Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
BKV érdekessége
  2010-12-03 22:33:29, péntek
 
  Százmilliós végkielégítése ellenére visszafoglalkoztattak egy BKV-s dolgozót[


origo]|2010. 12. 03., 19:56|Utolsó módosítás: 2010. 12. 03., 19:59|eszközök:Közel százmilliós végkielégítése után is a BKV egyik cégénél dolgozik a BKV egyik volt munkaügyi főosztályvezetője, aki közvetlen munkatársa volt a szintén közel százmillió forintos végkielégítése után visszafoglalkoztatott Sz.-né Sz. Eleonórának.
"A mai napig a BKV egyik cégénél dolgozik egy olyan volt BKV-s alkalmazott, aki csaknem százmillió forintos végkielégítést kapott még 2007-ben" - számolt be az MTV Híradója péntek este. A műsor szerint a volt munkaügyi főosztályvezetőt jelenleg a BKV Vasúti Járműjavító Kft. alkalmazza, ahol szakszervezeti tisztséget is vállalt.

A Híradó szerint a volt munkaügyi főosztályvezetője pont annak az Sz.-ne Sz. Eleonórának volt a közvetlen munkatársa, aki nyugdíjba vonulása előtt majdnem 100 milliós végkielégítést kapott és még vissza is foglalkoztatták. A BKV ezután rendelt el belső vizsgálatot és megtiltotta a visszafoglalkoztatást.

A 98 százalékos különadó bevezetése miatt a BKV volt munkaügyi főosztályvezetője sem tarthatja meg a felvett pénz legnagyobb részét.


Az [origo] legfrissebb hírei a főoldalon: kattintson ide!eszközök:Megosztás - Mi ez?Facebook Tumblr Twitter Google Startlap MySpace Hozzászólása megérkezett, köszönjük! Az [origo] szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. A hozzászólások beérkezése és megjelenése közötti idő néhány perctől néhány óráig terjedhet, addig türelmét kérjük.

hozzászólás:

masolatok1 2010. 12. 03. 22:28
sajnos egy már Magyarország szégyene, a világ előtt, és mi kisemberek előtt, hogy ilyen megtörtéhet.

itt az országban van egyáltalán biróság?
itélet?
vagy csak a pénz beszél, pénzért mindent meg lehet venni?

de sok szegény ember nem menekülne öngyilkosságba és depresszióba, ebből a sok pénzből részesült volna, csak egy picikét.

és a sok munkanélküli emberekkel meg nem törődik senki sem.
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
BKV-s botrány Demszky-nél is
  2010-02-03 20:36:06, szerda
 
  Őrizetbe vették Demszky tanácsadóját a BKV-botrány miatt

[origo]2010. 02. 03., 12:36Utolsó módosítás: 2010. 02. 03., 20:00Címkék:BKV szerződések, BKV
eszközök:Megosztás - Mi ez?Facebook Startlap Tumblr Twitter Google MySpace Újabb embereket gyanúsított meg a rendőrség a BKV-ügyben, köztük van Demszky Gábor főpolgármester egyik legközelebbi tanácsadója, akit hűtlen kezelésre való felbujtás miatt őrizetbe is vettek. Az új gyanúsítottak között van a BKV igazgatóságának korábbi elnöke - aki SZDSZ-es fővárosi képviselő is volt korábban -, egy főosztályvezető és a korábbi vezérigazgató-helyettes is. Ezzel a fordulattal az eddig főként az MSZP-re árnyékot vető BKV-botrány kínossá vált az SZDSZ számára is.


Hagyó Miklós és Demszky Gábor

AjánlatSzabadságot vett ki a házi őrizet idejére Antal Attila
Alkudozik az ügyészséggel a BKV korábbi vezére
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.huSzerdán újabb embereket gyanúsított meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya a BKV-val kapcsolatos büntetőeljárásban - közölte a rendőrség. Szerdán hallgatták ki őket, ezzel párhuzamosan több helyen házkutatást tartottak.A gyanúsítottak között van Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester egyik közeli tanácsadója. A vagyonos üzletemberből lett tanácsadót felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják, amiért a rendőrség szerint rávett BKV-s vezetőket előnytelen szerződések megkötésére. Szerda délután közölte a rendőrség, hogy Mesterházyt a kihallgatás után őrizetbe vették. Az MTI úgy tudja, a gyanúsítás ellen a főtanácsadó panasszal élt.

Demszky környezetében az [origo]-val azt közölték, hogy egyelőre nem kaptak semmilyen megkeresést az ügyben, és nem is értesültek arról, hogy valóban a tanácsadó a gyanúsított. Mesterházy Ernő városházi titkárságán azt közölték, hogy semmilyen kérdésünkre nem válaszolnak.

A Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája megerősítette, hogy a BRFK nyomozói szerdán házkutatást tartottak a hivatal egyik irodájában, "az egykori Kormányzati Koordinációs Központ helyiségében". Hozzátették, a főváros vezetése a sajtóból értesült arról, hogy újabb gyanúsítások történtek a BKV-s nyomozásban, de a gyanúsítottak személyéről "nem kapott tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal". Mint írták, minden segítséget megadnak a rendőrségnek.

Egy közeli bizalmas

Az [origo] 2008-ban közölt portrét a tanácsadóról, és akkor ismerői úgy írták le, mint Demszky egyik legközelebbi bizalmasát, aki személyes ügyekben is kisegíti a főpolgármestert. Mesterházy Ernő emellett aktív a politikában is, az SZDSZ hatalmai harcainak egyik háttérszereplője volt. A portrét itt találja.

Az eddig inkább a szocialistákhoz kötődő BKV-botrány így már kínosan érintik az SZDSZ-t és a főpolgármestert is. Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes kedden jelentette be, hogy az MSZP-vezetők kérésének megfelelően lemond fővárosi közgyűlési mandátumáról, és nem jelölteti magát a tavaszi parlamenti választáson sem. A pártvezetés az után szólította fel erre Hagyót, hogy kiszivárogtak olyan hírek, hogy a BKV-botrány eddigi gyanúsítottjai terhelő vallomást tettek rá. Hagyó tagadja, hogy bármilyen tisztességtelenséget követett volna el.

Demszky szerint nem is beszéltek a BKV-ról

Demszky Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta, nincs konkrét információja arról, mivel gyanúsították meg tanácsadóját, Mesterházy Ernőt a BKV-s nyomozásban. Mint mondta, fővárosi nagyprojektekben segített neki, megbeszéléseiken el sem hangzott a BKV szó, ezért nem tudja, hogyan került a közlekedési társaságnál tavaly kipattant ügyekbe Mesterházy. Hozzátette, a tanácsadó ingyen dolgozott neki, "vagyonos ember, megengedhette magának".

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy tavaly augusztusban kérte Kocsis István BKV-vezérigazgatót, tegyen feljelentést, és támogatta a BKV gyanús ügyeinek felgöngyölítését. "Az a cél, hogy aki bűnös, az megbűnhődjön, de örülne annak, ha az derülne ki, Mesterházy Ernő ártatlan" - mondta.

A főpolgármester szerdán a Klubrádióban azt nyilatkozta, nem tudja elképzelni, hogy meggyanúsítanák a BKV-botránnyal összefüggésben. Hozzátette, ha a rendőrség a segítségét kérné, természetesen együtt fog működni velük.

Gyanúsított a BKV korábbi vezetője

Meggyanúsították a rendőrök az igazgatóság egykori elnökét, Tóthfalusi György korábbi SZDSZ-es fővárosi képviselőt, akit szintén felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A férfit szintén azzal gyanúsítják, hogy a BKV igazgatóságának egykori elnökeként BKV-s vezetőket bírt rá kötelességük megszegésére. A nyomozók a férfi városházán lévő irodájában házkutatást hajtanak végre - olvasható a közleményben.

Tóthfalusi György korábban együtt szerepelt több cégben is Mesterházyval, és az ő közvetítésével került rá az SZDSZ önkormányzati választási listájára is 2002-ben. A következő négy évben tagja volt a párt fővárosi frakciójának, majd ez után lett a BKV igazgatóságának elnöke.

Újabb gyanúsítások

A rendőrségi közlemény szerint Regőczy Miklós, a BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese és Z. Tibor, mint a BKV egykori főosztályvezetője megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a közlekedési társaság veszteséges működése ellenére "a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatásokra" kötöttek szerződéseket. Regőczyt és Z. Tibort szerdán délután őrizetbe vették.

A rendőrség szerint a vállalkozói és megbízási szerződések megkötésével és ezek alapján teljesítések igazolásával megszegték vagyonkezelési kötelezettségüket. Ezért Regőczy Miklóst hűtlen kezelés bűntettével, Z. Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják, mindkettejüket kihallgatták már a rendőrök. A közlemény szerint Regőczy Miklós tevékenységével 12 céggel kapcsolatban mintegy 81 millió forint, Z. Tibor 6 céggel kapcsolatban több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

Hűtlen kezeléssel is gyanúsítják Hagyó egykori munkatársát

A nyomozók közben ismét kihallgatták gyanúsítottként H. Évát, akit szintén hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A rendőrök szerint a nő "szándékosan rábírta" a BKV vezetőit, hogy "szükségtelen és indokolatlan szolgáltatásokra" kössenek szerződéseket. H. Éva a gyanú szerint 12 céggel kapcsolatban mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. H. Évát - aki korábban Hagyó Miklós akkori főpolgármester-helyettes munkatársa volt - január elején már meggyanúsította a rendőrség, amiért 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát.

Szerda délelőtt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki M. Lászlót is, akit bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A férfi egy kommunikációs betéti társaság vezetőjeként "szándékosan segítséget nyújtott" a BKV vezetőinek a vagyonkezelési kötelezettségük megszegésében, és így mintegy 27 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
BKV nagyhalak!
  2010-02-03 20:32:15, szerda
 
  Nagyhalakat gyanúsítanak BKV-ügyben

A közlés szerint Tóthfalusi 2009 szeptemberében az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága ellenőrző albizottságának úgy nyilatkozott, hogy nem volt információja a BKV-s végkielégítések mértékéről a fővárosi tömegközlekedési cég igazgatótanácsának.

