Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
Óráról órára emelkedik a törökországi földrengések áldozatai
  2023-02-08 19:15:34, szerda
 
 


Az űrből is látszik

ÓRÁRÓL ÓRÁRA EMELKEDIK A TÖRÖKORSZÁGI FÖLDRENGÉSEK ÁLDOZATAINAK SZÁMA
11 órája


A hatóságok késlekedése miatt a harag is nő az országban.


Link
MEGRÁZÓ FOTÓ TÖRÖKORSZÁGBÓL: NEM ENGEDTE EL HALOTT LÁNYA KEZÉT EGY FÉRFI
2023. február 8. 11:09


A romokon ülő Mesut Hancer nem hagyta ott lányát.

Tízezerhez közelít a törökországi földrengés halottjainak száma, a hétfő hajnalban történt földmozgás következményeiről folyamatosan érkeznek a részletek. Az egyik halálos áldozat a 15 éves Irmak Hancer, akit maga alá temetett egy épület.

Fotó: Adem Altan/AFP

Az AFP francia hírügynökség fotósa, Adem Altan Kahramanmaras városában fotózta le Hancer apját, Mesutot, amint az a romok között ülve tartja lánya kezét. A hétfői földrengés epicentruma Kahramanmaras és Gaziantep között volt, mindkét városban a lakóházak többsége ősszeomlott.


Megrázó fotó Törökországból: nem engedte el halott lánya kezét egy férfi

Link
Újabb földrengés rázta meg Törökországot, már ötezer felett a halálos áldozatok száma + galéria, videók
2023.02.06. 06:52


Több erős földrengés rázta meg Törökország dél- és északkeleti, valamint Szíria északi részét a hétfői napon, a katasztrófa halálos áldozatainak száma immár a négyezret is meghaladja. Kedd hajnalban az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ szerint újabb, 5,6-os erősségű földrengés volt Törökország középső részén.

Törökországban és Szíriában átlépte az ötezret a hétfői földrengés halálos áldozatainak száma. Törökországban a katasztrófavédelem (AFAD) 3419 halottról számolt be, Szíriában pedig legkevesebb 1602 ember vesztette életét.

Törökországban a sebesültek száma 20 426-ra nőtt - közölte a török katasztrófavédelem (AFAD) kedden. Az AFAD arról is beszámolt, hogy legkevesebb 5775 épület omlott össze a katasztrófában, miközben összesen 11 302 romba dőlt épületről érkezett hozzájuk bejelentés, de a fennmaradó közel 6000 épület állapotát egyelőre nem tudták felmérni.

Közben kedd hajnalban az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint újabb, 5,6-os erősségű földrengés volt Törökország középső részén.

A Reuters hírügynökség tudósítása szerint a fagypont közeli hőmérséklet nehezíti a mentést. Hatayban egy Deniz nevű helyi lakos azt mondta a Reutersnek, hogy hallani lehet a túlélőket a romok alatt, de egyelőre nem érkezett segítség.

Halljuk a zajokat, de senki nem jön. Végünk, le vagyunk sújtva. Istenem! Kiabálnak, hogy mentsük meg őket, de nem tudunk segíteni. Hogyan mentsük meg őket? Reggel óta nem jött senki

- magyarázta.

Kahramanmarasban a túlélők sokan családostul tüzet gyújtottak, és úgy próbálták átvészelni az éjszakát, miután a földrengés miatt otthontalanná váltak.

,,Alig tudtunk kijönni élve a házból. Romokban az életünk. Éhesek, szomjasak vagyunk, nyomorult a helyzet" - mesélte egy túlélő, Nesret Güler a hírügynökségnek. A férfi négy gyermekével igyekszik átvészelni a katasztrófát.

Recep Tayyip Erdogan török elnök történelmi léptékű katasztrófának nevezte a hétfői földrengést, és kijelentette, hogy a mentőegységek megtesznek mindent, amit tudnak. Elmondta azt is, hogy 45 ország ajánlott segítséget.

,,Mindenki kiteszi a szívét-lelkét, de a téli időjárás, a hideg és az újabb földrengés éjszaka megnehezíti a dolgot" - tudatta a török államfő.

Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint ez volt 2021 nyara óta a legerősebb mért földmozgás, amelyet további, erős utórengések követtek.
Erdogan hétnapos nemzeti gyászt hirdetett

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn a hivatalos Twitter-fiókján azt közölte, hogy hétnapos nemzeti gyászt hirdet a nap folyamán bekövetkezett pusztító erejű dél-törökországi földrengések miatt.

Erdogan egyúttal közölte, hogy február 12-én naplementéig országszerte és a külképviseleteken félárbocra eresztik a nemzeti lobogót.

Röviddel Erdogan Twitter-bejegyzése előtt a dél-törökországi Hatay tartományban tartózkodó török miniszterek tartottak sajtótájékoztatót.
Az elmúlt nyolcvan év legsúlyosabb természeti katasztrófája

Mehmet Özer török oktatási miniszter néhány órával korábban bejelentette, hogy február 13-ig az egész ország területén felfüggesztik az iskolai oktatást.

A Dél- és Délkelet-Törökországban zajló mentési munkálatokat nagyban nehezíti a térségben uralkodó hideg időjárás, amely éjszaka sokakat a fagyás veszélyével fenyeget.

Erdogan török államfő hétfőn korábban tartott sajtótájékoztatóján leszögezte: a mostani a legsúlyosabb természeti katasztrófa az 1939-es erzincani földrengés óta, amelyben tízezrek vesztették életüket Kelet-Törökországban.

Az AFAD adatai szerint az első, 7,7-es erősségű földrengés helyi idő szerint 4 óra 17 perckor a dél-törökországi Kahramanmaras tartomány Pazarcik körzetében következett be, amelyet 4 óra 26 perckor a délkelet-törökországi Gaziantep tartomány Nurdagi körzetében egy 6,4-es erősségű, majd 4 óra 36 perckor Gaziantep Islahiye körzetében egy 6,5-ös erősségű mozgás követett. A hajnali rengésektől függetlenül helyi idő szerint 13 óra 24 perckor egy újabb, ezúttal 7,6-os magnitudójú földmozgásról is jelentést adott az AFAD Kahramanmaras tartomány Elbistan körzetéből.
Tömegsírokba temetik az áldozatokat

Szíriában eközben tömegsírokat ásnak az ország északi részén lakók, a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések okozta sok halálos áldozat miatt - hívta fel a figyelmet az MTI szemtanúk közlésére hivatkozva. A közösségi médiában erről videófelvételek jelentek meg.

Újabb földrengés rázta meg Törökországot, már ötezer felett a halálos áldozatok száma + galéria, videók

Link
BBC: 9500 FELETT A TÖRÖKORSZÁGI FÖLDRENGÉS HALÁLOS ÁLDOZATAINAK SZÁMA
2023. február 8. 9:10


Szerda reggeli adatok szerint csak Törökországban 6957-en haltak meg a földmozgás következtében.

A BBC jelentésekre hivatkozva élő közvetítésében arról számolt be, hogy szerda reggelre meghaladta a 9500-at a hétfői földrengés halálos áldozatainak száma. A legsúlyosabb károk Törökországban és Szíriában keletkeztek, ankarai adatok szerint 6957-en haltak meg Törökországban. Megjegyzik, pontos szíriai információkat azonban nehéz szerezni: a helyi média és a mentőegységek szerint legalább 2500 halálos áldozatot regisztráltak az ország északkeleti régiójában.
Nagyon nehéz egyelőre segélyt juttatni Szíriába"

- mondta Melinda Young, az Unicef vészhelyzeti tanácsadója, ugyanis az utak többsége a több mint tíz éve folyó polgárháború során megrongálódott.

A mentők versenyt futnak az idővel, hogy túlélőket találjanak a romok alatt. A mentési munkálatokat nehezíti a rossz időjárás, a török belügyminiszter kedden arra figyelmeztetett, hogy a következő 48 óra kulcsfontosságú lesz.

A helyzetet Szíriában súlyosbítja, hogy a földrengés miatt több település vízellátása veszélybe került, lajtos kocsival viszik oda az ivóvizet, míg meg nem javítják a sérült vezetékeket.
Ez akár hat hónapig is eltarthat"

- jelentette ki Young.


Óráról órára emelkedik a törökországi földrengések áldozatainak száma

LinkBBC: 9500 felett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

LinkTorokszorító videók és képek érkeznek a törökországi földrengésről

Link


Drámai képek a pusztító földrengés utáni mentésről - galéria

LinkMegrázó képek a földrengés utáni mentésről [KÉPRIPORT]- a Maszol.ro portálról

Link
A földrengés egyik legtragikusabb képén egy török férfi a romok alá rekedt, halott lánya kezét fogja 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Az új világrend
  2022-11-09 20:30:56, szerda
 
 AZ ÚJ VILÁGREND
Written by Zoli


Azok akik ezen levelünket /ANYAGOT/ megkapják - a tisztelet jeléül kapják, hiszen az ŐSI HAZA és a MAGYARSÁG, mint a világ ŐSNÉPE fennmaradása a CÉL, s ezen CÉL nem lehet közömbös senki számára!!!

A hajdani "szent istváni hazaárulás óta" folyamatos a MAGYARSÁG pocskondiázása, s a "háttérhatalom" titokzatos munka módszerének alkalmazása a Népek "kormányaiba beépített - pártkatonák" által - akik Mézes-Mázas szövegeléssel ámítják-félrevezetik-elbutítják a NÉPÜNKET és a világ Népeit is - a "háttérhatalom" elvárásainak és elképzeléseinek az ÚJ VILÁGREND avagy ÚJ VILÁGKORMÁNY kialakítására tett, és folyamatos elképzeléseit támogatva!!! Ébredj Igaz Magyar - s tisztelet illesse azon Népek kormányait, akik ez ellen a HEGEMÓN törekvések ellen fellépve: cselekszenek!!!

A világ nem olyan amilyen - hanem,olyan amilyennek látjuk!!! RÁNK - Magyarokra nézve milyen is "ezen levél" lételemezésében? Mit is várhatunk - MI MAGYAROK???

Dr.Lawrence Dunegan - amerikai orvos 1969.március 20-án részt vett egy gyermekorvosok számára tartott szakmai konferencián Pittsburgh-ban, ahol az egyik előadó Dr. Richard Day egyetemi tanár volt. Dr. Day mintegy 80 főnyi - orvosokból álló hallgatóságának rendkivüli témájú előadást tartott. Beszéde előtt felkérte a hallgatóit,hogy se jegyzeteket, se magnófelvételeket ne készítsenek, és vegyék bizalmas jellegű belső tájékoztatásnak mondanivalóját. Dr.Lawrence Dunegan - egyike volt a hallgatóknak, és 1988-ban Randy Engel ismert MÉDIA személyiség kérésére - emlékezetből felidézte, és szalagra rögzítette - amit 1969-ben hallott. Dr. Day - nem annyira a múlttal foglalkozott, sokkal inkább a JÖVŐT vázolta fel. Előadásának célja az volt,hogy felkészítse az ORVOSOKAT a várható változásokra és ily módon megkönnyítse alkalmazkodásukat az új helyzethez. Megvolt róla győződve, hogy INFORMÁCIÓVAL segíti orvos kollégáit. Dr.Day állandóan hangsúlyozta, hogy semmi nem marad a jelenlegi állapotában.Gyakran ismételte: az emberek annyira bíznak egymásban, hogy fel sem teszik a legfontosabb kérdéseket. Többször is elmondta: MINDENNEK két célja van. Egyik az állítólagos cél, amely elfogadhatóvá teszi a változást az emberek számára - és van egy másik, az igazi CÉL amely valójában az új rendszer létrehozását segíti elő. Hozzáfűzte azt is, hogy: nincs más lehetőség az EMBERISÉG számára, mint a NÉPSZAPORULAT ELLENŐRZÉSE! Dr.Day ebben az időben aktívan részt vett a népességszaporulat ellenőrzésére törekvő csoportok tevékenységében. Elmondotta, hogy a lakosság létszáma túlságosan gyorsan nő, éppen ezért a FÖLD lakóinak a számát korlátozni kell, mert különben nem marad élettér az EMBERISÉG számára. Nem csak az élelmiszer ellátás biztosításához fog hiányozni az elegendő termőföld, de a hulladékok is oly mértékben szennyezik a FÖLDET, hogy lakhatatlanná válik. Az embereknek nem engedik majd meg, hogy csupán azért legyenek UTÓDAIK, mert akarják, vagy azért mert könnyelműek voltak. Ahhoz nyújtanak segítséget, hogy házaspároknak egy gyerekük legyen, és csak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó - KIVÁLASZTOTTAKNAK lehet három. Az átlagembereknek a KÉT gyermeket engedélyezik majd. Ez a születésszabályozási MÉRCE abból adódik, hogy a NULLA népességnövekedéshez 2.1 gyermek szükséges családonként. Ez azt is jelenti - hogy csak minden TIZEDIK házaspárnak lehet 3-om gyermeke. Világossá vált, hogy a népesség ellenőrzés nem egyszerűen születésszabályozást jelent. Valójában a világ lakosságának korlátozásáról van szó. A szexuális kapcsolat átértékelése a CÉL olyan szexuális magatartás kialakítása, mely nincs kapcsolatban a fogamzással - továbbá olyan gyermeknemzési gyakorlat elterjesztése, mely nincs kapcsolatban a szex-el. Dr.Day szerint el kell választani szexualitást a szaporodástól. Mivel a szex örömet okoz, és túl erős rá a késztetés, ezért nem várható, hogy az emberek lemondjanak róla. Bizonyos - az élelmiszerekbe és a vízbe elhelyezett HATÓANYAGOKKAL lehet csökkenteni a nemi vágyat, de ez nem praktikus. Ezért a háttérhatalom stratégiái azt a megoldást választották, hogy csökkentés helyett - inkább növeljék a szexuális aktivitást, de oly módon, hogy ne eredményezzen fogamzást. Ezért az első szempont amit megvizsgáltak: az a terhesség megelőzés. Ezt erőteljesen népszerűsítik majd. Tudatilag annyira összekapcsolják a védekezést és a szexuális tevékenységet, hogy az emberek ösztönösen fogják alkalmazni a fogamzásgátló eszközöket, amikor szexuális kapcsolatra készülnek. Ezért gondoskodnak arról, hogy a különböző terhesség megelőző eszközök és módszerek ismertek, és könnyen elérhetőek legyenek. Az ilyen eszközöket - minden patikában és kozmetikai üzletben, jól elhelyezett - látható helyre teszik ki - együtt a cigarettával és a rágógumival. Ez a fajta nyíltság azt sugalmazza majd a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt, hogy az ilyen védekező eszközök az élet természetes tartozékai. Ezt egészítik ki azzal, hogy az ISKOLÁKBAN könnyen elérhetőek lesznek az úgynevezett szexuális nevelés keretében. A szexuális nevelés, mint a világkormányzat eszköze - hozzászoktatni a fiatalokat ahhoz, hogy a nemi élet és a fogamzásgátlás összetartozik. Ezt tudatukba kell vésni - mielőtt megkezdik az aktív szexuális életet.

Dr.Day előadása és Dr.Dunegan visszaemlékezése között: eltelt 19 évben az Egyesült Államok számos iskolájában "iskolai klinikákat" hoztak létre, amelyek elsősorban a terhesség megelőzéssel, szűletés szabályozással és a népszaporulat kontrolljával foglalkoztak. Az egyik cél az volt, hogy a szexualitás és a fogamzás elleni védekezés össze legyen kapcsolva, és az iskolai megerősítés nyomán - a házasságban is folytatódjék. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermeknemzés felelősségétől megszabadított szexuális kapcsolat: csökkentse magának a házasságnak is a jelentőségét. Ilyen kapcsolatot könnyedén lehet folytatni házasságon kívül is. Nyilvánvaló, hogy továbbra is lesznek olyanok - akik előnyben részesítik a házastársi kapcsolatot, de a többség ezt már nem fogja a rendszeres nemi élet előfeltételének tekinteni. Dr.Day természetesen az abortuszra is kitért és hangsúlyozta,hogy az nem minősül többé bűncselekménynek, hanem elfogadott és normális jelenség lesz. Az abortuszt közpénzből fogják finanszírozni azok számára, akiknek ehhez nincs pénzük. A védekező eszközöket szintén közköltségen biztosítják, hogy anyagi okokból senkinek se kelljen lemondania róla. Ha az iskolai szexuális felvilágosító programok korai terhességhez vezetnek, az se okoz problémát. Azok a szülők - akik erkölcsi-vallási alapon ellenzik az abortuszt,ilyen esetekben - szükséges megoldásként - elfogadják, mert nem akarják, hogy gyermeklányuk terhes maradjon. Ez lehetővé teszi - az abortusszal szembeni társadalmi ellenállás megtörését.


A HOMOSZEXUALITÁS BÁTORÍTÁSA

A háttérhatalom hosszú távú társadalom-átalakító programját beavatottként ismerő Dr.Day közölte: támogatni fogják a homoszexualitást, és az embereknek meg lesz engedve,hogy azonos neműekkel létesítsenek nemi kapcsolatot. Nem kell többé az ilyenfajta hajlamot elrejteni. Az idősebb embereket is bátorítani fogják, hogy aktív szexuális életet éljenek még idős korban is. Mindenkinek megfogják engedni, hogy: tetszése szerint élvezhesse a nemi életet. Semmi nem lesz tiltva. Dr.Day ezzel kapcsolatban külön kitért az öltözködésre. Ennek sokkal izgatóbbá és provokatibbá kell válnia.1969-ben már meghódította a nyugati világot a mini szoknya és a harisnya nadrág. Dr.Day a következőket mondta: nem csak az teszi az öltözködést szexuálisan csábítóvá, ha az eddig szokásosnál jóval nagyobb testrész válik láthatóvá. Más kifinomult FOGÁSOK is izgatóak lehetnek. Itt számításba jöhet a ruha kivágása-anyaga-átláthatósága-elhelyezkedése,stb. Azóta természetesen már meghódította a világot a farmer, amely szorosan testhezálló változatban megfelelően irányítja a szemet: bizonyos anatómiai részekre. Ugyancsak elkövetkezett az "égesd el a melltartódat" divatja is. A megtermékenyítéssel kapcsolatos technológiákat is kifejlesztik. Mivel a szexualítás el lesz különítve a szaporodástól - ezért bátorítva lesz nem csak az, hogy utódok nemzése nélkül lehessen nemi életet élni - hanem az is, hogy normális szexuális élet nélkül is lehessen utódokhoz jutni. Ezt laboratóriumokban a legkülönfélébb technikák alkalmazásával érik el. E célból megkönnyítik a válást. Általánossá teszik,hogy az emberek többsége élete során többször is házasodjék. Sokan lesznek olyanok,akik egyáltalán nem lépnek házastársi kapcsolatra. Az úgynevezett "single" vagyis egyedülálló emberek a Hotelekben fognak lakni, és kollektíven együtt élni. Ez olyannyira megszokottá válik, hogy ezzel kapcsolatban már nem tesznek fel kérdéseket az emberek. Lényegében - több nő fog otthonától távol munkát vállalni. Úgy alakítják a munkakörülményeket, hogy sok férfinak a lakóhelyétől távol lévő városokban kelljen dolgoznia. Ez megnehezíti majd CSALÁDOK együtt maradását. A házassági kapcsolatok kevésbé lesznek stabilak - és csökken majd az emberek hajlandósága arra, hogy: gyermekeket akarjanak. Ennek eredményeként kisebbek lesznek a családok. Arra is törekedni fognak, hogy miközben az egyik házastársnak távol kell lennie - sokat kell utaznia, addig a másik az OTTHONÁHOZ legyen kötve munkája által. Ez elősegíti a kívánt hatást - vagyis a házastársi kapcsolat legyengülését.


EUTANÁZIA - ÉS A KÖNYÖRÜLETI HALÁLBA SEGÍTÉS

Mindenkinek csak addig lesz joga élni: amíg hasznos az élete. Az öregember már terhet jelent. Ezért arra kell nevelni az időseket, hogy fogadják el a halált. Megfelelő időpontban - korlátozzák az emberi életet. Amikor már valaki nem munkaképes, és nem járul hozzá a Társadalom Fenntartásához - akkor félre kell állnia, és át kell adnia a helyét a következő nemzedéknek. A feleslegessé vált öregektől úgy is meg lehet válni, hogy: ha bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat nem vehetnek igénybe. E célból szükséges az egészségügyi ellátás költségeinek a nagyarányú megemelése. Az orvosi szolgáltatásokat munkaviszonyhoz kell kapcsolni,és jelentősen meg kell drágítani, hogy bizonyos kor után az emberek ne engedhessék meg maguknak - kivéve ha jó módúak vagy kifejezetten gazdagok. El kell ültetni a fiatalok fejében, hogy: az öreg emberek eltartása méltánytalan TEHER rájuk nézve. Így el lehet fogadtatni velük szüleik humnánus és méltóságteljes halálba segítését. Például el lehet terjeszteni az ünnepélyes "búcsú parti" megrendezését. Ünnepelni lehet az idős anyukát és apukát - akik nagyszerű munkát végeztek - s akik a parti végén beveszik az altató pirulát, és távoznak az élők sorából. Ellenőrzés alá kell venni az Egészségügyet és a Gyógyszerellátást. Dr.Day a leghatározottabban állította, hogy az amerikai törvényhozás - a washingtoni Kongresszus - nem fogja bevezetni az általános egészségügyi biztosítást. Erre nincs szükség - mert vannak jobb módszerek az egészségügy kézben tartására. FOKOZATOSAN - valamennyi egészségügyi ellátás szoros ellenőrzés alá kerül. Ha valaki nem dolgozik vagy nem képes munkát vállalni - akkor nem juthat hozzá az egészségügyi szolgáltatásokhoz. Eljárt a felett az idő, hogy: a kórházak ingyen ellátásban részesítsenek bárkit is. Az egészségügyi költségeket úgy fel kell emelni, hogy az átlagember ne legyen képes kifizetni a biztosító intézetek közreműködése nélkül. Ha pedig valaki nem képes fizetni az egészségügyi ellátásáért - akkor rászorul, hogy mások fizessenek helyette. Így lehet kikényszeríteni az emberektől, hogy Térdet-Fejet hajtva hálásan megköszönjék, mint egy különleges kegyet, ha orvosi ellátásban részesülhetnek.Többé nem lesz lehetséges, hogy valaki a maga anyagi lehetőségeire támaszkodva önállóan dönthessen - saját egészségügyi ellátásáról. A magas kórházi és egyéb egészségügyi számlákat csak a biztosítók lesznek képesek kifizetni. Ily módon: minden egyes ember kényszerítve lesz,hogy egész életén keresztül fizessen a biztosítóknak. Dr.Day azt is elmondta, hogy: megszigorítják a kórházakba való bejutást. Aki belép, igazolnia kell személyazonosságát. Azért, hogy ezeket a szigorító intézkedéseket bevezessék - bizonyos lopásokat még bátorítani is fognak - mert ezzel igazolni lehet a szigorú ellenőrzés bevezetését. Ily módon is hozzá lehet szoktatni az embereket ahhoz, hogy mindenhová magukkal vigyék személyazonosságuk igazolására a megfelelő dokumentumokat. Megváltozik az ORVOSOK szerepe is.Többé nem egyéni professzionális vállalkozók lesznek, hanem magasan képzett, bérből és fizetésből élő alkalmazottak. Diplomás szakmunkások. Az orvosi tevékenység részévé kell tenni, hogy adott esetben a halálba segítő injekciót is beadják. Az orvost, mint független, nagy tekintélyű személyt ki kell iktatni. Dr.Day szerint az orvosok túl sokat keresnek, ezért rá kell szorítani őket, hogy ugyanúgy reklámozzák szolgáltatásaikat, ahogy más termékeket és szolgáltatásokat is reklámoznak. A magánpraxis fokozatosan el fog tűnni. Helyüket a csoportpraxis, továbbá az egészségügyi korporációk foglalják el.


ISMERETLEN BETEGSÉGEK LÉPNEK FEL

Dr.Day szerint olyan Új betegségek jelennek meg - amelyek korábban nem ismertek. Igen nehéz lesz felismerni - diagnosztizálni. És még nehezebb lesz kezelni. Legalább is egy bizonyos ideig. Dr.Day azt is kijelentette,hogy mindenféle rákbetegséget gyógyítani tudunk. Az erre vonatkozó tudományos ismeretanyag a Rockefeller Intézetnél van elzárva. És ha valaha döntés születik erről - akkor majd nyilvánosságra fogják hozni. De vegyék csak figyelembe - ha az emberek nem halnak meg többé rákbetegségben, akkor milyen gyors ütemben válik a Föld túlnépesedetté. Az ember éppen úgy meg halhat rákban - mint bármi másban. Ebből a megfontolásból - a rák kezelését elsősorban olyan irányban fejlesztik, hogy csökkentség a betegek szenvedéseit. Az a kommentár is elhangzott, hogy esetleg a rák gyógyítására vonatkozó dokumentációt mégis csak nyilvánosságra kell hozni, mert előfordulhat, hogy független kutatók is hozzájutnak ehhez az ismeretekhez. Dr.Day elmondta orvoshallgatóságának, hogy ma már megoldható a szívinfarktus mesterséges kiváltása - amely minden fontos orvosi tünet szempontjából hűségesen szimulálja a valódi szívinfarktust. Ezt - álcázott halálos kimenetelű - merényletek végrehajtására is fel lehet használni. Csak a rendkívül képzett patológus szakorvosok - akik pontosan tudják, hogy a halál okát kereső boncolás során - mit kell megnézniük - képesek arra, hogy megkülönböztessék a valódi szívinfarktust a mesterségesen előidézett szívelégtelenségtől. Dr.Day ezután rátért a táplálkozás, az egészséges életmód és a megfelelő testmozgás összefüggéseire. Részletesen ecsetelte, hogy mit kellene enniük az embereknek, és hogy hogyan kellene megtartaniuk megfelelő testgyakorlással fizikai erőnlétüket. Ezzel kapcsolatban kijelentette,hogy az iparilag gyártott élelmiszerek nem felelnek meg - az egészséges táplálkozás követelményeinek, mert túlságosan sós és zsíros ételek magas vérnyomáshoz és korai szívelégtelenséghez vezetnek. Azok az emberek - akik nem elég képzettek ahhoz, hogy ezt megértsék - vagy túlságosan lusták ahhoz, hogy megfelelő testgyakorlást végezzenek, fokozottan kiteszik magukat ezeknek a kockázatoknak. A megfelelő táplálkozási ismeretek rendelkezésre fognak állni, de a korlátolt emberek ezt nem veszik figyelembe, és ezért tulajdonképpen helyes, ha rövidebb ideig élnek. Tervszerűen növelni kívánják - az ipari jellegű étkeztetéssel foglalkozó üzlethálózatokat. A Hamburger-McDonald's-Kentucky Fried Chicken és ehhez hasonló üzlethálózatok lehetővé teszik, hogy egyre több ember a saját otthonán kívül étkezzen, és ez csökkenti az étkezés szempontjából a családi együtt lét fontosságát. Az emberek egyre kevésbé függenek saját otthoni konyhájuktól. A fogyasztott élelem többsége félkész vagy teljesen kész áru lesz, amit a legkülönbözőbb modern technikai eszközökkel - mint például a mikrohullámú készülékekkel gyorsan el lehet készíteni. Aki azonban rászokik az ilyen előre elkészített konfekció étkekre - annak még inkább mozognia kell, mert ezek az ételek (" junk food") egyben egészségtelenek is. Mindazok akik elég kényelmesek ahhoz, hogy ilyen ipari készítményeket fogyasszanak és ahhoz is lusták, hogy megfelelően mozogjanak - nem érdemlik meg, hogy hosszabb ideig éljenek. Ami a testgyakorlást illeti - sokan fognak futni - kocogni. Ehhez nincs szükség különösebb sportfelszerelésre képességre. De - megfelelő reklámmal és divatba-hozással: rá lehet őket kényszeríteni, hogy milyen ruhában-cipőben tegyék ezt. Ezzel is növelni lehet a keresletet és fokozni az üzleti forgalmat. A PUBERTÁS kor felgyorsítására - szükség van a nemi érés felgyorsítására. És ehhez - az egyik leghatékonyabb eszköz a Nevelés. Az egyén fejlődését és az egész EMBERI FAJ ÁTALAKÍTÁSÁT is fel kell gyorsítani. Ezzel kapcsolatban - az előadó kitért a vallások szerepére. Noha meggyőződéses ateista volt - hasznosnak minősítette a vallásokat. Sok embernek van szüksége a vallásra, a hittel járó misztériumokra és rituálékra. Ezért a vallást megtarthatják, de a mai vallásokat alapvetően meg kell változtatni. Mert nem egyeztethetőek össze a bekövetkező nagyarányú változásokkal. Bizonyos régi vallásoknak el kell tűnniük - különösen a kereszténységnek kell átalakulnia. Ha sikerül a kereszténység legerősebb egyházát - a római katolikust megtörni - akkor a kereszténység többi része már könnyen átalakítható. Olyan Új Vallásra van szűkség - amelyet a világ valamennyi részén el lehet fogadtatni az emberekkel. Éppen ezért az Új Vallás - meg fog őrizni bizonyos tanításokat, szokásokat a régiekből, hogy könnyebben elfogadják az emberek és otthonosabban érezzék magukat az Új Vallás keretei között. Sok olyan ember is van - akinek nem lesz szüksége a vallásra - így ez a változás őket nem érinti. Az ilyen szinkretikus és eklektikus világvallás létrehozásához - a bibliát is meg kell változtatni. Óvatos technikával át kell írni - hogy megfeleljen az ÚJ EKLEKTIKUS VILÁGVALLÁS igényeinek. Bizonyos kulcsszavakat ki kell cserélni - amelyeknek az árnyalati értelme már más. Az új szó rokon-értelmű a régivel és ezért nem okoz eleinte nagy ellenállást. Az idő múlásával azonban - az eredeti szó valódi jelentése elhalványul, és az új szó csak kis árnyalattal eltérő jelentése pedig hangsúlyozásra kerül. Fokozatosan megváltoztatható a bibliai szövegek értelme. Az elgondolás tehát az, hogy nincs szükség a biblia teljes átírására, csupán bizonyos kulcsszavakat kell másokra kicserélni. És - mivel minden szónak számos értelmi árnyalata van - ezért az új szavak segítségével a bibliai szövegek egészének értelmét úgy lehet átalakítani, hogy az elfogadható legyen az új EKLEKTIKUS VILÁGVALLÁS számára. A legtöbb ember nem is fogja észlelni ezt a változtatást. Ekkor Dr.Day megismételte azt a mondatot, amely előadás során többször is elhangzott:

"The few who do notice the difference,won't be enough matter" !

