Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 180 
Vizualizáció használata gyógyulásod érdekében
  2017-01-10 14:20:00, kedd
 
 
A vizualizáció rendkívül hatékonyan segíti a gyógyulási folyamatokat. Roppant fontos, hogy rátaláljunk azokra a képekre, amelyek esetünkben működnek, és ne használjunk kényelmetlen vagy riasztó imaginációkat.
Akadnak például olyanok, akik vérengző vadállatként, mondjuk egy cápaként képzelik el az immunsejtjeiket, hogy segítsék az immunrendszerüket a ráksejtekkel folytatott harcban.
Mások pedig inkább fényes, csillogó páncélzatba öltözött harcosként vagy lovagként gondolnak rájuk, mert így kényelmesebb, és ezért jobb hatást is érnek el.
A “harcos és ellenfél" képeinek egyik hátulütője az, hogy a másik oldalt “idegennek", “betolakodónak" állítja be, amitől meg kell szabadulnunk. Testünk minden része a mi részünk, és hozzánk tartozik, még rákos sejtjeink is.
Stephen Levine Healing into Life and Death című művében épp erre hívja fel a figyelmet, amikor egyik páciensét idézi:
“Ahogy az immunrendszerem egyre vadabbá és vérengzőbbé vált, és láttam magam előtt, hogy megtámadja a daganatot, úgy éreztem, a feszültség egyre csak nő a gyomromban. Ekkor úgy határoztam, hogy ahelyett, hogy agresszióval késztetném a szervezetemet a fokozottabb védekezésre, és elképzelném, hogy az aligátorok (a limfociták) felfalják a rothadó hamburgereket (a rákos daganatokat), elkezdek inkább szeretetet küldeni testem ezen részének. Hatalmas megkönnyebbülést éreztem, miután nem növeltem tovább a gyűlöletet magamban, és nem kellett többé félnem egyetlen részemtől sem."
Érdemes megemlíteni egy másik képet, amely különösen jól működött egy másik betegnél. Ő azt képzelte, hogy immunsejtjei apró fehér szívek, amelyek minden rákos sejtet folyékony és tiszta szeretettel árasztanak el. Úgy fogta fel, hogy a megváltozott működésű sejtek csupán elfelejtettek szeretni, ahelyett hogy ellenségként tekintett volna rájuk.
Peace, Love, and Healing című könyvében Dr. Bernie Siegel olyan vizualizációkat ajánl, amelyekben a beteg sejtek mintegy bekebeleződnek, beépülnek, hogy ezzel segítsék testünk fejlődését és táplálását.
Ez is hozzájárul ahhoz, hogy úgy tekintsünk a betegségünkre, mint amely szerves részünk, így nem csak el kell fogadnunk és magunkba kell integrálnunk, de akár a javunkat is szolgálhatja.

De a vizualizáció arra is alkalmas, hogy beforrasszunk törött csontokat, megnyissunk elzáródott artériákat, begyógyítsunk sebeket vagy lecsillapítsuk gyomorfekélyünket. Vizualizáljuk az adott területet, és fókuszáljunk arra, hogy a gyógyítás milyen formájára volna szükség.
Elképzelhetjük például, ahogyan egy sebet összevarrunk; majd szépen összezárul, és heg nélkül begyógyul. Vagy gondolatban bedörzsölhetjük a gyulladt területeket csillapító hatású balzsammal, amely elmulasztja a fájdalmat, megszünteti az irritációt, és segít a harag és az indulat elengedésében.
rejtelyekszigete.com
Forrás: http://www.fenyorveny.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Meditáció az Élet Fáján
  2017-01-06 20:55:11, péntek
 
