Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 182 
Gazdagrét 2012.10.23 őszi képek és zene
  2017-09-14 17:11:38, csütörtök
 
  Zene: Jakatta - American Dream
Kanári Kid
videó készítője Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Kiskertünk virágjai
  2017-09-09 18:50:39, szombat
 
  ...... ............ ............ ......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
30 évre emlékezés videók
  2017-09-04 11:45:18, hétfő
 
  - Szomszédok buli! Ellátogattunk a titkos stábbuliba
Beszomszédokoskodtunk! A teljes Heti Napló csapat mond egy-egy nagy bölcsességet szomszédok stílusban. Megemlékezünk a kultikus sorozatról, és ellátogatunk a titkos stábbulira, ahol csak mi forgathattunk.
Hídvégi Krisztina riportfilmje Videó Link

- Nemcsák Károly a Szomszédok 30. évfordulóján
Videó Link

- 2017.08.28 videó Link

- A 30 éves Szomszédokat ünnepelte Gazdagrét, Újbuda 2017.09.04. Videó Link
Torta felvágása .
.........- Frajt Edit színművész, a Szomszédok sztárja 2017.09.04. videó Link

. SZOMSZÉDOK 30 - Pódiumbeszélgetés a sorozat sztárjaival
Videó 09.03 Gazdagréten a Szomszédok c. film szereplőivel Link
...... .........


...... .......- Emlékezés az elhunyt szereplőkre - SZOMSZÉDOK IN MEMORIAM videó Link
Nyugodjanak örök békében az Isten mennyei országában

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
30 éves a Szomszédok teleregény
  2017-09-04 11:33:56, hétfő
 
  Forrás: Újbuda

Szeptember 3-án nagyszabású fesztivállal ünnepli Újbuda a kultikus teleregény, a Szomszédok indulását. A jubileumi ünnepség a teleregény forgatási helyszínén, Gazdagréten lesz. A rendezvényhez szeptember 2-án kapcsolódó Halászléfőző Verseny ugyancsak a Gazdagréti és Rétkerülő útak közötti parkban lesz. A kétnapos fesztivál programjai ingyenesek.
Akármilyen hihetetlennek is tűnik, 30 évvel ezelőtt vetítették le a Gazdagréti lakótelepen forgatott sorozat első epizódját. A Szomszédok ünnepe valódi időutazás lesz, ahol játékos feladatok, egész napos idegenvezetés, zenés programok és meglepetések várják a rajongókat. Az eseményre a Szomszédok szereplői is ellátogatnak, akik a régmúlt időket elevenítik fel. Akik pedig kedvet éreznek ahhoz, hogy a szereplők bőrébe bújjanak, kipróbálhatják többek között Janka néni italszlalomozó versenyét, alkothatnak Etus kerámiaműhelyében, tesztelhetik zenei műveltségüket Jutka énekóráján és szépülhetnek a Gábor Gábor szalonban.
Az eseményre a Szomszédok szereplői és alkotói közül is sokan ellátogatnak - Frajt Edit, Incze Ildikó, Simorjay Emese, Závodszky Noémi, Böröndi Tamás, Nemcsák Károly, Németh Kristóf, Rátóti Zoltán, Trokán Péter és még sokan mások-, akik a forgatások hátteréről és a kulisszatitkokról mesélnek majd.
A Karinthy Színház pódiumbeszélgetésén a közönségnek is lehetősége lesz, hogy kérdésekkel bombázza az egykori szereplőket. A helyszínre látogató színészek közösen ültetik el a Szomszédok fáját, így állítva emléket a már elhunyt szereplőtársaknak. Az alkotók a kerek évfordulót méltó módon, egy óriás tortával ünneplik meg, este pedig az is kiderül, melyik dalszöveg nyerte a főcímzenére kiírt pályázatot.

Egész napos vetélkedők a teleregényrajongóinak:
Mi is beszállunk az internetbe! Avagy virtuális időutazás Vágási Ferivel az informatika világába. Commodore 64-es játékok, szimulátorokéstesztek.
Gábor Gábor szalonjában a - szintén 30 éve Magyarországon lévő - AVON-nal szépülhetnek meg a hölgyek. Játékos sminkelés szívünk egyetlen királynőjéhez méltó módon.
Az örökké pityókás Jankanéni olthatatlan szomját ezúttal vízzel csillapíthatjuk a ,,vízöntő" versenyen Alma presszójában. Ki tud egy perc alatt minél több itallal szolgálni a Jutka nagynénjének?
Jutka tantermében a klasszikus zenefelismerő versenyen tehetjük próbára műveltségünket, ugyanitt ,,Matyika alsós kvíz" teszt kitöltése várja a gyerekeket és felnőtteket.
A Nagy Fehér sátrában nem egy cápa elől kell menekülnünk, hanem Magenheim doki elsősegélynyújtó versenyén ,,gyógyászkodhatunk", persze nem szokványos módon.
János erdész iskolájában különböző növényeket kell felismerni.
Lenkenéni standján egy saccolóverseny várja az érdeklődőket, ahol a termékek tömegét kell megbecsülni.
Taki bácsi taxiján pedig olajozottan megy majd a motor.
A színpadon Szomszédok improvizációs színdarabok, pódiumbeszélgetések, valamint a 80-90-es évek legendás zenéi. Fellépnek a Petőfi Musical Stúdió sztárjai, Szűcs Judith, Abaházi Csaba és a MégEgyKör.


