Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 137 
Katonai helyzet Ukrajnában
  2022-09-12 21:45:31, hétfő
 
 
KATONAI HELYZET UKRAJNÁBAN
2022. április 1 Jacques Baud


Keresve sem találnál hitelesebb embert, akinek a háború kezdete nem február 24.-én keltezett és teljes rálátása is van arra, ami Ukrajnában történik. Az ő megnyilvánulása nem úgy kezdődik, hogy visszalőttek rám, ezért elpusztítom őket. Mivel komoly szakértőről van szó, nem vádolható Putyin-barátsággal, objektivitása számomra tökéletesen elfogadható, ezért teljes egészében megosztom, amit nyilatkozott. Írása igen hosszú, ezért több posztban írom le azt.

Akinek megy az angol folyékonyan, az eredeti linkben egyben olvashatja azt. (Alul a poszton) Továbbá itt egy videót is láthatsz, amiben angol nyelven, de magyar felirattal összefoglalják ezt az írást azok számára, akik nem hajlandóak elolvasni ezen hosszú, de igen kimerítő tájékoztatót.

Pedig érdemes!

Ki is JCQUES BAUD?

Jacques Baud a vezérkar egykori ezredese, a svájci stratégiai hírszerzés volt tagja, a keleti országok specialistája. Az amerikai és a brit hírszerző szolgálatoknál képezték ki. Az ENSZ békeműveleteinek politikai vezetőjeként dolgozott. Az ENSZ jogállamisággal és biztonsági intézményekkel foglalkozó szakértőjeként megtervezte és vezette az első többdimenziós ENSZ hírszerzési egységet Szudánban. Dolgozott az Afrikai Uniónak, és 5 évig volt felelős a NATO-nál a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért. Közvetlenül a Szovjetunió bukása után részt vett a legmagasabb orosz katonai és hírszerzési tisztviselőkkel folytatott megbeszélésekben. A NATO-n belül követte a 2014-es ukrán válságot, majd részt vett Ukrajnát segítő programokban. Számos könyv szerzője a hírszerzésről, a háborúról és különösen a terrorizmusról Le Détournement kiadó: SIGEST, Gouverner par les fake news , L'affaire Navalny . Legújabb könyve a Poutine, maître du jeu? Max Milo adta ki.
Ez a cikk a párizsi Centre Français de Recherche sur le Renseignement jóvoltából jelent meg . Franciából" https://www.thepostil.com/the-military-situation-in.../...
Összefoglaló videó https://rumble.com/embed/vzit0b/?pub=4
A sorozat 2.része: https://m.facebook.com/story.php?
story_fbid=1721437124858344&id=100009762182874
Első rész: A HÁBORÚHOZ VEZETŐ ÚT


Malitól Afganisztánig évekig dolgoztam a békéért, és az életemet kockáztattam érte. Ezért nem a háború igazolásáról van szó, hanem arról, hogy megértsük, mi vezetett oda. Azt veszem észre, hogy a televízióban felváltva járó ,,szakértők" kétes információk, legtöbbször tényként felállított hipotézisek alapján elemzik a helyzetet - és akkor már nem sikerül megértenünk, mi történik. Így jön létre a pánik.

A probléma nem annyira az, hogy tudjuk, kinek van igaza ebben a konfliktusban, hanem az, hogy megkérdőjelezzük vezetőink döntéseit.

Próbáljuk meg megvizsgálni a konfliktus gyökereit.

Azokkal kezdődik, akik az elmúlt nyolc évben a donbászi ,,szeparatistákról" vagy ,,függetlenekről" beszéltek. Ez nem igaz. A két önjelölt Donyecki és Luganszki Köztársaság által 2014 májusában tartott népszavazások nem a ,,függetlenség" népszavazásai voltak, ahogy azt néhány gátlástalan újságíró állítja, hanem az ,,önrendelkezésről" vagyis az ,,autonómiáról". Az ,,oroszbarát" minősítő arra utal, hogy Oroszország részese volt a konfliktusnak, ami nem így volt, és az ,,oroszul beszélők" kifejezés őszintébb lett volna. Ráadásul ezek a népszavazások Vlagyimir Putyin tanácsa ellenére zajlottak.

Valójában ezek a köztársaságok nem az Ukrajnától való elszakadásra törekedtek, hanem autonómia státuszra, ami garantálta számukra az orosz nyelv hivatalos nyelvként való használatát. A Janukovics elnök megbuktatása nyomán létrejövő új kormány első jogalkotási aktusa az volt, hogy 2014. február 23-án eltörölték a 2012-es Kivalov-Kolesnichenko törvényt, amely az oroszt hivatalos nyelvvé tette. Kicsit olyan, mintha a puccsisták úgy döntenének, hogy a francia és az olasz többé nem lesz hivatalos nyelv Svájcban.

Ez a döntés vihart kavart az orosz ajkú lakosság körében. Az eredmény az orosz ajkú régiók (Odessza, Dnyipropetrovszk, Harkov, Luganszk és Donyeck) elleni heves elnyomás volt, amelyet 2014 februárjától hajtottak végre, és a helyzet militarizálásához és néhány mészárláshoz vezetett (Odesszában és Marioupolban legfigyelemreméltóbb). 2014 nyarának végén már csak az önjelölt Donyecki és Luganszki Köztársaság maradt.

Ebben a szakaszban az ukrán vezérkar túlságosan merev és a hadműveletek doktriner megközelítésében elmerülten leigázta az ellenséget anélkül, hogy sikerült volna felülkerekednie. A 2014-2016-os donbászi harcok lefolyásának vizsgálata azt mutatja, hogy az ukrán vezérkar szisztematikusan és gépiesen ugyanazokat az operatív sémákat alkalmazta. Az autonomisták háborúja azonban nagyon hasonló volt ahhoz, amit a Száhel-övezetben tapasztaltunk: könnyű eszközökkel végrehajtott rendkívül mozgékony műveletek.

Rugalmasabb és kevésbé doktriner megközelítéssel a lázadók az ukrán erők tehetetlenségét kihasználva ismételten ,,csapdába ejtették" őket.

2014-ben, amikor a NATO-nál voltam, én voltam a felelős a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért, és megpróbáltuk felderíteni a lázadóknak szállított orosz fegyvereket, hátha Moszkva is érintett. Az akkor kapott információk szinte teljes egészében a lengyel titkosszolgálatoktól származtak, és nem ,,fértek össze" az EBESZ-től származó információkkal - a meglehetősen nyers állítások ellenére nem szállítottak fegyvert és katonai felszerelést Oroszországból.

A lázadók a lázadók oldalára átment oroszul beszélő ukrán egységek disszidálásának köszönhetően felfegyverkeztek. Ahogy az ukrán kudarcok folytatódtak, harckocsi-, tüzérségi és légelhárító zászlóaljak gyarapították az autonomisták sorát. Ez késztette az ukránokat, hogy elkötelezzék magukat a minszki megállapodások mellett.

Ám Petro Porosenko ukrán elnök közvetlenül a Minszk 1-megállapodások aláírása után hatalmas terrorellenes hadműveletet indított a Donbassz ellen. Bisrepetita placent : a NATO-tisztek által nem megfelelően tanácsolt ukránok megsemmisítő vereséget szenvedtek Debalcevóban, ami arra kényszerítette őket, hogy részt vegyenek a Minszk 2 megállapodásban.

Itt feltétlenül emlékeztetni kell arra, hogy a Minszk 1 (2014.szeptember) és Minszk 2 (2015. február) Megállapodások nem a köztársaságok szétválásáról vagy függetlenségéről, hanem Ukrajna keretein belüli autonómiájukról rendelkeztek. Azok, akik olvasták a megállapodásokat (nagyon-nagyon-nagyon kevesen vannak, akiknek valóban van), megjegyzik, hogy minden levélben le van írva, hogy a köztársaságok státuszáról Kijev és a köztársaságok képviselői tárgyalnak. belső megoldás Ukrajnára.

Ezért Oroszország 2014 óta szisztematikusan követeli ezek végrehajtását, miközben megtagadja a tárgyalások résztvevőinek részvételét, mert ez Ukrajna belső ügye volt. A másik oldalon a Nyugat - Franciaország vezetésével - szisztematikusan megpróbálta a minszki megállapodásokat a ,,normandiai formátummal" helyettesíteni, amely az oroszokat és az ukránokat szembesítette. Emlékezzünk azonban arra, hogy 2022. február 23-24. előtt soha nem tartózkodtak orosz csapatok a Donbászban. Ráadásul az EBESZ megfigyelői a legcsekélyebb nyomát sem észlelték a Donbászban tevékenykedő orosz egységeknek. Például a Washington Post által 2021. december 3-án közzétett amerikai hírszerzési térképen nem szerepelnek orosz csapatok a Donbászban.

2015 októberében Vaszil Hritsak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) igazgatója bevallotta , hogy mindössze 56 orosz harcost figyeltek meg a Donbászban. Ez pontosan összehasonlítható volt a svájciakkal, akik a 90-es években hétvégenként Boszniába mentek harcolni, vagy a franciákhoz, akik ma Ukrajnába mennek harcolni.

Az ukrán hadsereg akkor siralmas állapotban volt. 2018 októberében, négy év háború után Anatolij Matios ukrán katonai főügyész kijelentette, hogy Ukrajna 2700 embert veszített a Donbassban: 891 főt betegségek, 318 főt közúti balesetek, 177 főt egyéb balesetek, 175 főt mérgezések (alkohol, kábítószer), 172-en gondatlan fegyverkezelésből, 101-en a biztonsági előírások megsértéséből, 228-an gyilkosságból és 615-en öngyilkosságból származtak.

Valójában a hadsereget aláásta a káderek korrupciója, és már nem élvezte a lakosság támogatását. A brit belügyminisztérium jelentése szerint a tartalékosok 2014. március/április visszahívásakor 70 százalékuk nem jelent meg az első ülésen, 80 százalék a másodikon, 90 százalék a harmadikon, 95 százalék a negyediken. 2017 októberében/novemberében a sorkatonák 70%-a nem jelent meg a ,,2017 őszi" visszahívási kampányban. Ez nem számít bele az öngyilkosságokba és a dezertálásokba (gyakran az autonómistáké), amelyek az ATO területén a munkaerő akár 30 százalékát is elérték. Az ukrán fiatalok nem voltak hajlandók a Donbászba harcolni, és inkább a kivándorlást választották, ami legalább részben megmagyarázza az ország demográfiai hiányát.

Az ukrán védelmi minisztérium ezután a NATO-hoz fordult, hogy segítse fegyveres erőit ,,vonzóbbá" tenni. Miután az ENSZ keretein belül már dolgoztam hasonló projekteken, a NATO felkért, hogy vegyek részt az ukrán fegyveres erők imázsának helyreállítását célzó programban. De ez egy hosszú távú folyamat, és az ukránok gyorsan akartak lépni.

Ezért a katonahiány kompenzálására az ukrán kormány félkatonai milíciákhoz folyamodott. Lényegében külföldi zsoldosokból állnak, gyakran szélsőjobboldali fegyveresekből. A Reuters szerint 2020-ban ők tették ki az ukrán haderő mintegy 40 százalékát, létszámuk pedig körülbelül 102 000 fő. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Franciaország fegyverezte fel, finanszírozta és képezte ki őket. Több mint 19 nemzetiség volt - köztük svájciak.

A nyugati országok tehát egyértelműen létrehozták és támogatták az ukrán szélsőjobboldali milíciákat. 2021 októberében a Jerusalem Post megkongatta a vészharangot a Centuria projekt elítélésével . Ezek a milíciák 2014 óta működtek a Donbászban, nyugati támogatással. Még ha lehet is vitatkozni a ,,náci" kifejezésről, az tény, hogy ezek a milíciák erőszakosak, émelyítő ideológiát közvetítenek, és virulensen antiszemiták. Antiszemitizmusuk inkább kulturális, mint politikai, ezért nem igazán helyénvaló a ,,náci" kifejezés. Zsidógyűlöletük az 1920-as és 1930-as évek ukrajnai nagy éhínségéből fakad, ami abból eredt, hogy Sztálin elkobozta a termést a Vörös Hadsereg modernizációjának finanszírozására. Ezt a népirtást - amelyet Ukrajnában holodomornak hívnak - az NKVD (a KGB elődje) követte el, amelynek vezetői felsőbb rétegeit főleg zsidók alkották. Ez az oka annak, hogy ma az ukrán szélsőségesek arra kérik Izraelt, hogy kérjen bocsánatot a kommunizmus bűneiért, ahogy a Jerusalem Post megjegyzi. Ez nagyon távol áll Vlagyimir Putyin ,, történelem átírásától ".

Ezek a milíciák, amelyek a 2014-es Euromaidan forradalmat éltető szélsőjobboldali csoportoktól származnak, fanatikus és brutális személyekből állnak. Ezek közül a legismertebb az Azov-ezred, amelynek emblémája a 2. SS Das Reich páncélos hadosztályra emlékeztet, amelyet Ukrajnában azért tisztelnek, mert 1943-ban felszabadította Harkovot a szovjetek alól, mielőtt az 1944-es Oradour-sur-Glane mészárlást végrehajtotta Franciaország.

Az Azov-ezred híres alakjai közé tartozott az ellenfél, Roman Protassevics, akit 2021-ben tartóztattak le a fehérorosz hatóságok a RyanAir FR4978-as járata miatt. 2021. május 23-án Protassevics letartóztatásának okaként egy MiG-29- es szándékos repülőgép- eltérítést említették - állítólag Putyin jóváhagyásával -, bár az akkor rendelkezésre álló információk egyáltalán nem erősítették meg ezt a forgatókönyvet.

De akkor meg kellett mutatni, hogy Lukasenko elnök ,,gengszter", Protassevics pedig ,,újságíró", aki szereti a demokráciát. Egy amerikai civil szervezet által 2020-ban végzett meglehetősen leleplező vizsgálat azonban rávilágított Protassevics szélsőjobboldali militáns tevékenységére. Ekkor beindult a nyugati összeesküvés mozgalom, és a gátlástalan média ,,leégette" életrajzát . Végül 2022 januárjában megjelent az ICAO jelentés , amely kimutatta, hogy bizonyos eljárási hibák ellenére Fehéroroszország a hatályos szabályoknak megfelelően járt el, és a MiG-29 15 perccel azután szállt fel, hogy a RyanAir pilótája úgy döntött, hogy leszáll Minszkben. Tehát nincs fehérorosz összeesküvés és még kevésbé Putyin. Ah!... Egy másik részlet: Protassevics, kegyetlenül megkínoztáka fehérorosz rendőrség által, most szabad volt. Aki levelezni szeretne vele, az megteheti a Twitter-fiókját.

Az ukrán félkatonai csoportok ,,náciként" vagy ,,neonáciként" való minősítése orosz propagandának számít . Talán. De ez nem a Times of Israel , a Simon Wiesenthal Központ vagy a West Point Academy terrorizmusellenes központjának véleménye . De ez még mindig vitatható, mert 2014-ben úgy tűnt, hogy a Newsweek magazin inkább az Iszlám Állammal társította őket. Válassz!

A Nyugat tehát támogatta és folytatta a fegyveres fegyverek felfegyverzését, amelyek 2014 óta számos polgári lakosság elleni bűncselekményben - nemi erőszakban, kínzásban és mészárlásban - bűnösek. De míg a svájci kormány nagyon gyorsan hozott szankciókat Oroszországgal szemben, Ukrajnával szemben, amely 2014 óta mészárolja le saját lakosságát, nem fogadott el semmit. Valójában azok, akik Ukrajnában védik az emberi jogokat, már régóta elítélték az akciókat . e csoportok közül, de kormányaink nem támogatták őket. Mert valójában nem Ukrajnán próbálunk segíteni, hanem harcolni Oroszország ellen.

Ezeknek a félkatonai erőknek a Nemzetőrségbe való integrálása egyáltalán nem járt együtt ,,denacizálással", ahogy azt egyesek állítják . A sok példa közül az Azov-ezred jelvénye tanulságos:

2022-ben nagyon sematikusan az orosz offenzíva ellen harcoló ukrán fegyveres erőket a következőképpen szervezték meg:

. A Honvédelmi Minisztériumnak alárendelt hadsereg. 3 katonai alakulatba szerveződik, és manőver alakulatokból áll (tankok, nehéztüzérség, rakéták stb.).
. A Nemzetőrség, amely a Belügyminisztériumtól függ, és 5 területi parancsnokságra szerveződik.


A Nemzetőrség tehát olyan területvédelmi erő, amely nem része az ukrán hadseregnek. Ide tartoznak a félkatonai milíciák, az úgynevezett ,,önkéntes zászlóaljak", más néven ,,megtorló zászlóaljak", és gyalogságból állnak. Elsősorban városi harcra képezték ki, ma már olyan városokat védenek, mint Harkov, Mariupol, Odessza, Kijev stb.


Második rész: A HÁBORÚ

A Varsói Szerződés erőinek egykori vezetőjeként a svájci stratégiai hírszerző szolgálatnál szomorúan - de nem megdöbbenve - tapasztalom, hogy szolgálataink már nem képesek megérteni az ukrajnai katonai helyzetet. Az önjelölt ,,szakértők", akik a képernyőnken parádéznak, fáradhatatlanul közvetítik ugyanazt az információt, amelyet az az állítás modulál, hogy Oroszország - és Vlagyimir Putyin - irracionális. Tegyünk egy lépést hátra.

1. A háború kitörése

2021 novembere óta az amerikaiak folyamatosan orosz invázióval fenyegetik Ukrajnát. Az ukránok azonban a jelek szerint nem értenek egyet. Miért nem?

