Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
Csodálatos, ámulatba ejtő szállodai medencék
  2014-03-14 10:22:00, péntek
 
 

Csodálatos, ámulatba ejtő szállodai medencék

Tengerpart, medence. Valószínűleg sokakban felmerül, hogyan lehet medencézni ilyen környezetben. Ha meglátják ezeket a helyeket, rögtön megértik. Galéria egy kis meglepetéssel. A válogatásban arra törekedtünk, hogy lehetőség szerint a világ legszebb medencéit gyűjtsük össze, amit csak szálloda biztosíthat.

Ezek között természetesen van olyan is, ami nem vízparton épült, de annyi baj legyen. Valószínűleg a legnagyobb ínyenc is csettint majd, ha átlapozza a galériát. Jó szórakozást és találjátok meg a kakukktojást!

1. Maui, Hawaii
A medence a gyönyörű a Csendes-óceánban lévő Lanaira (becenevén ,,A magánsziget") néz. 2009-ben adták át és nem kevesebb, mint 9 millió dollárba került a megépítése. Nincs is más dolga az itt pihenő állampolgárnak, csak elnyújtózni, élvezni a tájat, rendelni valamit a bárok egyikéből és hallgatni a speciális, víz alatt lévő hangszórókból áradó nyugtató zenét.

2. Oporto, Portugália
A medencét biztosító hotel rendelkezik Európában a legnagyobb felhozatallal portugál borokból, ami első hallásra is meghozza a kedvünket a kipróbálására. A melegvizes medence látványban passzol is a képbe, ugyanis bizonyos szögből felfordított borospalackra hasonlít és nem mellesleg Oporto városa felett terül el.

A medencében nyugodtan kóstolgathatjuk a borokat és a Ricardo Costa vezető séf által kínált snackeket, sőt akinek kedve van, a medence mellett lévő lépcsőn egy pillanat alatt eljuthat a város legnagyobb és minden bizonnyal legszebb kertjébe, ahol méltó módon pihenheti ki a fáradalmakat.

3. Southampton, Bermuda
A szálloda kettő medencével rendelkezik, ahonnan folyamatos látványt biztosít a korallzátonyokra, a türkizkék vízre és akkor még nem is beszéltünk az ámulatba ejtő napnyugtákról. A víz, a mérhetetlen mennyiségű sör és koktélok, no meg az egész nap rendelkezésre álló ételek biztosan segítenek az ellazulásban.

4. Vail, Colorado
A hotel a környék egyetlen oylan sós, fűtött medencéje, amely olyan panorámát biztosít a természethez, mintha a medence víz széle maga a horizont lenne. Leírva persze nem olyan csodálatos mint élőben, de elképzelhető, milyen perspektívát nyújt. A vendégek a medence szomszédságában pillecukrot készíthetnek, hétvégenként hajóversenyekben gyönyörködhetnek, vagy a medence szélénél lévő bárokból kedvükre fogyaszthatnak.

5. Bali, Indonesia
A vulkanikus kővel bélelt kétszintes medence az esőerdő felett terül el, így a vendégeknek lehetőségük nyílik rálátni egy gyönyörű balinéz templomra. Mindegyik szobát saját, a tájjal összhangban lévő medencével szerelték fel. Ezeket a medencéket napágyakkal és napernyőkkel szegélyezik, amihez természtesen törölköző és étel is jár.

6. Toronto, Ontario
A hotel tetejére épült medencéből a vendégeknek 360 fokos panoráma nyílik Torontóra és az Ontario-tóra. A medencét egy emelvényre építették, így a liftből kilépve majdnem szemmagasságban találjuk. Este a medence környéke társalgóvá alakul át, nappal pedig ebédelni is lehet a parton.

7. Riviera Maya, Mexico
A medence szállodája minden létező szolgáltatással rendelkezik. Aki például a csak felnőttek számára használható, majdnem 380 négyzetméteres medencét választja pihenése helyéül, az érintetlen Karib-tenger látványával gazdagodik. De nem kell aggódni a gyerekes családoknak sem, mert van egy közel ötször nagyobb medence, ahol a csemete ámuldozhat a látványon. Aki pedig inkább a zöldet szereti, a Yucatán dzsungelbe is építettek egy kisebb medencét.

