnak például olyanok, akik vérengző vadállatként, mondjuk egy cápaként képzelik el az immunsejtjeiket, hogy segítsék az immunrendszerüket a ráksejtekkel folytatott harcban.
Mások pedig inkább fényes, csillogó páncélzatba öltözött harcosként vagy lovagként gondolnak rájuk, mert így kényelmesebb, és ezért jobb hatást is érnek el.
A “harcos és ellenfél" képeinek egyik hátulütője az, hogy a másik oldalt “idegennek", “betolakodónak" állítja be, amitől meg kell szabadulnunk. Testünk minden része a mi részünk, és hozzánk tartozik, még rákos sejtjeink is.
Stephen Levine Healing into Life and Death című művében épp erre hívja fel a figyelmet, amikor egyik páciensét idézi:
“Ahogy az immunrendszerem egyre vadabbá és vérengzőbbé vált, és láttam magam előtt, hogy megtámadja a daganatot, úgy éreztem, a feszültség egyre csak nő a gyomromban. Ekkor úgy határoztam, hogy ahelyett, hogy agresszióval késztetném a szervezetemet a fokozottabb védekezésre, és elképzelném, hogy az aligátorok (a limfociták) felfalják a rothadó hamburgereket (a rákos daganatokat), elkezdek inkább szeretetet küldeni testem ezen részének. Hatalmas megkönnyebbülést éreztem, miután nem növeltem tovább a gyűlöletet magamban, és nem kellett többé félnem egyetlen részemtől sem."
Érdemes megemlíteni egy másik képet, amely különösen jól működött egy másik betegnél. Ő azt képzelte, hogy immunsejtjei apró fehér szívek, amelyek minden rákos sejtet folyékony és tiszta szeretettel árasztanak el. Úgy fogta fel, hogy a megváltozott működésű sejtek csupán elfelejtettek szeretni, ahelyett hogy ellenségként tekintett volna rájuk.
Peace, Love, and Healing című könyvében Dr. Bernie Siegel olyan vizualizációkat ajánl, amelyekben a beteg sejtek mintegy bekebeleződnek, beépülnek, hogy ezzel segítsék testünk fejlődését és táplálását.
Ez is hozzájárul ahhoz, hogy úgy tekintsünk a betegségünkre, mint amely szerves részünk, így nem csak el kell fogadnunk és magunkba kell integrálnunk, de akár a javunkat is szolgálhatja.

De a vizualizáció arra is alkalmas, hogy beforrasszunk törött csontokat, megnyissunk elzáródott artériákat, begyógyítsunk sebeket vagy lecsillapítsuk gyomorfekélyünket. Vizualizáljuk az adott területet, és fókuszáljunk arra, hogy a gyógyítás milyen formájára volna szükség.
Elképzelhetjük például, ahogyan egy sebet összevarrunk; majd szépen összezárul, és heg nélkül begyógyul. Vagy gondolatban bedörzsölhetjük a gyulladt területeket csillapító hatású balzsammal, amely elmulasztja a fájdalmat, megszünteti az irritációt, és segít a harag és az indulat elengedésében.
rejtelyekszigete.com
Forrás: http://www.fenyorveny.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Meditáció az Élet Fáján
  2017-01-06 20:55:11, péntek
 
