Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Antibiotikumok a konyhából
  2024-04-01 21:55:56, hétfő
 
  Senki nem állítja, hogy az antibiotikumok nem jók és nem hatékonyak. Egyes esetekben igenis szükség van ezekre a gyógyszerekre, azonban sok probléma felvetődött az antibiotikumokkal kapcsolatban.

Az egyik gond, hogy az orvosok egy időben mindenre antibiotikumot írtak fel, ami miatt a baktériumok rezisztenssé váltak, így vannak esetek, amikor már az antibiotikumok sem hatnak. Sajnos ha minden problémára antibiotikumot szedünk, akkor ennek a gyomor- és bélrendszer, illetve az immunrendszer látja kárát. Mutatunk is néhány olyan természetes kiegészítőt, amely mindenki konyhájában megtalálható, és nagyon jó természetes antibiotikumnak számít, nem mellesleg remek immunrendszer-erősítő is.

Az egyik legjobb természetes antibiotikum nem más, mint a fokhagyma. Azonban ez a gyógynövény nemcsak a baktériumok ellen hat, hanem remek vírusellenes és gombaellenes hatásokkal is rendelkezik. Nem mellesleg antioxidánsokban is bővelkedik, így még az immunrendszer megerősítésében is számíthatunk a segítségére.

Antibiotikus hatása van a gyömbérnek is, amely gyógynövényt már hazánkban is sokan ismerik és fogyasztják is rendszeresen. Jól is teszik, hiszen a gyömbér is nagyon hatékonyan bánik el a baktériumokkal, emellett fokozza a gyomorsavtermelést és nagy szerepe van a gyomor- és bélrendszer megnyugtatásában is. A gyömbér még nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében is, de ha fájdalmak gyötörnek bennünket, akkor is számíthatunk a segítségére.

A mézet tartják évszázadok óta az egyik legjobb természetes antibiotikumnak, de kiemelkedő az antimikrobiális hatása is, ezen kívül remek antiszeptikum és gyulladáscsökkentő szer. A méz segít a baktériumok által okozott bőr- és légúti fertőzések kezelésében, illetve nagyon hatékony abban is, hogy eltávolítsa a méreganyagokat a szervezetből, így jelentősen megkönnyíti a máj munkáját.

Milyen antibiotikumot találhatunk még a konyhánkban?
Ilyen például az almaecet, amelyet egyre több magyar konyhában is használnak. Az almaecet remek antibiotikumos hatással rendelkezik. Nagyon eredményesen gyógyítja például a bakteriális fertőzéseket, a torokfájást és a hasmenést. Az almaecet remek csíraölő hatással is bír.

A kurkumának is nagyszerű antibakteriális hatásai vannak, és így a természetes antibiotikumok csoportjába sorolható. A kurkuma elsősorban a bőrt érintő fertőzéseket kezeli nagyon hatékonyan. Nemcsak gyulladást csökkent, hanem fájdalmat is csillapít, és nagyon eredményes a duzzanat csökkentésében.

A szegfűszeg nemcsak hatékony antibiotikum, hanem a gyulladást is csökkenti és a fájdalmat is enyhíti. Tanulmányok szerint sikeres lehet a fertőzések kezelésében, különösen a foggal kapcsolatos fertőzések természetes terápiájában.

A borsban lévő kapszaicin nevű vegyület szintén természetes antibiotikumként működhet, és nagyon hatékony a gyomor- és bélrendszeri problémák gyógyításában. A kapszaicin az anyagcserét is fokozza, emeli a testhőmérsékletet, ezzel pedig a bakteriális és vírusos fertőzéssel szembeni küzdelmet támogatja meg.

Az oregánó karvakrol nevű vegyületben bővelkedik. Hatékonyan gyógyítja a gyomorfekélyt, csökkenti a gyulladást, és bőrfertőzések kezelésére is használhatjuk. Az oregánóból készült kivonat hatékony antibiotikumként is működik.

Remek egészségvédő keveréket is készíthetünk ezekből a gyógynövényekből, azaz gyömbérből, mézből, almaecetből, kurkumából, oregánóból, borsból és szegfűszegből.

