Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
Brokkolikrémleves
  2011-10-15 10:56:55, szombat
 
  Hozzávalók

* 40 dkg brokkoli
* 3 dkg liszt
* 2 dl 12 %-os tejföl,
* 2 db tojássárgája
* Só, fehér bors, reszelt szerecsendió
* 1,2 dl víz

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt brokkolit - annyi vízben, amennyi ellepi - puhára főzzük.
Nyolc darab brokkolit félreteszünk, a többit a főzőlével együtt összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a maradék vizet, ízesítjük sóval, borssal. A lisztet elkeverjük a tejföllel, belevegyítjük a tojássárgáját, majd a brokkolihoz hozzámelegítve besűrítjük a levest.
Amikor felforr, beletesszük a félretett egész brokkolirózsákat, összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Borhabos saláta bogyós...
  2011-10-15 10:55:39, szombat
 
  Borhabos saláta bogyós gyümölcsökből

Hozzávalók

25 dkg ribizli
25 dkg málna
10 dkg cukor (vagy édesítőszer, ekkor az energiatartalma kevesebb)
2 tojássárgája
1 ek. citromlé
2,5 dl édes fehérbor
kis reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A gyümölcsöket megtisztítjuk és egy tálba téve a cukor felével meghintjük. A tojássárgákat a többi cukorral kikeverjük, a citromlevet és a reszelt szerecsendiót hozzáadjuk, majd a fehérborral együtt lassú tűzön, habverővel kevergetve sűrű krémmé főzzük. A gyümölcsre téve, tálkákba osztva kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Csirekemellfilé sonkában
  2011-10-15 10:54:11, szombat
 
  Hozzávalók:

4 csirkemellfllé
4 ék olívaolaj
l tk szárított rozmaring
só, őrölt csípőspaprika
8 vékony szelet nyers sonka
l gerezd fokhagyma
l fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa, 2 kis cukkini
1 ék paradicsompüré
1/8 l száraz, fehérbor
2 ék olívaolaj
l tk reszelt citromhéj
l ék összevágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden fiiét két szelet sonkába göngyölünk.
2. Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répái, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
3. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
4. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A fiiét előmelegített tányérra tesz-szük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.

Kiváló ízű húst kapunk, ha sonkába tekerjük. A gyenge pármai sonka pl. kevesebb fűszeres ízt ad a húsnak, mint egy erősebb fajta.

A vékony zöldségcsíkokhoz megtisztítjuk a zöldséget, és éles késsel először szeletekre, majd hosszában kb. gyufaszál vékonyságú pálcikákra vágjuk.
 
 
1 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Almaleves
  2011-10-15 10:52:29, szombat
 
  Hozzávalók:

320 g alma
200 ml sovány tej
30 g diétás pudingpor
Citrom
Fahéj
Szegfűszeg

Édesítőszer

Elkészítés:

Egy liter hideg vízbe tedd bele a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat (legjobb, ha mindezeket egy kis fűszerzacskóban) és egy kis citromlevet. Édesítőszerrel édesítsd. Tedd bele a meghámozott, szeletekre vágott almát is. Mikor forrni kezd, a tüzet csillapítsd, és a pudingport keverd össze a tejjel. Ezzel sűrítsd be a levest. Ha kell, kissé sózz utána. Melegen és kihűtve is fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Őszibarackos Hűsítő
  2010-05-30 13:17:32, vasárnap
 
 
Hozzávalók:

6 érett őszibarack
10 dkg cukor
3 dl narancslé
1 citrom leve
2 dl gyömbérital
1,5 dl jegesvíz

Elkészítés:

A meghámozott őszibarackot turmixgéppel elpürésítjük, hozzáadjuk a cukrot és a gyümölcsleveket, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Végül a vizet és a gyömbért keverjük el benne. Magas poharakat a harmadáig rakunk tört jéggel, és a keverékkel leöntve, mindegyik pohár peremére illesztünk egy félig bevágott narancs, vagy citromkarikát.
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Sváb kovászos uborka recept:
  2010-05-29 12:40:45, szombat
 
  Végy 1 nagy uborkás üveget!

Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel
hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor
lesz ropogós.
Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok
.Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra
is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál
só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhatsz a
családnak.

Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha
egyszer kipróbáljátok, nem bánják meg.
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Afrikai Harcsa Salátával
  2010-03-07 15:18:53, vasárnap
 
  A Dietetikus véleménye: Ezt a halételt mindenki kedvelni fogja, mivel kevéssé szálkás halból készül. Fogyókúrában csökkentett zsírtartalmú alapanyagokat használjunk.

Hozzávalók: 2 személyre:

2 db afrikai harcsa filé
olivaolaj
friss fűszernövények: petrezselyem, majoranna, kapor, fokhagyma,tengeri só, zeller..
1 pohár natúr joghurt vagy kefir
újburgonya
pár csepp citromlé
alufólia, száraz fehér bor

Elkészítése:

1/2 dl olivaolajban alaposan elkeverek pár csepp citromlevet, zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apróra vágott zellert. Kb. 1 órára beleforgatom a halfiléket, és a hűtőbe teszem. A burgonyát tisztítás után egyben megfőzöm, kihűlés után felkarikázom. A halfiléket lecsöpögtetem, alufóliába tekerem, és mielőtt lezárnám a "csomagocskákat", kevés száraz fehérbort locsolok rá. Sütőben kb. 20 percig a lezárt fóliában párolom, majd a sütő grillező részén kb. 5-10 percig a fólia kinyitása után pirosra grillezem. A kefirben vagy joghurtban elkeverek 1 kiskanál olivaolajat, és a friss, apróra vágott kaprot, némi tengeri sót, és a burgonyákkal óvatosan összekeverem. A halfilé mellé tálalom. Isteni:-)

