Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 137 
2018.julius 01.
  2018-07-01 16:27:08, vasárnap
 
  1 - SZEGÉNY = dolgozik
2 - GAZDAG = kihasználja
3 - KATONA = védi mind a kettőt
4 - ADÓKÖTELES = fizet mindháromért
5 - CSAVARGÓ = pihen a négy helyett
6 - RÉSZEGES = iszik az öt helyett
7 - BANKÁR = meglopja mind a hatot
8 - ÜGYVÉD = összeveszíti mind a hetet
9 - ORVOS = megöli mind a nyolcat
10 - TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÓ = elássa mind a kilencet
11 - POLITIKUS = megél az első tízből

LEJEGYEZTE CICERÓ IE. 48-BAN!

AZÓTA VÁLTOZOTT VALAMI? 2018.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Változnak az utazásra, tömegközlekedésre vonatkozó szabályok
  2015-10-29 20:33:52, csütörtök
 
  Változnak az utazásra, tömegközlekedésre vonatkozó szabályok

,,Az év végétől fokozatosan vezeti be a főváros a tizenegy éve ígért elektronikus jegyrendszert a metrókon, a HÉV-eken, a villamosokon, a trolikon és az autóbuszokon. A közel harmincmilliárdos fejlesztést öt éve a nulláról újrakezdő városvezetés a költségek több mint a felét hitelből, a fennmaradó részt saját forrásokból finanszírozza. Egy év múlva már a 65 év felettiek, 2017 első felében a bérletesek, második felében pedig már a jeggyel közlekedők is használhatják a csipkártyákat. A mostani ígéretek szerint az új, időalapú tarifarendszer nem jelent áremelést, sokan akár olcsóbban is utazhatnak majd.
...
A városvezetés 2011-ben rendelte meg a koncepciót, amelyről 2012-ben döntött a Fővárosi Közgyűlés. Akkor kezdődtek meg a finanszírozási tárgyalások, és egy évvel később kötötték meg az 54,5 millió eurós hitelszerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, az EBRD-vel. A fővárosi önkormányzat saját forrásból akkor 14,5 millió eurónyi összeget biztosított a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) az előkészítésre. Ugyanabban az évben, 2013-ban írták ki az EBRD követelményeinek megfelelő beszerzési eljárást, amelyet a tavalyi eredményhirdetés alapján a világ egyik legnagyobb elektronikusjegyrendszer-szállítója, a német Scheidt & Bachmann (ez a társaság gyártotta a budapesti jegy- és bérletkiadó automatákat is) nyert meg a hongkongi Octopusszal közösen.

Szeneczey Balázs nem aggódik a finanszírozás miatt. - A hitelt 2017. szeptember 20-tól nyolc egyenlő részletben 2021. március 20-ig kell visszafizetni, és a fővárosi önkormányzatnak - az elmúlt időszak sajtóhíreszteléseivel szemben - megvan rá a fedezete, amelyet az éves költségvetésekben biztosítunk - tette hozzá.

Lehetetlen lesz a bliccelés
A főpolgármester-helyettes szerint azonban ennél sokkal fontosabb a várható gyors megtérülés. Mint mondta, a jegyeket és a bérleteket gyakorlatilag nem lehet majd hamisítani, lehetetlenné válik a bliccelés, kényelmesebb lesz az utazás, megszűnik a bérletpénztári sorban állás. Mobiltelefonnal, telefonos ügyfélszolgálaton vagy interneten keresztül és az elektronikus jegyrendszerhez igazított új funkciókkal is bővülő BKK-automatáknál is megvásárolhatók lesznek a kártyák, amelyek 2018-ban fokozatosan és teljesen kiváltják a papíralapú jegyeket és bérleteket. Utóbbiak virtuálissá válnak, az eddigi napijegynél pedig bevezetik a díjplafont, amelynek lényege, hogy a rendszer egy előre meghatározott összegnél semmiképpen nem von le többet.

Az előzetes tervek szerint közel másfél millió megszemélyesített (névvel, fényképpel ellátott), illetve kilencmillió eldobható, anonim, csak sorszámot feltüntető csipkártya készül. Az első plasztiklapokat minden budapesti ingyen kapja majd.

Jönnek a beléptetőkapuk a metrókba
A Scheidt & Bachmann feladata a rendszer összes hardver-szoftver elemének leszállítása, üzembe helyezése, teljes körű konfigurálása és integrálása, tesztelése, átadása, majd a fejlesztés lezárását követő öt éven át az üzemeltetése. Nemcsak a metrókon, hanem a buszokon, trolikon és a villamosokon is működni fog a rendszer. Az ellenőrök mobilkészülékekkel gyorsan ellenőrizhetik majd a kártyák érvényességét, a járművekre érintős kártyaleolvasót szerelnek föl. Legkésőbb 2017 végéig, a kivitelezés utolsó fázisában ,,nyílik meg" 800 beléptetőkapu a metróállomásokon és a főbb, elkeríthető HÉV-megállókban. A többi helyen a falra vagy az oszlopokra, míg a járműveken a régi jegykezelő készülékek helyére rögzítik az új érvényesítőberendezéseket.Nem lesz automatikus tarifaemelés
- A Budapesten utazók számára az a legjobb hír, hogy bármely tömegközlekedési járművel megtett úton időalapú lesz a díjfizetés. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jegyet felváltó eldobható kártya Budapest közigazgatási határán belül az érvényesség időtartama, például 30 vagy 60 perc alatt korlátlan átszállásra jogosítja majd fel tulajdonosát - emelte ki Szeneczey Balázs, aki szerint a tarifákat nem fogják automatikusan megemelni, a városvezetésnek nincs ilyen szándéka. Hozzáfűzte: az időalapú tarifával sokan járnak jobban. Az ellenőrök nem tűnnek el Budapestről, csak ők maguk is elektronikus készülékkel nézik majd a kártyák érvényességét. A metrókijáratoknál továbbra is fenntartják a véletlenszerű ellenőrzés lehetőségét, de a kapuk kiépítésével a többi közlekedési eszközön válhat még hatékonyabbá az ellenőrzés.

A főváros szerint jóval a bevezetés előtt megkezdik majd a tájékoztatókampányt. A használat a metróban lesz a legegyszerűbb, a fix kapuknál csak hozzáérintjük érvényes közlekedési kártyánkat a leolvasóhoz, és már mehetünk is az állomásra. A villamoson vagy az autóbuszon a már említett érvényesítőkészülékeknél kell megtennünk ugyanezt. A HÉV-megállókban azonban nemcsak induláskor, hanem érkezéskor is érvényesíteni kell a kártyát, mivel a HÉV-ek átlépik a közigazgatási határt, és ezzel tarifazónát váltanak.

Emlékezetes, két évvel ezelőtt hónapokon át a BKK ,,tesztelte" a 3-as metró Corvin negyed megállójában több gyártó beléptetőkapuját. Az valójában csak utasszámlálás volt, az áthaladó megnyomhatott egy kapunyitó gombot. Az igazi teszt most kezdődik.