Az a néhány aki észreveszi a különbséget - kevés lesz ahhoz,hogy számítson! Az előadó ezután utalt rá: hallgatói közül néhányan valószínűleg azt gondolják,hogy az egyházak ellent fognak állni ennek a törekvésnek. Valójában azonban - az egyházak segíteni fognak minket - mondotta Dr.Day.

Megjegyzés: Dr.Dunegan két évtized múltán visszaemlékezve megerősíti, hogy: e változások bekövetkezését valóban elősegítették sokan a különböző egyházakban - a nevelés, mint manipuláció eszközével.

A Nevelés mint a manipuláció eszköze: megfelelő technikákkal változtatni kell a Klasszikus Irodalmi alkotásokon. Példaként MARK Twain műveire utalt. Az alkalmi olvasó - amikor először kezébe veszi ezeket a klasszikus alkotásokat - nem fogja gyanítani, hogy: azokban bizonyos változtatásokat hajtottak végre. Felkészült tudósnak kell lennie annak - aki szóról szóra végig akar menni a klasszikus szövegeken, hogy ezeket a finom változtatásokat észre vegye. A változtatások célja az lesz,hogy az olvasókban - elsősorban a fiatalokban - természetessé tegye az Új Világrend másfajta kultúrájának az elfogadását. A gyermekeknek és fiataloknak a korábbinál lényegesen több időt kell az iskolában eltölteniük - de a legtöbb iskolában semmit sem fognak tanulni. Ha mégis elsajátítanak bizonyos ismereteket, az meg sem fogja közelíteni azt a mennyiséget - amit korábban kellett tanulniuk a diákoknak. Természetesen - lesznek jobb környékeken minőségi iskolák a gazdagabbaknak és ezekben valóban tanulniuk kell a diákoknak. Sőt - jobb iskolákban még fel is kell gyorsítani folyamatot és az átalakulást. E felgyorsítás eredményeként - az ilyen nevelésben részesülő gyermekek agya fejlettebb lesz,és az ismeret rövidebb idő alatti elsajátítására lesznek képesek már fiatalabb korban is, mint korábban. A hosszú-távú nevelési program része - az iskolaidőszak egész évre történő kiterjesztése, illetve egész napra való meghosszabbítása. E szerint - nyáron is lesznek szemeszterek, és a hosszú nyári szünidő a múlté lesz. A felnövekvő nemzedékek számára hosszabb időre lesz szükség ahhoz, hogy iskoláikat befejezhessék. Ami eredetileg az elsőfokú egyetemi képzéshez tartozott (bachelor degree) az a jövőben már csak újabb egyetemi fokozatok (master degree illetve ph.D ) megszerzése után lesz lehetséges. Ebből következik, hogy az elnyújtott iskolázási jelentős része csak üresjárat lesz. A kevés minőségű iskola azonban rendkívül igényessé válik. A diákoknak már fiatalabb korban dönteniük kell arról, hogy mit akarnak tanulni, és milyen pályát választanak, ha képzésüket be akarják fejezni. Egyre nehezebbé válik egyik területről egy másikra átváltani. A tanulmányokat szűk területre specializálják - vagyis mélyebb tudást adnak, de korlátozottabb területen. Ez azt jelenti,hogy mindenki csak a saját területén jut hozzá a megfelelő kutatási anyaghoz és eszközökhöz. A saját területén túlmenően - már csak engedéllyel teheti ugyanezt. ((( E sorok írója itt arra utal,hogy szűklátókörű - úgynevezett "szakbarbár" értelmiség kinevelése a cél ))) amelynek nem áll módjában számos más irányú ismeret szintetizálásával a nagyobb összefüggések felismerése. A HÁTTÉRHATALOM ezt a programját a SZOVJET birodalom felbomlása után a kelet-európai országokban is érvényesíteni kívánja. ///Ezt támasztja alá az a hír, amelyet Bencsik András a "DEMOKRATA" című hetilap főszerkesztője hozott nyilvánosságra 1997.májusában, és az Interneten közzétett "február végén zártkörű tanácskozást tartott a Budapesti SOROS Egyetemen a világbank. Az előadók elmondták, hogy elképzelésük szerint Magyarországon csak 8 millió lakosnak kellene élnie. Ebből 2 millió úgynevezett "narrow minded" szakember legyen, a többi 6 milliónak a hátteret kellene biztosítania. A szakemberek úgy vélték,hogy - azokat a MAGYAROKAT, akik egy bizonyos szellemi szint fölé emelkedtek, ösztönözni kellene kivándorlásra"./// Az iskola - mint a közösségi élet tengelye, és a tanulás egész életén át - végig kíséri a JÖVŐ emberét. De már gyermekkorban is az iskola ellenőrizni fogja a tanulók teljes életét. Csökkenteni kell a fiatalok spontán öntevékenységét és a sportolástól kezdve a szabadidő eltöltésének minden egyéb fajtájáig - az iskolai szervezésnek és ellenőrzésnek kell meghatározó szerepet játszania. A minőségi oktatást végző iskolákban - egyre nő a diákokra nehezedő nyomás - amellyel csak a legtehetségesebbek, a legellenállóképesebbek tudnak megküzdeni. Aki nem képes elviselni a terhelést - az kihullik. Az így kirostálódott diákok szervezett pszichológiai segítségnyújtásra szorulnak, és az " expendable"-nek, azaz feláldozhatónak,eldobhatónak minősítettek közé kerülnek. A tanulás élethossziglanná válik és a felnőtteknek is folyamatosan tovább kell képezniük magukat. A rendszer gondoskodni fog újabb és újabb információkról a felnőttek számára, amivel lépést kell tartaniuk. Aki az ütemet nem képes tartani - az már túlságosan öreg. Ez az egyik módja tudatni bizonyos korosztályokkal, hogy eljött az idejük a távozásra és épp itt az ideje, hogy bevegyék a "demi se pill"-t, az elmúlást, a méltóságteljes távozást - elősegítő tablettát. A Új Világrend stratégiájának az is része, hogy bizonyos könyveknek észrevétlenül el kell tűnniük a könyvtárakból és könyvüzletekből. Erre azért van szükség, mert bizonyos könyvek olyan ismereteket tartalmaznak - amelyek nem kívánatosak. Az egyik eltüntetési módszer az lesz, hogy erre kiképzett szervezett csoportok - az egyetemi könyvtárakból és egyéb közkönyvtárakból egyszerűen kivesznek bizonyos könyveket. Mindezt persze: titokban, a nyilvánosság megkerülésével teszik. Közvetett módszerekkel egyrészt - le kell szoktatni az embereket az olvasásról, másrészt nem mindenkinek lesz megengedve, hogy bizonyos könyvekhez hozzájusson. Egyes könyvek pedig - senki számára nem lesznek elérhetőek. /// A jogszabályok megváltoztatása 1969-ben, amikor az előadás elhangzott - számos amerikai tagállamban még VASÁRNAP is zárva voltak üzletek és bizonyos tevékenységek be voltak tiltva. Ezek közé tartozott, hogy Szerencsejátékot nem lehetett folytatni. A HÁTTÉRHATALOM stratégiája ezzel kapcsolatban úgy hangzott: ezeket a TILTÓ szabályokat enyhíteni kell, vagy meg kell szüntetni, és növelni kell a különböző szerencsejátékok engedélyezését, kaszinók működését. Dr.Day jelezte, hogy: a kormányzatokat is be kell vonni a szerencsejáték üzletbe. Az elmúlt évtizedekben - valóban beindultak országszerte a lottó - és szerencsejátékok. Az igazolás úgy hangzott: miért kellene a szerencsejátékból befolyó jövedelmet magánkezekben hagyni - amikor abból az állam is nagy hasznot húzhatna. És különben is - az embereknek meg kell engedni, hogy szerencsejátékot üzenhessenek. Ezt normális polgári tevékenységnek kell elismerni - nem pedig valamiféle illegális cselekménynek. Dr.Day szólt arról is, hogy: meg kell változtatni a CSŐDRE vonatkozó különböző jogszabályokat. Ugyancsak szólt a TRÖSZTellenes szabályok átértelmezéséről illetve megváltoztatásáról. Arra hivatkozott, hogy: szükség van a verseny fokozására, de azt nem monopólium ellenes szabályok megtartásával - hanem másféle ellenőrzés alatt tartott körülmények között kell folytatni. Vagyis - nem valódi szabad versenyre van szükség. Úgy tűnik, hogy a GAZDASÁGI ÉLETBEN is olyan fajta verseny maradhat csak meg - mint amilyet egy ZÁRT KLUB tagjai egymás között folytatnak. De a KLUBON kívül - senki számára nem megengedett a RIVALIZÁLÁS. A kábítószer fogyasztás bátorítására: a kábítószerek használata is könnyebbé válik és fokozódik. Ugyancsak bátorítják az alkoholfogyasztást - egyidejűleg a kábítószer-ellenes intézkedéseket is megszigorítják. A kábítószer fogyasztás bátorítása és az ellene való harc fokozása: csak látszólag jelent ellentmondást. Az egyik magyarázat, hogy a kábítószerek könnyebb elérhetősége lehetővé teszi, hogy azok a gyenge emberek, akik a drogok rabjai lesznek: kirostálódjanak. Hisz a Föld is mielőtt túlnépesedetté vált - keresztül ment azon a korszakon, ahol a dzsungel törvénye érvényesült, és csak legéletképesebbek bírták a versenyt. Ekkor az emberek még az időjárás viszontagságai, vadállatok és a betegségek ellen kellett védekeznie. Csak a legrátermettebbek élték túl. Most - hogy a világ civilizálódott, ma már az alkalmatlan egyének is életben maradhatnak azok költségén - akik őket eltartják. A kábítószer függőség bizonyos értelemben helyreállítja a dzsungel törvényét, mert elősegíti a legalkalmasabbakat kiválasztani. Dr.Day szerint a kábítószer kereskedelem és fogyasztás fokozott üldözése pedig folyamatosan ráirányítja a közvélemény figyelmét erre a problémára. Ez egyben csökkenti az amerikaiak önelégültségét, miszerint az Egyesült Államok biztonságos és kellemes hely. E sorok írója azzal kívánja ezt a magyarázatot kiegészíteni, hogy: a pénzgazdasági rendszerben minden pénz a kábítószer termeléséből,kereskedelméből és fogyasztásából származó pénz is - a nemzetközi pénzügyi közösség bankjaihoz vándorol. A kábítószer iparág egyik feltétele, hogy a termelésen túlmenően legyen sokmilliós fogyasztói réteg, amely kábítószer függőként: biztos keresletet jelent. Mivel a kábítószer olcsón előállítható értéktelen anyag, ezért az üzlet hasznot csak akkor lehet elérni rajta,ha: az államok milliárdos ráfordítással keményen üldözik. E miatt az üldözés miatt - az önmagában értéktelen kábítószer piaci értéke a sokszorosára növekszik, és ekkor már nagy hasznot lehet a forgalmazásából bezsebelni. Ez a pénz pedig nem a kábítószer kereskedők szalmazsákjába kerül, hanem többszöri átmosással a nemzetközi pénzügyi közösség pénzintézeteibe. Az üldözés másik célja, hogy a kábítószer piacra befurakodott kívülállók eltávolítása. Magyarországon az teszi aktuálissá a kérdést, hogy az enyhébb kábítószerek, így a marihuána használatát bizonyos körök megkívánják könnyíteni. Ez azért veszélyes törekvés, mert ahol ezt a gyakorlatban is kipróbálták - például Hollandiában és Svájcban: ott bebizonyosodott, hogy enyhébb kábítószerek fokozatosan az erősebb kábítószerekhez vezetnek és végül is a kemény drogok terjedését segítik elő. Nagyon félrevezető az az érvelés, hogy engedtessék meg az embereknek,hogy önmagát beteggé tegye, vagy károsítsa. Számos olyan cselekményt tiltanak és bűntetnek a magyar jogszabályok, amelyek elsősorban azt az illetőt veszélyeztetik - aki az elkövető. Így például - ha valaki motorkerékpározik és nem használja kötelezően a bukósisakot, akkor kemény büntetésben részesül - holott itt sem arról van szó, hogy másnak árt, hanem arról,hogy a saját maga érdekei ellen cselekszik. Azok - akik Magyarországon könnyíteni óhajtanak az úgynevezett könnyű drogok fogyasztásán, valójában üzleti érdekeket szolgálnak - csak ezt nem hajlandók nyíltan elismerni. Ami a kábítószerekre érvényes, az érvényes az alkohol fogyasztásra is. A háttérhatalom stratégiái egyszerre kívánják támogatni és korlátozni. Általában a gyengébb jelleműek - a sebezhetőbbek lesznek alkoholfüggők. Az ilyen személyek veszélyessé válnak a közlekedés számára, és közülük sok elveszítheti autóvezetői jogosítványát. Ez kifejezetten kívánatos fejlemény - mivel a HÁTTÉRHATALOM amúgy is korlátozni kívánja HOSSZÚ távon az emberek mozgás szabadságát. Dr.Day erről azt mondta, hogy az Egyesült Államokban sem kell mindenki számára biztosítani a teljesen szabad utazási lehetőségeket. Nincs szükség arra, hogy az emberek annyit utazzanak. Ez - valójában előjog, ami csak meghatározott rétegnek jár. A kábítószer és az alkoholfüggőség elősegítése - segíti a gyengébbek és alkalmatlanabbak kiválasztódását. Ugyanezt a célt szolgálja az alkoholisták és a kábítószer élvezők gyógykezelése. Ha az illető olyan karakter, hogy segítséggel megszabadulhat ettől a függőségtől - akkor alkalmas a túlélésre. Ha még ilyen segítséggel sem képes rá - akkor nem jelent veszteséget a társadalom számára.


TÖBB BÖRTÖNRE VAN SZŰKSÉG

Ez nemcsak azt jelenti, hogy a meglévőkhöz újabbakat kell építeni - hanem azt is, hogy a kórházakat bizonyos körülmények között: kényszerartózkodási helyként, azaz szabadságvesztési is működtetik majd. Ezért - az úgy kell megépíteni a kórházakat, hogy erre a célra is alkalmasak legyenek. Az állandó változtatás az EMBEREK sokkolása is egyben. Az utcák útvonalát megváltoztatják, átnevezik - a korábban ismert környék környékek idegenné válnak. Ez elősegíti, hogy: az idősebb emberek közérzete megromoljék, és érezzék: elérkezett az idő a távozásukra. Lehetővé kell tenni,hogy: üresen álljanak épületek és fokozatosan tönkremenjenek. Ugyanilyen sorsra kell jutniuk bizonyos városrészeknek. A CÉL a városi dzsungel létrehozása, amely depressziót okoz. Dr.Day szólt, hogy bizonyos épületeket és hidakat úgy kell megépíteni, hogy - azok egy idő múlva összeomoljanak. Egyre több baleset lesz nemcsak a közutakon, de a légi közlekedésben is. Mindez - hozzájárul a bizonytalanság érzéséhez, ahhoz hogy semmire sem lehet szilárdan támaszkodni. Dr.Dunegan a visszaemlékező - evvel kapcsolatban megjegyzi: tényleg leszakadt a lakóhelye közelében több új híd az elmúlt két évtizedben. Megemlíti, hogy: az egyik környékükön lévő - bevásárlóközpont épülete egész idő alatt vibrált - miközben sok vásárló tartózkodott benne. Amikor az építészeket és mérnököket kérdezett erről - azzal nyugtatták meg, hogy valójában jó, ha ily módon rezeg egy épület - mert azt jelenti, hogy rugalmas és merev. Dr.Day azonban a városok egyes részeit nagyon is jó állapotban maradnak - nem engedik, hogy piszkos-romos nyomornegyedekké váljanak. Azok - akik rendezett környékeken élhetnek, ezt jobban megfogják becsülni. Olyasmi lesz számukra - mint amikor valaki a dzsungelből érkezik a civilizációba. Ily módon - büszkék lehetnek elért eredményeikre. Ehhez az előadó azt is hozzátette, hogy: nyomornegyedekben uralkodó bűnözést - korlátok között lehet tartani, ezért - az nem fog érezhetően átterjedni a jobb környékekre. Ugyanakkor őrző-védő szolgálatokra lesz szükség - a jobb környékeken a biztonság szavatolására. Ez - erősebb rendőrséget jelent. A lakóhelyi biztonsági rendszerek működtetésére - egész új iparágat hoznak létre a riasztó berendezésektől - a speciális zárakig és biztonsági berendezésekig azért, hogy a társadalom jómódú rétegeinek az élete és vagyona biztonságban legyen. Ez arra utal, hogy a leromlott negyedekből a bűnözés mégiscsak behatol a jobb környékekre - de ez is alkalmas az emberek manipulálására. Azt lehet nekik mondani - vagy beállsz a sorba, eredményt mutatsz fel - akkor biztonságban élhetsz, mert aki kiszolgálja az ÚJ REND irányítóit, az számíthat a nyomorból való kiemelkedésre és biztonságra. A kölcsönös függés globális rendszere "global interdependence" vagyis : a világméretű kölcsönös függőség és egymásrautaltság tervezett stratégiája szerint - az egységesített világrendszerben a világ különböző részei meghatározott Ipari és Kereskedelmi tevékenységre lesznek kijelölve. Az Egyesült Államok megkülönböztetett helyzete fennmarad - de változtatni kell viszonylagos függetlenségén és önerőre támaszkodásán. Dr.Day - itt hangsúlyozta, hogy: új struktúra létrehozásához - először le kell bontani a korábbit. Erre példaként az amerikai ipart említette.Azért kell - csökkenteni az EGYESÜLT ÁLLAMOK ipari kapacitását, mert különben nem lesznek képesek vele versenyezni. Ez különösen igaz - a nehézipar tekintetében, amelyet AMERIKÁBAN korlátozni kell - miközben ugyanezeket az iparágakat más országokban - például Japánban erőteljesen fejleszteni célszerű.


HAZAFISÁGRA MÁR NINCS SZÜKSÉG

Dr.Day kitért az autógyártásra és hangsúlyozta: Japán az amerikaival hasonló minőségben és mennyiségben fog autókat gyártani. Az amerikai kocsik minőségét csökkentik - így érik el, hogy inkább importált gépkocsikat vásárolják az emberek. Elég ehhez, ha kisebb hibákat építenek egy Fordba, egy GM gyártmányba, vagy a Chysler-ba - és az amerikaiak máris a Japán vagy a német kocsikat fogják előnybe részesíteni. A tömeges munkahely elvesztése - az előadó többször is visszatért rá, hogy mennyire fontos, hogy az emberek ne érezzék gondtalan biztonságban magukat. Az Egyesült Államok továbbra is erős marad a KOMMUNIKÁCIÓ, a csúcstechnológia, az iskolaügy és a mezőgazdaság terén. A Nehézipar azonban leépítendő. Erre az egyik elhangzott érv az volt, hogy a "gyárkémény ipar" rengeteg környezeti szennyeződést okoz - és az ipari hulladék is túlságosan sok. Az ipar leépítése természetes munkahelyek megszünésével jár. Emiatt - sok amerikait át kell képezni és új helyre költöztetni. Így - nagy tömegnek kell a SUN-BELTRE (napos övezetre) költözniük, ahol gyökértelen jövevényként, könnyebb szokásaikat megváltoztatni - mintha szülőföldjükön maradtak volna. Ez többek között - az orvosi ellátás átalakítását is megkönnyíti. Ha - valaki például egy észak-keleti ipari városból a déli napos övezetbe költözik, vagy pedig délnyugatra Kaliforniába, Arizonába, - akkor könnyebben hajlandó bármi újat elfogadni. Ehhez tartozik - a szigorúan ellenőrzött egészségügyi ellátás, amelyre egyre kevésbé támaszkodik a családi környezetre. Ami ténylegesen bekövetkezett az az, hogy az Egysült Államok közép-nyugati államaiban még fennmaradtak a hagyományos módszerek szinte az élet minden területén. Ha azonban az iparosodott térségeket vesszük szemügyre - akkor gyengülnek, sőt eltünnek egyes hagyományok - hiszen igen sok munkanélküli és a szegény, akik bármit elfogadnak - csakhogy túlélésük biztosítva legyen. A világpolgárok világ sportja terén - az előadó kifejtette, hogy a nehézipar nagy része lebontásra kerül - de egyes részeit tervek szerint meghagyják. Ez elegendő ahhoz, hogy: bizonyos ipari és termelési ismeretek, jártasságok megőrződjenek - és ha felmerül rájuk a szükség, akkor ezekre támaszkodva gyorsan növelni lehessen a szakképzett munkaerő kapacitását. Ez azonban - csak egyfajta szükségszerű megoldás. E stratégia tervezői szerint - hosszú távon és világszinten kell szakosodást végrehajtani. A kölcsönös egymásra utaltságnak és függőségnek ebben az új RENDSZERÉBEN: a nemzeti önazonosság veszít fontosságából. Minden világtérség rá lesz utalva a másikra, és az élet minden más elem más térségektől is függeni fog. Ez hozza létre azt a helyzetet, hogy az emberek inkább világpolgárok lesznek, nem pedig egy bizonyos ország állampolgárai. Ilyen elgondolás figyelembevételével kell megváltoztatni: a sport szerepét is. Az Egyesült Államokban is úgy kell átalakítani a sportkedvelőket, hogy csökkenjen bennük a NEMZETI jelleg. A labdarúgás mint a legkozmopolitább világsport - fontos szerephez jut az Egyesült Államokban - amely Dr.Day előadása elhangzásának idején 1969-ben még jelentéktelen sportág volt Amerikában. Az eltelt idő bebizonyította, hogy a HÁTTÉRHATALOM a labdarúgást olyan nemzetközi sportnak tekintette, amellyel gyengíteni kellett a kifejezetten amerikainak számító baseball fontosságát. A baseball visszaszorítására is programot dolgoztak ki. Ennek egyik változata szerint a játékosokat rosszul fizetnék - és így kevesebben vállalnák ezt a sportágat. Dr.Day azonban elmondta: egy másik módszerrel, a játékosok javadalmazásának az aránytalan megnövelésével - könnyebben tönkre lehet tenni ezt a sportágat. Ha ugyanis a baseball játékosok fizetése nevetségesen magas - ez elégtelenséghez vezet a többi sportágban, hiszen például az atléták fizetése messze lefog ettől maradni. Mindez - olyan feszültségeket gerjeszt, hogy elidegenítheti a baseball rajongót, és az nagy veszteségeket okozhat a sportcsapatok tulajdonosainak. Ezt követően a baseball pályákat már át lehet alakítani labdarúgó pályákká. Mint tudjuk - az események nem pont így alakultak, de majdnem így. Ma már a labdarúgás az egyetemeken és a hivatásos sportegyesületekben az egyik legnépszerűbb sportág. Az úgynevezett amerikai futball - a rugby fennmaradt, mert rendkívül erőszakos sportág - és ezáltal bizonyos lelki és társadalmi feszültségek levezetésére is alkalmas. Ehhez hasonlót terveznek - a jéghokival is. A hokit kell nemzetköziesíteni és népszerüsíteni. Egyre több nemzetközi bajnokságot kell szervezni a jéghoki csapatok és természetesen a labdarúgó csapatok számára. Dr.Day előadásából azonban egyértelműen kiderült, hogy: a felfuttatandó sportág, amit a HÁTTÉRHATALOM favorizál - az a labdarúgás. Ennek egyik legfőbb oka, hogy: ez már is globalizálódott sportág, mivel Dél-Amerikában, Európában, részben Ázsiában is, de már az Egyesült Államokban is gyökeret vert. Az így létrejövő nemzetközi sportversenyek - elősegítik az emberek tudatának és emócióinak a leválasztását a Nemzeti közösségektől és ÁTVEZETIK őket egy nagyobb kötődéshez: azaz segít VILÁGPOLGÁRRÁ átalakítani őket.