 
Helyezkedj el kényelmesen és keresd meg lelked nyugalmát, mely mélyen benned rejtőzik. Ahogy haladsz bensőd felé, végy egy mély lélegzetet és lassan engedd ki magadból. Érezd a megkönnyebbülést a testedben és figyeld, hogyan áramlik benned az energia...
Vegyél még egy mély lélegzetet és engedd, hogy a tiszta, friss levegő bensődig hatoljon, megnyitva az utat előtted. Merülj lejjebb magadban és élvezd a csendet. Mikor eltölt egy csendes, nyugodt, mégis felemelő érzés, akkor érkeztél meg központodba. Élvezd bensőd szeretetteljes csendjét és figyeld meg határtalanságát... egy csodálatos térben vagy... fényes, kellemes, megnyugtató, biztonságos. Engedd magad teljesen beleolvadni...
Most azt érzed, hogy ez a tér lassan átalakul... mintha utazáson lennél s repülnél a tér- és időnélküliségben... nagyon jó érzés. Kérd lelkedet, vezessen Életed Fájához.
A tér körülötted formát és színt ölt... egy csodálatos tájon találod magad. Zöldellő rét terül el előtted, benne tarkán nyíló virágok pompáznak. A távolban hegyek vonulata dereng, az idő színpompás, napos és kellemes. Nézz körül és engedd magadba a táj szépségét. Finom csörgedező hangot hallasz. Odapillantasz, és egy tiszta kispatak csobog a lábaid mellett. Elindulsz a patak mentén, szíved boldog ettől a sok szépségtől, mi körülvesz téged. Miközben sétálsz, érezd meg a virágok illatát és halld a madarak csicsergését...
Előtted, nem messze egy csodálatos fa tűnik fel. Ágai a patak fölé hajolnak, törzse egyenes és vastag. Lombja szikrázóan zöld, és ahogy közelebb érsz, észreveszed, hogy ágai végén apró virágok nyílnak.
Lépj oda és öleld át. Sima törzsének érintése megnyugtató és hűsítő. Élvezd az ölelést...
A fától nem messze egy kis aranyvödröt veszel észre. Odalépsz és belepillantva látod, hogy alján egy felirat van: Locsolj meg! Fogd hát kezedbe a vödröt, merítsd meg a patak vizében és locsold meg ezt a csodálatos fát. Adj neki az életet adó nedűből szeretettel...
A fa most finom és bizsergető életenergiát áraszt feléd köszönetképpen. Engedd magadba és hagyd, hogy feltöltsön. A fa ágai közül egy aranylétra ereszkedik le eléd. Lépj rá és mássz fel rajta a fára. A törzs elég magas, de nemsokára elérsz az elágazáshoz, hol belépsz a lombkorona aljába. Nézz fel! Csodálatos, erős ágak nyúlnak az égbe. Tudd, hogy mindegyik ága egy-egy megtett életutadat szimbolizálja. Figyeld meg most egy kicsit más szemmel... milyen vastagok az ágak... sok elágazás található-e rajtuk... milyen színűek a levelek rajta... csak figyeld meg, gondolatok nélkül. Csak csodáld...
Most válassz ki egy ágat s indulj el rajta felfelé. Lábad kapaszkodót mindig talál, hogy haladhass. Ha elérsz egy kényelmes elágazáshoz, ami hívogat, ülj bele és döntsd neki a hátad... A lombok most védelmezőn köréd hajolnak, s mint madár a fészekben, védelemben vagy... Egy gyönyörű virág hajlik most eléd az egyik ág végéről... szívd be illatát... érezd, ahogy átjár... indul az utazás...
Felvillannak előtted korábbi élted képei... az emlékezés virága segít neked... Lehet, csak apró érzések, homályos arcok, helyszínek, amiket látsz, de csak az tűnik fel előtted, mit képes vagy befogadni, és ami segít neked további utadon. Merülj el benne minden ítélet nélkül, csak mint egy szemlélő, hagyd megmutatkozni. Csak figyelj...
Mikor a képek elhalványulnak, újra érzed a fa lombját körülötted, mely most lassan szétnyílik, és te elindulsz lefelé az ágakon egészen az aranylétráig... Ereszkedj le a fa törzse mentén a zöldellő, puha fűbe... A létra eltűnik...figyeld a tájat körülötted... halld a patak csobogását, a lombok halk susogását és érezd a lágy szellőt arcodon. Köszönd meg az ajándékot, mit kaptál... öleld át a fát szeretettel és indulj visszafelé a patak mentén...
A táj lassan eltűnik körülötted s te újra abban a megnyugtató csendes térben vagy, mélyen magadban. Kérd lelked, kísérjen vissza oda ahonnan elindultál. Úgy érzed, mintha valaki kézen fogna és vezetne... felfelé haladtok s te egyre tudatosabban érzékeled testi valódat, légzésedet és környezetedet. Vegyél mély lélegzetet és tudatosítsd magad a testedben ott, ahol most vagy... innen indultál el erre a meditációra. Mozgasd meg finoman a tagjaidat és legyél hálás ezért a csodálatos utazásért.
A meditációnak vége.

Forrás: Világháló
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Meditáció!
  2016-12-03 16:01:08, szombat
 
  Meditáció!
Most nagyon fontos számodra a rendszeres meditálás.
Gyakorold minél többször.
A lecsendesült elme könnyebben meghallja az angyalokat. Ezzel a kártyával kérnek az angyalaid arra, hogy némítsd el az elmédet, s így tiszta és érthető lesz a beszélgetésetek. Minden reggel, ébredés után legalább öt percre hunyd le a szemed, és végy három-négy mély lélegzetet.
Tedd fel a kérdést az angyalaidnak, és hallgasd őket úgy, mint legközelebbi barátaidat. Ne erőlködj. Ha kergeted a választ, elkerül. Inkább lélegezz tovább jó mélyen, és lazulj el. Mondd el magadnak, milyen természetes dolog az angyalokkal beszélgetni nap mint nap. Minél gyakrabban lazítod el az elmédet, annál könnyebben hallod meg az angyalok válaszait.