 
Helyezkedj el kényelmesen és keresd meg lelked nyugalmát, mely mélyen benned rejtőzik. Ahogy haladsz bensőd felé, végy egy mély lélegzetet és lassan engedd ki magadból. Érezd a megkönnyebbülést a testedben és figyeld, hogyan áramlik benned az energia...
Vegyél még egy mély lélegzetet és engedd, hogy a tiszta, friss levegő bensődig hatoljon, megnyitva az utat előtted. Merülj lejjebb magadban és élvezd a csendet. Mikor eltölt egy csendes, nyugodt, mégis felemelő érzés, akkor érkeztél meg központodba. Élvezd bensőd szeretetteljes csendjét és figyeld meg határtalanságát... egy csodálatos térben vagy... fényes, kellemes, megnyugtató, biztonságos. Engedd magad teljesen beleolvadni...
Most azt érzed, hogy ez a tér lassan átalakul... mintha utazáson lennél s repülnél a tér- és időnélküliségben... nagyon jó érzés. Kérd lelkedet, vezessen Életed Fájához.
A tér körülötted formát és színt ölt... egy csodálatos tájon találod magad. Zöldellő rét terül el előtted, benne tarkán nyíló virágok pompáznak. A távolban hegyek vonulata dereng, az idő színpompás, napos és kellemes. Nézz körül és engedd magadba a táj szépségét. Finom csörgedező hangot hallasz. Odapillantasz, és egy tiszta kispatak csobog a lábaid mellett. Elindulsz a patak mentén, szíved boldog ettől a sok szépségtől, mi körülvesz téged. Miközben sétálsz, érezd meg a virágok illatát és halld a madarak csicsergését...
Előtted, nem messze egy csodálatos fa tűnik fel. Ágai a patak fölé hajolnak, törzse egyenes és vastag. Lombja szikrázóan zöld, és ahogy közelebb érsz, észreveszed, hogy ágai végén apró virágok nyílnak.
Lépj oda és öleld át. Sima törzsének érintése megnyugtató és hűsítő. Élvezd az ölelést...
A fától nem messze egy kis aranyvödröt veszel észre. Odalépsz és belepillantva látod, hogy alján egy felirat van: Locsolj meg! Fogd hát kezedbe a vödröt, merítsd meg a patak vizében és locsold meg ezt a csodálatos fát. Adj neki az életet adó nedűből szeretettel...
A fa most finom és bizsergető életenergiát áraszt feléd köszönetképpen. Engedd magadba és hagyd, hogy feltöltsön. A fa ágai közül egy aranylétra ereszkedik le eléd. Lépj rá és mássz fel rajta a fára. A törzs elég magas, de nemsokára elérsz az elágazáshoz, hol belépsz a lombkorona aljába. Nézz fel! Csodálatos, erős ágak nyúlnak az égbe. Tudd, hogy mindegyik ága egy-egy megtett életutadat szimbolizálja. Figyeld meg most egy kicsit más szemmel... milyen vastagok az ágak... sok elágazás található-e rajtuk... milyen színűek a levelek rajta... csak figyeld meg, gondolatok nélkül. Csak csodáld...
Most válassz ki egy ágat s indulj el rajta felfelé. Lábad kapaszkodót mindig talál, hogy haladhass. Ha elérsz egy kényelmes elágazáshoz, ami hívogat, ülj bele és döntsd neki a hátad... A lombok most védelmezőn köréd hajolnak, s mint madár a fészekben, védelemben vagy... Egy gyönyörű virág hajlik most eléd az egyik ág végéről... szívd be illatát... érezd, ahogy átjár... indul az utazás...
Felvillannak előtted korábbi élted képei... az emlékezés virága segít neked... Lehet, csak apró érzések, homályos arcok, helyszínek, amiket látsz, de csak az tűnik fel előtted, mit képes vagy befogadni, és ami segít neked további utadon. Merülj el benne minden ítélet nélkül, csak mint egy szemlélő, hagyd megmutatkozni. Csak figyelj...
Mikor a képek elhalványulnak, újra érzed a fa lombját körülötted, mely most lassan szétnyílik, és te elindulsz lefelé az ágakon egészen az aranylétráig... Ereszkedj le a fa törzse mentén a zöldellő, puha fűbe... A létra eltűnik...figyeld a tájat körülötted... halld a patak csobogását, a lombok halk susogását és érezd a lágy szellőt arcodon. Köszönd meg az ajándékot, mit kaptál... öleld át a fát szeretettel és indulj visszafelé a patak mentén...
A táj lassan eltűnik körülötted s te újra abban a megnyugtató csendes térben vagy, mélyen magadban. Kérd lelked, kísérjen vissza oda ahonnan elindultál. Úgy érzed, mintha valaki kézen fogna és vezetne... felfelé haladtok s te egyre tudatosabban érzékeled testi valódat, légzésedet és környezetedet. Vegyél mély lélegzetet és tudatosítsd magad a testedben ott, ahol most vagy... innen indultál el erre a meditációra. Mozgasd meg finoman a tagjaidat és legyél hálás ezért a csodálatos utazásért.
A meditációnak vége.