A kényelmes napágyak, napernyők és pálmafák árnyékában felüdülés lesz a pihenés és csak néhány métert kell megtenni ahhoz, hogy valamit együnk, vagy igyunk a minden medencénél fellelhető bárok egyikében.

Forrás: www.kiskegyed.hu 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Autó a tenger alatt, cetcápa és fókák
  2014-03-04 09:59:56, kedd
 
 

Autó a tenger alatt, cetcápa és fókák

Lenyűgöző képek alig két kattintásra: a Google bemerészkedett a tengerfelszín alá, és lélegzetelállító képeket hozott magával. Na persze ezúttal nem autóra szerelték a kamerát.

A Google Street View, avagy utcanézet, közkedvelt szolgáltatása az amerikai keresőóriásnak: a Google Maps-re ráhúzott lehetőség révén azelőtt tájékozódhatunk egy kívánt helyszínről, mielőtt személyesen odamennénk. Megnézhetjük, hol fogunk nyaralni, milyen a megvenni kívánt ingatlan környezete, felkereshetjük virtuálisan ismerőseink otthonait - a lehetőségek száma szinte végtelen.

Ezt a végtelenséget bővítette tovább a Google azzal, hogy közzétette az utcanézet tengeralatti változatát. Érthető módon - a Föld felszínének kétharmada víz - apró lépésekkel halad a vállalat; először "csupán" a Mexikó körül elterülő parti vizekről adott közre képeket. Erre a Catlin Seaview Survey révén volt képes - a tengerkutatással foglalkozó szervezet jelenleg a korallok klímaváltozás miatti visszaszorulását vizsgálja, ehhez pedig nagyfelbontású felvételeket kell készítenie. Utóbbiakra csapott le a Google; érdemes megjegyezni, hogy a felvételeken a 2012-es szeptemberi állapot látható.

Két helyszín került be az amerikai óriásvállalat adatbázisába: az Isla Mujeres (Nők szigete) és a Cancun környéki vizek alá merülhet virtuálisan az, akit vonzanak az ilyen érdekességek. A kitartóan kattintgatók előbb-utóbb olyan látványt kapnak jutalmul, mint egy elsüllyedt és a tengeri élet által birtokba vett autó vagy egy cetcápa. Lustábbak csak kattintsanak az alábbi videóra, ami bevezet a tengeralatti birodalomba (bónusz csinos bemondónővel).

Szilágyi Szabolcs

Forrás: www.ma.huLink

 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Whitepod: luxusjurták a svájci Alpokban
  2014-02-14 11:39:10, péntek
 
 

Whitepod: luxusjurták a svájci Alpokban

Távol a várostól, gyönyörű hegyek között, nagyon közel a természethez, ugyanakkor a teljes luxusban. Télen-nyáron jó kaland.

A svájci Alpokban - Les Cerniers-ről 1250 méterre - épült a Whitepod. Az öko-luxus szálloda 1400 méteren helyezkedik el a 3257 méter magas Dents-du-Midi lábánál. Egyedi koncepciója, hogy egy hagyományos alpesi ház vonzásában, elszórtan 15 db luxusjurta található.

A faház látja el a központi feladatokat - étterem, közösségi terek, wellness szolgáltatások, konferenciaterem -, a jurták, azaz a Pod-ok pedig 40 négyzetméteres szobák, amelyek a nomád hatás ellenére minden kényelemmel felszereltek a vaskályhától, a meleg állatszőrméken és fürdőszobán át a kényelmes ágyig.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu


Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Ritkán látni ilyen gyönyörű helyet
  2014-01-31 10:07:28, péntek
 
 

Ritkán látni ilyen gyönyörű helyet! Ráadásul itt van a szomszédban

Tragöß vagy Tragoess néven is emlegetik Ausztria egyik legkülönlegesebb helyét.