A gyógynövényes keverék hozzávalói:
3 teáskanál gyömbérpor,
2 csésze méz,
1 dl almaecet,
2 teáskanál kurkuma,
1 teáskanál őrölt oregánó,
1 teáskanál őröl fekete bors,
1 teáskanál őrölt szegfűszeg.

Elkészítése:
Én úgy szoktam készíteni, hogy a gyógynövényeket összekeverem, az egyik felét hozzákeverem a mézhez. Ha betegnek érzem magam, akkor naponta 2-3 kávéskanálnyit elfogyasztok ebből a keverékből. A gyógynövényes keverék másik felét pedig tea készítésére használom. Összekeverem a gyógynövényeket, egy üvegben tárolom és egy csésze (2 dl) vízhez mindig egy teáskanálnyit használok el. Teát a klasszikus módon készíthetünk, majd mézzel és citromlével is ízesíthetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Természetes antibiotikum a bazsalikom
  2020-12-04 23:09:59, péntek
 
 



A bazsalikom egyike a régi, népszerű gyógynövényeknek, melyet már nagyanyáink is használtak, ismerték antibiotikus hatását. Nemcsak fűszerként, de gyógynövényként is termesztik szerte a világon. Ezt a növényt tartják az egyik legegészségesebb gyógynövénynek.

A bazsalikom olyan vegyi elemeket tartalmaz, melyek kedvezően befolyásolják egészségünket.

Gazdag olyan polifenol flavonoidokban, mint az orientin és a vicenin. Laboratóriumi kísérletek kimutatták a májra gyakorolt védőhatását, a sugárzások kiváltotta zsírtermeléssel szemben.

Levele jótékony illóolajokat tartalmaz, amelyek alapvetően gyulladás gátló és antibakteriális tulajdonságúak.

A levelek kalóriatartalma igen alacsony, és nincs bennük koleszterin, de rendkívül gazdagok alapvető tápanyagokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, optimálisan hatva az emberi egészségre.

A bazsalikom tartalmaz jó adag béta-karotént, A-vitamint, kriptoxantint, luteint és zea-xantint. Ezek az anyagok védik a szervezetet a szabad gyökök és a reaktív oxigén származékok hatása ellen, melyeknek óriási szerepük van az öregedés és bizonyos betegségek kialakulásában.

Sok ásványi anyagot tartalmaz: kálium, mangán, réz és magnézium van benne. A kálium fontos szerepet kap a szervezet sejtjeinek és nedveinek karbantartásában, rendben tartja a vérnyomást és a szívműködést.

A levele gazdag vasforrás, 100 g bazsalikom 3,17 mg-ot tartalmaz (ez kb. 26%-a a javasolt napi mennyiségnek). A vasra, mint a vörösvértestek hemoglobinjának alkotóelemére, fontos szerep hárul a vér oxigénszállításában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
A cukorbetegség megelőzése
  2020-11-25 20:16:41, szerda
 
  Amennyiben szeretné megelőzni a cukorbetegség kialakulását, vagy már cukorbeteg, de elkerülné a kellemetlen tüneteket, illetve a szövődményeket, akkor a legjobb amit tehet, hogy kimegy a konyhába és olyan táplálékokat, fűszereket, gyógynövényeket kezd el fogyasztani, melyek hasznosak lehetnek az egészségére nézve.

Ha napi egy csésze kávét iszunk, az még hasznos is lehet, hiszen így kisebb az esélye a cukorbetegség kialakulásának. Ha a kávénkat még egy csipetnyi fahéjjal is megszórjuk, akkor szintén jót teszünk az egészségünkkel, hiszen ezzel is csökkenthetjük a vércukorszintet.

Azonban a fahéjnak más csodás és pozitív hatásai is vannak. Ez a kellemes ízű és illatú fűszer csökkenti a szívbetegség, a diabéteszes retinopátia és a vesebetegség kialakulásának kockázatát. Már napi fél teáskanálnyi fahéj is segíthet csökkenteni a vércukorszintet, ezzel minimalizálva nemcsak a cukorbetegség kialakulását, hanem a már meglévő betegség szövődményeinek kockázatát is.