Forrás: Világháló
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Meditáció!
  2016-12-03 16:01:08, szombat
 
  Meditáció!
Most nagyon fontos számodra a rendszeres meditálás.
Gyakorold minél többször.
A lecsendesült elme könnyebben meghallja az angyalokat. Ezzel a kártyával kérnek az angyalaid arra, hogy némítsd el az elmédet, s így tiszta és érthető lesz a beszélgetésetek. Minden reggel, ébredés után legalább öt percre hunyd le a szemed, és végy három-négy mély lélegzetet.
Tedd fel a kérdést az angyalaidnak, és hallgasd őket úgy, mint legközelebbi barátaidat. Ne erőlködj. Ha kergeted a választ, elkerül. Inkább lélegezz tovább jó mélyen, és lazulj el. Mondd el magadnak, milyen természetes dolog az angyalokkal beszélgetni nap mint nap. Minél gyakrabban lazítod el az elmédet, annál könnyebben hallod meg az angyalok válaszait.

 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Hogyan befolyásolja jótékonyan az agyad a meditáció?
  2016-10-09 18:07:42, vasárnap
 
 
Az amerikai Yale Egyetem kutatói által frissen elvégzett agyi képalkotó eszközös vizsgálat azt igazolta, hogy azok az emberek, akik rendszeresen meditálnak, képesek agyuknak azon területeit kikapcsolni", amelyek az álmodozással, a szorongással, a skizofréniával és az egyéb pszichiátriai rendellenességekkel vannak összefüggésben.
A kutatók eredményeikről az amerikai Tudományok Nemzeti Akadémiájának Közleményei" online változatában számoltak be.
A gyakorlott meditálók agya láthatóan kevesebb aktivitást mutat azon a területen, amely default mode network"-ként (rövidítése: DMN), magyarul alapértelmezett üzemmódú hálózat"-ként ismert és amely nagyban összefügg az énközpontú gondolkodással.

A meditáció segít megküzdeni számos egészségügyi problémával, egészen a dohányzásról való leszokástól kezdve a rákkal való megküzdésen át a psoriasis (pikkelysömör) kifejlődésének a megakadályozásáig." - mondta a kutatói team egyik tagja. Kutatásuk során szerettek volna további betekintést nyerni azokba a neurológiai mechanizmusokba, amelyek érintettek lehetnek.
Megállapították, hogy a gyakorlott meditálók az alkalmazott meditáció típusától függetlenül képesnek tűntek a DMN kikapcsolására, amely a figyelem elvesztéséhez kapcsolódott, valamint az olyan rendellenességek ,,kikapcsolására", mint amilyen a figyelemhiánnyal és hiperaktivitással járó zavar (angol rövidítése: ADHD) és a szorongás. Az agynak ezen területe - amely tartalmazza a középső prefrontális" és a hátsó cinguláris" agykérget - az Alzheimer-kórra jellemző béta-amiloid fehérje plakkok felszaporodásával van összefüggésben.

A kutatók azt is megállapították, hogy amikor a tapasztalt meditálóknál a DMN aktív volt, akkor az agy egyéb területei, amelyek az önmegfigyeléssel és a kognitív kontrollal függnek össze, egyidejűleg szintén aktívak voltak. Ez azonban a meditációban járatlan embereknél nem így volt.
Ez annak lehet az eredménye, hogy a gyakorlott meditálók állandóan monitorozzák a figyelem elkalandozását és az én" gondolatok felbukkanását és ezeket elnyomják. Ezek olyan típusú gondolatok, amelyek ha extrémek vagy patológiás formájúak (kórosak), akkor olyan betegségekkel társulnak, mint az autizmus és a skizofrénia.