A 65 év feletti ,,civilek" kapják először
- A rendszertervezés fázisában vagyunk, ez év végéig kibocsátjuk a dolgozói kártyákat a BKK alkalmazottainak, akik elkezdik tesztelni a rendszert. Ez lesz az első fázis. A másodikban az eddig ingyen utazók, jellemzően a 65 év felettiek kapják meg a kártyát, várhatóan 2016 nyarától, ekkor már csaknem az összes rendszeralkalmazásnak működnie kell majd. A harmadik fázisban vehetik birtokba kártyájukat a havi és az éves bérlettel rendelkezők, 2017 első felében. Ők a negyedik fázisban kezdik a használatot, majd a végső, ötödik fázisban fokozatosan belépnek a rendszerbe az anonim kártyahasználók is. Az első, összes technikai elemmel működő üzemi év 2018 lesz, és 2022-ig a Scheidt & Bachmann marad az üzemeltető - összegezte a főpolgármester-helyettes.

Szerinte Magyarországon Budapest jutott a legmesszebbre a tömegközlekedés ,,innovatív fejlesztése" terén. A fővárosi, szerveralapú elektronikus jegyrendszer bevezetése megelőzi a MÁV-nál és a Volánoknál zajló hasonló munkákat. - Természetesen később lehet hozzánk csatlakozni. Megvalósulhat a vasúttal és az agglomerációs buszjáratokkal hőn áhított közös tarifarendszer, illetve kapcsolódunk a nemzeti egységes kártyarendszerhez is. A jelenlegi diákigazolványok már alkalmasak lesznek a kedvezményjogosultság igazolására, továbbá a rendszer közvetlen használatára, akárcsak az érintés nélküli bankkártyák
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Nagy a baj!
  2015-09-23 21:21:16, szerda
 
  ISIS: Megrázó üzenet Közel-Keletről, a világ egyik legbékésebb emberétől!

Iraki otthonából elüldözött ember szeretné felhívni a figyelmet a terror veszélyre, amely Európára leselkedik.
Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, valamint Arthur Serratelli püspök több ezer társával az ISIS által el lett üldözve. Továbbá megrázó üzenettel fordult a nyugati világhoz.
c6e3475c5be7cf95765a3b96cdbc3503
Az ISIS Irakban megsemmisítette az egyik legősibb keresztyén közösséget Maalulában. Ezen a területen a keresztyén közösség tagjai a mai napig Jézus Krisztus nyelvét beszélték az arámi nyelvet!
Az ISIS emberei tűzzel, vassal kényszerítették az itt élő keresztényeket, hogy vegyék fel az iszlám szunnita vallást.
Karakosban az ISIS emberei ártatlan gyermeket fejeztek le és eltemették. Egyes csöppségek fejét pedig póznákra tűzték.
“A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele" - nyilatkozta augusztusban az olasz származású Corriere della Sera-nak Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek iraki közösségét verte szét az ISIS!
“Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba" - nyilatkozta az érsek.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Bevándorlókról, 2015. 08.---
  2015-08-02 22:19:57, vasárnap
 
  Kérek szépen mindenkit, aki kampányba fogott a menekült családok megsegítésére és megvédésére, akik napocskát, virágot, oroszlánt festenek a menekült-gyerekek arcára, angyal-jelmezben buborékfújót osztanak, hogy ne imádkozzanak"értem" és családomért, ne gyógyítsanak, ne foglalkozzanak velem, ha én nem kérem!

Határozottan mondom: NEM FOGOM MEGVÁLTOZTATNI LÁTÁSOMAT! Meg áll az eszem, hogy mire képesek manapság az "ezoterikus emberek"... Imádkoznak értem, hogy ne legyek menekült - ellenes...

Az idegenek kb. 80-100 ezren itt kóborolnak országunk erdeiben, a városok utcáin, fosztogatnak, szemetelnek, betegségeket terjesztenek, mindenféle feszültséget szítanak, egymást ölik, rabolják, megzavarodott vadakként veszélyeztetik az egyébként is elgyötört magyar lakosságot.

Sem a belügyminiszter, sem a hadügyminiszter nem teszi a dolgát, ezeket az embereket már rég össze kellett volna gyűjteni és körbekeríteni az ALFÖLDÖN, aztán kiválogatni a VALÓDI MENEKÜLT, GYERMEKES CSALÁDOKAT / ezeket a megfelelő ellátásban részesíteni és maximálisan támogatni/, viszont a katonákat és a terroristagyanús- bűnöző elemeket pedig haladéktalanul ki kell toloncolni az országból!

Nem értem kell imádkozni, hanem a hazug magyar kormányért, hogy végre megjavuljanak a hazug politikusaink, azokért a menekültekért kell imádkozni, akik pár ezer hamis euró miatt képesek voltak 4 -7 ezer km-t utazni, otthagyva drága hazájukat! Azokért a VAK magyar emberekért kell imádkozni, akik beledugják a fejüket a homokba, s képesek rózsaszín ideológiák mögé bújni, akik pár hete, a szivárványos buzikért álltak ki, ma a néger menekültek arcára festenek pici virágokat- szeretetük jeléül... Az eszem megáll!

Amit csináltok emberek- hogy imádkoztok látásmódom megváltoztatásáért - azt úgy nevezik: FEKETE MÁGIA, még ha rózsaszín - szeretet - köntösbe van öltöztetve, akkor is. Engedjetek el engem, töröljetek az ismerettségből, de kérlek NE KÜLDJETEK IDE RÁM ÉS CSALÁDOMRA SEM ÁLDÁST, SEM IMÁDSÁGOT, GYÓGYÍTÁST, MERT NEM KÉRTEM! Ha áldásra van szükségem, kérek az ISTENSÉGTŐL!

Én reálisan gondolkozom, s nem álmodozom. Határőrként szereltem, szakmabeli vagyok, s higgyétek el, nem gyűlölöm a bevándorlókat, hanem sajnálom őket, hogy képesek bedőlni az ördögi mágiának- két három hamis 1.000 EUROs- bankjegy kedvéért.

Aggódom az országért, mert mára 60 -80 ezer jól kiképzett zsoldos katona szökött át Magyarországra és MINDANNYIAN ÉLETVESZÉLYBEN vagyunk!
Ez nem rikácsolás, nem gyűlölködés. hanem maga a REALITY SHOW ÉLŐBEN! NE hogy má' még a számat is befogjam a kedvetekért! Azért ez már túlzás! TAKARODÓ!!!

UI. Azzal hogy virágokat festesz a néger gyerekek arcára, azzal semmit sem tettél.

Assisi Szt. Ferenc módjára viselkedj, ha tényleg jót akarsz nekik és add oda mindenedet nekik még ma, költöztesd be a házadba mindet, add oda a kajádat! Azzal hogy leírod a neten, hogy mennyire nagyszerű vagy, mert imádod a szivárványos buzikat, vagy sírsz a kis arab gyerekekért és imádkozol, azzal még NEM ADTÁL SEMMIT. Ez csak önmegmagyarázás, ez csak az EGÓ!