Elképesztő felvételeket készített egy svájci házaspár a szomszédos Ausztriában. A Tragoess tónál kirándultak, végigjárták a tó körüli sétányokat, megcsodálták a fákat, sziklákat, mindezt pedig gyönyörű fényben, és lebegve. Jogos a kérdés: hogy lehet ez?

A megoldás a természet könnyed játékában rejlik. A tó mélysége télen ugyanis mindössze egy méter, ilyenkor körbe lehet baktatni a már említett helyszíneket, tavasszal azonban - hála a karszthegységből idezúduló víztömegnek - 12 méteres víz borít el mindent, kétszeresére növelve a Tragoess területét. Henaueréknek - akik búvárként járták be a területet - szerencséjük volt, hiszen ritkán mutatja a tó ezt a nyugodt napsütötte, mesevilágba illő arcát.


Forrás: www.kiskegyed.hu


Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Az elhagyott szovjet nukleáris világítótornyok
  2014-01-28 10:20:38, kedd
 
 

Az elhagyott szovjet nukleáris világítótornyok

Oroszország északi partja több ezer kilométer hosszú és nagy része a sarkkörön túl található. Téli időszakban a nap nem emelkedik a horizont fölé, sötétségben követik egymást a napok. Ez az északkeleti átjáró (oroszul Северны& ;#1081; морской путь, azaz ,,Északi tengeri út"), melynek egy része csak két hónapig mentes az egybefüggő jégtől.

Az északkeleti átjáró a 60'-as években paranoid és a világtól elszigetelődött Szovjetunió számára felértékelődött. A jégtörők megépítése a hajózást technikailag lehetővé tette, de a tájékozódás továbbra is komoly probléma maradt. Napjainkban persze a műholdas GPS rendszerekkel ez nem okoz gondot, de a szovjet érában a hajók navigációja még sokkal összetettebb feladat volt. A 70'-es években a Kommunista Párt ezért úgy döntött, hogy a partvonal mentén egy világítótorony - láncot kell kiépíteni.

A tornyoknak teljesen önállóan és önellátó módon kellett működniük, mivel a lakott területektől több száz kilométer távolságra estek. A rendszer tervezői a nukleáris technológia felhasználása mellett döntöttek. A speciális, és célnak is megfelelő RTG reaktorok akkoriban már a rendelkezésükre álltak.

A beépítésre került RTG-k villamos teljesítménye 10 - 120 Watt között mozgott, a világítótoronyba telepített technika energiaigényétől függően. A termelt villamos energiát akkumulátor-telepekkel tárolták le. Nagyjából 1000, ilyen nukleáris áramfejlesztővel szerelték fel a gyorsan kiépített világítótorony-láncot, és a tornyokat kiegészítő jelzőbójákat.

Ezek a tornyok - megelőzve a korukat - egyfajta robot-világítótoronyként működtek, a sötétségben automatikusan felkapcsolták a világítást és a hajók rádiójeleire is válaszoltak.

A Szovjetunió összeomlása után a rendszer még működött egy darabig, majd - karbantartás hiányában - leállt. A 2000-es évek eleje óta külföldi támogatással program kezdődött a radioizotópos generátorok napelemekre történő cserélésére.

Sajnos, az ,,eltávolító program" túl későn indult, több helyen már nem találták meg az RTG-ket. A fosztogatók nem kímélték meg ezt a rendszert sem, vittek mindent, ami nem volt lebetonozva. A ,,sugárveszély" táblák jelzéseit figyelmen kívül hagyva a reaktorokat is magukkal hurcolták - néhányan a lopásba bele is haltak.

Csak bízni lehet abban, hogy a Goiânia-baleset nem ismétlődött meg / nem fog megismétlődni, illetve nem próbálják az RTG-k fűtőanyagát piszkos bombákhoz felhasználni. Sajnos bizonyos, hogy ezekből a berendezésekből jónéhány darab egyszerűen eltűnt. Egy RTG nagyjából 35 - 510 kCi aktivitása lehetett újkorukban, (ez az nagyjából 25-300-szorosa a a Goiânia-baleset értékének) de felezési idejüknek köszönhetően ez a szint azóta jelentősen csökkent.