Az fMRI szkennelés megmutatta, hogy a gyakorlott meditálók agyi tevékenysége mind a meditáció, mind a ,,csak pihenő" állapot (vagy amikor nem kérték őket arra, hogy valami különöset csináljanak) során ugyanolyan volt.

Így a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a gyakorlott meditálók talán kifejlesztettek egy új alapértelmezett üzemmódot" (DM), amely sokkal inkább a jelenre, mintsem az én"-re összpontosít.
Reméljük hasznos volt számodra ez a poszt, ha igen ne felejtsd el megosztani!
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Kezdd jól a napot!
  2016-10-07 09:10:47, péntek
 
  Kezdd jól a napot! - meditációs gyakorlatok csillagjegyek szerint
Nem mindegy, hogyan indul a nap! Fogadd meg tanácsainkat, hogy nyugalomban teljenek a reggelek!

Van, aki ébredés után még hosszú percekig az ágyban marad fekve, amíg olyan késő nem lesz, hogy rohannia kell, alig marad ideje elvégezni a reggeli rutint, talán munkába menet még felszürcsöl egy kávét, hogy utána teljes stresszben kezdjen el dolgozni... Mások korábban kelnek, mint a család többi tagja, hogy ne zavarják őket, viszont készülődés közben elpiszmogják az időt. Pedig nagyon fontos lenne, hogy nyugalomban, kiegyensúlyozottan ébredjünk, mert a reggel első 10-20 perce rányomja bélyegét az egész napra.
Az asztrológia szerint a csillagjegytől függ, hogyan kell kezdenünk a reggelt ahhoz, hogy energetikailag, testileg és lelkileg is készen álljunk a napra.

Ha a Kos jegyében születtél:

Rendszerint már az ébredéskor nyugtalan vagy: gondolatok száguldoznak a fejedben, melyek az elmúlt napok sikereivel és vereségeivel, és a következő nap tervezésével foglalkoznak. Számodra az a legfontosabb, hogy belülről megnyugodj. Igyekezz azonnal felkelni, ne csak a ,,még 10 perc" ágyban eltöltése után. Ez ugyanis nem tölt fel, ellenkezőleg, még nyugtalanabb leszel tőle. Az a helyes, ha mindjárt felkelés után leülsz egy székre, és kihúzod magad. Két kezed a combodon nyugszik, tenyérrel felfelé. Hunyd le a szemed. Engedd gondolataidat tovább futni, de ne figyelj rájuk. Lélegezz nyugodtan, és próbálj meg közben erőteljes nyugalomra koncentrálni. Ezzel a belső tartással menj végig gondolatban a napirended legfontosabb részein. Minden reggel vidd végig ezt a ráhangolást 5 percen át. Már rövid idő után észre fogod venni napjaid minőségének a javulását.

Ha a Bika jegyében születtél:

A Bika, jegyének természete miatt, örökké tudna aludni. Ezért fontos, hogy szilárdan elhatározd: amint megszólal a vekker, felkelsz! Utána rögtön ülj le egy székre. Mindkét lábadnak érintenie kell a földet. Vegyél mély levegőt, majd fújd kis, ismételd háromszor. Utána a vizualizáció következik: képzeld el, hogy össze vagy nőve a földdel, amelyen a lábaid nyugszanak. A padló a lábad alatt a földön nyugszik, és a lábaid ugyanazon anyagból vannak. Másképpen mondva: része vagy a Földnek, mint például egy fa, ami mélyen a földbe ereszti gyökereit, és abból növeszti ki vastag törzsét, ágait... Képzeld el, hogy felveszed a Föld energiáját, amit magaddal viszel erre a napra. Öt perc után fejezd be ezt a gyakorlatot. Rövid idő után elégedettebb és boldogabb leszel.