2021. március 24-ig kell visszamennünk. Azon a napon Volodimir Zelenszkij rendeletet adott ki a Krím visszafoglalásáról , és megkezdte haderejének telepítését az ország déli részén. Ezzel egy időben több NATO-gyakorlatot is tartottak a Fekete-tenger és a Balti-tenger között, amelyekhez az orosz határ menti felderítő repülések számának jelentős növekedése társult. Oroszország ezt követően több gyakorlatot is végrehajtott, hogy tesztelje csapatai hadműveleti felkészültségét, és megmutassa, hogy követi a helyzet alakulását.

Október-novemberig megnyugodtak a dolgok a ZAPAD 21 hadgyakorlat végével, amelynek csapatmozgását az Ukrajna elleni offenzíva megerősítéseként értelmezték. Az orosz háborús készülődés gondolatát azonban még az ukrán hatóságok is cáfolták, Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter pedig kijelenti, hogy tavasz óta nem történt változás határán.

A minszki megállapodásokat megsértve Ukrajna drónokkal hajtott végre légi hadműveleteket Donbászban, köztük legalább egy csapást egy donyecki üzemanyagraktár ellen 2021 októberében. Az amerikai sajtó ezt megjegyezte, de az európaiak nem; és senki sem ítélte el ezeket a jogsértéseket.

2022 februárjában felpörögtek az események. Február 7-én, moszkvai látogatása során Emmanuel Macron megerősítette Vlagyimir Putyinnak a minszki megállapodások iránti elkötelezettségét, amelyet a Volodimir Zelenszkijvel való másnapi találkozása után is meg fog ismételni. Február 11-én Berlinben azonban kilenc óra munka után a ,,normandiai formátum" vezetőinek politikai tanácsadóinak találkozója minden konkrét eredmény nélkül véget ért: az ukránok továbbra is megtagadták a minszki megállapodások alkalmazását, nyilvánvalóan a Egyesült Államok kormánya nyomására. Vlagyimir Putyin megjegyezte, hogy Macron üres ígéreteket tett, és a Nyugat nem áll készen a megállapodások betartatására, ahogyan azt nyolc éve tette.

Folytatódtak az ukrán előkészületek a kontakt zónában. Az orosz parlament megriadt; február 15-én pedig felkérte Vlagyimir Putyint a köztársaságok függetlenségének elismerésére, amit akkor (még) megtagadott.

Február 17-én Joe Biden elnök bejelentette , hogy Oroszország a következő napokban megtámadja Ukrajnát. Honnan tudta ezt? Ez egy rejtély. De 16. óta a Donbass lakosságára kilőtt tüzérségi lövedék száma drámaian megnövekedtek, amint azt az EBESZ megfigyelőinek napi jelentései mutatják. Természetesen sem a média, sem az Európai Unió, sem a NATO, sem egyetlen nyugati kormány sem reagál és nem avatkozik be. Később elhangzik, hogy ez orosz dezinformáció. Valójában úgy tűnik, hogy az Európai Unió és néhány ország szándékosan hallgatott a donbászi lakosság lemészárlásáról, tudván, hogy ez orosz beavatkozást vált ki.

Ugyanakkor a Donbászban történt szabotázsról is érkeztek jelentések. Január 18-án a Donbass harcosai feltartóztatták azokat a szabotőröket, akik lengyelül beszéltek és nyugati felszereléssel voltak felszerelve, és vegyi incidenseket akartak előidézni Gorlivkában . Lehettek CIA-zsoldosok , amerikaiak vezetésével vagy ,,tanáccsal", és ukrán vagy európai harcosokból állhattak, hogy szabotázsakciókat hajtsanak végre a donbászi köztársaságokban.

Megjegyzés: A szöveg fordítása: ,,A Dombasz lakossága elleni (rakéta)támadások erőteljes megnövekedését febr. 16.-tól az oroszok egy nagy támadás előjeleként értékelték. Ez az, ami Putyint a (2) köztársaság elismerésére késztette, úgy itélve a helyzetet, hogy az az ENSZ Alapokmánya 51. §.-nak megsértése."

Valójában Joe Biden már február 16-án tudta, hogy az ukránok megkezdték Donbász polgári lakosságának ágyúzását, és nehéz döntés elé állították Vlagyimir Putyint: katonailag segíteni Donbászt és nemzetközi problémát teremteni, vagy bámulni és figyelni. Donbász oroszul beszélő népe szétzúzását.

Ha úgy dönt, hogy beavatkozik, Putyin hivatkozhat a ,,védelmi felelősség" (R2P) nemzetközi kötelezettségére. De tudta, hogy a beavatkozás természetétől vagy mértékétől függetlenül szankciók viharát váltja ki. Ezért akár csak a Donbászra korlátozódik az orosz beavatkozás, akár tovább menne, hogy nyomást gyakoroljon a Nyugatra Ukrajna státuszáért, az ára ugyanaz lesz. Ezt fejtette ki február 21-i beszédében.

Azon a napon elfogadta a Duma kérését és elismerte a két donbászi köztársaság függetlenségét, egyúttal baráti és segítségnyújtási szerződéseket írt alá velük.

A Donbass lakosságának ukrán tüzérségi bombázása folytatódott, és február 23-án a két köztársaság katonai segítséget kért Oroszországtól. Február 24-én Vlagyimir Putyin az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikkére hivatkozott, amely a védelmi szövetség keretében kölcsönös katonai segítségnyújtást ír elő.

Annak érdekében, hogy az orosz beavatkozást teljesen illegálissá tegyük a nyilvánosság előtt, szándékosan eltitkoltuk, hogy a háború valójában február 16-án kezdődött. Az ukrán hadsereg már 2021-ben a Donbász megtámadására készült, ahogy egyes orosz és európai titkosszolgálatok is. jól tudták. A jogászok ítélkeznek.

Vlagyimir Putyin február 24-i beszédében leszögezte hadművelete két célját: Ukrajna ,,demilitarizálását" és ,,denacizálását". Tehát nem Ukrajna hatalomátvételéről van szó, de még csak feltehetően sem elfoglalásáról; és semmiképpen sem annak elpusztításáról.

Ettől kezdve korlátozott a rálátásunk a hadművelet menetéről: az oroszok kiváló hadműveleti biztonsággal (OPSEC) rendelkeznek, tervezésük részletei nem ismertek. De elég gyorsan a művelet menete lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hogyan váltották le a stratégiai célokat operatív szinten.

Leszerelés (demilitarizálás):

. az ukrán repülés, légvédelmi rendszerek és felderítő eszközök földi megsemmisítése;
. a parancsnoki és hírszerzési struktúrák (C3I), valamint a fő logisztikai útvonalak semlegesítése a terület mélyén;
. az ország délkeleti részén összegyűlt ukrán hadsereg nagy részének bekerítése.
. Nácítlanítás:
. az Odessza, Harkov és Mariupol városában, valamint a területen található különféle létesítményekben működő önkéntes zászlóaljak megsemmisítése vagy semlegesítése.

2. Demilitarizálás

Az orosz offenzívát nagyon ,,klasszikus" módon hajtották végre. Kezdetben - ahogy az izraeliek tették 1967-ben - a légierő földi megsemmisítésével az első órákban. Ezután egyidejű, több tengely mentén haladó előrehaladásnak voltunk tanúi az ,,áramló víz" elve szerint: mindenhova előre kell haladni, ahol gyenge volt az ellenállás, és a (nagyon csapatigényes) városokat későbbre hagyni. Északon a csernobili erőművet azonnal elfoglalták, hogy megakadályozzák a szabotázscselekményeket. Az üzemet együtt őrző ukrán és orosz katonák képei természetesen nem láthatók.

Jellemzően nyugatról jön az ötlet, hogy Oroszország megpróbálja elfoglalni Kijevet, a fővárost, hogy eltávolítsa Zelenszkijt - ezt tették Afganisztánban, Irakban, Líbiában, és ezt akarták elérni Szíriában az iszlám segítségével.

A valóság: Vlagyimir Putyinnak soha nem állt szándékában lelőni vagy megdönteni Zelenszkijt. Ehelyett Oroszország tárgyalásra késztetve, Kijev megkerülésével igyekszik hatalmon tartani. Eddig megtagadta a minszki megállapodások végrehajtását. De most az oroszok meg akarják szerezni Ukrajna semlegességét.

Sok nyugati kommentátort meglepett, hogy az oroszok továbbra is tárgyalásos megoldást kerestek katonai műveletek végrehajtása közben. A magyarázat az orosz stratégiai kilátásokban rejlik a szovjet korszak óta. A Nyugat számára a háború akkor kezdődik, amikor a politika véget ér. Az orosz megközelítés azonban clausewitzi ihletet követ: a háború a politika folytonossága, és az ember folyékonyan haladhat egyikről a másikra, akár harc közben is. Ez lehetővé teszi, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, és tárgyalásra kényszerítsük.

Hadműveleti szempontból az orosz offenzíva példa volt a maga nemében: hat nap alatt az oroszok egy akkora területet foglaltak el, mint az Egyesült Királyság, nagyobb előretörési sebességgel, mint amit a Wehrmacht 1940-ben elért.

Az ukrán hadsereg zömét az ország déli részén telepítették a Donbász elleni nagy hadművelet előkészítésére. Ezért tudták az orosz erők március elejétől bekeríteni a Szlavjanszk, Kramatorszk és Szeverodonyeck közötti ,,üstben", keletről Harkovon át, délről pedig a Krím felől. A Donyecki (DPR) és a Luganszki (LPR) Köztársaság csapatai keletről érkező lökéssel egészítik ki az orosz erőket.

Ebben a szakaszban az orosz erők lassan meghúzzák a hurkot, de már nincs idők nyomása alatt (?). Demilitarizálási céljukat elérték, és a megmaradt ukrán erőknek már nincs operatív és stratégiai parancsnoki struktúrájuk.

Az a ,,lassulás", amelyet ,,szakértőink" a rossz logisztikának tulajdonítanak, csak a céljaik elérésének következménye. Oroszország a jelek szerint nem akar részt venni az egész ukrán terület megszállásában. Valójában úgy tűnik, hogy Oroszország az ország nyelvi határára próbálja korlátozni előrenyomulását.

Médiánk a polgári lakosság elleni válogatás nélküli bombázásokról beszél, különösen Harkovban, és a Dante-képeket sorozatosan sugározzák. Az ott élő latin-amerikai Gonzalo Lira azonban egy nyugodt várost ajándékoz nekünk március 10 -én és március 11-én . Igaz, hogy ez egy nagy város, és nem látunk mindent - de ez mintha azt jelzi, hogy nem vagyunk abban a totális háborúban, hogy folyamatosan kiszolgálnak minket a képernyőn.

Ami a donbászi köztársaságokat illeti, ők ,,felszabadították" saját területeiket, és Mariupol városában harcolnak.

3. Denacifikáció

Az olyan városokban, mint Harkov, Mariupol és Odessza, a védelmet félkatonai milíciák biztosítják. Tudják, hogy a ,,denacizálás" célja elsősorban őket célozza.

Egy urbanizált területen támadó számára a civilek jelentenek problémát. Ezért igyekszik Oroszország humanitárius folyosókat létrehozni, hogy kiüresítse a civilek városait, és csak a milíciákat hagyja meg, hogy könnyebben harcolhasson ellenük.

Ezzel szemben ezek a milíciák arra törekszenek, hogy civileket tartsanak a városokban, hogy eltántorítsák az orosz hadsereget az ottani harcoktól. Ezért vonakodnak e folyosók megvalósításától, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az orosz erőfeszítések sikertelenek legyenek - a polgári lakosságot ,,emberi pajzsként" használhatják. Természetesen itt gondosan cenzúrázzák azokat a videókat, amelyeken Mariupolt elhagyni próbáló, az Azov-ezred harcosai által összevert civilek láthatók.

A Facebookon az Azov-csoport az Iszlám Állammal azonos kategóriába tartozik, és a platform ,,veszélyes személyekre és szervezetekre vonatkozó politikája" hatálya alá tartozik. Ezért tilos volt dicsőíteni, és szisztematikusan betiltották a számára kedvező ,,bejegyzéseket". Február 24-én azonban a Facebook megváltoztatta szabályzatát, és engedélyezte a milícia számára kedvező bejegyzéseket . Ugyanebben a szellemben márciusban a volt keleti országokban engedélyezett platform orosz katonák és vezetők meggyilkolására szólít fel . Ennyit azokról az értékekről, amelyek vezetőinket inspirálják, mint látni fogjuk.

Médiánk a népi ellenállás romantikus képét terjeszti. Ez a kép vezette az Európai Uniót ahhoz, hogy finanszírozza a fegyverek polgári lakosságnak történő szétosztását. Ez bűncselekmény. Az ENSZ békefenntartó doktrínájának vezetőjeként a polgári védelem kérdésével foglalkoztam. Azt találtuk, hogy a civilek elleni erőszak nagyon sajátos kontextusban fordult elő. Különösen akkor, ha a fegyverek bőségesek, és nincsenek parancsnoki struktúrák.

Ezek a parancsnoki struktúrák a hadseregek lényegét alkotják: funkciójuk az erő alkalmazását egy cél felé terelni. A polgárok véletlenszerű felfegyverzésével - ahogy ez jelenleg is történik - az EU harcosokká változtatja őket, aminek következtében potenciális célpontokká válnak. Sőt, parancs nélkül, hadműveleti célok nélkül a fegyverek szétosztása elkerülhetetlenül pontozáshoz, banditizmushoz és inkább halálos, mint hatékony akciókhoz vezet. A háború érzelmek kérdésévé válik. Az erő erőszakká válik. Ez történt 2011. augusztus 11. és 13. között Tawargában (Líbia), ahol Franciaország által (illegálisan) ejtőernyős fegyverekkel mészároltak le 30 000 fekete-afrikai állampolgárt. A Brit Királyi Stratégiai Tanulmányok Intézete (RUSI) egyébként nem lát hozzáadott értéket ezekben a fegyverszállításokban.

Sőt, ha az ember fegyvert szállít egy háborúban álló országba, azzal kiteszi magát annak, hogy hadviselő félnek tekintik. A Mikolajev légitámaszpont elleni 2022. március 13-i orosz csapások követik az orosz figyelmeztetéseket , miszerint a fegyverszállítmányokat ellenséges célpontként kezelik.

Az EU megismétli a Harmadik Birodalom katasztrofális tapasztalatait a berlini csata utolsó óráiban. A háborút a katonaságra kell hagyni, és ha az egyik fél veszített, be kell engedni. És ha ellenállásra van szükség, azt vezetni és strukturálni kell. Mi azonban pontosan az ellenkezőjét tesszük - arra késztetjük a polgárokat, hogy menjenek és harcoljanak, ugyanakkor a Facebook engedélyezi az orosz katonák és vezetők meggyilkolására irányuló felhívásokat. Ennyit az értékekről, amelyek inspirálnak bennünket.

Egyes titkosszolgálatok úgy látják ezt a felelőtlen döntést, hogy az ukrán lakosságot ágyútöltelékként használják fel Vlagyimir Putyin Oroszországa ellen. Ezt a fajta gyilkos döntést Ursula von der Leyen nagyapjának kollégáira kellett volna bízni. Jobb lett volna tárgyalásokat folytatni, és így garanciákat szerezni a civil lakosság számára, mint olajat önteni a tűzre. Mások vérével könnyű harcosnak lenni.

4. A mariupoli szülészeti kórház

Fontos előre megérteni, hogy nem az ukrán hadsereg védi Marioupolt, hanem a külföldi zsoldosokból álló Azov milícia.

2022. március 7-i összefoglalójában az orosz ENSZ New York-i missziója kijelentette, hogy ,,a lakosok jelentése szerint az ukrán fegyveres erők kiutasították a mariupoli városi 1-es számú szülészeti kórház személyzetét, és lőállást állítottak fel a létesítményen belül".

A Lenta.ru független orosz média március 8-án tette közzé marioupoli civilek vallomását, akik elmondták, hogy a szülészetet az Azov-ezred milíciája vette át, és fegyverükkel megfenyegették a polgári lakosokat. Megerősítették az orosz nagykövet néhány órával korábbi nyilatkozatait.

A mariupoli kórház domináns pozíciót foglal el, kiválóan alkalmas páncéltörő fegyverek felszerelésére és megfigyelésre. Március 9-én az orosz csapatok csapást mértek az épületre. A CNN szerint 17-en megsebesültek, de a képek nem mutatnak áldozatot az épületben, és nincs bizonyíték arra, hogy az említett áldozatok kapcsolatban állnának ezzel a sztrájkkal. Gyerekekről van szó, de a valóságban nincs semmi. Ez igaz lehet, de lehet, hogy nem. Ez nem akadályozza meg az EU vezetőit abban, hogy ezt háborús bűnnek tekintsék. Ez pedig lehetővé teszi Zelenszkij számára, hogy Ukrajna felett repüléstilalmi zónát írjon ki.

A valóságban nem tudjuk pontosan, mi történt. Az események sorozata azonban azt támasztja alá, hogy az orosz erők csapást mértek az Azov-ezred állására, és hogy a szülészeti osztályon ekkor már nem tartózkodtak civilek.

A probléma az, hogy a városokat védő félkatonai milíciákat a nemzetközi közösség arra ösztönzi, hogy ne tartsák tiszteletben a háborús szokásokat. Úgy tűnik, hogy az ukránok újrajátszották a kuvaiti város szülészeti kórházának 1990-es forgatókönyvét, amelyet a Hill & Knowlton cég 10,7 millió dollárért rendezett meg, hogy meggyőzze az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy avatkozzon be Irakban a Sivatagi Pajzs/Vihar hadművelet érdekében.