A lenmag is számtalan pozitív hatással rendelkezik, hiszen tele van értékes rosttal és omega-3 zsírsavval, melyek szerepet játszanak a sejtmembrán rugalmasságának fenntartásában. Ha ugyanis rugalmasak a sejtmembránok, sokkal jobban reagálnak az inzulinra, és hatékonyabban fel tudják szívni, azaz hasznosítani a glükózt. A lenmag ezen kívül segítséget nyújt a vércukorszint szabályozásában is.

Jó, ha van otthon a konyhában görögszéna, mivel ez a gyógynövény nagyon sok pozitív hatással rendelkezik. Csökkenti a vércukorszintet azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, de emellett mérsékli az inzulinrezisztenciát, valamint az LDL-koleszterin- és a trigliceridszintet is.

Sokan a kávétól remélik, hogy éberebbek lesznek, viszont nagy mennyiségben a kávé még fáradtságot is okozhat és a stresszt is megnöveli. Azonban napi egy kávé mindenkinek javasolható, mivel a legutóbbi kutatások szerint ez az adag még segíthet is abban, hogy ne alakuljon ki cukorbetegség. A rendszeres kávéfogyasztóknak tehát kisebb az esélye, hogy 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, mint azoknak, akik soha nem fogyasztanak kávét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Természet adta antibiotikumok
  2020-10-26 22:12:11, hétfő
 
 



Az antibiotikumok néha szükségesek, hiszen sokféle betegség gyógyításában játszanak kiemelkedő szerepet. Azonban egyes gyógynövények is remekül a segítségünkre lehetnek, hiszen antibiotikus hatásuk révén eredményesen küzdenek meg a kórokozókkal.

A szegfűbors az egyike azon fűszereknek, amelyek sikeresen küzdenek meg a szervezetbe kerülő baktériumokkal.

A spárga is segítséget nyújthat számos baktériummal szemben, beleértve az E. colit és az MRSA elleni védekezést.

A bazsalikom egy aromás gyógynövény, amely szintén antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Fogyasztható nyersen, salátába keverve, de teát és turmixitalokat is készíthetünk a segítségével.

Az áfonyát hatásosnak vélték a kutatások alkalmával E.coli fertőzéssel szemben. Az áfonyában található tanninok gátolják a baktériumok növekedését és legfőképpen a húgyúti fertőzéseket okozó baktériumok elszaporodását gátolják meg. A tanninok legnagyobb koncentrációban a koncentrált áfonyalében találhatók meg.

A fekete cseresznye is nagyon hatásos a baktériumok ellen. Legfőképpen a szájban megtelepedő baktériumokat tudja elpusztítani. Ezek a baktériumok okozzák a fogínybetegségeket.

A bíbor kasvirág főleg tinktúra formájában segíthet a betegségeket okozó baktériumok elpusztításában.

Az eukaliptusz őshazája Ausztráliában van. Antibakteriális hatásokkal rendelkezik. A fertőzések kezelésében az aromaterápiás megoldás nyújt segítséget. Külsőleg a sebfertőzés elkerülésében lehet a segítségünkre.

A fokhagyma antibakteriális vegyületeket tartalmaz. Ennek a vegyületnek allicin a neve. A fokhagyma segíthet megelőzni a sebek elfertőzését. A legnagyobb hatása nyersen érzékelhető. Már napi egy gerezd fokhagyma is sikeres lehet a baktériumok elpusztításában.

Az amerikai indiánok fertőzések kezelésére használták az aranygyökeret. Ez a gyógynövény berberint tartalmaz, amely nemcsak a baktériumokat pusztítja el sikeresen, de az immunrendszer működését is fokozni tudja.

A zöld tea gazdag forrása a polifenoloknak. A polifenolok antimikrobiális hatással rendelkeznek, amely megzavarja a baktériumok anyagcsere-folyamatait, így azok nemhogy nem fognak szaporodni, még el is pusztulnak.

A méz antibakteriális hatással bír, segít megakadályozni a sebfertőzést. A baktériumok elpusztításában a manuka méz a leghatásosabb.