Az MR1-Kossuth Rádió értesülése szerint azonban Tóthfalusi írta alá azt a végkielégítési szerződést, amelynek nyomán Futó Sándor igazgatósági elnöki főtanácsadó 30 millió forinttal távozott a közlekedési társaságtól, illetve a két férfinak üzleti kapcsolata is volt.

,,Tóthfalusi írt alá több, nagyértékű BKV-szerződést, és hamarosan ő is gyanúsított lehet" - nyilatkozta egy meg nem nevezett rendőrségi forrás.

Demszkyéket is meghallgatják

Demszky Gábor főpolgármester, helyettese, Ikvai-Szabó Imre és Székely Gábor volt felügyelőbizottsági elnök meghallgatásával folytatja munkáját jövő szerdán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság - mondta György István, a testület elnöke.

Az elnök szerint eddig senki nem mondott nemet a bizottság meghívására, ám Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató-helyettest még mindig nem tudták elérni. Két személlyel, Olti Ferenc volt vezérigazgató-helyettessel és Futó Sándor volt igazgatósági elnöki főtanácsadóval még egyeztetnek.

A jövő szerdait következő meghallgatás február 24-én lesz, ekkor Tóthfalusi György volt igazgatósági elnököt és a közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imre képviselőt várják. A március 10-ei bizottsági ülésen pedig Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és Garadnai András volt igazgatósági elnököt hallgatja meg a testület.

Az említett tíz személy meghallgatásáról a bizottság döntött az előző ülésén.
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
Demszky, BKV botrány
  2010-02-03 20:31:01, szerda
 
  Őrizetbe vették Demszky tanácsadóját a BKV-botrány miatt


[origo]2010. 02. 03., 12:36Utolsó módosítás: 2010. 02. 03., 20:00Címkék:BKV szerződések, BKV
eszközök:Megosztás - Mi ez?Facebook Startlap Tumblr Twitter Google MySpace Újabb embereket gyanúsított meg a rendőrség a BKV-ügyben, köztük van Demszky Gábor főpolgármester egyik legközelebbi tanácsadója, akit hűtlen kezelésre való felbujtás miatt őrizetbe is vettek. Az új gyanúsítottak között van a BKV igazgatóságának korábbi elnöke - aki SZDSZ-es fővárosi képviselő is volt korábban -, egy főosztályvezető és a korábbi vezérigazgató-helyettes is. Ezzel a fordulattal az eddig főként az MSZP-re árnyékot vető BKV-botrány kínossá vált az SZDSZ számára is.


Hagyó Miklós és Demszky Gábor

AjánlatSzabadságot vett ki a házi őrizet idejére Antal Attila
Alkudozik az ügyészséggel a BKV korábbi vezére
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.huSzerdán újabb embereket gyanúsított meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya a BKV-val kapcsolatos büntetőeljárásban - közölte a rendőrség. Szerdán hallgatták ki őket, ezzel párhuzamosan több helyen házkutatást tartottak.A gyanúsítottak között van Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester egyik közeli tanácsadója. A vagyonos üzletemberből lett tanácsadót felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják, amiért a rendőrség szerint rávett BKV-s vezetőket előnytelen szerződések megkötésére. Szerda délután közölte a rendőrség, hogy Mesterházyt a kihallgatás után őrizetbe vették. Az MTI úgy tudja, a gyanúsítás ellen a főtanácsadó panasszal élt.

Demszky környezetében az [origo]-val azt közölték, hogy egyelőre nem kaptak semmilyen megkeresést az ügyben, és nem is értesültek arról, hogy valóban a tanácsadó a gyanúsított. Mesterházy Ernő városházi titkárságán azt közölték, hogy semmilyen kérdésünkre nem válaszolnak.

A Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája megerősítette, hogy a BRFK nyomozói szerdán házkutatást tartottak a hivatal egyik irodájában, "az egykori Kormányzati Koordinációs Központ helyiségében". Hozzátették, a főváros vezetése a sajtóból értesült arról, hogy újabb gyanúsítások történtek a BKV-s nyomozásban, de a gyanúsítottak személyéről "nem kapott tájékoztatást a Főpolgármesteri Hivatal". Mint írták, minden segítséget megadnak a rendőrségnek.

Egy közeli bizalmas

Az [origo] 2008-ban közölt portrét a tanácsadóról, és akkor ismerői úgy írták le, mint Demszky egyik legközelebbi bizalmasát, aki személyes ügyekben is kisegíti a főpolgármestert. Mesterházy Ernő emellett aktív a politikában is, az SZDSZ hatalmai harcainak egyik háttérszereplője volt. A portrét itt találja.

Az eddig inkább a szocialistákhoz kötődő BKV-botrány így már kínosan érintik az SZDSZ-t és a főpolgármestert is. Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes kedden jelentette be, hogy az MSZP-vezetők kérésének megfelelően lemond fővárosi közgyűlési mandátumáról, és nem jelölteti magát a tavaszi parlamenti választáson sem. A pártvezetés az után szólította fel erre Hagyót, hogy kiszivárogtak olyan hírek, hogy a BKV-botrány eddigi gyanúsítottjai terhelő vallomást tettek rá. Hagyó tagadja, hogy bármilyen tisztességtelenséget követett volna el.

Demszky szerint nem is beszéltek a BKV-ról

Demszky Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta, nincs konkrét információja arról, mivel gyanúsították meg tanácsadóját, Mesterházy Ernőt a BKV-s nyomozásban. Mint mondta, fővárosi nagyprojektekben segített neki, megbeszéléseiken el sem hangzott a BKV szó, ezért nem tudja, hogyan került a közlekedési társaságnál tavaly kipattant ügyekbe Mesterházy. Hozzátette, a tanácsadó ingyen dolgozott neki, "vagyonos ember, megengedhette magának".

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy tavaly augusztusban kérte Kocsis István BKV-vezérigazgatót, tegyen feljelentést, és támogatta a BKV gyanús ügyeinek felgöngyölítését. "Az a cél, hogy aki bűnös, az megbűnhődjön, de örülne annak, ha az derülne ki, Mesterházy Ernő ártatlan" - mondta.

A főpolgármester szerdán a Klubrádióban azt nyilatkozta, nem tudja elképzelni, hogy meggyanúsítanák a BKV-botránnyal összefüggésben. Hozzátette, ha a rendőrség a segítségét kérné, természetesen együtt fog működni velük.

Gyanúsított a BKV korábbi vezetője

Meggyanúsították a rendőrök az igazgatóság egykori elnökét, Tóthfalusi György korábbi SZDSZ-es fővárosi képviselőt, akit szintén felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A férfit szintén azzal gyanúsítják, hogy a BKV igazgatóságának egykori elnökeként BKV-s vezetőket bírt rá kötelességük megszegésére. A nyomozók a férfi városházán lévő irodájában házkutatást hajtanak végre - olvasható a közleményben.

Tóthfalusi György korábban együtt szerepelt több cégben is Mesterházyval, és az ő közvetítésével került rá az SZDSZ önkormányzati választási listájára is 2002-ben. A következő négy évben tagja volt a párt fővárosi frakciójának, majd ez után lett a BKV igazgatóságának elnöke.

Újabb gyanúsítások

A rendőrségi közlemény szerint Regőczy Miklós, a BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese és Z. Tibor, mint a BKV egykori főosztályvezetője megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a közlekedési társaság veszteséges működése ellenére "a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatásokra" kötöttek szerződéseket. Regőczyt és Z. Tibort szerdán délután őrizetbe vették.

A rendőrség szerint a vállalkozói és megbízási szerződések megkötésével és ezek alapján teljesítések igazolásával megszegték vagyonkezelési kötelezettségüket. Ezért Regőczy Miklóst hűtlen kezelés bűntettével, Z. Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják, mindkettejüket kihallgatták már a rendőrök. A közlemény szerint Regőczy Miklós tevékenységével 12 céggel kapcsolatban mintegy 81 millió forint, Z. Tibor 6 céggel kapcsolatban több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

Hűtlen kezeléssel is gyanúsítják Hagyó egykori munkatársát

A nyomozók közben ismét kihallgatták gyanúsítottként H. Évát, akit szintén hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A rendőrök szerint a nő "szándékosan rábírta" a BKV vezetőit, hogy "szükségtelen és indokolatlan szolgáltatásokra" kössenek szerződéseket. H. Éva a gyanú szerint 12 céggel kapcsolatban mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. H. Évát - aki korábban Hagyó Miklós akkori főpolgármester-helyettes munkatársa volt - január elején már meggyanúsította a rendőrség, amiért 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát.

Szerda délelőtt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki M. Lászlót is, akit bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. A férfi egy kommunikációs betéti társaság vezetőjeként "szándékosan segítséget nyújtott" a BKV vezetőinek a vagyonkezelési kötelezettségük megszegésében, és így mintegy 27 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
BKV házi őrizet!
  2010-01-29 17:58:17, péntek
 
  Házi őrizetbe helyezte Antal Attilát a bíróság


MTI2010. 01. 29., 14:16Utolsó módosítás: 2010. 01. 29., 16:44Címkék:Antal Attila, Budapest, kékfény, BKV
eszközök:
Harminc napra házi őrizetbe helyezte Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken. Antalt kedden vették őrizetbe, a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy előnytelen szerződéseket kötött és indokolatlanul magas végkielégítések kifizetését engedélyezte.JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
KORÁBBANHázi őrizetbe helyezné Antal Attilát az ügyészség
Száztíz végkielégítést vizsgálnak a BKV-nál
Őrizetbe vették Antal Attilát, a BKV korábbi vezérigazgatóját
Megszállta a rendőrség a BKV székházát
OK.huA különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte Antal Attila házi őrizetét 2010. február 28. napjáig - közölte a bíróság. Az indoklás szerint a házi őrizetre azért van szükség, mert a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható, másfelől mert szabadlábon meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.Antal Attilát - aki jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója - kedden vette őrizetbe a rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészségnél. (Antal Attila őrzetbe vételéről itt olvashat részletesen.) Az ügyészség szóvivője szerint Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködött a hatóságokkal.