A nyugati politikusok nyolc éve elfogadják a polgári csapásokat a Donbászban, anélkül, hogy bármilyen szankciót fogadtak volna el az ukrán kormány ellen. Már régen beléptünk egy olyan dinamikába, ahol a nyugati politikusok beleegyeztek abba, hogy feláldozzák a nemzetközi jogot Oroszország meggyengítésének célja érdekében.


Harmadik rész: KÖVETKEZTETÉSEK

Volt titkosszolgálati szakemberként az első dolog, ami megdöbben, az az, hogy a nyugati titkosszolgálatok teljes mértékben hiányoznak az elmúlt egy év helyzetének bemutatásából. Svájcban a szolgálatokat kritizálták, amiért nem adtak megfelelő képet a helyzetről. Valójában úgy tűnik, hogy az egész nyugati világban a titkosszolgálatokat túlterhelték a politikusok. A probléma az, hogy a politikusok döntenek - a világ legjobb hírszerző szolgálata hiábavaló, ha a döntéshozó nem hallgat rá. Ez történt a válság idején.

Ez azt jelenti, hogy míg egyes titkosszolgálatoknak nagyon pontos és racionális képük volt a helyzetről, mások egyértelműen ugyanazt a képet alkották, mint amit a médiánk terjeszt. Ebben a válságban fontos szerepet játszottak az ,,új Európa" országainak szolgáltatásai. A probléma az, hogy tapasztalatom szerint analitikai szinten rendkívül rossznak találtam őket - doktrinerek, hiányzik belőlük az a szellemi és politikai függetlenség, amely egy katonai ,,minőségű" helyzet felméréséhez szükséges. Jobb ellenségnek lenni, mint barátnak.

Másodszor, úgy tűnik, hogy néhány európai országban a politikusok szándékosan figyelmen kívül hagyták szolgáltatásaikat, hogy ideológiailag reagáljanak a helyzetre. Ez az oka annak, hogy ez a válság kezdettől fogva irracionális. Megjegyzendő, hogy az összes dokumentumot, amelyet a válság idején a nyilvánosság elé tártak, politikusok terjesztették elő kereskedelmi források alapján.

Néhány nyugati politikus nyilvánvalóan azt akarta, hogy konfliktus legyen. Az Egyesült Államokban az Anthony Blinken által a Biztonsági Tanácsnak bemutatott támadási forgatókönyvek csak a számára dolgozó Tigriscsapat képzeletének szüleményei voltak - pontosan úgy tett, mint Donald Rumsfeld 2002-ben, aki így ,,megkerülte" a CIA-t és más titkosszolgálatok, amelyek sokkal kevésbé voltak határozottak az iraki vegyi fegyverekkel kapcsolatban.

A mai drámai fejleményeknek olyan okai vannak, amelyekről tudtunk, de nem vettük észre:

. stratégiai szinten a NATO bővítése (amivel itt nem foglalkoztunk);
. politikai szinten a minszki megállapodások végrehajtásának nyugati megtagadása;
. és működési szempontból a Donbass polgári lakossága elleni folyamatos és ismétlődő támadások az elmúlt években, valamint a drámai növekedés 2022 február végén.

Más szóval, természetesen helyteleníthetjük és elítélhetjük az orosz támadást. De MI (vagyis: az Egyesült Államok, Franciaország és az Európai Unió az élen) megteremtettük a feltételeket a konfliktus kirobbanásához. Együttérzést tanúsítunk az ukrán nép és a kétmillió menekült iránt . Az jó. De ha egy csöppnyi együttérzést éreztünk volna a saját kormányuk által lemészárolt Donbass ukrán lakosságából származó, ugyanennyi menekült iránt, akik nyolc éven át Oroszországban kerestek menedéket, valószínűleg semmi sem történt volna meg.

Az aktív ellenségeskedések által okozott polgári áldozatok 2018-2021 között, területenként:

A oszlop: Területi ellenőrzés alatt - az önjelölt ,,köztársaságok" által
B. " : A kormány által ellenőrzött területen
C. " : A ,,senkiföldjén"
D. " : Teljes
E. " : Csökkenés az előző évhez képest, százalék

. . . . . . . . . . . . .A . . . . . B . . . . .C . . . . . D . . . . . E
2018 . . . . . . . 128 . . . . 27 . . . . . 7 . . . .162 . . . 41,9
2019 . . . . . . . . 85 . . . . 18 . . . . . 2 . . . .105 . . . 35,2
2020 . . . . . . . . 61 . . . . . 9 . . . . . 0 . . . . .70 . . . .33,3
2021 . . . . . . . . 36 . . . . . 8 . . . . . 0 . . . . .44 . . . .37,1
Teljes . . . . . .310 . . . . 62 . . . . . 9 . . . . 381
Százalék . . . .81,4 . . .16,3 . . . .2,3 . . .100,0

Amint látjuk, a donbászi áldozatok több mint 80%-a az ukrán hadsereg lövöldözésének eredménye. A Nyugat évekig hallgatott a kijevi kormány által az orosz ajkú ukránok lemészárlásáról, anélkül, hogy nyomást gyakorolt volna Kijevre. Ez a csend kényszerítette cselekvésre az orosz felet.

[Forrás: "Konfliktusokkal kapcsolatos civil áldozatok, " ENSZ Emberi Jogi Megfigyelő Misszió Ukrajnában .]

Nyitott kérdés, hogy a ,,népirtás" kifejezés vonatkozik-e a donbassi lakosság által elszenvedett visszaélésekre. A kifejezést általában nagyobb horderejű esetekre tartják fenn (holokauszt stb.). De a Népirtás Egyezmény által adott meghatározás valószínűleg elég tág ahhoz, hogy erre az esetre is vonatkozzon. A jogtudósok ezt meg fogják érteni.

Nyilvánvaló, hogy ez a konfliktus hisztériába sodort bennünket. Úgy tűnik, hogy a szankciók külpolitikánk kedvelt eszközévé váltak. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy Ukrajna tartsa be az általunk tárgyalt és jóváhagyott minszki megállapodásokat, akkor ez nem történt volna meg. Vlagyimir Putyin elítélése a miénk is. Nincs értelme utólag nyafogni - korábban kellett volna cselekednünk. Azonban sem Emmanuel Macron (mint kezes és az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja), sem Olaf Scholz, sem Volodimir Zelenszkij nem tartotta tiszteletben kötelezettségvállalásait. A végén az igazi vereség azoké, akiknek nincs hangjuk.

Az Európai Unió nem tudta elősegíteni a minszki egyezmények végrehajtását - éppen ellenkezőleg, nem reagált, amikor Ukrajna saját lakosságát bombázta a Donbászban. Ha ezt tette volna, Vlagyimir Putyinnak nem kellett volna reagálnia. A diplomáciai szakasz hiányában az EU azzal tűnt ki, hogy szította a konfliktust. Február 27-én az ukrán kormány beleegyezett, hogy tárgyalásokat kezd Oroszországgal. Néhány órával később azonban az Európai Unió 450 millió eurós költségvetést szavazott meg Ukrajnának fegyverek szállítására, olajat öntve a tűzre. Ettől kezdve az ukránok úgy érezték, nem kell megegyezniük. A mariupoli Azov milícia ellenállása még 500 millió eurós fegyveremelést is eredményezett.

Ukrajnában a nyugati országok áldásával kiiktatták azokat, akik a tárgyalás mellett állnak. Ez Denis Kirejev, az egyik ukrán tárgyaló ügye, akit március 5-én gyilkolt meg az ukrán titkosszolgálat (SBU), mert túlságosan kedvező volt Oroszországgal szemben, és árulónak tartották. Ugyanerre a sorsra jutott Dmitrij Demjanenko, az SBU Kijevért és térségéért felelős főigazgatóságának egykori helyettes vezetője, akit március 10-én gyilkoltak meg, mert túlságosan kedvezett az Oroszországgal
kötött megállapodásnak
- a Mirotvorec ("Béketeremtő") milícia lelőtte. . Ez a milícia a Mirotvorets webhelyhez kapcsolódik, amely felsorolja ,,Ukrajna ellenségei" személyes adataikkal, címeikkel és telefonszámaikkal, hogy zaklathatóak legyenek, vagy akár ki is iktathatók legyenek: ez a gyakorlat sok országban büntetendő, de Ukrajnában nem. Az ENSZ és néhány európai ország követelte ennek
az oldalnak a bezárását - ezt a Rada elutasította.

A végén az ár magas lesz, de Vlagyimir Putyin valószínűleg eléri a maga számára kitűzött célokat. Kapcsolatai Pekinggel megszilárdultak/. A konfliktusban Kína közvetítő szerepet tölt be, Svájc pedig Oroszország ellenségeinek listájához csatlakozik. Az amerikaiaknak olajat kell kérniük Venezuelától és Irántól, hogy kilábaljanak az energia-zsákutcából - Juan Guaido végleg elhagyja a helyszínt, az Egyesült Államoknak pedig szánalmasan vissza kell lépnie az ellenségei ellen bevezetett szankcióktól.

Azok a nyugati miniszterek, akik az orosz gazdaság összeomlására és az orosz nép szenvedésre késztetésére törekszenek, vagy akár Putyin meggyilkolására szólítanak fel, megmutatják (még ha részben meg is fordították szavaik formáját, de a lényeget nem!), hogy vezetőink nem jobbak, mint azok, akiket utálunk - az orosz atléták szankcionálásának a paralimpiai játékokon vagy az orosz művészek semmi köze Putyin elleni harchoz.

Így elismerjük, hogy Oroszország demokrácia, mivel úgy gondoljuk, hogy az orosz nép felelős a háborúért. Ha ez nem így van, akkor miért akarunk egy egész lakosságot megbüntetni egy ember hibája miatt? Emlékezzünk arra, hogy a genfi egyezmények tiltják a kollektív büntetést.

Ebből a konfliktusból levonható tanulság a változó geometrikus emberiség érzése. Ha annyira törődtünk a békével és Ukrajnával, miért nem ösztönöztük Ukrajnát, hogy tartsa tiszteletben az általa aláírt és a Biztonsági Tanács tagjai által jóváhagyott megállapodásokat?

A média integritását a Müncheni Charta feltételeinek megfelelő munkavállalási hajlandóság méri. Sikerült a kínaiak elleni gyűlöletet propagálniuk a Covid-válság idején, és sarkított üzenetük ugyanilyen hatást vált ki az oroszokkal szemben. Az újságírás egyre szakszerűtlenebb és harciasabb.

Ahogy Goethe mondta: "Minél nagyobb a fény, annál sötétebb az árnyék" Minél aránytalanabbak az Oroszország elleni szankciók, annál inkább rávilágítanak rasszizmusunkra és szervilizmusunkra azok az esetek, amikor nem tettünk semmit. Miért nem reagáltak nyugati politikusok nyolc éve aDonbass polgári lakossága elleni csapásokra?

Mert végül is mi teszi kifogásolhatóbbá az ukrajnai konfliktust, mint az iraki, afganisztáni vagy líbiai háború? Milyen szankciókat vezettünk be azok ellen, akik szándékosan hazudtak a nemzetközi közösségnek, hogy igazságtalan, indokolatlan és gyilkos háborúkat folytassanak? Törekedtünk-e ,,szenvedésre késztetni az amerikai népet", amiért hazudtak nekünk (mert ők egy demokrácia!) az iraki háború előtt? Elfogadtunk-e egyetlen szankciót azokkal az országokkal, társaságokkal vagy politikusokkal szemben, akik fegyvert szállítanak a jemeni konfliktushoz, amelyet a ,, világ legrosszabb humanitárius katasztrófájának " tartanak? Szankcionáltuk-e az Európai Unió azon országait, amelyek területükön a legborzasztóbb kínzást alkalmazzák az Egyesült Államok érdekében?

A kérdést feltenni annyi, mint válaszolni rá... és a válasz nem szép.

Jacques Baud a vezérkar egykori ezredese, a svájci stratégiai hírszerzés volttagja, a keleti országok specialistája. Az amerikai és a brit hírszerzőszolgálatoknál képezték ki. Az ENSZ békeműveleteinek politikai vezetőjekéntdolgozott. Az ENSZ jogállamisággal és biztonsági intézményekkel foglalkozó szakértőjeként megtervezte és vezette az első többdimenziós ENSZ hírszerzési egységet Szudánban. Dolgozott az Afrikai Uniónak, és 5 évig volt felelős a NATO-nál a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért. Közvetlenül a Szovjetunió bukása után részt vett a legmagasabb orosz katonai és hírszerzési tisztviselőkkel folytatott megbeszélésekben. A NATO-n belül követte a 2014-es ukrán válságot, majd részt vett Ukrajnát segítő programokban. Számos könyv szerzője a hírszerzésről, a háborúról és különösen a terrorizmusrólLe Détournement kiadó: SIGEST, Gouverner par les fake news , L'affaire Navalny . Legújabb könyve a Poutine, maître du jeu? Max Milo adta ki.
Ez a cikk a párizsi Centre Français de Recherche sur le
Renseignement jóvoltából jelent meg . Franciából fordította N. Dass.


Link

Link


Összefoglaló videó

LinkDombasz

Link


 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
A lengyelek is bűnrészesek az ukrajnai halálgyárak üzemeltet
  2022-09-12 21:00:45, hétfő
 
 


A LENGYELEK IS BŰNRÉSZESEK AZ UKRAJNAI HALÁLGYÁRAK ÜZEMELTETÉSÉBEN
Written by Zoli


Link"Russzofóbia" ?! /Azt hiszem nem ebben kell keresni az igazi okot miért van és lett ez a hirtelen "oroszellenesség" különösen olyan országokban, ahol lassan de biztosan derülnek ki az igazságok, mint most Lengyelországnak is. / frissítve az írás alján egy csatolmánnyal/

Azt gondolom nem kell/ene senkit emlékeztetnem arra, hogy EDDIG az a bizonyos "jóságos nyugat" úgy az Amerikai Egyesül Államok mint Európa, és a szintén sunyi hazudozó Nagy-Britannia is abba a bűnbe vitte népét és országát, amit hivatalosan ő maga is a legmélyebb emberiség elleni bűntettnek ítélt meg eddig. Így jutottunk el a az igazságtalanul lázongó lengyelországi mocskos politikusok árulásáig is.

Ennek az álnok és hazugságokat propagáló jelenlegi lengyel egyetlen kivételt sem érdemlő politikusoknak, csak úgy fröcsög a szájunkból minden olyan bizonyos nemzet elleni (jelen esetben minden orosz népre) kivétel nélküli népirtásokra való felhívásaik amelyeket eddig bárhol egy normális országokban tiltottak és büntettek, most viszont mind ezt szabad, sőt el is várják azok akik nyakig vannak az Ukrajnában zajló embereken való kísérletekben.

Rezeg a gatyájuk mert az oroszok lassan-lassan mind több tényleges bizonyítékokat találnak és hoznak nyilvánosságra ami nem valami jó fényt vet a az érintettekre. Sem az USA-ra, sem az Egyesült Királyságra de Németországra sem mint Lengyelországra, mert az is fülig benne van a katonai célú biológiai laboratóriumok az általuk is működtetett Ukrajnában.

Nemrég jött az oroszoktól napvilágra az is hogy, olyan dokumentumokra bukkantak, amelyek szerint Mariupol a biológiai kísérletek regionális központja, két laboratóriummal is rendelkezik rendelkezett, amelyben többnyire külföldi (nyugati USA) tudósok kísérleteztek a kolera okaival. Emellett leszögezik, hogy az egész folyamatban Amerika és Németország mellett Lengyelország is részt vett.

Így mindjárt érthető, hogy miért is lettek "egyes városok, városrészek megvédése annyira fontosak a nyugat számára, hogy minden létező pénzösszegeket, fegyvereket sőt saját oktatói tisztikarát sem sajnálva ugyan úgy feláldozzák mint minden védelmi katonaságot az utolsó ukránig is. Ez például az USA-tól vagy az Egyesült Királyságtól már nem emlékszem pontosan hangzott el

Mire fel ez a kettős mérce? Miért szabad például az ukránoknak "hivatalosan" is és nyilvánosan használni a náci jelképeket és felhívásokat, ugyanezt viszont eddig nem volt megengedett, sőt büntetendő is volt többnyire a világon mint itt Svédországban is.

De nézzük tovább a kettős mérce ártó és bántó gyakorlását.

Ha a fősodratú médiát vesszük mint tájékoztató hírek közlését (egyoldalú nyugati) úgy Televíziókban,
mint a világhalón vagy videós formában mindenütt elhallgatják az emberiségre halálos laboratóriumok létezését, amelyek Ukrajnában vannak /voltak elrejtve és amelyeket mindenáron meg akarnak menteni vagy el rejteni a nagy nyilvánosság elöl, akár az utolsó ukrán katona életeik árán is, de még saját magas rangú tudósaik és tisztjeik feláldozása árán is. Erről bizony nem szól a fáma.

Ha az ukrán "állítólagos sikeréről" tudósítanak, akkor azt úgy teszik mintha az már egy le-ellenőrizett hir lett volna, pedig az is csak Zelinszkij féle hazug hír-háborúk része. Mind ezeket is úgy színezik mintha bármelyiket is a független sajtó le ellenőrizte volna.

Végső szorult helyzetükben, amikor már kénytelenek olyan tájékoztatóról is tudósitást közölni amit már nem lehet elhallgatni, akkor azt még kissé kiszépítve megjelentetik, de még utoljára oda szúrják hogy "ezt még a független médiák által nem ellenőrzött közlemény..." Számukra melyik a független média?