A VADÁSZAT mint SPORT

Ez a sport vagy kedvtelés fegyverhasználathoz kötődik. A fegyverek birtoklását azonban olyan privilégiummá kell átalakítani, amely nem illet meg mindenkit. A vadászszenvedély nem adhat előjogokat a fegyverek birtoklására. Mindenkivel szemben - érvényesíteni kell a korlátozott és ellenőrzött fegyverviselést. A vadászat céljára például -- rendszeresíteni kell a vadászfegyverek bérlését, vagy kölcsönzését - az erre rendelt hatóságoktól. Ne legyenek nőiesek a leánysportok. A lányok sportolása is rendkívül fontos, és rá kell szoktatni őket az atlétikára, valamint a többi kemény sportra. Ezeknek a sportoknak kell a BABAJÉTÉKOKKAL való fontosságot, a kézimunkázást és egyéb nőies foglalatosságokat: helyettesíteni. Ha maradnak a BABAJÁTÉKOK - a számukat csökkenteni kell. A BABAJÁTÉKOK hangsúlyozzák a lányok számára: az anyai szerepet és gyermeknevelést. EZT háttérbe kell szorítani. A lányoknak ugyanolyan sportokat kell űzniük - mint a fiúknak. A Fiúk és lányok ebből a szempontból sem különbözhetnek. Az olyan konyhai és étkezéssel kapcsolatos játékok, amelyek a hagyományosan a leányjátékok közé tartoztak - fokozatosan kiiktatandóak, és a lányokat rá kell venni a sokkal fiúsabb kedvtelésekre. A leánycsapatok által játszott meccsekről ugyanúgy be kell számolniuk a sportlapoknak, mint a fiú csapatokéról. MA: már mi is tanúi lehetünk, hogy nemcsak rendszeresen tudósítanak a női csapatok labdarúgó mérkőzéseiről - de női birkózó és ökölvívó versenyekről is. A női nehézatlétika polgárjogot nyert, és ma már ugyanolyan gyakran tartanak a nők számára is súlyemelő versenyeket, mint a férfiak számára. A SPORT ilyen irányú megváltoztatásának a célja: hogy a nők sokkal inkább úgy tekintsenek magukra - mint egy ATLÉTA, vagy SPORTOLÓRA. Nem pedig - mint egy leendő feleségre-anyára. A szex és még több szex tekintetében Dr.Day elmondta hallgatóságának,hogy: a filmekben fokozatosan rá kell térni a SZEX nyíltabb bemutatására, de a filmen használt nyelvet is át kell alakítani. A szexuális tevékenység és az arra utaló VULGÁRIS beszéd: a reális élet része, miért kellene akkor ezzel kapcsolatban félénknek és szemérmesnek lenni. A filmszínházakban és a televizíóban PORNOGRÁF filmeket is kell játszani. 1969-ben még nem volt videorecorder, de az előadó ennek ellenére jelezte, hogy ilyen készülékek lesznek - olcsón bárki megszerezheti őket - és így otthon is vetíthetőek lesznek bőségesen kapható PORNOGRÁF filmek. Ezeknek a filmeknek az egyik hatása az lesz, hogy: a filmekben látható szereplők MINDENT megtesznek, amit csak ellehet képzelni. Ennek az a célja,hogy: a szexualítást nyílttá tegye és hangsúlyozza. De nemcsak a szexualítást kell nyílvánossá tenni - hanem az erőszakosságot is. Ez utóbbit - teljes részletességgében és hosszan kell bemutatni. Ezek célja: a nézőket érzéketlenné tenni - a legdurvább ERŐSZAK látványával szemben is. Hiszen eljön az IDŐ - amikor az embereknek valódi ERŐSZAKOSSÁGGAL kell szembesülniük. Ha tehát - a szórakoztató iparban is meghonosodik a reális élethez hasonló - vagy még meg is haladó ERŐSZAK, akkor az elősegíti hogy a lakosság könyebben alkalmazkodjon a mindennapi életben megtapasztalt tényleges erőszakhoz.


A HALÁLHOZ VALÓ VISZONY MEGVÁLTOZTATÁSA

Általánosságban meg fog változni az emberek beállítottsága a halállal és az életből való távozással szemben. Ez a jövőben nem lesz olyan félelmetes, mint korábban, és a halott vagy súlyosan sérült emberek látványa már nem kelt majd akkora rémületet. Dr.Day elmagyarázta hallgatóságának, hogy: nincs szűkség olyan finom lelkű lakosságra - amely megbénul a halál látványára. Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy ezt mondják maguknak: "well,I don't want that to happen to me". Azaz - " nem akarom,hogy ez velem megtörténjék". Az előadónak ez a kijelentése jelzi, hogy: a HÁTTÉRHATALOM terve szerint számos olyan EMBERI TRAGÉDIA fordul majd elő, amelyeket a túlélőknek majd látniuk kell. Megértik e TERV embertelenségét azok a szülők, akik később gyermekeikkel gyanútlanul beültek egy FILM megtekintésére - vagy ugyanezt tették a televízió bekapcsolásával. Megtapasztalhatták, hogy milyen durva és erőszakos jelenetek megnézésének teszik ki gyermekeiket. A zene is legyen egyre ócskább. Dr.Day szerint - a zenének is nívótlanabbá kell lennie-válnia. 1969 után - a rock zene egyre primitívebbé és durvábbá alakult át folyamatosan-fokozatosan. Dr.Daynak az a kifejezése, hogy: rosszabbá kell válnia a zenének - egyben annak a beismerését is jelentette, hogy ezek a gépesített ritmusok és primitív dallam nélküli zenék - nívótlan és nyíltan szexualítást taglaló szövegeikkel máris rossznak voltak minősíthetők. Az a fajta érzelmes, szórakoztató zene - amely az elektromos konfekció-zajcsinálást megelőzte - még a zene számos minőség tulajdonságával rendelkezett. A HÁTTÉRHATALOM stratégiái szerint, ezt a nívósabb,szórakoztató zenét - bizonyos rádiók sugározhatják, és lemezeken is elérhetővé teszik őket - az idősebb nemzedékek számára is. A rádióadók többségének azonban - ezt az elektromos ZÖREJ-ZENÉT kell sugározniuk, és erre kell rászoktatni a fiatalabb generációkat. Mivel a populáris zene egyre rosszabbá és primitívebbé fejlesztendő - ezért az idősek és a fiatalok nem fogják egymás zenéjét hallgatni. Az idősek elutasítják - mint zenei szemeztet - addig a fiatalok azonban magukévá teszik azt, mert azonosulnak vele mint - nemzedékük sajátosságával, amely elősegíti, hogy külön identitást alakítsanak ki a maguk számára az idősekkel szemben.

E sorok írója - aki valamikor konzervatóriumot végzett - fiatalabb korában meg volt győződve arról, hogy a 60-as évek zenéje, amíg tagjai fel nem nőnek és meg nem ismerkednek azzal a zenével, amelyben változatos harmóniák,gondosan formált dallamok, eredeti ritmusok találhatók - a gépi monotónia, harmónia és dallamnélküliség helyett. EZ TÉVES FELTÉTELEZÉSNEK BIZONYULT. Mert - azok a nemzedékek ezen a gépi-úton előállított zörejeken és hasonlóan primitív szövegeken nőnek fel - hozzá szoknak ehhez a selejt-zenéhez, ahogy hozzá lehet szokni: a SELEJT ÉLELMISZEREKHEZ is. És akkor is ezt az ócska élelmiszert fogyasztják, amikor már jobbat is elérhetnének. Ezen túlmenően Dr.Day azt is elmondta, hogy ebben a primitív gépi zenében - jól ellehet rejteni olyan TUDAT - BEFOLYÁSOLÓ rövid kis részeket,amelyekről a fiatalok nem is szereznek tudomást, de ugyanakkor mégis alapvetően átalakítja magatartásukat. Személyes tapasztalatom is alátámasztja, hogy: hová vezetett alaposan átgondolt kulturális rombolás. Az egyik floridai bevásárlóközpont előtt az 1990-es évek végén - állandóan labdáztak a gyerekek, és ezzel akadályozták a parkolóba érkező autósok mozgását. A gyermekeket semmilyen módon sem lehetett eltávolítani. Végül a bevásárlóközpont, a MALL vezetője azt javasolta, hogy: a szokásos elektromos hanghatások helyett - sugározzanak MOZART zenét. Ez az ötlet sikeresnek bizonyult, mert a gyerekeket távozásra kényszerítette. A szórakoztatás - tehát a fiatalok befolyásolásának leghatékonyabb eszköze. Az idősebb nemzedéket már nem lehet megváltoztatni - de a fiatalokat még döntően befolyásolni lehetett életüknek abban a korai szakaszában - amikor személyiségük, szokásaik és ízlési preferenciájuk kialakul. Ez a fiatalabb generáció ma - a XXI.század elején már érett-felnőtt korba került. Most már az ő ízlésük a meghatározó. És ez kedvez HÁTTÉRHATALOM céljainak. Dr.Day orvostan hallgatóságának még azt is elmondta, hogy: a régi érzelmes zenét és filmeket meghagyják az idősebbeknek - sőt még olcsó közlekedéssel, árengedményekkel, adócsökkentéssel könnyítenek is életükön. Ezt azzal indokolta, hogy: ez a nemzedék gazdasági válságokon ment keresztül - át kellett élnie a II. világháborút - tehát mint jutalomként megérdemli ezt a méltányosságot. Mi jön 2000-ig és azután? Dr.Day szerint - az idősebb nemzedék távozásával, előtérbe kerülnek a megszorítások. A régi filmeket is és ez a folyamat felgyorsul. A régi filmeket és dalokat fokozatosan kivonják a forgalomból, és a gyengédebb-érzelmesebb szórakozás teljesen visszaszorul. Fokozatosan megnehezítik az öregek számára az utazást is. Egyes utazásokat - engedélyhez kötnek, és csak alapos ok esetén utazhatnak. Egyre fontosabb szerephez jutnak a kötelező személyazonosságot igazoló okmányok. Amerikában - először teszik kötelezővé a személyazonosságot igazó kártyát - és felszólításra fel kell tudni mutatni. Dr.Day már említi, hogy: olyan parányi eszközt kívánnak a bőr alá helyezni - amely elektronikusan a személy adatait. Ez - megakadályozza a személyazonosságot igazoló okmány meghamisítását, és azt is, hogy: valaki is elvesztésére hivatkozzon. MINTHOGY - orvos beszélt orvosoknak: ezért Day kitért arra is, hogy hogyan lehet megelőzni a szervezet védekező reakcióját az ilyen beültetett mikrochippekkel szemben. A szilikont említette - mint olyan anyagot,amely az emberi szervezet megtűr és amely alkalmas az elektronikusan rögzített anyagok hordozására. Egyébként a szilikon az az anyag - amit egyes nők a mellük megnagyobbítására is használtak.


Az ÉLELMISZER ELLENŐRZÉS

Az élelmiszer ellátást is szigorúan ellenőrizni kívánják. Ha a népességnövekedés nem lassul le, akkor igen gyorsan élelmiszerhiányt lehet előidézni és ráébreszteni az embereket arra, hogy milyen veszélyt rejt számukra - a túlnépesedés. DE - akár lelassul szaporulat. akár nem: az élelmiszer ellátást KÖZPONTILAG szükséges ellenőrizni, hogy a lakosság táplálkozása biztosítva legyen. Ugyanakkor - ennek az ellenőrzésnek meg kell azt akadályozni, hogy azok is eltarthatók legyenek, akik szembeszállnak a fennálló renddel. Éppen ezért - jogszabályokkal tiltani fogják, hogy: valaki a saját maga és családja eltartására élelmiszert termeljen. Ezt persze - kellően álcázott módon, jól hangzó ürüggyel kell elfogadtatni a közvéleménnyel. Az állítólagos ok erre a tilalomra az lesz - hogy ha magunk állítjuk elő az élelmiszereket, az veszélyes - mert nem elég steril, és elősegítheti a betegségek terjedést. Kifelé - tehát úgy fogják tálalni, hogy: itt a fogyasztók védelméről van szó - de a világos ok az lesz, hogy korlátozzák, és ellenőrzés alatt tartsák az élelmiszer ellátást, mert ez fontos hatalmi eszköz. Éppen ezért - a saját élelmiszer termelést illegálissá kell tenni. Ha pedig valaki illegális tevékenységet folytat - akkor szembe kerül a törvénnyel és bűnözővé válik.


AZ IDŐJÁRÁS BEFOLYÁSOLÁSA

Dr.Day röviden ennyit mondott: "ellenőrizni tudjuk az időjárást - vagy hamarosan képesek leszünk rá" !!! Hozzáfűzte: nem jódkristályok ledobására gondol a felhőkre, amely már ismert eljárás - hanem valóságos ellenőrzésre. Az időjárás - hatékony fegyver a KÖZVÉLEMÉNY befolyásolására. Lehetővé teszi az ESŐ előidézését és a CSAPADÉK visszatartását azért, hogy bizonyos területeken az élet befolyásolható legyen és ellenőrzés alá lehessen venni. Egyrészt szárazságot lehet előidézni a növekedés időszakában, s így végül is leáll a növekedés. Másrészt - igen erős esőzéseket lehet előidézni az aratási időszakban, úgyhogy a felvizezett talaj nem teszi lehetővé az aratást. MINDKÉT módszer - kitűnően alkalmazható, ecsetelte Dr.Day.


A KÖZÉLET BEFOLYÁSOLÁSA

Igen kevesen értik, hogy: valójában hogyan működik az állam és a kormányzat. A lakosság egy része tud arról, hogy: valamilyen formában és módon valakik befolyásolják a politikusokat, de nem ismerik ennek módját és eszközeit. A POLITIKUSOK egy része sincs ezzel tisztában. Végrehajtatnak velük olyan számukra előkészített TERVEKET - amelyről elhitetik, hogy ŐK készítették - valójában azonban manipulálták őket. Csupán - nem értik ennek a az ÁLCÁZOTT és SZÖVEVÉNYES módját. Dr.Day szó szerint a következőket mondotta: " az emberek képesek két egymásnak ellentmondó eszmét is egyszerre az agyukban tartani, és a szerint cselekedni - feltéve ha ez a két ellentmondó eszme megfelelően szét van választva". Ehhez az előadó hozzátette: "Igen jól lehet tudni, racionális emberek miként reagálnak bizonyos információkra, amellyel szembesülnek. Ahhoz, hogy előre meghatározott választ kapjunk - azoknak az adatoknak az ellenőrzésére van szükség amelyeket a tudomásukra hozunk - vagy azoknak a körülményeknek a KONTROLLJÁRA - amelyek körülveszik őket. És miután az emberek racionálisak - azt fogják cselekedni, amit mi akarunk, hogy cselekedjenek. Nem fogják teljesen érteni mi az amit tesznek, és miért".


A TUDOMÁNYOS KUTATÁS MEGHAMISÍTÁSA

A téma kapcsán - említette az előadó,hogy bizonyos Tudományos Kutatási Eredményeket nemcsak meg lehet hamisítani - de a hamisításokra TÉNYLEGESEN sor is került azért: hogy a kívánt eredményt elérjék. Dr.Day itt ismételten a következőket mondta: "az emberek nem teszik fel a megfelelő kérdéseket. Túlságosa hiszékenyek. Minthogy az előadó orvos volt - és hallgatósága is orvosokból állt, ezért annak a beismerése, hogy tudományos adatokat szándékosan meghamisítanak, majdnem hogy istenkáromlásnak tűnt Dr.Dunegan - a visszaemlékező orvos számára. Dr.Day ezután rátért a nemzetközi intézmények átalakítására. A EGYESÜLT NEMZETEK SZERVEZETE ( ENSZ ) eben az időben nem rendelkezett kellő tekintéllyel - ezért tervbe vették az ENSZ fontosságának növelését. Az embereket hozzá kell szoktatni,hogy lemondjanak Nemzeti Szuverenitásuk egyre nagyobb részéről. A gazdasági egymásrautaltság ezt a folyamatot elősegíti. A Háború elkerülésére való hivatkozás: hat az emberekre, mert általában elfogadják, hogy helyesebb valamit békésebb módszerekkel végrehajtani, mint háborús erőszakkal. A háború ezért - idejétmúlt. De - Dr.Day szerint: azért is eljárt az idő felette, mert a nukleáris fegyverek korszakában már nem lehet ellenőrzés alatt tartani a háborúskodást. Korábban a háborúkat - kordában lehetett tartani, de ha atomfegyverek jutnának illetéktelen és ellenőrizetlen kezekbe, akkor az a nukleáris katasztrófához vezethet. Nem említette, hogy kik is lennének ezek a "rossz kezek" de célzott rá, hogy ezek a terroristák. Ezért az előadó hangsúlyozta, hogy: hatékonyan ellenőrizni kell a nukleáris fegyverek birtoklását. Az ÚJ RENDSZERT azonban mindenféleképpen be kell vezetni - s ha nem megy békés együttműködéssel - azaz a Nemzeti Szuveneritásról való önkéntes lemondással - akkor úgy: hogy a Világ az atomháború széléhez jusson. A nukleáris háború veszélye által kiváltott hisztéria és félelem megnöveli a tárgyalásos béke lehetőségét. Ez - ráveheti az embereket, hogy önként feladják Nemzeti Szuverenitásukat azért, hogy béke legyen, és ez által létrejöhessen az "ÚJ NEMZETKÖZI POLITIKAI RENDSZER". Ha pediglen túlságosan sokan lennének olyan döntési helyzetben lévők, akik ennek ellenállnak - akkor szükség lehet fokozottabb atomfegyverkezésre. Erre az emberek meggyőzése miatt lenne szükség, hogy lássák: " WE MEAN BUSINESS " (azaz komolyan gondoljuk a dolgot). Ennek a tárgyalásos békének meggyőzőnek kell lennie - azaz olyan módon kell előkészíteni és végrehajtani,hogy: az emberek meg legyenek győződve - valódi tárgyalások folytak a szemben állók között. Ez segít felismerniük, hogy a béke jobb - mint a háború. Dr.Day ebben a vonatkozásban arról is szólt, hogy a háborúnak több jó oldala is van. Minthogy - mindenkinek meg kell halnia, a háborúban mód van arra, hogy valaki emberfeletti bátorságot tanúsítva hősként haljon meg. Ha pedig élve marad - akkor különleges tiszteletben részesüljön. Ezért a háború megpróbáltatásai több vonatkozásban is kifizetődnek a katonák számára. Dr.Day arra is hivatkozott, hogy: ha nem hal meg annyi ember az I. és II. világháborúban, hanem tovább él, és szaporodik - akkor további százmilliókkal lenne nagyobb az amúgy is túlnépesedett Föld lakossága. Ezért - ezek a háborúk a NÉPESSÉG KORLÁTOZÁSHOZ is jótékonyan hozzájárultak. Ma azonban már rendelkezésre állanak mind kormányzatok - mind egyes személyek számára azok az eszközök, amelyekkel a NÉPESSÉG növekedését mérsékelni lehet. Ezért - ebből a célból már nincs szükség háborúkra.


A TERRORIZMUS MINT AZ ELLENŐRZÉS FONTOS ESZKÖZE

Dr.Day 1969-ben közölte hallgatóival, hogy: a terrorizmust széles körben fogják felhasználni Európában és a Föld más térségeiben. Úgy vélte, hogy az Egyesült Államokban nem lesz szükség a terrorizmus igénybevételére. Ez csak akkor válik szükségessé az Egyesült Államokban, ha az amerikai társadalom nem elég gyorsan fogadja el az ÚJ RENDSZERT. Dr.Day szavaiból azonban az derült ki, hogy: 1969-ben módszerrel Amerikában. Dr.Day azonban előadásának ebben a részében - megfedte az amerikaiakat, hogy túlságosan jól, biztonságban és gondtalanul élnek. Ezért - egy kis terrorizmus segítene meggyőzni őket arról, hogy: bolygónk igen is veszélyes hely, vagyis veszélyessé válhat, ha nem mondanak le egyes dolgaikról a hatóságok számára azért, hogy azok a FÖLDET megfelelően ellenőrizhessék.


PÉNZGAZDASÁG ÉS BANKHATALOM

Dr.Daya pénzrendszerről és a bankok szerepéről kijelentette, hogy: "az infláció végtelen folyamat, bármely szám után végtelen számú NULLÁT helyezhetünk, és tetszés szerint tehetjük ki a tizedespontokat". Ez világosan utalt arra, hogy: az inflációs adó - valójában mesterségesen fenntartott eszköz a HÁTTÉRHATALOM számára a társadalom ellenőrzésére. A PÉNZ túlnyomórészt - hitelből fog állni. A pénz máris elsősorban HITEL - de a forgalomban lévő PÉNZ sem készpénz, vagy tapintható dolog lesz, hanem elektronikus JEL. Az emberek igen kismértékben fognak PÉNZT hordani maguknál - csupán jelentéktelen dolgok vásárlására. Bármely fontos vásárlást - elektronikusan fognak végezni. A munkabérek is elektronikusan történik a bankoknál vezetett számlákra. EGYSÉGES BANKRENDSZER JÖN LÉTRE. Kívülről úgy tűnhet, hogy több bank is külön működik, de valójában és végső soron csak EGYETLEN bankrendszer fog létezni. Ennek megfelelően - számítógépes feljegyzés történik minden egyes vásárlásról, és ez lehetővé teszi, hogy bárkinél ellenőrizhessék a PÉNZ bevételét és kiadását a legpontosabb részletekig, és nyomon követhessék üzleti tevékenységét. Dr.Day itt jelezte, hogy nagyobb értékű tartós fogyasztási cikkek, mint autó-motorkerékpár-hűtőgép vagy televízió vásárlása - valamilyen személyi azonosításhoz lesz kötve - és ez többek között elősegítheti a lopott javak felderítését is. A számítógépek széles körű alkalmazása lehetővé teszi az egyes emberek pénzügyeinek a teljes ellenőrzés alatt tartását. Arra fognak törekedni, hogy a megtakarítás útján jelentékeny mértékű vagyonra tehessenek szert. Az előadó utalt rá,hogy: a gazdagság végső soron hatalmat jelent, és ha sok ember kezében van vagyon formájában a hatalom - akkor az kedvezőtlen az Irányító és Döntéshozó "kis csoport" számára. Ezért - ha előáll,hogy a lakosság nagymértékben tud takarékoskodni - akkor ezt a többletjövedelmét fokozott adóztatással el kell tőle vonni. Vagyis - minél többet megtakarít valaki, annál nagyobb lesz az az adó, amit félretett pénze után fizetnie kell. Ennek az a célja, hogy megtakarítással ne lehessen vagyont felhalmozni. Arra is figyelni fognak, hogy ha valaki a kelleténél többet megtakarít és félretesz - akkor annak a jövedelmét csökkenteni kell. Dr.Day mindehhez a következőket fűzte: "nos ha túl sok pénzt félreteszel - akkor valójában nincs is szükséged erre a pénzre". Az embereket tehát meg kell akadályozni abban, hogy vagyonra tegyenek szert, mert hosszú távon veszélyezteti annak az ÚJ RENDNEK a működését, amelynek kialakításáról Dr.Day beszélt. A lakosságot arra fogják rászoktatni, hogy HITELRE vásároljon. Ha túlzottan eladósodtak az emberek - akkor veszítsék el megbízhatóságukat és fizetőképességüket, és váljanak teljes kiszolgáltatottá. Ha valaki ostoba, hogy nem tudja megfelelően visszafizetni a HITELT - akkor az lehetővé teszi a HATÓSÁGOKNAK, hogy keményen lecsapjanak rá. 1969-ben már elkezdődött a HITELKÁRTYÁK használata, de széles körben nem volt forgalomban a PLASZTIK pénz. Az elektronikus fizetési módok elterjesztése azonban olyan progra volt, amelyet a HÁTTÉRHATALOM által ellenőrzött bankrendszer gondosan végrehajtott. Eleinte az átlagpolgár több kredit kártyát is használt illetve még használ ma is, de - fokozatosan EGY kombinált kártyává alakítják át. Az újabb nagy ugrást az jelenti - mikor ezt a kombinált kártyát miniatürizált formában a BŐR alá ültetik. Míg egy kombinált kártya ellopható vagy ellehet veszíteni - addig egy ilyen beültetett miniatűr eszköz se el nem veszíthető, se meg nem hamisítható, se át nem ruházható. Dr.Day előadásának e részénél utalt a bibliai ÚJSZÖVETSÉG János Jelenések Könyvére, amelyben ehhez hasonló jövendölések olvashatóak. Határozottan tagadta azonban ezen elképzelések bármely kapcsolatát a bibliával - állítva, hogy a józan ész miatt működik így a rendszer, és semmi szükség misztikus bibliai magyarázatokra.


A NAGY TESTVÉR FIGYELI A TÉVÉNÉZŐT

Egyes beültetett miniatűr szerkezetek rádiójeleket fognak kibocsátani. Ezek a bőr alá helyezett vagy FOGBA beépített implantátumok meghatározott rádiófrekvencia segítségével - könnyen lokalizálhatóak és megtalálhatóak lesznek. Ez különösen hatékony módszer lehet a Büntetés Végrehajtási Intézetek lakóinak ellenőrzésére. Ami a televíziózást illeti - a készülékek úgy lesznek megkonstruálva, hogy. egy központi MEGFIGYELŐ állomásról ellenőrizni lehet a a TV-nézőket. A televízió készülékeket direkt erre a célra kifejlesztett alkatrészekkel látják el. Ahhoz, hogy ezt a funkcióját a TV készülék elvégezze - nincs szükség a bekapcsolására. E megoldás segítségével - ellenőrizni lehet - hogy mit néznek az emberek, és hogyan reagálnak arra amit látnak. MA MÁR ISMERETES, hogy: még inkább erre a célra fejlesztették tovább SZÁMÍTÓGÉPEK berendezéseit, a HARDWARE-t és a SOFTWARE-t egyaránt, valamint az INTERNET egész rendszerét. OLYAN rejtett programok működnek és rögzítődnek ELTÁVOLÍTHATATLANUL, amelyek PONTOSAN jelzik, hogy az adott terminál használója a világháló milyen szolgáltató helyeit látogatta meg - onnan mit töltött le - emailen hova-mit küldött illetve maga mit kapott. Ezen túlmenően - ha megfelelő optikai kiegészítő berendezésekkel is fel van szerelve az adott komputer - akkor még nézni is lehet az illető tudta nélkül, hogy mit tesz. Ehhez jön, hogy olyan programok továbbíthatók, amelynek segítségével az adott KOMPUTER merevlemezén tárolt valamennyi FÁJL leolvasható, megváltoztatható - sőt törölhető és az egész Winchester struktúrája összetörhető. MINDEZ - már napjaink valósága, és még nem tartunk OTT A FOLYAMAT végén - inkább az ELEJÉN. Dr.Day 1969-ben még csak arról beszélt, hogy az emberek megfogják vásárolni a televízió készülékeket, de - már jelezte, hogy a TV antenna helyét a KÁBELTÉVÉ szolgáltatás veszi át. A kábelszolgáltatókat fejlesztik úgy, hogy: ezt a megfigyelést végrehajtsák és ellenőrizzék. Idővel - a lakosság rájön ezekre a módszerekre, de - akkor már annyira rá lesz utalva az elektronikus technikára, mind a TÉVÉZÉSRE és még inkább a számítógép valamint az Internet használatára, hogy nem lesznek képesek róla lemondani - ahogy nem tudnak lemondani a telefon ( ma már a mobil) használatáról sem. Az elektronikus eszközök fokozatosan a bevásárlás és a banki műveletek elvégzésének eszközeivé is válnak. Elektronikusan lehet majd egyre inkább elintézni a bevásárlást, a hivatalos ügyeket is.