A rendőrség szerint Antal 2007. január 1. és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azzal, hogy a társaság veszteséges működése ellenére a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, valamint a BKV munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

Antal Attila a rendőrségi gyanúsítás ellen panasszal élt.
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
BKV jegyellenőrzési vita
  2010-01-20 19:06:18, szerda
 
  -A szigorú ellenőrök megzsugázzák a bliccelőket


irth Zsuzsanna2010. 01. 20., 16:35Utolsó módosítás: 2010. 01. 20., 19:55eszközök:
Van olyan BKV-ellenőr, aki nem bünteti a lejárt bérlettel közlekedőket - állította az [origo]-nak egyikük, bár a BKV nem adott olyan utasítást nekik, hogy legyenek elnézőbbek az utasokkal. A biztonsági őrök szerint nem érdemes kockáztatni.


Fejtörést okoz a sztrájk a BKV-nak

AjánlatMég gondolkodik az utasok kártérítésén a BKV
Még nem döntött a BKV a bérletek meghosszabbításáról
Minden BKV-járat elindult reggel
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
KORÁBBANHétvégén is folytatódik a BKV-sztrájk
A BKV kedvéért nem sztrájkoltak a vasutasok
Megduplázta a taxik forgalmát a BKV-sztrájk
OK.hu"Menjen le, de csak a saját felelősségére, mert elcsípheti egy BKV-ellenőr" - figyelmeztette az [origo] lejárt bérlettel próbálkozó tudósítóját egy biztonsági őr a Ferenc körúti metrómegálló bejáratánál. Rajta kívül több biztonsági őr - ők azok, akik a mozgólépcsőre lépés előtt megnézik a jegyeket és bérleteket - azt tanácsolta, hogy jegy nélkül ne kockáztassuk meg a metrózást, mert valamelyik kijáratnál elkaphatnak a BKV ellenőrei. "A Kálvinra most ne menjen, ott vannak a BKV-sok" - tette hozzá egyikük.

A BKV 14 szakszervezete a múlt hét kedden lépett sztrájkba, ezzel gyakorlatilag megbénítva a főváros tömegközlekedését. Bár a metrók rendben jártak, vasárnapig - a sztrájk végéig - csupán néhány, utasokkal telezsúfolt villamos és busz járt, a felszíni vonalak többségén teljesen leállt a tömegközlekedés. A BKV vezérigazgatója, Kocsis István a múlt csütörtökön utalt arra, hogy valamilyen módon - például a bérletek érvényességének meghosszabbításával - kárpótolni fogják a hat napig szenvedő utasokat, a háromnapos kompenzációról szóló döntést pedig szerdán este jelentették be. A BKV-sztrájkról szóló híreket és tudósításokat ezen az oldalon megtalálja.

A megkérdezett biztonsági őrök azt mondták, nem kaptak olyan utasítást, hogy elnézőbbek legyenek az utasokkal. Szerintük a múlt heti sztrájk ellenére az ellenőrök "megzsugázzák", megbüntetik azokat is, akik pár napja lejárt bérlettel próbálnak utazni. Egyikük viszont magabiztosan azt mondta a Deák téri mozgólépcsőnél: "tessék menni, nem büntetik meg, majd meghosszabbítják pár nappal a bérletet".

Azt azonban a megkérdezettek - biztonsági őrök, pénztárosok, ellenőrök - is elismerték, hogy "zűrzavar" van addig, amíg a BKV nem dönti el, hogy meghosszabbítja-e a bérleteket. A BKV ügyfélszolgálatán az [origo] érdeklődésére azt mondták, természetesen kell venni új bérletet a lejárt helyett, különben pótdíjat kell fizetni, ez alól a múlt heti hatnapos sztrájk sem ad felmentést.

Találkoztunk olyan ellenőrrel, aki elnézőbb. "Mi nem pótdíjazunk. Ha, mondjuk, 17-én (vasárnap, a sztrájk utolsó napján - a szerk.) lejárt a bérlete, nem büntetjük meg" - mondta egy BKV-ellenőr. "Kárpótolni fogják az utasokat. Őrizze meg a bérletét" - tette hozzá.

Egy pénztáros tájékoztatása szerint a BKV-központban, "az Akácfában még variálnak", de a megoldás az lesz, hogy az újonnan vásárolt bérletszelvények hat nappal tovább lesznek érvényesek. Ezért nem szabad eldobni a régit - tette hozzá.

Az [origo] kártérítésre vonatkozó kérdéseire kedden még mindössze annyit válaszolt a BKV, hogy még gondolkodnak. Erről szóló cikkünket itt olvashatja, egy esetleges kártérítési per esélyeiről itt tudhat meg részleteket.

eszközök:MEGOSZTÁS:
Érdekes ez a cikk? Igen Nem

Hozzászólása megérkezett, köszönjük! Az [origo] szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. A hozzászólások beérkezése és megjelenése közötti idő néhány perctől néhány óráig terjedhet, addig türelmét kérjük.

16 komment
aldozat77 // Kilépés
Hozzászólás:


Még felhasználható: 4000 karakter

Értesítést kérek a hozzászólásokról az alábbi címre: aldozat57@gmail.com

Az [origo] szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. A hozzászólások beérkezése és megjelenése közötti idő néhány perctől néhány óráig terjedhet, addig türelmét kérjük.
aldozat77 2010. 01. 20. 23:16 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

ezek a mocsok BKV vezérektől ne várjon senki jót.
Csak saját magukkal törődnek, ők a sztrájk alatt is meg kapták a jó fizetésüket, és röhögve ültek az asztalnál, hogy kinyalhatja minden sztrájkoló nekik a s....elyhajukat.
Különben is mivel kezdődött el a sztrájk, és mivel fejeződött be, az sem igaz:

kezdődött: hatalmas végkielégitések, jutalmak, fizetések a BKV vezéreknél,

s mi lett a vége: még egy vacak 45 ezer Ft-os évvégi pulykapénzt is sajnálnak a dolgozóiktól.
az egész sztrájk duma csak egy nagy támadó védekezés volt.

Minden védekezés támadással kezdődik, ime a példa.

Most meg mi utasuk isszuk meg a levét mindennek.

Nekem sem telik bérletre, olyan kevés a jövedelmem, orvoshoz mennem kell, kötelező szinten. ugy,hogy megpróbálok potyázni és bemutatom , hogy mennyi a rokkant nyugdijam bárkinek, vegyen már belőle meg mindent.

a nagy BKV vezérek millióiból lehetne olcsóbb a jegy ára, és a bérletek ára, akkor biztos, hogy nem lenne potyázó utas, és még a bevétel is nőne az tutti.

szerencsétlen ellenőr meg végzi a munkáját, mert ő is volt munkanélküli, de most mi lett belőle:
emberhajcsár, jó hogy korbáccsal nem ütik agyon a jegy nélkül utazó szegény, csóró embert, mert nincs pénze jegyre.

Ha volna nékem sok-sok pénzem én sem BKV-val járnám az utamat:
ugy járnám, mint a BKV vezérek: luxus kocsi, repülő, stb.

és röhögnék ezen a hülye magyar embereken egy nagyot, hü de nagy marha nép van itt ebben az országban. Itt mindent meg lehet csinálni, a magyarok olyanok, mint a birkák, csak jajgatni és bégetni tudnak: beeeeeeeee hülyeeeeeeeeee leeeeeeeeetteeeeeeeeeeem. meeeeeeert meeeeeeeeereek ellennááállni.
16 ike 2010. 01. 20. 21:50 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

BB007!

Szarházi rendőr még nem kapott el mert átszáguldoztál a tiloson egy óvodányi gyerek közt? Ha te szabálytalankodtál, miért az a rossz, aki ezért megbüntet?
Ha 2000-ben 30ezret fizettél, akkor az nem helyszíni bírság volt, tehát, újabb negatívum a részedről, hogy nem akarózott fizetni. 15 ike 2010. 01. 20. 21:47 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Előre bocsájtanám, nem kötekedni szándékozom, csupán tisztázni egy--két dolgot!

Az ellenőrnek lehet, hogy nincs joga, de a biztonsági őrnek van. Mivel a megálló, jármű, metróaluljáró magánterület, így onnan eltávolíthat a biztonsági őr, ha nem tartod be a rád vonatkozó szabályokat.

Apropó szabályok. Azt írjátok, hogy szerződésszegés, hogy nem jártak bizonyos járatok. A jegy, bérlet megvásárlásával csakugyan jön létre egy szerződés, de annak mikéntje nincs konkretizálva. Egyrészt, az utasra is vonatkozik a szerződés (lsd. utazási feltételek), másrészt az nincs lefektetve, hogy minden esetben, amikor kiállsz a megállóba ott kell lennie egy járműnek. Arra leszel jogosult, hogy felszállj a járműre és A-ból, B-be utazz vele. Jegy esetében egy, bérlet esetében (az érvényessége alatt) korlátlan alkalommal.
Tisztában vagyok vele, hogy a tömegközlekedést, napi szinten használja a többség, de ha veszel egy szolárium-, uszoda-, fittnessbérletet és pont aznap zárva tart, amikor te mennél, akkor elmész másnap és nem követeled vissza a részarányos árat.