Mi az, hogy Ukránjában és mindazoknak akik ukrán kötödésük van, vagy csak egyszerűen oroszellenesek, ezeknek megvan engedve a háttérhatalom által pártfogolt nyilatkozóknak, hogy náci jelképeket használjanak és hangosan hirdessenek? Máskor ez szigorúan tiltott volt és büntetendő is még minden egyes országban, mint itt is olvasható.

Azután én teljes felelősségtelennek tartom mindazokat a politikusokat és legalább azonnali leváltásukat kérném, akik minden hiteles-hivatalos ellenőrzések nélkül a nyilvánossághoz fordulnak és az ukránok által összeállított agyoncsócsált "propagandákat", meggondolatlanul, közvetlenül adnak tovább, vagy akár maguk is állítanak az orosz nép irányába anélkül, hogy saját tapasztalataikat vagy kétségeiket mondanák el..

Továbbá azokat is elitélem, akik nem akadályozzák az ukrán nácik által mesterségesen megrendezett videós felvételek közvetítését független szakemberek értékelése nélkül. Hogyan lehet az, hogy ennyire megengedett a kötelező egyoldalú tájékoztatás a meghatározott rövidlátás?

Miért tették kötelezővé az egész világon Zelenszkij imádását, amikor ez a hóbortos alak egy egyszerű lefizetett bűnöző, illetve bohóc, aki még a rengeteg kapott fegyverek 20 %-át is pénzért bizonyos afrikai országoknak tovább adja büntetlenül?

Miért nem olvasunk vagy hallunk arról, hogy az európai emberek már nagyon szenvednek a káros EU politikus végett, MEGGONDOLATLAN árúforgalmi tilalmak végett (EMBERGÓ) mindjobban szegényedünk, közben a felelőtlen hülye politikusok meg korlátlan milliárdokat ész nélkül küldik a pénzt-zabáló telhetetlen Zelenszkijnek!!!

Vagy, ki a fene rakta, illetve engedte oda azt a bizonyos beképzelt lüke libát, mármint ezt az Ursula von der Leyen - t ? Szerintem ez rányi a fő felelős Európában ezért a hazug és erős tömeges agymosásért, ami a megtévesztett naiv népet ennyire és csak egy irányba, kivétel nélkül az orosz nemzet ellen fordította! Ami bosszant még engem az, hogy ilyen erkölcsi hullák kezébe lettünk dobva mint; mint az EU-s Ursula, boszorka, Ziliszkij udvari bohóc Boris Jonsson, alkoholista pojáca, a kanadai romlott elméjű Trudeau diktátor, tompított agyú német Scholz KanCelárus, Romlott lelkü és hazudozó francia Macron, na és ki ne felejtsem a félkegyelmű USA szégyene - Bidés Jóskát sem. Na ilyen lények döntenek felettünk. Kellett ez nekünk?

Mit halottunk az általánosításokról? Nem azt tanították velünk hogy, Nem szabad és büntetendő is az egyedi bűnök véget egész nemzetet vádolni? Most pedig azok a nagy-pofájú politikusok teszik mindezt, akik azelőtt ennek ellenkezőjét szajkózták. [tilos a kollektiv bűnösségi meghatározás!]

Azt is elérték, hogy ezek az alattomos sátáni fajok fizették - fizetik azokat a kísérleti gyárakat (laboratoriumait) Ukrajnában, ahol már bizonyos fajokra is halálosan ható (jelen eset orosz faj) harci mérgek gyártásával is kísérleteztek/nek. Erre már Hitler és Mengele is kíváncsian ugrana ki a sírjából... Jelenleg az ukránok most ezért nem adják Harkovot sem

Nos ezért remeg Lengyelország, Németország, Nagy-Briania, na meg a többi EU részvényes tagok ebben a bűnszervezetben. Nem annyira a "Russzofóbia" az, ami izgassa a lengyeleket sem, mint a félelem az igazság kiderülésére. Mind ez politikus szinten van és történik nem a lengyel nép között. Ne essünk mi is az általánosítás hibájába.

Kérdem én továbbra is:

Megkérdezte bárki is tőlünk, hogy mind ezt vagy bármit is ezekből akarjuk / akartuk-e? Akarjuk-e az orosz olaj vagy gáz kitiltását - eltiltását maguntól? Tudják egyáltalán mit veszítünk mi egyszerű dolgozó emberek ezeken az önkényes és helytelen döntéseken? - Ez pont olyan mint itt Svédországban, a nagy demokráciában, hogy a parlamenti pártok eldöntik, hogy Svédországnak szüksége van a NATO védelemre, de ezt nem merik szavazásra vinni, mert elveszítenék. Pedig már ha jól tudom Napóleon óta semlegesek voltak a svédek és mindkét nagy háborút ipari nyereségekkel jó átvészelték. Most majd megtudják mint NATO tagok többé nem azt csinálnak amit akarnak. Pedig ha nem lennének ilyen tudatlanok, akkor tudhatták volna miért indult el Putyin ezen az úton, amin most halad és esze ágában sem volt bántani Svédországot. Nem lett volna miért. Különben is a NATO csak a varsói országok fenyegetése végett jött létre és mivel ez a fenyegető szövetség már rég megszűnt a NATO-nak is meg kellett volna szűnni! Ezt "erőszakolta", kebelezte be az Egyesült államok. Azóta lett az Egyesült államok kinyújtott harci karja"

Olvassunk el néhány cikket a lengyel bűnrészességekből:

Orosz tábornok: több ország is benne volt a katonai célú biológiai kutatásokban Ukrajnában ⇒

részlet: a fenti cikkből

"Nemcsak az Egyesült Államoknak, hanem Németországnak és Lengyelországnak is voltak katonai célú biológiai projektjei Ukrajnában - jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka szerdán kamerák előtt nyilatkozva.

Kirillov szerint Berlin 2013-ban indított el egy független nemzeti biológiai biztonsági programot, amelyben 12 ország, köztük Ukrajna is részt vesz. Német részről a projektbe a fegyveres erők müncheni mikrobiológiai intézetét, a berlini Robert Koch Intézetet, a greifswaldi Löffler Intézetet és a hamburgi Nocht Trópusi Medicina Intézetet vonták be." folytatás: ⇒ Link


Olvassunk a "jóságos" ukránokról is. Van e nácizmus?

Egy tizennégy éves kislány is felkerült az ukránok “halállistájára" (Videó) ⇒Link


Tizenkét évesen került fel az ukrán halállistára egy luhanszki orosz kislány, akit immár két éve Ukrajna ellenségének tart az ultranacionalista ukrán csoport. Faina Szavenkova azért került fel a Mirotvorec Ukrajna ellenségeit gyűjtő listájára, mert felszólalt a luhanszki gyerekek érdekében.

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista médiaoldal immár nyolc éve - büntetlenül és szabadon - teszi közzé az Ukrajna ellenségeinek tartott külföldiek és ukránok személyes adatait és fényképeit - köztük egy 14 éves kislányét. A luhanszki (orosz) lány két éve, 12 éves korában került fel a halállistára ukránellenes propaganda vádjával. Ez azután történt, hogy a kislány, Faina Szavenkova az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videóüzenetben szót emelt a donbaszi gyermekek életének védelme érdekében - írja a Magyar Nemzet. A jelentés a ma már 14 éves lányt konkrétan azzal vádolja, hogy a szakadár köztársaságok írószövetségének tagjaként prózaírói, dramaturgiai és esszéírói tevékenységnek álcázott ukránellenes propagandát folytat, álhíreket terjeszt az ukrán hadseregről, és mindenféle oroszországi írópályázatokon vesz részt. Az oldal ráadásul - ombudsmani jelentések szerint - más kiskorúak adataival is visszaél, egyúttal életveszélynek teszi ki őket. Folytatás: ⇒ Link


Olvassunk egy kis orosz tudósítást, avagy egy kis hencegést is.

Rubezsnoje (2022-05-14)

Kadirov bejelentette rubezsnojei Zarya vegyi üzem felszabadítását az ukrán védelem alól amely súlyos vereséget szenvedett. Ez a Zarya vegyi üzem több kilométer hosszú és széles az elfoglalt ipari övezetben . Sokan mondták, hogy a Zarya üzem a második Azovstal és az orosz harcosok hősiesen meg is küzdöttek érte. Be kell ismerni, hogy a nacionalisták és Bandera amerikai és lengyel "szakemberek" a zsoldosaikkal együtt rengeteg erőfeszítést tehettek a legmodernebb nyugati fegyvereket szerezték be és tömérdek pénzt költöttek a védelem megerősítésére, ez azonban nem segített rajtuk mert az orosz vadászgépek gyors és pontos közbelépése az erősnek tűnő ukrán védelem összeomlásához vezetett. Az ukránok feladták ezt a laboratóriumot is.

De itt van egy másik idézet egy másik sajtóból:

"Az Orosz Hadsereg Sugárzás-kémiai és Biológiai Osztályának vezetője, Igor Kirilov szerdán rámutatott: bizonyítékaik vannak ezen iratok sürgős megsemmisítésére, amelyek megerősítik az Amerikával való kapcsolatot. Az orosz katonák által Mariupol elfoglalása után megszerzett dokumentáció szerint az ukrajnai háború elején kolerát okozó baktériumok először Kijevbe, majd az Egyesült Államokba kerültek. A dokumentumokból állítólag az derül ki, hogy a teljes biológiai fegyvergyártási művelet 2014 óta folyik."

Továbbá ezt írják:

"Az orosz fél szerint a dokumentációban az is szerepel, hogy Harkovban pszichiátriai betegeken teszteltek potenciálisan veszélyes biológiai szereket. A kísérleteknek 40-60 év közötti, súlyos állapotban lévő férfiakat végeztek. Cyril szerint az Egyesült Államok Ukrajnában a tanulmány során azt vizsgálta, hogy bizonyos területeken járványokat okozhatnak.

Új nyilatkozatukban az oroszok azzal vádolták Lengyelországot, hogy az Egyesült Államokkal és Németországgal együtt részt vesz ezekben a folyamatokban. Mint Kirilov rámutatott, a Lengyel Állatorvosi Intézet az Egyesült Államokkal közösen vett részt a veszettség vírusának kutatásában. Állításuk szerint ezeket a kísérleteket az Amerikai Béthel Intézettel, a Pentagon egyik kulcsfontosságú munkatársával együttműködve végezték. A lengyel kormány volt a fő finanszírozója a Lvivi Orvostudományi Egyetemnek is, amely magában foglalja az Epidemiológiai és Higiéniai Intézetet is, és amelynek projektjeit az Egyesült Államok anyagilag támogatja.

Az összes olyan papírt, amely ezt az információt tanúsítja, az oroszok megtalálták a mariupoli állatorvosi laboratóriumban, ahol 124 mintát vettek, amelyek között olyan betegségeket okoztak, amelyek nem jellemzőek az állatokra, mint például a tífusz.

Április közepén a védelmi minisztérium bejelentette a biolaboratóriumok finanszírozási tervét a Pentagonhoz kapcsolódó vállalatokon keresztül, valamint a műveletet felügyelő személyek nevét. Az ülésen Gennagyij Gatilov, az ENSZ genfi ​​orosz képviselője a kelet-európai halálos betegségek tanulmányozását célzó német projektekről beszélt. Ugyanebben a beszédben Kirilov felidézte, hogy Németország 2013-ban úgy döntött, hogy Washingtontól független nemzeti biológiai biztonsági programot hajt végre. Ez 12 országot foglal magában, köztük Ukrajnát.

Igor Kirilov, az orosz hadsereg Sugárzási, Kémiai és Biológiai Tanszékének vezetője is hangsúlyozta, hogy a programban müncheni, berlini, greifswaldi és hamburgi intézetek vettek részt. A 2016 és 2019 közötti időszakban 3000 vérszérummintát gyűjtöttek Ukrajna 25 régiójában élő állampolgároktól.

Egy hónappal ezelőtt az oroszok tájékoztatást adtak arról, hogy az orosz-ukrán konfliktus akkori központjában, a mariupoli ,,Azovstal" ukrán gyárban biológiai fegyverekkel rendelkező laboratórium található. Munkatársaik ezután felhívták a figyelmet arra, hogy információjuk van arról, hogy a Rinat Akhmetov ukrán oligarcha tulajdonában lévő "Azovstalja" ipari övezet alatt 30 méter mélységben 24 kilométernyi alagút található, amelyekben biológiai fegyverek készítésére irányuló kísérleteket végeztek.

Amint az "orosz fél" rámutatott, az "Azovstal" belsejében volt egy titkos NATO-létesítmény, a PIT-404, és egy laboratórium biológiai fegyverekkel. A biológiai laboratóriumot a "Metabiota" cég építette és irányítja, amely Hunter Bidenhez, az Egyesült Államok jelenlegi elnökének, Joseph Bidennek, Rinat Ahmetovnak és Vladimir Zelenskynek a fiához kötődik. Mélyen az ukrán ipari zóna "Azovstalja" kupolája alatt a tudósok az oroszok szerint biológiai fegyverek gyártására irányuló vizsgálatokat végeztek Mariupol lakóin nyugati szakértők vezetésével.

De ezen állítások egyike sem kapott hivatalos megerősítést, és a spekuláció szintjén maradt. Az orosz-ukrán konfliktus kezdetétől fogva azonban mindkét oldalról a nyilvánosság elé került a biológiai fegyverek létezésével kapcsolatos vád, amit a konfliktusban lévő országok egyike sem ismert el.

A pestis, lépfene, brucellózis kórokozói...

Vaszilij Nebenzja Oroszország állandó ENSZ-képviselője március elején megismételte Moszkva állításait az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt, miszerint Ukrajnában biológiai kísérleteket végeztek pestissel, lépfenével, brucellózissal, diftériával, vérhas és más halálos vírusokkal. A biológiai fegyverek valódiak. Az orosz képviselő kijelentette, hogy a Kovid vakcina laboratóriumait biológiai fegyverek gyártására használták, és ez ürügy volt a biolaboratórium veszélyes célokra történő felhasználására.

- A kockázat valós, figyelembe véve az ukrajnai radikális nacionalista csoportok érdekeit, amelyek tudják, hogyan kell veszélyes kórokozókkal dolgozni. Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes megerősítette, hogy Ukrajnában veszélyes tanulmányok folynak laboratóriumokban, és kijelentette, hogy a kutatás nem kerülhet orosz erők kezébe - mondta az orosz diplomata.

FELHÍVÁS!

Felhívom honfitársaim figyelmét, hogy itt alul található linken olvasd el hosszú de bölcs elemzést AKARD TUDNI A TÉNYEKET címen ahol egy a NATO egykori katonai elemzője lefújja a nyugat-ukrajnai invázió narratíváját. ⇒ LinkÍzelítő a dolgozatból:

Keresve sem találnál hitelesebb embert, akinek a háború kezdete nem február 24.-én keltezett és teljes rálátása is van arra, ami Ukrajnában történik.
Az ő megnyilvánulása nem úgy kezdődik, hogy visszalőttek rám, ezért elpusztítom őket.
Mivel komoly szakértőről van szó, nem vádolható Putyin-barátsággal, objektivitása számomra tökéletesen elfogadható, ezért teljes egészében megosztom, amit nyilatkozott.
Írása igen hosszú, ezért több posztban írom le azt.
Akinek megy az angol folyékonyan, az eredeti linkben egyben olvashatja azt. (Alul a poszton)
Továbbá itt egy videót is láthatsz, amiben angol nyelven, de magyar felirattal összefoglalják ezt az írást azok számára, akik nem hajlandóak elolvasni ezen hosszú, de igen kimerítő tájékoztatót.
Pedig érdemes!

Ki is JCQUES BAUD?

Jacques Baud a vezérkar egykori ezredese, a svájci stratégiai hírszerzés volt tagja, a keleti országok specialistája. Az amerikai és a brit hírszerző szolgálatoknál képezték ki. Az ENSZ békeműveleteinek politikai vezetőjeként dolgozott. Az ENSZ jogállamisággal és biztonsági intézményekkel foglalkozó szakértőjeként megtervezte és vezette az első többdimenziós ENSZ hírszerzési egységet Szudánban. Dolgozott az Afrikai Uniónak, és 5 évig volt felelős a NATO-nál a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért. Közvetlenül a Szovjetunió bukása után részt vett a legmagasabb orosz katonai és hírszerzési tisztviselőkkel folytatott megbeszélésekben.

A NATO-n belül követte a 2014-es ukrán válságot, majd részt vett Ukrajnát segítő programokban. Számos könyv szerzője a hírszerzésről, a háborúról és különösen a terrorizmusról Le Détournement kiadó: SIGEST, Gouverner par les fake news , L'affaire Navalny . Legújabb könyve a Poutine, maître du jeu? Max Milo adta ki. Ez a cikk a párizsi Centre Français de Recherche sur le Renseignement jóvoltából jelent meg . Franciából"

https://www.thepostil.com/the-military-situation-in.../...

Összefoglaló videó / https://rumble.com/embed/vzit0b/?pub=4 ⇒ LinkA sorozat 2.része:

LinkKatonai helyzet Ukrajnában
2022. április 1 Jacques Baud

LinkElső rész: A háborúhoz vezető út

Malitól Afganisztánig évekig dolgoztam a békéért, és az életemet kockáztattam érte. Ezért nem a háború igazolásáról van szó, hanem arról, hogy megértsük, mi vezetett oda. Azt veszem észre, hogy a televízióban felváltva járó ,,szakértők" kétes információk, legtöbbször tényként felállított hipotézisek alapján elemzik a helyzetet - és akkor már nem sikerül megértenünk, mi történik. Így jön létre a pánik.