A MÚLTÉ LESZ A SAJÁT TULAJDONÚ OTTHON

A magántulajdonban lévő lakások és családi házak fokozatosan megszűnnek. A lakásépítés és vásárlás költségei fokozatosan magasak lesznek, hogy: az emberek többsége már nem engedheti meg magának. Azok, akiknek már van saját tulajdonú házuk - megtarthatják, de az évek multával a fiatalabb nemzedékeknek egyre nehezebbé válik az, hogy saját OTTHONHOZ - LAKÁSHOZ - CSALÁDI HÁZHOZ jussanak. Az a cél,hogy egyre több fiatal csak bérlő legyen, lakásokat és kondominiumokat használjon. ((( A kondominium olyan lakóépület vagy nyaraló - amelyben a lakások magántulajdonban vannak, a közös helyiségek pedig közös tulajdonban. Hasonlít a Társasházhoz.))) Ennek következtében - egyre több eladhatatlan ház válik üressé. Nem azért, mert nem lenne rá szükség - hanem azért, mert az embereknek már nem lesz elég pénzük ahhoz, hogy megvásárolják azokat. Ennek ellenére - az otthonhoz jutás illetve használat költségei nem fognak csökkenni. Az az - a kereslet és kínálat piaci törvényei: nem fognak működni. Így el lehet érni, hogy: a lakosság egyre szélesebb rétegei kisebb méretű lakásokba költözzenek, amelyekbe viszont már nem lehet egy-két gyereknél többet felnevelni. Ily módon a saját tulajdonú családi házzal rendelkezők száma - jelentősen csökkenni fog. Ezeket a saját tulajdonú házakat magas adóval fogják megterhelni, amelyeket más szabályozókkal egészítenek ki azért, hogy a lakosság többsége ne akarjon saját tulajdonú lakásban lakni. A egyik cél az, hogy: ki lehessen jelölni hogy hol lakjanak és éljenek az emberek, és ahhoz is hozzá kell szoktatni őket, hogy - a lakásban a családhoz nem tartozó személyek is éljenek. Az egész lakásügy: egy Központi Lakhatóság ellenőrzése alá kerül. /// Ma már az amerikai élet valóságához tartozik, hogy különböző hatóságok megkérdezik az állampolgárokat, hogy hány hálószoba van az otthonukban, hány fürdőszoba a házukban, hogy van-e kondicionáló terem, stb./// Amikor ez az ÚJ RENDSZER felváltja a korábbit - sokan lakás és otthon nélkül maradnak. A központi lakáshatóság számukra speciális helyeket jelöl ki - ahol feltehetően már nem élnek sokáig. Akik nem alkalmazkodnak az ÚJ RENDSZERHEZ - azokat ejtik, vagyis "disposed of humanely" -vé válnak, akikről emberiesen lemondanak. Az előadó ismét említette, "there would not be any martyrs" ( nem lesznek többé mártírok ), azaz nem úgy kerülnek eltávolításra ezek az emberek az életből, hogy mártírságukkal hatást gyakorolhatnának a többi emberre. "People will just disapper" - az emberek csak úgy el fognak tűnni. Dr.Day 1960-ban még arról tájékoztatta az orvos hallgatóságát, hogy az ÚJ RENDSZERRE való áttérést - szinte észrevétlenül fogják bevezetni. Egy téli hétvége után - már úgy mennek majd az emberek dolgozni, hogy az ÚJ RENDSZER a helyén van. Azt hangsúlyozta, hogy: minden a folyamatos változás állapotába kerül. Megváltozik a befektetések módja - állandóan változni fognak a KAMATOK és a különböző ÉRTÉKPAPÍROK is. Úgy fog tűnni -mintha sokféle állna rendelkezésre. Ha azonban közelebbről szemügyre vesszük őket - egymás utánzatai lesznek. Külsőre különbözni fognak - valójában ugyanazt a gépkocsit több cég gyártja majd. Dr.Dunegan aki 19 év elmúltával emlékezetből idézte fel Dr.Day előadását, végül utalt rá, hogy: az eltelt két évtized során felvázolt elképzelésekből - igen sok meg is valósult.

===========================================================================

Az előzőekben Dr.Richard Day orvos - egyetemi tanár ELŐADÁSÁT foglaltuk össze - amelyet 1969-ben tartott az ÚJ VILÁGREND kialakításáról, ahol Dr. Larry Dunegan mint hallgató volt jelen, s 1988-ban vissza emlékezett a Day-i előadásra!
"""""""""""""&qu ot;""""""""""""" """""""""""""&qu ot;""""""""""""" """""""""""""&qu ot;"""""""""""""
Folytatásban - később majd Randy Engel U.S. Coalition for Life (Amerikai koalíció az életért ) igazgatója által folytatott Beszélgetésről, ahol Dr.Richard Day emlékezik vissza !!!


LinkEz itt a kérdés - Az új világrend létrejötte - Kultúrharc (2022. április 5.)
/Joe Biden amerikai elnök szerint egy új világrend van létrejövőben, amit az Egyesült Államoknak kell irányítania - mai adásunkban elsőként ezzel a témával foglalkozunk. Majd arról beszélgetünk, hogy hogyan alakult Magyarország külföldi megítélése és sajtóvisszhangja a rendszerváltás óta. Végül pedig arról lesz szó, hogy Florida államban kitiltják az iskolákból és a munkahelyekről a kritikai fajelmélet oktatását./

LinkAz új világrend működése - Ez itt a kérdés, 2022. november 4.

Link


Így épül az új világrend a koronavírus árnyékában

LinkBEMUTATOM AZ ÚJ (COVID) VILÁGREND URAIT
/Felkerestem a koronavírus árnyékában új világrendet hirdető Világgazdasági Fórumot a genfi székhelyén, hogy olyan kérdéseket tegyek fel, amelyekről mindenkinek tudni kell./

LinkÚj világrend: Nyugat vs. Kelet

LinkMegoldást keresünk Bill Gates rémálmának megsemmisítésre!

Link
Blog Látogatóim száma fő - 2022.11.09. 22:00
Ma: 9793
e Hét: 15155
e Hónap: 22924
e Év: 612945
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Katasztrófa jön a Földön: hosszabb lesz egy nap
  2022-10-25 20:45:44, kedd
 
 

KATASZTRÓFA JÖN A FÖLDÖN: HOSSZABB LEST EGY NAP

Origo2022.10.25. 17:32


A Hold évente 3,8 centiméterrel távolodik a Földtől. Ez nem tűnik soknak, a hatása mégis jelentős, mert megváltoztatja a napok hosszát a Földön.

A Föld és a Hold már nagyon régóta társak, de ez nem volt mindig így. Az óriásbecsapódás-elmélet szerint körülbelül 4,5 milliárd évvel ezelőtt egy kisbolygó nekiütközött a fiatal Földnek, aminek következtében bolygónk rengeteg törmeléket dobott ki. Ebből a törmelékből jött létre aztán a Hold. Égi kísérőnk azonban távolodik a Földtől, ennek pedig idővel drasztikus következményei lesznek: a


NAPPALOK HOSSZA MEGNŐ, ÉS AZ ÉLET AKÁR ÖSSZE IS OMOLHAT BOLYGÓNKON.


A Hold évente 3,8 centiméterrel távolodik a Földtől. Erre először 1969-ben, a NASA Apollo-missziói során derült fény, amikor néhány tudós valami furcsát vett észre a Holdra telepített fényvisszaverő paneleken. Így derült ki, hogy a Hold valóban távolodik tőlünk. A későbbi tanulmányok meggyőző bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy ez nem új keletű jelenség, már nagyon régóta tart.A TÁVOLODÁS OKA A FÖLD LASSULÓ TENGELYFORGÁSA ÉS AZ ÁRAPÁLY-JELENSÉG


Milyen hatással lehet ez a Földre?

A Hold távolodásának egyik legfontosabb és legközvetlenebb hatása, hogy a nappalok hossza nő.

A távoli múltban, 2,45 milliárd évvel ezelőtt a Földön egy nap hossza mindössze 16,9 óra volt.

Ám mivel messzebb került bolygónktól egy nap ma már 24 órából áll. A tendencia a jövőben is folytatódni fog, így a távolabbi jövő emberisége már 24 óránál hosszabb napokra készülhet, feltéve, ha életben marad. A Hold távolodásának ugyanis sokkal súlyosabb hatásai is lesznek a földi életre.

A legtöbb hideg és meleg óceáni áramlat megszűnik, ami drámai csapást jelent majd az óceáni ökoszisztémára, a partvidékekről nem is beszélve.

Szintén drasztikusan meg fognak változni az évszakaink is. A Hold ,,kiiktatásával" ugyanis a Föld jobban ki lesz téve a többi égitest gravitációs hatásainak, ami komoly zavarokat okozhat bolygónk időjárásában.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
852 ember halt meg az Estonia komphajó tragédiájában, de mié
  2022-09-29 22:15:19, csütörtök
 
 
852 EMBER HALT MEG AZ ESTONIA KOMPHAJÓ TRAGÉDIÁJÁBAN, DE MIÉRT NEM MONDJÁK EL A PONTOS IGAZSÁGOT?
Elter Tamás 2022.09.29. 19:59


1994. szeptember 28-án kora hajnalban Tallinból a stockholmi kikötőbe tartó Estonia komphajó máig nem teljesen tisztázott körülmények között hullámsírba merült a háborgó Balti-tengeren. Az Estonia fedélzetén tartózkodó 989 személy közül csak 137-an élték túl a szörnyű katasztrófát. Az 1997-ben közzétett hivatalos vizsgálat zárójelentése szerint a komphajó felnyitható orrajtajának anyaghiba miatt történt leszakadása okozta a súlyos tragédiát, de ezt több, a közelmúltban elvégzett új vizsgálat erősen megkérdőjelezi. A Discovery Chanel kutatócsoportja 2020-ban egy víz alatti robotkamera segítségével nagy, négy méter széles léket fedezett fel a hajótesten, amelyről korábban - állítólag - nem tudtak. A híres amerikai roncskutató, Gregg Bemis - a hatósági tiltást megkerülve - búvártechnikával vizsgálta meg a komphajó roncsát, és robbanásnyomokat azonosított. Az Estonia katasztrófájával kapcsolatban a brit, a svéd és az orosz titkosszolgálat is hírbe került, de 28 évvel a szörnyű hajótörés után még mindig tovább tart a titkolózás.


Viharos tengeren vágott neki végzetes útjának az Estonia komphajó

Az M/S Estonia utolsó, végzetessé vált útján, 1994. szeptember 27-én az esti órákban szedte fel a horgonyt Tallinban, és a kikötőből kifutva a nyílt tenger felé vette az irányt. Az Estonia egy 1979-ben vízre bocsátott, úgynevezett RO-RO (roll-on/roll-off) típusú alacsony merülésű komphajó volt, amelynek a le-, illetve felhajtható orrán át a járművek saját maguk hajthattak be a komp parkolóterébe. A kérdéses napon 803 utas és 186 fős személyzet tartózkodott az Estonia fedélzetén, Avo Phit kapitány parancsnoksága alatt.


Az M/S Estonia egy nyitható orral rendelkező, úgynevezett RO-RO komphajó volt Forrás: Wikimedia Commons

Aznap rendkívül rossz, viharos időjárási körülmények uralkodtak a Balti-tengeren. Amint az Estonia elhagyta a kikötő szélvédett mólóját, az orkánerejű szél bömbölve csapott le a hajóra. A Beaufort-skála szerint 7-8-as erősségű (80-90 km/órás sebességű) üvöltő szél

ház nagyságúra dagasztotta a koromsötétségbe burkolózó Balti-tenger háborgó hullámait.

Az Estonia úti célja a svéd főváros, Stockholm kikötője volt. Ahogy a hatalmas komp eltávolodott a partoktól, a nyílt tengeren még dühöngőbbé vált a vihar; az orkánerejű szél 8-10 méter magasra korbácsolta fel a hullámokat.


A zárt és sekély Balti-tengeren ritkák a 8-10 méter magas hullámok Forrás: Flickr

A rendkívül kedvezőtlen időjárás miatt az Estonia közelében elhaladó hajók mind jelentősen lecsökkentették a sebességüket, ám az észt komp a szokásos 16-17 csomós (30-31 km/órás) utazósebességgel szelte a viharos tengert, mivel a kapitány tartani akarta a menetidőt. A fel-le bukdácsoló hajó orrán széttörő hullámok jéghideg vízpermettel árasztották el az Estonia fedélzetét, ezért nem csoda, hogy mindenki a hajó belső tereibe, a kellemes szalonokba, vagy éppen a meleg kabinokba menekült az ítéletidő viszontagságai elől.


A Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallin volt az Estonia anyakikötőjeForrás: Wikimedia Commons/ Ralf Roletschek/Ralf Roletschek

Amikor a hajóhíd órája elütötte az éjfélt, a szolgálatos tiszt az addig megtett út alapján elégedetten konstatálta, hogy az Estonia a vihar ellenére tartani tudja a tervezett menetidőt. Az éjszakai óráknak köszönhetően az utasok többsége ekkorra már nyugovóra tért, és a pocsék idő miatt a szolgálatos őrszemeken kívül senki sem tartózkodott a fedélzeten.


Furcsa dörrenés hatolt át az orkán bömbölésén

Hajnali egy órakor a szél üvöltésén áthatoló tompa dörrenésre figyeltek fel a hídon szolgálatot teljesítő tengerésztisztek. A robbanásra emlékeztető furcsa hang a komp orra felől érkezett, ezért a kapitány utasítására néhány matróz előrement, hogy felderítse a dörej okát. Pár perc múlva visszatértek a hídra,

és azt jelentették, hogy nem észleltek semmi rendkívülit.

A híd vezérlőpultján az orrajtó esetleges kinyílását jelző indikátorok sötétek maradtak.


A megdőlt Estonia a háborgó tengerenForrás: Flickr

Ezekben a percekben még senki sem tudta, hogy a hatalmas orrajtó ismeretlen okból letört, és a kinyílt bejáraton át betóduló víz kezdi elárasztani az alsó rakteret. Az M/S Estoniát nem szerelték fel olyan külső biztonsági kamerákkal, amelyekkel folyamatosan szemmel lehetett volna tartani a felnyitható orr, illetve tatkapuk helyzetét. Nagyjából tíz perccel a dörrenés elhangzása után a hajó érezhetően a kormányfél felőli oldal irányába, vagyis jobbra kezdett dőlni, amit a dőlésszögjelző műszer egyre jobban kilengő mutatója is megerősített.


Avo Pith kapitány, az Estonia parancsnokaForrás: YouTube

Miközben Avo Pith kapitány és a szolgálatos tisztek éppen azon tanakodtak, hogy mi okozhatja a hajó jobbra dőlését, hirtelen megcsörrent a híd telefonja. A vonal másik végén a gépház jelentkezett be azzal a döbbenetes hírrel, hogy megállíthatatlanul zúdul be a víz a gépterembe.

Pár percen belül a dőlésszög elérte a kritikus értéket,

egy csuromvizes matróz pedig a hídra berontva azt közölte, hogy a hajó orra egyszerűen eltűnt. E vészjósló hír hallatán Pith kapitány azonnal elrendelte a riadót, a kormányost pedig visszafordulásra utasította. Az elfordulási manőver közben a hajó nyitott orra szembefordult a házmagasságúra ágaskodó hullámokkal, ami miatt pillanatokon belül többtonnányi víz tört be, tovább súlyosbítva a kritikussá vált helyzetet.


Az Estonia elfordulási manőverét ábrázoló grafikaForrás: Heiwa

Az M/S Estonia szeptember 28-án hajnali 1 óra 20 perckor adta le az első vészjelzést a 16-os frekvencián. Az Estonia ekkor a Finnországhoz tartozó turkui szigetcsoporttól ötven kilométerre volt délre. A finn parti őrség központjában a rossz légköri viszonyok miatt azonban csak két perccel később, 1 óra 22 perckor vették érthetően a komphajó ,,Mayday, mayday Estonia" vészjelzését.


Az M/S Estonia úgynevezett RO-RO típusú komphajó voltForrás: Varsi.net

Az Estoniához ekkor legközelebb haladó finn, illetve norvég M/S Silja Europa, valamint MS Mariella utasszállító hajók nem hallották, illetve nem értették meg a leadott segélyüzenetet, csak a tőlük valamivel távolabb haladó M/S Europa.

A finn parti őrség riasztott minden, a körzetben tartózkodó hajót,

és egy helikoptert küldött ki a helyzet felderítésére. A helikopter személyzete a tomboló időjárás ellenére is vállalta az életveszélyes bevetést.


Rettenetes jelenetek játszódtak le az oldalára fordult süllyedő hajón

Amikor Pith kapitány elrendelte a riasztást, a legtöbb utas már a kabinjában tartózkodott. A komp rendkívül gyors dőlését azonban az utasok is észrevették, a jéghideg tengervíz pedig perceken belül elárasztotta az utastér folyosóit. Kitört a pánik, a halálra rémült emberek tumultuózus jelenetek közepette egymást taposva igyekeztek kijutni a fedélzetre,

de az ekkor már szinte teljesen átfordult, vízzel elárasztott hajótestből alig 250-en tudtak csak kijutni.

Az Estonia vészes gyorsaságú megdőlése miatt nem maradt idő a mentőcsónakok leeresztésére sem.


A komp egyre jobban az oldalára dőltForrás: Flickr

Az erősen megdőlt víztől csúszós fémfelületeken nem lehetett talpon maradni, emiatt azok, akik sikeresen kijutottak a vízzel elárasztott belső terekből, egyszerűen bezuhantak a dermesztően hideg hullámok közé. Noha az Estonia főmérnökének hősies küzdelem árán sikerült még néhány percig fenntartania az áramszolgáltatást, de

1 óra 29 perckor a süllyedő hajó teljes sötétségbe borult.

Az utolsó pillanatokban a legénység megpróbált felfújható mentőtutajokat dobni a vízre, ám ezek többségét még azt megelőzően elsodorta az ár, hogy a jeges vízben az életükért küzdő hajótöröttek felkapaszkodhattak volna rájuk. Tovább rontották a vízbe zuhant túlélők esélyeit a lejárt szavatosságú és eresztő mentőmellények.


Az Estonia vészjelzését elsőként a finn parti őrség fogtaForrás: Origo

A haláltusáját vívó, oldalára dőlt Estoniát 1 óra 45 perckor elnyelte a háborgó Balti-tenger. A második világháborút követő idők legnagyobb európai hajókatasztrófájában 852-an vesztették életüket.

A mentést nagyon megnehezítette a tomboló vihar.

A riasztott hajók közül elsőként a norvég M/S Mariella futott be a katasztrófa helyszínére, hajnali 2 óra 12 perckor. A finn parti őrség helikopterének több mint másfél órát vett igénybe a helyszín elérése, életveszélyes körülmények között.

A finn parti őrség egyik helikoptere a mentőakció közbenForrás: AFP/KIMMO MANTYLA
Mindeközben sorra érkeztek be más riasztott egységek is. A mentés irányítását az időközben befutott M/S Silja Europa személyhajó kapitánya vette át.

A mentőakcióban részt vett 26 helikopter és 19 hajó legénységének összesen 137 túlélőt sikerült kimentenie a fagyos, tajtékzó vízből.

Abból a 250 emberből, akiknek sikerült elhagyniuk a süllyedő komphajót, sokakkal a dermesztően hideg, alig tíz fokos víz végzett: többségük vészes kihűlésben, hipotermiában halt meg. Az utolsó túlélőt reggel 9 óra 5 perckor sikerült kimenteni a Balti-tenger hullámai közül.


Hetven évre titkosították az Estonia-dossziét

Az Estonia elsüllyedésének okait kivizsgáló szakértői bizottság 1997 decemberében hozta nyilvánosságra a vizsgálat zárójelentését. A jelentés szerint a katasztrófát a hajó orrkapujának zárszerkezeti meghibásodása okozta, ami miatt a hajóorr levált, utat nyitva a betóduló víznek.


Bizonyosnak látszik, hogy az Estonia tiltott rakományt, titkos katonai berendezéseket szállított. Hogy ez összefüggésbe hozható-e a balesettel, nem tudni, mert a komphajó dossziéját 70 évre titkosítottákForrás: Maritime Cyprus

Az orrkapu anyag- illetve konstrukciós hibával összefüggésbe hozott letörésekor viszont az érzékelők a helyükön maradtak, ezért nem gyulladtak ki a kapitányi hídon az ajtó felnyílását jelző szenzorok. A rakománytérben lévő kamera képén ugyan látható volt a betörő víz örvénylése, erre azonban a személyzet nem figyelt fel.


Az M/S Estonia letört orrdarabja. Az 1997-ben közzétett hivatalos vizsgálat szerint az orrajtó zárszerkezete eltört, és ez okozta a katasztrófátForrás: AFP/JAAKKO AVIKAINEN

Konstrukciós hibának minősítették, hogy az Estonia sem az orrkapu, sem pedig a tatajtó mögött nem rendelkezett vízbetörést megakadályozó rekeszfallal. A baleset bekövetkezésében a gyártó, illetve a személyzet esetleges felelősségét ugyanakkor nem állapították meg. Mind a mai napig ez a hivatalos álláspont az Estonia tragédiájának okairól,


de ezt egyre többen kétségbe vonják.

Ott, ahol az Estonia elsüllyedt, viszonylag nem mély a tenger, a roncs hullámsírja 80 méteres mélyen fekszik, és ekkora mélységből a műszaki mentés, sőt, a roncs búvártechnikával való alapos megvizsgálása is egyaránt lehetséges.


Megemlékezést tartanak az Estonia áldozatainak hozzátartozói. Bizonyos, hogy az Estonia roncsa még sok titkot rejtForrás: AP

A katasztrófa után az áldozatok hozzátartozói szerették volna elérni, hogy hozzák fel a roncsban rekedt szeretteik földi maradványait, de ettől a svéd hatóságok morális, illetve technikai és pénzügyi nehézségekre hivatkozva kategorikusan elzárkóztak, mi több, a roncsot betonszarkofágba akarták zárni. A hozzátartozók elementáris felháborodásának hatására ettől végül elálltak.


Az Estonia egyik szerencsés hajótöröttje - egy a kevés életben kimentett túlélő közülForrás: AFP/MATTI BJORKMAN

Noha a hatóságok a költségekre hivatkozva zárkóztak el a holttestek felszínre hozatalától, de az óriási hajótest betonszarkofágba burkolása nagyságrendekkel többe került volna, mint az emberi maradványok kiemelése.

Azonban nem ez az egyetlen furcsaság az Estonia kálváriája körül.

A katasztrófát követő évben, 1995-ben a svéd kormány kezdeményezésére Svédország, Finnország, Észt- és Lettország, továbbá Dánia, Oroszország, valamint Nagy Britannia részvételével hozták tető alá az úgynevezett Estonia-egyezményt, ami a roncsot védetté nyilvánította, megtiltva ezzel bármilyen, az Estonia roncsához való lemerülést, illetve kutatást, az ,,illetéktelen" látogatók távoltartását pedig a svéd parti őrségre bízták.


Az Estonia egyik elhagyott mentőcsónakja. Nem tudni, hogy mi lett Phit kapitánnyal és kilenc kimentett emberévelForrás: Wikimedia Commons

Ami különösen érdekes, az a ,,kakukktojás" Anglia részvétele az egyezményben, amelynek nincsenek parti vizei a Balti-tengeren, és egyetlen állampolgára sem veszett oda a katasztrófában. A vizsgálati anyagot, az úgynevezett Estonia-dossziét hetven évre titkosították.


Egy mindre elszánt roncskutató, aki fütyült a hatósági tiltásra és bombát robbantott

A hatósági tiltást kijátszva, a híres amerikai roncskutató, Gregg Bemis és csapata lemerültek az Estonia roncsához, amelyet alaposan feltérképeztek, és anyagmintákat is gyűjtöttek a hajótest balesettel érintett szekciójából.


Gregg Bemis amerikai roncskutatóForrás: Wikimedia Commons

(Bemis az első világháború idején elsüllyesztett Lusitania óceánjáró alapos felderítésével szerzett világhírnevet magának, megállapítva, hogy a brit utasszállító gőzös - az angolok tagadásával szemben - valóban álcázott fegyverrakományt szállított, ahogyan azt a németek is állították.


A Lusitania elsüllyesztése adott okot Amerika hadba lépéséreForrás: YouTube

A Lusitania elsüllyesztését a korabeli brit politikai közélet ,,barbár kalózcselekedetnek" minősítette, és végső soron ez szolgált casus belliként az Egyesült Államok 1917-es hadba lépéséhez is.) Bemis az Estonia orrszekciójáról felszínre emelt fémdarabokat alapos laboratóriumi vizsgálatnak vetette alá. A laboratóriumi vizsgálat egyértelmű robbanásnyomokat azonosított a megvizsgált fém alkatrészeken.


Bemis technikai búvárai az Estonia roncsát vizsgáljákForrás: YouTube

Egy német oknyomozó újságíró, Jutta Raber olyan információkhoz jutott, mely szerint a svéd titkosszolgálat az Oroszországból illegálisan megszerzett titkos katonai eszközök, illetve alkatrészek csempészésére használta fel a személyszállító kompot.


Jutta Raber, német oknyomozó újságíróForrás: NET WORTH ROLL

Az újságíró információit egy leszerelt svéd vámtiszt szintén alátámasztotta, aki 2004-ben, megtörve a hallgatást, a nyilvánosságnak kipakolva elárulta, hogy az M/S Estoniát kétszer is felhasználták az Oroszországból származó titkos haditechnikai eszközök Svédországba csempészéséhez.

Ezt az információt Johann Hirschfeld ügyészségi nyomozó is megerősítette.

Azt, hogy milyen katonai eszközöket csempészhettek illegális rakományként az Estonia fedélzetén, már nem sikerült kideríteni. Az ügyben »szimatot kapott« német újságíróval ugyanis közölték, hogy az Estonia-dosszié államtitok, amit kereken hetven évre titkosítottak.


Fedett ügynökök, titkos orosz csempészáru, MI6 és botrányos hallgatás

Bármennyire is szerették volna a svéd hatóságok, de nem sikerült megakadályozniuk az újabb, és számukra egyre kínosabb információk kiszivárgását. 2005. szeptember 22-én Margus Kurm észt államügyész ugyanis bejelentette, konkrét bizonyítékot találtak arra, hogy az Estonia fedélzetén 1994. szeptember 14-én és szeptember 20-án rejtett rakományként katonai berendezéseket szállítottak a svéd titkosszolgálat számára.


Az Estonia roncsának szonárkép alapján készített pontos helyszínrajzaForrás: Flickr

Stephen Davis, a brit New Statesman oknyomozó újságírója az észt államügyész bejelentése után kezdett saját nyomozásba. Davis szerint a svéd szolgálat fedett ügynökei az Oroszországból megszerzett titkos katonai eszközöket

a valódi >megrendelő<, a brit MI6 részére továbbították.

Így már az is érthető, hogy Anglia mit keresett az Estonia-egyezmény aláírói között. 2005-ben még egy újabb bomba robbant az Estonia ügyében: Jutta Raber ugyanis bejelentette, hogy sikerült a hatóságok szerint vízbe veszett Avo Pith kapitány és kilenc társának nyomára bukkannia.


Az Estonia ügyének két híres oknyomozója: Gregg Bevis amerikai felfedező és Jutta Raber német oknyomozó újságíróForrás: Pinterest

A finn parti őrség mentésben részt vett egyik helikopterének naplóbejegyzése szerint a kapitányt, továbbá kilenc társát sikeresen kimentették, és kórházba szállították őket. Mivel a naplóbejegyzésben szerepelt a kórház neve is, Jutta Raber felkereste az egészségügyi intézményt, ahol az alkalmazottak még jól emlékeztek a kapitányra és társaira.

Csakhogy 1994 után Avo Pith kapitánynak és a vele együtt kimentett kilenc társának is szó szerint nyoma veszett,

egyszerűen eltűntek.


Az M/S Estonia egyik elhagyottan sodródó mentőtutajaForrás: Wikimedia Commons

2020-ban a Discovery Chanel forgatócsoportja - a svéd hatóságok tiltakozása ellenére - egy távvezérelt automata mélytengeri kutatóeszköz segítségével az Estonia roncsának tatarészén hatalmas, négy méter átmérőjű léket fedezett fel. A lék formájából arra a következtetésre jutottak, hogy azt a tatfedélzet alatti raktérben történt ismeretlen eredetű robbanás vágta a hajótestbe.


Bevis és búvárai több anyagmintát is felszínre hoztakForrás: YouTube

Ez az új körülmény ím már arra is magyarázatot adhat, hogy az Estonia miért farral lefelé süllyedt el, holott az orrkapu leszakadására vezették vissza a hajó mélybe merülését.

Az Estonia tragédiáját övező botrányos hallgatás 2021 nyarán tört meg,

amikor a svéd hatóságok bejelentették, hogy újabb vizsgálatot rendeltek el az ügyben. 2021 júliusában a svéd Electra af Asko és az észt Eva 316 nevű hajó szonár és automata kamerák segítségével vizsgálta meg a roncsot.