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia:

287 kcal (1200 kJ)

Fehérje:

30,7 g

Zsír:

8,4 g

Szénhidrát:

20 g

Koleszterin:

121,4 mg

Rost:

3,05 g

C-vitamin:

31,4 mg

B12-vitamin:

3,4 ug

Kalcium:

277,64 mg

Vas:

3,8 mg

Nátrium:

235,03 mg
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Pórés Rizstál
  2010-03-06 15:33:46, szombat
 
  A Dietetikus véleménye: A sózással vigyázzunk, a kolbász már így is sokat tartalmaz belőle. Ha valóban fogyókúrás receptet szeretnénk, akkor a kolbászt helyettesítsük például sovány szárnyassal bőre nélkül.

Hozzávalók:

1 dundi póréhagyma vagy
2-3 csomó újhagyma
30 dkg lecsókolbász
4-5 evőkanál olaj
30 dkg rizs


Elkészítése:

A pórét megtisztítjuk, hosszában félbehasítjuk, majd haragos zöldjével együtt vékonyan fölszeleteljük. A kolbászt fél kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a hagymával együtt az olajon 3-4 percig pirítjuk. Beleszórjuk az átválogatott, megmosott rizst, majd további 2-3 percig melegítjük. Végül kb. 6 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve kis lángon puhára pároljuk. Díszítve tálaljuk.

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia:

572 kcal (2391 kJ)

Fehérje:

19,7 g

Zsír:

17,35 g

Szénhidrát:

83,4 g

Koleszterin:

50 mg

Rost:

3,7 g

C-vitamin:

42,7 mg

B12-vitamin:

0,34 ug

Kalcium:

156,1 mg

Vas:

4,1 mg

Nátrium:

1322,9 mg
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Finom Vegyes Sali
  2010-03-05 13:59:18, péntek
 
  A Dietetikus véleménye: Alacsony energiatartalom és sok kalcium jellemzi ezt az ételt. Emiatt különösen ajánlható fogyókúrázó hölgyeknek, akiknek csontjaik egészségére is vigyázniuk kell.

Hozzávalók:

10 dkg Gomolya, vagy szlovák Bryndza juhtúró
2 ek. natúr joghurt vagy kefír
1 szál zöldhagyma
2 sárgarépa
1 karalábé
3 ek. fagyasztott csemege kukorica megfőzve (vagy konzerv)
3 ek. fagyasztott zöldborsó megfőzve (tavasszal a friss verzió, vagy konzerv)
1 nagy kígyóuborka
1 jégcsapretek (ill. több pirosretek)
1 nagy alma
1 csomag Sport sajt, vagy mozarella

Elkészítése:

A juhtúrót egy nagy salátástálban villával összenyomom és a joghurttal felhígítom, jól elkeverem simára. A hagymát vékonyan felkarikázom és a zöldségeket kicsi kockákra felvágom. Az összetevőket beleteszem a juhtúróba és átkeverem. A sport sajtot ugyanúgy kockára vágom és hozzáadom. Vacsorára vagy natúr húsok (csirke, hal) mellé finom.

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia:

248 kcal (1037 kJ)

Fehérje:

14,5 g

Zsír:

13,8 g

Szénhidrát:

15,5 g

Koleszterin:

34,89 mg

Rost:

4,3 g

C-vitamin:

56,4 mg

B12-vitamin:

0,45 ug

Kalcium:

360,46 mg

Vas:

1,72 mg

Nátrium:

355,8 mg
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
Vadas könnyedén
  2010-03-04 13:12:28, csütörtök
 
  A Dietetikus véleménye: Kevesen tudják, de a nyúlhús ideális táplálkozásélettani hatásaival tökéletes alapanyaga lehet ételeinknek. Az egyébként kitűnő adottságú baromfihúsnál is magasabb a fehérje- és alacsonyabb a zsírtartalma. Sajnos az ára körülbelül kétszerese annak.

Hozzávalók:
500 gr nyúlfilé
4 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db közepes burgonya
1 db kicsi zeller
1 db hagyma
fokhagyma

Köretként szóba jöhet teljes kiőrlésű lisztből készült tészta.

Elkészítése:

Az zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra szeljük, egy kevés vízbe tesszük (ne lepje el az alapanyagokat) a főző levet kicsi sóval, fokhagymával ízesíthetjük. Lefedve kb. 20 percig pároljuk-főzzük. A nyúl húsát ízlés szerinti darabokra vágjuk fokhagymával és sóval ízesítjük, egy teflon edényt kevés vajjal kikennünk és pici vízben főzzük a húst kb. 20-30 perc alatt ez is elkészül. A párolt zöldségeket merülőbotmixerrel összetörjük, ha kell még vizet teszünk hozzá, (a burgonya miatt nem kell habarni, berántani) A nyuszit levével együtt beletesszük a mártásba és összefőzzük.

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia:

320 kcal (1338 kJ)

Fehérje:

35,7 g

Zsír:

13,08 g

Szénhidrát:

14,1 g

Koleszterin:

113,6 mg

Rost:

5,02 g

C-vitamin:

18,75 mg

B12-vitamin:

0 ug

Kalcium:

89,36 mg

Vas:

6,9 mg

Nátrium:

579,46 mg
 
 
0 komment , kategória:  * Egészszéges Receptek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 220 db bejegyzés
Összes: 103840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7412
  • e Hét: 45400
  • e Hónap: 153123
  • e Év: 1910930
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.