Ha az Ikrek jegyében születtél:

Az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik. Ezért fontos a számodra, hogy a nap ezzel az elemmel való tudatos és intenzív találkozással kezdődjön. A következő gyakorlatot javasolom: mindjárt felkelés után nyisd ki az ablakot. Ha túl hideg van, csavarj magad köré egy takarót. Kezdj el egy légzésmeditációt: ne zárd össze a szád, tárd ki nyújtva, oldalra a karjaid. Lélegezz be, míg a mellkasod megemelkedik. Utána zárd be a karjaid, amíg mindkét kezed a mellkasodat éri, és közben lélegezz ki. Ezt ismételgesd öt percen át.

Ha a Rák jegyében születtél:

A Rák jegye a víz elemhez tartozik. Mindjárt felkelés után zuhanyozz le meleg, vagy langyos vízzel. Közben képzeld el, hogy a víz átfolyik a bőrödön, és egész napra feltölt energiával. Ezután alaposan szárítsd meg magad, közben vizualizáld, hogy ezzel újra lezárod a bőröd, hogy áthatolhatatlan legyen és védjen téged. Ezt a rituálét hajtsd végre minden reggel.

Ha az Oroszlán jegyében születtél:

Sikered és elégedettséged attól függ, hogy teljes szívvel részt tudsz-e venni a feladataid végrehajtásában. Ezért az asztrológia a következő gyakorlatot ajánlja: mindjárt ébredés után, meditáció során lépj kapcsolatba a szíveddel. Ébredés után rögtön kelj fel, és ülj le egy székre. Helyezd a bal kezedet a mellkasodra a szíved fölött. Tedd rá a jobb kezedet is. Lélegzeted ritmusára gyakorolj könnyed nyomást a szívedre. Közben képzeld el azt, hogy a kezeiddel szeretettel átfogod a szívedet. Ha ezt a gyakorlatot minden reggel öt percen át végzed, más lesz a napod: szebb, jobb és elégedettebb.

Ha a Szűz jegyében születtél:

Az első, amit ébredés után tenni szoktál, hogy a napot szélsebesen átgondolod és megtervezed. Gyakran az utolsó napot is átgondolod, hogy megkeresd benne a hibákat. Ez azt jelenti, hogy a fejedben reggeltől estig alig van nyugalom és lazítás. Pont erre van azonban szükséged, ha sikeres napot szeretnél megélni. Az asztrológus javaslata: mindjárt ébredés után kelj fel, ülj le egy székre. Próbálj meg ellazulni. Képzeld el, ahogy megnyugszol, a gondolataid szabadon áramolnak. Ez nem egyszerű, mert ismételten gondolatok lopóznak a fejedbe. Idővel azonban sikerülni fog! Egy-két hét után már könnyedén fog menni! Ezután elegendő lesz öt perc, hogy megnyugodj és feltöltődj.

Ha a Mérleg jegyében születtél:

Napi boldogságod attól függ, mennyire tudod megtalálni az egyensúlyi pontodat. Az asztrológus a következőt javasolja: mindjárt felkelés után menj egy olyan részébe lakásodnak, ami kellemes a számodra. Állj terpeszbe. Hunyd le a szemed, tárd ki a karod és kicsit intenzívebben lélegezz. Ezután kezdj egész lassan felsőtesteddel ide-oda ingadozni, közben tested lendületével mozgasd fel és alá a karjaidat. Összpontosíts egy pontra a mellkasod közepén. Hajtsd végre ezt a gyakorlatot minden nap kb. öt percig. Már egy pár nap után érezni fogod, hogy hangulatod nagymértékben javulni fog.

Ha a Skorpió jegyében születtél:

Többnyire anélkül, hogy tudnál róla, szoros kapcsolatban állsz a múltaddal. Ez nem csak a te múltadra, hanem őseidére is vonatkozik. Olyan, mintha a felmenőiddel energetikailag össze lennél kötve. Ezért sokat segít neked, ha ezt a kapcsolatot tudatosan intenzívebbé teszed. A következő gyakorlattal érheted ezt el: ébredés után maradj fekve az ágyban, mégpedig a hátadon fekve, könnyedén széttárt karokkal. Lélegezz hétszer mélyen be és ki. Kezdj el emlékezni mindazokra, akiket ismerté, de már nincsenek veled. Képzeld el, hogy mindezen emberektől energia árad feléd. Ne felejts el a gyakorlat végeztével köszönetet mondani nekik, és elbúcsúzni tőlük. Ha ezt a gyakorlatot naponta öt percre végrehajtod, intenzívebb és kielégítőbb lesz a napod.

