Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2427 oldal   Bejegyzések száma: 24264 
❤MÉHECSKE❤torta❤
  2013-06-25 05:58:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤Hagymakarikában sült tojás❤
  2013-06-21 06:29:09, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤Meggyes-mákos muffin ❤
  2013-06-17 20:17:35, hétfő
 
  Amire szükséged lesz:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 20 dkg barna cukor
- 15 dkg meggy
- 4 ek mák
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor


Így csináld:
1. Keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás cukrot.
2. Egy másik edényben forgasd össze a lisztet a sütőporral és az őrölt mákkal, majd adagold az előző vajas keverékhez, dolgozd össze és add hozzá a kimagozott meggyet is.
3. Vajazd és lisztezd ki a muffinformát, töltsd meg őket ¾-ig a masszával.
4. 160 fokon süsd készre (kb 25-30 perc kell neki)
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤BODZÁS MÉZ❤tuti KIPRÓBÁLOM❤
  2013-06-05 06:07:52, szerda
 
  Hozzávalók:
30 db bodza
1 liter víz
75 dkg kristálycukor
1 citrom leve
Elkészítés:
A virágokat a vízben 30 percen át főzzük,majd átszűrjük.Fél liter főzetet kapunk.Hozzáadjuk a cukrot,és a citrom levét,és 45 percig főzzük.Habosodik!Tiszta üvegekbe töltjük.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤MENTA SZÖRP❤tuti KIPRÓBÁLOM❤
  2013-06-05 06:05:52, szerda
 
  Hozzávalók:
1 l viz, 1 db citrom, 25 dkg cukor, 1 csokor mentalevél, pár db citromfű levél.
A vizet felforraljuk a cukorral, szirupot főzünk belőle, majd félre tesszük . Mikor már langyos a szirupunk, belefacsarjuk a citrom levét, és hozzá adjuk a menta és a citromfű leveleket is. Tányérral letakarjuk, félre tesszük a kamrába, vagy a konyhánk hűvös részére, időnként megkeverjük. Másnap leszűrjük, és egy tiszta steril üvegbe töltjük. Vagy készíthetjük úgy is, hogy pár darab menta és citromfű levelet botmixerrel össze aprítunk egy kevés sziruppal, majd egy szűrön át hozzá adjuk a szörpünkhöz. Ez az adag nálunk is így készült most. Egészségetekre!

http://utazasagasztronomiaban.blogspot.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤ISLER ribizlilekvárral ❤
  2013-05-31 10:56:45, péntek
 
  hozzávalók 8 főre

2 adag tésztához:

40 dkg maragrin
50 dkg finomliszt
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 cs sütőpor
2 cs (Bourbon) vaníliás cukor
1-2 ek cukrozatlan kakaópor
ribizlilekvár a korongok összeragasztásához

Bevonáshoz:

étcsokoládé tortabevonó
1-2 ek napraforgó olaj a tortabevonóhoz



elkészítés

A margarint felkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1-2 evőkanál kakaóporral és a darált dióval.
A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem jó, ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől ellágyul).
Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és előmelegített sütőben megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket.


sütési hőfok:
175°C
sütési mód:
alul-felül sütés
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤GRÍZes KRÉMes ❤
  2013-05-29 10:20:53, szerda
 
  hozzávalók 4 főre

A piskótához:

6 tojás
0,5 cs sütőpor
0,5 dl olaj
csipet só
9 ek kristálycukor
8 ek liszt
1 ek keserű kakaópor
A krémhez:

6 dl tej
5 púpozott ek búzadara
75 g porcukor
75 g kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
200 g vaj


elkészítés

A tészta:

Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A tojássárgájás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
A tésztát egy 35x22 centiméteres, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (15-20 perc). Ha kihűlt, kettévágjuk.