 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Hogyan befolyásolja jótékonyan az agyad a meditáció?
  2016-10-09 18:07:42, vasárnap
 
 
Az amerikai Yale Egyetem kutatói által frissen elvégzett agyi képalkotó eszközös vizsgálat azt igazolta, hogy azok az emberek, akik rendszeresen meditálnak, képesek agyuknak azon területeit kikapcsolni", amelyek az álmodozással, a szorongással, a skizofréniával és az egyéb pszichiátriai rendellenességekkel vannak összefüggésben.
A kutatók eredményeikről az amerikai Tudományok Nemzeti Akadémiájának Közleményei" online változatában számoltak be.
A gyakorlott meditálók agya láthatóan kevesebb aktivitást mutat azon a területen, amely default mode network"-ként (rövidítése: DMN), magyarul alapértelmezett üzemmódú hálózat"-ként ismert és amely nagyban összefügg az énközpontú gondolkodással.

A meditáció segít megküzdeni számos egészségügyi problémával, egészen a dohányzásról való leszokástól kezdve a rákkal való megküzdésen át a psoriasis (pikkelysömör) kifejlődésének a megakadályozásáig." - mondta a kutatói team egyik tagja. Kutatásuk során szerettek volna további betekintést nyerni azokba a neurológiai mechanizmusokba, amelyek érintettek lehetnek.
Megállapították, hogy a gyakorlott meditálók az alkalmazott meditáció típusától függetlenül képesnek tűntek a DMN kikapcsolására, amely a figyelem elvesztéséhez kapcsolódott, valamint az olyan rendellenességek ,,kikapcsolására", mint amilyen a figyelemhiánnyal és hiperaktivitással járó zavar (angol rövidítése: ADHD) és a szorongás. Az agynak ezen területe - amely tartalmazza a középső prefrontális" és a hátsó cinguláris" agykérget - az Alzheimer-kórra jellemző béta-amiloid fehérje plakkok felszaporodásával van összefüggésben.

A kutatók azt is megállapították, hogy amikor a tapasztalt meditálóknál a DMN aktív volt, akkor az agy egyéb területei, amelyek az önmegfigyeléssel és a kognitív kontrollal függnek össze, egyidejűleg szintén aktívak voltak. Ez azonban a meditációban járatlan embereknél nem így volt.
Ez annak lehet az eredménye, hogy a gyakorlott meditálók állandóan monitorozzák a figyelem elkalandozását és az én" gondolatok felbukkanását és ezeket elnyomják. Ezek olyan típusú gondolatok, amelyek ha extrémek vagy patológiás formájúak (kórosak), akkor olyan betegségekkel társulnak, mint az autizmus és a skizofrénia.

Az fMRI szkennelés megmutatta, hogy a gyakorlott meditálók agyi tevékenysége mind a meditáció, mind a ,,csak pihenő" állapot (vagy amikor nem kérték őket arra, hogy valami különöset csináljanak) során ugyanolyan volt.

Így a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a gyakorlott meditálók talán kifejlesztettek egy új alapértelmezett üzemmódot" (DM), amely sokkal inkább a jelenre, mintsem az én"-re összpontosít.
Reméljük hasznos volt számodra ez a poszt, ha igen ne felejtsd el megosztani!
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Kezdd jól a napot!
  2016-10-07 09:10:47, péntek
 
  Kezdd jól a napot! - meditációs gyakorlatok csillagjegyek szerint
Nem mindegy, hogyan indul a nap! Fogadd meg tanácsainkat, hogy nyugalomban teljenek a reggelek!

Van, aki ébredés után még hosszú percekig az ágyban marad fekve, amíg olyan késő nem lesz, hogy rohannia kell, alig marad ideje elvégezni a reggeli rutint, talán munkába menet még felszürcsöl egy kávét, hogy utána teljes stresszben kezdjen el dolgozni... Mások korábban kelnek, mint a család többi tagja, hogy ne zavarják őket, viszont készülődés közben elpiszmogják az időt. Pedig nagyon fontos lenne, hogy nyugalomban, kiegyensúlyozottan ébredjünk, mert a reggel első 10-20 perce rányomja bélyegét az egész napra.
Az asztrológia szerint a csillagjegytől függ, hogyan kell kezdenünk a reggelt ahhoz, hogy energetikailag, testileg és lelkileg is készen álljunk a napra.