A tornyok, illetve ami megmaradt belőlük, még ma is áll, tengeri madaraknak szolgálnak ideális lakhelyül és emlékeztetik az arra vetődő érdeklődőket egy másik korra.

Forrás: www.passport.blog.huLink
 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Jégbe dermedt Párizs
  2014-01-24 08:02:51, péntek
 
 

Jégbe dermedt Párizs

Ráadásul el is költözött Svédországba...

Az északi sarkkörtől 200 kilométerre északra fekszik az aprócska svéd falu, Jukkasjärvi. Valószínűleg senki nem ismerné a nevét, ha nem itt épülne meg immár 24. alkalommal a világ legnagyobb hóból és jégből készült szállodája, az Icehotel.

Idén francia tervezők is besegítettek az építkezésbe: az egyik tematikus lakosztályt a Les Ateliers de Germaine tervezte. Párizs háztetőinek látványát illesztették be a jeges szobába - így lehet az ember egyszerre a sarkvidéken és a francia fővárosban.

Forrás: www.lakaskultura.hu


Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Német városok rangsora
  2014-01-15 09:41:41, szerda
 
 

Német városok rangsora - hol van a legkomolyabb sansz munkahelyre

A német gazdaság hosszú évek óta a legjobb formáját hozza. Ez Magyarországnak legalább olyan jó hír (kellene, hogy legyen), mint a németeknek.

Persze Németországban sem egységesen profitálnak a városok a jól teljesítő gazdaságból. A kölni ,,Institut der deutschen Wirtschaft" a ,,Business Week" gazdasági hetilappal és az ,,Immobilienscout24" ingatlankereső portállal közösen az idén is összeállították a legjobban teljesítő német városok listáját.

A listához a foglalkoztatottsági mutatókat (40%), a gazdasági szerkezetet (30%), az ingatlanok értékét (20%) és az életminőséget (10%) pontozták - mint eddig minden évben.

Nyertesek
A rangsor első három városa gyakorlatilag cégnevekhez köthető: Wolfsburg: Volkswagen, Ingolstadt: Audi, Erlangen: Siemens. A lista elején szereplő városoknak három közös tulajdonságuk van:

- átlag feletti az ipar aránya
- az előállított termékek nagy része exportra kerül
- magas az innovációs beruházások rátája a kutatás - fejlesztés ágazatban

Azok a városok például, ahol a VW-csoportnak vannak a gyárai (Lipcse, Ingolstadt, Drezda, Kassel), mind jól teljesítettek.

A tavalyi évhez képest Ingolstadt (5,1 százalékpont) majd Berlin (4,7) és Hamburg (4,5) teljesített jelentősen jobban, Berlin például főleg mint turisztikai célpont javította a pozícióját.

Vesztesek
Feltűnő a városok pozícióvesztése Észak-Rajna-Vesztfáliában és a Ruhr-vidéken. Ha egy városban annak a meghatározó cége rosszul teljesít, az az egész várost magával ránthatja, erre példa az acélipari vállalat Salzgitter AG.

Forrás: www.passport.blog.hu

71 város rangsoráért katt ide! --->
Link
 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Kínai szivárványos hegyek: fotótrükk vagy valóság?
  2014-01-10 07:23:49, péntek
 
 

Kínai szivárványos hegyek: fotótrükk vagy valóság?

A geológiai csodákhoz évmilliók kellenek és a természet az emberi képzeletet is felülmúlja. Hegyek piros, sárga, narancs és világoskék csíkokkal.

A szivárványos hegyek valóban léteznek, láthatóak, látogathatóak, igaz egészen Északnyugat-Kínáig kell utazni értük. A hegyek kőzetei piros, sárga, narancs és világoskék sávokkal csíkozottak, a környező táj növényzete a zöld színt teszi ehhez a hihetetlen látványhoz, az ég pedig a kéket és a fehéret. Mintha az egész vidék egy pasztellkréta rajz lenne...

Nijiayingxiang városától (Linze megye, Zhangye tartomány, Gansu (Kanszu) régió, Kína) baromi messze - de térképen ez a város jó viszonyítási pont (cikk végén lesz térkép is!) - délnyugatra találhatóak a szivárványos hegyek. Egy egész szivárványos hegyvonulat.