Az oregánó antibakteriális illóolajat tartalmaz. A gránátalma tele van C-vitaminnal. Legfőképpen a száj- és ínyfertőzésekkel bánik el hatékonyan.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Antibakteriális gyógynövények
  2020-10-26 22:09:23, hétfő
 
  Ha rendelkezünk antibakteriális növényekkel és táplálékokkal, az majdnem olyan, mintha egy kis saját gyógyszertárunk lenne a saját otthonunkban. Hiszen sok fűszernövény rendelkezik betegségmegelőző képességgel, és ezek jelentős hányada egyes betegségeket is orvosolni tud. Ezen fűszernövények többségét gyógynövényként is számon tartják, hiszen hatékonyak a mikroorganizmusokkal szembeni harcban. A legtöbb ember ismer olyan gyógynövényt, amelyek antibakteriális hatással rendelkeznek - teafa, eukaliptusz -, de sajnos ezek nem mindig elérhetők a kertben vagy a piacon, főleg nem hazánkban. De azért kis országunkban is akadnak szép számmal olyan gyógyító növények, amelyek antibakteriális hatással rendelkeznek.

A fokhagyma az egyik leghasznosabb gyógyító növények egyike. Már száz évvel ezelőtt is alkalmazták a fokhagymát a háborúkban, mégpedig a katonák vették nagy hasznát, hiszen a fokhagyma segítséget nyújtott számukra az üszkösödéssel szemben. A fokhagymában lévő allicin nevű vegyület képes elpusztítani a gyomorfekélyt okozó baktériumot és nagy hasznát vehetjük a nátha megelőzésében és kezelésében. A fokhagyma antibakteriális tulajdonsága miatt remekül kezeli a megfázást, a lábgombásodást és az egyéb fertőző problémákat. Mivel a főzés során jelentősen csökken a fokhagymában lévő vegyület hatása, így érdemes azt nyersen fogyasztani.

A sárgagyökér egy természetes antibiotikum. A benne lévő aktív vegyület, vagyis a berberin eredményesen veszi fel a harcot a hasmenést okozó baktériumokkal szemben és az immunrendszer serkentésében is a segítségünkre lehet. A sárgagyökér főzetével történő lemosás pedig segít megelőzni a sebek és a fekélyek elfertőződését.

Jól tesszük, ha az oregánót nemcsak akkor használjuk, amikor pizzát készítünk, hiszen ez a fűszernövény is egy remek, természetes antibiotikum, amely huszonhárom fajta baktériummal szemben is eredményesen képes megküzdeni. Ilyen például az E. coli (kólibaktérium) és a szalmonella baktérium. Az oregánóolaj ezen kívül megerősíti az immunrendszert és a megfázást is kezelhetjük vele.

A levendula antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik. Ezt a hatását elsősorban a benne található két vegyületnek, vagyis a linaloolnak és a linalil-acetátnak köszönheti. A levendulát már a régebbi korokban is alkalmazták. Ezzel a gyógyító növénnyel fertőtlenítették a betegszobákat és kezelték a fertőző bőrbetegségeket.

A kurkuma is egy erőteljes antibakteriális gyógynövény, így lehet használni sebek és vágások kezelésére, de megfázást és egyéb, belső fertőzéseket is kezelhetünk a segítségével.

A borsmenta gyakran alkotórésze a szájvizeknek és a fogkrémeknek. Nem hiába, hiszen hatékonyan pusztítja el a rossz szájszagot okozó baktériumokat. De ezen kívül további 22 baktériummal szemben is hatásosnak bizonyult.

A bazsalikom egyes baktériumok ellen szintén hatásos. Például korlátozza az E. coli és a Staphylococcus baktérium szaporodását és gátolja az olyan baktériumok növekedését és elszaporodását, amelyek az antibiotikumokkal szemben rezisztenssé váltak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Természetes antibiotikumok
  2020-10-21 23:21:59, szerda
 
  Természetes antibiotikumok: fokhagyma, kakukkfűolaj, méz, oregánó és rozmaringolaj

Mindenki ismeri az antibiotikumokat, hiszen sokféle betegség esetén írja fel a háziorvos gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek vagy fiataloknak egyaránt. Ezek a szerek a baktériumok ellen használatosak, pontosabban a bakteriális fertőzések ellen védelmeznek bennünket. Ugyanakkor a természet is remek antibiotikumokat kínál számunkra, hiszen léteznek olyan természet adta növények és olajok, melyek szintén nagyon hatásosak lehetnek erre a problémára. A cikkből kiderül, milyen természetes megoldásokat használhatunk bakteriális fertőzések esetén.