További részleteket az eredeti letölthető PDF leírásban olvashatod ITT: ⇒LinkForrás: Magyar Megmaradásért - Az uj világrend

LinkDombasz

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Titkosítás feloldva!–Ukránok vérengzéseinek dokumentum
  2022-09-08 19:45:48, csütörtök
 
 TITKOSÍTÁS FELOLDVA! - UKRÁNOK VÉRENGZÉSEINEK DOKUMENTUMAI (18+)


Oroszországban a Föderációs Tanács kérésére, titkosítás alól feloldott dokumentumok jelentek meg az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának a honlapján. Putyin elnök utasította az Orosz Föderáció Állami Archívumát, hogy oldja fel a Sztálin idejében zárolt dokumentumokat a titkosítás alól.

A dokumentumok beszámolnak azokról a bűncselekményekről és kegyetlenkedésekről, amelyeket az ukrán nacionalista erők követtek el a II. világháború alatt. Ezeket az ukrán nacionalista szervezetek követték el, az ukrán nép széles körű támogatásával és szó szoros értelemben, ijesztőek.


Az ukrán Galícia divízió parancsnoka jelentést tesz Himmlernek

Ezekből a dokumentumokból elénk tárul egy embertelen ukrán nacionalizmus, tele vadsággal és bestiális gyűlölettel minden iránt, ami nem ukrán. Ukrajnához hasonlítva, a náci Németország szinte emberinek, az ukrán Sztepan Andrijovics Bandera mellett, Hitler pedig egy naiv gyereknek tűnik.

Hitler a zsidók kiirtását, az ukránok nemcsak a zsidók, hanem az összes együtt élő nemzetiségiek, elsősorban az oroszok kiirtását akarták, nem is akárhogy, hanem kegyetlen kínok között.

A II. világháború idején az ukránok által elkövetett kegyetlenkedésekről szóló dokumentumokat Sztálin titkosította, attól való félelmében, hogy az oroszok nehogy fellázadjanak, tudomást szerezve ezen dokumentumokról és követeljék az egész ukrán nép kiirtását, ami nagy felfordulást idézett volna elő a Szovjetunióban.


Fotó: Az ukrán felkelő hadsereg által a lipniki faluban, Wołyńban (Volhynia) elkövetett mészárlás lengyel áldozatai, 1943 Link


Egyébként már 1944-ben az orosz marsallok kérték Sztálintól egy katonai törvényszék felállítását, amely ítélkezzen a népirtásban bűnös ukrán gyilkosok felett és végezze ki őket.

Ők felhívták Sztálin figyelmét, hogy az ukrajnaiak egy gyilkos nép, amely függetlenül attól, hogy mikor és milyen rezsim alatt, de nem tudott gyilkolás nélkül élni.

Sztálin, egy megrögzött marxista-leninista, nem értett egyet ezzel az elmélettel, és elutasította, hogy nagyszabású büntető intézkedéseket foganatosítson az ukrajnaiak ellen, megelégedve azzal, hogy kivizsgálják a leggyűlöletesebb gyilkosok tetteit, akiket elítéltek és felakasztottak.

Sztálin halála után, a Szovjetunió Kommunista Pártja és Hruscsov (aki ukrán volt) fenntartotta a dokumentumok titkosítását, attól való félelmükben, hogy Izrael nehogy kártérítést követeljen a Szovjetuniótól az ukrajnai emberirtás miatt.

Akkor Ukrajna a Szovjetunió része volt és egy izraeli kártérítés terhe Moszkvát terhelte volna, amelyik természetesen, nem akart 300 milliárd dollárt fizetni olyan bűncselekményekért, amelyeket nem az oroszok követtek el. Ma, Ukrajna független állam és az ukrán népnek vállalnia kell a saját múltjáért a felelősséget. De, ma a múltat nagy mértékben meghamisítják, éppen ezért rendelte el Putyin elnök az ukrajnai emberirtás dokumentumai titkosításának a feloldását.


Fotó: Wolyn-4 Az ukrán OUN-UPA által 1943-ban Lipnikiben (Lengyelország) elkövetett mészárlás áldozatai Link


A dokumentumok iszonyatosak és azt mutatják, hogy az 1940-1945 közötti Ukrajna nácibb volt, mint a náci Németország, gyűlöletesebb és fanatikusabb, mint a német SS és a Gestapo.

Az ukrán hadseregnek egész hóhér ezredei voltak, amelyek csak a más nemzetiségű civil lakosság öldöklésével foglalkoztak.

Teljes orosz falvakat és városokat irtottak ki. Az önkéntesek jobboldali szélsőségesek voltak és az ő kegyetlenségük félelmetes volt. Amikor elfogtak egy oroszt vagy zsidót, késsel kivették a szívüket és megették. Mindezt Ukrajna védelmének nevében.

A legtöbb kegyetlenkedést az ukrán nácik a délkelet-ukrajnai térségben (Donyec, Luganszk, Harkov stb.) követték el. Vagyis ott, ahol ma az ukrán hadsereg ágyúkkal lövi az orosz falvakat és városokat úgy, ahogy 1941-1943 között csinálta.

Egy hazug propagandával megtévesztett közvélemény nem tudja, hogy a donyecki és luganszki oroszok azért kiáltották ki a függetlenségüket és kérték Oroszország segítségét, mert féltek, hogy az 1941-1945 közötti események nehogy megismétlődjenek és az ukrajnaiak kiirtsák őket.

1941-1943 között, az ukrán fasiszták kivégeztek 5 200 000 (ötmillió-kétszázezer) civilt Ukrajnában (együtt élő nemzetiségűeket, elsősorban oroszokat) és ugyanakkor megöltek közel 900 000 (kilencszázezer) zsidót is.

A megölt lengyelek száma 200 000 (kétszázezer) volt. Kivégeztek 400 000 (négyszázezer) szovjet katonát, akiket a németek ejtettek foglyul vagy akik megadták magukat.

Így az ukrán nacionalista bandák által végrehajtott gyilkosságok tekintetében Ukrajna jóval megelőzi a náci Németországot és ő az első a náci országok között, az áldozatok száma alapján.

Vakhitükben és Hitler csodálatában, közel hárommillió ukrán férfi kérte, hogy a III. Birodalomba mehessen önkéntesnek, a németek gyáraiba és földjeire, csak azért, hogy a német hadsereg kiirthassa az orosz népet.

1941. június 30-án a Lvov fasiszta ezred, R. Sukovici vezetésével kivégzett háromezer ukrajnai lengyelt tarkón lövéssel, köztük három világhírű tudóssal. Az utána következő napokon az ezred még kivégzett hétezer oroszt, köztük nők, öregek és gyerekek.

Míg a nőknek és a gyerekeknek késsel vágták el a nyakukat, a kijevi Szent András Katedrális udvarán az ukrajnai katolikus érsek hálaadó szentmisét celebrált, amelyen Adolf Hitler győzelméért imádkoztak.

Az ukrajnai katolikus egyház áldását adta a Galicia náci ezred összes gyilkosságaira. Ez, 1941 szeptemberében hajtotta végre a Babij Jar-i mészárlást egy Kijev közeli szurdokban. Ide, 1941 szeptemberében több mint 50 000 (ötvenezer) középosztálybéli zsidót, háromezer cigányt és közel 40 000 (negyvenezer) oroszt (többnyire nőket és gyerekeket) hoztak, akiket az ukrán SS katonák levetkőztettek csóréra, majd a nőket és lányokat megerőszakolták, nem törődve azzal, hogy a szüleik és rokonaik is jelen voltak. A megerőszakolások után lidérces jelenetekre ragadtatták magukat. Az orosz és a zsidó nőknek levágták a melleiket és a sebeiket besózták, a férfiakat pedig élve kiherélték. A foglyok közül többnek levágták a karjait, amelyeket aztán megsütöttek a rostélyon. A kegyetlenkedések olyan iszonyatos fokozatot értek el, hogy a német katonák, felháborodásukban, megtagadták részvételüket az öldöklésben és visszavonultak, otthagyva az ukrán hóhérokat, hogy véghez vigyék a népirtást.

Végül az egész egy vérfürdővel végződött. A foglyokat bestiálisan meggyilkolták, nyakon vagy hason lőtték (hogy kínlódjanak) vagy pedig agyonverték fejszével vagy az ásóval. Az öldöklés befejeztével a hullákat bedobták egy vízmosásba, amit aztán beföldeltek.


Fotó: A fiatal nő testét az ukrán fasiszták szétfűrészelték. Az 1943-ban készült fotó szkennerezve
https://i1.wp.com/dziennik-zlozony.pl/wp-content/uploads/2013/09/zbrodnie-upa.jpg
Link


Az öldöklő ezred, amelyet Vojnovszkij vezetett 350 000 (háromszázötvenezer) oroszt, többségükben nőket és gyerekeket, és több mint 160 000 (százhatvanezer) zsidót gyilkolt meg. Ezekhez a gyilkosságokhoz nagyban hozzájárultak az ukrán fasiszta parasztok és munkások, akik annyira gyűlölték az oroszokat és a zsidókat, hogy nem riadtak vissza a kannibalizmustól sem. Ezekért a tetteikért náci kitüntetéseket kaptak, Vojnovszkij pedig őrnagyi rangot kapott a német hadseregben.

Az ukrán Sutnevics, aki maga is megölt vagy háromezer zsidót, csak kapitányi rangot kapott a német hadseregben.

Lypnyky, Mikuliczyn és más falvakban az ukrán bandák halomra ölték az orosz és lengyel gyerekeket lábuknál fogva forogtak velük, a fejüket falhoz verve. Ha sok gyerek volt, akkor ezeket a kútba dobták, utánuk a szüleiket, majd a kutat betemették földdel. Így öltek meg, csak egy megyében, tizenötezer embert.

Az ukránok gyűlölete az oroszokkal és a zsidókkal szemben olyan nagy volt, hogyha egy ukrán lány férjhez ment egy zsidóhoz vagy oroszhoz, akkor az apja vagy a fiútestvére megerőszakolták. Sok fiatal lány nem tudta elviselni ezt a megaláztatást és a Dnyeszterbe dobta magát, ahova belefulladt. Akik nem lettek öngyilkosok, azokat megfogták (az apjuk vagy a fiútestvérük) és felhasították úgy, hogy a kés hegyét bedugták a lány vaginájába és onnantól felhasították a fejéig.

Mindezek 1941-1945 között történtek a szocialista Ukrajnában. Vagyis egy olyan nép körében, amelyik már 20 éve élt a népek közötti barátság jegyében, amelyet a szocialista ideológia terjesztett, de ez a nép egyik napról a másikra elfelejtette ezeket az elveket és egyből primitívebb és vadabb lett, mint a barlanglakók.

Ma, húsz évvel az európai nemzeti kisebbségek védelmének szellemében, amelyet ők maguk is hangoztatnak, Kijev utcáin az ukránok újra náci menetelésbe kezdtek, és büszkék a zsidók, lengyelek és oroszok ellen elkövetett emberirtásukra, az ukrán hadsereg pedig ágyúkkal lövi a délkelet-ukrajnai orosz városok lakásait, kórházait és iskoláit.


Videó az 1943-as Volini mészárlásról
Csak erős idegzetűeknek!
LinkEgyre világosabb, hogy függetlenül attól, hogy az ukrán nép milyen rendszerben él, a nácizmust és a fasizmust nem képes felszámolni.

Olvasva ezeket a dokumentumokat, nem hiszem, hogy Izrael nem fog kártérítést kérni Ukrajnától gyilkosságért és népirtásért. A kártérítés értéke körülbelül 300 milliárd euró. Izrael kérni fogja ezt a kártérítést, csak egyelőre várja, hogy a helyzet rendeződjön Ukrajnában, vagyis kiderüljön ki marad Ukrajna határain belül. Egyelőre csak a Krím-félsziget lett Oroszország része, amelyik így nem fizet kártérítést.


(Eredeti cím: Nem Németország volt a legnácibb ország a világon! Fordította: Csata Ernő)

Forrás: http://www.justitiarul.ro/ucraina-mai-nazista-decat-germania-hitleristă/
2019. 07. 28. Ucraina, mai nazistă decât Germania hitleristă! / Georghe PANAITESCU

Az eredeti nyelvű anyag már nem található meg!

MILHÍR Magazin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Titkosítás feloldva! - Ukránok vérengzéseinek dokumentumai (18+)

LinkTitkosítás feloldva! Ukránok vérengzéseinek dokumentumai

Link 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
A hét szűk esztendő
  2022-08-05 21:00:35, péntek
 
 
A HÉT SZŰK ESZTENDŐ


A "hét szűk esztendő" bibliai fogalom. Mózes első könyvében József megfejti a fáraó álmát. A fáraó először hét kövér tehenet lát, amelyiket felfalja hét sovány tehén, azután hét kövér szép gabonakalászt lát, amit elnyelnek a sovány kalászok. Az álom jelentése az, hogy először hét bő esztendő jön Egyiptomra, ami jó termést hoz és gazdaggá teszi őket, de azután jön hét szűk esztendő, ami feledteti velük az egykori jólétet.
Ezt az ijesztő hét szűk esztendőt őrizte meg a szólás.


A hét szűk esztendő


"Egyre többet beszélnek arról, hogy a hét bő esztendő után most a hét szűk esztendő következik.

Sokan nem tudják, ez a kifejezés a Bibliából származik, Isten szólt két álmon keresztül a fáraónak, hogy készüljön fel arra, hogy hamarosan nagy változás áll be a gazdasági életben.

1Mózes 41 A fáraó így szólt Józsefhez:
Álmomban a Nílus partján álltam. A Nílusból hét kövér és szép tehén jött ki, és legelt a sás között. De hét másik tehén is kijött utánuk, amelyek nagyon hitványak, rútak és soványak voltak. Egész Egyiptom földjén nem láttam hozzájuk fogható rútakat. A sovány és rút tehenek megették az előbbi hét kövér tehenet. Bár a gyomrukba kerültek, nem lehetett észrevenni, hogy a gyomrukba kerültek, mert a külsejük ugyanolyan rút volt, mint azelőtt. Akkor fölébredtem. [Majd egy ugyanilyen álom, csak tehenek helyett búzakalászok szerepeltek benne.] Ekkor József így szólt a fáraóhoz: Azt jelentette ki Isten a fáraónak, hogy mit fog cselekedni. A hét szép tehén hét esztendő. A hét sovány és rút tehén, amelyek utánuk jöttek ki, szintén hét esztendő. Hét esztendő jön, amikor nagy bőség lesz Egyiptom egész földjén. De az éhínség hét esztendeje következik utánuk, amikor minden bőséget elfelejtenek Egyiptom földjén, és éhínség fogja emészteni az országot. Nem is fogják tudni, hogy bőség volt az országban, az utána következő éhínség miatt, olyan súlyos lesz az. Gyűjtsenek össze minden élelmet a következő jó esztendőkben, halmozzák föl a gabonát, és a fáraó felügyelete alatt őrizzék az élelmet a városokban. Mert ez az élelem lesz az ország tartaléka az éhínség hét esztendejében, amely majd eljön Egyiptomra, és akkor nem pusztul el az ország az éhínség idején.

Az első tanulság a történetben, hogy a hét bő esztendő után mindig jön hét szűk, de legalábbis szűkebb év. A hét bő év nem azért van, hogy akkor még jobban dorbézoljunk, hanem azért, hogy fel tudjunk készülni arra, amikor vége lesz a bőségnek.

Ha ezt a leckét megtanulnák az emberek, a cégek és a kormányok, sokkal jobb hely lenne a világ és a világgazdaság története nem buborékok és összeomlások szüntelen körforgásáról szólna.

Hiába tudja minden gondolkodó ember előre, hogy nem lesz örökké karácsony, nem tarthat örökké a hét (vagy tíz vagy tizenkét) bő év, mégis a legtöbben úgy élnek, mintha örökké minden így maradna. Aztán amikor bekövetkezik a hét szűk év, mindenki meg van lepődve, a kormányok éppúgy, mint az emberek vagy a cégek. Ki hitte volna, hogy 8-10-14 év dőzsölés után akár ugyanennyi szűk év jön? Ki hitte volna, hogy a bő esztendők nem azért vannak, hogy még jobban eladósodjunk, hanem hogy készen állhassunk, ha a nem kívánt fordulat megérkezik?

A másik tanulság, hogy a történetben a hét szűk év teljesen felemésztette a hét bő év minden bőségét, mintha soha nem lett volna az.

Többen vannak azon a véleményen, hogy az elmúlt 14 évben olyan pénznyomtatás zajlott és ezzel olyan részvény, ingatlan és minden áremelkedés, hogy bő egy évtized alatt annyit nőttek az árak, az ipari termelés és minden, ami megfelel két teljes évtizednek.

Ha most ennek vége szakad, elképzelhető, hogy a következő évtizedben egy kiegyenlítődés lesz, a két évtized összeségében lesz annyi az átlagos ingatlanár, részvényár vagy GDP emelkedés, amennyinek lennie kellett volna az első évtized őrült száguldása nélkül.

Ha ez a feltételezés igaznak bizonyul majd, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy a sovány tehenek tényleg megeszik a kövér teheneket, de ez nem fog meglátszani rajtuk. Másként mondva, elképzelhető, hogy a következő években visszaadják az árfolyamok azt a felesleges pluszt, amit az elmúlt 12 évben az átlagos növekedésen túl szedtek magukra.

Nem állítom, hogy ez biztos így lesz, de nem kellene meglepődni, ha tényleg ilyen évek jönnének most. Átlagolva még mindig ki fog jönni a normál piaci növekedés.