Ha valóban tenni akarsz, akkor tegyed csendben, ne verd nagy dobra! Senkit nem érdekel, "MILYEN JÓ IS VAGY"...
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Bevándorlókról, 2015. 08.
  2015-08-02 21:03:13, vasárnap
 
  No erre varrjatok gombot!!!

Islám tanítása rólunk: "Minden más vallást irtsatok ki! frown hangulatjel
A hitetleneket egyszerűen ki kell irtani!"

Most kaptam Argentínából, nagyon érdekes és egyben félelmetes.
/Egy régi céges vevőnk küldte, nem rokon/ Klári

A bevándorlás hódítás!!!!! frown hangulatjel
Bevándorlással hódítsátok meg a területeket.
Az iszlám jogot a shariját vezessétek be mindenütt.
Ha háborút viselnek ellenetek akkor ezt a háborút a bevándorlás által helyezzétek át az ő (vagyis zsidók és keresztények, mások) területeikre.
Szaporodjatok gyorsabban náluk, így uralmatok alá hajtjátok majd őket.
A szent dzsihádot csak az iszlám képes megnyerni és ez egy világban zajló hosszú küzdelem, amely az iszlám teljes győzelmével érhet csak véget.
Minden más vallást irtsatok ki és szüntessetek meg. A hitetleneket (ateisták, mások) egyszerűen ki kell irtani.
Ideiglenesen csak a könyvek népeihez (keresztények, zsidók) legyetek irgalmasok. A végén őket is ki kell irtani, amikor már mások nem maradnak.

Ez a mai iszlám propaganda a világ meghódítására
Ez veszélyesebb a nácizmusnál és kommunizmusnál.

--------------------------------------------------------------------------------- --

Tanulmányok: 2015. június 20. 21:39

Miért viselkednek így a muszlim betolakodók?

- A türelemnek semmi értelme a mohamedán fenevaddal szemben
Mivel egyre világosabbá válik, hogy maradék hazánkat és tágabb értelemben vett életterünket, Európát nem csak egyetlen szemita nép szemelte ki a maga számára, így egyre fontosabb napjainkban, hogy a mohamedán fenyegetettség ellen is felvértezzük magunkat. Erre szolgál az alábbi cikk.

Van magyarázat a muszlimok debreceni viselkedésére címmel jelent meg korábban a Cívishíren az alábbi remekbe szabott kis összefoglaló a mohamedánok viselt dolgairól. Természetesen mi is jelentettünk meg rendszeresen hasonló írásokat, azok közül csemegéztünk is a kapcsolódó anyagok összeállítása közben - melegen ajánljuk felfrissítésüket a kedves olvasó számára.
Egy percre sem feledhetjük Zrínyi Miklós
Az török áfium ellen való orvosságban ránk hagyott szellemi útravalójának esszenciáját, miszerint az engedelmességnek és a türelemnek semmi értelme a "török" fenevaddal szemben, a hősiességnek viszont annál inkább.
Lassan aktuálisabb gondolatok, mint valaha.
Alább tehát a Cívishír cikke.

Van magyarázat a muszlimok debreceni viselkedésére
Miért viselkednek így a muszlimok Debrecenben - és másutt?
Egyelőre kis mértékben, de ugyanaz játszódik le Debrecenben, a Sámsoni úton, mint ami nagy mértékben, nap mint nap zajlik például a norvégiai Oslóban, a svédországi Malmőben, a franciaországi Marseille-ben, a németországi Berlinben, a dániai Koppenhágában, az angliai Londonban, az USA-beli Michigan állam Dearborn nevű városában, vagy az ausztráliai Sydney-ben:
bevándorló vagy menekült muszlimok belekötnek a helyi emberekbe, zaklatják a helyi kereskedőket, és molesztálják a helyi nőket és lányokat.
A Sámsoni út "no-go zone" lett, azaz olyan zóna, ahova a helyi magyar emberek nem szívesen mennek be.

Ez Allah (Isten) akarata
A Korán, azaz a muszlimok szent könyve nem egy egyszerű könyv, hanem maga Allah (Isten) szava tökéletes formában, ahogyan azt Dzsibril (Gábriel) arkangyal elvitte Mohamed prófétának, az iszlám alapítójának, látomások formájában.
Éppen ezért a Koránt megváltoztatni vagy átértékelni nem lehet - ami abban áll, az Allah (Isten) szava, tehát úgy helyes, ahogy van.
A Korán 3.5 szerint az iszlám a tökéletes vallás.
A Korán 33.21 szerint Allah küldötte (Mohamed próféta) példakép. Amit ő tett, az helyes, és a muszlimoknak követniük kell az ő példamutató cselekedeteit.
Ezeket az ismérveket kell szem előtt tartani, mielőtt bárki megpróbálna ideologizálni, hogy a VII. században keletkezett előírásokat már nem kell figyelembe venni, mert azok az idők elmúltak. Szó sincs erről - ezek az előírások ugyanannyira hatályosak és kötelezőek ma, mint ezernégyszáz éve.
A muszlimok a legjobbak; a nem muszlimok hitványak
A Korán 3.11 szerint a muszlimok, azaz Mohamed próféta követői a legjobbak a népek közül.
A Korán 98.6 szerint azok, akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában,
ide értve még a Könyv népeit is (azaz a zsidókat és a keresztényeket is), a pokol tüzére jutnak.
Akik nem hisznek az iszlámban, a Koránban és Mohamed prófétában, azok a leghitványabb teremtmények.
A Korán 48.29 szerint Mohamed próféta Allah követe, és azok, akik vele vannak, keményen bánnak a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), viszont irgalmasak egymással (a muszlimokkal) szemben.
Azért nem alkalmazkodnak, mert meg vannak győződve arról, hogy ők a felsőbbrendűek, mindenki más pedig alsóbbrendű.
Soha nem is fognak alkalmazkodni, amint azt számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztráliai példa is alátámasztja.
Dzsihád (kombinált, azaz nyílt ÉS fedett háború az iszlám győzelméért). A dzsihád szó eredeti jelentése küzdelem.

A Koránban a jelentése küzdelem (harc, háború) azért, hogy a világ minden országa muszlim országgá váljon.