Az egyik ilyen antibakteriális gyógynövény az áfonya, amely nagyon hatékony a húgyúti fertőzések megelőzésében és kezelésében, melyben az antioxidáns vegyületek is kiemelt szerepet játszanak.

A fokhagyma antimikrobiális hatással rendelkezik, s mint ilyen nagyon eredményesen képes felvenni a harcot a baktériumok ellen. A fokhagymát és a mézet fogyaszthatjuk együtt is. Nincs is más dolgunk, mint egy gerezd fokhagymát lereszelni és összekeverni egy teáskanálnyi mézzel. Azok, akik vérhígító gyógyszert szednek, csak óvatosan egyék a fokhagymát, mivel felerősítheti a tabletta hatásait.

A kakukkfűolajjal kapcsolatos vizsgálatok arra mutatnak rá, hogy nagyon hatékony az antibiotikum-rezisztens baktériumokkal szemben. Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy több mint száz baktériumtörzzsel szemben melyik gyógynövényes olaj a leghatékonyabb. Bebizonyosodott, hogy a kakukkfűolaj minden növényi olajjal szemben verhetetlen, mert sok baktérium elpusztítására csakis ez az olaj volt képes.

Külsőleg használhatjuk a kakukkfű-illóolajat, a legjobb, ha összekeverjük valamilyen hordozóolajjal, például olíva-, jojoba- vagy kókuszolajjal. Természetesen az étkezési célra gyártott kakukkfűolajat belsőleg is lehet alkalmazni.

A mézet már az ősi Egyiptomban is természetes gyógyszerként tartották számon. Nemcsak antibiotikumként kiváló, hanem a szépségápolásban is bevetették csakúgy, mint Kleopátra a tejet. A méz remek antibakteriális szer. További pozitívuma, hogy alacsony a pH-értéke, ami azért előnyös, mert ezzel nedvességet von el a baktériumoktól, amely a pusztulásukhoz vezethet.

A mézet rendszeresen is fogyaszthatjuk, így a belső baktériumok által okozott fertőzéseket elkerülhetjük. Ehetjük önmagában, de teába is keverhetjük. Soha ne tegyük azonban forró italba, és mindig csak fából készült kanalat használjunk a fémek helyett. Gyerekeknek egyéves kor alatt nem javasolt a fogyasztása.

A méz - mint természetes antibakteriális szer - sebekre is alkalmazható, mivel nemcsak a baktériumok pusztulását idézi elő, hanem gyorsabb sebgyógyulást is eredményez. Mindenképpen a nyers mézet és nem a cukrozott bolti változatokat kell előnyben részesíteni. Ilyen szempontból a legjobb, ha a manukamézet választjuk.

A mediterrán konyha rendszeresen használja az oregánót csakúgy, mint a kakukkfüvet, hiszen pikáns ízt kölcsönöznek az ételeknek. Az oregánó is nagyon hatékonynak bizonyult a baktériumokkal szemben, de még a bőr gombás fertőzéseit is orvosolni tudja. Az oregánóolajat nem önmagában, hanem valamilyen hordozóolajjal lehet csak a gombás bőrfelületen alkalmazni. Az oregánó-illóolaj aromaterápiás hatása vitathatatlan, hiszen belélegezve elősegíti a test gyógyulását, például csökkenti a gyulladást.

Ezzel az illóolajjal takaríthatunk is. Akár önmagában is használhatunk néhány cseppet olyan kényes területek fertőtlenítésére, mint például konyhapult vagy vágódeszka. Más hozzávalókkal összekeverve - mint például ecet, szódabikarbóna, citromsav, illetve víz - remek tisztítószert kaphatunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Természetes antibiotikum a grapefruit mag kivonat
  2020-10-14 23:59:41, szerda
 
 



A grapefruit egyre inkább divatos gyümölcs, egyre többen bizonyosodnak meg hatékony egészségmegőrző hatásáról, de tudjuk-e, hogy többek között segít a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében és fokozza az anyagcserét is.

A grapefruit a citrusfajták közé tartozik, fogyasztása világviszonylatban a citrom és a narancs után a harmadik helyen áll.

A grapefruit mag kivonat a gyümölcs magjából kinyert folyadék, melynek erős antibakteriális és antimikrobiális hatása van, külsőleg és belsőleg szervezetünk és környezetünk fertőtlenítésére egyaránt használhatjuk.