ID@T ötletét látom megoldhatónak. Aki bemutatja a sztrájk idején érvényes bérletét, az kapjon pl. 20% kedvezményt a következő árából.
Sajnos, ez sem teljesen igazságos, mivel akinek nem okozott gondot a sztrájk (csak metróval jár), az is ugyanannyit kap, mint akinek 6 napig semmi sem járt, illetve, aki csak januárra vett és februárra nem akar, mert pl. látogatóba jött, az nem kap vissza semmit. Ez utóbbi esetben a hosszabítás sem megoldás. 14 nexxus 2010. 01. 20. 21:44 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Nevetséges mi folyik ebben az Országban.Az összes patkányt ki kellene füstölni a bársonyszékből,a pereputtyaival együtt.
Meddig tűr még a Magyar?????????????? 13 Market 2010. 01. 20. 19:58 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Tanácsadót kéne alkalmazni több milláért nem? 12 kiszolgáltatot 2010. 01. 20. 19:58 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Nagyvonalúak. Hat napért adnak három napot. Kiszámolták, ennyi jár. 11 BB007 2010. 01. 20. 19:29 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

engem 2000-ben elkapott egy ellenőr, egy szabálytalan papírral... csupán 30000 Froncsit gombolt le rólam az a sz...házi. Bárcsak újra összefutnék vele. (megjegyzem: az akkori fizetésem 34000 Forint volt) 10 TheElf 2010. 01. 20. 19:19 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

agneska: Azt, hogy nem olyan egyszerű kérdés, hogy a 6 nap az 6 nap. Igen, aki Budapesten lakik, ott dolgozik, minden nap használja a BKVt joggal mondja: A 6 nap az 6 nap, hosszabbítsák meg a bérlet érvényességét és jó.

Igen ám, de bérletet vesz az is, aki nem Budapesti, de egy időt ott tölt. Na teszem azt, egy külföldinek akinek a hetijegyéből elment 5 nap nem vigasz az, ha akár a hetijegyet, akár a következő BKV bérletet meghosszabbítják 6 nappal.

Ugyanakkor a kárpótlás körüli huzavona kapcsán nehéz felróni az utasoknak azt, ha várnak a bérlet vásárlással, stb.

Ergo: A jó megoldás valami olyan lehet, hogy akit a sztrájk után elkapnak lejárt bérlettel, de a sztrájk alatt volt bérlete, az ingyenesen bemutatjaazt, elengedik a pótdíjat (más pótdíjat ugye nem) akit viszont nem kaptak el, az visszakap valamennyit kpben (a bérlet árának időarányos részét minimum, vagy az egyéb károk miatt ennél többet), esetleg választhatóan ennél nagyobb értékben BKVs vásárlási utalványt.

De el kell dönteni, pontosan mennyi is járjon, ha ezt az utat választják. Akár úgy is, hogy a visszatérítés mellett a BKV azt is eldönti, milyen károkat térít meg.

Mert lássuk be egy Amerikából ide utazó utas kára, aki számolt a BKVval, de így max a taxi maradt, bizony nem egy havibérlet 6 napra jutó ára... Ilyenkor pl. a taxiszámlák megtérítése lehet indokolt, vagy valamilyen fix napi közlekedési költség (amiből taxira nem, de bérautóra juthat)...

Az ilyen helyzeteket is figyelembe véve megtalálni a kártérítés legjobb módját kicsit bonyolultabb mint azt mondani: "6 nap az 6 nap"... 9 rizigizi 2010. 01. 20. 18:44 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

zhata, aki alacsony, vékony és csaj, annak ez sajna nem műkszik...engem simán elkapnak, leordítanak meg minden. Én ezt nem merem bejátszani, pedig holnap nekem is lejár a bérletem. Veszek 9400-ért újat, de ha annak sem toldják meg az érvényességét, akkor tovább fogom használni 6 nappal. És akkor már én is azt mondom, kinyalhatják. Nem értem, mitől nehéz ez a döntés: 6 napig nem szolgáltattak, akkor 6 nappal tovább érvényes a bérlet...ja, hogy ez macera az ellenőrnek, mert számokat kell összeadni (figyelni) benne? Sajnálom. Előbb kellett volna gondolkodni. Ez olyan, mintha vetetnének velem két nagy kanna benzint, de a kocsit eltolnák alólam. Ugyanmár! Ilyenkor hol járnak a "föntiek", akiket mi (már, aki...) választottunk meg? A politikus sem képvisel semmit és senkit, amiben ő nem érdekelt. Tudom, el lehet menni. De ha majd egyszer elmegy pár millió ember, miből fognak maguknak harácsolni? Mindig azt hiszem, nincs már lejjebb. De van. Isten hozott Magyarországon, a csodák országában! :) 8 balassypeter 2010. 01. 20. 18:43 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Túlzottan nem izgatnak az ellenőrök. Nincs joguk ütni, verni.Max,kizárhatnak a közlekedésből. De nem taszigálhat, egy ujjal sem nyúlhat hozzám. Kifelé meg miért mutassam a jegyemet? A moziban sem ellenőrzik kifele a jegyeket! A jegy és bérlet árak nincsenek egálban a fizetésekkel. Én nem azért bliccelek, mert "élvezem", hanem mert NINCS PÉNZEM rá. Nagycsaládosként épp elég a megélhetést biztosítani. Az ellenőröket pedig iQ tesztelném. Némelyiknél értelmesebb a WC-s néni. A kifizetéseket kellett volna ellenőrizni! Akkor nem lenne ez a fenenagy botrány! Ja! A rendőrrel való riogatás - rendőri igazoltatás - hatalommal való visszaélés! Nem kéne! 7 angika 2010. 01. 20. 18:40 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Hát már azzal kárpótoltak az ellenőrmentes időszakért, hogy most a le és feljáróhoz is ellenőrt állítottak,mutasd csak meg legalább kétszer a bérleted..


6 zhata 2010. 01. 20. 18:17 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Én is 17.-én utazhattam VOLNA utoljára a bérletemmel. Az új bérletemet 23.-án veszem meg, és 24.-étől lesz érvényes.
Ha addig ellenőrt kapok, kinyalhatja. 5 agneska 2010. 01. 20. 17:44 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Azért az áremeléseknél nem vacakoltak ennyit, mint most, amikor a kárpótlásunkról van szó. 6 nap, az 6 nap. Miről beszélgetnek annyit. 4 ID@T 2010. 01. 20. 17:40 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

...talán megoldás lenne az is hogy a februári bérletvételnél aki felmutatja a januári bérletet a hozzákapcsolódó igazolványával, olcsóbban vehetné meg a februári bérletét.
Persze Mo.-on vagyunk, tehát arra is figyelni kéne akkor, hogy ne érje meg annyira az olcsóbb bérlet hogy tízesével vennék az emberek más-más bérletpénztárnál hogy aztán eladják.
De mindenféleképpen valahogy kárpótolni kell!

3 őszintén
2010. 01. 20. 17:31 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!


Jó olvasni, hogy vannak még rendes emberek, akik az utasok érdekeit nézik.
Egyébként felháborító is lenne hat napos szerződésszegés után büntetni!!
Már az a tény is gusztustalan, hogy most kiküldik az ellenőröket! Nem spóroltak a hat nappal eleget? Még a büntetést is be akarják hajtani?
Az utasok fizettek egy szolgáltatásért, amit nem kaptak meg.
Vegyék úgy, hat napon az utasok sztrájkolnak!!


2 pestipista 2010. 01. 20. 17:09 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

Mit tehet egy vagy több szerencsétlen BKV ellenőr egy magabiztos, a jogaival világosan tisztában lévő bliccelővel szemben? Semmit! Kérheti a jegyet vagy a bérletet. Nincs!
Kérheti a személyi igazolványt. Kérheti, de az utas nem köteles a részére átadni mivelhogy a jegyellenőr egy alkalmazott és nem hivatalos személy. Hívhat rendőrt, de nem várakoztathatja meg a bliccelőt mert az személyi szabadság korlátozása bűncselekményének minősül és büntethető. Ha ott van éppen a rendőr és kéri az igazolványunkat kötelesek vagyunk átadni neki, de ő nem adhatja tovább az ellenőrnek mert ez a cselekedet jogellenes lenne és szintén büntethető.


1 obsitos0 2010. 01. 20. 17:01 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

A cikkíró figyelmébe : "zsugázni" = kártyázni.
Sűrűbben kell ezután sztrájkolni, hogy a "menedzsment"-nek nagyobb gyakorlata legyen eldönteni olyan kérdéseket, amikor nem saját maguknak kell kiutalni 80-100 milliót !


 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
BKV forgalom megindult!
  2010-01-18 14:43:22, hétfő
 
  Minden BKV-járat elindult reggel


[origo]Független HírügynökségMTI2010. 01. 17., 21:25Utolsó módosítás: 2010. 01. 18., 6:40Címkék:Budapest, sztrájk, BKV
eszközök:
Hétfőn reggel már a menetrend szerint közlekednek a buszok és a villamosok Budapesten, rendben járnak a trolik a metrók és a HÉV-szerelvények is. A szakszervezetek vasárnap este felfüggesztették a sztrájkot. A vasárnap késő estig tartó tárgyalásokon a vezérigazgató és a sztrájkbizottság szóvivője szerint sikerült olyan megoldást találni, ami nem borítja fel a BKV üzleti tervét, de a munkavállalók is megkaphatják, amit követelnek.AjánlatMinden cikkünk a sztrájkról
JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
OK.huHétfőn hajnalban menetrend szerint megindultak a BKV járatai, miután vasárnap este véget ért a szakszervezetek sztrájkja. Rendben járnak a buszok, a villamosok, a trolik, a metrók és a HÉV szerelvényei - közölte a BKV reggel nem sokkal 6 óra után.Vasárnap késő este aláírta a sztrájkot lezáró megállapodást a munkabeszüntést szervező 14 szakszervezet és a BKV veztetése - közölte az [origo]-val Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója. Az érdekképviseletek hétfőn nulla órától felfüggesztik a sztrájkot, vagyis hajnalban már nagyjából a menetrend szerint járhatnak a buszok és a villamosok Budapesten. A BKV közleménye szerint ugyanakkor kisebb fennakadások még hétfőn is előfordulhatnak.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az [origo]-nak azt mondta: a szakszervezetek sikerrel jártak, megőrizték a munkavállalók szociális juttatásait. A 3-3 százalékos nyugdíj- és egészségpénztári befizetést a kollektív szerződésben rögzítik, de a bértárgyalásokon még visszatérnek a pontos összegre. Megkapják a havi hatezer forint értkezési jegyet, illetve megmarad az év végi 45 ezer forintos ajándékutalvány is.