Ha a Nyilas jegyében születtél:

Célirányos vagy. Tényleg olyan, mintha íjat és nyilat tartanál a kezedben, céloznál vele, és bár nem lősz ki nyilat, de arrafelé tartasz, amerre a célod van. Pontosan ezt kell realizálnod reggelente egy ötperces gyakorlattal. Az asztrológus a következőt ajánlja: mindjárt felkelés után keresd fel lakásodban a kedvenc helyedet. Képzeld el, hogy bal kezedben tényleg egy íjat tartasz, és a jobbal megfeszíted az ideget egy nyílvesszővel. Koncentrálj egy célodra a mai napon. Most az a fontos, hogy a nyíl hegyével ne pontosan a célra tarts, hanem az égre irányozz. Nyilad tehát először az ég felé száll, és csak akkor éri el célját, amikor a föld felé halad. Ezzel a módszerrel munkád megkapja az ég áldását.

Ha a Bak jegyében születtél:

Hatalmas erő tölt fel, ami mindig felfelé hajt. Ezt azzal tudod felerősíteni, ha reggel, mindjárt felkelés után végrehajtasz egy ötperces meditációs gyakorlatot. Az asztrológus javaslata a következő: válassz lakásodban egy megfelelő helyet. Állj egyenesen. Lélegezz becsukott szemmel párszor mélyen be és ki. Utána képzeld el azt, hogy egy hegy csúcsán állsz, és letekintesz a távoli völgybe. Ha ezt a kis gyakorlatot naponta végrehajtod, a napod sikeresebb, és energikusabb lesz.

Ha a Vízöntő jegyében születtél:

Számodra fontos az érzés, hogy szabad és független vagy, ettől nyitottabb és motiváltabb leszel. Ami ebben segít, a következő gyakorlat: mindjárt felkelés után keress fel lakásodban egy helyet, ami kellemes a számodra. Hunyd le a szemed és tárd ki a karod. Képzeld el, hogy a karodat mozgatva oda tudsz repülni, ahová csak akarsz. Vizualizáld ezt pár percig. Ez az egyszerű gyakorlat már rövid idő után több örömhöz juttat mindennapjaidban.

Ha a Halak jegyében születtél:

Minden mindennel összefügg, az emberek sincsenek elválasztva egymástól, ezernyi szálon kötődnek egymáshoz: számodra ez nem elmélet, hanem megélt valóság. Fontos, hogy mindjárt ébredés után ezt az összetartozást tudatosítsd magadban. Felkelés után 5 percet meditálj, tárd ki a karjaidat és képzeld el, hogy az egész univerzummal kapcsolatban vagy, egy vagy vele.

forrás http://www.astronet/

szerző Németh Ági


 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Relaxációs mese gyerekeknek:
  2016-08-10 21:46:29, szerda
 