A grapefruit mag kivonatát néhány évtizede kezdték szélesebb körben alkalmazni paraziták, vírusok, baktériumok, gombák által okozott külső és belső fertőzések kezelésére. A grapefruitmag-kivonat természetes méregtelenítő hatású, erősíti és támogatja az immunrendszert, és már kis mennyiségben is nagyon hatásos.

A grapefruit magja ásványokat, vitaminokat, aminosavakat, bioflavonoidokat, rostokat tartalmaz, valamint nagy mennyiségben megtalálható benne a C- és az E vitamin.

Képes semlegesíteni a szabadgyököket, antioxidáns tulajdonsága által elpusztítja a kórokozók citoplazmájának membránját. Klinikai vizsgálatok 800 féle vírus és baktérium, 100 fajta gomba, és bizonyos paraziták ellen való védekezésben találták eredményesnek.

Észak-amerikai klinikákon sikeresen alkalmazzák kórházi fertőzések kivédésére. A hagyományos tisztítószerekbe grapefruit mag kivonatot csepegtetnek, így tisztítják az ágyneműt, a padlót, valamint az orvosi műszereket.

A grapefruit mag fertőtlenítő és csíraölő hatásának köszönhetően szerepet játszhat a csecsemőápolásban, valamint a különböző bőrsérülések kezelésében. Kiváló fertőtlenítő, mely tulajdonságát otthon is lehet alkalmazni.

Az egyik legfontosabb hatása, hogy mozgósítja az immunrendszert. Emellett olyan pektinek is megtalálhatók benne, melyek csökkentik a koleszterinszintet.

A grapefruit mag másik legfontosabb felhasználási módja, az immunrendszer védelme és erősítése a krónikus immunproblémákkal szemben, mint az AIDS és a candidiázis.

Nagyon fontos tulajdonsága a grapefruit magnak, hogy segít a vér-, és a testnedvek lúgosításában. A mikroorganizmusoknak, gombáknak, baktériumoknak, vírusoknak az oxigéndús, lúgos környezet nem kedvez, ilyen körülmények között nem képesek élni. Ugyan a citrom, a lime és a grapefruit savasító gyümölcsök, ennek ellenére bizonyított, hogy amikor bekerülnek a test anyagcsere folyamatába, valójában lúgos hatást fejtenek ki.

A grapefruit mag gyógyhatásai:

A grapefruit mag gyógyhatásait igen széles körben fejti ki.
Alkalmazható:
- emésztési problémákra,
- gyomor-bél rendellenességekre,
- hasmenésre,
- ételmérgezésre,
- paraziták, baktériumok, vírusok és gombák által okozott fertőzésekre,
- candidiázisra,
- influenza vírus ellen,
- különféle szájfertőzésekre,
- foglepedék, fogíny problémák kezelésére,
- köhögésre,
- megfázásra,
- torokfájásra,
- fülgyulladásra,
- orrmelléküreg gyulladás gyógyítására,
- különböző sérülésekre, mint a vágás vagy seb,
- szemölcsökre,
- kiütésre,
- viszketésre,
- korpára,
- herpeszre,
- fejtetűre,
- bárányhimlőre,
- kicserepesedett ajkakra.

Eredményes csontritkulás kezelésében is, mivel minimálisra csökkenti a csontveszteséget azáltal, hogy semlegesíti a szabadgyököket.

A grapefruit mag gyógyító hatású a pattanások, lábujjak közötti gombás fertőzések, körömgomba fertőzés és különféle bőrproblémák esetében is.

Hüvelyi fertőzések kezelése során is rendkívül hatásosnak bizonyult.

A grapefruit mag kivonatot összehasonlították antibiotikumokkal és többféle gomba elleni szerrel is. Ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint a már bevált szerek, de mivel nincs mellékhatása, alternatíva lehet az antibiotikumokkal szemben. A grapefruit mag kivonat alkotóelemei egyedülállók: anélkül hatásos, hogy legyengítené a szervezetet. Használata áttörést jelenthet a krónikus parazita-fertőzésben és gombás fertőzésekben szenvedő betegek számára. A grapefruit mag kivonatát ráadásul a gyógyszerérzékenységben szenvedők is jobban tolerálják.