- Harminc éve 1987. május 7-én vetítette le az ikonikussá vált teleregény, a Szomszédok első epizódját a Magyar Televízió. A sorozat bepillantást adott a gazdagréti lakótelepen élő Taki bácsi, Lenke néni, Gábor Gábor, Vágási Feri, Mágenheim doki, Alma, Julcsi és a többiek életébe, mindennapjaikon keresztül bemutatta az akkori társadalmat. Az első lakók 1984 márciusában költöztek a később elhíresült környékre. A területen volt római kori temető, Árpád kori falu, és bortermő vidék is. Harminc éve mutatta be a Magyar Televízió a nagysikerű Szomszédok teleregény első epizódját. A filmsorozat a '90-es évek egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb televíziós produkció volt. A film az ország akkori mintalakótelepén, Gazdagréten játszódott, közreműködve a városrész népszerűsítésében. Az első epizód három család (Vágási, Takács és Magenheim) történetével indult, ők az épület ugyanazon emeletére költöztek. A filmbeli Lantos utca 8. lakói, valójában a Csíkihegyek utca 1-ben éltek; a filmben rendszerint tízemeletesnek említett lakóház igazában csak 7 emeletes. Az epizódok bemutatták a panelházban élő emberek, családok, azok ismerőseinek és rokonságának mindennapjait, betekintést engedett életükbe, problémáikba, reflektált a kor történéseire 30 percben. A filmek olyan információkat is tartalmaztak, amelyek népnevelő, ismeretterjesztő szándékkal kerültek a forgatókönyvekbe.
A legtöbb jelenetet a gazdagréti lakótelepen vették fel. Érdekesség, hogy a stáb az 1. emeletet vette meg, három lakásban a három család lakott, a negyedik lakásban pedig a Gábor-Juli stúdió volt berendezve, ami emellett a színészek pihenőszobájaként is szolgált. Julcsi általános iskolája és Jutka munkahelye a lakótelepen található Csiki-hegyek Utcai Általános Iskola volt. Etus lakása a Gazdagréttől északra lévő Sasad városrészben, az Ugron Gábor utca 54. és a Pannonhalmi út 18. saroképülete. Az épületet a sorozat befejezését követően eladták és másik házat építettek a helyére, így ez a helyszín ma már nincs meg. Julcsi első középiskolája Angyalföldön a Röppentyű utca 62. szám alatt, a mai Ady Endre Gimnázium volt, amit akkor még a valóságban is Kassák Lajos Gimnáziumnak hívtak kb. 1990-ig, amikor mai nevét felvette egy, a közelben lévő hasonló nevű általános iskola gimnáziummá alakulása miatt. Második iskolája a lakótelep közvetlen közelében van, az iskola neve a valóságban Mechatronikai Szakközépiskola és Gimnázium. A piac, ahol Józsi dolgozott, és ahová Etus szokott járni, a Budafoki piac volt. Lenke néni lakótelepi közértje 2012-ig üzemelt a Nagyszeben tér 1. alatt. A ruhabolt, amelyben Lillácska dolgozott, az 56-os és 56A villamos Krisztina téri megállójánál található. Alma presszója az Alkotás utca - Tartsay Vilmos u. sarkán helyezkedik el. Mágenheim Ádám magánklinikája az 1025 Budapest, Felső Zöldmáli út 13. szám alatt található a valóságban. A sorozat utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzte műsorra a Magyar Televízió.
A Gazdagréti lakótelep építése 1983 tavaszán kezdődött. Akkor a tereprendező munkák során sírfoltokat találtak, ezért a környéken április 1-jén megkezdődtek a feltárások. Az ásatások végén és a talajt előkészítő munkálatok után a Győri Állami Építőipari Vállalat megkezdte a házak építését. Első ütemben a Regős utca eleje készült el, a Gazdagréti lakótelep első lakását 1984. március 21-én adták át, amelyet a következő években 5771 másik követett. A gazdagréti az ország legismertebb lakótelepei közé tartozik, mivel felnőttek közül szinte mindenki látott minimum egy epizódot a Szomszédok című, Gazdagréten játszódó, végtelen hosszú teleregényből.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Zenés időutazás a gazdagréti halászléfőzésen
  2017-09-04 11:24:03, hétfő
 