 
A madárfészekben
A mese előtt kérdezd meg a gyerekedtől, melyik a kedvenc madara? Én most sassal fogom elmondani a mesét, de te azt használd, amit a gyereked mond.
Feküdj le, csukd be a szemed és vegyél három mély lélegzetet egymás után. Egy, kettő, három. Jó.
Képzeld el, hogy egy nagy, puha sasfészekben ülsz. Fölötted gyönyörű kék ég, enyhe szellő fújdogál. A fészek egy fa tetején van, ágak ölelik körbe. Biztonságban vagy. Ide senki nem tud elérni, csak a sasmama és a saspapa.
A fészekben három kíváncsi, pelyhes tollú sasfióka üldögél. Érdeklődve nézegetnek téged. Eddig együtt hancúroztak, játszottak, de most téged is szeretnének bevenni maguk közé.
Megérkezik a sasmama.
Ideje lepihennetek, kicsinyeim -mondja - már jól laktatok, most itt az ideje, hogy erőt gyűjtsetek a a holnaphoz.
Erre a három sasfióka elterül a fészekben, te is elnyúlsz. Becsukjátok a szemeteket. Egyszer csak megérzed, ahogy a sasmama egy pihe-puha madártollal megcirógat. Először a lábadat, aztán a térdedet, a combodat. Nem csiklandoz, inkább olyan megnyugtató, finom, puha érzés. Most a hasadon, a mellkasodon érzed a toll lágyságát. Ahol hozzád ér, ott teljesen ellazulsz. A hátadat cirógatja, a vállaidat. Végig a karjaidat. A kezeidet, az ujjaidat. Végül a fejeden, az arcodon érzed a pihét. Finom, puha meleg árasztja el az arcodat.
Csak pihensz.
Hallod, ahogy a lágy széltől a levelek susognak a fákon.
Csak pihensz.
Érzed a fű, a bokrok és a virágok illatát.
És csak pihensz.
Ha szeretnél még ilyen meséket olvasni a gyerekeidnek, sőt, ha szeretnél hozzájuk kiegészítő gyakorlatokat is, plusz egy kis eligazítást, hogy hogyan érdemes a relaxációs meséket felolvasni, akkor kukkants be a Csupa Szív webshopjába!
Köszönöm, ha megosztod! Hadd jusson el minél több kisgyerekhez (és szüleihez), hogy relaxálni jó, fontos, élvezetes miközben pedig pofonegyszerű. :)

 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Az álompor
  2016-08-10 21:45:23, szerda
 
  (esti relaxáció gyerekeknek)
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Álombogár. Ez az Álombogár Tündérország kellős közepén kedvenc fája kedvenc ágán üldögélt és lógázta a lábát.
Egyszer csak leugrott az ágról, háromszor megpördült maga körül és máris a szobádba termett. Pont az ágyad lábához érkezett. Azért jött hozzád, hogy segítsen ellazulni, elaludni.
Előveszi a táskáját, ami csordultig van töltve csillogó-villogó álomporral. Majd elkezdi szórni rád. Ahol a por hozzád ér, ott ellazul a tested.

Figyeld meg, hogyan szór tele álomporral a bogár:

A lábfejedet.
A térdedet.
A combodat.
A hasadat.
A mellkasodat.
A kezeidet.
A karjaidat és a válladat.
Az arcodat, a csukott szemeidet és a hajadat.
Végül pedig a párnádra is szór egy keveset, hogy ha éjszaka megfordulnál, akkor is álomporhoz érj.
Az álompor segít, hogy éjszaka nyugodtan tudjon pihenni a tested, lelked és hogy arról álmodjál, ami most a legkedvesebb a számodra.
Jó éjszakát!
Volt már olyan, hogy Gergő nagyon-nagyon fáradt volt este, de azért azt mondta Anya, lehet ma is egy kis szórás?
Amikor a testrészeket sorolom, azt mindig szép lassan mondom, hogy legyen ideje tényleg odafigyelni, arra a testrészre koncentrálni, ellazítani. Ez nagyban segíti a testtudat kialakulását. Az is fontos, hogy a mese alatt végig csukva legyen a gyerek szeme, ez segít, hogy még jobban befelé tudjon figyelni.
És még egy javaslat, ami nálunk szintén nagyon jól működik: ha a gyerek valamelyik testrésze fáj, vagy beteg, oda az Álombogár pluszban egy kis gyógyítóport is szór.
Ha szeretnél még több ilyen mesét olvasni, látogass el a webshopomba, ahol egy teljes e-könyvnyi relaxációs mesét találsz. (Sőt, hozzá tartozó feladatokat is, ami még tovább segíti a gyerekeket a tudatosság útján). Én azért tartom fontosnak az ilyen meséket, mert ha a relaxálásra (a későbbiekben meditálásra) való igény gyakorlattá válik a gyerekek életében, ha olyan elengedhetetlen lesz, mint a mindennapi fogmosás, akkor hatalmas kincset adunk a kezükbe.
Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogyan tudod még másként lecsengetni a napi zsizsgést a gyerekben, olvasd el ezt a cikket az esti rituálékról.
írta: Hanula Erika
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
A buddhistáknak van egy jó kis gyakorlatuk
  2016-08-01 12:36:57, hétfő
 