Ha még nem késő “halmozzunk fel gabonát, mert ez az élelem lesz a tartalék a szűk években, hogy ne haljunk éhen."

Forrás
2022-07-11 Kiszamolo
Mindez persze szerintem nagyon szép, de túl messze van a valóságtól. Szerintem az igazság az, hogy a hét szük esztendők korát most éljük - már néhány éve.

Mint telek tulajdonos, évente rendszeresen vezetek annak biológiai állapotáról viszonylag bő elemzéseket, kimutatásokat.

Magyarország nagy részén igen komoly aszály van - már évek óta, számításaim, feljegyzéseim szerint már több éve. Ebben az évben ez oly mértékben rosszabbodott, melyre eddig még nemigen volt példa. Igaz tudjuk, hogy a Velencei-tó eddig több mint hússzor, sőt a a Fertő tó is egyszer kiszáradt. Idén szerencsére ez még nem következett be, talán a vízvédelmi beruházások miatt ez nem is fog, de egyes folyóink erre a sorsra jutottak /Kiszáradt a Tarna, és Ipoly egyes szakaszai is/.

Az ország nagyobb részén a féléves csapadék mennyisége július végén nem érte el a 120 millimétert sem, ez az éves mennyiség ötöde. Sok kisebb tó ki is száradt. A meteorológia áprilisi közleménye szerint az év első 3 hónapjában a meteorológia által az északkeleti részben jelzett gyakoribb esőzések ellenére Egerben és Miskolcon mégis összesen csak 1,6-1,8 mm csapadék volt. Én az ország közepén 2 mm-t mértem - ugyancsak 3 hónap alatt.

Az ország jelentős részén aszály van, az Alföld középső és tiszántúli részén a legrosszabb a helyzet - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálatra (OMSZ) hivatkozva.

A folyamat nem most kezdődött, már a tavalyi év is száraz volt Magyarországon. De az aszály kialakulásának esélyét megnövelik az utóbbi évek melegebb nyarai, és a gyakoribb intenzív hőhullámok.

A kevés csapadék is hozzájárul a tartós szárazsághoz, az Alföld középső és tiszántúli részén a féléves csapadék mennyisége július végén nem érte el a 120 millimétert sem. Ezen a területen ez a szokásos féléves érték felét sem teszi ki.

Az OMSZ Facebook oldalán azt írta:

,,az elmúlt évtizedekben jelentősen melegebbé váltak a nyarak, a több és intenzívebb hőhullám pedig erősíti az aszályhajlamot".

A tartós aszály miatt több tó is kiszáradt az utóbbi időben Magyarországon. Például Baranya megyében tíz horgásztó apadt ki, nemrégen pedig egy Debrecen melletti kedvelt kirándulóhely, a Vekeri-tó is kiszáradt. Múlt héten Szolnoknál rekord alacsonyan volt a Tisza vízszintje.

A tavalyi év is száraz volt, így a talajban 1.5 m. mélységben egyáltalán nincs csapadék és ez a legfőbb ok. Ez mind a kapásnövényeknél, de legfőképp a gyümölcsösöknél a legnagyobb probléma.

Ha nem kaptuk volna a közel 90 mm-nyi esőt az utolsó pillanatban áprilisban, akkor idén a búza termésünk nulla lett volna. Mint ahogy aztán - a májusi aranyat érő eső és a júniusi medárdi esők már a kukoricán nem segítettek, nem beszélve a júliusi forróságról, a kukoricánál ez már bekövetkezett, itt valóban már "nulla" lett a terméshozam, Aki idén látott már kukorica táblát, tudja miről beszélek. Kiszáradt, eltikkadt kukorica táblák - termés nélkül. Félelmetes, ahogy sok helyen kinéz a föld. Az ország több pontján is óriási szárazság van, a növények szenvednek, majd kimúlnak. Siralmas! A következményei pedig beláthatatlanok: áremelkedés, takarmány hiány, éhinség stb.

Az utóbbi évek szinte mind rendkívüli évek voltak - ha nem is ennyire!

A 19. század legnagyobb aszálya nálunk 1863-ban volt, amikor is az Alföld legnagyobb részében nemcsak hogy termés nem volt, hanem sok gazdasági állat, melyeket a Felvidékre, Erdélybe vagy a Dunántúlra nem tudtak az éhhalál elől elhajtani, elpusztult, sőt az emberek között is éhínség uralkodott. Sok évig tartott, míg az aszály által okozott veszteség ismét pótolhatóvá vált. Úgy látszik, idén ez megismétlődhet?

A nyár melege döbbent rá sokakat: víz nélkül már nem lehet termelni. Az aszály, a kiszámíthatatlanná váló időjárás próbára teszi a mezőgazdaságot.

A "hét szűk esztendők" korát éljük, a globális felmelegedés pedig egy mellébeszélés!!!Magyarország nagy részén aszály van

LinkAkkora a szárazság, hogy már műholdfelvételen is látni, ahogy hazánk besárgul
A hónapok óta tartó csapadékszegény, gyakran rendkívül meleg időjárás mostanra a hazánkat borító növénytakarón is rajta hagyta kézjegyét.

LinkElkezdődött a hét szűk esztendőre való felkészülés ?

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Feladta a háborút a náci hadtest + videó
  2022-05-21 21:00:43, szombat
 
 FELADTA A HÁBORÚT A NÁCI HADTEST + videó


Az alakulatot még 2014-ben hozták létre és más önkéntes csoportokhoz hasonlóan a belügyminisztérium fennhatósága alá tartozik, de az oligarchák pénzére is számíthatnak. A milícia magját két szélsőjobboldali szervezet adja - írja a V4NA Hírügynökség.A Twitterre felöltött videóüzenetben jelentette be Denisz Prokopenkó, az Azov ezredként ismert ukrán nemzeti gárdista egység vezetője, hogy feladták a harcokat és megadták magukat.

A fegyverletételről egy másik videó is nyilvánosságra került.

Link


De kik azok az azoviak?


A hadsereg reguláris egységei mellett több önkéntes alakulat is részt vesz a harcokban Donyeck és Luhanszk régiókban. Ezek közé tartozik a Donbassz, az Aidar és az Azov dandárok, amelyeket általában a legveszélyesebb területekre vezényelnek. Az Azov egyes harcosai nem rejtik véka alá radikális nézeteiket, emiatt még Kijevben is megoszlanak a vélemények az Azovról. Egyesek veszélyes neonáciknak tartják az Azov harcosait.

Az Azov dandárt 2014 májusában hozták létre, és a többi önkéntes alakulathoz hasonlóan az ukrán belügyminisztériumhoz tartozik. A csapat korábban részt vett Mariupol felszabadításában a szeparatisták alól, az ilyen akciók finanszírozásában pedig az állam mellett oligarchák is részt vettek, akik azóta is pénzelik a milíciát. Ilyen például Igor Kolomojszkij, aki korábban a dnyipropetrovszki terület kormányzója volt, 2019-ben pedig ő volt az, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kampányát támogatta. Oleh Odnorozhenko parancsnokhelyettes szerint az egyik feladatuk most ,,az Azovi-part ellenőrzése és a szeparatista alvilág elleni harc".


Az Azovban az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN), a Szvoboda és a Bratsztvo pártoknak, valamint a bolsevik ultráknak a képviselői is jelen vannak


- mondta a parancsnokhelyettes, aki szerint a zászlóalj többek között az úgynevezett fekete emberek egységeiből alakult, vagyis ukrán nacionalisták önkéntes egységeiből. A csapatban külföldiek is vannak, többek között a szélsőjobboldali Svéd Párthoz köthető személyek. Az Azov kritikusai gyakran azt állítják, hogy a tagok ideológiája közel áll a német nemzetiszocializmushoz és az olasz fasizmushoz. A zászlóalj szimbóluma is a horogkeresztre emlékeztet.

A milícia első parancsnoka Andrij Biletszkij - más néven a Fehér Vezér - fiatalkorában hosszú ideig neonáci és ultranacionalista csoportokban tevékenykedett. A fehér faj felsőbbrendűsége mellett Biletszkij többször is azt állította, hogy meg akarja védeni a Nyugatot és el akarja pusztítani a demokráciát Európában, a kapitalizmus helyett a ,,náci demokráciát" szeretné felállítani.


Természetesen az azoviták jelentős része ideológiai ukrán nacionalista. Számunkra ez nem az idegen területek elfoglalásának gondolata. Ez egy nagy független ország létrehozásának kérdése. Ezért hívom én személy szerint felszabadító nacionalizmusnak

- jelentette ki a ,,Fehér Vezér" egy interjúban.


Fotó: Vikna.tv

Az Azov ezred egyik csoportja a Mizantróp Hadosztály, amely eredetileg egy 2013-ban alakult neonáci fegyveres szervezet volt. A szervezet ideológiai alapelvei mögött a faji, nemzeti és etnikai felsőbbrendűség náci elképzelései húzódnak meg. Később csatlakoztak az Azovhoz, az alábbi fotón büszkén pózolnak együtt a harcostársak.


Fotó: Pikabu.ru

Ezen a képen pedig a fiatal katonák a példaképük, Adolf Hitler fotójával pózolnak.


Fotó: V4NA

Ezek alapján nem meglepő, hogy a csapatról készült fotók között náci karlendítős képeket is könnyű találni.


Fotó: V4NAFotó: V4NA

Az egyik legsokatmondóbb fotón az ukrán zászló közepén virít a horogkereszt, előtte pedig az egyik azovi harcos.


Fotó: V4NA


Kínzás, erőszak és fosztogatás kíséri a milícia útját


Az Azov tagjai azon túl, hogy nagyon szeretnek náci jelképekre emlékeztető szimbólumokat hordani a ruházatukon, az ENSZ által is bizonyított súlyos emberijog-sértéséket követtek el korábban. Egy jelentésben leírták, hogy az Azov néhány éve civileket lakoltatott ki a saját házaikból, hogy kifosszák a lakásokat és a fegyvereiket tárolhassák ott. Emellett a dokumentumban olyan esetekről is beszámolnak, amikor az Azov harcosai orosz kisebbségi civileket kínoztak meg, vagy megerőszakolták a nőket. A milícia egyébként még a sajátjait is megkínozza, ha úgy alakul a helyzet, erről a csoport egykori parancsnok-helyettese, Jaroszlav Goncsar mesélt. Azt mondta, hogy amikor el akarta hagyni a zászlóaljat, mert nem értett egyet a portyázó akciókkal, a társai megkínozták.


Én és 15 másik harcos azért hagytuk el a zászlóaljat, mert nem értettünk egyet - beleértve az ideológiai egyet nem értést is - a parancsnokok és beosztottjaik tevékenységével. Harc helyett fosztogattak és fosztogattak. Jelenlétemben két teherautónyi zsákmányolt vagyont vittek el Janukovics elnök feleségének, Ljudmila Janukovicsnak a dácsájáról Urzuf faluban. Janukovics sztarodubivkai vadászterületéről is elloptak vagyontárgyakat. Amikor kijelentettem, hogy a zászlóaljban az ilyen cselekedetek és a nemzetiszocializmus nyílt támogatása elfogadhatatlan, megkötöztek és bedobtak a pincébe. Ott megkínoztak. Akik azt állítják, hogy az Azov zászlóalj egy jámbor csapat, azok szemenszedett hazugságokat állítanak. A zászlóalj bandává vált, csak szélsőjobboldaliakat fogadnak be. Ha valaki nem rendelkezik nemzetiszocialista meggyőződéssel, nem veszik fel az Azovba.


- mondta egy lapinterjúban az egykori parancsokhelyettes.

De nemcsak az orosz kisebbségeket terrorizálták az Azov katonái, korábban ugyanis Ukrajna nyugati részén is képviseltették magukat, amikor Kárpátalján vonultak fel, ahol jelentős számú magyar nemzeti kisebbség él. A szélsőjobboldali, radikális harcosok a magyar etnikum elpusztítására buzdító jelszavakat kiabáltak, többek között azt skandálták, hogy:

Késhegyre a magyarokkal!


Nemzetközi elutasítottság


Az Azov alá tartozó önkéntesek kiképzését korábban az Egyesült Államok és Kanada is támogatta, 2015-ben a szervezet ideológiai kötődése miatt mindkét ország megszüntette a támogatást. Később, 2019-ben amerikai képviselők egy csoportja kérte arra a külügyminisztériumot, hogy helyezze az azoviakat a külföldi terrorszervezetek listájára, bár ez végül nem történt meg. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mindenesetre többször is hangsúlyozta, hogy büszke a csoportra. A Fox csatornának egy interjúban elismerte, hogy az Azov az ukrán hadsereg része.


"Az Azov egyike a sok nemzeti zászlóaljnak. Olyanok, amilyenek. Megvédik hazánkat. Szeretném elmagyarázni önnek, hogy ezeknek a zászlóaljaknak minden tagja jelenleg az ukrán hadsereg tagja"


Zelenszkij elnök nemrég az Azov tagjait is maga mellé ültette, amikor a görög parlamentben online felszólalt.


/Állítólag az Azovstal alatti bunkert anno még a szovjetek hozták létre, és atomcsapás esetére óvóhelyként szolgált volna./


Link


Végleg kivonultak az ukrán harcosok az Azovsztalból

LinkMegadták magukat az Azovsztal védői, orosz kézen teljes Mariupol

Linkgy fegyverezték le az oroszok az Azov ezred katonáit (VIDEÓ)

Link 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Így fog elpusztulni a Föld a pokoli forróságtól
  2022-04-24 22:30:28, vasárnap
 
 
Így fog elpusztulni a Föld a pokoli forróságtól
Elter Tamás2022.04.24. 20:26


Az általánosan elfogadott csillagfejlődési modell szerint a Naphoz hasonló tömegű csillagok miután felélték a nukleáris fűtőanyaguk bázisát jelentő hidrogénkészletüket, az életük alkonyán vörös óriássá alakulnak, és jelentős térfogatnövekedésen esnek át. Ez a komoly változás éltető központi csillagunkat, a Napot is kikerülhetetlenül eléri. A térfogatnövekedés miatt a Nap forró légköre elnyelheti a Földet, de az élet már jóval ezt megelőzően el fog tűnni a kék bolygóról.


A naplégkör megállíthatatlanul elkezd majd a Föld felé nyomulni

Központi csillagunk, a Nap, egy olyan G2V színképosztályba sorolt csillag, amely jelenleg a tízmilliárd éves fősorozatbeli életének pont a felénél jár. Anyagának legnagyobb részét, 73,5%-át a hidrogén alkotja,

ami a Nap magjában zajló termonukleáris fúzió során héliummá alakul.

A fősorozatbeli állapot azt jelenti, hogy a Nap a belsejében zajló hidrogénfúzió miatt jelenleg stabil egyensúlyi állapotban van.


A Nap, egy G2V színképosztályba sorolt fősorozatbeli csillag Forrás: Spaceweather.com


Ez az állapot azonban nem tart örökké: a hidrogén mennyiségének lecsökkenése miatt a távoli jövőben meg fog bomlani a gáznyomás és a gravitáció évmilliárdos egyensúlya, a nyomás lecsökken, és a Nap elkezd összehúzódni. A gravitációs összehúzódás miatt a magban viszont ismét növekedni kezd a nyomás és a hőmérséklet, ami miatt beindul a hélium magfúziója. (A fúzió során a hélium szénné alakul.)


A Nap jelenleg életciklusának a felénél jár Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra

A felszabaduló energia, ami mintegy 100 milliárd fokra hevíti a magot, a nyomást is megnöveli és felfújja a Napot: így alakul ki a távoli jövőben a vörös óriás állapot. A vörös óriássá válás során a felfúvódás miatt a Nap felszíne jelentősen megnövekszik, ezért a magban termelődő termonukleáris energia sokkal nagyobb felületen fog szétoszlani, vagyis a napfelszín hőmérséklete alacsonyabb lesz a jelenlegi 5780 Kelvin foknál, ezért a fénye is gyengébbé, vöröses színűvé válik.


Életük alkonyán - bizonyos tömeghatár felett - a csillagok felfúvódva vörös óriássá alakulnak át Forrás: Sky Notes

A vörös óriássá válással a Nap kikerül a csillagfejlődés fősorozatbeli ágából. Miután elégette az összes termonukleáris tüzelőanyagát, leáll a belsejében a magfúzió, megszűnik a sugárnyomás, és a Nap megmaradt anyaga a gravitációs összeomlás miatt

egy nagyjából Föld méretű szupersűrű fehér törpévé fog összezsugorodni,

befejezve ezzel hosszúra nyúlt életét.


Tudományos igényű művészi fantáziarajz a fehér törpévé zsugorodott Napról Forrás: Adam Makrenko, W.M. Keck Observatory

De vajon mi lesz a Földdel, mi fog történni a szülőbolygónkkal, miután a Nap vörös óriássá kezd válni?

Bizonyosnak látszik, hogy a Nap elpusztítja a Földet

Több modellszámítás is létezik a Nap felfúvódásának méretére. Az egyszerűbb becslések szerint a naplégkör egészen a Mars jelenlegi pályájáig fog kiterjedni, vagyis elnyeli a Földet. A helyzet azonban mégsem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik.


A grafika azt szemlélteti, hogy a Nap mérete, miután vörös óriássá alakul, egészen a Marsig fog kiterjedni Forrás: ESA

Mivel a Nap a vörös óriás állapotot hozzávetőleg 7 milliárd év múlva fogja elérni, a napszél, vagyis a Napból történt folyamatos anyagkiáramlás miatt addigra jelentős tömegveszteséget szenved el. Amikor a Nap térfogata elkezd növekedni, az anyagkiáramlás intenzitása is erősebbé válik.