A földtörténet nem túl régi szakaszában - a kréta korban - előbb az üledékes rétegek rakódtak egymásra, amelyet ásványi anyagok színeztek meg, majd a földlemezek mozgása és az erózió által a felszínre bukkantak. A csíkozott hegyek varázslatosak. Igazi mesebeli táj.

Végső bizonyítékként, hogy a szivárványos hegyek nem fotótrükkök - mert valljuk be, hihetetlen a látvány -, megnéztem a Google térképen is a hegyláncot. És látszanak, azt is meg lehet mondani, hogy egy-egy fenti kép hol készült.

Myreille

Forrás: www.moksha.huLink

Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Szórakoztató tények utazóknak 2
  2014-01-06 12:07:57, hétfő
 
 

Szórakoztató tények utazóknak 2

Finnországban a parlamentnek is van saját szaunája.

Amszterdamban évente 15.000 kerékpárt kell a csatornákból kiemelni.

Párizs 15-ször férne Londonba.

Velencében a legkeskenyebb utca egy pontján 53 cm széles.

Írországban kevesebb ír él, mint határain kívül.

Hamburgban több híd van, mint Velencében és Amszterdamban összesen.

A Duna tíz országon folyik keresztül.

Isztambul a világ egyetlen városa, ami két kontinensen épült.

Világszerte és évente 300.000 biztosítási eseményt jelentenek be téves / rosszul értelmezett GPS adatok kapcsán.

Angliának nincs olyan pontja, ahonnan a tenger 113 kilométernél messzebb esne.

Franciaország a leglátogatottabb ország a világon.

Finnországban nagyjából 188.000 tó található.

Svédországban az elmúlt évi Szentiván-éji fesztiválon mintegy 14 millió liter alkoholt gurítottak le a torkukon.

Nagy-Britanniában jelenleg 756 ,,Red Lion" pub található.

Forrás: www.passport.blog.hu


Link

 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
Szórakoztató tények utazóknak 1
  2013-12-29 09:43:04, vasárnap
 
 

Szórakoztató tények utazóknak 1

Skóciában, az Orkney-szigeteken szárnyal a világ legrövidebb menetrendszerű repülőgépjárata Westray és Papa Westray szigetek között. Menetideje 47 másodperc.

Franciaország minden városában van egy Victor-Hugo utca.

A leghosszabb településnévvel Anglesey-n, az ötödik legnagyobb a Brit-szigeten találkozhatunk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Miközben szinte mindenki úgy gondolja, hogy a whisky és a duda skót találmányok, valójában a duda Indiából a whisky pedig az írektől származik.

Hollandiában, a ,,szélmalmok földjén" mindössze 1180 szélmalom található.

Svájcban található a világ legdrágább lakosztálya. A genfi ötcsillagos President Wilson-ban 180 négyzetméteres ,,Royal Penthouse Suite" esténként 62.000 euróba kerül.

A római Trevi-kútban naponta 3000 euró gyűlik össze a beledobált szerencse-pénzérmékből.

Oroszországban körülbelül 36700 falunak kevesebb, mint 10 lakója van. A falvak elnéptelenedéséért itt is a városokba vándorlás a felelős.

Pisában a ferde torony külső segítség nélkül nagyjából 2300-ban felborulna.

Párizsban az Eiffel-torony télen 15 centiméterrel kisebb, mint nyáron, a hőtágulás miatt.

Monacóban a filharmonikus zenekarnak nagyobb a létszáma, mint a hadseregnek.

Münchenben több, mint 180 sörkert várja vendégeit.

Londonban a metró mozgólépcsői minden héten annyi utat tesznek meg, amiből kétszer meg lehetne kerülni a Földet.

Az Alpokban 82 hegycsúcs magasabb, mint 4000 méter.

Folytatjuk

Forrás: www.passport.blog.hu


Link

 
 
0 komment , kategória:  Világok Városai  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 114 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 80 db bejegyzés
Összes: 103990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 40927
  • e Hónap: 149143
  • e Év: 840106
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.