Az áldozatok hozzátartozói hiába követelték a szeretteik földi maradványainak kiemelésétForrás: AFP

Az ehhez kapcsolódó hivatalos közlemény szerint a vizsgálati eredmények kiértékelése azonban több hónapot is igénybe vehet. Noha az ígért "több hónap" már régen letelt, de azóta sem került nyilvánosságra semmilyen újabb hír; az Estonia pedig a Balti-tenger sötét mélységeiben őrzi továbbra is a titkait.


852 ember halt meg az Estonia komphajó tragédiájában, de miért nem mondják el a pontos igazságot?

LinkM/S Estonia

Link 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Katonai helyzet Ukrajnában
  2022-09-12 21:45:31, hétfő
 
 
KATONAI HELYZET UKRAJNÁBAN
2022. április 1 Jacques Baud


Keresve sem találnál hitelesebb embert, akinek a háború kezdete nem február 24.-én keltezett és teljes rálátása is van arra, ami Ukrajnában történik. Az ő megnyilvánulása nem úgy kezdődik, hogy visszalőttek rám, ezért elpusztítom őket. Mivel komoly szakértőről van szó, nem vádolható Putyin-barátsággal, objektivitása számomra tökéletesen elfogadható, ezért teljes egészében megosztom, amit nyilatkozott. Írása igen hosszú, ezért több posztban írom le azt.

Akinek megy az angol folyékonyan, az eredeti linkben egyben olvashatja azt. (Alul a poszton) Továbbá itt egy videót is láthatsz, amiben angol nyelven, de magyar felirattal összefoglalják ezt az írást azok számára, akik nem hajlandóak elolvasni ezen hosszú, de igen kimerítő tájékoztatót.

Pedig érdemes!

Ki is JCQUES BAUD?

Jacques Baud a vezérkar egykori ezredese, a svájci stratégiai hírszerzés volt tagja, a keleti országok specialistája. Az amerikai és a brit hírszerző szolgálatoknál képezték ki. Az ENSZ békeműveleteinek politikai vezetőjeként dolgozott. Az ENSZ jogállamisággal és biztonsági intézményekkel foglalkozó szakértőjeként megtervezte és vezette az első többdimenziós ENSZ hírszerzési egységet Szudánban. Dolgozott az Afrikai Uniónak, és 5 évig volt felelős a NATO-nál a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért. Közvetlenül a Szovjetunió bukása után részt vett a legmagasabb orosz katonai és hírszerzési tisztviselőkkel folytatott megbeszélésekben. A NATO-n belül követte a 2014-es ukrán válságot, majd részt vett Ukrajnát segítő programokban. Számos könyv szerzője a hírszerzésről, a háborúról és különösen a terrorizmusról Le Détournement kiadó: SIGEST, Gouverner par les fake news , L'affaire Navalny . Legújabb könyve a Poutine, maître du jeu? Max Milo adta ki.
Ez a cikk a párizsi Centre Français de Recherche sur le Renseignement jóvoltából jelent meg . Franciából" https://www.thepostil.com/the-military-situation-in.../...
Összefoglaló videó https://rumble.com/embed/vzit0b/?pub=4
A sorozat 2.része: https://m.facebook.com/story.php?
story_fbid=1721437124858344&id=100009762182874
Első rész: A HÁBORÚHOZ VEZETŐ ÚT


Malitól Afganisztánig évekig dolgoztam a békéért, és az életemet kockáztattam érte. Ezért nem a háború igazolásáról van szó, hanem arról, hogy megértsük, mi vezetett oda. Azt veszem észre, hogy a televízióban felváltva járó ,,szakértők" kétes információk, legtöbbször tényként felállított hipotézisek alapján elemzik a helyzetet - és akkor már nem sikerül megértenünk, mi történik. Így jön létre a pánik.

A probléma nem annyira az, hogy tudjuk, kinek van igaza ebben a konfliktusban, hanem az, hogy megkérdőjelezzük vezetőink döntéseit.

Próbáljuk meg megvizsgálni a konfliktus gyökereit.

Azokkal kezdődik, akik az elmúlt nyolc évben a donbászi ,,szeparatistákról" vagy ,,függetlenekről" beszéltek. Ez nem igaz. A két önjelölt Donyecki és Luganszki Köztársaság által 2014 májusában tartott népszavazások nem a ,,függetlenség" népszavazásai voltak, ahogy azt néhány gátlástalan újságíró állítja, hanem az ,,önrendelkezésről" vagyis az ,,autonómiáról". Az ,,oroszbarát" minősítő arra utal, hogy Oroszország részese volt a konfliktusnak, ami nem így volt, és az ,,oroszul beszélők" kifejezés őszintébb lett volna. Ráadásul ezek a népszavazások Vlagyimir Putyin tanácsa ellenére zajlottak.

Valójában ezek a köztársaságok nem az Ukrajnától való elszakadásra törekedtek, hanem autonómia státuszra, ami garantálta számukra az orosz nyelv hivatalos nyelvként való használatát. A Janukovics elnök megbuktatása nyomán létrejövő új kormány első jogalkotási aktusa az volt, hogy 2014. február 23-án eltörölték a 2012-es Kivalov-Kolesnichenko törvényt, amely az oroszt hivatalos nyelvvé tette. Kicsit olyan, mintha a puccsisták úgy döntenének, hogy a francia és az olasz többé nem lesz hivatalos nyelv Svájcban.

Ez a döntés vihart kavart az orosz ajkú lakosság körében. Az eredmény az orosz ajkú régiók (Odessza, Dnyipropetrovszk, Harkov, Luganszk és Donyeck) elleni heves elnyomás volt, amelyet 2014 februárjától hajtottak végre, és a helyzet militarizálásához és néhány mészárláshoz vezetett (Odesszában és Marioupolban legfigyelemreméltóbb). 2014 nyarának végén már csak az önjelölt Donyecki és Luganszki Köztársaság maradt.

Ebben a szakaszban az ukrán vezérkar túlságosan merev és a hadműveletek doktriner megközelítésében elmerülten leigázta az ellenséget anélkül, hogy sikerült volna felülkerekednie. A 2014-2016-os donbászi harcok lefolyásának vizsgálata azt mutatja, hogy az ukrán vezérkar szisztematikusan és gépiesen ugyanazokat az operatív sémákat alkalmazta. Az autonomisták háborúja azonban nagyon hasonló volt ahhoz, amit a Száhel-övezetben tapasztaltunk: könnyű eszközökkel végrehajtott rendkívül mozgékony műveletek.

Rugalmasabb és kevésbé doktriner megközelítéssel a lázadók az ukrán erők tehetetlenségét kihasználva ismételten ,,csapdába ejtették" őket.

2014-ben, amikor a NATO-nál voltam, én voltam a felelős a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért, és megpróbáltuk felderíteni a lázadóknak szállított orosz fegyvereket, hátha Moszkva is érintett. Az akkor kapott információk szinte teljes egészében a lengyel titkosszolgálatoktól származtak, és nem ,,fértek össze" az EBESZ-től származó információkkal - a meglehetősen nyers állítások ellenére nem szállítottak fegyvert és katonai felszerelést Oroszországból.

A lázadók a lázadók oldalára átment oroszul beszélő ukrán egységek disszidálásának köszönhetően felfegyverkeztek. Ahogy az ukrán kudarcok folytatódtak, harckocsi-, tüzérségi és légelhárító zászlóaljak gyarapították az autonomisták sorát. Ez késztette az ukránokat, hogy elkötelezzék magukat a minszki megállapodások mellett.

Ám Petro Porosenko ukrán elnök közvetlenül a Minszk 1-megállapodások aláírása után hatalmas terrorellenes hadműveletet indított a Donbassz ellen. Bisrepetita placent : a NATO-tisztek által nem megfelelően tanácsolt ukránok megsemmisítő vereséget szenvedtek Debalcevóban, ami arra kényszerítette őket, hogy részt vegyenek a Minszk 2 megállapodásban.

Itt feltétlenül emlékeztetni kell arra, hogy a Minszk 1 (2014.szeptember) és Minszk 2 (2015. február) Megállapodások nem a köztársaságok szétválásáról vagy függetlenségéről, hanem Ukrajna keretein belüli autonómiájukról rendelkeztek. Azok, akik olvasták a megállapodásokat (nagyon-nagyon-nagyon kevesen vannak, akiknek valóban van), megjegyzik, hogy minden levélben le van írva, hogy a köztársaságok státuszáról Kijev és a köztársaságok képviselői tárgyalnak. belső megoldás Ukrajnára.

Ezért Oroszország 2014 óta szisztematikusan követeli ezek végrehajtását, miközben megtagadja a tárgyalások résztvevőinek részvételét, mert ez Ukrajna belső ügye volt. A másik oldalon a Nyugat - Franciaország vezetésével - szisztematikusan megpróbálta a minszki megállapodásokat a ,,normandiai formátummal" helyettesíteni, amely az oroszokat és az ukránokat szembesítette. Emlékezzünk azonban arra, hogy 2022. február 23-24. előtt soha nem tartózkodtak orosz csapatok a Donbászban. Ráadásul az EBESZ megfigyelői a legcsekélyebb nyomát sem észlelték a Donbászban tevékenykedő orosz egységeknek. Például a Washington Post által 2021. december 3-án közzétett amerikai hírszerzési térképen nem szerepelnek orosz csapatok a Donbászban.

2015 októberében Vaszil Hritsak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) igazgatója bevallotta , hogy mindössze 56 orosz harcost figyeltek meg a Donbászban. Ez pontosan összehasonlítható volt a svájciakkal, akik a 90-es években hétvégenként Boszniába mentek harcolni, vagy a franciákhoz, akik ma Ukrajnába mennek harcolni.

Az ukrán hadsereg akkor siralmas állapotban volt. 2018 októberében, négy év háború után Anatolij Matios ukrán katonai főügyész kijelentette, hogy Ukrajna 2700 embert veszített a Donbassban: 891 főt betegségek, 318 főt közúti balesetek, 177 főt egyéb balesetek, 175 főt mérgezések (alkohol, kábítószer), 172-en gondatlan fegyverkezelésből, 101-en a biztonsági előírások megsértéséből, 228-an gyilkosságból és 615-en öngyilkosságból származtak.

Valójában a hadsereget aláásta a káderek korrupciója, és már nem élvezte a lakosság támogatását. A brit belügyminisztérium jelentése szerint a tartalékosok 2014. március/április visszahívásakor 70 százalékuk nem jelent meg az első ülésen, 80 százalék a másodikon, 90 százalék a harmadikon, 95 százalék a negyediken. 2017 októberében/novemberében a sorkatonák 70%-a nem jelent meg a ,,2017 őszi" visszahívási kampányban. Ez nem számít bele az öngyilkosságokba és a dezertálásokba (gyakran az autonómistáké), amelyek az ATO területén a munkaerő akár 30 százalékát is elérték. Az ukrán fiatalok nem voltak hajlandók a Donbászba harcolni, és inkább a kivándorlást választották, ami legalább részben megmagyarázza az ország demográfiai hiányát.

Az ukrán védelmi minisztérium ezután a NATO-hoz fordult, hogy segítse fegyveres erőit ,,vonzóbbá" tenni. Miután az ENSZ keretein belül már dolgoztam hasonló projekteken, a NATO felkért, hogy vegyek részt az ukrán fegyveres erők imázsának helyreállítását célzó programban. De ez egy hosszú távú folyamat, és az ukránok gyorsan akartak lépni.

Ezért a katonahiány kompenzálására az ukrán kormány félkatonai milíciákhoz folyamodott. Lényegében külföldi zsoldosokból állnak, gyakran szélsőjobboldali fegyveresekből. A Reuters szerint 2020-ban ők tették ki az ukrán haderő mintegy 40 százalékát, létszámuk pedig körülbelül 102 000 fő. Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Franciaország fegyverezte fel, finanszírozta és képezte ki őket. Több mint 19 nemzetiség volt - köztük svájciak.

A nyugati országok tehát egyértelműen létrehozták és támogatták az ukrán szélsőjobboldali milíciákat. 2021 októberében a Jerusalem Post megkongatta a vészharangot a Centuria projekt elítélésével . Ezek a milíciák 2014 óta működtek a Donbászban, nyugati támogatással. Még ha lehet is vitatkozni a ,,náci" kifejezésről, az tény, hogy ezek a milíciák erőszakosak, émelyítő ideológiát közvetítenek, és virulensen antiszemiták. Antiszemitizmusuk inkább kulturális, mint politikai, ezért nem igazán helyénvaló a ,,náci" kifejezés. Zsidógyűlöletük az 1920-as és 1930-as évek ukrajnai nagy éhínségéből fakad, ami abból eredt, hogy Sztálin elkobozta a termést a Vörös Hadsereg modernizációjának finanszírozására. Ezt a népirtást - amelyet Ukrajnában holodomornak hívnak - az NKVD (a KGB elődje) követte el, amelynek vezetői felsőbb rétegeit főleg zsidók alkották. Ez az oka annak, hogy ma az ukrán szélsőségesek arra kérik Izraelt, hogy kérjen bocsánatot a kommunizmus bűneiért, ahogy a Jerusalem Post megjegyzi. Ez nagyon távol áll Vlagyimir Putyin ,, történelem átírásától ".

Ezek a milíciák, amelyek a 2014-es Euromaidan forradalmat éltető szélsőjobboldali csoportoktól származnak, fanatikus és brutális személyekből állnak. Ezek közül a legismertebb az Azov-ezred, amelynek emblémája a 2. SS Das Reich páncélos hadosztályra emlékeztet, amelyet Ukrajnában azért tisztelnek, mert 1943-ban felszabadította Harkovot a szovjetek alól, mielőtt az 1944-es Oradour-sur-Glane mészárlást végrehajtotta Franciaország.

Az Azov-ezred híres alakjai közé tartozott az ellenfél, Roman Protassevics, akit 2021-ben tartóztattak le a fehérorosz hatóságok a RyanAir FR4978-as járata miatt. 2021. május 23-án Protassevics letartóztatásának okaként egy MiG-29- es szándékos repülőgép- eltérítést említették - állítólag Putyin jóváhagyásával -, bár az akkor rendelkezésre álló információk egyáltalán nem erősítették meg ezt a forgatókönyvet.

De akkor meg kellett mutatni, hogy Lukasenko elnök ,,gengszter", Protassevics pedig ,,újságíró", aki szereti a demokráciát. Egy amerikai civil szervezet által 2020-ban végzett meglehetősen leleplező vizsgálat azonban rávilágított Protassevics szélsőjobboldali militáns tevékenységére. Ekkor beindult a nyugati összeesküvés mozgalom, és a gátlástalan média ,,leégette" életrajzát . Végül 2022 januárjában megjelent az ICAO jelentés , amely kimutatta, hogy bizonyos eljárási hibák ellenére Fehéroroszország a hatályos szabályoknak megfelelően járt el, és a MiG-29 15 perccel azután szállt fel, hogy a RyanAir pilótája úgy döntött, hogy leszáll Minszkben. Tehát nincs fehérorosz összeesküvés és még kevésbé Putyin. Ah!... Egy másik részlet: Protassevics, kegyetlenül megkínoztáka fehérorosz rendőrség által, most szabad volt. Aki levelezni szeretne vele, az megteheti a Twitter-fiókját.

Az ukrán félkatonai csoportok ,,náciként" vagy ,,neonáciként" való minősítése orosz propagandának számít . Talán. De ez nem a Times of Israel , a Simon Wiesenthal Központ vagy a West Point Academy terrorizmusellenes központjának véleménye . De ez még mindig vitatható, mert 2014-ben úgy tűnt, hogy a Newsweek magazin inkább az Iszlám Állammal társította őket. Válassz!

A Nyugat tehát támogatta és folytatta a fegyveres fegyverek felfegyverzését, amelyek 2014 óta számos polgári lakosság elleni bűncselekményben - nemi erőszakban, kínzásban és mészárlásban - bűnösek. De míg a svájci kormány nagyon gyorsan hozott szankciókat Oroszországgal szemben, Ukrajnával szemben, amely 2014 óta mészárolja le saját lakosságát, nem fogadott el semmit. Valójában azok, akik Ukrajnában védik az emberi jogokat, már régóta elítélték az akciókat . e csoportok közül, de kormányaink nem támogatták őket. Mert valójában nem Ukrajnán próbálunk segíteni, hanem harcolni Oroszország ellen.

Ezeknek a félkatonai erőknek a Nemzetőrségbe való integrálása egyáltalán nem járt együtt ,,denacizálással", ahogy azt egyesek állítják . A sok példa közül az Azov-ezred jelvénye tanulságos:

2022-ben nagyon sematikusan az orosz offenzíva ellen harcoló ukrán fegyveres erőket a következőképpen szervezték meg:

. A Honvédelmi Minisztériumnak alárendelt hadsereg. 3 katonai alakulatba szerveződik, és manőver alakulatokból áll (tankok, nehéztüzérség, rakéták stb.).
. A Nemzetőrség, amely a Belügyminisztériumtól függ, és 5 területi parancsnokságra szerveződik.


A Nemzetőrség tehát olyan területvédelmi erő, amely nem része az ukrán hadseregnek. Ide tartoznak a félkatonai milíciák, az úgynevezett ,,önkéntes zászlóaljak", más néven ,,megtorló zászlóaljak", és gyalogságból állnak. Elsősorban városi harcra képezték ki, ma már olyan városokat védenek, mint Harkov, Mariupol, Odessza, Kijev stb.


Második rész: A HÁBORÚ

A Varsói Szerződés erőinek egykori vezetőjeként a svájci stratégiai hírszerző szolgálatnál szomorúan - de nem megdöbbenve - tapasztalom, hogy szolgálataink már nem képesek megérteni az ukrajnai katonai helyzetet. Az önjelölt ,,szakértők", akik a képernyőnken parádéznak, fáradhatatlanul közvetítik ugyanazt az információt, amelyet az az állítás modulál, hogy Oroszország - és Vlagyimir Putyin - irracionális. Tegyünk egy lépést hátra.

1. A háború kitörése

2021 novembere óta az amerikaiak folyamatosan orosz invázióval fenyegetik Ukrajnát. Az ukránok azonban a jelek szerint nem értenek egyet. Miért nem?

2021. március 24-ig kell visszamennünk. Azon a napon Volodimir Zelenszkij rendeletet adott ki a Krím visszafoglalásáról , és megkezdte haderejének telepítését az ország déli részén. Ezzel egy időben több NATO-gyakorlatot is tartottak a Fekete-tenger és a Balti-tenger között, amelyekhez az orosz határ menti felderítő repülések számának jelentős növekedése társult. Oroszország ezt követően több gyakorlatot is végrehajtott, hogy tesztelje csapatai hadműveleti felkészültségét, és megmutassa, hogy követi a helyzet alakulását.

Október-novemberig megnyugodtak a dolgok a ZAPAD 21 hadgyakorlat végével, amelynek csapatmozgását az Ukrajna elleni offenzíva megerősítéseként értelmezték. Az orosz háborús készülődés gondolatát azonban még az ukrán hatóságok is cáfolták, Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter pedig kijelenti, hogy tavasz óta nem történt változás határán.

A minszki megállapodásokat megsértve Ukrajna drónokkal hajtott végre légi hadműveleteket Donbászban, köztük legalább egy csapást egy donyecki üzemanyagraktár ellen 2021 októberében. Az amerikai sajtó ezt megjegyezte, de az európaiak nem; és senki sem ítélte el ezeket a jogsértéseket.

2022 februárjában felpörögtek az események. Február 7-én, moszkvai látogatása során Emmanuel Macron megerősítette Vlagyimir Putyinnak a minszki megállapodások iránti elkötelezettségét, amelyet a Volodimir Zelenszkijvel való másnapi találkozása után is meg fog ismételni. Február 11-én Berlinben azonban kilenc óra munka után a ,,normandiai formátum" vezetőinek politikai tanácsadóinak találkozója minden konkrét eredmény nélkül véget ért: az ukránok továbbra is megtagadták a minszki megállapodások alkalmazását, nyilvánvalóan a Egyesült Államok kormánya nyomására. Vlagyimir Putyin megjegyezte, hogy Macron üres ígéreteket tett, és a Nyugat nem áll készen a megállapodások betartatására, ahogyan azt nyolc éve tette.

Folytatódtak az ukrán előkészületek a kontakt zónában. Az orosz parlament megriadt; február 15-én pedig felkérte Vlagyimir Putyint a köztársaságok függetlenségének elismerésére, amit akkor (még) megtagadott.

Február 17-én Joe Biden elnök bejelentette , hogy Oroszország a következő napokban megtámadja Ukrajnát. Honnan tudta ezt? Ez egy rejtély. De 16. óta a Donbass lakosságára kilőtt tüzérségi lövedék száma drámaian megnövekedtek, amint azt az EBESZ megfigyelőinek napi jelentései mutatják. Természetesen sem a média, sem az Európai Unió, sem a NATO, sem egyetlen nyugati kormány sem reagál és nem avatkozik be. Később elhangzik, hogy ez orosz dezinformáció. Valójában úgy tűnik, hogy az Európai Unió és néhány ország szándékosan hallgatott a donbászi lakosság lemészárlásáról, tudván, hogy ez orosz beavatkozást vált ki.

Ugyanakkor a Donbászban történt szabotázsról is érkeztek jelentések. Január 18-án a Donbass harcosai feltartóztatták azokat a szabotőröket, akik lengyelül beszéltek és nyugati felszereléssel voltak felszerelve, és vegyi incidenseket akartak előidézni Gorlivkában . Lehettek CIA-zsoldosok , amerikaiak vezetésével vagy ,,tanáccsal", és ukrán vagy európai harcosokból állhattak, hogy szabotázsakciókat hajtsanak végre a donbászi köztársaságokban.

Megjegyzés: A szöveg fordítása: ,,A Dombasz lakossága elleni (rakéta)támadások erőteljes megnövekedését febr. 16.-tól az oroszok egy nagy támadás előjeleként értékelték. Ez az, ami Putyint a (2) köztársaság elismerésére késztette, úgy itélve a helyzetet, hogy az az ENSZ Alapokmánya 51. §.-nak megsértése."

Valójában Joe Biden már február 16-án tudta, hogy az ukránok megkezdték Donbász polgári lakosságának ágyúzását, és nehéz döntés elé állították Vlagyimir Putyint: katonailag segíteni Donbászt és nemzetközi problémát teremteni, vagy bámulni és figyelni. Donbász oroszul beszélő népe szétzúzását.

Ha úgy dönt, hogy beavatkozik, Putyin hivatkozhat a ,,védelmi felelősség" (R2P) nemzetközi kötelezettségére. De tudta, hogy a beavatkozás természetétől vagy mértékétől függetlenül szankciók viharát váltja ki. Ezért akár csak a Donbászra korlátozódik az orosz beavatkozás, akár tovább menne, hogy nyomást gyakoroljon a Nyugatra Ukrajna státuszáért, az ára ugyanaz lesz. Ezt fejtette ki február 21-i beszédében.

Azon a napon elfogadta a Duma kérését és elismerte a két donbászi köztársaság függetlenségét, egyúttal baráti és segítségnyújtási szerződéseket írt alá velük.

A Donbass lakosságának ukrán tüzérségi bombázása folytatódott, és február 23-án a két köztársaság katonai segítséget kért Oroszországtól. Február 24-én Vlagyimir Putyin az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikkére hivatkozott, amely a védelmi szövetség keretében kölcsönös katonai segítségnyújtást ír elő.

Annak érdekében, hogy az orosz beavatkozást teljesen illegálissá tegyük a nyilvánosság előtt, szándékosan eltitkoltuk, hogy a háború valójában február 16-án kezdődött. Az ukrán hadsereg már 2021-ben a Donbász megtámadására készült, ahogy egyes orosz és európai titkosszolgálatok is. jól tudták. A jogászok ítélkeznek.

Vlagyimir Putyin február 24-i beszédében leszögezte hadművelete két célját: Ukrajna ,,demilitarizálását" és ,,denacizálását". Tehát nem Ukrajna hatalomátvételéről van szó, de még csak feltehetően sem elfoglalásáról; és semmiképpen sem annak elpusztításáról.

Ettől kezdve korlátozott a rálátásunk a hadművelet menetéről: az oroszok kiváló hadműveleti biztonsággal (OPSEC) rendelkeznek, tervezésük részletei nem ismertek. De elég gyorsan a művelet menete lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük, hogyan váltották le a stratégiai célokat operatív szinten.

Leszerelés (demilitarizálás):

. az ukrán repülés, légvédelmi rendszerek és felderítő eszközök földi megsemmisítése;
. a parancsnoki és hírszerzési struktúrák (C3I), valamint a fő logisztikai útvonalak semlegesítése a terület mélyén;
. az ország délkeleti részén összegyűlt ukrán hadsereg nagy részének bekerítése.
. Nácítlanítás:
. az Odessza, Harkov és Mariupol városában, valamint a területen található különféle létesítményekben működő önkéntes zászlóaljak megsemmisítése vagy semlegesítése.

2. Demilitarizálás

Az orosz offenzívát nagyon ,,klasszikus" módon hajtották végre. Kezdetben - ahogy az izraeliek tették 1967-ben - a légierő földi megsemmisítésével az első órákban. Ezután egyidejű, több tengely mentén haladó előrehaladásnak voltunk tanúi az ,,áramló víz" elve szerint: mindenhova előre kell haladni, ahol gyenge volt az ellenállás, és a (nagyon csapatigényes) városokat későbbre hagyni. Északon a csernobili erőművet azonnal elfoglalták, hogy megakadályozzák a szabotázscselekményeket. Az üzemet együtt őrző ukrán és orosz katonák képei természetesen nem láthatók.

Jellemzően nyugatról jön az ötlet, hogy Oroszország megpróbálja elfoglalni Kijevet, a fővárost, hogy eltávolítsa Zelenszkijt - ezt tették Afganisztánban, Irakban, Líbiában, és ezt akarták elérni Szíriában az iszlám segítségével.

A valóság: Vlagyimir Putyinnak soha nem állt szándékában lelőni vagy megdönteni Zelenszkijt. Ehelyett Oroszország tárgyalásra késztetve, Kijev megkerülésével igyekszik hatalmon tartani. Eddig megtagadta a minszki megállapodások végrehajtását. De most az oroszok meg akarják szerezni Ukrajna semlegességét.

Sok nyugati kommentátort meglepett, hogy az oroszok továbbra is tárgyalásos megoldást kerestek katonai műveletek végrehajtása közben. A magyarázat az orosz stratégiai kilátásokban rejlik a szovjet korszak óta. A Nyugat számára a háború akkor kezdődik, amikor a politika véget ér. Az orosz megközelítés azonban clausewitzi ihletet követ: a háború a politika folytonossága, és az ember folyékonyan haladhat egyikről a másikra, akár harc közben is. Ez lehetővé teszi, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, és tárgyalásra kényszerítsük.

Hadműveleti szempontból az orosz offenzíva példa volt a maga nemében: hat nap alatt az oroszok egy akkora területet foglaltak el, mint az Egyesült Királyság, nagyobb előretörési sebességgel, mint amit a Wehrmacht 1940-ben elért.

Az ukrán hadsereg zömét az ország déli részén telepítették a Donbász elleni nagy hadművelet előkészítésére. Ezért tudták az orosz erők március elejétől bekeríteni a Szlavjanszk, Kramatorszk és Szeverodonyeck közötti ,,üstben", keletről Harkovon át, délről pedig a Krím felől. A Donyecki (DPR) és a Luganszki (LPR) Köztársaság csapatai keletről érkező lökéssel egészítik ki az orosz erőket.

Ebben a szakaszban az orosz erők lassan meghúzzák a hurkot, de már nincs idők nyomása alatt (?). Demilitarizálási céljukat elérték, és a megmaradt ukrán erőknek már nincs operatív és stratégiai parancsnoki struktúrájuk.