Kocsis István vezérigazgató újságíróknak azt mondta: több órás tárgyalás után megállapodtak a kollektív szerződésben. Az új ajánlat mindkét fél számára elfogadható és előnyös, a BKV tudja tartani az üzleti tervben elfogadott kiadásokat (továbbra is 59,8 milliárd forintot szánnak személyi kiadásokra), de megtalálták azokat a csatornákat, amelyeken keresztül a szakszervezeteknek meg tudják adni azt, amit követelnek, de ennek tartalmáról a bértárgyalásokon állapodnak meg - mondta Kocsis

A vezérigazgató és Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a sajtó nyilvánossága előtt írta alá a megállapodást, a bizottság pedig hétfő 0 órától felfüggesztette a sztrájkot. Nemes Gábor azt mondta: a szakszervezetek egyelőre csak felfüggesztették a sztrájkot, véglegesen akkor fejezik be, ha aláírják a kialkudott szerződést. Kocsis szerint hétfőn vagy kedden írhatják alá a kollektív szerződést.

A kollektív szerződés tárgyalása még vasárnap éjjel elkezdődött, mind a 26 BKV-szakszervezet részvételével. Az egyeztetés még nem ért véget az éjszaka folyamán, ezért a héten folytatják a BKV közleménye szerint. Hétfőn délután elkezdődnek a 2010. évi bértárgyalások is.

A megállapodás aláírásán jelen volt Demszky Gábor főpolgármester és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes is. Demszky a sajtótájékoztatón azt mondta: üdvözli és támogatja a megállapodást. Szerinte az elmúlt hat napban Budapest arról tett tanúbizonyságot, hogy szolidáris város, mert a sztrájk ellenére is működőképes maradt a főváros, nem állt le az élet, és a közintézmények is működőképesek maradtak.

A közlekedési társaságnák kedd óta tartott a munkabeszüntetés, ami miatt szinte egyáltalán nem jártak a buszok és a villamosok, teljesen kiszámíthatatlanná téve a budapesti közlekedést (a sztrájkról szóló összes hírünket itt olvashatja).
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
BKV sztrájk 01.12. fizetések
  2010-01-16 12:56:50, szombat
 
  A BKV-sztrájk költségeit is mi fizetjükAntal Dániel


// 2010 // jan // 12
Címkék:sztrájk, BKVeszközök:
"A sztrájkjoggal való visszaélés tilos" - mondja ki a törvény, bő egy éven belül mégis másodszor történik meg egy adóból finanszírozott vállalatnál. A közművekre különleges szabályok vonatkoznak, felelőtlen sztrájkjuknak pedig a társadalom és a gazdaság a legnagyobb károsultja. Miért alakulhatott ki megint ez a kínos helyzet?AjánlatKorlátok nélkül
Antal Dániel írása a vasutassztrájkról

OK.hu"A vasútnál a munkaadó és a munkavállaló úgy szegheti meg a sztrájkra vonatkozó jogszabályokat, hogy annak egyikükre nézve sincsen következménye" - harangozta be a Komment.hu 2008. december 22-én azt a cikkemet, amelyben arról írtam, hogy a százezernyi munkavállalót és ezernyi céget érintő, adóból finanszírozott vasúti közszogáltató menedzsementje és szakszervezetei is következmények nélkül szeghették meg a sztrájktörvényt, zsarolhatták bele az ország jelentős részét a karácsony előtti napokban a köztük kialakult vitába. 2010 januárjában a BKV-nál ismétlődött meg ugyanez a helyzet. A törvénytelen sztrájk gazdasági kárainak nagyobb részét nem az egyébként döntően adóból finanszírozott és veszteséges BKV menedzsmentje és a buszvezetők, hanem a bérletesek, a budapesti vállalkozások, iskolák, más közművek és az adófizetők állják.

A Magyar Köztársaság sztrájktörvénye úgy fogalmaz, hogy "annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez - így különösen a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén, továbbá az áram, a víz, a gáz és egyéb energia szolgáltatását ellátó szerveknél -, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja. Ennek mértéke és feltételei a sztrájkot megelőző egyeztetés tárgyát képezik." Ezen kívül a rendszerváltó, alkotmányos alapjog gyakorlását rögzítő törvényünk leszögezi azt is, hogy a "sztrájkjog gyakorlása során a munkáltatóknak és a munkavállalóknak együtt kell működni. A sztrájkjoggal való visszaélés tilos." Ahogy az [origo] olvasói is értesülhettek róla, a BKV munkaadói és munkavállalói oldalának képviselői január 11-én este már meg sem kíséreltek megegyezni az elégséges szolgáltatás kérdéseiben.

A közműveknél dolgozókra nem véletlenül vonatkoznak speciális szabályok. Egy közmű működésének leállása nem feltétlenül annál a cégnél okozza a legnagyobb kárt, ahol a belső ellentéteket a munkavállalók, a menedzsment (és gyakran a tulajdonos) nem tudják rendezni, sokkal inkább a gazdasági élet más szereplői és az egész társadalom. A közmű - ahogy neve is mutatja - nem egyszerű vállalkozás, működtetése többletjogokkal és kötelezettségekkel jár. A közművek a hasonló munkakörökhöz képest biztosabb megélhetést nyújtanak, hiszen a közművek igazolt veszteségeit az ártörvény és más jogszabályok alapján az adófizetők a kincstáron keresztül megtérítik. (Nem véletlen, hogy a BKV mindig könnyen talál sztrájktörőket: a nem közművi buszvezetők örömmel vállalják közművi kollégáik fizetési feltételeit.) Ugyanakkor a közműben a törvény elvileg az árhatóság költségkontrolljának és a sztrájkjog korlátozásának is megteremti a lehetőségét. Amíg a magánszférában a vállalaton belüli ellentéteknek természetes határt szab, hogy az ésszerűtlen követelések vagy a túl hosszú sztrájk veszteségét senki nem pótolja, és az ésszerűtlenül sztrájkoló munkavállalók a saját állásukat is kockára teszik, addig a MÁV-vállalatoknál vagy a BKV-nál a kockázatokat az utazók, a munkavállalóikat nélkülöző munkahelyek, illetve a dugóban üzemanyagot égető autósok fizetik meg.

Ahogy bő egy éve, úgy most is azt gondolom, hogy nem pusztán a BKV szakszervezeteinek és menedzsmentjének felelőssége a kialakult helyzet. A magyar sztrájktörvény rossz, mert számtalan olyan törvényszegésre ad lehetőséget, amit a magyar jogrendszeren belül nem lehet orvosolni. Ahogyan ma is láthatják a budapestiek, ha egy közmű elégséges szolgáltatási szintjéről nem állapodnak meg a munkaügyi vitában érdekelt felek, ennek rájuk nézve sincsen hátrányos jogkövetkezménye. Bár egyes munkaügyi vitákban a bíróságnak van joga döntést hozni, az elégséges szolgáltatás szintjének meghatározására a törvény sem a bíróságot, sem a közműveket szabályozó hatóságokat nem hatalmazza fel.

A most távozó Országgyűlés tétlenségének és rossz döntéseinek az árát jelenleg a Budapesten közlekedőkkel a főváros cégének munkaadói és munkavállalói fizettetik meg. A parlamenti pártokat közvetlenül nem csak abban a kérdésben terheli felelősség, hogy az előző tömeges, jogsértő sztrájk óta sem egészítették ki a hiányos törvényt, hanem abban is, hogy a közműveknél a vonatkozó európai jog, illetve korábbi magyar jog eróziójával lehetővé tették az értelmetlen sztrájkhelyzetek kialakulását. Az érintett vállalatok törvényben rögzített költségkereteinek túllépése és utólagos megfizettetése az adófizetőkkel felhívás volt a keringőre. A Magyar Energia Hivatal folyamatos átalakítása és törvénytelen vezetőváltása, majd új vezetőjének idő előtti lemondása, az egykor általam vezetett Magyar Vasúti Hivatal megszüntetése azt a célt szolgálták, hogy a közművek költségbázisát (így fedezetlen veszteségét) felügyelni hivatott szervezetek hatalmát megtörjék, a fedezetlen költségeket pedig a politikusok és a vállalatok korlátlanul terheljék tovább az adófizetőkre és a fogyasztókra.


eszközök:MEGOSZTÁS:

A Komment.hu cikkeihez regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Ha még nem regisztrált, tegye meg itt! Mivel a Komment.hu szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. Csak azokat a hozzászólásokat publikáljuk, amelyeket erre érdemesnek tartunk. Moderálási elveinkről részletesen itt olvashat.

E-mail cím:


Jelszó:


Elfelejtett jelszó


Gondolat81 2010. 01. 16. 10:47

Kedves Lánctalpas!

