Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
Fűszeres lélekmelegítő karácsonyi estékre
  2013-12-23 10:52:24, hétfő
 
 

Hozzávalók:

30 dkg kristálycukor
2 evőkanál hideg víz
1 liter forró víz
1 rúd fahéj
10 db egész feketebors
20 db háromszínű egész bors ( fehér, piros, fekete vegyesen)
fél vaníliarúd
3 csipet őrölt szerecsendió
3 csipet őrölt szegfűszeg
3 dl méz
1 db narancs héja tisztítva és felszeletelve
3,5 dl vodka

Elkészítés:

Vegyél elő egy fazekat, öntsd bele a cukrot, két evőkanál vízzel keverd össze, melegítsd, míg a cukor felolvad. Ha kész, öntsd hozzá a forró vizet, és add hozzá a fűszereket: a három színű borsot, a feketeborsot, a szerecsendiót és a szegfűszeget, majd a vaníliarudat. Főzd 5 percig, utána add hozzá a mézet és a narancshéjat. Alaposan keverd össze, és főzd addig, amíg a méz teljesen elvegyül a folyadékkal. A végén öntsd hozzá a vodkát, és keverd össze.
Kis aperitifes poharakban, forrón kínáld.



Link




 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Gesztenyés kávé
  2013-12-16 11:19:08, hétfő
 
 


Link







 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Pirosbogyós limonádé
  2013-07-05 11:22:35, péntek
 
 

Hozzávalók:

50 dkg friss vagy fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs (áfonya, eper, málna, ribizli, cseresznye)
1 citrom
30 dkg cukor

Elkészítés:

A friss gyümölcsöket megmossuk, ha fagyasztottat használunk, kiengedjük. A citromot felszeleteljük, a gyümölcshöz adjuk, 2 dl vízzel és a cukorral együtt felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig gyöngyöztetjük.

A tűzről levéve egy szűrőn átszűrjük az egész főzetet, kicsit lenyomkodjuk, majd tisztított üvegekbe öntjük. Vízzel hígítva, jégkockával fogyasztjuk.



 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Limonádé nyárra 3.
  2012-07-27 10:19:09, péntek
 
 
Zöldalmás LIMONÁDÉ

Hozzávalók:

3 nagy Granny Smith zöldalma,
2 nagy citrom,
1 evőkanál cukor,
1 csésze hideg víz,
jégkocka, vékony almaszeletek

Elkészítés:

Az almát gyümölcscentrifugán kipréseljük, a levét összekeverjük a citromok levével, a cukorral, a csésze hideg vízzel és néhány szem jégkockával. Vékony almaszelettel díszítve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Limonádé nyárra 2.
  2012-07-27 10:16:46, péntek
 
 
Mentás LIMONÁDÉ

Hozzávalók:

4 citrom leve,
1,5 dl víz,
édesítőszer,
1/4 csésze apróra vágott mentalevél

Elkészítés:

Facsarjuk egy kancsóba a 4 citrom levét, adjuk hozzá az édesítőszerrel édesített vizet és a mentát, és legalább 2 órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Jól lehűtve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Limonádé nyárra 1.
  2012-07-27 10:15:42, péntek
 
  Áfonyás LIMONÁDÉ

Hozzávalók:

2 csésze víz,
egy csésze cukor,
2,5 csésze frissen facsart citromlé,
hét csésze ásványvíz,
3/4 csésze áfonya

Elkészítés:

A vizet a cukorral felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, a tűzről levesszük és hozzáadjuk a friss citromlevet. Nagy kancsókba öntjük a jéghideg ásványvizet, hozzáadjuk a cukorszirupot és az áfonyával alaposan összekeverjük.



 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Almabólé nagyoknak
  2011-06-02 12:22:30, csütörtök
 
  Hozzávalók:

* 3-4 alma
* 1 citrom
* 1 l almalé
* 7 dl száraz pezsgő

Elkészítés:

Bólés tálba öntjük az almalevet, kettévágjuk a citromot, felét belefacsarjuk.

Az almákat megmossuk és felkockázzuk. Ha túl nagyra daraboljuk, gondot fog okozni fogyasztáskor. Folyamatosan rakjuk a tálba, mert szabad levegőn hamar megbarnul. Az ép félcitromot felkarikázzuk, hozzáadjuk az almaléhez. Tálalásig hűtőbe tesszük, jól lehűtjük.

Tálaláskor bontjuk fel és adjuk hozzá a száraz pezsgőt, hogy frissen buborékos legyen.

Gyerekeknek mindezt sima almás gyerekpezsgővel lehet kínálni. Egészségünkre!
 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Zöld Özvegy (koktél)
  2011-06-02 12:21:47, csütörtök
 
  Hozzávalók:

* (egy pohárhoz, kb 2 dl):
* 4 cl Blue Curasso
* 6 cl narancslé
* 1 dl édes pezsgő
* jégkocka

Elkészítés:

A pohár aljára öntjük a likőrt, rátöltjük a narancslevet, végül a pezsgőt. Ízlés szerint jégkockát teszünk bele. Lehetőleg minden összetevő hideg legyen!
Megjegyzés:

Igen kellemes, *magát itató* koktél, két-három pohárnyi észrevétlenül elbódít.
 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Eper jeges pezsgőkásával
  2011-06-02 12:21:12, csütörtök
 
  Hozzávalók:

* 50 dkg friss eper
* 15-20 dkg kristálycukor
* 4 dl félédes pezsgő
* 10 dkg ribizli
* 1 citrom frissen facsart leve
* citromfű

Elkészítés:

Három deci vízben folyamatos kevergetés közben felforralok 15-20 deka cukrot 1 citrom levével. 3 percig hagyom forrni, majd lehúzom a tűzről, és hozzáöntöm a pezsgőt. Fagyálló edényben beteszem a mélyhűtőbe 2-3 órára. 15-20 percenként, villával rendszeresen megkeverem, hogy összetörjenek a jégkristályok.

Felszeletelem az epret, egy tálba helyezem, megszórom a frissen vágott citromfűvel, ezt is beteszem a normál hűtőbe, de nem a fagyasztóba.

Tálaláskor minden adagra rákanalazok a jégkásából, majd tisztított, cukrozott ribizlivel díszítem. Kellemesen hűsítő délutáni desszert.
Megjegyzés:

Bármilyen, éppen szezonális gyümölcsből is elkészíthető, szigorúan csak felnőtteknek!
 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
Ananászbólé
  2011-05-27 11:38:21, péntek
 
  Hozzávalók:

* 8 pohárhoz:
* 1 ananász
* 80 dkg eper
* 8 evőkanál kókuszlikőr
* 8 evőkanál fehér rum
* 8 evőkanál citromlé
* 1,6 l behűtött, szűrt almalé vagy félédes fehérbor

Elkészítés:

Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk, 4-4 hosszanti szeletre-gerezdre vágjuk, torzsáját a zöldjével együtt kivágjuk, félretesszük a díszítéshez. A többit apróra felkockázzuk, mély tálba szórjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 4 szemet félbevágunk és fogvájóval az ananásztorzsába szúrjuk, a többit felaprózzuk és az ananászhoz adjuk. Meglocsoljuk a likőrrel, a rummal és a citromlével, jól behűtjük. Tálaláskor felöntjük az almalével, nagyobb kelyhekbe szedjük, és az ananászbóbitával díszítve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Finom és Ízletes Koktélok  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 170 db bejegyzés
Összes: 103790 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4877
  • e Hét: 32148
  • e Hónap: 233187
  • e Év: 1060529
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.