Az erős napszél hatására viszont a bolygók elveszítik a pályastabilitásukat,

és ezek az égitestek, így a Föld is spirális pályán elkezdenek távolodni a felvúvódó Naptól.


A napszél a Napból felszabaduló töltött részecskék állandó áramlása
Forrás: https://www.science.org/content/article/earth-s-magnetic-field-helped-life-evolve

A Naphoz viszonylag közeli Föld esetében tehát az a kérdés, hogy vajon a felfúvódás, vagy pedig a távolodás sebessége lesz-e gyorsabb, azaz elkerülheti-e a Föld, hogy ,,felfalja" a Nap?

Két asztrofizikus, K. Schröder, az University of Sussex (Nagy Britannia), valamint R. Smith, az Universidad de Guanajuato (Mexikó) kutatói alapos modellszámítást végeztek a Nap életének végső szakaszára vonatkozóan. Számításaik szerint, amikor 7,56 milliárd év múva a Nap eléri a vörös óriás állapotot, a jelenlegi tömegének mintegy 67 százalékát fogja elveszíteni, miközben a mostanihoz képest 256-szorosára növekszik a mérete.


Művészi fantáziakép a vörös óriássá felfúvódott Napról, és a napközelség miatt izzani kezdő FöldrőlForrás: Phys.org

A számítások azt mutatják, hogy a felfúvódás első szakasza meglepően gyorsan, alig öt millió év alatt lezajlik, és ebben a fázisban a Nap elnyeli a hozzá legközelebb keringő belső bolygót, a Merkúrt. Szemléltetésképpen; a Merkúr Naptól való legkisebb távolsága 46 millió kilométer, legnagyobb távolsága pedig megközelítően 70 millió kilométer.


A Vénusz űrszonda felvételen. A sűrű légkör miatt nem látszanak a felszíni alakzatok, csak a felhősávok. A Vénuszt is el fogja nyelni a vörös óriássá növekedő Nap Forrás: ESO/M. Kornmesser & NASA/JPL/Caltech

Az ezt követő 130 millió év alatt tovább folytatódik a Nap tágulása,

aminek a Vénusz bolygó válik második áldozatául.

A felvúvódási modell szerint a Nap tágulása gyorsabb lesz mint a Föld távlodási sebessége, ezért a szülőbolygónk sem kerülheti el a végzetét.


Egy sivár és kihalt bolygót fog mindörökre elnyelni a Nap


Noha a Föld megsemmisülése csak jóval több mint 7 milliárd év múlva várható, a kék bolygó ennél már sokkal hamarabb kietelen és élhetetlen forró pusztasággá válik
.

Művészi fantáziarajz a Föld forró katlanná vált felszínéről, és a hatalmasra duzzadt Napról
Forrás: Pixels

A Föld jelenleg a Nap lakhatósági zónájának a legideálisabb helyén, a zóna közepén kering az anyacsillaga körül. (A lakhatósági zóna azt a térrészt jelöli ki egy csillag körül, ahol a környezeti feltételek, a hőmérséklet és az atmoszférikus nyomás potenciálisan alkalmasak az élet kialakulásához és fennmaradásához, illetve a víz tartósan folyékony halmazállapotban való megmaradásához.)


Még jóval azt megelőzően, hogy a Nap vörös óriássá válna, a központi csillag megnövekedett felszíni hőmérséklete miatt az óceánok elpárolognak, és száraz kietlen hellyé fog válni a "kék bolygó" ( az ábra művészi illusztráció) Forrás: Afp

A számítások azt mutatják, hogy a Nap még jóval a vörös óriássá válása előtt, a fősorozatbeli léte alatt fogja elérni a legmagasabb felszíni hőmérsékletét. Schröder és Smith arra az eredményre jutottak, hogy egymilliárd év múlva a Nap felszíni hőmérséklete 5820 Kelvin fokra emelkedik. Ez első ránézésre nem tűnik túl soknak, mivel ,,csak" 50 K-el magasabb a jelenlegi értéknél, csakhogy ez azt jelenti, hogy a Nap energiakibocsátása kereken 26 %-kal fogja meghaladni jelenlegi energiakibocsátási szintjét. Ez pedig rendkívül jelentős hőmérsékletemelkedést okoz majd a Földön.


A felfúvódó Nap elviselhetetlen, pokoli forróságot okoz majd a Földön Forrás: Pixels

A világtenger és az összes felszíni víz elpárolog,

a Föld pedig gyakorlatilag ismét ugyanolyan olvadt állapotba fog kerülni, mint kialakulásának kezdetén. Amikorra a Nap eléri a vörös óriás állapotát, a Föld már 1,5 Csillagászati Egység (CSE) távolságra lesz tőle, az előzőekben vázolt folyamat eredményeként. (Egy CSE egyenlő a Nap-Föld közepes távolsággal, ami 149,9 millió kilométer.) A számítások arra utalnak, ez a távolság sem lesz elegendő ahhoz, hogy a Föld megmenküljön a Nap halálos szorításából.


A Föld a napba zuhanva fog végleg megsemmisülni ( művészi illusztráció) Forrás: Astro-Junkies
Amikor felfúvódó Nap külső légköre eléri a Földet, a csillag sűrűbb atmoszférikus gázába került bolygó kifelé tartó spirálozó mozgása az impulzusnyomaték-vesztés miatt irányt változtat, és a Nap irányába fordul. Ez a halálos, befelé tartó spirálozó mozgás hozza el a Föld végzetét, és anyabolygónk végső pusztulását. Élet ekkor már legalább hatmilliárd éve nem lesz a Földön; egy teljesen halott bolygót fog örökre elnyelni a Nap.


Link 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Háború megrendelésre
  2022-04-18 19:15:53, hétfő
 
 
HÁBORÚ MEGRENDELÉSRE


Voltaképpen milyen célokat szolgál az Ukrajnában zajló háború? Sikerül-e az USA-nak megőriznie a dollár hegemóniáját? Mi a szerepük a magánpénzeknek az utóbbi háromszáz év forradalmaiban és háborúiban? Miért erősödtek fel az utóbbi tíz évben a birodalomépítő törekvések Európában? Milyen jövő előtt áll az európai középosztály, és mire számíthatunk mi a mai viharos időkben? Boros Imre közgazdásszal készült interjúsorozatunk válaszokat kínál a kérdésekre.

Nagy Ida
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata

- A magyar közvéleményt is sokkolta a hír, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, és karnyújtásnyira került a harmadik világháború. Ám az első rémület után egyre inkább teret nyert az a közvélekedés, hogy valójában az USA arra használja fel az ukrán népet, hogy helyette háborúzzon. Nagyon messze áll ez az igazságtól?

- Vitán felül áll, hogy Ukrajnában proxyháború zajlik. A proxy kifejezés azt jelenti, hogy egy ügyben a valós tulajdonosok helyett megbízottak hoznak döntést, az ő felhatalmazásukat jelöli a jogi nyelvezet proxynak. Jelen esetben a proxyháború kifejezés azt jelenti, hogy az egyik fél, az ukrán kormány nem saját nemzeti érdekeit, hanem valamilyen más, külső érdeket szolgál. Ám ahhoz, hogy megértsük, milyen érdekek szólnak a háború mellett, és mi történik a világban valójában, érdemes áttekinteni, miként kezdődött és hogyan zajlik a magánpénzek világgazdasági méretű használata, és e pénzvilág milyen eszközökkel érvényesíti saját érdekeit.

- Arra gondol, hogy a magánpénzek gyakorlatilag megvásárolták a közhatalmat, gyakorlatilag a kapitalizmus kezdete óta?

- A magánpénz világgazdasági méretű használata Nagy-Britanniában kezdődött a Bank of England 1694-es létrejöttével. Máig nem tudni, kik alapították, csak annyi ismert, hogy a tulajdonosok tízezer fontonként adták össze azt a hatszáz tonna ezüstöt, amely a bank alaptőkéje lett. Az intézményt csak 1946-ban államosította az akkori munkáspárti kormány. A frissen létrehozott Bank of England tulajdonosai rövid idő alatt berendezkedtek az országban, megcsapolva annak erőforrásait, majd a bank terjeszkedésbe fogott. Az első kiszemelt célország a katolikus Franciaország lett, lázadást szítva kirobbantották a francia forradalomként ismert eseménysort, és rövid úton megszabadultak a terjeszkedésük elé akadályokat gördítő királyi családtól. Zárójelben: később hasonló okokból hasonló sorsra jutott az orosz cári család is. Arra azonban nem számítottak, hogy a romokon Napóleon ellenbirodalmat épít fel, ráadásul úgy, hogy önálló, a Bank of Englandtől független saját pénzt bocsát ki. A napóleoni birodalommal Anglia mellett Oroszország, Ausztria és Poroszország szállt szembe. A háborúzó felek ugyanakkor kötésig eladósodtak a Bank of Englandnek, és Napóleontól is sikerült megszabadulni. Folytatódhatott a terjeszkedés. Egyébként ez bennünket is érintett, az adósság ,,kezelésére" 1816-ban betelepedtek Ausztriába Rothschildék, magánbankként megalapítva az Österreichische Nationalbankot, hogy innen vegyék át az ellenőrzést a német nyelvterület pénzügyei fölött. Alig ötven évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kitörjön a porosz-osztrák háború 1866-ban, amelynek a tétje az volt, hogy ki egyesítse a német területeket. Addigra azonban Ausztria már teljesen Rothschildék, azaz a magánbank bűvkörébe került. A győztes Poroszország lett, amely szuverén állam volt. E győzelemnek köszönhetően porosz vezetéssel jött létre a német egység, amelyből azonban a magánbank ellenőrzése alatt álló Ausztriát kihagyták. A poroszoknak ráadásul nem tetszett az a felállás, hogy kiszívják a frissen megalakult államból az életerőt a hitelezésen és más pénzügyi konstrukciókon keresztül: Bismarck saját, immár aranyalapú pénzt bocsátott ki, és hasítani kezdett a német gazdaság. No, ezt nem lehetett hagyni. A magánpénz urainak persze nem volt és ma sincs saját hadseregük, nem tudnak és nem is akarnak maguk háborúzni. Megtették ezt helyettük a tőlük függő, nekik eladósodott államok. Először korlátozott, nemzetek közötti háborúkkal, forradalmakkal, majd a XX. században a pénzhatalom terjeszkedését szolgáló két világháborúval.

- De az utóbbi száz év már inkább a Fed korszaka?

- Ó, igen. A Bank of England szerepét fokozatosan átvette a szintén magánbankként működő, amerikai székhelyű, 1913-ban alapított Federal Reserve System (Fed), amely az USA nemzeti bankjának szerepét is betölti, egyben a dollár kibocsátója.

- Ennek a tulajdonosait sem ismerjük?

- Nem bizony. A tulajdonosok még az igazgatósági üléseken sem vesznek részt, megbízottak helyettesítik őket, mint mondtam, ezek felhatalmazását nevezik proxynak. Miután ez a működési forma törvénytelen még az USA-ban is, az igazgatóságot köztestületté nyilvánították, elnökét az amerikai elnök jelölheti ki, és jóvá kell hagynia a szenátusnak. Csakhogy a bank nem tartozik elszámolással a műveleteiről sem a szenátusnak, sem senkinek, mindentől és mindenkitől független intézmény. Tulajdonosai pedig még önmaguk létét is tagadják. Aki háttérhatalomról beszél, azt összeesküvés-elméletek gyártásával vádolják.

- Azt tudjuk, hogy az első világháborút lezáró békediktátummal előkészítették az új világrend kereteit, a második világháború pedig az USA és a Fed számára elhozta az aranykort, a dollár világpénz lett. Milyen állomásai voltak ennek a folyamatnak?

- 1944-ben már látszott, hogy a németek elveszítik a háborút. Az akkor tető alá hozott Bretton Woods-i konferencia feladata az volt, hogy szabályozza a háború utáni világ kereskedelmi és pénzügyi kapcsolatait. Annyira demokratikus volt az összejövetel, hogy a jenkik által előterjesztett javaslatot a konferencián osztották ki a részt vevő országok képviselőinek. Csak az angolok voltak kivételezett helyzetben, ők egy nappal előbb beletekinthettek a tervezetbe. A döntés értelmében a Fed átvette az európai országoktól aranytartalékaik megőrzését, azok elfogadták a dollárt világpénzként. Cserébe az USA ígéretet tett rá, hogy amennyiben egy állam túl sok dollárt halmozna fel, visszavásárolhatják az aranyat fix áron, unciánként 35 dollárért. Persze az amerikaiak tudták, dehogy vásárolják vissza. A háború után gyakorlatilag papírdarabokért felvásárolták a fél világot, például a német, a francia ipart. Az amerikai ígéretet egyébként egyedül a francia elnök, Charles de Gaulle vette komolyan, vissza akarta kapni országa aranykészletének egy részét. Rá is küldték Daniel Cohn-Benditet, a későbbi európai parlamenti képviselőt és az 1968-as diáklázadást. De a Breton Woods-i megállapodásnak megvolt az a további előnye is, hogy az USA, végső soron a Fed annak juttatott dollárt, aki elfogadta, hogy ki kell szolgálnia a Fed tulajdonosainak érdekeit.

- Az idősebbek megtapasztalhatták a hetvenes évek elején kitört olajárrobbanás következményeit. Ez is mesterségesen gerjesztett válság volt?

- Hát persze. 1970-71-re mindenki tele volt dollárral a nyugati világban, és szabadulni akart tőle: a dollár óriási nyomás alatt állt. Így az USA bejelentette 1971-ben, hogy ideiglenesen felfüggesztik a dollár aranyra való átváltását, és egy ideig nem tartják a fix árfolyamát sem. Azóta a dollár árfolyama szabadon mozog. Ezek az ideiglenes intézkedések több mint ötven éve vannak hatályban. Kissinger, az USA nemzetbiztonsági főtanácsadója pedig elment a szaúdiakhoz. Rábeszélte őket, hogy az olajért ezentúl csak dollárt fogadjanak el, és az addigi hordónkénti 2,5-3 dolláros árat emeljék meg. Így a dollárhegyek Európából átvándoroltak az arabokhoz, mehetett tovább a megszokott üzletmenet.

- Gondolom, miután felbomlott a Szovjetunió, és szabad prédává váltak a keleti blokk országai, egy időre csökkent a további pénzügyi válságok veszélye, egészen 2008-ig, a legutóbbi pénzügyi válságig. De mi a helyzet most?

- Recseg-ropog az egész pénzügyi rendszer. A nyugati világ eladósodása olyan méreteket öltött, hogy mára visszafizethetetlenné váltak az adóssághegyek. Az európai országok nagy része gyakorlatilag bedőlne, ha az Európai Központi Bank nem vásárolná fel az adósságleveleiket. Az USA hitelállománya szintén gigantikus. A helyzetet csak rontotta a járvány, felpörgött az államok eladósodása. Másik oldalról viszont óriási dollármennyiség van kint a világban, mindenki szabadulni akar tőle. Kína például mindenütt építi ki a selyemútjait, vasútvonalakat, kikötőket létesít. Egyre nehezebb tartani a dollár világpénz szerepét, egyre többen akarnak kibújni alóla. Kína, India, Brazília, Oroszország már saját elszámolási rendszeren dolgozik. Kína jüanban fizetne az araboknak az olajért, az indiai-orosz kereskedelemben most dolgozzák ki a rúpia-rubel elszámolást. Ez azt jelenti, hogy szorul vissza a dollár, a birodalom a végóráit éli.

- E folyamatok megakasztására kellett kiprovokálni a háborút?

- Az teljesen világos, hogy Ukrajnában 2014-ben pénzbirodalmi segédlettel jött létre az a puccs, ami az országot letérítette a demokratikus útról. Azt is tudjuk, hogy a saját létüket tagadó pénztulajdonosok rátették a kezüket az energiaszektorra, a termőföldre, minden valamirevaló iparágra, és kényelmesen befészkelték magukat a törvényhozó és végrehajtó hatalomba.

- Az erőforrásokban gazdag Ukrajna polgárai szegények lettek, mint a templom egere. Az ország kirablása sem volt elegendő a dollár helyzetének stabilizálásához?

- Bizony nem. Ráadásul az európai gazdaság jövőjét is meghatározó energiaforrások fölött Oroszország rendelkezik. A pénz urai által gazdatestként használt Amerikának elemi érdeke, hogy Oroszországot leválassza Európáról. Naponta láthatjuk a hírekből, hogy ez éppen most zajlik. Az amerikai kormány abban is bízik, hogy a háború meggyengíti Putyint. Ha sikerül megbuktatni, rátehetik a kezüket az orosz javakra. Ezzel ismét teljes lesz a magánpénz világuralma, hiszen az orosz energiaforrások révén az európai országokat is madzagon rángathatja.

- Ebben a helyzetben Magyarországnak milyen lehetőségei vannak?

- A legelső és legfontosabb teendőnk, hogy ne hagyjuk magunkat beleugrasztani ebbe a háborúba. A választási győzelem után erre minden esélyünk megvan. Tudni kell azonban, hogy nagyon hosszú, sok szenvedést hozó periódus előtt áll a világ. Egyik válság követi majd a másikat. Arra kell törekednünk, hogy ezeknek a válságoknak ne elszenvedői legyünk, hanem fordítsuk őket a saját hasznunkra.