Ha a Kos jegyében születtél:

Rendszerint már az ébredéskor nyugtalan vagy: gondolatok száguldoznak a fejedben, melyek az elmúlt napok sikereivel és vereségeivel, és a következő nap tervezésével foglalkoznak. Számodra az a legfontosabb, hogy belülről megnyugodj. Igyekezz azonnal felkelni, ne csak a ,,még 10 perc" ágyban eltöltése után. Ez ugyanis nem tölt fel, ellenkezőleg, még nyugtalanabb leszel tőle. Az a helyes, ha mindjárt felkelés után leülsz egy székre, és kihúzod magad. Két kezed a combodon nyugszik, tenyérrel felfelé. Hunyd le a szemed. Engedd gondolataidat tovább futni, de ne figyelj rájuk. Lélegezz nyugodtan, és próbálj meg közben erőteljes nyugalomra koncentrálni. Ezzel a belső tartással menj végig gondolatban a napirended legfontosabb részein. Minden reggel vidd végig ezt a ráhangolást 5 percen át. Már rövid idő után észre fogod venni napjaid minőségének a javulását.

Ha a Bika jegyében születtél:

A Bika, jegyének természete miatt, örökké tudna aludni. Ezért fontos, hogy szilárdan elhatározd: amint megszólal a vekker, felkelsz! Utána rögtön ülj le egy székre. Mindkét lábadnak érintenie kell a földet. Vegyél mély levegőt, majd fújd kis, ismételd háromszor. Utána a vizualizáció következik: képzeld el, hogy össze vagy nőve a földdel, amelyen a lábaid nyugszanak. A padló a lábad alatt a földön nyugszik, és a lábaid ugyanazon anyagból vannak. Másképpen mondva: része vagy a Földnek, mint például egy fa, ami mélyen a földbe ereszti gyökereit, és abból növeszti ki vastag törzsét, ágait... Képzeld el, hogy felveszed a Föld energiáját, amit magaddal viszel erre a napra. Öt perc után fejezd be ezt a gyakorlatot. Rövid idő után elégedettebb és boldogabb leszel.

Ha az Ikrek jegyében születtél:

Az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik. Ezért fontos a számodra, hogy a nap ezzel az elemmel való tudatos és intenzív találkozással kezdődjön. A következő gyakorlatot javasolom: mindjárt felkelés után nyisd ki az ablakot. Ha túl hideg van, csavarj magad köré egy takarót. Kezdj el egy légzésmeditációt: ne zárd össze a szád, tárd ki nyújtva, oldalra a karjaid. Lélegezz be, míg a mellkasod megemelkedik. Utána zárd be a karjaid, amíg mindkét kezed a mellkasodat éri, és közben lélegezz ki. Ezt ismételgesd öt percen át.

Ha a Rák jegyében születtél:

A Rák jegye a víz elemhez tartozik. Mindjárt felkelés után zuhanyozz le meleg, vagy langyos vízzel. Közben képzeld el, hogy a víz átfolyik a bőrödön, és egész napra feltölt energiával. Ezután alaposan szárítsd meg magad, közben vizualizáld, hogy ezzel újra lezárod a bőröd, hogy áthatolhatatlan legyen és védjen téged. Ezt a rituálét hajtsd végre minden reggel.

Ha az Oroszlán jegyében születtél:

Sikered és elégedettséged attól függ, hogy teljes szívvel részt tudsz-e venni a feladataid végrehajtásában. Ezért az asztrológia a következő gyakorlatot ajánlja: mindjárt ébredés után, meditáció során lépj kapcsolatba a szíveddel. Ébredés után rögtön kelj fel, és ülj le egy székre. Helyezd a bal kezedet a mellkasodra a szíved fölött. Tedd rá a jobb kezedet is. Lélegzeted ritmusára gyakorolj könnyed nyomást a szívedre. Közben képzeld el azt, hogy a kezeiddel szeretettel átfogod a szívedet. Ha ezt a gyakorlatot minden reggel öt percen át végzed, más lesz a napod: szebb, jobb és elégedettebb.

Ha a Szűz jegyében születtél:

Az első, amit ébredés után tenni szoktál, hogy a napot szélsebesen átgondolod és megtervezed. Gyakran az utolsó napot is átgondolod, hogy megkeresd benne a hibákat. Ez azt jelenti, hogy a fejedben reggeltől estig alig van nyugalom és lazítás. Pont erre van azonban szükséged, ha sikeres napot szeretnél megélni. Az asztrológus javaslata: mindjárt ébredés után kelj fel, ülj le egy székre. Próbálj meg ellazulni. Képzeld el, ahogy megnyugszol, a gondolataid szabadon áramolnak. Ez nem egyszerű, mert ismételten gondolatok lopóznak a fejedbe. Idővel azonban sikerülni fog! Egy-két hét után már könnyedén fog menni! Ezután elegendő lesz öt perc, hogy megnyugodj és feltöltődj.