Az a ,,lassulás", amelyet ,,szakértőink" a rossz logisztikának tulajdonítanak, csak a céljaik elérésének következménye. Oroszország a jelek szerint nem akar részt venni az egész ukrán terület megszállásában. Valójában úgy tűnik, hogy Oroszország az ország nyelvi határára próbálja korlátozni előrenyomulását.

Médiánk a polgári lakosság elleni válogatás nélküli bombázásokról beszél, különösen Harkovban, és a Dante-képeket sorozatosan sugározzák. Az ott élő latin-amerikai Gonzalo Lira azonban egy nyugodt várost ajándékoz nekünk március 10 -én és március 11-én . Igaz, hogy ez egy nagy város, és nem látunk mindent - de ez mintha azt jelzi, hogy nem vagyunk abban a totális háborúban, hogy folyamatosan kiszolgálnak minket a képernyőn.

Ami a donbászi köztársaságokat illeti, ők ,,felszabadították" saját területeiket, és Mariupol városában harcolnak.

3. Denacifikáció

Az olyan városokban, mint Harkov, Mariupol és Odessza, a védelmet félkatonai milíciák biztosítják. Tudják, hogy a ,,denacizálás" célja elsősorban őket célozza.

Egy urbanizált területen támadó számára a civilek jelentenek problémát. Ezért igyekszik Oroszország humanitárius folyosókat létrehozni, hogy kiüresítse a civilek városait, és csak a milíciákat hagyja meg, hogy könnyebben harcolhasson ellenük.

Ezzel szemben ezek a milíciák arra törekszenek, hogy civileket tartsanak a városokban, hogy eltántorítsák az orosz hadsereget az ottani harcoktól. Ezért vonakodnak e folyosók megvalósításától, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az orosz erőfeszítések sikertelenek legyenek - a polgári lakosságot ,,emberi pajzsként" használhatják. Természetesen itt gondosan cenzúrázzák azokat a videókat, amelyeken Mariupolt elhagyni próbáló, az Azov-ezred harcosai által összevert civilek láthatók.

A Facebookon az Azov-csoport az Iszlám Állammal azonos kategóriába tartozik, és a platform ,,veszélyes személyekre és szervezetekre vonatkozó politikája" hatálya alá tartozik. Ezért tilos volt dicsőíteni, és szisztematikusan betiltották a számára kedvező ,,bejegyzéseket". Február 24-én azonban a Facebook megváltoztatta szabályzatát, és engedélyezte a milícia számára kedvező bejegyzéseket . Ugyanebben a szellemben márciusban a volt keleti országokban engedélyezett platform orosz katonák és vezetők meggyilkolására szólít fel . Ennyit azokról az értékekről, amelyek vezetőinket inspirálják, mint látni fogjuk.

Médiánk a népi ellenállás romantikus képét terjeszti. Ez a kép vezette az Európai Uniót ahhoz, hogy finanszírozza a fegyverek polgári lakosságnak történő szétosztását. Ez bűncselekmény. Az ENSZ békefenntartó doktrínájának vezetőjeként a polgári védelem kérdésével foglalkoztam. Azt találtuk, hogy a civilek elleni erőszak nagyon sajátos kontextusban fordult elő. Különösen akkor, ha a fegyverek bőségesek, és nincsenek parancsnoki struktúrák.

Ezek a parancsnoki struktúrák a hadseregek lényegét alkotják: funkciójuk az erő alkalmazását egy cél felé terelni. A polgárok véletlenszerű felfegyverzésével - ahogy ez jelenleg is történik - az EU harcosokká változtatja őket, aminek következtében potenciális célpontokká válnak. Sőt, parancs nélkül, hadműveleti célok nélkül a fegyverek szétosztása elkerülhetetlenül pontozáshoz, banditizmushoz és inkább halálos, mint hatékony akciókhoz vezet. A háború érzelmek kérdésévé válik. Az erő erőszakká válik. Ez történt 2011. augusztus 11. és 13. között Tawargában (Líbia), ahol Franciaország által (illegálisan) ejtőernyős fegyverekkel mészároltak le 30 000 fekete-afrikai állampolgárt. A Brit Királyi Stratégiai Tanulmányok Intézete (RUSI) egyébként nem lát hozzáadott értéket ezekben a fegyverszállításokban.

Sőt, ha az ember fegyvert szállít egy háborúban álló országba, azzal kiteszi magát annak, hogy hadviselő félnek tekintik. A Mikolajev légitámaszpont elleni 2022. március 13-i orosz csapások követik az orosz figyelmeztetéseket , miszerint a fegyverszállítmányokat ellenséges célpontként kezelik.

Az EU megismétli a Harmadik Birodalom katasztrofális tapasztalatait a berlini csata utolsó óráiban. A háborút a katonaságra kell hagyni, és ha az egyik fél veszített, be kell engedni. És ha ellenállásra van szükség, azt vezetni és strukturálni kell. Mi azonban pontosan az ellenkezőjét tesszük - arra késztetjük a polgárokat, hogy menjenek és harcoljanak, ugyanakkor a Facebook engedélyezi az orosz katonák és vezetők meggyilkolására irányuló felhívásokat. Ennyit az értékekről, amelyek inspirálnak bennünket.

Egyes titkosszolgálatok úgy látják ezt a felelőtlen döntést, hogy az ukrán lakosságot ágyútöltelékként használják fel Vlagyimir Putyin Oroszországa ellen. Ezt a fajta gyilkos döntést Ursula von der Leyen nagyapjának kollégáira kellett volna bízni. Jobb lett volna tárgyalásokat folytatni, és így garanciákat szerezni a civil lakosság számára, mint olajat önteni a tűzre. Mások vérével könnyű harcosnak lenni.

4. A mariupoli szülészeti kórház

Fontos előre megérteni, hogy nem az ukrán hadsereg védi Marioupolt, hanem a külföldi zsoldosokból álló Azov milícia.

2022. március 7-i összefoglalójában az orosz ENSZ New York-i missziója kijelentette, hogy ,,a lakosok jelentése szerint az ukrán fegyveres erők kiutasították a mariupoli városi 1-es számú szülészeti kórház személyzetét, és lőállást állítottak fel a létesítményen belül".

A Lenta.ru független orosz média március 8-án tette közzé marioupoli civilek vallomását, akik elmondták, hogy a szülészetet az Azov-ezred milíciája vette át, és fegyverükkel megfenyegették a polgári lakosokat. Megerősítették az orosz nagykövet néhány órával korábbi nyilatkozatait.

A mariupoli kórház domináns pozíciót foglal el, kiválóan alkalmas páncéltörő fegyverek felszerelésére és megfigyelésre. Március 9-én az orosz csapatok csapást mértek az épületre. A CNN szerint 17-en megsebesültek, de a képek nem mutatnak áldozatot az épületben, és nincs bizonyíték arra, hogy az említett áldozatok kapcsolatban állnának ezzel a sztrájkkal. Gyerekekről van szó, de a valóságban nincs semmi. Ez igaz lehet, de lehet, hogy nem. Ez nem akadályozza meg az EU vezetőit abban, hogy ezt háborús bűnnek tekintsék. Ez pedig lehetővé teszi Zelenszkij számára, hogy Ukrajna felett repüléstilalmi zónát írjon ki.

A valóságban nem tudjuk pontosan, mi történt. Az események sorozata azonban azt támasztja alá, hogy az orosz erők csapást mértek az Azov-ezred állására, és hogy a szülészeti osztályon ekkor már nem tartózkodtak civilek.

A probléma az, hogy a városokat védő félkatonai milíciákat a nemzetközi közösség arra ösztönzi, hogy ne tartsák tiszteletben a háborús szokásokat. Úgy tűnik, hogy az ukránok újrajátszották a kuvaiti város szülészeti kórházának 1990-es forgatókönyvét, amelyet a Hill & Knowlton cég 10,7 millió dollárért rendezett meg, hogy meggyőzze az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy avatkozzon be Irakban a Sivatagi Pajzs/Vihar hadművelet érdekében.

A nyugati politikusok nyolc éve elfogadják a polgári csapásokat a Donbászban, anélkül, hogy bármilyen szankciót fogadtak volna el az ukrán kormány ellen. Már régen beléptünk egy olyan dinamikába, ahol a nyugati politikusok beleegyeztek abba, hogy feláldozzák a nemzetközi jogot Oroszország meggyengítésének célja érdekében.


Harmadik rész: KÖVETKEZTETÉSEK

Volt titkosszolgálati szakemberként az első dolog, ami megdöbben, az az, hogy a nyugati titkosszolgálatok teljes mértékben hiányoznak az elmúlt egy év helyzetének bemutatásából. Svájcban a szolgálatokat kritizálták, amiért nem adtak megfelelő képet a helyzetről. Valójában úgy tűnik, hogy az egész nyugati világban a titkosszolgálatokat túlterhelték a politikusok. A probléma az, hogy a politikusok döntenek - a világ legjobb hírszerző szolgálata hiábavaló, ha a döntéshozó nem hallgat rá. Ez történt a válság idején.

Ez azt jelenti, hogy míg egyes titkosszolgálatoknak nagyon pontos és racionális képük volt a helyzetről, mások egyértelműen ugyanazt a képet alkották, mint amit a médiánk terjeszt. Ebben a válságban fontos szerepet játszottak az ,,új Európa" országainak szolgáltatásai. A probléma az, hogy tapasztalatom szerint analitikai szinten rendkívül rossznak találtam őket - doktrinerek, hiányzik belőlük az a szellemi és politikai függetlenség, amely egy katonai ,,minőségű" helyzet felméréséhez szükséges. Jobb ellenségnek lenni, mint barátnak.

Másodszor, úgy tűnik, hogy néhány európai országban a politikusok szándékosan figyelmen kívül hagyták szolgáltatásaikat, hogy ideológiailag reagáljanak a helyzetre. Ez az oka annak, hogy ez a válság kezdettől fogva irracionális. Megjegyzendő, hogy az összes dokumentumot, amelyet a válság idején a nyilvánosság elé tártak, politikusok terjesztették elő kereskedelmi források alapján.

Néhány nyugati politikus nyilvánvalóan azt akarta, hogy konfliktus legyen. Az Egyesült Államokban az Anthony Blinken által a Biztonsági Tanácsnak bemutatott támadási forgatókönyvek csak a számára dolgozó Tigriscsapat képzeletének szüleményei voltak - pontosan úgy tett, mint Donald Rumsfeld 2002-ben, aki így ,,megkerülte" a CIA-t és más titkosszolgálatok, amelyek sokkal kevésbé voltak határozottak az iraki vegyi fegyverekkel kapcsolatban.

A mai drámai fejleményeknek olyan okai vannak, amelyekről tudtunk, de nem vettük észre:

. stratégiai szinten a NATO bővítése (amivel itt nem foglalkoztunk);
. politikai szinten a minszki megállapodások végrehajtásának nyugati megtagadása;
. és működési szempontból a Donbass polgári lakossága elleni folyamatos és ismétlődő támadások az elmúlt években, valamint a drámai növekedés 2022 február végén.

Más szóval, természetesen helyteleníthetjük és elítélhetjük az orosz támadást. De MI (vagyis: az Egyesült Államok, Franciaország és az Európai Unió az élen) megteremtettük a feltételeket a konfliktus kirobbanásához. Együttérzést tanúsítunk az ukrán nép és a kétmillió menekült iránt . Az jó. De ha egy csöppnyi együttérzést éreztünk volna a saját kormányuk által lemészárolt Donbass ukrán lakosságából származó, ugyanennyi menekült iránt, akik nyolc éven át Oroszországban kerestek menedéket, valószínűleg semmi sem történt volna meg.

Az aktív ellenségeskedések által okozott polgári áldozatok 2018-2021 között, területenként:

A oszlop: Területi ellenőrzés alatt - az önjelölt ,,köztársaságok" által
B. " : A kormány által ellenőrzött területen
C. " : A ,,senkiföldjén"
D. " : Teljes
E. " : Csökkenés az előző évhez képest, százalék

. . . . . . . . . . . . .A . . . . . B . . . . .C . . . . . D . . . . . E
2018 . . . . . . . 128 . . . . 27 . . . . . 7 . . . .162 . . . 41,9
2019 . . . . . . . . 85 . . . . 18 . . . . . 2 . . . .105 . . . 35,2
2020 . . . . . . . . 61 . . . . . 9 . . . . . 0 . . . . .70 . . . .33,3
2021 . . . . . . . . 36 . . . . . 8 . . . . . 0 . . . . .44 . . . .37,1
Teljes . . . . . .310 . . . . 62 . . . . . 9 . . . . 381
Százalék . . . .81,4 . . .16,3 . . . .2,3 . . .100,0

Amint látjuk, a donbászi áldozatok több mint 80%-a az ukrán hadsereg lövöldözésének eredménye. A Nyugat évekig hallgatott a kijevi kormány által az orosz ajkú ukránok lemészárlásáról, anélkül, hogy nyomást gyakorolt volna Kijevre. Ez a csend kényszerítette cselekvésre az orosz felet.

[Forrás: "Konfliktusokkal kapcsolatos civil áldozatok, " ENSZ Emberi Jogi Megfigyelő Misszió Ukrajnában .]

Nyitott kérdés, hogy a ,,népirtás" kifejezés vonatkozik-e a donbassi lakosság által elszenvedett visszaélésekre. A kifejezést általában nagyobb horderejű esetekre tartják fenn (holokauszt stb.). De a Népirtás Egyezmény által adott meghatározás valószínűleg elég tág ahhoz, hogy erre az esetre is vonatkozzon. A jogtudósok ezt meg fogják érteni.

Nyilvánvaló, hogy ez a konfliktus hisztériába sodort bennünket. Úgy tűnik, hogy a szankciók külpolitikánk kedvelt eszközévé váltak. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy Ukrajna tartsa be az általunk tárgyalt és jóváhagyott minszki megállapodásokat, akkor ez nem történt volna meg. Vlagyimir Putyin elítélése a miénk is. Nincs értelme utólag nyafogni - korábban kellett volna cselekednünk. Azonban sem Emmanuel Macron (mint kezes és az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja), sem Olaf Scholz, sem Volodimir Zelenszkij nem tartotta tiszteletben kötelezettségvállalásait. A végén az igazi vereség azoké, akiknek nincs hangjuk.

Az Európai Unió nem tudta elősegíteni a minszki egyezmények végrehajtását - éppen ellenkezőleg, nem reagált, amikor Ukrajna saját lakosságát bombázta a Donbászban. Ha ezt tette volna, Vlagyimir Putyinnak nem kellett volna reagálnia. A diplomáciai szakasz hiányában az EU azzal tűnt ki, hogy szította a konfliktust. Február 27-én az ukrán kormány beleegyezett, hogy tárgyalásokat kezd Oroszországgal. Néhány órával később azonban az Európai Unió 450 millió eurós költségvetést szavazott meg Ukrajnának fegyverek szállítására, olajat öntve a tűzre. Ettől kezdve az ukránok úgy érezték, nem kell megegyezniük. A mariupoli Azov milícia ellenállása még 500 millió eurós fegyveremelést is eredményezett.

Ukrajnában a nyugati országok áldásával kiiktatták azokat, akik a tárgyalás mellett állnak. Ez Denis Kirejev, az egyik ukrán tárgyaló ügye, akit március 5-én gyilkolt meg az ukrán titkosszolgálat (SBU), mert túlságosan kedvező volt Oroszországgal szemben, és árulónak tartották. Ugyanerre a sorsra jutott Dmitrij Demjanenko, az SBU Kijevért és térségéért felelős főigazgatóságának egykori helyettes vezetője, akit március 10-én gyilkoltak meg, mert túlságosan kedvezett az Oroszországgal
kötött megállapodásnak
- a Mirotvorec ("Béketeremtő") milícia lelőtte. . Ez a milícia a Mirotvorets webhelyhez kapcsolódik, amely felsorolja ,,Ukrajna ellenségei" személyes adataikkal, címeikkel és telefonszámaikkal, hogy zaklathatóak legyenek, vagy akár ki is iktathatók legyenek: ez a gyakorlat sok országban büntetendő, de Ukrajnában nem. Az ENSZ és néhány európai ország követelte ennek
az oldalnak a bezárását - ezt a Rada elutasította.

A végén az ár magas lesz, de Vlagyimir Putyin valószínűleg eléri a maga számára kitűzött célokat. Kapcsolatai Pekinggel megszilárdultak/. A konfliktusban Kína közvetítő szerepet tölt be, Svájc pedig Oroszország ellenségeinek listájához csatlakozik. Az amerikaiaknak olajat kell kérniük Venezuelától és Irántól, hogy kilábaljanak az energia-zsákutcából - Juan Guaido végleg elhagyja a helyszínt, az Egyesült Államoknak pedig szánalmasan vissza kell lépnie az ellenségei ellen bevezetett szankcióktól.

Azok a nyugati miniszterek, akik az orosz gazdaság összeomlására és az orosz nép szenvedésre késztetésére törekszenek, vagy akár Putyin meggyilkolására szólítanak fel, megmutatják (még ha részben meg is fordították szavaik formáját, de a lényeget nem!), hogy vezetőink nem jobbak, mint azok, akiket utálunk - az orosz atléták szankcionálásának a paralimpiai játékokon vagy az orosz művészek semmi köze Putyin elleni harchoz.

Így elismerjük, hogy Oroszország demokrácia, mivel úgy gondoljuk, hogy az orosz nép felelős a háborúért. Ha ez nem így van, akkor miért akarunk egy egész lakosságot megbüntetni egy ember hibája miatt? Emlékezzünk arra, hogy a genfi egyezmények tiltják a kollektív büntetést.

Ebből a konfliktusból levonható tanulság a változó geometrikus emberiség érzése. Ha annyira törődtünk a békével és Ukrajnával, miért nem ösztönöztük Ukrajnát, hogy tartsa tiszteletben az általa aláírt és a Biztonsági Tanács tagjai által jóváhagyott megállapodásokat?

A média integritását a Müncheni Charta feltételeinek megfelelő munkavállalási hajlandóság méri. Sikerült a kínaiak elleni gyűlöletet propagálniuk a Covid-válság idején, és sarkított üzenetük ugyanilyen hatást vált ki az oroszokkal szemben. Az újságírás egyre szakszerűtlenebb és harciasabb.

Ahogy Goethe mondta: "Minél nagyobb a fény, annál sötétebb az árnyék" Minél aránytalanabbak az Oroszország elleni szankciók, annál inkább rávilágítanak rasszizmusunkra és szervilizmusunkra azok az esetek, amikor nem tettünk semmit. Miért nem reagáltak nyugati politikusok nyolc éve aDonbass polgári lakossága elleni csapásokra?

Mert végül is mi teszi kifogásolhatóbbá az ukrajnai konfliktust, mint az iraki, afganisztáni vagy líbiai háború? Milyen szankciókat vezettünk be azok ellen, akik szándékosan hazudtak a nemzetközi közösségnek, hogy igazságtalan, indokolatlan és gyilkos háborúkat folytassanak? Törekedtünk-e ,,szenvedésre késztetni az amerikai népet", amiért hazudtak nekünk (mert ők egy demokrácia!) az iraki háború előtt? Elfogadtunk-e egyetlen szankciót azokkal az országokkal, társaságokkal vagy politikusokkal szemben, akik fegyvert szállítanak a jemeni konfliktushoz, amelyet a ,, világ legrosszabb humanitárius katasztrófájának " tartanak? Szankcionáltuk-e az Európai Unió azon országait, amelyek területükön a legborzasztóbb kínzást alkalmazzák az Egyesült Államok érdekében?

A kérdést feltenni annyi, mint válaszolni rá... és a válasz nem szép.

Jacques Baud a vezérkar egykori ezredese, a svájci stratégiai hírszerzés volttagja, a keleti országok specialistája. Az amerikai és a brit hírszerzőszolgálatoknál képezték ki. Az ENSZ békeműveleteinek politikai vezetőjekéntdolgozott. Az ENSZ jogállamisággal és biztonsági intézményekkel foglalkozó szakértőjeként megtervezte és vezette az első többdimenziós ENSZ hírszerzési egységet Szudánban. Dolgozott az Afrikai Uniónak, és 5 évig volt felelős a NATO-nál a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért. Közvetlenül a Szovjetunió bukása után részt vett a legmagasabb orosz katonai és hírszerzési tisztviselőkkel folytatott megbeszélésekben. A NATO-n belül követte a 2014-es ukrán válságot, majd részt vett Ukrajnát segítő programokban. Számos könyv szerzője a hírszerzésről, a háborúról és különösen a terrorizmusrólLe Détournement kiadó: SIGEST, Gouverner par les fake news , L'affaire Navalny . Legújabb könyve a Poutine, maître du jeu? Max Milo adta ki.
Ez a cikk a párizsi Centre Français de Recherche sur le
Renseignement jóvoltából jelent meg . Franciából fordította N. Dass.


Link

Link


Összefoglaló videó

LinkDombasz

LinkAz ukrán rezsim szerint ők több ezer éve élnek saját földjükön. Mi 1991 előtt nem találjuk őket egy térképen sem. 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
A lengyelek is bűnrészesek az ukrajnai halálgyárak üzemeltet
  2022-09-12 21:00:45, hétfő
 
 


A LENGYELEK IS BŰNRÉSZESEK AZ UKRAJNAI HALÁLGYÁRAK ÜZEMELTETÉSÉBEN
Written by Zoli


Link"Russzofóbia" ?! /Azt hiszem nem ebben kell keresni az igazi okot miért van és lett ez a hirtelen "oroszellenesség" különösen olyan országokban, ahol lassan de biztosan derülnek ki az igazságok, mint most Lengyelországnak is. / frissítve az írás alján egy csatolmánnyal/

Azt gondolom nem kell/ene senkit emlékeztetnem arra, hogy EDDIG az a bizonyos "jóságos nyugat" úgy az Amerikai Egyesül Államok mint Európa, és a szintén sunyi hazudozó Nagy-Britannia is abba a bűnbe vitte népét és országát, amit hivatalosan ő maga is a legmélyebb emberiség elleni bűntettnek ítélt meg eddig. Így jutottunk el a az igazságtalanul lázongó lengyelországi mocskos politikusok árulásáig is.

Ennek az álnok és hazugságokat propagáló jelenlegi lengyel egyetlen kivételt sem érdemlő politikusoknak, csak úgy fröcsög a szájunkból minden olyan bizonyos nemzet elleni (jelen esetben minden orosz népre) kivétel nélküli népirtásokra való felhívásaik amelyeket eddig bárhol egy normális országokban tiltottak és büntettek, most viszont mind ezt szabad, sőt el is várják azok akik nyakig vannak az Ukrajnában zajló embereken való kísérletekben.

Rezeg a gatyájuk mert az oroszok lassan-lassan mind több tényleges bizonyítékokat találnak és hoznak nyilvánosságra ami nem valami jó fényt vet a az érintettekre. Sem az USA-ra, sem az Egyesült Királyságra de Németországra sem mint Lengyelországra, mert az is fülig benne van a katonai célú biológiai laboratóriumok az általuk is működtetett Ukrajnában.

Nemrég jött az oroszoktól napvilágra az is hogy, olyan dokumentumokra bukkantak, amelyek szerint Mariupol a biológiai kísérletek regionális központja, két laboratóriummal is rendelkezik rendelkezett, amelyben többnyire külföldi (nyugati USA) tudósok kísérleteztek a kolera okaival. Emellett leszögezik, hogy az egész folyamatban Amerika és Németország mellett Lengyelország is részt vett.

Így mindjárt érthető, hogy miért is lettek "egyes városok, városrészek megvédése annyira fontosak a nyugat számára, hogy minden létező pénzösszegeket, fegyvereket sőt saját oktatói tisztikarát sem sajnálva ugyan úgy feláldozzák mint minden védelmi katonaságot az utolsó ukránig is. Ez például az USA-tól vagy az Egyesült Királyságtól már nem emlékszem pontosan hangzott el

Mire fel ez a kettős mérce? Miért szabad például az ukránoknak "hivatalosan" is és nyilvánosan használni a náci jelképeket és felhívásokat, ugyanezt viszont eddig nem volt megengedett, sőt büntetendő is volt többnyire a világon mint itt Svédországban is.

De nézzük tovább a kettős mérce ártó és bántó gyakorlását.

Ha a fősodratú médiát vesszük mint tájékoztató hírek közlését (egyoldalú nyugati) úgy Televíziókban,
mint a világhalón vagy videós formában mindenütt elhallgatják az emberiségre halálos laboratóriumok létezését, amelyek Ukrajnában vannak /voltak elrejtve és amelyeket mindenáron meg akarnak menteni vagy el rejteni a nagy nyilvánosság elöl, akár az utolsó ukrán katona életeik árán is, de még saját magas rangú tudósaik és tisztjeik feláldozása árán is. Erről bizony nem szól a fáma.

Ha az ukrán "állítólagos sikeréről" tudósítanak, akkor azt úgy teszik mintha az már egy le-ellenőrizett hir lett volna, pedig az is csak Zelinszkij féle hazug hír-háborúk része. Mind ezeket is úgy színezik mintha bármelyiket is a független sajtó le ellenőrizte volna.

Végső szorult helyzetükben, amikor már kénytelenek olyan tájékoztatóról is tudósitást közölni amit már nem lehet elhallgatni, akkor azt még kissé kiszépítve megjelentetik, de még utoljára oda szúrják hogy "ezt még a független médiák által nem ellenőrzött közlemény..." Számukra melyik a független média?

Mi az, hogy Ukránjában és mindazoknak akik ukrán kötödésük van, vagy csak egyszerűen oroszellenesek, ezeknek megvan engedve a háttérhatalom által pártfogolt nyilatkozóknak, hogy náci jelképeket használjanak és hangosan hirdessenek? Máskor ez szigorúan tiltott volt és büntetendő is még minden egyes országban, mint itt is olvasható.

Azután én teljes felelősségtelennek tartom mindazokat a politikusokat és legalább azonnali leváltásukat kérném, akik minden hiteles-hivatalos ellenőrzések nélkül a nyilvánossághoz fordulnak és az ukránok által összeállított agyoncsócsált "propagandákat", meggondolatlanul, közvetlenül adnak tovább, vagy akár maguk is állítanak az orosz nép irányába anélkül, hogy saját tapasztalataikat vagy kétségeiket mondanák el..

Továbbá azokat is elitélem, akik nem akadályozzák az ukrán nácik által mesterségesen megrendezett videós felvételek közvetítését független szakemberek értékelése nélkül. Hogyan lehet az, hogy ennyire megengedett a kötelező egyoldalú tájékoztatás a meghatározott rövidlátás?

Miért tették kötelezővé az egész világon Zelenszkij imádását, amikor ez a hóbortos alak egy egyszerű lefizetett bűnöző, illetve bohóc, aki még a rengeteg kapott fegyverek 20 %-át is pénzért bizonyos afrikai országoknak tovább adja büntetlenül?

Miért nem olvasunk vagy hallunk arról, hogy az európai emberek már nagyon szenvednek a káros EU politikus végett, MEGGONDOLATLAN árúforgalmi tilalmak végett (EMBERGÓ) mindjobban szegényedünk, közben a felelőtlen hülye politikusok meg korlátlan milliárdokat ész nélkül küldik a pénzt-zabáló telhetetlen Zelenszkijnek!!!

Vagy, ki a fene rakta, illetve engedte oda azt a bizonyos beképzelt lüke libát, mármint ezt az Ursula von der Leyen - t ? Szerintem ez rányi a fő felelős Európában ezért a hazug és erős tömeges agymosásért, ami a megtévesztett naiv népet ennyire és csak egy irányba, kivétel nélkül az orosz nemzet ellen fordította! Ami bosszant még engem az, hogy ilyen erkölcsi hullák kezébe lettünk dobva mint; mint az EU-s Ursula, boszorka, Ziliszkij udvari bohóc Boris Jonsson, alkoholista pojáca, a kanadai romlott elméjű Trudeau diktátor, tompított agyú német Scholz KanCelárus, Romlott lelkü és hazudozó francia Macron, na és ki ne felejtsem a félkegyelmű USA szégyene - Bidés Jóskát sem. Na ilyen lények döntenek felettünk. Kellett ez nekünk?