  2017, szeptember 4 - 09:20 Új Buda

29. alkalommal tartottak Halászléfőző Versenyt Gazdagréten, a zsűri több mint hatvan féle halétket kóstolt végig. Az önkormányzat támogatásával, a KözPont Kft. szervezésben megvalósult rendezvény fővédnöke Simicskó István honvédelmi miniszter és Hoffmann Tamás polgármester volt..
zoknak is jutott a gazdagréti halászléből, akik nem jutottak el a rendezvényre: Simicskó István, a kerület országgyűlési képviselője többszáz adag ételt osztott szét segítőivel. Volt, aki szomszédjának, más pedig ismerőseinek is vitt az ételből.
A versenyzők hatvannál is több féle halászlét főztek, ezért a főzőverseny zsűrije idén sem volt könnyű helyzetben. Karinthy Márton színházigazgató, Hőnyi Gyula a KözPont kft vezetője és a zsűri elnöke Kulcsár János azonban 2017-ben is megtalálta a legízletesebb ételeket. A nagy hagyománnyal rendelkező esemény fődíját egy, a programra először nevező versenyző érdemelte ki, de mások is értékes nyereményekhez jutottak. A támogatók által felajánlott ajándékokat Hoffmann Tamás polgármester adta át a díjazottaknak.
A verseny hírnevét növeli, hogy nemcsak Újbudáról, hanem a főváros más kerületeiből is érkeztek önjelölt séfek a családi napra.
A szervezők zenés időutazásra hívták az érdeklődőket; a program része volt a Szomszédok ünnepének, azaz a 30 évvel ezelőtt indult teleregény, a Szomszédok jubileumának. A sorozat egyik szereplője Malek Andrea, a Budapest Jazz Orchestra kíséretével adott koncertet a szombati programon, de fergeteges élményt nyújtott rajongóinak Fatima és Zoltán Erika, valamit felléptek az Újbudai Petőfi Musical Stúdió tagjai is. Az estet Arató András disco-ja zárta a gazdagréti domboldalon.
Simicskó István honvédelmi miniszter osztja a halászlét
.......


Versenyre benevezett halászlék
......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Ma volt a Szomszédok 30 évfordulói ünnepség
  2017-09-03 20:40:10, vasárnap
 
  Fát is ültettek a színészek
...... ........... ................ ........


Szomszédok c. film szereplőinek egy része.
.......


Tortával is megvendégelt bennünket a színészi csapat
........ .......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Halászlé parti 09.02
  2017-09-02 20:51:12, szombat
 
  ...... ........... .................. ........... .....


Baráti körömben voltam a partin
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szomszédok c. film - Gazdagréten forgatták
  2017-08-28 11:49:41, hétfő
 
  A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt az 1990-es években, amely 1987-től 1999-ig futott. Az alkotói Horváth Ádám, Miskolczi Miklós, Polgár András, Szabó György és Zimre Péter, a rendezője Horváth Ádám, az írói Miskolczi Miklós és Polgár András, a zeneszerzője Hidas Frigyes. A tévé filmsorozat a MAHIR és a Magyar Televízió Művelődési Főszerkesztőség gyártásában készült, a Hungarian State Opera Orchestra forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve teleregény, szappanopera, filmdráma-sorozat, filmvígjáték-sorozat és romantikus filmsorozat. Az első rész próbaadását 1987. május 7-én, míg az utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban. A sorozatot Magyarországon az MTV-n, az M1-en és az M2-n vetítették le a televízióban. A kultikus sorozatot többször ismételték; 2017. január 4 óta ismétli az M3 csatorna.
- Cselekménye a gazdagréti lakótelep egyik panelházában élő emberek, családok és ismerőseiknek, rokonságuknak mindennapjait, életét meséli el, apró-cseprő gondjaikat, mindennapi problémáikat, a kor jellemző helyzeteit, történéseit dolgozza fel 30 perces epizódokban. Három család története indul el. Vágásiék fiatal tanárnő nyomdász pár rokonuktól, Janka nénitől költöznek új lakásba. Takácsék nyugdíjas házaspár házát az M0 autópálya építése miatt szanálják. Velük költözik Alma, az unokájuk is. Magenheimék orvos kozmetikus házaspár sokéves albérlet és spórolás után jutnak végre rendes lakáshoz. A három család egy új lakótelepi ház egyazon emeletére költözik.

Nagyobb kép Link
...... ........Nagyobb kép Link
...... ........Emlékezés a sorozatra videókkal, mely 13 éven át ment Magyarország kedvenc sorozata Link

A szomszédok 20 legmókásabb pillanatai Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Gyertyagyújtás egy kutyáért - Gazdagrét
  2017-08-23 19:18:35, szerda
 
  Állat barátok találkozója, akik gyertyákat gyújtottak egy elhunyt kedvenc ház őrző emlékére. 2014. máj. 16. Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Gazdagrét 30 éve családias lakótelep
  2017-08-23 19:15:12, szerda
 
  2014. szept. 29.
A gazdagréti az ország legismertebb lakótelepei közé tartozik, mivel felnőttek közül szinte mindenki látott minimum egy epizódot a Szomszédok című, Gazdagréten játszódó, végtelen hosszú teleregényből. A lakótelep idén ünnepli 30 éves jubileumát, az első lakók 1984 márciusában költöztek a később elhíresült környékre. A területen volt római kori temető, Árpád kori falu, és bortermő vidék is.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 182 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 291 db bejegyzés
e év: 2544 db bejegyzés
Összes: 30889 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3726
  • e Hét: 31328
  • e Hónap: 111045
  • e Év: 1280696
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.