Kimaradt, a levegő tisztasága, amit mindenki megfizet, főleg a gyerekeink. Valamint ha szmogriadó lesz, akkor az aki eddig betudott menni, az sem fog! lánctalpas 2010. 01. 15. 18:30

bocsi 4 szeresen fizetjük meg a 4. az az okozott kár a gazdaságnak, kimaradt munka termelés, mert a dolgozók egy jó hányada nem bírt elmenni a melóhelyére és munkába állni !

no vencerémosz !
lánctalpas 2010. 01. 15. 18:26

na akkor hogy tisztán lássatok, tegnapi házon kívül-ben talán aki látta tudja miről beszélek, de aki nem csak annak!
buszsofőrökkel készült riport a sztrájk idején - figyelem a lényeg amiért a sztrájk kitört, az a pulykapénznek nevezett decemberi 40 e Ft -s juttatás, amit nem kapnának most meg!
figyelem itt jön a bukfenc
havi átlag fizu 130 -150 e Ft netto !
+ egész családnak ingyen bérlet = 20 e Ft (kb)
+ egészség kassza hozzájárullás
+ kaja pénz bocsi utóbbi kettő pontos értékére nem emlékszem
a lényeg ezek együtt a pulykapénzzel kb 190-200 e Ft nettóra jöttek ki !!!
a BKV első javaslata 200 e Ft netto fizu volt ezt feltornázták 210 e Ft nettóra ! és ezt a BKV szakszervezetek nem fogadták el, mert nem kapják a pulyka pénzt !!! fixen beleírva a kollektív szerződésbe!!! így az max csak adható és nem jár !!!

akkor szeretném megkérdezni miért is tüntetnek most a BKV-s dolgozók ????

bocsika én rokkant nyugdíjas vagyok és nekem elvették a 13. havi nyugdíjam és befagyasztották az emelést, csak infláció követés van, így kapok 61 e Ft most 50 éves leszek 2lábam amputálva kezeimről összes ujjam amputálva, van 2 gyerekem a feleségem itthon van velem ápolásin havi 30 e Ft ért, és ha nem dolgoznék (saját cégem van és itthonról online dolgozom-távmunka) kanánk össz visz 100 e Ft én kia szarhoz menjek tüntetni a az elmaradt 13. havi nyögdíjamért, ja és jelezném nem kicsit adózok , tehát nem sírok, csak felvázoltam, hogy vannak olyanok akiknek ez nem jön össze, nem mindenki tud nyugdíj mellett dolgozni, mert nincs olyan végzettsége, nem beszél nyelvet stb. tehát csak jelezni szerettem volna miről is beszélünk, mert a nyugdíjas , az nővér, a tanár, s még sok sok más dolgozó alkalmazott nem kap 200 nettót, pedig hasonlóan fontos munkakört lát el!
és tegyük hozzá az adójából dotálja a BKV évi 25-30 milliárdos éves hiányát! miközben rohadnak a buszok, villamosok, koszosak stb! ja és fizet az utazásért ( már aki persze rendesen megveszi a jegyet és bérletet)
tehát 3x is megfizetjük mi ezt a sztrájkot
1-adónkban
2-jegy és bérletben
3-és most hogy alternatív utazási megoldásokat kell találnunk-autó, taxi stb! és ha nem tudja valaki megoldania munkába jutást, és peches, mert olyan cégnél dolgozik, esetleg még a kirúgással is megfenyegetik, vagy ha suliba jár akkor akár igazolatlan órát/napot is kaphat!
tehát kérdezem én miért is legyek én szolidáris?
emlékezteto 2010. 01. 15. 17:57

A "vidék tekintetében miskolci tiszai pályaudvar vasutasai" értelem szempontjából 1-re vizsgáztak,a szegediek 3-ra.Ennyire bedölni a személyes érdekeknek az skandallum. emlékezteto 2010. 01. 15. 17:46

Nem akarok személyeskedni,de kiváncsi vagyok, hogy a Gasko úr és a hasonló beosztásban lévő szakszervezeti funkcioban lévők a fizetésüket,vagy a sztrájk járandóságot veszik e fel??????
Az indoklásukkal nem értek egyet,mert amit "IDEGESEN"írtam azonnal megjelent!!!!!!!!!!!!!!! tata62 2010. 01. 15. 17:43


Egyértelműen a BKV " TULAJDONOSA?" a Tisztelt Önkormányzati Vezetők a FELELŐSÖK a kialakult helyzetért! emlékezteto 2010. 01. 15. 17:30

Már IDEGESEN ÍROM,mert időelőtt eltünik az írásom! EGY VÁLLALATNÁL csak EGY SZAKSZERVEZET LEHET."TÖRVÉNY." "szakmainak nevezett"csoportok alakitsanak SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOT és azt bizzák meg a közös állásponjuk képviseletével.Nemlehet megengedni,hogy egyéni érdekek háttérbe szoritsák a népgazdasági érdekeket. Antal Dániel 2010. 01. 15. 17:10

A sztrájk által okozott kár legalább kárt okoz a budapesti cégeknek
http://www.hirszerzo.hu/cikk.hogyan_veszitunk_650_ezer_orat_egyetlen_nap_alatt_-_ milliardokat_tuntet_el_a_bkv-sztrajk.136569.html

Ebben nincsen benne az, hogy gyaníthatóan jogtalanul a BKV nem akarja megtéríteni a bérletesek kárát, vis maiorra hivatkozva, noha a sztrájk nem az, ez tízmilliókban mérhető

Ezen kívül van az a kár, amit a kialkult szmog okoz.

MIndez eltörpül amelett, hogy a sztrájk alatt nem termel meg 50 millió veszteséget a BKV, ami ráadásul nem "normális dolog", hiszen az adófizetők azért térítik a veszteségét, hogy szolgáltasson, és nem azért, hogy ne szolgáltasson.

Az elégséges szolgáltatás, amit jogsértően nem kapunk meg a sztrájk alatt, mindannyiunknak teljes veszteség. Gipsz Géza 2010. 01. 15. 16:46

Méééé ül a BKV vezérkara, tán csak nem azért mert sok-sok pénzt vettek fel jogtalanul? A BKV söfőröktől meg sajnálják a kialkudott bérkiegészítéseket. Miska. 2010. 01. 15. 16:16

Elolvastam Antal Dániel írását,és mindjárt buzgón neki is akartam ugrani egy hozzászólásnak.De előtte,-gondoltam nem árt,-elolvasgatom az eddigi 'kommenteket'.Hát...nem kellett volna ezt tennem!Igaz, nem jutottam a végére,mert a negyedik oldal után már nem volt türelmem.
Így most már nem a véleményemet írom meg,csak a részvétemről biztosítom a sztrájkolókat is,és az azt elszenvedőket is.(Csak nehogy véletlenül ide sorolja magát a mi vezető "elitünk").
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
Sztrájk 01.16-án is
  2010-01-15 21:23:34, péntek
 
  Hétvégén is folytatódik a BKV-sztrájk


MTI[origo]Független Hírügynökség2010. 01. 15., 14:37Utolsó módosítás: 2010. 01. 15., 19:19
eszközök:
Új ajánlattal állt elő a péntek kora délutáni tárgyaláson a 14 sztrájkoló szakszervezet, de megállapodniuk se ekkor, se az esti tárgyaláson nem sikerült a BKV-val, így hétvégén folytatódik a sztrájk. A sztrájkbizottság elnöke szerint az álláspontok közeledtek, a szakszervezet néhány dologban előnyösebb feltételeket kínált a cégnek, de legfontosabb követeléseiből továbbra sem enged. Az is felvetődött, hogy hétvégére függesszék fel a sztrájkot, de a dolgozók addig akarják folytatni, amíg nincs megállapodás. Sztrájk azonban lesz, sőt hétfőn tüntethetnek a dolgozók.
óáóá
Ajánlat
Minden cikkünk a sztrájkról
JÁTSSZ ONLINE!