Mit halottunk az általánosításokról? Nem azt tanították velünk hogy, Nem szabad és büntetendő is az egyedi bűnök véget egész nemzetet vádolni? Most pedig azok a nagy-pofájú politikusok teszik mindezt, akik azelőtt ennek ellenkezőjét szajkózták. [tilos a kollektiv bűnösségi meghatározás!]

Azt is elérték, hogy ezek az alattomos sátáni fajok fizették - fizetik azokat a kísérleti gyárakat (laboratoriumait) Ukrajnában, ahol már bizonyos fajokra is halálosan ható (jelen eset orosz faj) harci mérgek gyártásával is kísérleteztek/nek. Erre már Hitler és Mengele is kíváncsian ugrana ki a sírjából... Jelenleg az ukránok most ezért nem adják Harkovot sem

Nos ezért remeg Lengyelország, Németország, Nagy-Briania, na meg a többi EU részvényes tagok ebben a bűnszervezetben. Nem annyira a "Russzofóbia" az, ami izgassa a lengyeleket sem, mint a félelem az igazság kiderülésére. Mind ez politikus szinten van és történik nem a lengyel nép között. Ne essünk mi is az általánosítás hibájába.

Kérdem én továbbra is:

Megkérdezte bárki is tőlünk, hogy mind ezt vagy bármit is ezekből akarjuk / akartuk-e? Akarjuk-e az orosz olaj vagy gáz kitiltását - eltiltását maguntól? Tudják egyáltalán mit veszítünk mi egyszerű dolgozó emberek ezeken az önkényes és helytelen döntéseken? - Ez pont olyan mint itt Svédországban, a nagy demokráciában, hogy a parlamenti pártok eldöntik, hogy Svédországnak szüksége van a NATO védelemre, de ezt nem merik szavazásra vinni, mert elveszítenék. Pedig már ha jól tudom Napóleon óta semlegesek voltak a svédek és mindkét nagy háborút ipari nyereségekkel jó átvészelték. Most majd megtudják mint NATO tagok többé nem azt csinálnak amit akarnak. Pedig ha nem lennének ilyen tudatlanok, akkor tudhatták volna miért indult el Putyin ezen az úton, amin most halad és esze ágában sem volt bántani Svédországot. Nem lett volna miért. Különben is a NATO csak a varsói országok fenyegetése végett jött létre és mivel ez a fenyegető szövetség már rég megszűnt a NATO-nak is meg kellett volna szűnni! Ezt "erőszakolta", kebelezte be az Egyesült államok. Azóta lett az Egyesült államok kinyújtott harci karja"

Olvassunk el néhány cikket a lengyel bűnrészességekből:

Orosz tábornok: több ország is benne volt a katonai célú biológiai kutatásokban Ukrajnában &#8658;

részlet: a fenti cikkből

"Nemcsak az Egyesült Államoknak, hanem Németországnak és Lengyelországnak is voltak katonai célú biológiai projektjei Ukrajnában - jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka szerdán kamerák előtt nyilatkozva.

Kirillov szerint Berlin 2013-ban indított el egy független nemzeti biológiai biztonsági programot, amelyben 12 ország, köztük Ukrajna is részt vesz. Német részről a projektbe a fegyveres erők müncheni mikrobiológiai intézetét, a berlini Robert Koch Intézetet, a greifswaldi Löffler Intézetet és a hamburgi Nocht Trópusi Medicina Intézetet vonták be." folytatás: &#8658; Link


Olvassunk a "jóságos" ukránokról is. Van e nácizmus?

Egy tizennégy éves kislány is felkerült az ukránok &#8220;halállistájára" (Videó) &#8658;Link


Tizenkét évesen került fel az ukrán halállistára egy luhanszki orosz kislány, akit immár két éve Ukrajna ellenségének tart az ultranacionalista ukrán csoport. Faina Szavenkova azért került fel a Mirotvorec Ukrajna ellenségeit gyűjtő listájára, mert felszólalt a luhanszki gyerekek érdekében.

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista médiaoldal immár nyolc éve - büntetlenül és szabadon - teszi közzé az Ukrajna ellenségeinek tartott külföldiek és ukránok személyes adatait és fényképeit - köztük egy 14 éves kislányét. A luhanszki (orosz) lány két éve, 12 éves korában került fel a halállistára ukránellenes propaganda vádjával. Ez azután történt, hogy a kislány, Faina Szavenkova az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videóüzenetben szót emelt a donbaszi gyermekek életének védelme érdekében - írja a Magyar Nemzet. A jelentés a ma már 14 éves lányt konkrétan azzal vádolja, hogy a szakadár köztársaságok írószövetségének tagjaként prózaírói, dramaturgiai és esszéírói tevékenységnek álcázott ukránellenes propagandát folytat, álhíreket terjeszt az ukrán hadseregről, és mindenféle oroszországi írópályázatokon vesz részt. Az oldal ráadásul - ombudsmani jelentések szerint - más kiskorúak adataival is visszaél, egyúttal életveszélynek teszi ki őket. Folytatás: &#8658; Link


Olvassunk egy kis orosz tudósítást, avagy egy kis hencegést is.

Rubezsnoje (2022-05-14)

Kadirov bejelentette rubezsnojei Zarya vegyi üzem felszabadítását az ukrán védelem alól amely súlyos vereséget szenvedett. Ez a Zarya vegyi üzem több kilométer hosszú és széles az elfoglalt ipari övezetben . Sokan mondták, hogy a Zarya üzem a második Azovstal és az orosz harcosok hősiesen meg is küzdöttek érte. Be kell ismerni, hogy a nacionalisták és Bandera amerikai és lengyel "szakemberek" a zsoldosaikkal együtt rengeteg erőfeszítést tehettek a legmodernebb nyugati fegyvereket szerezték be és tömérdek pénzt költöttek a védelem megerősítésére, ez azonban nem segített rajtuk mert az orosz vadászgépek gyors és pontos közbelépése az erősnek tűnő ukrán védelem összeomlásához vezetett. Az ukránok feladták ezt a laboratóriumot is.

De itt van egy másik idézet egy másik sajtóból:

"Az Orosz Hadsereg Sugárzás-kémiai és Biológiai Osztályának vezetője, Igor Kirilov szerdán rámutatott: bizonyítékaik vannak ezen iratok sürgős megsemmisítésére, amelyek megerősítik az Amerikával való kapcsolatot. Az orosz katonák által Mariupol elfoglalása után megszerzett dokumentáció szerint az ukrajnai háború elején kolerát okozó baktériumok először Kijevbe, majd az Egyesült Államokba kerültek. A dokumentumokból állítólag az derül ki, hogy a teljes biológiai fegyvergyártási művelet 2014 óta folyik."

Továbbá ezt írják:

"Az orosz fél szerint a dokumentációban az is szerepel, hogy Harkovban pszichiátriai betegeken teszteltek potenciálisan veszélyes biológiai szereket. A kísérleteknek 40-60 év közötti, súlyos állapotban lévő férfiakat végeztek. Cyril szerint az Egyesült Államok Ukrajnában a tanulmány során azt vizsgálta, hogy bizonyos területeken járványokat okozhatnak.

Új nyilatkozatukban az oroszok azzal vádolták Lengyelországot, hogy az Egyesült Államokkal és Németországgal együtt részt vesz ezekben a folyamatokban. Mint Kirilov rámutatott, a Lengyel Állatorvosi Intézet az Egyesült Államokkal közösen vett részt a veszettség vírusának kutatásában. Állításuk szerint ezeket a kísérleteket az Amerikai Béthel Intézettel, a Pentagon egyik kulcsfontosságú munkatársával együttműködve végezték. A lengyel kormány volt a fő finanszírozója a Lvivi Orvostudományi Egyetemnek is, amely magában foglalja az Epidemiológiai és Higiéniai Intézetet is, és amelynek projektjeit az Egyesült Államok anyagilag támogatja.

Az összes olyan papírt, amely ezt az információt tanúsítja, az oroszok megtalálták a mariupoli állatorvosi laboratóriumban, ahol 124 mintát vettek, amelyek között olyan betegségeket okoztak, amelyek nem jellemzőek az állatokra, mint például a tífusz.

Április közepén a védelmi minisztérium bejelentette a biolaboratóriumok finanszírozási tervét a Pentagonhoz kapcsolódó vállalatokon keresztül, valamint a műveletet felügyelő személyek nevét. Az ülésen Gennagyij Gatilov, az ENSZ genfi &#8203;&#8203;orosz képviselője a kelet-európai halálos betegségek tanulmányozását célzó német projektekről beszélt. Ugyanebben a beszédben Kirilov felidézte, hogy Németország 2013-ban úgy döntött, hogy Washingtontól független nemzeti biológiai biztonsági programot hajt végre. Ez 12 országot foglal magában, köztük Ukrajnát.

Igor Kirilov, az orosz hadsereg Sugárzási, Kémiai és Biológiai Tanszékének vezetője is hangsúlyozta, hogy a programban müncheni, berlini, greifswaldi és hamburgi intézetek vettek részt. A 2016 és 2019 közötti időszakban 3000 vérszérummintát gyűjtöttek Ukrajna 25 régiójában élő állampolgároktól.

Egy hónappal ezelőtt az oroszok tájékoztatást adtak arról, hogy az orosz-ukrán konfliktus akkori központjában, a mariupoli ,,Azovstal" ukrán gyárban biológiai fegyverekkel rendelkező laboratórium található. Munkatársaik ezután felhívták a figyelmet arra, hogy információjuk van arról, hogy a Rinat Akhmetov ukrán oligarcha tulajdonában lévő "Azovstalja" ipari övezet alatt 30 méter mélységben 24 kilométernyi alagút található, amelyekben biológiai fegyverek készítésére irányuló kísérleteket végeztek.

Amint az "orosz fél" rámutatott, az "Azovstal" belsejében volt egy titkos NATO-létesítmény, a PIT-404, és egy laboratórium biológiai fegyverekkel. A biológiai laboratóriumot a "Metabiota" cég építette és irányítja, amely Hunter Bidenhez, az Egyesült Államok jelenlegi elnökének, Joseph Bidennek, Rinat Ahmetovnak és Vladimir Zelenskynek a fiához kötődik. Mélyen az ukrán ipari zóna "Azovstalja" kupolája alatt a tudósok az oroszok szerint biológiai fegyverek gyártására irányuló vizsgálatokat végeztek Mariupol lakóin nyugati szakértők vezetésével.

De ezen állítások egyike sem kapott hivatalos megerősítést, és a spekuláció szintjén maradt. Az orosz-ukrán konfliktus kezdetétől fogva azonban mindkét oldalról a nyilvánosság elé került a biológiai fegyverek létezésével kapcsolatos vád, amit a konfliktusban lévő országok egyike sem ismert el.

A pestis, lépfene, brucellózis kórokozói...

Vaszilij Nebenzja Oroszország állandó ENSZ-képviselője március elején megismételte Moszkva állításait az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt, miszerint Ukrajnában biológiai kísérleteket végeztek pestissel, lépfenével, brucellózissal, diftériával, vérhas és más halálos vírusokkal. A biológiai fegyverek valódiak. Az orosz képviselő kijelentette, hogy a Kovid vakcina laboratóriumait biológiai fegyverek gyártására használták, és ez ürügy volt a biolaboratórium veszélyes célokra történő felhasználására.

- A kockázat valós, figyelembe véve az ukrajnai radikális nacionalista csoportok érdekeit, amelyek tudják, hogyan kell veszélyes kórokozókkal dolgozni. Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes megerősítette, hogy Ukrajnában veszélyes tanulmányok folynak laboratóriumokban, és kijelentette, hogy a kutatás nem kerülhet orosz erők kezébe - mondta az orosz diplomata.

FELHÍVÁS!

Felhívom honfitársaim figyelmét, hogy itt alul található linken olvasd el hosszú de bölcs elemzést AKARD TUDNI A TÉNYEKET címen ahol egy a NATO egykori katonai elemzője lefújja a nyugat-ukrajnai invázió narratíváját. &#8658; LinkÍzelítő a dolgozatból:

Keresve sem találnál hitelesebb embert, akinek a háború kezdete nem február 24.-én keltezett és teljes rálátása is van arra, ami Ukrajnában történik.
Az ő megnyilvánulása nem úgy kezdődik, hogy visszalőttek rám, ezért elpusztítom őket.
Mivel komoly szakértőről van szó, nem vádolható Putyin-barátsággal, objektivitása számomra tökéletesen elfogadható, ezért teljes egészében megosztom, amit nyilatkozott.
Írása igen hosszú, ezért több posztban írom le azt.
Akinek megy az angol folyékonyan, az eredeti linkben egyben olvashatja azt. (Alul a poszton)
Továbbá itt egy videót is láthatsz, amiben angol nyelven, de magyar felirattal összefoglalják ezt az írást azok számára, akik nem hajlandóak elolvasni ezen hosszú, de igen kimerítő tájékoztatót.
Pedig érdemes!

Ki is JCQUES BAUD?

Jacques Baud a vezérkar egykori ezredese, a svájci stratégiai hírszerzés volt tagja, a keleti országok specialistája. Az amerikai és a brit hírszerző szolgálatoknál képezték ki. Az ENSZ békeműveleteinek politikai vezetőjeként dolgozott. Az ENSZ jogállamisággal és biztonsági intézményekkel foglalkozó szakértőjeként megtervezte és vezette az első többdimenziós ENSZ hírszerzési egységet Szudánban. Dolgozott az Afrikai Uniónak, és 5 évig volt felelős a NATO-nál a kézi lőfegyverek elterjedése elleni küzdelemért. Közvetlenül a Szovjetunió bukása után részt vett a legmagasabb orosz katonai és hírszerzési tisztviselőkkel folytatott megbeszélésekben.

A NATO-n belül követte a 2014-es ukrán válságot, majd részt vett Ukrajnát segítő programokban. Számos könyv szerzője a hírszerzésről, a háborúról és különösen a terrorizmusról Le Détournement kiadó: SIGEST, Gouverner par les fake news , L'affaire Navalny . Legújabb könyve a Poutine, maître du jeu? Max Milo adta ki. Ez a cikk a párizsi Centre Français de Recherche sur le Renseignement jóvoltából jelent meg . Franciából"

https://www.thepostil.com/the-military-situation-in.../...

Összefoglaló videó / https://rumble.com/embed/vzit0b/?pub=4 &#8658; LinkA sorozat 2.része:

LinkKatonai helyzet Ukrajnában
2022. április 1 Jacques Baud

LinkElső rész: A háborúhoz vezető út

Malitól Afganisztánig évekig dolgoztam a békéért, és az életemet kockáztattam érte. Ezért nem a háború igazolásáról van szó, hanem arról, hogy megértsük, mi vezetett oda. Azt veszem észre, hogy a televízióban felváltva járó ,,szakértők" kétes információk, legtöbbször tényként felállított hipotézisek alapján elemzik a helyzetet - és akkor már nem sikerül megértenünk, mi történik. Így jön létre a pánik.

További részleteket az eredeti letölthető PDF leírásban olvashatod ITT: &#8658;LinkForrás: Magyar Megmaradásért - Az uj világrend

LinkDombasz

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Titkosítás feloldva!–Ukránok vérengzéseinek dokumentum
  2022-09-08 19:45:48, csütörtök
 
 TITKOSÍTÁS FELOLDVA! - UKRÁNOK VÉRENGZÉSEINEK DOKUMENTUMAI (18+)


Oroszországban a Föderációs Tanács kérésére, titkosítás alól feloldott dokumentumok jelentek meg az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának a honlapján. Putyin elnök utasította az Orosz Föderáció Állami Archívumát, hogy oldja fel a Sztálin idejében zárolt dokumentumokat a titkosítás alól.

A dokumentumok beszámolnak azokról a bűncselekményekről és kegyetlenkedésekről, amelyeket az ukrán nacionalista erők követtek el a II. világháború alatt. Ezeket az ukrán nacionalista szervezetek követték el, az ukrán nép széles körű támogatásával és szó szoros értelemben, ijesztőek.


Az ukrán Galícia divízió parancsnoka jelentést tesz Himmlernek

Ezekből a dokumentumokból elénk tárul egy embertelen ukrán nacionalizmus, tele vadsággal és bestiális gyűlölettel minden iránt, ami nem ukrán. Ukrajnához hasonlítva, a náci Németország szinte emberinek, az ukrán Sztepan Andrijovics Bandera mellett, Hitler pedig egy naiv gyereknek tűnik.

Hitler a zsidók kiirtását, az ukránok nemcsak a zsidók, hanem az összes együtt élő nemzetiségiek, elsősorban az oroszok kiirtását akarták, nem is akárhogy, hanem kegyetlen kínok között.

A II. világháború idején az ukránok által elkövetett kegyetlenkedésekről szóló dokumentumokat Sztálin titkosította, attól való félelmében, hogy az oroszok nehogy fellázadjanak, tudomást szerezve ezen dokumentumokról és követeljék az egész ukrán nép kiirtását, ami nagy felfordulást idézett volna elő a Szovjetunióban.


Fotó: Az ukrán felkelő hadsereg által a lipniki faluban, Wołyńban (Volhynia) elkövetett mészárlás lengyel áldozatai, 1943 Link


Egyébként már 1944-ben az orosz marsallok kérték Sztálintól egy katonai törvényszék felállítását, amely ítélkezzen a népirtásban bűnös ukrán gyilkosok felett és végezze ki őket.

Ők felhívták Sztálin figyelmét, hogy az ukrajnaiak egy gyilkos nép, amely függetlenül attól, hogy mikor és milyen rezsim alatt, de nem tudott gyilkolás nélkül élni.

Sztálin, egy megrögzött marxista-leninista, nem értett egyet ezzel az elmélettel, és elutasította, hogy nagyszabású büntető intézkedéseket foganatosítson az ukrajnaiak ellen, megelégedve azzal, hogy kivizsgálják a leggyűlöletesebb gyilkosok tetteit, akiket elítéltek és felakasztottak.

Sztálin halála után, a Szovjetunió Kommunista Pártja és Hruscsov (aki ukrán volt) fenntartotta a dokumentumok titkosítását, attól való félelmükben, hogy Izrael nehogy kártérítést követeljen a Szovjetuniótól az ukrajnai emberirtás miatt.

Akkor Ukrajna a Szovjetunió része volt és egy izraeli kártérítés terhe Moszkvát terhelte volna, amelyik természetesen, nem akart 300 milliárd dollárt fizetni olyan bűncselekményekért, amelyeket nem az oroszok követtek el. Ma, Ukrajna független állam és az ukrán népnek vállalnia kell a saját múltjáért a felelősséget. De, ma a múltat nagy mértékben meghamisítják, éppen ezért rendelte el Putyin elnök az ukrajnai emberirtás dokumentumai titkosításának a feloldását.


Fotó: Wolyn-4 Az ukrán OUN-UPA által 1943-ban Lipnikiben (Lengyelország) elkövetett mészárlás áldozatai Link


A dokumentumok iszonyatosak és azt mutatják, hogy az 1940-1945 közötti Ukrajna nácibb volt, mint a náci Németország, gyűlöletesebb és fanatikusabb, mint a német SS és a Gestapo.

Az ukrán hadseregnek egész hóhér ezredei voltak, amelyek csak a más nemzetiségű civil lakosság öldöklésével foglalkoztak.

Teljes orosz falvakat és városokat irtottak ki. Az önkéntesek jobboldali szélsőségesek voltak és az ő kegyetlenségük félelmetes volt. Amikor elfogtak egy oroszt vagy zsidót, késsel kivették a szívüket és megették. Mindezt Ukrajna védelmének nevében.

A legtöbb kegyetlenkedést az ukrán nácik a délkelet-ukrajnai térségben (Donyec, Luganszk, Harkov stb.) követték el. Vagyis ott, ahol ma az ukrán hadsereg ágyúkkal lövi az orosz falvakat és városokat úgy, ahogy 1941-1943 között csinálta.

Egy hazug propagandával megtévesztett közvélemény nem tudja, hogy a donyecki és luganszki oroszok azért kiáltották ki a függetlenségüket és kérték Oroszország segítségét, mert féltek, hogy az 1941-1945 közötti események nehogy megismétlődjenek és az ukrajnaiak kiirtsák őket.

1941-1943 között, az ukrán fasiszták kivégeztek 5 200 000 (ötmillió-kétszázezer) civilt Ukrajnában (együtt élő nemzetiségűeket, elsősorban oroszokat) és ugyanakkor megöltek közel 900 000 (kilencszázezer) zsidót is.

A megölt lengyelek száma 200 000 (kétszázezer) volt. Kivégeztek 400 000 (négyszázezer) szovjet katonát, akiket a németek ejtettek foglyul vagy akik megadták magukat.

Így az ukrán nacionalista bandák által végrehajtott gyilkosságok tekintetében Ukrajna jóval megelőzi a náci Németországot és ő az első a náci országok között, az áldozatok száma alapján.

Vakhitükben és Hitler csodálatában, közel hárommillió ukrán férfi kérte, hogy a III. Birodalomba mehessen önkéntesnek, a németek gyáraiba és földjeire, csak azért, hogy a német hadsereg kiirthassa az orosz népet.

1941. június 30-án a Lvov fasiszta ezred, R. Sukovici vezetésével kivégzett háromezer ukrajnai lengyelt tarkón lövéssel, köztük három világhírű tudóssal. Az utána következő napokon az ezred még kivégzett hétezer oroszt, köztük nők, öregek és gyerekek.

Míg a nőknek és a gyerekeknek késsel vágták el a nyakukat, a kijevi Szent András Katedrális udvarán az ukrajnai katolikus érsek hálaadó szentmisét celebrált, amelyen Adolf Hitler győzelméért imádkoztak.

Az ukrajnai katolikus egyház áldását adta a Galicia náci ezred összes gyilkosságaira. Ez, 1941 szeptemberében hajtotta végre a Babij Jar-i mészárlást egy Kijev közeli szurdokban. Ide, 1941 szeptemberében több mint 50 000 (ötvenezer) középosztálybéli zsidót, háromezer cigányt és közel 40 000 (negyvenezer) oroszt (többnyire nőket és gyerekeket) hoztak, akiket az ukrán SS katonák levetkőztettek csóréra, majd a nőket és lányokat megerőszakolták, nem törődve azzal, hogy a szüleik és rokonaik is jelen voltak. A megerőszakolások után lidérces jelenetekre ragadtatták magukat. Az orosz és a zsidó nőknek levágták a melleiket és a sebeiket besózták, a férfiakat pedig élve kiherélték. A foglyok közül többnek levágták a karjait, amelyeket aztán megsütöttek a rostélyon. A kegyetlenkedések olyan iszonyatos fokozatot értek el, hogy a német katonák, felháborodásukban, megtagadták részvételüket az öldöklésben és visszavonultak, otthagyva az ukrán hóhérokat, hogy véghez vigyék a népirtást.

Végül az egész egy vérfürdővel végződött. A foglyokat bestiálisan meggyilkolták, nyakon vagy hason lőtték (hogy kínlódjanak) vagy pedig agyonverték fejszével vagy az ásóval. Az öldöklés befejeztével a hullákat bedobták egy vízmosásba, amit aztán beföldeltek.


Fotó: A fiatal nő testét az ukrán fasiszták szétfűrészelték. Az 1943-ban készült fotó szkennerezve
https://i1.wp.com/dziennik-zlozony.pl/wp-content/uploads/2013/09/zbrodnie-upa.jpg
Link


Az öldöklő ezred, amelyet Vojnovszkij vezetett 350 000 (háromszázötvenezer) oroszt, többségükben nőket és gyerekeket, és több mint 160 000 (százhatvanezer) zsidót gyilkolt meg. Ezekhez a gyilkosságokhoz nagyban hozzájárultak az ukrán fasiszta parasztok és munkások, akik annyira gyűlölték az oroszokat és a zsidókat, hogy nem riadtak vissza a kannibalizmustól sem. Ezekért a tetteikért náci kitüntetéseket kaptak, Vojnovszkij pedig őrnagyi rangot kapott a német hadseregben.

Az ukrán Sutnevics, aki maga is megölt vagy háromezer zsidót, csak kapitányi rangot kapott a német hadseregben.

Lypnyky, Mikuliczyn és más falvakban az ukrán bandák halomra ölték az orosz és lengyel gyerekeket lábuknál fogva forogtak velük, a fejüket falhoz verve. Ha sok gyerek volt, akkor ezeket a kútba dobták, utánuk a szüleiket, majd a kutat betemették földdel. Így öltek meg, csak egy megyében, tizenötezer embert.

Az ukránok gyűlölete az oroszokkal és a zsidókkal szemben olyan nagy volt, hogyha egy ukrán lány férjhez ment egy zsidóhoz vagy oroszhoz, akkor az apja vagy a fiútestvére megerőszakolták. Sok fiatal lány nem tudta elviselni ezt a megaláztatást és a Dnyeszterbe dobta magát, ahova belefulladt. Akik nem lettek öngyilkosok, azokat megfogták (az apjuk vagy a fiútestvérük) és felhasították úgy, hogy a kés hegyét bedugták a lány vaginájába és onnantól felhasították a fejéig.

Mindezek 1941-1945 között történtek a szocialista Ukrajnában. Vagyis egy olyan nép körében, amelyik már 20 éve élt a népek közötti barátság jegyében, amelyet a szocialista ideológia terjesztett, de ez a nép egyik napról a másikra elfelejtette ezeket az elveket és egyből primitívebb és vadabb lett, mint a barlanglakók.

Ma, húsz évvel az európai nemzeti kisebbségek védelmének szellemében, amelyet ők maguk is hangoztatnak, Kijev utcáin az ukránok újra náci menetelésbe kezdtek, és büszkék a zsidók, lengyelek és oroszok ellen elkövetett emberirtásukra, az ukrán hadsereg pedig ágyúkkal lövi a délkelet-ukrajnai orosz városok lakásait, kórházait és iskoláit.


Videó az 1943-as Volini mészárlásról
Csak erős idegzetűeknek!
LinkEgyre világosabb, hogy függetlenül attól, hogy az ukrán nép milyen rendszerben él, a nácizmust és a fasizmust nem képes felszámolni.

Olvasva ezeket a dokumentumokat, nem hiszem, hogy Izrael nem fog kártérítést kérni Ukrajnától gyilkosságért és népirtásért. A kártérítés értéke körülbelül 300 milliárd euró. Izrael kérni fogja ezt a kártérítést, csak egyelőre várja, hogy a helyzet rendeződjön Ukrajnában, vagyis kiderüljön ki marad Ukrajna határain belül. Egyelőre csak a Krím-félsziget lett Oroszország része, amelyik így nem fizet kártérítést.


(Eredeti cím: Nem Németország volt a legnácibb ország a világon! Fordította: Csata Ernő)

Forrás: http://www.justitiarul.ro/ucraina-mai-nazista-decat-germania-hitleristă/
2019. 07. 28. Ucraina, mai nazistă decât Germania hitleristă! / Georghe PANAITESCU

Az eredeti nyelvű anyag már nem található meg!

MILHÍR Magazin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Titkosítás feloldva! - Ukránok vérengzéseinek dokumentumai (18+)

LinkTitkosítás feloldva! Ukránok vérengzéseinek dokumentumai

Link 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
A hét szűk esztendő
  2022-08-05 21:00:35, péntek
 
 
A HÉT SZŰK ESZTENDŐ


A "hét szűk esztendő" bibliai fogalom. Mózes első könyvében József megfejti a fáraó álmát. A fáraó először hét kövér tehenet lát, amelyiket felfalja hét sovány tehén, azután hét kövér szép gabonakalászt lát, amit elnyelnek a sovány kalászok. Az álom jelentése az, hogy először hét bő esztendő jön Egyiptomra, ami jó termést hoz és gazdaggá teszi őket, de azután jön hét szűk esztendő, ami feledteti velük az egykori jólétet.
Ezt az ijesztő hét szűk esztendőt őrizte meg a szólás.