Grapefruitmag-kivonat alkalmazása esetén azonban tudnunk kell, hogy hatóanyagokat tartalmazhat, melyek kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, elsősorban a vérhígítókkal. Amennyiben gyógyszert szedünk, a grapefruitmagból készült termékek használatáról kérjük ki orvos vagy gyógyszerész véleményét!
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Megfázás ellen - homeopátia
  2020-07-03 22:24:12, péntek
 
  Az erős hőmérséklet-ingadozások, a sok szél gondoskodnak arról, hogy az emberek köhögéstől, torokfájástól, láztól és végtagfájdalomtól szenvedjenek. Sokan nem gondolkoznak, hanem rábízzák magukat a modern orvostudomány lehetőségeire, és beszerzik a megfelelő gyógyszereket a patikában. Másképp nem megy?

A jó hír, hogy a homeopátia területén számtalan orvosság található, amelyek bevethetők a megfázásos betegségeknél. Ezek a készítmények mind tisztán természetes eredetűek, növényekből, gyógyfüvekből és biogazdaságból származó adalékanyagokból nyerik őket. Vegyi anyagok alkalmazását a homeopátiás szerekben hiába keressük.

De hatnak is a termékek?
A szakemberek hangsúlyozzák, hogy a megfelelő homeopátiás készítmények alkalmazásával egy megfázás a legrövidebb idő alatt kezelhető, és a tünetek rendszerint már 3-4 nap után jelentősen alábbhagynak. Itt azonban egy teljesen másfajta gyógyulási folyamatról van szó. A modern orvostudomány készítményeinek többnyire az a céljuk, hogy a megfázás tüneteit, tehát az orrfolyást, a torokfájást vagy esetleg a lázat elnyomják. A homeopátiás szerek ellenben serkentik a szervezet saját védelmi rendszerét, és ezzel biztosítják, hogy a szervezet önállóan elindítsa a gyógyulási folyamatot. Ez az egész szervezetet kíméli, csak egy rövid időre kell valamivel magasabb teljesítményt nyújtania.

Jellemző ezen kívül a homeopátiás szerekre, hogy nincs köztük csodaszer, amely a megfázás összes tünetére jó lenne. Ez azt jelenti, hogy az érintettnek rendszerint minden tünetre külön kell szednie egy homeopátiás gyógyszert. Mivel azonban ezek a készítmények általában nem lépnek kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, nyugodtan bevehetünk belőlük egyszerre többet is. Így például a homeopátiának külön szere van náthára, torokfájásra, köhögésre vagy lázra.

Ahhoz, hogy a szereket ésszerűen kombináljuk egymással, feltétlenül konzultáljunk egy szakemberrel. Csak ő rendelkezik elegendő tapasztalattal a különböző homeopátiás készítményekből való megfelelő keverékek összeállításához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Antibiotikumok a növények között
  2017-04-11 21:15:14, kedd
 
  Egyre gyakrabban hallható az a kifejezés, hogy ,,antibiotikum, rezisztencia". A jelenség nagy fejtörést okoz a kutatóknak, hiszen a baktériumok gyakran ellenállókká válnak a jelenleg forgalomban lévő antibiotikumokkal szemben. Ezt a növényi antibiotikumoknál nem figyelték még meg, és szakértők szerint nem is várható, mivel másképp hatnak.

A fokhagyma antibakteriális hatásairól mindenki tud, de emellett számos más növény rendelkezik ilyen hatással.

Régóta használják az illóolajokat különböző betegségek leküzdéséhez, fertőtlenítő és antibakteriális hatása sok illóolajnak van.

Az aromaterápia 100 éves, de több száz év tapasztalatából merít, ötvözve a modern kor vívmányait. Léteznek aromatogramokat készítő laboratóriumok, ezek segítségével meghatározható, hogy mely illóolaj pontosan milyen csíra ellen hatásos.

A szegény ember antibiotikumaként emlegetett kakukkfüvet nemcsak köptetőként lehet kapni patikánkban, hanem teaként is. Illóolaja bakteriális fertőzésekre kiváló, erős antibiotikus hatása van, főleg légutakat megtámadó baktériumok ellen hatásos, köptető, görcs- és hurutoldó hatású, alkalmas vírusos felső-légúti betegségeknél a bakteriális felülfertőződés kiküszöbölésére.