OK.hu
Folytatódik a sztrájk, miután a péntek kora esti egyeztetésen sem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a munkabeszüntetést kezdeményező szakszervezetek között a kollektív szerződésről - közölte Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a tárgyalásokat követően. A sztrájktárgyalásokat a BKV felfüggesztette és szombat 10 órára új tárgyalást hívott össze a kollektív szerződésről - mondta a szakszervezeti vezető.
Földényi arcátlannak nevezte a BKV ajánlatát. Véleménye szerint az, hogy nem kaptak elég időt az ajánlat átgondolására, arra utal, hogy "a vállalat a sztrájk folytatódásában érdekelt, mert így napi 50 millió forintot spórolhat meg". Azt is elmondta, hogy az év végi 45 ezer forintos utalvány helyett bruttó 30 ezer forintot ajánlott a BKV, a 3-3 százalékból csak 1-1 százalékot tartanának a kollektív szerződésben, a másik 2 százalékot azonnal megajánlották 3500 forintos felső korláttal. Ezzel nem tudnak egyetérteni - tette hozzá.
A szakszervezeti vezető szerint hétfőn többen csatlakozhatnak a sztrájkoz, mivel troli- és metrógarázsokból is megkeresték őket. Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke azonban azt mondta: a metrósok nem csatlakoznak a sztrájkhoz, mert úgy látják, a tárgyalóasztal mellett kell megállapodni.
Földényi György azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben hétfő kora délutánig nem tudnak megállapodni, a BKV-székház elé vonulnak a sztrájkban résztvevők. Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese azt mondta: részben elfogadták a sztrájkbizottság ajánlatát, de mivel az ajánlat érinti a kollektív szerződést, a többi szakszervezettel is egyeztetni akarnak. Ezért hívták össze a tárgyalást szombat délelőttre.
Délelőtt közeledtek az álláspontok
A péntek kora délutáni egyeztetés is eredménytelen maradt, a BKV vezetése és a 14 sztrájkoló szakszervezet nem állapodott meg, de valamelyest közeledtek az álláspontok, mert a szakszervezetek új ajánlatot tettek. Az érdekképviseletek folytatják a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájkot - mondta délelőtt Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke.
A szakszervezetek és a BKV között azért kezdődött a vita, mert január 1-jén lejárt a dolgozók béren kívüli juttatásait is szabályozó kollektív szerződés. Az új kollektív szerződésben a BKV már nem akarja megadni a dolgozóknak az eddig fizetett 3-3 százalékos egészség- és magánnyugdíj-pénztári hozzájárulást, és olyan eddig járó juttatásokat (étkezési és ajándékutalványokat) is megvonna, amelyek tavaly még jártak a dolgozóknak. A szakszervezetek szerint ezzel a dolgozók átlagosan havi 16 ezer forintot vesztenének.
A cég azért vonná meg több juttatást, mert szerinte nincs fedezet rájuk. A BKV-nak 2010-ben többek között azért jelentenének többletkiadást a 2009-es juttatások, mert januártól megváltoztak az adószabályok. A szakszervezetek ugyanakkor ragaszkodnak a korábban kapott étkezési utalványokhoz és a 3 százalékos hozzájárulásokhoz is.
A szakszervezet korábban azt ajánlotta, hogy az ajándékutalványt és hidegétkezési utalványokat váltsák melegétkezési utalványra, mert azoknak alacsonyabb az adótartalma, és így a cég spórolni tud. Szintén javasolták, hogy a BKV által fizetett 3-3 százalékos egészség- és magánnyugdíj-pénztári hozzájárulást maximálják 10 ezer forintban, így az alacsonyabb bérűek nem veszítenek, csak a magas jövedelmű igazgatók és főosztályvezetők. (Ha teljesülne a szakszervezetel ajánlata, akkor csak a havi 330 ezer forintnál többet kereső BKV-dolgozók nem jutnának hozzá a 3-3 százalékhoz).
A BKV ugyanakkor ragaszkodik hozzá, hogy csupán 1-1 százalék hozzájárulást rögzítsenek a kollektív szerződésben, a többiről pedig a bértárgyalások során állapodjanak meg - mondta az [origo]-nak péntek délután Földényi György. Földényi a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a BKV ígért 3-százalékot is, de azt nem a kollektív szerződésben, csak a bértárgyalásokon adná meg: szerinte azonban mindenképpen a kollektív szerződésbe kell foglalni a pénzt, különben a dolgozók béréből vonja majd el azt a BKV.
Apró engedmények az új ajánlatban
A szakszervezetek pénteki ajánlata Földényi szerint az volt, hogy a 3 százalékos hozzájárulások továbbra is maradjanak a kollektív szerződésben, de ennek maximális értékét csak a bértárgyalások során, később állapítsák meg. "Majd akkor elválik, hogy ők tudnak kialkudni egy alacsonyabb értéket, vagy mi egy magasabbat" - mondta. Ez azt jelenti, hogy az alap követelésből, a 3-3 százalékból a sztrájkolók továbbra sem engednek. A BKV ugyanakkor továbbra sem hajlandó 1-1 százaléknál többet adni.
A másik ajánlat a szakszervezetek részéről pénteken az volt, hogy az év végi 45 ezer forintos utalvány ne csak melegétel-utalvány lehessen, hanem a dolgozó kérésétől függően internet-hozzájárulás is. Ez azért jó a munkáltatónak, mert adómentes - mondta az [origo]-nak Földényi. Emellett továbbra is elfogadják, hogy idén ne havi 8000, hanem a tavalyival megegyező, havi 6000 forint étkezési utalványt kapjanak. Földényi szerint pénteken azért is tettek új ajánlatot, mert érzékelik, hogy milyen "áldatlan állapotok" vannak Budapesten.
Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese azt mondta: az év végi ajándékutalvány átváltását a cég valószínűleg elfogadja majd. A BKV azonban továbbra sem fogadta el az új szakszervezeti ajánlat egészét. Bolla közölte: kezdeményezték, hogy vegyenek igénybe munkaügyi közvetítő bírói szolgálatot, amely közvetítene a felek között.
A dolgozók ragaszkodnak a sztrájkhoz

Földényi pénteken a BKV-felvetésére reagálva azt mondta: remélik, nem lesz szükség a külső közvetítő alkalmazására, mert meg akarnak állapodni. Közölte azt is: a sztrájkbizottság részéről felmerült, hogy hétvégére függesszék fel a sztrájkot, mert nincs akkora hatása, de a dolgozók azt mondták, amíg nincs megállapodás, addig sztrájkolnak.

Egy újságírói kérdésre Földényi azt felelte: furcsállja, hogy Bajnai Gordon kormányfő az elégséges szolgáltatásról való megegyezéshez kötötte a találkozót, mert a megállapodást a törvény nem írja elő. Földényi szerint egyeztettek, de nem sikerült megállapodni.
eszközök:
MEGOSZTÁS: div#kommentlista, a.komment_open{ display: block; } a#komop{ display:block; }
Hozzászólása megérkezett, köszönjük! Az [origo] szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. A hozzászólások beérkezése és megjelenése közötti idő néhány perctől néhány óráig terjedhet, addig türelmét kérjük.
19 komment


aldozat77 // Kilépés
Hozzászólás:
Még felhasználható: 4000 karakter
Értesítést kérek a hozzászólásokról az alábbi címre: aldozat57@gmail.com
Az [origo] szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. A hozzászólások beérkezése és megjelenése közötti idő néhány perctől néhány óráig terjedhet, addig türelmét kérjük.aldozat77 2010. 01. 15. 21:14 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
ennek a sztrájknak sohasem lesz vége, lehet a jövő héten, de hamarosan ujra kezdik.
a vezérek figyelemelterelő müveleteket hajtanak végre.
már nem is arról tárgyalnak amivel elkezdték.

az összes főnököt leváltani, s lesz miből kifizetni a buszok rossz állapotának kijavitását, olcsóbb lesz a bkv jegy, többen vesznek bérletet, nagyobb lesz a bevétel is.

de nem nem nem kell ez!
A főváros polgármestere is inkább kombinó villamost vásárol, meg vacak kinai buszokat, amik nem ide valóak.

hajnalban meg majd nem indulnak el a járatok, még nem mult el a tél, még van 2 hónap belőle.
Ez idő alatt még sok hajnali fél 2-kor induló busz le lesz fagyva. S megint a sofőrt küldik el.

A bársonyszékben ülő, és internetező főnökök meg röhögnek rajtunk hülye bunkó pestieken.


19 krix 2010. 01. 15. 20:41 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Mindenki csak sír, hogy kevés a fizetés, nem becsülik meg a dolgozót. És mit tesz, hogy változás legyen? Azokat szidja, akik TESZNEK is valamit ennek érdekében. Milyen jó dolog feketén, vagy minimálbéren bejelentve dolgozni... A pampogás nem elég, attól minden marad a régi. Engem is érint a sztrájk, gyalogolok is miatta, de ők legalább MERNEK valamit tenni! Amíg nem lesz összefogás, addíg lehet szívni. Ez kell nekünk? A vezetők pénze meg van, lesajnálják a dolgozót. Aki jobb megoldást tud, írja meg. Sztrájk helyett tüntetni? Hogy a Parlament ablakából vigyorogjanak, hogy "ha elunják, majd hazamennek"? Na, erről van szó...18 rbn 2010. 01. 15. 20:23 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
hmmm!
Tényleg felháborító az a 27 milla! De jelen esetben az is felháborító, hogy az átlaghoz képest a nettó 135000Ft+ egyéb juttatások után is a mai melós helyzetben sztrájkolni mernek, miközben a közpénzből élnek! Ha meg kijön nagyságrendileg az az összeg amit kiszámolt az a manyus 1 hónapra lebontva, az meg aztán nagyon durva! Az átlag melós, termelő embernek legalább 3havi fizetése!!!!!!!!!!!!!!! Ja és hogy már a kormányváltással számolnak..... tehát mégsem lenne az az új kormány olyan jó? Kompenzálni úgysem fog, majd ráfog mindent az előzőre, ő mossa kezeit! De a lényeg hogy ezek után a pénzek után nincs okuk sztrájkolni! Nem az övüké sok, hanem az átlagé kevés, és az átlag nem tud tenni ellene, mert kirúgják, és ezt kellene megérteni! Mert az átlag pénzéből élnek ők is! Azzal hogy ők sztrájkolnak attól a 27milla az 27 milla marad, ezzel nem lehet takarózni!!!! Ja és nem kell itt a hajnalt emlegetni, meg az éjszakát, mert akkor a pihenőnapokat is meg kéne említeni!


17 venom2007 2010. 01. 15. 19:58 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Abból a 27-ből még adóznak és az lehet a max. Azért onnan is csíptek le nem keveset.
Egyébként BME és BCE.


16 tamara 2010. 01. 15. 19:52 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
én ezt nem értem...én közszférás vagyok, már a tavalyi már elvették a 13. havi fizetésem, jövőre már ruhapénzem sem lesz...ez az én "szintemen" kb. 180 ezer Ft netto kiesés évente.
De nem rohangálok ki sztrájkolni, persze köztisztviselőként nem is tehetem, én csak tűröm szép csendben, hogy egyre kevesebb jut.
Idén bevezették a cafetériát, szépen mindenki kitalálja magának, hogy "pulykapénzt" akar meleg étkezési utálványban, vagy internethozzájárulást...vagy netán önkéntes nyugdíjpénztári befizetést...ja vagy bérletet, mert ugye az is ebből megy le, nem jár csak úgy, pláne az egész pereputtyomnak. A cafetéria is jóval kevesebb, mint a tavalyi...mégsem rohangálunk sztrájkolni és nem keserítjük meg milliók életét, nem okozunk milliós anyagi károkat, végezzük a munkánkat továbbra is...15 Tonohaver 2010. 01. 15. 19:43 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Komolyan:

Ami idáig juttatta a BKV-t egyszerű mai magyar valóság. A politika farvizén "behajózó ejtőernyősök", hazatalicskázott súlyos százmilliók, talán a piramist nézve milliárdok. Ehhez jön még a kontraszelekció, "apám értesz hozzá, de nem vagy a brancsban, szevasz..."
És még egy apróság: súlyos milliárdok tűnnek el a BKV közbeszerzéseiben is, némi személyes ismeretség kapcsán tudom.

A hétvégét nem csak sztrájkra, ezek vizsgálatára is lehetne némiképp fordítani.
Személyes megjegyzés: büdös nagy szerencséje egyeseknek, hogy leszoktunk a lámpavasról. (Vissza is élnek vele!)