  A buddhistáknak van egy jó kis gyakorlatuk: hétvégenként egy füzetbe felírják, hogy a héten mi hozta ki őket a sodrukból. Mitől féltek, miért haragudtak, min háborodtak fel - csak röviden, emlékeztető szavakban. Egy hónap múltán aztán végignézik a listát, és figyelik magukat, mi az, ami még mindig bántja, felháborítja őket, és mi az, aminek már nincs jelentősége számukra. Azokat kihúzzák. Ilyenkor néha döbbenten látja az ember, hogy milyen marhaságokon izgatta fel magát. Olyasmiken, amiknek napok, hetek elmúltával már semmi jelentőségük sincs. Ilyenformán idővel kirajzolódnak az érzelmileg valóban fontos dolgok.
Popper Péter 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Tölts időt egyedül a természetben
  2016-07-31 09:25:39, vasárnap
 
  Tölts időt egyedül a természetben vágyaidon és elképzeléseiden meditálva. Kérd meg az angyalokat, hogy segítsenek neked egy pozitív életszemlélet kialakításában.
Szükséged van arra, hogy a mostani zajos életedből a természet adta nyugalomba menekülhess. Ha csak egy rövid időre is, de egyedül kell lenned a természetben és ahhoz, hogy ezt véghez vidd, nincs szükséged mások engedélyére. Egyszerűen tervezd meg a pihenésedet, azután menj, és valósítsd meg az elképzeléseidet.
Amint egyedül vagy a természetben, engedd a gondolataidat szabadon kalandozni. Figyelj oda gondolataidra és érzéseidre, és akár le is írhatod őket. Egy kis idő elteltével megszólíthatod (akár fennhangon, akár magadban) a természet angyalait, akik körülvesznek téged. Kérd meg őket, hogy tisztítsák meg testedet és aurádat a stressztől. Ezután meditálj, és foglald imáidba vágyaidat és elképzeléseidet. Az imákat felerősíti a természet ereje, és hazatérésed után úgy fogod érezni, hogy szinte újjászülettél. 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
SZiget
  2016-07-27 21:16:12, szerda
 
  Látom magam egy hídon, ami a hátam mögött számtalan szigetre, mint pillérekre támaszkodva a messzeségbe vész. Az eleje olyan távol van, hogy már nem is látszik. Én a híd végén állok. Egy lépéssel előttem az óceán hullámzik. Látom magam alatt a híd köveit, a köveken szöveget olvasok. Mindegyik kőre az van írva: Ez vagy Te, Most és Itt.
Előre nézek a távolban látok egy szigetet. Még nem látom egészen tisztán. Párába burkolózik, de azért látom, hogy ott van. Előre lépek hát pár lépést. A sziget mintha jobban látszana.... Újabb kősorok jelennek meg előttem, már egészen jól látszik a sziget. Látom rajta a fákat, a leveleket. Nem sokára rálépek a szigetre. Jó lesz ott.
És a sziget után?
Újra jön az óceán és a távolban egy új szigetet fedezek fel.
Álom ez? Képzelgés. Lehet, de amióta így gondolkozom, valahogy mindig új szigeteket érek el.
ÉN EBBEN HISZEK!
Sokan voltak, akik hihetetlen dolgokban hittek. Ők voltak azok, akik a világot formálták, akiket mindenki kinevetett, akikről azt hitték bolondok, akik olyan távoli szigeteket teremtettek, hogy senki sem látott el odáig. Csak legyintettek rájuk, de az ő hitük bizony dolgozott, építette a hidat.
Nem építették volna meg a nagy falat, nem szálltak volna a Holdra, nem lenne internet, nem lenne telefon, nem lenne szinte semmi, ha az emberek nem mertek volna valamiben hinni, ami eddig elképzelhetetlen volt, ami annyira távolinak tűnt, hogy már nem is látszott.

 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 180 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1291 db bejegyzés
Összes: 29687 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2100
  • e Hét: 6193
  • e Hónap: 72149
  • e Év: 320947
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.