Ha a Mérleg jegyében születtél:

Napi boldogságod attól függ, mennyire tudod megtalálni az egyensúlyi pontodat. Az asztrológus a következőt javasolja: mindjárt felkelés után menj egy olyan részébe lakásodnak, ami kellemes a számodra. Állj terpeszbe. Hunyd le a szemed, tárd ki a karod és kicsit intenzívebben lélegezz. Ezután kezdj egész lassan felsőtesteddel ide-oda ingadozni, közben tested lendületével mozgasd fel és alá a karjaidat. Összpontosíts egy pontra a mellkasod közepén. Hajtsd végre ezt a gyakorlatot minden nap kb. öt percig. Már egy pár nap után érezni fogod, hogy hangulatod nagymértékben javulni fog.

Ha a Skorpió jegyében születtél:

Többnyire anélkül, hogy tudnál róla, szoros kapcsolatban állsz a múltaddal. Ez nem csak a te múltadra, hanem őseidére is vonatkozik. Olyan, mintha a felmenőiddel energetikailag össze lennél kötve. Ezért sokat segít neked, ha ezt a kapcsolatot tudatosan intenzívebbé teszed. A következő gyakorlattal érheted ezt el: ébredés után maradj fekve az ágyban, mégpedig a hátadon fekve, könnyedén széttárt karokkal. Lélegezz hétszer mélyen be és ki. Kezdj el emlékezni mindazokra, akiket ismerté, de már nincsenek veled. Képzeld el, hogy mindezen emberektől energia árad feléd. Ne felejts el a gyakorlat végeztével köszönetet mondani nekik, és elbúcsúzni tőlük. Ha ezt a gyakorlatot naponta öt percre végrehajtod, intenzívebb és kielégítőbb lesz a napod.

Ha a Nyilas jegyében születtél:

Célirányos vagy. Tényleg olyan, mintha íjat és nyilat tartanál a kezedben, céloznál vele, és bár nem lősz ki nyilat, de arrafelé tartasz, amerre a célod van. Pontosan ezt kell realizálnod reggelente egy ötperces gyakorlattal. Az asztrológus a következőt ajánlja: mindjárt felkelés után keresd fel lakásodban a kedvenc helyedet. Képzeld el, hogy bal kezedben tényleg egy íjat tartasz, és a jobbal megfeszíted az ideget egy nyílvesszővel. Koncentrálj egy célodra a mai napon. Most az a fontos, hogy a nyíl hegyével ne pontosan a célra tarts, hanem az égre irányozz. Nyilad tehát először az ég felé száll, és csak akkor éri el célját, amikor a föld felé halad. Ezzel a módszerrel munkád megkapja az ég áldását.

Ha a Bak jegyében születtél:

Hatalmas erő tölt fel, ami mindig felfelé hajt. Ezt azzal tudod felerősíteni, ha reggel, mindjárt felkelés után végrehajtasz egy ötperces meditációs gyakorlatot. Az asztrológus javaslata a következő: válassz lakásodban egy megfelelő helyet. Állj egyenesen. Lélegezz becsukott szemmel párszor mélyen be és ki. Utána képzeld el azt, hogy egy hegy csúcsán állsz, és letekintesz a távoli völgybe. Ha ezt a kis gyakorlatot naponta végrehajtod, a napod sikeresebb, és energikusabb lesz.

Ha a Vízöntő jegyében születtél:

Számodra fontos az érzés, hogy szabad és független vagy, ettől nyitottabb és motiváltabb leszel. Ami ebben segít, a következő gyakorlat: mindjárt felkelés után keress fel lakásodban egy helyet, ami kellemes a számodra. Hunyd le a szemed és tárd ki a karod. Képzeld el, hogy a karodat mozgatva oda tudsz repülni, ahová csak akarsz. Vizualizáld ezt pár percig. Ez az egyszerű gyakorlat már rövid idő után több örömhöz juttat mindennapjaidban.

Ha a Halak jegyében születtél:

Minden mindennel összefügg, az emberek sincsenek elválasztva egymástól, ezernyi szálon kötődnek egymáshoz: számodra ez nem elmélet, hanem megélt valóság. Fontos, hogy mindjárt ébredés után ezt az összetartozást tudatosítsd magadban. Felkelés után 5 percet meditálj, tárd ki a karjaidat és képzeld el, hogy az egész univerzummal kapcsolatban vagy, egy vagy vele.

forrás http://www.astronet/

szerző Németh Ági


 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 185 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 7056
  • e Hónap: 17873
  • e Év: 17873
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.