A krém:

A tejet a kristálycukorral felforraljuk. A búzadarát is hozzáadjuk.
Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként megkavarva hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt grízes krémmel összekeverjük.
A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. Kakaóporral megszórhatjuk.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
35x22 cm
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤Tojásos lecsóval töltött csirkemell bacon köntösben&
  2013-05-27 14:03:24, hétfő
 
  Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
4 db paprika
3 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna

4 db tojás
1 cs. szeletelt bacon
Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem szereti a héját/egy-két percre forró vízbe mártjuk így könnyen lehúzható a héja. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk,sózzuk.


Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk. Kicsit hagyjuk hűlni majd a csirkemellek közepére halmozzuk. A hússzeleteket felgöngyöljük,baconba tekerjük és szorosan alufóliába tekerjük. A tekercseket sütőrácsra,grillre vagy tepsibe tesszük és 25-30 percig sütjük. Friss salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤Tojáslepény sajtszószos spárgával❤
  2013-05-27 13:55:23, hétfő
 
  hozzávalók 2 főre

3 tojás
1 dl tej
6 ek kukoricaliszt
csipet só
csipet bors
4 szál újhagyma
2 ek étolaj

Töltelékhez:

20 dkg zöldspárga
2 dkg vaj
1 ek kukoricaliszt
2 dl tej
2 ek tejföl
10 dkg trappista sajt
csipet só
csipet bors
csipet szerecsendió



elkészítés

A spárgának eltávolítjuk a fás részét, és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A lepényekhez felverjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, a kukoricalisztet (habverővel érdemes, hogy ne legyen csomós), fűszerezzük, és 1 ek olajat is teszünk hozzá. A vékonyra karikázott újhagymát is beledolgozzuk.
Palacsintasütőben 1 tk olajat hevítünk, és beleöntjük a massza felét. Falapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk kissé. A massza másik feléből is sütünk egy dundi lepénykét.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a kukoricalisztet beletesszük, felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverve felfőzzük. Belekeverünk 2 ek tejfölt.
Fűszerezzük, és belereszeljük a sajt felét.
A lepényeket vastagon megkenjük a szósszal, és az egyik felére sorakoztatjuk a spárgát (fejtől-lábtól). Nagylyukú reszelőn megreszeljük a maradék sajtot, és megszórjuk vele a spárgát. A lepényeket félbehajtjuk, és tetejüket a maradék szósszal és durvára reszelt sajttal díszítjük.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
❤Csőben sült TEJSZÍNES SPÁRGA❤
  2013-05-27 13:33:18, hétfő
 
  hozzávalók 2 főre

500 g fehér spárga
4 db koktélparadicsom
5 dkg füstölt szarvassonka
2 dl tejszín
1 dl tej
1 ek liszt
fél citrom leve és héja
1/2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt (ízlés szerint)
só, bors
szerecsendió
1 kk cukor
kevés olaj
kevés petrezselyem díszítésre


elkészítés

Először meghámozzuk a spárgát, és a végükből úgy 2 cm-t levágunk. Beledobjuk a cukros, sós, citromleves forrásban lévő vízbe, és 5 percig főzzük.
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és megpároljuk kevés olajon.
Elkészítjük a hamis besamelt úgy, hogy a hideg tejet feltesszük főni 1 ek liszttel. Amikor a liszt kezdi besűríteni a tejet, beleöntjük a tejszínt, és sűrű krémet főzünk belőle 1-2 perc alatt. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a citrom héjával.
A jénaiba belefektetjük a spárgákat, rászórjuk a fokhagymás-hagymás keveréket, meglocsoljuk a mártással és végül ráhintjük a felkockázott sonkát, a sajtot és a koktélparadicsomot.
Előmelegített sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt szép barna lesz. A végén kevés petrezselyemmel díszítjük. (Kiváló előétel vagy egy könnyű vacsora.) Jó étvágyat hozzá!

sütési hőfok:
230°C
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/2427 oldal   Bejegyzések száma: 24264 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1782
  • e Hét: 12077
  • e Hónap: 103737
  • e Év: 418568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.