A Korán 9.29 szerint a hívőknek (a muszlimoknak) harcolniuk kell azok ellen, akik nem hisznek Allahban, vagy a Végítélet Napjában; vagy akik nem tiltják azt, amit Allah vagy Mohamed próféta megtiltott; vagy akik nem hisznek az igaz vallásban (az iszlámban), még a Könyv népei (azaz a zsidók és a keresztények) ellen is, egészen addig, amíg azok alávetettségbe nem esnek, alázatosan nem fizetik a dzsizját (a hűségadót a muszlimok részére), és át nem érzik alávetett helyzetüket.
A muszlimok szerint, egy zsidó vagy egy keresztény az alábbi három lehetőség közül választhat:

1. áttér az iszlámra
2. fizeti a dzsizját, és alávetett, másodrendű állampolgárként él
3. meghal

Ha valaki azonban nem a Könyv népei közül való (azaz nem zsidó és nem keresztény), akkor
csak két választása van:

1. felveszi az iszlám vallást
2. meghal

Ha a muszlimok erősek, akkor a dzsihádot erővel, nyílt módon kell végrehajtaniuk.
Ha a muszlimok gyengék, akkor megtévesztéssel, szaporodással, és egyéb fedett módon kell küzdeniük addig, amíg eléggé meg nem erősödnek ahhoz, hogy nyílt harcban győzzenek.
Éppen ezért értelmezhetetlen az a nyugatiak körében elterjedt, hímező-hámozó kifejezés, hogy van "szélsőséges" muszlim, meg van "mérsékelt" muszlim.
Szó sincs erről. Mindkettő ugyanazt a cél akarja elérni, csak más eszközökkel: az egyik ordítva és fegyvert rázva, a másik mosolyogva és alattomosan.

Dzsizja (nem muszlimok hűségadója a muszlimok részére): A nem muszlimok által, a muszlimok részére fizetett hűségadó, mellyel a nem muszlimok elismerik alávetettségüket (lásd Korán 9.29). Amikor egy muszlim elveszi egy debreceni kereskedő áruját, vagy felveszi a segélyt, miközben a szabadságjogok ellen kampányol, és szidja a befogadó országot, akkor tulajdonképpen beszedi a dzsizját.

Dhimmi (alávetett, másodrendű személy) A dhimmi olyan nem muszlim személy, aki addig, amíg nem kritizálja a muszlimokat, elfogadja alávetettségét, és fizeti a hűségadót, életben maradhat. Ha ezeket megszegi, bármi megtehető vele. A muszlim és a dhimmi viszonya hasonló, mint a maffia és a boltos viszonya. Ameddig ez utóbbi hallgat, engedelmeskedik, és fizet az előbbinek, addig éldegélhet. Ellenben ha makacskodik.

Takija (megtévesztés) alkalmazása. A Korán 3.28 szerint a hívők (a muszlimok) ne keressék a barátságot a hitetlenekkel (a nem muszlimokkal), kivéve, ha veszély fenyegeti őket azok által.

Abu Darda, Mohamed próféta harcostársa ezt így fogalmazta meg:
"A hitetlenek (nem muszlimok) arcába mosolygunk, miközben a szívünk átkozza őket".

A nők másodrendűek és ostobák. A Korán 2.223 szerint a feleség egy szántóföld, akit a férj akkor és úgy "szánthat fel", ahogyan akar. A gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy nem kell a feleség beleegyezése a szexhez.

A Korán 3.43 szerint a feleség feladata az engedelmesség mind a férjnek, mind Allahnak. Azokat a nőket, akik lázadoznak, először megfeddéssel, majd az ágyból való kivetéssel, végül - ha még mindig makacskodnak - veréssel kell a helyes irányba állítani.

A Korán 2.282 szerint két női tanú egyenlő egy férfi tanúval.

Ezt egészíti ki Bukhari 1.6.301, mely szerint Mohamed próféta azt mondta nők egy csoportjának, hogy adakozzanak, különben a pokol tüzére kerülnek. Amikor a nők megkérdezték, hogy miért, a próféta azt felelte, hogy azért, mert a nők szellemileg fogyatékosak (ostobák), hiszen csak két nő vallomása egyenlő egy férfi vallomásával; vallásilag pedig azért fogyatékosak, mert egy nő se nem imádkozhat, se nem böjtölhet menzesz idején.

A nemi erőszak akkor az, ha négy tanú bizonyítja.

A Korán 24.13 szerint az, aki nemi erőszakot állít, de nem hoz magával négy tanút, az hazudik. Ha tehát nincs négy tanú, akkor nem erőszak történt, hanem paráznaság, vagy házasságtörés.

A parázna büntetése a Korán 24.2 alapján száz ostorcsapás. A házasságtörő büntetése halálra kövezés, ami nem a Koránban szerepel, hanem Mohamed próféta példamutatása alapján (pl. Hadith Muslim 17:4192 vagy Bukhari 9.83.37) végrehajtott halálbüntetés.

Ezért mernek a muszlimok debreceni lányokat és asszonyokat molesztálni, mert hozzá vannak szokva, hogy négy tanú hiányában, a nőt fogják megbüntetni.

A szexrabszolgaság törvényes.

A Korán 4.24 szerint egy muszlim férfi számára tilos egy férjezett nőhöz való közeledés, kivéve azokat, akiket a jobb keze birtokol. Ez utóbbi esetben olyan nőkről van szó, akiket portyázás vagy csata során zsákmányolt, vagy rabszolgavásáron vett. Ha például egy muszlim férfi egy zsidó, keresztény, hindu, pogány stb. nőt zsákmányol, akkor annak a nőnek a házassága automatikusan megszűnik, és a muszlim férfi rabszolganője lesz.

A pedofília törvényes

A pedofília törvényes. A Korán 65.4 szerint, válás előtt, három hónapi szexmentesség vonatkozik azokra a nőkre, akik már menstruálnak, valamint ugyancsak három hónap azokra a lányokra, akiknek még nem jött meg a menzeszük. Az első eset még logikusnak is tűnik, hiszen egy gyors válás és újra férjhez menetel esetén nem lenne egyértelmű, hogy ki az apa.

De mi van azokkal a lányokkal, akiknek még nem volt menzeszük? Náluk miért kell ugyanúgy három hónapot várni? Azért, mert velük is lehet nemi életet élni, és hát lehet, hogy egyik-másik előbb érik.
A Mohamed próféta cselekedeteiről szóló Bukhari 7.62.88-ban az áll, hogy a próféta (aki egyébként akkor kb. 50 éves volt) házasságra lépett a 6 éves Aishával, majd amikor a lány 9 éves lett, elhálták a házasságot. Ez a gyengébbek kedvéért azt jelenti, hogy a javakorabeli Mohamed egy kislánnyal közösült.
A rágalmazás nem az, mint nálunk.

Nálunk a rágalmazás azt jelenti, amikor valaki egy személyről hazugságot állít. Ezzel ellentétben, "Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei" (Umdat as-Salik wa 'Uddat an-Nasik) c. iszlám jogi útmutatás r2.2 bekezdése szerint a rágalmazás az, amikor valaki olyasmit mond egy személyről, ami annak a személynek nem tetszene (vagyis az a személy nem akarná, hogy kitudódjon).

Például igaz, hogy a Korán a muszlimokat a nem muszlimok elleni harcra buzdítja, egészen addig, amíg a muszlimok győznek, és a nem muszlimok áttérnek, megalázkodnak és fizetnek, vagy meghalnak? Igen.