LinkKorábban írtuk


Mariupol és a mítoszgyártás

LinkFogolycserét ajánló videót tett közzé mindkét oldal

LinkEzt meg kell nézni: Volodimir Zelenszkij igazi arca

Link
TISZTÁNLÁTÁS VÉGETT:


1944-ben Magyarországot nem az oroszok szállták meg és erőszakoltak meg 400 ezer magyar nőt, és lőtték rommá Budapestet, hanem az első, második, harmadik és a negyedik Ukrán hadsereg!
1956-ban se egy orosz küldte Budapestre a Vörös Hadsereget leverni a forradalmat, hanem egy Ukrán: Nyikita Szergejevics Hruscsov, a tankok Ukrajnából jöttek!

1968-ban nem egy orosz rendelte el a Prágai Tavasz leverését, hanem az Ukrán nemzetiségű Leonyid Iljics Brezsnyev!

Kárpátalján se oroszok romboltak le magyar emlékműveket és gyújtogattak magyar intézményekben, hanem az ukrán fasiszták.

Kijevben se az oroszok készítettek halállistákat a magyarokról, hanem az Ukrán fasiszták.

A Majdan-i fasiszta forradalmat se az oroszok finanszírozták, hanem Viktória Nuland vezetésével az USA! 5 milliárd dollárt tolt bele az USA a fasiszták hatalomra juttatásába! (A rá következő napokban, hogy a "befektetésük" megtérüljön, ellopták az Ukrajnai nemzeti bank 35 milliárd dollár értékű aranyát!) "


Titkosítás felodva! Ukránok vérengzéseinek dokumentumai

Link
Délvidéki villanások: IDŐTLEN IDŐK VÁNDORAI

Ahogy a mesében az a bizonyos legkisebb szegény fiú, a két idősebb után ugye ő is elérkezik a keresztúthoz... Döntenie kell, merre tovább, mert szerencséjét keresi erősen. Ekként mennek néhány éve a bútorral megrakott bérelt kamionok, a minden nélkül távozókat szállító vonatok és buszok Német-, Svéd- vagy Magyarország felé; ponyvás ,,traktorfogat"-konvojok pedig jöttek két és fél évtizede éppen az elmenők honának irányába... Mert hát minden viszonylagossá vált ezen a földtekén, a jólét és a nyomor is, mert mindkettő fokozható szinte a végtelenségig.

Az oktalan sorscsapásokra felkészületlen, de elkerülésükre is alkalmatlan közép-kelet-európai ember hiába keresi már elveszett iránytűjét a dimenzióiban megingott időben, a Kánaánt vele sem lelné meg. Mert időközben ott belül, az emberben omlott össze ez a világ, amely felé tartania érdemes lett volna, elszakadva a szülőföldtől, egyedül vagy hűséges társakkal! Ahogy pedig omladoztak bástyái Európának és Amerikának is, mind világosabbá vált számára: a leghiszékenyebbeknek kitalált ,,itt a piros, hol a piros!?"-játékká degradálódott a jelenkor a ,,nagy nemzetközi történelmi játszmája", amelyben a globalizálódó világ törvényei között csak veszíteni lehet.

Maradnak hát a vándorok, akik azt sem tudják, mely idők szabják meg gondolkodásukat és erkölcseiket: vajon azok a régebbiek-e, amelyekben nemzeti és vallási hovatartozásától függetlenül kinek-kinek megvolt helye a ,,jognak asztalánál", vagy az újabbak, amelyek tulajdonképpen régebbiek az előzőknél: bennünk már nem is faji tagolódás az ellentétek előidézője, hanem a teljes vérségi köteléken belül a vallási vagy pártbeli másság.

Az időtlen idők gyermekei tartozhatnak egyazon néphez, mégis egymás ellenségévé teszi őket az összeférhetetlenség démona, aki kaján vigyorral arcán adja kezükbe vándorbotjukat: menjetek, menjetek csak!

És mennek-jönnek, jönnek-mennek a vándorok, poroszkálnak és röpülnek a megtébolyult világban, amelyről a legfontosabbat nem tudják, és az indulatoknak ebben a zűrzavarában most már sohasem fogják megtudni, sohasem döbbenek rá: éppen ők -- a többi békés emberrel együtt! -- , ők tehetnék alkalmassá arra, hogy benne egyszer majd méltó módon, nyugodtan, békében lehessen élni. Ki-ki a saját házában, amelynek kertjébe még ükapja ültette az édes terhétől rogyadozó körtefát...

Csordás Mihály: Az itthonmaradók kenyere -Tanulmánykötet Életjel Könyvek 31. Szabadka, 1984. 4.


Vlagyimir Putyin ismét a barátságtalan országoknak üzent

Link


 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Túl él bennünket a kidobott elem
  2021-09-14 22:44:55, kedd
 
 


TÚL ÉL BENNÜNKET A KIDOBOTT ELEM


Ma már cseppet sem számít úri huncutságnak szelektíven gyűjteni a szemetet. De azért még mindig akadnak olyan háztartások, ahol nem veszik ezt kellőképpen komolyan. Sőt, azt is lépten-nyomon látni, hogy az utcán sokan eldobják a cigarettacsikket, a műanyag palackot, vagy szatyrot, nem is beszélve az illegális lerakókban felhalmozott gimiabroncsokról és még tudja, mi mindenről.

Pedig kis odafigyeléssel sokkal élhetőbbé lehetne tenni a környezetünket. S attól sem kellene félnünk, hogy unokáink belefulladnak majd az általunk felhalmozott hulladékba.

Elrettentésül szerepeljen itt egy felsorolás arról, hogy a szinte naponta használt termékeknek mennyi valójában a lebomlási ideje.Talán ez segít, hogy megtegyük az első lépést a hétköznapi hőssé válás felé...


Anyagok lebomlási ideje

Papírtörtő . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2-4 hét
Banánhéj . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .3-4 hét
Papírtáska . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 hónap
Újságpapír . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,5 hónap
Almamag , , , , , , , , , , , , , , , , , . . . . . . .2 hónap
Kartonpapír . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2 hónap
Pamut kesztyű . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 hónap
Narancshéj . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6 hónap
Tejes doboz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 év
Cigarettacsikk . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10-12 év
Bőrcipő . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .25-40 év
Ónozott acél konzervdoboz . . . . . . . . . . .50 év
Habosított műanyag pohár . . . . . . . . . . . 50 év
Gumicsizma . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50-80 év
Alkáli elem . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . 100 év
Alumínium konzervdoboz . . . . . . . 200-500 év
Műanyag palack . . . . . . . . . . . . . . . . . . .45o év
Autógumi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . . . . 2000 év
Műanyag doboz , , , , , , . . . . . . . . . . 1 millió év
Üveg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-2 millió év
Hungarocell . . . . . . . . . . . . . . . . min.1 mllió év
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Balsors, vagy végzet? 17 emberéletet követelt a Kennedy-átok
  2021-09-14 21:45:07, kedd
 
 


BALSORS, VAGY VÉGZET? 17 EMBERÉLETET KÖVETELT A KENNEDY-ÁTOK


Nincs még egy olyan család a történelemben, melyet oly mértékben üldözött volna a balsors, mint a Kennedyket. Pedig történetük maga lenne a megtestesült álom, 64 éven keresztül mindig volt egy Kennedy az Egyesült Államok Képviselőházában. De sikerüket tragédiák egész sora árnyékolja be.


Noha a Kennedy-átok egy média által kreált fogalom, közeli ismerősök is osztják a feltevést, miszerint emberi ésszel szinte felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan az a sok szerencsétlenség, amelyekkel a család számos tagjának több generáción keresztül szembe kellett néznie. Pedig olyan szépen indult, id. Patrick Kennedyvel, aki a szegénység és éhínség elől menekült el Írországból, és kezdett új életet Bostonban. A család közszereplése az ő egyik fiával kezdődött, és John Fitzgerald Kennedy elnökké választásával csúcsosodott ki. A sikerekért azonban jócskán meg kellett fizetniük.


Generációkon átívelő balsors sútja a Kennedy családot

Véletlen egybeesésnek hitték

A legelső Kennedy, akire lecsapott az átok, egy bizonyos Rosemary, aki mentális problémákkal küzdött egy olyan időszakban, amikor kiközösítették a hozzá hasonlókat, őt is. Egészen 2005-ben bekövetkezett haláláig életét különböző pszichiátriai intézetekben töltötte. Bátyja, Joseph Kennedy Jr. a második világháborúban hunyt el, 29 évesen, miután egy bombarobbanás megsemmisítette a repülőgépét. Négy évvel később a család egyik tagja ismét repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett, a kitagadott húg, Kathleen Franciaország felett lelte halálát. De ekkor még mindezt a véletlenek egybeesésének hitték. Egy ideig úgy tűnt, a tragédiák sorának vége, és a gyerekek lassan révbe érnek, főleg John Fitzgerald Kennedy elnökké választása után.


JFK népszerűségét még a nőügyei sem tudták csorbítani

Tragikus gyermekáldás, merénylet

Mai napig az Egyesült Államok legnépszerűbb elnökének számít John Fitzgerald Kennedy. Közvetlen, barátságos stílusa miatt az amerikaiak úgy érezték, egy közülük. Fitzgerald mitikussá vált politikai arcélének szilárd és máig megkérdőjelezhetetlenné válását sem nőügyei, sem egészségügyi állapota, sem kül- és belpolitikájának reális kiértékelése nem tudta megingatni. Sőt, voltak esetek, például viszonya Marilyn Monroe-val, amik még jobban megerősítették a róla kialakult képet. Mert ő mindeközben a szerető férj és apa szerepében is tetszelgett. Felesége, a gyönyörű és imádott Jackie már itt érezte az átok hatását: négy terhességéből kettő tragikusan végződött. Első lányuk halva született, Patrick fiuk pedig kétnaposan légzési elégtelenségben vesztette életét. Ezért Caroline-t és Johnt a széltől, és a média figyelmétől is óvta volna, de anyósa a rosszallása ellenére is büszkén mutogatta unokáit a sajtónak.

Amerika egyik legnépszerűbb vezetőjének eseménydús megbízatásából még három év sem telt el, amikor Dallasban merénylet áldozata lett, fejbe lőtte Lee Harvey Oswald. A nyomába lépő testvérét sem kísérte szerencse, öt évvel később a demokrata elnökjelölt Robert Kennedy szenátort Sirhan Sirhan lőtte le.


Lezuhant repülő, síbaleset, fulladás

Alig egy év elteltével a sajtó ismét a Kennedy névtől volt hangos, a legfiatalabb fivér, Edward került középpontba, aki halálos autóbalesetet okozott, de csak másnap fordult a hatósághoz. Ő fogalmazta meg a családból először, hogy tényleg átok ül rajtuk. Ez akkor még nem jutott eszébe, amikor évekkel korábban már túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben a pilóta és egyik segédje szörnyethalt. Akkor viszont már biztos volt az átok létezésében, amikor 1984-ben, a korábban meggyilkolt Robert Kennedy fiát holtan találták egy Palm Beach-i hotelszobában: a 28 éves David Kennedy drogtúladagolásba halt bele. Majd tizenhárom évvel később öccse, Michael szenvedett halálos síbalesetet, amikor Aspenben nekiütközött egy fának. Éppen csak felocsúdtak a tragédiából, amikor John Fitzgerald fia segédpilóta nélkül vezette magángépét, és a Martha's Vineyard-sziget közelében belecsapódtak az óceánba, felesége és sógornője is a gépen utaztak, mind belehaltak az ütközésbe.

De még itt sem szakadt meg a balszerencse sorozat, tavaly áprilisban Robert F. Kennedy unokája, Maeve és fia kajakozás közben olyan szerencsétlenül fordult bele a folyóba, hogy belefulladtak. Ők voltak a 16. és a 17. áldozatai a famíliából a Kennedy-átoknak, amit a közhiedelem szerint John Fitzgerald apja, idősebb Joseph P. Kennedy szabadított a családra.LinkA Kennedy-átok
Átok üldözte őket, vagy kihívták maguk ellen a sorsot a Kennedy család tagjai?


Link
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Európa belerokkanhat egy újabb migrációs válságba
  2021-08-27 21:15:30, péntek
 
 EURÓPA BELEROKKANHAT EGY ÚJABB MIGRÁCIÓS VÁLSÁGBA


Douglas Murray brit konzervatív publicista, író szerint Európa nincs felkészülve az újabb migrációs válságra. Úgy látja, sokan építenek majd a nyugatiak bűntudatára, és állítják magukról, hogy afgán menekültek.

Túlél-e Európa egy újabb migrációs válságot? - tette fel a kérdést Douglas Murray konzervatív brit publicista az Unherd portálon pénteken megjelent cikkében.

A szerző ismert Magyarországon, két könyve, az Európa furcsa halála és A tömegek tébolya is megjelent magyarul. Tavaly a Danube Institute vendégkutatójaként tartózkodott Budapesten, illetve a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vendégelőadója is volt. Két éve részt vett az MCC nagyszabású nemzetközi migrációs konferenciáján. Tavaly az Index is interjút készített vele.Kapcsolódó

Douglas Murray: A lezárások totalitárius rendszereket idéznek

A brit filozófus szerint a lezárások totalitárius rendszereket idéznek.

LinkDouglas Murray szerint még korai megjósolni, milyen hosszú távú következményei lesznek az afganisztáni összeomlásnak, de valószínűtlennek tűnik, hogy valaha is sikerként értékelnék. Egy következménnyel szinte biztosan számolhat Európa, mégpedig azzal, hogy a következő hónapokban és években a Nyugat újabb migrációs kihívással kerül szembe, amelyet nem tud megakadályozni.

A publicista emlékeztetett rá, hogy 2015-ben nagyon sokan állították azt magukról, hogy szíriaiak, Európába jutva azonban már igen kevés ország hatóságai voltak képesek ezt ellenőrizni. Igaz, már az is elég volt ahhoz, hogy a közvéleménynek menekültválságról, nem pedig bevándorlási válságról beszéljenek.


Douglas Murray - Fotó: Trenka Attila / Index

A Nyugatra a publicista szerint rátelepszik a szégyen érzete az ország magára hagyása miatt. A civil szervezetek és jogvédők amellett fognak érvelni, hogy morális kötelesség befogadni az afganisztáni menedékkérőket.

Douglas Murray szerint sokan meg lesznek róla győződve, a Nyugat felelőssége, hogy Afganisztánban nincs virágzó liberális demokrácia és hogy ilyen súlyos humanitárius helyzet alakult ki. Ebben van is némi igazság szerinte, ezért különösen nehéz lesz nemet mondani az Afganisztánból menekülőknek.

A publicista úgy véli, a probléma ezúttal is a részletekben rejlik. Egyetlen európai országban sincs elegendő szakértő, aki ki tudná deríteni, egészen pontosan honnan érkeznek az adott menedékkérők. Mint írta, 2015 óta megoldatlan probléma az is, hogy nincs elég szakértő, aki beszélné a bevándorlók anyanyelvét. Ennek eredményeképpen bizonyosan sokan lesznek olyanok, akik nem Afganisztánból érkeznek, de élvezni fogják az előnyeit annak, hogy azt mondják, onnan jöttek.

Ez bizonyos mértékben érinteni fogja az Egyesült Államokat, de földrajzi okokból elsősorban Európát. Egy határőr, akivel Douglas Murray a múlt héten beszélt, azt mondta, a La Manche csatornán keresztül érkező bevándorlók közül már most sokan azt állítják, hogy Afganisztánból érkeztek. Ez valószínűleg többnyire nem igaz. Nem meglepő ugyanakkor, hogy a nyugati országok bűntudatára építenek, alighanem a csempészbandák is ezt tanácsolják - állítja a publicista.

A humanitárius válság idején a nyugat-európaiak nem szeretnek ,,szívtelen" nyilatkozatokat hallani a politikusaiktól, de tanulva 2015-ből, valószínűleg azt sem akarják, hogy túl nyitottak legyenek. Douglas Murray szerint a brit közvélemény most úgy érzi, erkölcsi kötelessége a szigetországnak befogadnia az afgánokat, de ez valószínűleg nem lesz mindig így.

A publicista összegzése az, hogy az afganisztáni menekültekért való európai aggodalom jó szándékú, ez azonban nem jelenti azt, hogy ezzel nem fognak sokan visszaélni. Amikor pedig megtörténik, sem az európai kormányok, sem pedig az állampolgárok nem lesznek képesek megbirkózni vele.


Link2020-ban megismétlődhet a 2015-ös migrációs válság

LinkA 2015-ös migránsválság megismétlődésétől tart a német belügyminiszter

LinkEzermilliárd dolláros kincset rejt Afganisztán földje

LinkTehát erről van szó: ezermilliárd dolláros kincset rejt Afganisztán földje
A világ egyik legszegényebb országának jövője gyökeresen átalakulhat.

LinkTálib hatalomátvétel Afganisztánban

LinkKabuli támadás: több mint száz a halott, köztük 13 amerikai katona

LinkÍr haditengerészeti egység menti a migránsokkal teli bárkát a Triton művelet keretébenBangladesi menekültek egy tunéziai menekülttáborbanIraki felkelők 2006-banMigránsok tömege Felsőtárnokon (Tovarnik) 2015. szeptember 18-ánMigránsok gyalogos vonulása Ausztria felé Magyarországon keresztül (2015)Bevándorlók a bécsi Westbahnhof pályaudvaron 2015. szeptember 5-énMenekültek a budapesti Keleti pályaudvaron 2015. november 4-énMigránsok a Keleti pályaudvar aluljárójában (2015)Négy méter magas kerítés a spanyol exklávé, Melilla szárazföldi határán, MarokkóbanBevándorlási adatok 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 137 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 4449 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1239
  • e Hét: 1239
  • e Hónap: 52241
  • e Év: 530042
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.