A hét szűk esztendő


"Egyre többet beszélnek arról, hogy a hét bő esztendő után most a hét szűk esztendő következik.

Sokan nem tudják, ez a kifejezés a Bibliából származik, Isten szólt két álmon keresztül a fáraónak, hogy készüljön fel arra, hogy hamarosan nagy változás áll be a gazdasági életben.

1Mózes 41 A fáraó így szólt Józsefhez:
Álmomban a Nílus partján álltam. A Nílusból hét kövér és szép tehén jött ki, és legelt a sás között. De hét másik tehén is kijött utánuk, amelyek nagyon hitványak, rútak és soványak voltak. Egész Egyiptom földjén nem láttam hozzájuk fogható rútakat. A sovány és rút tehenek megették az előbbi hét kövér tehenet. Bár a gyomrukba kerültek, nem lehetett észrevenni, hogy a gyomrukba kerültek, mert a külsejük ugyanolyan rút volt, mint azelőtt. Akkor fölébredtem. [Majd egy ugyanilyen álom, csak tehenek helyett búzakalászok szerepeltek benne.] Ekkor József így szólt a fáraóhoz: Azt jelentette ki Isten a fáraónak, hogy mit fog cselekedni. A hét szép tehén hét esztendő. A hét sovány és rút tehén, amelyek utánuk jöttek ki, szintén hét esztendő. Hét esztendő jön, amikor nagy bőség lesz Egyiptom egész földjén. De az éhínség hét esztendeje következik utánuk, amikor minden bőséget elfelejtenek Egyiptom földjén, és éhínség fogja emészteni az országot. Nem is fogják tudni, hogy bőség volt az országban, az utána következő éhínség miatt, olyan súlyos lesz az. Gyűjtsenek össze minden élelmet a következő jó esztendőkben, halmozzák föl a gabonát, és a fáraó felügyelete alatt őrizzék az élelmet a városokban. Mert ez az élelem lesz az ország tartaléka az éhínség hét esztendejében, amely majd eljön Egyiptomra, és akkor nem pusztul el az ország az éhínség idején.

Az első tanulság a történetben, hogy a hét bő esztendő után mindig jön hét szűk, de legalábbis szűkebb év. A hét bő év nem azért van, hogy akkor még jobban dorbézoljunk, hanem azért, hogy fel tudjunk készülni arra, amikor vége lesz a bőségnek.

Ha ezt a leckét megtanulnák az emberek, a cégek és a kormányok, sokkal jobb hely lenne a világ és a világgazdaság története nem buborékok és összeomlások szüntelen körforgásáról szólna.

Hiába tudja minden gondolkodó ember előre, hogy nem lesz örökké karácsony, nem tarthat örökké a hét (vagy tíz vagy tizenkét) bő év, mégis a legtöbben úgy élnek, mintha örökké minden így maradna. Aztán amikor bekövetkezik a hét szűk év, mindenki meg van lepődve, a kormányok éppúgy, mint az emberek vagy a cégek. Ki hitte volna, hogy 8-10-14 év dőzsölés után akár ugyanennyi szűk év jön? Ki hitte volna, hogy a bő esztendők nem azért vannak, hogy még jobban eladósodjunk, hanem hogy készen állhassunk, ha a nem kívánt fordulat megérkezik?

A másik tanulság, hogy a történetben a hét szűk év teljesen felemésztette a hét bő év minden bőségét, mintha soha nem lett volna az.

Többen vannak azon a véleményen, hogy az elmúlt 14 évben olyan pénznyomtatás zajlott és ezzel olyan részvény, ingatlan és minden áremelkedés, hogy bő egy évtized alatt annyit nőttek az árak, az ipari termelés és minden, ami megfelel két teljes évtizednek.

Ha most ennek vége szakad, elképzelhető, hogy a következő évtizedben egy kiegyenlítődés lesz, a két évtized összeségében lesz annyi az átlagos ingatlanár, részvényár vagy GDP emelkedés, amennyinek lennie kellett volna az első évtized őrült száguldása nélkül.

Ha ez a feltételezés igaznak bizonyul majd, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy a sovány tehenek tényleg megeszik a kövér teheneket, de ez nem fog meglátszani rajtuk. Másként mondva, elképzelhető, hogy a következő években visszaadják az árfolyamok azt a felesleges pluszt, amit az elmúlt 12 évben az átlagos növekedésen túl szedtek magukra.

Nem állítom, hogy ez biztos így lesz, de nem kellene meglepődni, ha tényleg ilyen évek jönnének most. Átlagolva még mindig ki fog jönni a normál piaci növekedés.

Ha még nem késő &#8220;halmozzunk fel gabonát, mert ez az élelem lesz a tartalék a szűk években, hogy ne haljunk éhen."

Forrás
2022-07-11 Kiszamolo
Mindez persze szerintem nagyon szép, de túl messze van a valóságtól. Szerintem az igazság az, hogy a hét szük esztendők korát most éljük - már néhány éve.

Mint telek tulajdonos, évente rendszeresen vezetek annak biológiai állapotáról viszonylag bő elemzéseket, kimutatásokat.

Magyarország nagy részén igen komoly aszály van - már évek óta, számításaim, feljegyzéseim szerint már több éve. Ebben az évben ez oly mértékben rosszabbodott, melyre eddig még nemigen volt példa. Igaz tudjuk, hogy a Velencei-tó eddig több mint hússzor, sőt a a Fertő tó is egyszer kiszáradt. Idén szerencsére ez még nem következett be, talán a vízvédelmi beruházások miatt ez nem is fog, de egyes folyóink erre a sorsra jutottak /Kiszáradt a Tarna, és Ipoly egyes szakaszai is/.

Az ország nagyobb részén a féléves csapadék mennyisége július végén nem érte el a 120 millimétert sem, ez az éves mennyiség ötöde. Sok kisebb tó ki is száradt. A meteorológia áprilisi közleménye szerint az év első 3 hónapjában a meteorológia által az északkeleti részben jelzett gyakoribb esőzések ellenére Egerben és Miskolcon mégis összesen csak 1,6-1,8 mm csapadék volt. Én az ország közepén 2 mm-t mértem - ugyancsak 3 hónap alatt.

Az ország jelentős részén aszály van, az Alföld középső és tiszántúli részén a legrosszabb a helyzet - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálatra (OMSZ) hivatkozva.

A folyamat nem most kezdődött, már a tavalyi év is száraz volt Magyarországon. De az aszály kialakulásának esélyét megnövelik az utóbbi évek melegebb nyarai, és a gyakoribb intenzív hőhullámok.

A kevés csapadék is hozzájárul a tartós szárazsághoz, az Alföld középső és tiszántúli részén a féléves csapadék mennyisége július végén nem érte el a 120 millimétert sem. Ezen a területen ez a szokásos féléves érték felét sem teszi ki.

Az OMSZ Facebook oldalán azt írta:

,,az elmúlt évtizedekben jelentősen melegebbé váltak a nyarak, a több és intenzívebb hőhullám pedig erősíti az aszályhajlamot".

A tartós aszály miatt több tó is kiszáradt az utóbbi időben Magyarországon. Például Baranya megyében tíz horgásztó apadt ki, nemrégen pedig egy Debrecen melletti kedvelt kirándulóhely, a Vekeri-tó is kiszáradt. Múlt héten Szolnoknál rekord alacsonyan volt a Tisza vízszintje.

A tavalyi év is száraz volt, így a talajban 1.5 m. mélységben egyáltalán nincs csapadék és ez a legfőbb ok. Ez mind a kapásnövényeknél, de legfőképp a gyümölcsösöknél a legnagyobb probléma.

Ha nem kaptuk volna a közel 90 mm-nyi esőt az utolsó pillanatban áprilisban, akkor idén a búza termésünk nulla lett volna. Mint ahogy aztán - a májusi aranyat érő eső és a júniusi medárdi esők már a kukoricán nem segítettek, nem beszélve a júliusi forróságról, a kukoricánál ez már bekövetkezett, itt valóban már "nulla" lett a terméshozam, Aki idén látott már kukorica táblát, tudja miről beszélek. Kiszáradt, eltikkadt kukorica táblák - termés nélkül. Félelmetes, ahogy sok helyen kinéz a föld. Az ország több pontján is óriási szárazság van, a növények szenvednek, majd kimúlnak. Siralmas! A következményei pedig beláthatatlanok: áremelkedés, takarmány hiány, éhinség stb.

Az utóbbi évek szinte mind rendkívüli évek voltak - ha nem is ennyire!

A 19. század legnagyobb aszálya nálunk 1863-ban volt, amikor is az Alföld legnagyobb részében nemcsak hogy termés nem volt, hanem sok gazdasági állat, melyeket a Felvidékre, Erdélybe vagy a Dunántúlra nem tudtak az éhhalál elől elhajtani, elpusztult, sőt az emberek között is éhínség uralkodott. Sok évig tartott, míg az aszály által okozott veszteség ismét pótolhatóvá vált. Úgy látszik, idén ez megismétlődhet?

A nyár melege döbbent rá sokakat: víz nélkül már nem lehet termelni. Az aszály, a kiszámíthatatlanná váló időjárás próbára teszi a mezőgazdaságot.

A "hét szűk esztendők" korát éljük, a globális felmelegedés pedig egy mellébeszélés!!!Magyarország nagy részén aszály van

LinkAkkora a szárazság, hogy már műholdfelvételen is látni, ahogy hazánk besárgul
A hónapok óta tartó csapadékszegény, gyakran rendkívül meleg időjárás mostanra a hazánkat borító növénytakarón is rajta hagyta kézjegyét.

LinkElkezdődött a hét szűk esztendőre való felkészülés ?

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Feladta a háborút a náci hadtest + videó
  2022-05-21 21:00:43, szombat
 
 FELADTA A HÁBORÚT A NÁCI HADTEST + videó


Az alakulatot még 2014-ben hozták létre és más önkéntes csoportokhoz hasonlóan a belügyminisztérium fennhatósága alá tartozik, de az oligarchák pénzére is számíthatnak. A milícia magját két szélsőjobboldali szervezet adja - írja a V4NA Hírügynökség.A Twitterre felöltött videóüzenetben jelentette be Denisz Prokopenkó, az Azov ezredként ismert ukrán nemzeti gárdista egység vezetője, hogy feladták a harcokat és megadták magukat.

A fegyverletételről egy másik videó is nyilvánosságra került.

Link


De kik azok az azoviak?


A hadsereg reguláris egységei mellett több önkéntes alakulat is részt vesz a harcokban Donyeck és Luhanszk régiókban. Ezek közé tartozik a Donbassz, az Aidar és az Azov dandárok, amelyeket általában a legveszélyesebb területekre vezényelnek. Az Azov egyes harcosai nem rejtik véka alá radikális nézeteiket, emiatt még Kijevben is megoszlanak a vélemények az Azovról. Egyesek veszélyes neonáciknak tartják az Azov harcosait.

Az Azov dandárt 2014 májusában hozták létre, és a többi önkéntes alakulathoz hasonlóan az ukrán belügyminisztériumhoz tartozik. A csapat korábban részt vett Mariupol felszabadításában a szeparatisták alól, az ilyen akciók finanszírozásában pedig az állam mellett oligarchák is részt vettek, akik azóta is pénzelik a milíciát. Ilyen például Igor Kolomojszkij, aki korábban a dnyipropetrovszki terület kormányzója volt, 2019-ben pedig ő volt az, aki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kampányát támogatta. Oleh Odnorozhenko parancsnokhelyettes szerint az egyik feladatuk most ,,az Azovi-part ellenőrzése és a szeparatista alvilág elleni harc".


Az Azovban az Ukrán Nacionalisták Szervezetének (OUN), a Szvoboda és a Bratsztvo pártoknak, valamint a bolsevik ultráknak a képviselői is jelen vannak


- mondta a parancsnokhelyettes, aki szerint a zászlóalj többek között az úgynevezett fekete emberek egységeiből alakult, vagyis ukrán nacionalisták önkéntes egységeiből. A csapatban külföldiek is vannak, többek között a szélsőjobboldali Svéd Párthoz köthető személyek. Az Azov kritikusai gyakran azt állítják, hogy a tagok ideológiája közel áll a német nemzetiszocializmushoz és az olasz fasizmushoz. A zászlóalj szimbóluma is a horogkeresztre emlékeztet.

A milícia első parancsnoka Andrij Biletszkij - más néven a Fehér Vezér - fiatalkorában hosszú ideig neonáci és ultranacionalista csoportokban tevékenykedett. A fehér faj felsőbbrendűsége mellett Biletszkij többször is azt állította, hogy meg akarja védeni a Nyugatot és el akarja pusztítani a demokráciát Európában, a kapitalizmus helyett a ,,náci demokráciát" szeretné felállítani.


Természetesen az azoviták jelentős része ideológiai ukrán nacionalista. Számunkra ez nem az idegen területek elfoglalásának gondolata. Ez egy nagy független ország létrehozásának kérdése. Ezért hívom én személy szerint felszabadító nacionalizmusnak

- jelentette ki a ,,Fehér Vezér" egy interjúban.


Fotó: Vikna.tv

Az Azov ezred egyik csoportja a Mizantróp Hadosztály, amely eredetileg egy 2013-ban alakult neonáci fegyveres szervezet volt. A szervezet ideológiai alapelvei mögött a faji, nemzeti és etnikai felsőbbrendűség náci elképzelései húzódnak meg. Később csatlakoztak az Azovhoz, az alábbi fotón büszkén pózolnak együtt a harcostársak.


Fotó: Pikabu.ru

Ezen a képen pedig a fiatal katonák a példaképük, Adolf Hitler fotójával pózolnak.


Fotó: V4NA

Ezek alapján nem meglepő, hogy a csapatról készült fotók között náci karlendítős képeket is könnyű találni.


Fotó: V4NAFotó: V4NA

Az egyik legsokatmondóbb fotón az ukrán zászló közepén virít a horogkereszt, előtte pedig az egyik azovi harcos.


Fotó: V4NA


Kínzás, erőszak és fosztogatás kíséri a milícia útját


Az Azov tagjai azon túl, hogy nagyon szeretnek náci jelképekre emlékeztető szimbólumokat hordani a ruházatukon, az ENSZ által is bizonyított súlyos emberijog-sértéséket követtek el korábban. Egy jelentésben leírták, hogy az Azov néhány éve civileket lakoltatott ki a saját házaikból, hogy kifosszák a lakásokat és a fegyvereiket tárolhassák ott. Emellett a dokumentumban olyan esetekről is beszámolnak, amikor az Azov harcosai orosz kisebbségi civileket kínoztak meg, vagy megerőszakolták a nőket. A milícia egyébként még a sajátjait is megkínozza, ha úgy alakul a helyzet, erről a csoport egykori parancsnok-helyettese, Jaroszlav Goncsar mesélt. Azt mondta, hogy amikor el akarta hagyni a zászlóaljat, mert nem értett egyet a portyázó akciókkal, a társai megkínozták.


Én és 15 másik harcos azért hagytuk el a zászlóaljat, mert nem értettünk egyet - beleértve az ideológiai egyet nem értést is - a parancsnokok és beosztottjaik tevékenységével. Harc helyett fosztogattak és fosztogattak. Jelenlétemben két teherautónyi zsákmányolt vagyont vittek el Janukovics elnök feleségének, Ljudmila Janukovicsnak a dácsájáról Urzuf faluban. Janukovics sztarodubivkai vadászterületéről is elloptak vagyontárgyakat. Amikor kijelentettem, hogy a zászlóaljban az ilyen cselekedetek és a nemzetiszocializmus nyílt támogatása elfogadhatatlan, megkötöztek és bedobtak a pincébe. Ott megkínoztak. Akik azt állítják, hogy az Azov zászlóalj egy jámbor csapat, azok szemenszedett hazugságokat állítanak. A zászlóalj bandává vált, csak szélsőjobboldaliakat fogadnak be. Ha valaki nem rendelkezik nemzetiszocialista meggyőződéssel, nem veszik fel az Azovba.


- mondta egy lapinterjúban az egykori parancsokhelyettes.

De nemcsak az orosz kisebbségeket terrorizálták az Azov katonái, korábban ugyanis Ukrajna nyugati részén is képviseltették magukat, amikor Kárpátalján vonultak fel, ahol jelentős számú magyar nemzeti kisebbség él. A szélsőjobboldali, radikális harcosok a magyar etnikum elpusztítására buzdító jelszavakat kiabáltak, többek között azt skandálták, hogy:

Késhegyre a magyarokkal!


Nemzetközi elutasítottság


Az Azov alá tartozó önkéntesek kiképzését korábban az Egyesült Államok és Kanada is támogatta, 2015-ben a szervezet ideológiai kötődése miatt mindkét ország megszüntette a támogatást. Később, 2019-ben amerikai képviselők egy csoportja kérte arra a külügyminisztériumot, hogy helyezze az azoviakat a külföldi terrorszervezetek listájára, bár ez végül nem történt meg. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mindenesetre többször is hangsúlyozta, hogy büszke a csoportra. A Fox csatornának egy interjúban elismerte, hogy az Azov az ukrán hadsereg része.


"Az Azov egyike a sok nemzeti zászlóaljnak. Olyanok, amilyenek. Megvédik hazánkat. Szeretném elmagyarázni önnek, hogy ezeknek a zászlóaljaknak minden tagja jelenleg az ukrán hadsereg tagja"


Zelenszkij elnök nemrég az Azov tagjait is maga mellé ültette, amikor a görög parlamentben online felszólalt.


/Állítólag az Azovstal alatti bunkert anno még a szovjetek hozták létre, és atomcsapás esetére óvóhelyként szolgált volna./


Link


Végleg kivonultak az ukrán harcosok az Azovsztalból

LinkMegadták magukat az Azovsztal védői, orosz kézen teljes Mariupol

Linkgy fegyverezték le az oroszok az Azov ezred katonáit (VIDEÓ)

Link 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Így fog elpusztulni a Föld a pokoli forróságtól
  2022-04-24 22:30:28, vasárnap
 
 
Így fog elpusztulni a Föld a pokoli forróságtól
Elter Tamás2022.04.24. 20:26


Az általánosan elfogadott csillagfejlődési modell szerint a Naphoz hasonló tömegű csillagok miután felélték a nukleáris fűtőanyaguk bázisát jelentő hidrogénkészletüket, az életük alkonyán vörös óriássá alakulnak, és jelentős térfogatnövekedésen esnek át. Ez a komoly változás éltető központi csillagunkat, a Napot is kikerülhetetlenül eléri. A térfogatnövekedés miatt a Nap forró légköre elnyelheti a Földet, de az élet már jóval ezt megelőzően el fog tűnni a kék bolygóról.


A naplégkör megállíthatatlanul elkezd majd a Föld felé nyomulni

Központi csillagunk, a Nap, egy olyan G2V színképosztályba sorolt csillag, amely jelenleg a tízmilliárd éves fősorozatbeli életének pont a felénél jár. Anyagának legnagyobb részét, 73,5%-át a hidrogén alkotja,

ami a Nap magjában zajló termonukleáris fúzió során héliummá alakul.

A fősorozatbeli állapot azt jelenti, hogy a Nap a belsejében zajló hidrogénfúzió miatt jelenleg stabil egyensúlyi állapotban van.


A Nap, egy G2V színképosztályba sorolt fősorozatbeli csillag Forrás: Spaceweather.com


Ez az állapot azonban nem tart örökké: a hidrogén mennyiségének lecsökkenése miatt a távoli jövőben meg fog bomlani a gáznyomás és a gravitáció évmilliárdos egyensúlya, a nyomás lecsökken, és a Nap elkezd összehúzódni. A gravitációs összehúzódás miatt a magban viszont ismét növekedni kezd a nyomás és a hőmérséklet, ami miatt beindul a hélium magfúziója. (A fúzió során a hélium szénné alakul.)


A Nap jelenleg életciklusának a felénél jár Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra

A felszabaduló energia, ami mintegy 100 milliárd fokra hevíti a magot, a nyomást is megnöveli és felfújja a Napot: így alakul ki a távoli jövőben a vörös óriás állapot. A vörös óriássá válás során a felfúvódás miatt a Nap felszíne jelentősen megnövekszik, ezért a magban termelődő termonukleáris energia sokkal nagyobb felületen fog szétoszlani, vagyis a napfelszín hőmérséklete alacsonyabb lesz a jelenlegi 5780 Kelvin foknál, ezért a fénye is gyengébbé, vöröses színűvé válik.


Életük alkonyán - bizonyos tömeghatár felett - a csillagok felfúvódva vörös óriássá alakulnak át Forrás: Sky Notes

A vörös óriássá válással a Nap kikerül a csillagfejlődés fősorozatbeli ágából. Miután elégette az összes termonukleáris tüzelőanyagát, leáll a belsejében a magfúzió, megszűnik a sugárnyomás, és a Nap megmaradt anyaga a gravitációs összeomlás miatt

egy nagyjából Föld méretű szupersűrű fehér törpévé fog összezsugorodni,

befejezve ezzel hosszúra nyúlt életét.


Tudományos igényű művészi fantáziarajz a fehér törpévé zsugorodott Napról Forrás: Adam Makrenko, W.M. Keck Observatory

De vajon mi lesz a Földdel, mi fog történni a szülőbolygónkkal, miután a Nap vörös óriássá kezd válni?

Bizonyosnak látszik, hogy a Nap elpusztítja a Földet

Több modellszámítás is létezik a Nap felfúvódásának méretére. Az egyszerűbb becslések szerint a naplégkör egészen a Mars jelenlegi pályájáig fog kiterjedni, vagyis elnyeli a Földet. A helyzet azonban mégsem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik.


A grafika azt szemlélteti, hogy a Nap mérete, miután vörös óriássá alakul, egészen a Marsig fog kiterjedni Forrás: ESA

Mivel a Nap a vörös óriás állapotot hozzávetőleg 7 milliárd év múlva fogja elérni, a napszél, vagyis a Napból történt folyamatos anyagkiáramlás miatt addigra jelentős tömegveszteséget szenved el. Amikor a Nap térfogata elkezd növekedni, az anyagkiáramlás intenzitása is erősebbé válik.

Az erős napszél hatására viszont a bolygók elveszítik a pályastabilitásukat,

és ezek az égitestek, így a Föld is spirális pályán elkezdenek távolodni a felvúvódó Naptól.


A napszél a Napból felszabaduló töltött részecskék állandó áramlása
Forrás: https://www.science.org/content/article/earth-s-magnetic-field-helped-life-evolve

A Naphoz viszonylag közeli Föld esetében tehát az a kérdés, hogy vajon a felfúvódás, vagy pedig a távolodás sebessége lesz-e gyorsabb, azaz elkerülheti-e a Föld, hogy ,,felfalja" a Nap?

Két asztrofizikus, K. Schröder, az University of Sussex (Nagy Britannia), valamint R. Smith, az Universidad de Guanajuato (Mexikó) kutatói alapos modellszámítást végeztek a Nap életének végső szakaszára vonatkozóan. Számításaik szerint, amikor 7,56 milliárd év múva a Nap eléri a vörös óriás állapotot, a jelenlegi tömegének mintegy 67 százalékát fogja elveszíteni, miközben a mostanihoz képest 256-szorosára növekszik a mérete.


Művészi fantáziakép a vörös óriássá felfúvódott Napról, és a napközelség miatt izzani kezdő FöldrőlForrás: Phys.org

A számítások azt mutatják, hogy a felfúvódás első szakasza meglepően gyorsan, alig öt millió év alatt lezajlik, és ebben a fázisban a Nap elnyeli a hozzá legközelebb keringő belső bolygót, a Merkúrt. Szemléltetésképpen; a Merkúr Naptól való legkisebb távolsága 46 millió kilométer, legnagyobb távolsága pedig megközelítően 70 millió kilométer.


A Vénusz űrszonda felvételen. A sűrű légkör miatt nem látszanak a felszíni alakzatok, csak a felhősávok. A Vénuszt is el fogja nyelni a vörös óriássá növekedő Nap Forrás: ESO/M. Kornmesser & NASA/JPL/Caltech

Az ezt követő 130 millió év alatt tovább folytatódik a Nap tágulása,

aminek a Vénusz bolygó válik második áldozatául.

A felvúvódási modell szerint a Nap tágulása gyorsabb lesz mint a Föld távlodási sebessége, ezért a szülőbolygónk sem kerülheti el a végzetét.


Egy sivár és kihalt bolygót fog mindörökre elnyelni a Nap


Noha a Föld megsemmisülése csak jóval több mint 7 milliárd év múlva várható, a kék bolygó ennél már sokkal hamarabb kietelen és élhetetlen forró pusztasággá válik
.

Művészi fantáziarajz a Föld forró katlanná vált felszínéről, és a hatalmasra duzzadt Napról
Forrás: Pixels

A Föld jelenleg a Nap lakhatósági zónájának a legideálisabb helyén, a zóna közepén kering az anyacsillaga körül. (A lakhatósági zóna azt a térrészt jelöli ki egy csillag körül, ahol a környezeti feltételek, a hőmérséklet és az atmoszférikus nyomás potenciálisan alkalmasak az élet kialakulásához és fennmaradásához, illetve a víz tartósan folyékony halmazállapotban való megmaradásához.)


Még jóval azt megelőzően, hogy a Nap vörös óriássá válna, a központi csillag megnövekedett felszíni hőmérséklete miatt az óceánok elpárolognak, és száraz kietlen hellyé fog válni a "kék bolygó" ( az ábra művészi illusztráció) Forrás: Afp

A számítások azt mutatják, hogy a Nap még jóval a vörös óriássá válása előtt, a fősorozatbeli léte alatt fogja elérni a legmagasabb felszíni hőmérsékletét. Schröder és Smith arra az eredményre jutottak, hogy egymilliárd év múlva a Nap felszíni hőmérséklete 5820 Kelvin fokra emelkedik. Ez első ránézésre nem tűnik túl soknak, mivel ,,csak" 50 K-el magasabb a jelenlegi értéknél, csakhogy ez azt jelenti, hogy a Nap energiakibocsátása kereken 26 %-kal fogja meghaladni jelenlegi energiakibocsátási szintjét. Ez pedig rendkívül jelentős hőmérsékletemelkedést okoz majd a Földön.


A felfúvódó Nap elviselhetetlen, pokoli forróságot okoz majd a Földön Forrás: Pixels

A világtenger és az összes felszíni víz elpárolog,

a Föld pedig gyakorlatilag ismét ugyanolyan olvadt állapotba fog kerülni, mint kialakulásának kezdetén. Amikorra a Nap eléri a vörös óriás állapotát, a Föld már 1,5 Csillagászati Egység (CSE) távolságra lesz tőle, az előzőekben vázolt folyamat eredményeként. (Egy CSE egyenlő a Nap-Föld közepes távolsággal, ami 149,9 millió kilométer.) A számítások arra utalnak, ez a távolság sem lesz elegendő ahhoz, hogy a Föld megmenküljön a Nap halálos szorításából.


A Föld a napba zuhanva fog végleg megsemmisülni ( művészi illusztráció) Forrás: Astro-Junkies
Amikor felfúvódó Nap külső légköre eléri a Földet, a csillag sűrűbb atmoszférikus gázába került bolygó kifelé tartó spirálozó mozgása az impulzusnyomaték-vesztés miatt irányt változtat, és a Nap irányába fordul. Ez a halálos, befelé tartó spirálozó mozgás hozza el a Föld végzetét, és anyabolygónk végső pusztulását. Élet ekkor már legalább hatmilliárd éve nem lesz a Földön; egy teljesen halott bolygót fog örökre elnyelni a Nap.


Link 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 4556 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1537
  • e Hét: 6767
  • e Hónap: 15595
  • e Év: 95024
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.