Például igaz, hogy a Korán tiltja a muszlimok barátkozását a nem muszlimokkal, kivéve, ha azt megtévesztésből teszik? Igen.

Például igaz, hogy a felnőtt Mohamed próféta egy kislánnyal közösült? Igen.

Mindez azonban az iszlám felfogás szerint rágalmazás, mert ezek az állítások ugyan igazak, de ezeket hitetleneknek (nem muszlimoknak) kimondaniuk nem szabad.

Lerontás; felülírás. A Korán 2.106 szerint egy korábbi kinyilatkozást egy későbbi kinyilatkozás leronthat, azaz felülírhat.

A muszlimok szeretik a tudatlan nyugatiak elé tárni a Korán 2.256-ot, mely szerint a vallásban nincs kényszerítés, azt sugallva, hogy az iszlám a türelem vallása.

Ez nem más, mint takija (megtévesztés), ugyanis azt "elfelejtik" elmondani, hogy a 2.256-ot más részek, pl. a Korán 9.5, vagy a dzsihádra felhívó Korán 9.29 lerontotta, azaz felülírta.

Az ön teendője Most, hogy elolvasta ezt az összefoglalót, két út közül választhat. Az egyik út az, hogy behunyja a szemét, bedugja a fülét, és azt kántálja, hogy "lalalalala", esetleg politikailag korrekt módon felkiált, hogy ez az összefoglaló egy "rasszistafasisztanácigárdista" írás. Azt azért vegye figyelembe, hogy ettől még a Sámsoni úton tapasztaltak nem fognak megszűnni.

A másik út az, hogy ha kételkedik abban, amit olvasott, akkor utánanéz a dolgoknak, bár arra számítson, hogy a legtöbb szakirodalom angol nyelven érhető el. A javasolt művek a következők: Korán (Quran) Bukhari (Sahih al-Bukhari) hadisz (hadith), pontosabban hadiszok Az utazó támasza, és a hit követőjének eszközei (Umdat as-Salik wa 'Uddat an-Nasik), azaz Reliance of the Traveller and the Tools of the Worshipper

Ha ennyi olvasásra nincs sem ideje, sem energiája, akkor az interneten számos, hasonló összefoglalót találhat akár írott, akár képi formában, melyek levezetik, hogy az iszlám miért nem egyeztethető össze az európai társadalommal, tehát a magyar társadalommal sem. Ha ön minél több családtaggal, baráttal, munkatárssal, osztálytárssal és tanítvánnyal megosztja ezt az összefoglalót, és minél több magyar ember megérti, hogy miről van szó, akkor csökken az esélye annak, hogy magyar városok és városrészek számos nyugat-európai, kanadai, amerikai és ausztrál város és városrész sorsára jussanak.
----
Az előbbi írás és a törvények igazak.
A helyzettől függ gyenge vagy erős az iszlám egy-egy községben majd országban.
Az iszlám nem alkalmazkodik senkihez sem.
Vagy az iszlámot követed vagy válassz!!! 2 vagy 3 pont között
Halál és a másik változatok között.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
2015-17.
  2015-07-06 21:06:29, hétfő
 