14 kvang27 2010. 01. 15. 19:34 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Kitartás BKV-sok!
Én kedd óta nem tudtam bemenni a munkahelyemre, de veletek vagyok.
Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni se a BKV vezetőitől, se a buta hozzászólóktól! Igazatok van. Amit eddig a nehéz munkátokkal ki tudtatok harcolni magatoknak, azt ne hagyjátok elvenni!
Bizonyos, itt meg nem nevezett dr. x y az MVM-ben is igért (és a beosztottjaival igértetett) fűt-fát, amiből semmi se lett igaz. Amit eddig a BKV-nál osztogattak a vezetők a barátoknak, rokonoknak, párttársaknak, abból bőven fedezni lehetne a jogos igényeiteket.
Csak így tovább!


13 Tonohaver 2010. 01. 15. 19:30 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Hajrá sztrájkolók! Most tartsatok ki vaze! Végigaraszoltam dugó mérföldeket minden nap. Nagyjából akasztani tudnék, de most inkább elmegyek vidékre egy hét szabira és onnan vigyorgok, mint sok - milliókat hazatalicskázó- topvezető BKV-s váza, amfora, ja nem, köcsög.


12 boszorka 2010. 01. 15. 19:21 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Tüntetni csak a BKV dolgozók mehetnek vagy csatlakozhatnak olyanok is, akik egyetértenek azzal, hogy ne az egyszerű dolgozó legyen kisemmizve? Egy buszsofőr válaszára várok.


11 Feri123 2010. 01. 15. 19:20 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Szalainéva könnyű volt megegyezni, a szakszervezet nem szól a lenyúlásokról és Szalainé pedig átírja a KSZ-t a szakszervezetek utasítása szerint. Most vissza kell csinálni az egészet, mert nem felel meg a közszolgáltatókról szóló rendelkezéseknek. A bíróságon már nem lesznek ilyen előnyben. Gaskóékat is ezzel kaszálták el annó OV-ék.
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
BKV sztrájk 15-én is.
  2010-01-14 20:40:04, csütörtök
 
  Pénteken folytatódnak a BKV-s sztrájktárgyalások


[origo]MTI2010. 01. 14., 11:38Utolsó módosítás: 2010. 01. 14., 20:12
eszközök:
A BKV üzleti tervében akarnak kutakodni a sztrájkoló szakszervezetek, hogy megtalálják az általuk követelt pénzek forrását - jelentették be csütörtök délután, miután a csütörtöki egyeztetések is eredménytelenül zárultak. A sztrájkolók Bajnai Gordon miniszterelnököt is tájékoztatnák a helyzetről, mert állítják: a BKV-nak van elég pénze, csak nem akarja tudomásul venni a dolgozók követeléseit. A sztrájktárgyalások pénteken 13 órakor folytatódnak.
áá
A tárgyalások eddig teljesen eredménytelenek
Ajánlat
A BKV honlapja
Ajánlat
"Lojálisak voltunk, mi faragunk rá"Riport a dolgozó metróvezetőkről
"Tárgyalnak, de minek?"Riport a sztrájkoló buszsofőrökről
Behúzott has, ingyen fuvarRiport az egymást segítő budapestiekről
Csak négy villamosvonal indult el csütörtök reggelHelyzetjelentés a csütörtöki állapotokról
JÁTSSZ ONLINE!

OK.hu
Csütörtök délben sem sikerült megállapodnia a 14 sztrájkoló szakszervezetnek a BKV vezetésével, így tovább folytatódik a fővárosi tömegközlekedést bénító munkabeszüntetés. A szakszervezetek már délelőtt is egyeztettek, de az a tárgyalás is sikertelen volt. Mostantól folyamatosan tárgyalnának, legközelebb este 6-kor ülnek újra asztalhoz a cég menedzsmentjével.
Végül a hatórai egyeztetésen sem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a 14 szakszervezet között a kollektív szerződésről, a sztrájk folytatódik - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a megbeszélés után újságírókkal Budapesten.
Nemes elmondta: több adatot kértek a munkáltatótól, de a déli órákra csak a 15 éves üzleti modellre vonatkozó információt kapták meg. Emellett kérték a 2010-es üzleti tervet, ezt pedig nem készült el most este fél 7-re, és a munkáltató nem is tudta vállalni, csak holnap fél 10-re - tette hozzá. A tárgyalások a szakszervezet és a BKV vezetése között péntek 13 órakor folytatódnak.
Délelőtt "semmi sem történt"
A délelőtti egyeztetésen gyakorlatilag "semmi nem történt" - mondta az [origo]-nak Nemes Gábor. A BKV szerinte továbbra is ragaszkodik eddigi álláspontjához, nem tett új ajánlatot, vagyis továbbra sem nem hajlandó a dolgozókat eddig megillető juttatásokat a kollektív szerződésben garantálni.
A patthelyzetben annyi változás történt, hogy a szakszervezet kezdeményezte: mostantól éjjel-nappal folyamatosan egyeztessenek, "az utazóközönség érdekében tegyék folyamatossá a tárgyalásokat". A sztrájkolók ezen kívül Bajnai Gordon miniszterelnöktől is időpontot, "kihallgatást" kértek, hogy tájékoztassák a kialakult helyzetről - mondta az [origo]-nak a szóvivő.
Nemes közölte: a korábbi tárgyaláson kikérték a BKV-tól a cég 15 évre szóló üzleti modelljét, amit délben meg is kaptak. Emellett azonban az üzleti tervet is szeretnék megkapni, mert csak a számok tükrében tudnak továbblépni. A szakszervezetek a cég tervei alapján meg akarják vizsgálni a bér jellegű kifizetéseket, mert szerintük van fedezet a követeléseikre, ám a cég ezt tagadja. A BKV azt állítja, hogy a szakszervezeti követelésekkel olyan többletkiadások érnék a céget, amit nem tudnak vállalni.
A szakszervezetek és a BKV között azért van vita, mert a január 1-jén lejárt a dolgozók béren kívüli juttatásait is szabályozó kollektív szerződés. A szerződésben olyan juttatások (például étkezési és ajándékutalványok) voltak, amelyek adótartalma az idei jogszabályváltozások miatt jelentősen megnövekedett, így a szakszervezet számítása szerint több mint 800 milliós többletkiadást jelentenek a cégnek. Szintén az adószabályok változása miatt csökkent ugyanakkor a munkáltatói járulék, amely - szintén a szakszervezet számítása szerint - milliárdos megtakarítást jelent a BKV-nak: ebből a megnövekedett kiadás is kompenzálható lenne - mondta még szerdán Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke.
A déli egyeztetés után Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója azt mondta: a cég jövője érdekében kérik a jelenleg nem sztrájkolókat, hogy ne csatlakozzanak a munkabeszüntetéshez. A BKV sztrájkja kedd 0 óra óta tart, abban csütörtökön is főleg a buszvezetők és a villamosvezetők vesznek részt. A sztrájk által okozott közlekedési helyzetről folyamatosan frissülő cikkünkben, itt olvashat.
eszközök:
MEGOSZTÁS: div#kommentlista, a.komment_open{ display: block; } a#komop{ display:block; }
Hozzászólása megérkezett, köszönjük! Az [origo] szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. A hozzászólások beérkezése és megjelenése közötti idő néhány perctől néhány óráig terjedhet, addig türelmét kérjük.
3 kommentmasolatok1 // Kilépés
Hozzászólás:
Még felhasználható: 4000 karakter
Értesítést kérek a hozzászólásokról az alábbi címre: masolatok1@gmail.com
Az [origo] szerkesztősége a hozzászólásokat előzetesen szűri, így azok azonnal nem jelennek meg az oldalon. A hozzászólások beérkezése és megjelenése közötti idő néhány perctől néhány óráig terjedhet, addig türelmét kérjük.masolatok1 2010. 01. 14. 20:37 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
csak vitatkozzanak, ráérnek, ugyis fizetik a napjaikat ha itt vitatkoznak, vagy az irodájukban a bársonyszékjükben neteznek, a társkereső oldalakon, meg itt-ott.

van idejük vitatkozni, hisz munkaidő alatt vitatkoznak.

más szerencsétlen kis ember, akinek kocsija nincs, menne dolgozni, az meg faggyjon meg a megállóban várakozva a néha jövő járatra, mert ha nem megy be a munkahelyére akkor a kedves utast kirugja a multi milliomos cég vezette üzlet, vagy bármi más, legyen az kinai, arab,zsidó, francia,német,angol ,ukrán cég vezette munkahely.

Mindegy, milyen!

a magyar dolgozó csak egy rabszolga lett már ebben az országban.

Lassan elérjük, hogy korbács-bottal fognak a munkahelyünkön ütni-vágni, és várni, mert a magyar ember nem mert ellentállni, tür és hallgat.
Bezzeg a bodzaszedő ujmagyaroknak nem kell dolgozni menni, őket a bodzavirág meglepően milliomossá varázsolta. Nekik nem parancsol még a magyar rendőrség, nemhogy a BKV,MÁV vagy multi cégek vezetői.


3 borosrobert 2010. 01. 14. 19:30 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Én is a munkavállalóknak drukkolok!!!!!
Tarsanak ki, ne engedjék, hogy a .......banda legyőzze Őket!!!!
Meg lehet nézni a mai nyilatkozatokat is!
A horváth csaba meg meg akarja szüntetni a helyi közlekedésben a párhuzamosságokat- ahol vonat jár, meg Volán, ott nem jár majd a BKV!????????!!!!
Tehát Eteléről nem indul majd busz, mert jár a Keltibe vonat?
Esetleg ajánlanám, hogy mivel a Malév közlekedik kőbánya felett, akkor szüntessük meg az összes kőbányai buszjáratot, ne legyen már párhuzamos közlekedés!
Rémálom az egész!
Dolgozók ne adják fel!!!!!!!!!!!!!!


2 boszorka 2010. 01. 14. 15:57 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Bocs, mégegyszer, mert nem látni. Kíváncsi vagyok hány menetet bírnak és lesz kiütve. Én a sofőröknek drukkolok.
 
 
0 komment , kategória:  BKV bajok 2010-től  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 12 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 2616
  • e Hónap: 6441
  • e Év: 146466
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.