A teafaolaj erős gyulladáscsökkentő hatással bír és elfertőződött sebeknél dunsztkötés alkalmazásával gyors gyógyulás érhető el. Gyulladt fogaknál és toroknál is rohamos javulás érhető el vele.

A zsázsa, a retek- és káposztafélék, a torma és természetesen a mustár tartalmaz mustárolaj-glikozidokat, amelyeket elfogyasztva a tüdőn és a veséken keresztül választódnak ki, itt jelentős az antibiotikus hatásuk, így sikerrel alkalmazhatók hörgő- és húgyhólyagfertőzések ellen.

Ez utóbbi ellen a medveszőlőlevél feldolgozott állapotban (teakeverék, kivonat stb.) ugyanolyan hatásos, mint a vörös áfonya levele, mivel mindkettő arbutint tartalmaz. Az amerikai tőzegáfonyában található proantocianidnek (17-22mg már hatásos) köszönhetően a vizelettel kiürülnek a baktériumok.

Az orbáncfű hiperforint tartalmaz, a növény olaja nemcsak zárt sérülések, égések, idegfájdalmak és zúzódások ellen használható, hanem a kórházakban megjelenő multirezisztens baktériumtörzsek ellen is. Tulajdonképpen külsőleg alkalmazható, nagyon erős hatású antibiotikum, főleg rosszul gyógyuló, vagy elfertőződött sebek kezelésére ajánlott borogatás formájában, de bakteriális fertőzés megelőzéseként is használható (pl. neurodermatitisz és előrehaladott ekcéma esetében).

A vérontófű a bakteriális eredetű hasmenés kezelésénél hatásos, elvonja a baktériumok elől a táptalajt. Kevesen tudják, hogy vérhas és tífusz kezelésénél is komoly hatása van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Szerzetesek körtéje
  2017-04-03 17:37:38, hétfő
 
 


Szerzetek körtéje ( kínai körte )

Főbb hagyományos alkalmazási területei :

- légúti panaszok
( tüdő vérbőségének fokozására, száraz köhögés, megfázás esetén igen jó hatású)
- időskori vérszegénység
- cukorbetegek ( használható cukor helyettesítésére, a tea tovább-forralásával )
- fogyókúrázok részére mert nem tartalmaz kalóriát
- fokozott szomjúság (napszúrás) esetén ajánlatos a gyümölcsből készített teát lehűtve fogyasztani
- tudományos kutatások szerint antioxidáns hatású troperpén glikozidot ( Mogrosides) tartalmaz, ezért hatékony méregtelenítő.

Kínában évezredek óta használják, mint hagyományos népi orvosságot, bár eleinte csak a császárok kiváltsága volt. A gyümölcs hegyekkel körülvett trópusi környezetben terem, az ott élők igen hosszú életűek.

Felhasználási javaslat :
Természetes állapotában szinte korlátlanul alkalmazható - ilyen formában erélyes vízhajtó hatása is van.

Szárított formában:
Félbevágott körtére másfél liter forrásban levő vizet öntünk és hagyjuk legalább 15 percig állni.

Saját tapasztalat szerint : a körte egynegyed részének a felét fél liter forrásban levő vizzel leöntjük és kb 30 percig hagyjuk állni.

A jó hatás így is jelentkezik. Az előbbi tömény változatnál előfordulhat, hogy erős méregtelenítő hatása miatt az arc egy kissé "kirügyezik", valamint különösen azoknál akik pangó széklettel küzdenek a belekben felgyülemlett lerakódások eltávolítása a szervezetből lassan megindul.
( idősebb korban nagyon javasolt )

Komolyabb tüdőproblémáknál az eredeti felhasználási alkalmazást javaslom. A hatás már legkésőbb egy órán belül jelentkezik.Oldja a bronhus-görcsöt és a tüdő vérkeringésének hatásos növelésével az asztmatikus görcsöt is, felszakítja a tüdőben levő lerakódásokat és könnyebbé teszi a légvételt.

Jó egészséget kívánok mindenkinek !



 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 911
  • e Hét: 2894
  • e Hónap: 16643
  • e Év: 221344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.