  Amíg az éjjel-nappal hazudozó Viktor és sleppje habzó szájjal harsogja, hogy minden "menekültet" hazazavarnak, bezárják a menekülttáborokat, és egyébként is, nem fogják elvenni a munkát, meg takarodjanak innen és hasonló lózungok, addig szép csendben megjelentek a Belügyminisztérium Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapjának pályázati felhívásai. Ide kattintva lehet közöttük böngészgetni. És már a pályázatok címeiből, rövid leírásából kiderül a kormány és a mögötte állók sunyi és valódi célja: eszük ágában sincs megvédeni a magyarokat, sőt hosszú távon számolnak a betolakodókkal, letelepítésükkel, és több milliárd forintot költenek az alábbiakra: - menekültek pátyolgatása, pszichológus, jogász biztosítása, szabadidős rendezvények szervezése, - a még nem ivarérett és már ivarérett, fiatal menekültek elhelyezése, integrálása az iskolákba, óvodákba, ott ahol magyar gyerekek is tanulnak, - további "menekültek" Magyarországra juttatása, áttelepítése, ennek elősegítése, - ,,harmadik országbeli" négerek felsőoktatásának támogatása magyar főiskolákon, egyetemeken, majd munkát adni a számukra, a munkáltatók kényszerítése, hogy idegeneket foglalkoztassanak, ún. munkaerőpiaci programok kidolgozása a számukra, - végleges itt maradásuk érdekében magyar nyelvre tanításuk, - ingyenes képzések biztosítása a számukra, - lakás, lakhatás biztosítása. Mindezek annak tükrében különösen figyelemre méltók és felháborítók, hogy magyar állampolgárok számára sem biztosít a kormány megfelelő képzési, munkaerő-piaci programokat, lényegében a közmunkán kívül nincs semmi elképzelésük arra nézve, hogyan lehetne munkalehetőséget teremteni. Ez a kormány és a Likud-testvér Fidesz valódi arca. Aki nem hiszi, itt vannak a pályázatok címei és a ráfordított összeg - a teljesség igénye nélkül: MMIA-1.1.1 A befogadási feltételek fejlesztését célzó kiegészítő támogató szolgáltatások biztosítása Az intézkedés célja a Befogadó Állomás telephelyein, illetve a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ telephelyein elhelyezett menedékkérők életminőségének javítása, hospitalizációjuk kockázatának csökkentése, tájékozottságuk növelése. Forrás: 215 millió forint MIA-1.1.2 A különleges bánásmódot igénylő személyek speciális szükségleteinek korai azonosítására szolgáló mechanizmus kidolgozása és az ehhez fűződő igényeiknek megfelelő ellátás nyújtása a menekültügyi szervezetrendszerben Az intézkedés célja a különleges bánásmódot igénylő személyek és speciális szükségleteik korai és gyors beazonosítása, annak érdekében, hogy a speciális szolgáltatások eredményeként életminőségük javuljon, hospitalizációjuk kockázata csökkenjen. Forrás: 87 millió forint MMIA-1.1.4 A kísérő nélküli kiskorúak, utógondozói ellátottak és fiatal felnőtt utógondozottak gyermekvédelmi intézményekben történő elhelyezésének, illetve köznevelési intézményekben történő integrációjának továbbfejlesztése Az intézkedés célja, hogy a gyermekvédelmi és köznevelési intézmények alkalmassá váljanak a kísérő nélküli kiskorúak fogadására, számukra koruknak, élettani sajátosságaiknak megfelelő ellátást nyújtsanak, speciális felzárkóztató, traumakezelő programokat működtessenek. Forrás: 17 millió 500 ezer forint MMIA-1.1.7 Jogi segítségnyújtás az eljárás minden szakaszában Az intézkedés célja az ingyenes jogi segítségnyújtás és képviselet biztosítása a menedékkérők számára a menedékjogi eljárás során, ezzel javítva a menedékjogi eljárás hatékonyságát és érvényre juttatva a vonatkozó jogi normák - különösen a nemzetközi védelem megadására és visszavonására vonatkozó közös eljárásokról szóló Európai Parlament és a Tanács 2013. június 26-i 2013/32/EU irányelv, valamint a menedékjogról szóló 2007. évi LXXX. törvény - érvényesülését Forrás: 43 millió 500 ezer forint MMIA-1.4.1 Áttelepítési programok megvalósítása Az intézkedés célja a nemzeti áttelepítési program kiválasztási missziója során az áttelepítésre jelölt személyek Magyarországra történő áttelepítése és olyan feltételek biztosítása, amelyek segítik az áttelepített menekültek társadalmi beilleszkedését, önálló életvitelük kialakítását és hosszú távú fenntartását. Forrás: 123 millió 500 ezer forint MMIA-2.2.2 Migráns hátterű gyermekek óvodai, iskolai beilleszkedését célzó programok, a tanulók kultúrájához alkalmazkodó tanítástanulási módszerek, tananyagok kidolgozása, fejlesztése és fenntartható működtetése, valamint szakmai fórumok működtetése Az intézkedés célja a harmadik országbeli gyermekek és fiatalok magyar oktatási és képzési rendszerbe történő beilleszkedésének támogatása, iskolai alulteljesítésük, lemorzsolódásuk kockázatának csökkentése, ezáltal integrációjuk segítése. Forrás: 68 millió 500 ezer forint MMIA-2.2.3 A magyar felsőoktatásban tanuló harmadik országbeli állampolgárok magyar nyelvi és interkulturális képzése; munkaerő-piaci beilleszkedésüket segítő programok kidolgozása, működtetése Az intézkedés közvetlen célja a Magyarországra felsőfokú tanulmányok folytatása céljából beutazó és itt tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok felsőoktatási intézménybe történő beilleszkedésének támogatása, munkaerő-piacra történő belépésének segítése. Az intézkedés közvetve szolgálja a tudásalapú migráció kialakulását, a felsőoktatási intézmények jó hírének növelését. Forrás: 86 millió 500 ezer forint MMIA-2.2.4 A harmadik országbeli állampolgárok magyar nyelvi képzését korábban és jelenleg biztosító programok felülvizsgálata, a harmadik országbeli állampolgárok szükségleteinek megfelelő hatékony nyelvi képzési programok kidolgozása és működtetése Az intézkedés célja a magyar oktatási és képzési rendszerbe, illetve a munkaerőpiacra való beilleszkedéshez szükséges magyar nyelvi kompetencia megszerzésnek elősegítése harmadik országbeli állampolgárok számára. Forrás: 185 millió forint MMIA-2.2.5 A munkaerő-piaci szükségletekre reflektáló képzési programok és szolgáltatások kidolgozása, illetve működtetése a harmadik országbeli állampolgárok számára Az intézkedés célja a harmadik országbeli állampolgárok munkaerő-piaci beilleszkedésének, és ezáltal társadalmi integrációjának segítése a szükségleteikre reflektáló képzések és szolgáltatások biztosításával. Forrás: 137 millió 500 ezer forint MMIA-2.2.6 Speciális, a foglalkoztathatóságot növelő eszközök kidolgozása a sérülékeny csoportok - különösen a nemzetközi védelmet élvezők - számára Az intézkedés célja a sérülékeny személyek - különösen a nemzetközi védelemben részesülők - foglalkoztathatóságának növelése és a munkaerő-piacon történő stabil megmaradásuk elősegítése pszichoszociális ellátásukkal, illetve a munkáltatók ösztönzésével és célzott foglalkoztatási programok által. Forrás: 129 millió forint MMIA-2.2.8 A nemzetközi védelmet élvező személyek önállóvá válása érdekében a lakhatáshoz való hozzájutás megkönnyítését célzó programok kidolgozása és működtetése. Az intézkedés célja, hogy a nemzetközi védelmet élvező személyek számára az önálló életvitelük kialakítását segítendő, lakhatási szempontból védett időszakot biztosítson. Forrás: 266 millió forint MMIA-3.1.2 A fogvatartás hátrányainak enyhítését célzó szolgáltatások - pszichoszociális és jogi segítségnyújtás, tanácsadás, tájékoztatás, az indulást megelőző reintegrációs asszisztencia - működtetése az idegenrendészeti őrizetben és közösségi szálláson Az intézkedés célja, hogy az idegenrendészeti őrzött szállásokon, előállítókban és gyűjtőpontokon, valamint a közösségi szálláson tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok olyan kiegészítő szolgáltatásokban részesüljenek, amelyek biztosítják a hazatérést megelőző időszakban a szabadidő értelmes eltöltését és elősegítik a sikeres reintegrációt, valamint a potenciális hazatérőknek megfelelő információ biztosítása a visszatérési eljárásokról. Forrás: 224 millió 500 ezer forint
Forrás: https://kuruc.info/r/2/145355/
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
sárga póló
  2015-06-20 15:53:17, szombat
 
  2015.06,19.
Budapest, József Attila utca, sárga pólós üldögélés, 16 órától- 20.30-ig
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Nyugdijasok,rokkantak utazási utalványa
  2015-02-24 21:41:14, kedd
 
  az ,,Ellátottak utazási utalványá"ról
2015. február 19.Az ,,Ellátottak utazási utalványa" elnevezésű közokiratra vonatkozó szabályokat a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet 4 §-a tartalmazza.
Az ,,Ellátottak utazási utalványá"-t az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatósága (továbbiakban Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) a tárgyév március 31-éig azon jogosultak részére juttatja el, akik az év április 1-jéig a 65. életévüket nem töltötték be. Az utazási utalványt minden jogosult azonos módon, vonalkóddal ellátott, átvételi elismervényes küldemény formában kapja meg.
Az ,,Ellátottak utazási utalványá"-ra az utalvány kiküldésének évében 65. életévét be nem töltött személyek közül jogosultak
- a saját jogú nyugellátásban, valamint azzal azonos elbírálás alá eső ellátásban részesülő személyek (öregségi nyugdíj; a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított öregségi és rokkantsági nyugdíjsegély; Magyarországon nyilvántartásba vett egyháztól egyházi, felekezeti nyugdíj; növelt összegű öregségi munkaképtelenségi járadék; a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról és annak végrehajtásáról szóló uniós rendeletek, illetve az EGT-állam jogszabályai alkalmazásával megállapított öregségi nyugdíj; nemzetközi egyezmény alkalmazásával megállapított saját jogú öregségi nyugdíj),
- a hozzátartozói nyugellátásban részesülők (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói nyugellátások, özvegyi járadék),
- a 2011. december 31-éig 57. életévüket betöltött és 2011. december 31-én előrehozott öregségi nyugdíjban, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjban, korkedvezményes nyugdíjban, bányásznyugdíjban, korengedményes nyugdíjban, az egyes művészeti tevékenységet folytatók 5/1992. (I. 13.) Korm. rendelet alapján megállapított öregségi nyugdíjában, polgármestereknek a 1994. évi LXIV. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, országgyűlési képviselőknek a 1990. évi LVI. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, az EP magyarországi képviselőinek a 2004. évi LVII. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíjában, szolgálati nyugdíjban részesülő személyek,
- azok a rokkantsági ellátásban részesülő személyek, akik 2011. december 31-éig 57. életévüket betöltötték és 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugellátásra vagy rendszeres szociális járadékra voltak jogosultak,
- azok a rokkantsági ellátásban részesülő személyek, akik 2011. december. 31-én I. vagy II. csoportos rokkantsági nyugellátásra voltak jogosultak, illetve akiknek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján az egészségi állapota 30%-os vagy kisebb mértékű,
- a rokkantsági járadékban, nemzeti gondozási díjban, nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékban részesülők,
- a külföldről hazatelepült magyar állampolgárok, akik külföldről részesülnek nyugellátásban (a hazatelepülés és a jogosultság hitelt érdemlő igazolása alapján),
- a nyugdíjsegélyben részesülő egyházi személyek,
- a gyám és a gyámolt személyek, a gondnok és a gondnokolt személyek.

Az utazási kedvezményt megosztva veheti igénybe:
- a gyám és gyámolt, illetve a gondnok és a gondnokolt,
- az utazási kedvezményre jogosult a házastársával/élettársával, feltéve, hogy a házastárs/élettárs az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte.


Az ,,Ellátottak utazási utalványa" minden év január 1-jétől a követő év március 31-éig érvényes. Felhasználható vasúton, HÉV-en, helyközi és elővárosi autóbuszon, kompon és réven történő közlekedésre.
Az utazási kedvezmény hatálya a Magyarország területén belföldi forgalomban a helyi és helyközi menetrendszerinti személyszállítási szolgáltatásokra terjed ki.
A vasúti személyi szállításban az utazási kedvezmény a 2. kocsiosztályra érvényes. A kedvezmény helyjegyre és pótjegyre nem érvényesíthető.
Kivételt képeznek:
- a 3 év alatti, külön ülőhelyet nem foglaló gyermekek,
- a hadirokkantak (igazolt esetben kísérője), és a hadiözvegyek.

Az utalvány
- 16 alkalommal 50%-os mértékű kedvezmény igénybevételére,
- 2 alkalommal 90 %-os kedvezmény igénybevételére jogosít.

A jogosult választása szerint 2 db 50%-os mértékű kedvezmény egyidejű felhasználásával 1 db 90%-os kedvezmény érvényesíthető.
A kedvezmény egy jogcímen vehető igénybe.
Az érvényesítés módja
- az utazási utalványra feljegyzésre kerül az utazás megkezdésének helye és ideje a jegy váltásakor,
- egy utazási alkalomnak számít a kiindulási és célállomás közötti egyirányú, de több közlekedési eszköz használata is, mely esetben az utazás megkezdését követő nap 24. órájáig vehető igénybe a kedvezmény.

Az utalvány pótlására, cseréjére abban az esetben van lehetőség, ha
- a jogosult az utalvány eltulajdonításának tényét rendőrségi jegyzőkönyv, bejelentés vagy feljelentés útján igazolja, vagy
- az utalvány elháríthatatlan ok miatt megsemmisül: árvíz, földrengés, egyéb természeti katasztrófa.
Az egyéb ok miatt megrongálódott utalvány a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz történő visszajuttatása esetén kicserélhető.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Deviza hitel
  2015-02-18 20:22:28, szerda
 
  pár napja voltunk egy devizakölcsönnel kapcsolatos tájékoztatón, amit
Dr. Polgár Zoltán jogtanácsos tartott. Az alábbi vázlat ott készült.
A teljesség igénye nélkül közreadom.
A következő ilyen tájékoztató a lakosság részére:
2015. február 25. szerda 16.00 óra
A devizaalapú ill. devizakölcsönök 2015. március 1-ig forintosításra kerülnek.
A törvény szerint a hitelfelvevő engedélye ehhez nem szükséges!
Az 2015. évi LXXVII törvény rendelkezései szerint új forintosított szerződést készít a bank. Az eddig befizetett pénzek a forintosításba számítódnak be.
A bankok -nagyon magas valószínűséggel- plusz ingatlan fedezetet fognak kérni majd az adósoktól, amit kevés adós tud teljesíteni.
Ezután a bank felmond(hat)ja a kölcsönszerződést, majd közjegyzői záradék alapján végrehajtásra kerül(het) az ingatlan!
A felmondott szerződések mögötti ingatlanok egy része államosításra kerülhet, azaz az állam átveheti az ingatlan tulajdonjogát, ami az
Eszközkezelőhöz kerül(het). A tulajdonos jobb esetben bérlőként bent maradhat.
FIGYELEM!
Mindenki jobban jár, ha bepereli a bankját, aki nem akarja, hogy elvegyék az ingatlanát!!!
A bank által megküldendő fizetési értesítésben 30 napos határidő szerepel,de ez senkit ne tévesszen meg.
Nem a kézhezvételtől számít, ugyanis a válaszadási határidő, hanem attól az időponttól amikor a bank elindítja, azaz postára adja a levelet.
így ha valaki nem figyel, könnyen kicsúszhat a határidőből.
A forintosítási levél kézhezvétele után 1-2 napon belül célszerű válaszolni a banknak.
Nem fogadom el a forintosítást. Összegszerűségében nem értek vele egyet. .......szám alatt. Ellentmondok, Uniós jogszabályba ütközik.
teljes semmiség, v. részletes semmisség miatt per van folyamatban.
MINDEN DEVIZAKÖLCSÖN SZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELEN !
Ha valakinek nincs pénze ügyvédre, akkor is adjon be a Bíróságra anyagot amit saját maga összeállít. Ptk 200 § (2) bekezdésére kell hivatkozni. JOGSZABÁLYSÉRTÉSRE.
Kérni kell a deviza/forint konverziós átváltási kivonatot. ILYEN ugyanis nagyon nagy valószínűséggel NINCS A BANKOKNAK!
Nincs deviza. Bankokat köti a Ft elszámolás.
A forintosításnál először a költségeket, kamatokat, késedelmi kamat, stb. majd legvégén a tőkét csökkentik. Szinte alig fog visszakapni összeget az adós banktól, amit egyébként is törlesztésre számolnak majd el.
A törvény szerint a bank jogosult a szerződést visszamenőlegesen módosítani!.
A Polgári perrendtartás értelmében idézés kibocsájtása nélkül elutasítja a folyamatban lévő pereket, ha nem lesznek kiegészítve azzal, hogy az elszámolást kérik.
Formai ok: Ptk 234 § alapján, semmisségre határidő nélkül lehet hivatkozni és perelni!
Pár mondat a közjegyzői okiratról:
Az ügyfél akaratát kell közokiratba foglalni.
Meg kell győződnie arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően készüljön az okirat ( jogszabályba ütköznek).
A közjegyzőnek fel kell olvasnia, el kell magyarázni az ügyfélnek, meg kell győződnie róla, hogy az ügyfél megértette, tisztában van a következményekkel.
Csak a közjegyző hivatalos helyiségében készülhet el a közokirat.
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
Jobbik - orosz kapcsolat
  2015-02-17 22:37:36, kedd
 
  Mi független Magyarországot akarunk, ehhez pedig független párt kell.

Ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta januárban, amikor interjút adott az Iarex orosz hírportálnak.

Ha a nyilatkozatot önmagában néznénk, kiragadva a szövegkörnyezetéből, és nem ismernék a Jobbik eddigi munkásságát, akkor akár úgy is értelmezhetnénk a fenti mondatot, hogy a Jobbik egyik nagyhatalmi erőközponthoz sem szeretne igazodni.
D AS20141012142
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Sem Moszkvához, sem Washingtonhoz, sem Brüsszelhez.
Csakhogy ez nem igaz. (És most hagyjuk azt a tényt, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja, így teljesen természetes, hogy a két szövetségi rendszerhez ,,igazodik". Induljunk ki a Jobbik által hangoztatott függetlenségből, ami politikailag legalább annyira érthető lenne, mint az Orbán-kormányra jellemző hintapolitika.)
A Jobbik esetében nyilvánvaló, hogy a párt oroszbarát politikát képvisel, Moszkva érdekeihez igazodik, és pont annyira semleges, mint mondjuk a Népszava Simicska-ügyben.
Csak néhány tény:
1. Az orosz-ukrán konfliktusban a Jobbik nyíltan az oroszok mellé állt.
Magyarországnak az az érdeke, hogy semleges maradjon - hivatalosan ez a Jobbik politikája az orosz-ukrán konfliktusban. De a Jobbik közleményeiből, politikusainak megszólalásaiból nem úgy tűnik, hogy valóban semlegesek lennének ebben a kérdésben. Egyik legutóbbi közleményében például Vona Gábor csak az ukrán kormányt ekézte, egy szót sem szólt arról, hogy ebben a háborúban nem csak az egyik fél sáros. ,,Az a kormány, amely idegen érdekeket szolgál és saját állampolgárait fordítja szembe egymással, önnönmagáról bizonyítja, hogy saját maga az idegen, így nem méltó népei vezetésére" - írta az pártelnök ukrán kormányról. A Jobbik soha nem bírálta Oroszországot, amiért elfoglalta a Krímet és támogatja a szakadárokat.
2. Jobbikos politikusok kamumegfigyelőként legitimálták a szakadárok által uralt térségekben a kamuválasztásokat.
A Jobbik tettekkel is bizonyítja, hogy az orosz-ukrán konfliktusban Moszkva érdekeit szolgálja. A Jobbik az egyetlen olyan parlamenti párt, amelyiknek több politikusát (köztük állítólag Vona Gábort is) már kitiltották Ukrajnából. A Krím félsziget függetlenségéről és Oroszországhoz csatolásáról szóló márciusi népszavazás nemzetközi kamumegfigyelői között volt az EP-képviselőjük, Kovács Béla, de később hasonló szerep jutott Gyöngyösi Mártonnak is, aki a Donyeckben és Luganszkban megtartott kamuválasztáson volt kamumegfigyelő. Ezt a kamuválasztást egyébként nemcsak Washington, de Brüsszel és Berlin is alkotmányellenesnek tartotta. Egyedül Moszkva ismerte el és csak Oroszországnak állt érdekében legitimnek beállítani. És persze a Jobbiknak.
3. A Jobbik nem kíváncsi a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződés részleteire.
Putyin és Orbán megállapodása szerint az orosz Roszatom építheti meg a paksi atomerőmű két új blokkját. A beruházáshoz Moszkva maximum tízmilliárd euró hitelt biztosít. A döntést megalapozó megvalósítási tanulmányok vagy a megállapodás részletei nem kerültek nyilvánosságra, vagy egyáltalán nem is léteznek. És a Jobbik sosem verte az asztalt emiatt. Az odáig teljesen rendben van, hogy a Jobbik úgy gondolja, a paksi bővítést az oroszokra kellene bízni, mert biztos értenek hozzá, van tapasztalatuk. Az viszont árulkodó, hogy ennek a beruházásnak a részleteire nem kíváncsiak. Pedig nemcsak a közgazdászok, de az átlagemberek előtt is nyilvánvaló, hogy mindennek, minden döntésünknek ára van. Egy titkos beszerzési procedúra esetén nem lehet sem tudni, sem ellenőrizni, hogy a beszerzés sorsáról döntők milyen követelmények figyelembe vételével, milyen közgazdasági, politikai, netán családi, baráti megfontolásokból részesítenek előnyben egy vállalkozót egy másikkal szemben.
4. Nem kíváncsiak a kémgyanúba keveredett Kovács Béla múltjára sem.
Az odáig teljesen érthető, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit, így Kovács Bélát is megilleti, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy Oroszországnak kémkedett. Amikor Kovács Béla feleségéről kiderítettük, hogy múltjában bőven vannak olyan titkok, amiket elhallgatott, és ez bizony az EP-képviselő Kovács munkásságára is hatással lehet, a párt semmit nem lépett. Novák Előd ugyan azt ígérte, hogy villámgyorsan kivizsgálják az ügyet és majd a feleséggel is elbeszélgetnek (keresztkérdésekkel bombázva őt!), ebből aztán nem lett semmi. Ellenben előszeretettel hivatkoznak arra, hogy a Kovács Béláról és feleségéről írt cikkünket a CIA diktálta.
5. A haza ,,felvásárlását" csak az oroszoktól nem féltik
A Jobbik gyakran hivatkozik Simon Perez elhíresült beszédére, amiben a volt izraeli államfő felsorolja a zsidó állam vállalatainak eredményeit, majd vicceskedve megjegyzi, hogy felvásárolták Manhattant, Magyarországot, Romániát és Lengyelországot. A Jobbik ezt a beszédet tekinti a bizonyítéknak arra, hogy a zsidók fel akarják vásárolni Magyarországot. Pedig ennyi erővel oroszellenes kijelentéseket is tehetnének: a valóságban az orosz érdekeltségek sokkal jelentősebbek Magyarországon, mint az izraeliek, ezt statisztikák is igazolják. Persze oroszellenes hangulatot szítani pusztán arra alapozva, hogy az oroszok Magyarországon teljesen legálisan ingatlanokat vesznek, legalább ekkora felelőtlenség lenne a részükről.
Na, és azt a viccet ismeri, hogy Vona Gábor független Magyarországot akar?
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország hirei  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 137 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 12 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 231
  • e Hét: 564
  • e Hónap: 7481
  • e Év: 147506
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.